Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Γελάει όλη Ελλάδα με το θράσος της εφημερίδας "Αυγή" να καταγγέλλει τα fake news




Το θράσος της καθεστωτικής εφημερίδας!!

Διαβάζουμε στο protagon.gr το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη και δεν μπορούμε να συνέλθουμε απο τα γέλια για το πρωτοσέλιδο της Αυγής!!

To πρωτοσέλιδο της «Αυγής» είναι καταγγελτικό. Οταν η εφημερίδα διακρίνει επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, δείχνει τα άσπρα, καθαρά δόντια της.

Η «Αυγή» σήμερα καταγγέλλει επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο να τρωθεί η εικόνα της κυβέρνησης. Πρόκειται για «ειδήσεις» σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και για ένα γράφημα που, υπό το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προβάλλει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το μνημόνιο Τσίπρα περιέχει περισσότερους φόρους από τα προηγούμενα. Αυτό δεν είναι αναληθές ως στοιχείο. Ψευδής είναι η επίκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Είναι, ασφαλώς, χαριτωμένο να καταγγέλλεις τα fake news όταν έχεις κάνει πρωτοσέλιδα με κατάργηση ΕΝΦΙΑ (με οδηγίες για τη μη πληρωμή του), αποκατάσταση βασικού μισθού, τέλος μνημονίων και πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Αλλά ας πούμε ότι και η «Αυγή» έπεσε θύμα της αυταπάτης, μέθυσε από την αύρα της ανατροπής, έδωσε τη μάχη της, αλλά κατέθεσε τα όπλα με υπερηφάνεια.

Ωστόσο η «Αυγή», που κόπτεται για τα fake news, δεν ενοχλήθηκε διόλου όταν, κατά το παρελθόν, έβγαιναν πρωτοσέλιδα με χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που κατέρρεαν από την πείνα στα σχολεία, λιμενικούς που πνίγουν πρόσφυγες, εθνικούς μειοδότες, λαούς της Ευρώπης που ξεσηκώνονται και πάει λέγοντας. Και πώς να ενοχληθεί όταν τα περισσότερα από αυτά τα πρωτοσέλιδα ήταν δικά της;

Η σχέση που διατηρεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι, τουλάχιστον, διεστραμμένη. Θα μου πείτε ότι πάντα έτσι συμβαίνει: όσο είσαι στην αντιπολίτευση βλέπεις γύρω σου ερείπια και όταν γίνεσαι κυβέρνηση η ανοικοδόμηση εξελίσσεται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ομως εδώ, δεν παρακολουθούμε μία συνηθισμένη, αναμενόμενη και αμήχανη κωλοτούμπα. Εδώ και καιρό βλέπουμε μία επιχείρηση αλλοίωσης δομικών στοιχείων της πραγματικότητας, η οποία, ναι, θα αποκτήσει και επισήμως την εναλλακτική, κυβερνητική εκδοχή της.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου