Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευση εξόδου στον Σταύρο Ψυχάρη επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας





Την απαγόρευση εξόδου στον Σταύρο Ψυχάρη επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή. 

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης πέρασε την πόρτα του 13ου τακτικού ανακριτή νωρίς το πρωί προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για "τρύπα" περίπου 48 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στα εισοδήματά του,  από το 2000 και μετά, σύμφωνα με πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Η απολογία του κατηγορούμενου εκδότη διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο κ. Ψυχάρης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.



Παναγιώτης Στάθης
Πηγή : capital.gr



Πολιτικό κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για την «άλωση ΔΟΛ»



Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις αποκάλυψαν την αδίστακτη φύση της κυβέρνησης - Φώφη Γεννηματά: Ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news, πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά - «Η κυβέρνηση εκβιάζει» καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Πολιτικό «κατηγορώ» εξαπέλυσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης για την «υπόθεση ΔΟΛ» από το βήμα της Βουλής με τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για κυβέρνηση ορισμό της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων και τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news.

Κυριάκος: Είστε η πιο αδίστακτη κυβέρνηση


Για εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ έκανε λόγο στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι εξελίξεις έριξαν το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια την αδίστακτη φύση και τον ηθικό κυνισμό της κυβέρνησης αυτής».

«Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους που θα άλλαζαν το μιντιακό κατεστημένο και μέσα σε δύο χρόνια κ. Τσίπρα εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση και μετά» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση με το φιάσκο του διαγωνισμού με τα λεφτά της τράπεζας Αττικής, τα βοσκοτόπια με συναλλαγές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. «Αν κρίνω από όσα είπατε μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος Παππά έχει κριθεί αντισυνταγματικός».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «επιχειρήσατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα το κάνετε με εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε μετά τους συναντήσατε. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

Ειδικότερα για την υπόθεση ΔΟΛ είπε ότι «επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρήτή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές».

Η κυβέρνησή σας είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο πλουραλισμός και η δημοκρατία είναι ισχυρότερα από εσάς και ότι η η προσπάθεια σας να φέρετε την Ελλάδα στα δικά σας μέτρα θα μας βρείτε απέναντι. «Θα μείνει βαρύ στίγμα σε εσάς και όποιον βουλευτή ανέχεται αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.



Φώφη: Ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση Μουλόπουλου στο ΔΟΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας στην αρχή της τοποθέτησής της στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό ότι «δεν καταφέρεται να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channell και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news».

«Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε» συνέχισε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία έκανε λόγο και για ένα «μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελεγξετε την ενημέρωση».

«Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων» είπε η κυρία Γεννηματά και χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο ανέκδοτο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τη διαφθορά.

«Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά» κατέληξε την αναφορά της για το θέμα προειδοποιώντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».



Για απόπειρα εκβιασμού μιλά σύσσωμη η αντιπολίτευση


H θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης, που σύσσωμη μιλά για εκβιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης από τηνανακοίνωση του ΔΟΛ ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, μέχρι πρότινος πρόεδρος της «Αυγής», «απεδέχθη προθύμως την πρόταση να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού»ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

Η αντίδραση των κομμάτων ήταν άμεση, καθώς είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε με τοποθετήσεις στελεχών τους, έσπευσαν να καταδικάσουν αυτό που ουσιαστικά είναι μια κυβερνητική ανάμειξη σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Επισημαίνουν εξάλλου πως με την στάση της αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκβιάζει τον εκδότη, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τις δικαστικές του εκκρεμότητες.


ΝΔ: Η κυβέρνηση εκβιάζει με δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη

Για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση από την πλευρά της κυβέρνησης δικαστικών εκκρεμοτήτων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το Βασίλη Μουλόπουλο «τοποτηρητή» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:  

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.  
Η στάση της προς τους εκδότες: 
Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους.  
Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. 
Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. 
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. 
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.  
Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.  
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης». 


Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ο δημοσιογράφος και πολιτικός ανέβασε το μήνυμά του στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά: 
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».


Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την ενημέρωση»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ανάληψης της ευθύνης για σωτηρία του ΔΟΛ από τον Βασίλη Μουλόπουλο της «Αυγής» πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τους κυβερνώντες αδίστακτους, ενώ τόνισε ότι η τοποθέτηση του Μουλόπουλου θέτει τους εργαζόμενους του Οργανισμού υπό καθεστώς εκβιασμού. 

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον "δικό τους" Μουλόπουλο στο ΔΟΛ κ θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ ουσία. Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.


Βενιζέλος: Αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού οι εξελίξεις στο ΔΟΛ

Ως αποτέλεσμα «χυδαίου εκβιασμού» από την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ο κ.Βενιζέλος επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας, ενώ όπως, προσθέτει «μαθαίνουν όλοι τι σημαίνει πραγματική διαπλοκή». 

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο facebook έχει ως εξής: 
Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν  οι  κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των  ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς. 

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ. 

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι  τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες.


Ανακοίνωση και από KKE

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια» σχολίασε το ΚΚΕ.



ΔΗΜΑΡ: Τελικά, ο νέος επενδυτής ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

Οξύ πρόβλημα Δημοκρατίας και διαφάνειας αποτελεί η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τελικά, ο νέος επενδυτής στο ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση που καταλήγει με τη διαπίστωση «ω! καιροί, ω! ήθη» (ο tempora o mores!)

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής: 

Τελικά ο νέος επενδυτής  στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ !

Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές.  O tempora o mores !


ΚΙΔΗΣΟ: Πλήγμα στη Δημοκρατία η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Τύπο

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εξέδωσε και το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο τονίζει ότι ουδέποτε στη Μεταπολίτευση δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Θέτει δε το ερώτημα αν μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης. Μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια.

Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό:

Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;

Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης.

ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ».



Πηγη : protothema.gr


Μάτζικ Τζόνσον: Απολαμβάνω να βλέπω τον Αντετοκούνμπο



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να αφήνει το ΝΒΑ με ανοικτό το στόμα. Ο Ελληνας σούπερ σταρ συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και είναι δεδομένο ότι θα λάβει μέρος στο επερχόμενο All Star Game. Ο Αντετοκούνμπο έχει αφήσει άναυδους τους πάντες με το ταλέντο του και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Ο Μάτζικ Τζόνσον, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, μάλιστα έγραψε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης πως «απολαμβάνω να τον βλέπω»! Ο θρυλικός άσος του παρελθόντος έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter για τον Έλληνα σταρ: 

«Πραγματικά, απολαμβάνω να βλέπω τον Greek Freak, Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Τζαμπάρι Πάρκερ. Και οι δύο παίκτες είναι αξίας All Star».


I really enjoy watching the Bucks' Giannis Antetokounmpo aka "The Greek Freak" and Jabari Parker. Both are All-Star caliber players!




Πηγή


Νέα Δημοκρατία: Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στον Δ.Ο.Λ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες: 

Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. 

Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.

Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. 

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης»


Τουρκία: Έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για 243 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων



Οι εισαγγελείς στην Τουρκία έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά 243 στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε 54 επαρχίες σε όλη την τουρκική επικράτεια, στα πλαίσια των ερευνών που γίνονται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού.

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για 243 στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι συλληφθέντες, είναι ύποπτοι για τη χρήση του «Bylock» μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα, για την οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.



Πηγή 


Ο Πρωθυπουργός της ανικανότητας, της ανεπάρκειας, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής τόλμησε να μιλήσει για πελατειακό κράτος



Κώστας Βουκελάτος

Πρώτη ομιλία των πολιτικών αρχηγών στην βουλή και ο Τσίπρας με το που ανέβηκε στο βήμα τόλμησε να κατηγορήσει τους άλλους για πελατειακό κράτος.

Αυτός που έχει διορίσει τους πάντες στο δημόσιο κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα απαραίτητο για την οικονομία της χώρας ώστε να μαζέψει ψήφους, τολμάει χυδαία και με θράσος να κατηγορεί τους άλλους για πελατειακό κράτος.

Ο Τσίπρας λοιπόν σήμερα με ευκαιρία την συζήτηση για το αγροτικό τόλμησε να πάρει το αυστηρό του ύφος για να παραμυθιάσει να παραπλανήσει να πει τα δικά του, τα εκτός τόπου και πραγματικότητας όπως κάνει πάντα.

Τόλμησε λοιπόν να πει στους άλλους ότι με αυτή την πολιτική υπονομεύτηκε ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Στήθηκαν πελατειακά δίκτυα, αντλήθηκαν πολιτικά οφέλη, αλλά η πολιτική αυτή ήταν καταστροφική». Και αυτό το είπε ο Τσίπρας και γελάνε και οι κολώνες μέσα στο κοινοβούλιο.

Τόλμησε επίσης να ρίξει ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία για την αθλιότητα και απάτη που έστησε ο ίδιος για την χορήγηση δήθεν 13ης σύνταξης και η οποία αποκαλύφθηκε και ξεφτίλισε τον ίδιο την κυβέρνηση του και την χώρα γιατί τον έχει δυστυχώς για πρωθυπουργό.

Αναφέρθηκε λοιπόν  στην απόφαση της ΝΔ να μην ψηφίσει τον έκτακτο μποναμά στους συνταξιούχους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτερνίστηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και κρυολογήσατε εσείς.Πανηγυρίσατε με χαιρεκακία το πάγωμα των μέτρων για το χρέος. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και γέλασαν εκείνοι που έκαναν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια. Καμία μονομερή ενέργεια δεν έχετε να κάνετε κύριε Μητσοτάκη».

Και έκανε αυτή την αναφορά χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής για την απάτη που πήγε να στήσει στους συνταξιούχους παραπλανώντας τους για δήθεν 13η σύνταξη και χωρίς να πεί συγνώμη γιατί την αθλιότητα που διέπραξε την οποία κατάλαβε όλος ο Ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία.

Η συζήτηση συνεχίζεται.


ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Καταθέτει μήνυση και ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ



Για την αποκατάσταση του κύρους της Ομοσπονδίας και του προέδρου της, μετά από δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Υγείας - Το ποσό θα διατεθεί εξολοκλήρου στα νοσοκομεία, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ, κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης είναι όσα είχε δηλώσει ο Παύλος Πολάκης εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκου, μετά την συνέντευξη του τελευταίου στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, στο πλαίσιο αφιερώματος για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα. 

Τότε, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κύριος Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον Μιχάλη Γιαννάκο «ξεφτίλα», που «δεν πιστεύει κανείς, παρά μόνο το παρεάκι σου» και τονίζει πως όσα είπε στον Guardian είναι «αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012». 

Όπως ενημερώνει η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στο κτίρο 16 των Δικαστηρίων (Σχολή Ευελπίδων) «καταθέτει Μηνυτήρια Αναφορά και Αγωγή Αποζημίωσης κατά του κυρίου Πολάκη για την αποκατάσταση του κύρους της Ομοσπονδίας και του Προέδρου.

Διεκδικεί την επιδίκαση ποσού 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα Νοσοκομεία για αγορά υλικών και επισκευή του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού τους. Η Μηνυτήρια Αναφορά θα κατατεθεί από το Προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και τη Νομική Σύμβουλο κα Μαρία Τσίπρα».



Πηγή : protothema.gr


Στην 4η θέση της λίστας με τους γηραιότερους ηγέτες παγκοσμίως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης



Tην τέταρτη θέση της λίστας με τους γηραιότερους ηγέτες στον κόσμο καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Την λίστα δημοσίευσε η Wikipedia, με αφορμή την πρόσφατη ασθένεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία κατατάσσεται στην 55η θέση.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην σχετική λίστα, καθώς έχει φτάσει αισίως τα 98 έτη ζωής. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Ντο Μουόι, ο οποίος στις 2 Φεβρουαρίου κλείνει 100 χρόνια ζωής.

Αναλυτικά η λίστα με τις πρώτες 10 θέσεις σύμφωνα με την Wikipedia:

1. Ντο Μουόι
Πρωθυπουργός του Βιετνάμ 1988-1991
Ηλικία: 99 έτη και 348 μέρες

2. Μπαμπικέρ Αγουαντάλα
Πρωθυπουργός του Σουδάν 1969
Ηλικία: 99 έτη και 319 μέρες

3. Γιασουχίρο Νακασόνε
Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας 1982-1987
Ηλικία: 98 έτη και 233 μέρες

4. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1990-1993
Ηλικία: 98 έτη και 89 μέρες

5. Χιούν Σονγκ-γιονγκ
Πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας 1992-1993
Ηλικία: 97 έτη και 355 μέρες

6. Μοχάμεντ Καρίμ Λαμρανί
Πρωθυπουργός του Μαρόκο 1971-1972, 1983-1986, 1992-1994
Ηλικία: 97 έτη και 259 μέρες

7. Χάο Μπαϊκούν
Πρωθυπουργός της Ταϊβάν 1990-1993
Ηλικία: 97 έτη και 187 μέρες

8. Χαβιέ Πέρεζ ντε Κεγιάρ
Πρωθυπουργός του Περού 2000-2001
Ηλικία: 96 έτη και 362 μέρες

9. Γιοσίπ Μανόλιτς
Πρωθυπουργός της Κροατίας 1990-1991
Ηλικία: 96 έτη και 299 μέρες

10. Λίαμ Κοσγκρέιβ
Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας 1973-1977
Ηλικία: 96 έτη και 277 μέρες




Νέα Δημοκρατία : Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο




Για τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο».


Μίκης Θεοδωράκης για ΔΟΛ: Ο χειρότερος ολοκληρωτισμός είναι των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ



Πριν από τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ, που ανακοίνωσε ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος αναλαμβάνει τις τύχες του Οργανισμού- ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει παρέμβαση για το θέμα.

Σε κείμενο στην ιστοσελίδα του, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, ο κ. Θεοδωράκης εξέφραζε την ελπίδα να υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τες να εκδηλωθούν στην περίπτωση του ΔΟΛ. Οι εξελίξεις όμως διέψευσαν τις προσδοκίες του.

Στο ίδιο κείμενο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει δείξει, με την υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών, τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο χειρότερος ολοκληρωτισμός είναι εκείνος που επέβαλαν στους λαούς οι πρώην «αριστεροί» που μετεξελίχθηκαν σε κρατική εξουσία.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΔΟΛ:

«Το ''ΒΗΜΑ'' και τα ''ΝΕΑ'' μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο! Και η λίστα γάμου στη... φάκα της εφορίας



Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να κάντε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας; Το σκεφτήκατε καλά;

Τώρα σκεφτείτε πως θα σας φαινόταν εάν ξαφνικά χτυπούσε την πόρτα σας η εφορία ένα χρόνο μετά τον γάμο σας και σας επέβαλε πρόστιμο επειδή οι συγγενείς και οι φίλοι σας έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της ζωής σας.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστείτε να πείτε «ουφ πάλι καλά είμαι χρόνια παντρεμένος/η «, να ξέρετε ότι η εφορία σκοπεύει να κάνει «ντου» ακόμα και σε ζευγάρια που έχουν περάσει τα 20 χρόνια γάμου. Τώρα μπορεί να παγώσει το χαμόγελο στα χείλι σας.

Και επειδή πολλοί δεν μπορείτε να μην το πιστεύετε, πρέπει να ξέρετε πως εδώ και λίγο καιρό η εφορία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αμφισβητήσει μια συνήθεια χρόνων, «σβήνοντας» ήθη, έθιμα και παραδόσεις, προκειμένου να μπει χρήμα στα ταμεία.

Όλα ξεκίνησαν το 2013.... Η εφορία ξεκίνησε να ψάχνει αδήλωτα εμβάσματα του εξωτερικού. Αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους, επικαλέστηκαν ότι ήταν δώρο από συγγενείς και φίλους λόγω γάμου! Η εφορία όμως δεν μάσησε και αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να φορολογηθούν τα ποσά ως δωρεά!

Η φορολογία ξεκινά από το 10% αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού... και φτάνει το 40% για συγγενείς 3ου βαθμού, ακόμα και για τον βλάμη, τον συγγενή του γαμπρού!

Οι εντολές που είχαν δοθεί στις εφορίες ήταν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς των φορολογούμενων. Οι τελευταίοι θα έπρεπε να αποδείξουν προσκομίζοντας κάθε νόμιμο έγγραφο, όπως ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο των τραπεζικών λογαριασμών ότι είχαν παντρευτεί πριν από 2 μήνες.

Για αυτό όσοι είστε έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα στη ζωή σας, ευχηθείτε στο γάμο οι συγγενείς και οι φίλοι να φέρουν δώρο καμία φρουτιέρα ή καμία κατσαρόλα για το νοικοκυριό σας γιατί αν έρθει το γνωστό φακελάκι θα πρέπει να το δώσετε στην εφορία!


Πηγή 


«Φάμπρικα βαθμών τα σχολεία» λένε οι εκπαιδευτικοί για τις αλλαγές του υπ. Παιδείας στο Λύκειο



Αυτό τους προβληματίζει είναι ότι η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξαρτάται κατά 80% από τον βαθμό στα «προφορικά»

Σφοδρές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το νέο «πολυκλαδικό» Λύκειο και την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η βασική κριτική τους έχει να κάνει με την πρόταση του ΙΕΠ η εισαγωγή στα ΑΕΙ να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό - έως και 80% - από τους βαθμούς των μαθητών στα προφορικά στο σχολείο στα δύο τετράμηνα της Γ Λυκείου.

Όπως λένε, σύμφωνα με το Έθνος, αυτή η πρόταση αν υιοθετηθεί θα προκαλέσει «φάμπρικα καλών βαθμών, χρηματισμούς και διαφθορά» στα σχολεία.

Υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι ποτέ δεν ήθελαν να «μετράει» ο προφορικός βαθμός των μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί αυτό θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους καθηγητές καθώς θα δέχονται αφόρητες πιέσεις - και όχι μόνο - από μαθητές και γονείς προκειμένου να βάζουν καλό βαθμό.

Δηλώνουν, τέλος, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν αυτή τη ρύθμιση και καλούν το ΙΕΠ να διαχειριστεί το ζήτημα με μεγαλύτερη σοβαρότητα.



Πηγή : protothema.gr


Νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι



O Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χθες το βράδυ, ύστερα από τέσσερις γύρους ψηφοφορίας, κερδίζοντας τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος Τζιάνι Πιτέλα, καθώς καθοριστικό ρόλο για την εκλογή του διαδραμάτισε η συμφωνία του ΕΛΚ με το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Από την πρώτη ψηφοφορία, ο Ιταλός πολιτικός και πρώην συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε το προβάδισμα σε ψήφους, αλλά όχι αρκετές για να αποκτήσει την πλειοψηφία, γι’ αυτό χρειάστηκε και δεύτερος αλλά και τρίτος γύρος, στους οποίους ο κ. Ταγιάνι συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα αλλά όχι την πλειοψηφία. Τέλος, χρειάστηκε και τελευταίος τέταρτος γύρος, ο οποίος έγινε ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, Ταγιάνι και Πιτέλα, με τον κ. Tαγιάνι να κερδίζει με 351 ψήφους και τον κ. Πιτέλα 282 ψήφους.

Το εκλογικό σκηνικό, ωστόσο, άλλαξε χθες το πρωί, όταν ο υποψήφιος από το Κόμμα των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ αποχώρησε από την καμπάνια για τη θέση του προέδρου υποστηρίζοντας τον κ. Ταγιάνι.

Νέα συμμαχία

Η νίκη Ταγιάνι σηματοδοτεί μια νέα συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτή του κεντροδεξιού ΕΛΚ και του Κόμματος των Φιλελευθέρων. Κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από το 2004, όταν οι βουλευτές του ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές συνεργάστηκαν για να εκλέξουν τον Τ. Μπορέλ ως πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Από τη στιγμή που έσπασε αυτή η συμμαχία των δύο κομμάτων, τα μικρότερα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη δύναμη και ρόλο στην ψηφοφορία, ενώ πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιέγραφαν αυτό που γινόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Στρασβούργο ως «ατέλειωτο παζάρι».

Ετσι, σε αντάλλαγμα της υποστήριξης του κ. Ταγιάνι από του Φιλελευθέρους, οι τελευταίοι αναμένεται να αποκτήσουν τον έλεγχο στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών, ενώ η δύναμη των Σοσιαλιστών θα μειωθεί αισθητά και στο Κοινοβούλιο, αντικατοπτρίζοντας την όλο και μικρότερη ισχύ που έχουν οι Σοσιαλιστές εν γένει στην Ευρώπη, όπως σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγο πριν ξεκινήσει ο τέταρτος και τελευταίος γύρος, το Κόμμα των Ευρωσκεπτικιστικών (ECR) υποστήριξε και αυτό την υποψηφιότητα Ταγιάνι, χαρίζοντάς του τη νίκη.

«Ηταν μια δημοκρατική αντιπαράθεση και θα είμαι πρόεδρος όλων, θα σεβαστώ όλους τους βουλευτές και τις πολιτικές ομάδες. Μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη διαθεσιμότητά μου», είπε ο κ. Ταγιάνι μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι πρώην δημοσιογράφος, προήλθε από το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia και είναι γνώριμος των Βρυξελλών. Εχει υπάρξει επί 14 χρόνια ευρωβουλευτής, πριν γίνει επίτροπος υπεύθυνος για τις μεταφορές, το 2008, ενώ το 2014 επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η νίκη του Αντόνιο Ταγιάνι σημαίνει ότι τις τρεις ισχυρότερες θέσεις των Βρυξελλών θα κατέχουν πλέον εκπρόσωποι του ΕΛΚ, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανήκουν στην ίδια κεντροδεξιά πολιτική ομάδα.



Έντυπη Καθημερινή


Ντόρα : «Η αδράνεια τιμωρείται»


«Η αδράνεια τιμωρείται» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη β' αξιολόγηση, ενώ προειδοποίησε ότι η  καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της θα έχει «μεγάλο κόστος», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Σήμερα απειλείται το πρόγραμμα με αποχώρηση του ΔΝΤ. Αυτό θα σημάνει σταμάτημα πλήρως του προγράμματος και επαναδιαπραγμάτευση νέου» τόνισε επίσης η  κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτή τη χώρα» συνέχισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποίησε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει σε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα και επισήμανε ότι  «υπάρχουν ευθύνες του Σόιμπλε, τεράστιες ευθύνες των δανειστών, που αποδέχτηκαν προτάσεις αύξησης της φορολογίας αντί να επιμείνουν στη μείωση των δαπανών».


Το υγρό gel που επουλώνει οστά των διαβητικών



Η τοπική χρήση στο χειρουργείο αποκαθιστά όλα τα κατάγματα

Τον τρόπο να αποκαταστήσουν την ικανότητα του οργανισμού των διαβητικών να επουλώνει τα κατεστραμμένα οστά φαίνεται ότι ανακάλυψαν ερευνητές από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Stanford. 

Χρησιμοποίησαν, μάλιστα, μια υδρογέλη τοπικής επάλειψης πάνω στους οστικούς ιστούς, στη διάρκεια του χειρουργείου, η οποία αποδείχθηκε απολύτως αποτελεσματική στο πρώτο στάδιο των πειραμάτων σε ποντίκια. Προηγουμένως, οι επιστήμονες, υπό τον δρα Michael Longtaker, διευθυντή του Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine, είχαν ανακαλύψει την αιτία για την οποία οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς στην επιδείνωση της οστικής πυκνότητας. 

Οπως βρήκαν, παράγουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα μιας οικογένειας πρωτεϊνών, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση των ιστών. Το αποτέλεσμα της μειωμένης ποσότητας των πρωτεϊνών είναι να διαθέτουν περιορισμένο αριθμό οστικών βλαστοκυττάρων (SSC), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται σε όλα τα είδη οστικών κυττάρων, και, επομένως, να αποκαθιστούν τις ρωγμές και τα κατάγματα.

Οι πρωτεΐνες

Το μόνο πρόβλημα των ερευνητών ήταν ότι, αν μπλόκαραν το «μονοπάτι» σηματοδότησης των συγκεκριμένων πρωτεϊνών στον οργανισμό των διαβητικών, θα προκαλούσαν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποίησαν ένα τζελ τοπικής χρήσης στο οποίο ενσωμάτωσαν τις πρωτεΐνες που βρίσκονταν σε έλλειψη στον οργανισμό. 

Τα πειραματόζωα τα οποία νοσούσαν από διαβήτη και στα οποία δοκιμάστηκε το τζελ επέδειξαν ικανότητα αποκατάστασης των φθορών των οστών αντίστοιχη με εκείνη υγιών πειραματόζωων. Εκτός από τα πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές διασταύρωσαν την έρευνά τους και σε ανθρώπινους οστικούς ιστούς, που είχαν πάρει από διαβητικούς που υπεβλήθησαν σε αρθροπλαστική. 

«Ανακαλύψαμε την αιτία για την οποία κάποιοι ασθενείς με διαβήτη δεν πετυχαίνουν επαρκή αποκατάσταση των οστών τους ύστερα από ένα κάταγμα και βρήκαμε μια λύση που μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στη διάρκεια του χειρουργείου» σχολιάζει ο δρ Michael Longtaker. 

«Ο διαβήτης αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα σε παγκόσμιο επίπεδο και κάθε βελτίωση στην ικανότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται από αυτόν να θεραπεύουν τα κατάγματά τους θα μπορούσε να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους».


Πηγή


Ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρόεδρος της «Αυγής», θα σώσει «το Βήμα» και «τα Νέα»!



«Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» λέει ο ΔΟΛ - Πώς μπορεί να διασώσει το Βήμα και τα Νέα ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της εφημερίδας «η Αυγή» χωρίς καμία οικονομική επιφάνεια; - Τι απαντά ο ίδιος μετά τις αντιδράσεις

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση, μια ιδιωτική εταιρεία -όπως είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη- «κάλεσε» τον πρόεδρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Η Αυγή» να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.tovima.gr:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Ευλόγως λοιπόν, αναρωτιέται κανείς: Πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος και πολιτικό πρόσωπο ευθέως συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα του οποίου έχει διατελέσει βουλευτής να συμβάλλει «στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» δηλαδή να διασώσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη; Τίθεται επίσης ένα ερώτημα, εάν οι Τράπεζες που έχουν δανείσει με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη αποδέχονται να διαχειρίζεται την περιουσία τους ένα κομματικό στέλεχος.

Όπως φαίνεται στο σημερινό φύλλο της «Αυγής», ο Βασίλης Μουλόπουλος παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Παρά το γεγονός ότι το όνομα του κ.Μουλόπουλου εξακολουθεί να αναφέρεται στην «ταυτότητα» της Αυγής με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ. η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στη σχετική είδηση για το ρόλο που αναλαμβάνει στο ΔΟΛ, αναφέρει ότι είχε αυτή την ιδιότητα «μέχρι πρότινος».


ΝΔ: Η κυβέρνηση εκβιάζει τις δικαστικές εκκρεμότητες του εκδότη

Για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση από την πλευρά της κυβέρνησης δικαστικών εκκρεμοτήτων (σ.σ. ο Σταύρος Ψυχάρης αναμένεται να περάσει την Τετάρτη την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί επί ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του) κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το Βασίλη Μουλόπουλο «τοποτηρητή» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: 

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.
 
Η στάση της προς τους εκδότες:
 
Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. 
Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.
Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.
 
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. 
Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».
 

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο χυδαίος εκβιασμός έφερε αποτέλεσμα

Ως αποτέλεσμα «χυδαίου εκβιασμού» χαρακτήρισε πριν από λίγο σε ανάρτησή του στο facebook τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλά επιπλέον για απόλυτη παράδοση του «δήθεν πανίσχυρου εκδότη» - χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Σταύρο Ψυχάρη. 

Ειδικότερα, ο κ.Βενιζέλος έγραψε: 

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν  οι  κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των  ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς. 
Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ. 
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι  τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».


Δήλωση Μουλόπουλου

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Βασίλης Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».



Πηγή : protothema.gr