Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο Τόσκας ανήθικα προσέβαλε τους πυροσβέστες για να αποποιηθεί των ευθυνών του



Ένας αποτυχημένος υπουργός, ένας υπουργός που έχει διαλύσει την αστυνομία και την πυροσβεστική ντροπιάζει το υπουργείο που ηγείται με την συμπεριφορά του.

Ο Τόσκας προσπάθησε σήμερα χωρίς ίχνος ηθικής  να μεταβιβάσει τις ευθύνες της αποτυχίας του προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. 

Προσέβαλε το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και είναι ντροπή του.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί το πιο στρεβλό κομμάτι του δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε ως κομματικός μηχανισμός επί δεκαετίες», υποστήριξε πριν από λίγο στην βουλή ο ακατάλληλος για υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Είναι ντροπή του αλλά ποιος Συριζαίος ντρέπεται για όσα λέει και κάνει.


Γελάει όλη Ελλάδα με το θράσος της εφημερίδας "Αυγή" να καταγγέλλει τα fake news




Το θράσος της καθεστωτικής εφημερίδας!!

Διαβάζουμε στο protagon.gr το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη και δεν μπορούμε να συνέλθουμε απο τα γέλια για το πρωτοσέλιδο της Αυγής!!

To πρωτοσέλιδο της «Αυγής» είναι καταγγελτικό. Οταν η εφημερίδα διακρίνει επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, δείχνει τα άσπρα, καθαρά δόντια της.

Η «Αυγή» σήμερα καταγγέλλει επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο να τρωθεί η εικόνα της κυβέρνησης. Πρόκειται για «ειδήσεις» σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και για ένα γράφημα που, υπό το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προβάλλει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το μνημόνιο Τσίπρα περιέχει περισσότερους φόρους από τα προηγούμενα. Αυτό δεν είναι αναληθές ως στοιχείο. Ψευδής είναι η επίκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Είναι, ασφαλώς, χαριτωμένο να καταγγέλλεις τα fake news όταν έχεις κάνει πρωτοσέλιδα με κατάργηση ΕΝΦΙΑ (με οδηγίες για τη μη πληρωμή του), αποκατάσταση βασικού μισθού, τέλος μνημονίων και πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Αλλά ας πούμε ότι και η «Αυγή» έπεσε θύμα της αυταπάτης, μέθυσε από την αύρα της ανατροπής, έδωσε τη μάχη της, αλλά κατέθεσε τα όπλα με υπερηφάνεια.

Ωστόσο η «Αυγή», που κόπτεται για τα fake news, δεν ενοχλήθηκε διόλου όταν, κατά το παρελθόν, έβγαιναν πρωτοσέλιδα με χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που κατέρρεαν από την πείνα στα σχολεία, λιμενικούς που πνίγουν πρόσφυγες, εθνικούς μειοδότες, λαούς της Ευρώπης που ξεσηκώνονται και πάει λέγοντας. Και πώς να ενοχληθεί όταν τα περισσότερα από αυτά τα πρωτοσέλιδα ήταν δικά της;

Η σχέση που διατηρεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι, τουλάχιστον, διεστραμμένη. Θα μου πείτε ότι πάντα έτσι συμβαίνει: όσο είσαι στην αντιπολίτευση βλέπεις γύρω σου ερείπια και όταν γίνεσαι κυβέρνηση η ανοικοδόμηση εξελίσσεται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ομως εδώ, δεν παρακολουθούμε μία συνηθισμένη, αναμενόμενη και αμήχανη κωλοτούμπα. Εδώ και καιρό βλέπουμε μία επιχείρηση αλλοίωσης δομικών στοιχείων της πραγματικότητας, η οποία, ναι, θα αποκτήσει και επισήμως την εναλλακτική, κυβερνητική εκδοχή της.


Αυτό να το πείς στον Τσίπρα! Μακρόν: Το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι δικτατορία



Καλό θα είναι να το πει και στον Αλέξη Τσίπρα ο Μακρόν μόλις έρθει την άλλη εβδομάδα μήπως και καταλάβουν οι Συριζαίοι ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση στον Ε.Ε. που καλύπτει τον δικτάτορα σε κάθε ευκαιρία.

Δικτατορία χαρακτήρισε το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ο ομόλογός του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στην ετήσια σύνοδο των Γάλλων πρέσβεων στο Παρίσι.

«Οι συμπολίτες μας δεν κατανοούν πώς κάποιοι μπορούν να είναι τόσο γενναιόδωροι με το καθεστώς που εγκαθιδρύεται ημέρα με την ημέρα στη Βενεζουέλα. Μια δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει με αντίτιμο μια ανθρώπινη δυστυχία χωρίς προηγούμενο, μολονότι οι φυσικοί πόροι της συγκεκριμένης χώρας παραμένουν αξιοσημειώτοι», είπε ο Μακρόν 

Τα μηνύματα αυτά από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους γιατί οι σοβαροί πολιτικοί ξέρουν ότι τα καθεστώτα και οι δικτατορίες, ακροαριστερές και ακροδεξιές έχουν τελειώσει και δεν τα καλύπτει με δηλώσεις τους η  κωφεύοντας κανένας σοβαρός δημοκράτης, σφυρίζοντας αδιάφορα για τα εγκλήματα τους.



Ντόρα : Η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια



Η κυβέρνηση "ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια" στέλνοντας "ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα" προς τους επενδυτές, τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε "παραδοσιακά εξαιρετικές" τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και χαιρέτισε την προοπτική να έρθουν γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα "υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική πλευρά το εννοεί".

Δυστυχώς, τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, "έχουμε μια κατάσταση αρκετά δύσκολη σ' αυτή τη χώρα σε επίπεδο ρητορικής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ανάγκη να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις, το οποίο είναι ένα βήμα θετικό, σε επίπεδο πράξεων, όμως, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακυρώσουμε τις επενδύσεις αυτές".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή προσπάθεια επενδυτική που γίνεται και αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για όποιον επενδυτή θέλει να έρθει στην Ελλάδα" και έφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά πως "όταν έχεις έναν υπουργό του Περιβάλλοντος, ο οποίος λέει ότι 'εγώ δεν θεωρώ το Ελληνικό καλή επένδυση', το μήνυμα στη γραφειοκρατία πάει".

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως "κάθε επένδυση που γίνεται, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο τη δέχεται αλλά και την υπερθεματίζει" αλλά "με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση".

Ερωτηθείσα πώς θα μπορέσει να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία τις δεσμεύσεις της για δημιουργία ενός ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος για τους επενδυτές δεδομένων των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως "υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε" και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από τη Νέα Δημοκρατία, τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις κ.ά. και μάλιστα, όπως είπε, "υπό χειρότερες και πιο δύσκολες συνθήκες".

"Έχουμε χάσει 2,5 χρόνια, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο του 2014 και αποδείχθηκε στην πράξη ότι η είσπραξη φόρων, δηλαδή το ποσό που εισπράχθηκε με μειωμένη φορολογία στην εστίαση ήταν μεγαλύτερο απ' αυτό που εισπράττεται με την αυξημένη φορολογία" πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε "δομική και ιδεολογική" τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της φορολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι κατά την άποψή του η Ελλάδα είναι υποφορολογημένη. Είναι δομική, ιδεολογική η διαφορά μας. Εγώ πιστεύω πως η Ελλάδα είναι υπερφορολογημένη σε όλα τα επίπεδα (από τον ΕΝΦΙΑ ως τη φορολογία των εργαζομένων)".

Για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως "το στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να παρουσιάσει το αύριο, να παρουσιάσει το μέλλον" και πρόσθεσε: "Οι Έλληνες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Όποιον κι αν ρωτήσετε σήμερα στον δρόμο αν ο κ. Τσίπρας είναι ειλικρινής ή ψεύτης θα σας πει ότι είναι ψεύτης. Όποιον κι αν ρωτήσετε αν αντέχει να πληρώνει φόρους θα σας πει δεν αντέχει. Αυτά είναι δεδομένα. Δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα και το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποδείξει ότι έχει το σχέδιο και το όραμα για το μέλλον των παιδιών μας".

Το ερώτημα, σημείωσε, "είναι αν η Ελλάδα του αύριο θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, ευπρεπώς και με ευμάρεια τα παιδιά της", επισημαίνοντας πως αυτό "γίνεται αλλά με πολλή δουλειά και σχέδιο".

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως "είναι ένα νομοσχέδιο που δεν λέει απολύτως τίποτα" καθώς "δεν έχει κανένα κεντρικό, ουσιαστικό μήνυμα".

Είπε ακόμη πως "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αδήλωτη εργασία πρέπει να καταπολεμηθεί και να μπει τάξη σ' αυτή την εργασιακή ζούγκλα" αλλά τόνισε ότι "κάποτε υπήρχε η μεγάλη μάχη και λέγαμε οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ" και "σήμερα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος ταυτίζουν το όνομά τους με τους εργαζόμενους των 360 ευρώ".



Πηγές : ΑΠΕ-ΜΠΕ,  iefimerida.gr 


Πρεμιέρα σήμερα στο Ευρωμπάσκετ



Στο 40ό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά 24 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Στον Α’ Ομιλο η Εθνική θα αντιμετωπίσει τις Ισλανδία (αντίπαλος στην πρεμιέρα), Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία και Πολωνία. Στον Β’ Όμιλο μετέχουν οι Ουκρανία, Ισραήλ, Λιθουανία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία. Στον Γ’ οι Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Ουγγαρία και στον Δ’ οι Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Σερβία, Λετονία, Τουρκία και Βέλγιο.

Τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου της, την Ισλανδία, αντιμετωπίζει σήμερα (16:30) στο Ελσίνκι η Εθνική στην πρεμιέρα του 40ού Ευρωμπάσκετ με στόχο να… ζεσταθεί (παίζει στη Φινλανδία ενώ η αντίπαλός της είναι η εκπρόσωπος του νησιού του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού) με νίκη. Η νίκη είναι απαραίτητη για την «επίσημη αγαπημένη» προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία θα γίνει η επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου της πρώτης ημέρας:

Α’ Ομιλος 

13.45: Σλοβενία – Πολωνία (ΕΡΤ2)

16:30: Ισλανδία – Ελλάδα (ΕΡΤ1)

20:00: Γαλλία – Φινλανδία (ΕΡΤ2)




Τα κριτήρια του Αλέξη Τσίπρα για να γίνεις υπουργός οικονομικών



Δεν ξέρω πόσο αστείο ακούστηκε, αλλά θα πρέπει κάποιος να τον φρενάρει όταν μιλάει γιατί τώρα στα τελευταία του όσο αφορά την διακυβέρνηση της χώρας καλό θα ήταν  να ξεφτιλίζεται λιγότερο.

Διαβάσαμε στον eleftherostypos.gr

Τσίπρας σε Βρετανό: «Αν μάθεις ελληνικά μπορείς να γίνεις υπουργός Οικονομικών» [βίντεο]

Όρεξη για αστεία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Impact Hub Athens.

Ο πρωθυπουργός, κατά την περιήγησή του στους χώρους, μίλησε με νέους που του εξήγησαν τι ακριβώς κάνουν στο Impact Hub Athens και όταν μια κοπέλα του σύστησε έναν νεαρό από την Βρετανία, του είπε ότι μετά από 7 χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Ο Αλεξ είναι από την Αγγλία και μαθαίνει ελληνικά», είπε η κοπέλα.

«Α, είσαι Άγγλος δηλαδή», του είπε ο πρωθυπουργός.

«Ναι, τώρα μένω στην Αθήνα. Μου αρέσει η Ελλάδα», είπε ο Αλεξ για να πάρει την απίστευτα αστεία απάντηση του συνονόματού του, Αλέξη Τσίπρα:

«Αν τα πας καλά στη εκμάθηση των ελληνικών μπορείς να γίνει και υπουργός Οικονομικών».




Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια




Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα, όπως αναφέρονται στις επώνυμες καταγγελίες εργαζομένων.

Η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν ότι η διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού πιστοποίησης προσώπων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ελένη Γιαννακοπούλου, πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα αντιδρούσε και σε όσους φορούσαν στον λαιμό σταυρό. μιλώντας άσχημα.




Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Είσαι πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται πολιτικά εδώ και εκεί



Άγριος καβγάς μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Γιώργο Κατρούγκαλου ξέσπασε κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Αφορμή το συνέδριο της Εσθονίας και η μη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό, ο συμψηφισμός κομμουνισμού - ναζισμού, αλλά και τα όσα έγιναν μετά την ανάρτηση της Εύας Καϊλή για τον παππού της

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον Γιώργο Κατρούγκαλου υπάλληλο υπουργών του ΠΑΣΟΚ με ευέλικτη και εύκαμπτη μέση, και πολιτικό μαλάκιο που περιφέρεται πολιτικά εδώ και εκεί. Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, λέγοντας ότι με τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος έχει αυτοπροσδιοριστεί από όσους τον άκουσαν και τον είδαν.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή έκανε λόγο για ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ με πτωματοπολεμικά επιχειρήματα, που αρχικά μιλούσε για σφαγή του παππού της και μετά ομολόγησε ότι δεν είχε καμία σχέση εξ αίματος με εκείνον. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα έγιναν από τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο συνέδριο της Εσθονίας ανέφερε πως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αφορούν ψηφαλάκια και ψηφοθηρία και πως ο ίδιος αλλά και το κόμμα του καταδικάζουν εξ ορισμού όλα τα καλλιστεία καθαρμάτων.

πτωματοπολεμικά



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κυριάκος Μητσοτάκης : Έαν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στην σωστή διεύθυνση



«Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε, σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, Σ.Ε.Β., ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικά εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις νέες δουλειές. «Πιστεύουμε», είπε, «ότι η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις». Τόνισε παράλληλα ότι οι νέες δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά «με μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού». 

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο όραμά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με απασχολεί είναι πως θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα. Και όχι, πως θα διχάζουμε διαρκώς τους Έλληνες ανοίγοντας τα τραύματα του 20ου αιώνα».



Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις και να επιστρέψει σε βιώσιμο κύκλο ανάπτυξης.
Ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε ότι απαιτείται:

1. Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες. 

2. Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.

3. Η βαθιά μετάλλαξη του Κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων. 

4. Η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών. 

5. Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας. 

6. Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. 

7. Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

8. Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχω


Ένα σπιτάκι αποκλειστικά για συνταξιοδοτημένους σκύλους αστυνομικούς!

Πηγή: ONE DAY ONE LIFE


Όταν κάθε ημέρα έρχεσαι σε επαφή με σκύλους δεν μπορείς παρά να αποκτήσεις ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μαζί τους. Κάπως έτσι ένιωσε και ο Bai Yan, Κινέζος συνοδός αστυνομικών σκύλων ο οποίος όμως το πήγε ένα βήμα παραπέρα: τους έφτιαξε σπίτι έτσι ώστε να ζουν καλά και προστατευμένα και μετά τη ...συνταξιοδότησή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του odditycentral.com, ο 55χρονος Bai Yan δουλεύει ως συνοδός σκύλων της αστυνομίας από το 2004 έχοντας από τότε εκπαιδεύσει περίπου 30 σκύλους. Στην διάρκεια αυτών των ετών ο συναισθηματικός δεσμός που ανέπτυξε μαζί τους τον ώθησαν να «ξοδέψει» τα τελευταία επτά χρόνια και περίπου 150.000 δολάρια για να φτιάξει κατάλυμα για ...συνταξιούχους σκύλους αστυνομικούς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ένας λόγος που τον οδήγησε να προχωρήσει στο εγχείρημά του ήταν όταν είδε έναν συνταξιούχο αστυνομικό σκύλο εντελώς παραμελημένο από τον νέο του ιδιοκτήτη να σέρνεται στην βρωμιά με μία αλυσίδα γύρω από τον λαιμό του και ένα μπολ με χαλασμένο φαγητό μπροστά του.

Σημειώνεται πως τα συνταξιοδοτημένα σκυλιά δίνονται συνήθως για υιοθεσία και είναι σχεδόν ανύπαρκτη η αξιολόγηση των πιθανών ιδιοκτητών τους.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή του να φτιάξει το σπιτάκι αυτό ήταν, όπως αναφέρει, και η άρνησή του να ακολουθήσει την συμβουλή των κτηνιάτρων και να κάνει ευθανασία στο ηλικιωμένο σκυλάκι του το οποίο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του δέρματος.

Αντίθετα, ο Bai Yan έκανε τον Sonny, ένα σκύλο Αλσατίας, καθημερινά μπάνια ώστε να μπορέσει να κρατήσει την κατάστασή του υπό έλεγχο. Η εμπειρία του Yan τον έκανε να καταλάβει πως τα ηλικιωμένα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι χρειάζονται καθημερινή φροντίδα.

Έτσι, το 2010, ο Bai νοίκιασε ένα οικόπεδο στην πόλη Hangzhou, και το μετέτρεψε σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι για ηλικιωμένα σκυλάκια της αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα δρομάκια, μαθήματα κατά των επιθέσεων μέχρι και νεκροταφείο σκύλων όπου βρίσκονται θαμμένα 26 σκυλάκια.

Πηγή: ONE DAY ONE LIFE

Πηγή: ONE DAY ONE LIFE

Ο Bai Yan επισκέπτεται τους σκύλους τρεις φορές την ημέρα, ενώ ξυπνά στις 4 το πρωί προκειμένου να προλάβει να τα ταΐσει και να περάσει χρόνο με το καθένα από αυτά πριν πάει στη δουλειά του. Μάλιστα, κάθε ημέρα παίρνει και έναν από αυτούς τους σκύλους στη δουλειά του, ώστε να τους προσφέρει λίγο ενθουσιασμό.

Όπως ο ίδιος λέει «Θέλω να τους προσφέρω χαρά στα τελευταία χρόνια της ζωής τους» τονίζοντας πως «έχουν αγωνιστεί στο πλευρό μου για χρόνια και τα νοιώθω οικογένειά μου».

Πηγή: ONE DAY ONE LIFE

Προσθέτει πως παρά του ότι αρκετοί έχουν προσφερθεί να τον βοηθήσουν ή να συνεισφέρουν στις προσπάθειές του πάντα το αρνείται καθώς πιστεύει πως επειδή είναι η οικογένειά του είναι και δικιά του η ευθύνη τους.


Πηγή : Cnn.gr


«Ανάβει» η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ εν όψει Μακρόν και ΔΕΘ



Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται οι δυο βασικοί μονομάχοι της εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή η κεντροαριστερά προχωρά υπό τη σκιά των υποψηφίων αρχηγών της.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σταδιακά ανεβαίνουν οι τόνοι. Εξάλλου παραδοσιακά, οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη, μετά την ανάπαυλα του θέρους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει, μια ασυνήθιστη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες, δίνοντας το σήμα ότι ηγείται ο ίδιος προσωπικά της επικοινωνιακής καταιγίδας που ξεκίνησε το Μέγαρο Μαξίμου. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να δώσουν βάρος στην επικοινωνία και να βγει μπροστά ο Αλ. Τσίπρας.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, παρατηρείται υπερέκθεση του πρωθυπουργού -την Τρίτη επίσκεψη στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, χθες ομιλία για τη δημόσια διοίκηση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες- με στόχο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.

Στην κορυφή της επιχείρησης «επικοινωνιακή καταιγίδα» του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, η οποία ήδη προβάλλεται με ένταση από όλους τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι στους ψυχρούς οικονομικούς δείκτες, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να προβάλλει τη θεωρία της ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο. Σε αυτή τη λογική ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ αναμένεται να εστιάσει με την ομιλία σε κοινωνικές τάξεις που αποτελούν προνομιακό ακροατήριο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να πλήξει καίρια, την κυβέρνηση που επενδύει στο αφήγημα, «η χώρα μπαίνει σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο».

Ήδη, χθες έστειλε το πρώτο μήνυμα ενόψει της ΔΕΘ, στη συνάντησή του με τους κοινωνικούς φορείς. «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62» είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. και το μήνυμά του είναι: «ιδιωτικός τομέας και επενδύσεις θα φέρουν καλοπληρωμένες δουλειές».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης που θα ανέβει στη ΔΕΘ δυο φορές, μια την προσεχή Δευτέρα και παραδοσιακά, μετά τον Πρωθυπουργό, το τριήμερο 15-16-17 Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσει να προβάλλει τη θεωρία ότι πρέπει να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις για να επιστρέψει στον λεγόμενο κύκλο ανάπτυξης.

Παράλληλα, έχει ληφθεί απόφαση να εστιάσει η ΝΔ στους κοινωνικά αδύνατους, αλλά και στη νεολαία, όπου το κόμμα έχει πρόβλημα. Δεν ήταν τυχαία η προχθεσινή αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στους τομεάρχες του κόμματος: «πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα των ευκαιριών, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Άρης Ραβανός

in.gr


Τραγωδία στο Θησείο: Εκανε γκράφιτι & πέθανε από ηλεκτροπληξία



Ένας 19χρονος Γάλλος έχασε τη νύχτα της Τετάρτης την ζωή του, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Θησείο, πιθανότατα από ηλεκτροπληξία.

Ενας 19χρονος Γάλλος έχασε  τη νύχτα της Τετάρτης την ζωή του, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Θησείο, πιθανότατα από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός, μαζί με φίλους του, έκαναν γκράφιτι σε βαγόνια του ΗΣΑΠ, όταν ξαφνικά έπεσε νεκρός. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες, ενώ ο 19χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η αστυνομία.


Πηγή : thetoc.gr


Σύλληψη δύο ημεδαπών για απάτες χιλιάδων ευρώ κατά εξακολούθηση




Συνελήφθησαν, στις 28-8-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 51χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ' επάγγελμα και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα απάτης από άτομο που εμφανίζονταν ως τέως ανώτατος δικαστικός λειτουργός και άτομο με "γνωριμίες" και "προσβάσεις", μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσε να αποκαλύψει την εγκληματική δράση των δύο ημεδαπών, να εξακριβώσει το εύρος των δραστηριοτήτων τους και τελικά να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους και να τους συλλάβει.

Ως προς τον τρόπο δράσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) δημοσίων οργανισμών, εταιρειών, σωματείων και λοιπών προσώπων, πείθοντας τους να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ο άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με "προσβάσεις" και "γνωριμίες" και η γυναίκα "ασθενής" που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών, την οποία εξέτιε σε Κατάστημα Κράτησης, από το οποίο είχε λάβει οκταήμερη άδεια την οποία παραβίασε την 14-2-2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.

Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα δύο (42) περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Η διεθνής κοινότητα αναζητεί σαφείς απαντήσεις



Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση, αλλά παραμένει ασαφές ποια θα έπρεπε να είναι η απάντηση του υπόλοιπου κόσμου, πλην στρατιωτικής δράσης, γράφει ο Patrick Wintour στον Guardian.

Τον Αύγουστο, σε απάντηση για την εκτόξευση διηπειρωτικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, η Κίνα επέτρεψε στον ΟΗΕ να απαγορεύσει την εξαγωγή αγαθών όπως είναι ο σίδηρος και ο άνθρακας από τη Βόρεια Κορέα. Επίσης απαγόρευσε την αύξηση του αριθμού των Βορειοκορεατών που εργάζονται στο εξωτερικό, όπως εξάλλου και τις κοινοπραξίες της Βόρειας Κορέας, ενώ προστέθηκαν και κάποια άτομα και εταιρείες στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να είχαν «σημαντικές οικονομικές συνέπειες», όπως τουίταρε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά χρειάζεται να περάσει περισσότερος χρόνος μέχρι οι κυρώσεις να παγώσουν μια οικονομία και, βέβαια, να αλλάξουν την ατζέντα ενός δικτάτορα ηγέτη.

Το μοναδικό σοβαρό, συνολικά, οικονομικό μέτρο θα ήταν η απαγόρευση της εξαγωγής ενέργειας στη Βόρεια Κορέα, ένα μέτρο στο οποίο η Κίνα αντιστάθηκε λέγοντας ότι θα αποσταθεροποιήσει το βορειοκορεατικό καθεστώς κατά πολύ επικίνδυνους τρόπους, αλλά και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ανθρωπιστική καταστροφή.

Το Πεκίνο επιμένει ότι η κατάρρευση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας δεν βρίσκεται στην ατζέντα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα δεν θα πιεστεί να κάνει περισσότερα.

Η Κίνα βεβαίως διαφωνεί, λέγοντας ότι δίπλα στις κυρώσεις πρέπει να ανοίξει και μια διπλωματική οδός.

Η εκτόξευση του πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία φέρνει κοντύτερα και την πιθανότητα μιας στρατιωτικής λύσης. Μια πιθανότητα θα είναι να εκτοξευθεί ένας πύραυλος Τόμαχοκ πάνω από την Πιονγιάνγκ έτσι ώστε να αποτελέσει την έμπρακτη απόδειξη ότι στο παιχνίδι των απειλών μπορούν να παίξουν δύο.

Απειλές για «φωτιά και οργή» οι οποίες ακολουθήθηκαν από πρόταση για διαπραγματεύσεις από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, την επομένη άφησαν έκπληκτες τόσο την Κίνα όσο και τη Βόρεια Κορέα. Μια τέτοια στάση είναι ανοικτή σε παρερμηνείες.

Σήμερα μια  νέα  προσφορά  για συνομιλίες θα μοιάζει σαν έπαινος για τον εκφοβισμό της Ιαπωνίας.

Οπως τόνισε ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ υπεύθυνος για την Βόρεια Κορέα, Τζόζεφ ντε Τόμας, αυτό που χρειάζεται από την κυβέρνηση Τραμπ είναι μια «σαφής αποτρεπτική πολιτική» και όχι αυτό που γίνεται, ότι δηλαδή λένε ένα πράγμα τη μια ημέρα και κάτι άλλο την άλλη. Οπως είπε, η Βόρεια Κορέα γνωρίζει τη δύναμή της και επιδιώκει την επιβίωσή της. Και προφανώς πείστηκε ότι ο μόνος τρόπος για να την εγγυηθεί θα ήταν αν είχε πυρηνικά όπλα τα οποία θα μπορούσαν να πλήξουν αμερικανικούς στόχους. Η άλλη ανάλυση, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία και την Κίνα, είναι ότι η Βόρεια Κορέα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι με τις επανειλημμένες εκτοξεύσεις πυραύλων επιθυμεί την επανεκκίνηση των συνομιλιών. Η Βόρεια Κορέα δεν επιθυμεί να δοκιμάσει πρώτη τα πυρηνικά της όπλα. Αλλά έπειτα από πέντε πυρηνικές δοκιμές και δύο επιτυχημένες εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι έχει χαθεί η ευκαιρία να αποτραπεί η Βόρεια Κορέα από την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου που θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ.


Καθημερινή


Περιοδεία Λευτέρη Αυγενάκη και κλιμακίου της Ν.Δ. στα καμμένα της Ζακύνθου



Από εχθές Τετάρτη το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύει στις καμένες περιοχές της Ζακύνθου.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, το τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει περιοδεία σε όλες τις καμένες εκτάσεις της Ζακύνθου και θα έρθει σε επαφή με τους προέδρους των χωριών που επλήγησαν στα ορεινά.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν «ενώ η Ζάκυνθος καίγεται εδώ και έναν ολόκληρο μήνα, αποφάσισε να στείλει αύριο Πέμπτη υπουργούς για λόγους επικοινωνιακούς και επειδή ήταν εδώ σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ».


Απίστευτο! Απαγωγέας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι του έκλεψαν τα λύτρα



Ένα πρωτοφανές περιστατικό, στο οποίο "πρωταγωνιστής" είναι ένας απαγωγέας, συνέβη κατά τη διάρκεια των πολυήμερων ερευνών της Αστυνομίας, για την εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής - δολοφονίας ενός Πακιστανού στη Λακκόπετρα.

Σύμφωνα με το tempo24 ακόμη και οι πιο έμπειροι αστυνομικοί «πάγωσαν» όταν είδαν έναν από τους δράστες να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, για να καταγγείλει (!) ότι έπεσε θύμα ληστείας. Και μάλιστα, τα χρήματα που του άρπαξε άλλος Πακιστανός, ήταν εκείνα που είχε μόλις εισπράξει ως λύτρα από τον πατέρα του δολοφονημένου συμπατριώτη του!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν ως ύποπτο για την απαγωγή και τη δολοφονία της Λακκόπετρας, μόλις τον είδαν να καταγγέλλει τη ληστεία, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και του συμπεριφέρθηκαν ως θύμα μίας παράνομης πράξης. Του έδειξαν μάλιστα και φωτογραφίες υπόπτων προκειμένου ο απαγωγέας να αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο που πιθανόν να ήταν ο δράστης της ληστείας σε βάρος του.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος η ληστεία έγινε έξω από τραπεζικό κατάστημα, όπου ο ίδιος νωρίτερα είχε εισπράξει τα περίπου 2.000 ευρώ που του είχε στείλει ως λύτρα ο πατέρας του θύματος. Ακόμα και μετά την καταγγελία της ληστείας οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να τον παρακολουθούν καταγράφοντας τις περιοχές που συχνάζει και το σημείο όπου έμενε.

Και αυτό έγινε διότι την περίοδο εκείνη δεν ήταν γνωστό αν το θύμα της απαγωγής είχε δολοφονηθεί.

Μόλις όμως οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι οι απαγωγείς είχαν δολοφονήσει τον ομοεθνή τους, τον συνέλαβαν ομολόγησε και τον προσήγαγαν στην Λακκόπετρα όπου και τους υπέδειξε που αυτός και οι συνεργοί του είχαν πετάξει το πτώμα.


Πηγή: Tempo24.gr


Ποσό 431.000 ευρώ από τον ΟΗΕ στη Λάρισα για ενοικιάσεις διαμερισμάτων σε πρόσφυγες



Υπογράφεται σήμερα μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η σύμβαση για τη μίσθωση διαμερισμάτων που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Η σύμβαση συζητήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και θα εγκριθεί σήμερα από το ΔΣ της ΔΗΚΕΛ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη σταδιακή μίσθωση, έως το τέλος του έτους, 70 διαμερισμάτων στη Λάρισα που θα φιλοξενήσουν 420 πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί μετεγκατάσταση και άσυλο. Το κόστος θα ανέλθει στις 431.000 ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί πρόσκληση για τη μίσθωση των διαμερισμάτων και παράλληλα θα γίνουν 26 προσλήψεις προσωπικού που θα απασχοληθεί για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων με τον Δήμο Λαρισαίων, να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που υλοποιεί το πρόγραμμα.


Πηγή : thessaliatv.gr


Τάζει προσλήψεις στο Δημόσιο από τα μέσα του '18 ο Τσίπρας



Με θέσεις στο δημόσιο θα επιδιώξει η κυβέρνηση να σταματήσει τη φυγή των επιστημόνων- Για γραπτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ πριν τη λήξη του μνημονίου μίλησε ο πρωθυπουργός- Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση έως το 2020

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ έταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα πριν από τη λήξη του μνημονίου- «από τα μέσα του 2018», όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας  στην εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα την  «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019». Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα επιδιωχθεί η προσέλκυση νέων επιστημόνων στο δημόσιο προκειμένου να ανακοπεί και το brain drain- η φυγή, δηλαδή, των «μυαλών» εκτός συνόρων.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι για τη ΝΔ μεταρρύθμιση στο δημόσιο αποτελούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στον δημόσιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Αποφεύγοντας να μιλήσει για αριθμούς ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης του είναι να σταματήσει το brain drain.  Εξετάζουμε σοβαρά την θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων, σημείωσε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πως σχεδιάζεται να γίνει αυτό.

Πρόσθεσε, μάλιστα,  ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες του ΟΟΣΑ και σημείωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου είναι... μεγάλης ηλικίας. 

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στις προσλήψεις και το σχέδιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προσλήψεις δεν θα γίνονται αυθαίρετα και απρογραμμάτιστα. «Δημιουργείται μηχανισμός αποτύπωσης των αναγκών» είπε χαρακτηριστικά.  

Το σχέδιο αυτό αφορά την επόμενη ημέρα, την μετά μνημονίων εποχή είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προωθούμε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Απώτερος στόχος μας είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας μας. Να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα που μπορεί να εξασφαλίζει στον λαό της ευημερία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η μεταρρύθμιση για την Διοικητική μεταρρύθμιση» είπε ο Πρωθυπουργός.

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη λογική του κράτους λάφυρου και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάρτιση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο, είπε ο πρωθυπουργός.

Το Δημόσιο από παιδί του συστήματος έγινε το αποπαίδι. Κάποιοι προσπάθησαν σε αυτό να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες είπε και πρόσθεσε: Το αποκορύφωμα αυτού του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού ήταν η μεταρρύθμιση του κ. Μητσοτάκη η οποία ταυτίστηκε «με απολύσεις και βίαιες μετακινήσεις».  Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη απέβλεπε στις απολύσεις και τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

 Με την μεταρρύθμιση που παρουσιάζουμε για πρώτη φορά με ολιστική αντίληψη της Διοίκησης και με την πολύτιμη συμβολή της Γαλλίας, ερχόμαστε για πρώτη φορά να θέσουμε τα θεμέλια για μια ιστορικού χαρακτήρα δομικής μεταρρύθμισης.

Αποτελεί ίσως μια νέα αρχή του ελληνικού κράτους ή για να το πω πιο φιλόδοξα την αρχή του νέου ελληνικού κράτους.

Δεν θέλω να απαντήσω στο "γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια", θα πω ότι εμείς το πιστεύουμε, θα το προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε πράξη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, ξεκίνησε με την τοποθέτηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της έχουν ως εξής:


-Η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική και σήμερα δίνουμε απαντήσεις στο πώς βλέπουμε και τι κάνουμε για να μεταρρυθμίσουμε το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης.

«Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία, τη στιγμή που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοποιούν την ανοδική μας τροχιά, η διοικητική ανασυγκρότηση έρχεται να θεραπεύσει διαχρονικές παθογένειες, συμμετέχοντας δυναμικά στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε η κυρία Γεροβασίλη.

-Πιστεύοντας βαθιά πως καίριας σημασίας για την επιτυχία του όποιου εθνικού σχεδιασμού για τη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της, θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε με ανοιχτές κι αντικειμενικές διαδικασίες μια δέσμη δράσεων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων, τα Περιγράμματα Θέσεων, η Στοχοθεσία επισήμανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπογραμμίζοντας, χαρακτηριστικά, επενδύουμε στην προώθηση του κατάλληλου υπαλλήλου στην κατάλληλη θέση.

-Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του συναλλασσόμενου πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Ο Γάλλος πρεσβευτής

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Γάλλου πρεσβευτή Christophe Chantepy.  Όπως είναι γνωστό η Expertise France έχει αναλάβει την παροχή τεχνικής βοήθειας στον τομέα των διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

«Είναι μεγάλο και ωραίο σχέδιο και το κυρίαρχο στοιχείο αυτή της μεταρρύθμισης είναι η εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη» είπε ο Γάλλος πρέσβης και πρόσθεσε: «προσωπικά υπόσχομαι στους πολίτες ότι θα οικοδομήσουμε μια διοίκηση που θα σας ακούει και θα σας απαντά» Ο Γάλλος πρέσβης ο οποίος μίλησε ελληνικά, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για την συνεργασία των δύο χωρών στον συγκεκριμένο τομέα.

Για την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γρηγόρης Θεοδωράκης. 

Οι στόχοι

Σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» αποβλέπει αφενός στην ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου στην απλούστευση των διαδικασιών, την μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία εξορθολογίζει τις δομές και τη λειτουργία του δημοσίου και εστιάζει στη βέλτιστη αξιοποίηση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» ενσωματώνει πολιτικές και υλοποιεί δράσεις για:

·         την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
·         την προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
·         την επαγγελματική σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας
·         την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
·         τη σταδιακή μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση

Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 -2019» εδράζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δύο βασικούς άξονες:

·         τη Διοικητική Ανασυγκρότηση
·         την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Η Διοικητική Ανασυγκρότηση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας στο εσωτερικό της διοίκησης με την εισαγωγή ανοιχτών, αντικειμενικών διαδικασιών, οι οποίες απαντούν στα προβλήματα υποστελέχωσης και ανορθολογικής κατανομής προσωπικού.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, έχοντας ενσωματώσει τις διεθνείς καλές πρακτικές στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τις πολιτικές για τα ανοιχτά δεδομένα.


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Για πρώτη φορά συντάξεις 185 ευρώ από την Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ασφαλιστικό μόρφωμα “Κατρούγκαλου”, μέρα τη μέρα, αποκαλύπτει τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει στους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Παρά το γεγονός ότι ο περιβόητος νόμος Ν. 4387/2016 τέθηκε σε ισχύ από τις 13 Μαΐου 2016, το Δεκέμβριο του ιδίου έτους - εξαιτίας της έλλειψής του κατάλληλου λογισμικού - δόθηκε στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας προσωρινό μηνιαίο ποσό ύψους 345 ευρώ, μέχρι την οριστική έκδοση των συντάξεων θανάτου. 

Την ίδια στιγμή, στους περισσότερους δικαιούχους καλλιεργήθηκε η προσδοκία, ότι όταν θα εκδιδόταν η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, το ύψος του ποσού θα ήταν μεγαλύτερο και οπωσδήποτε όχι μικρότερο του κατωτάτου ορίου.

Όταν στα μέσα Αυγούστου του 2017 έγινε - από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ - η πρώτη επεξεργασία στα αιτήματα συνταξιοδότησης, αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος των εξοντωτικών περικοπών. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, όσοι είχαν λάβει την προσωρινή σύνταξη, θα δικαιούνταν ποσό πολύ μικρότερο από τα 345 ευρώ!

Συγκεκριμένα, για όσους ελάμβαναν τα κατώτατα όρια σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας (δηλαδή στους αδύναμους κοινωνικά και εισοδηματικά), τα ποσά σύνταξης θανάτου που μεταβιβάζονται, κυμαίνονται πλέον μεταξύ 185 ευρώ και 215 ευρώ.

Το “κερασάκι στην τούρτα” είναι ότι στις ήδη πολύ χαμηλές συντάξεις, θα πρέπει να γίνει παρακράτηση των επιπλέον ποσών που έχουν χορηγηθεί με την προσωρινή σύνταξη και επιπλέον μείωση 6% λόγω της παρακράτησης για την υγεία.

Η σύγκριση με τις αντίστοιχες συντάξεις του 2014, δείχνει μείωση 42,5%!

Για πρώτη φορά, δημιουργείται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας γενιά συνταξιούχων με 185 ευρώ».