Τρίτη 16 Μαΐου 2017

BOΥΛΗ: Αγριο σφυροκόπημα Φορέων στην Κυβέρνηση. Ντροπή σας, ξεπουλάτε τα πάντα. Πουλήστε και τη μάνα σας, να φύγετε


Άγριο σφυροκόπημα δέχονται υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων για τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου.

Ο κ. Σταύρος Κουτσιομπέλης της ΑΔΕΔΥ ανέφερε πως «ο Μάιος είναι προνομακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Εγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».

Αναφορικά με το αφορολόγητο υπενθύμισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη είχαν δεσμευτεί για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ. «Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια την χώρα. Απελευθερώνεται τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είναι κενό περιεχομένου» υπογράμμισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε

«Ξεπουλάτε τα πάντα αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε «πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια»΄. Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό , να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν».

Ο πρόεδρος των ΑΣΑΜΕΑ Κώστας Γαργάλης εξήγησε ότι η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που φορολογούν τα αναπηρικά επιδόματα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επισήμανε προς τους υπουργούς πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «ατύχημα»: «Είναι απεχθής η ρύθμιση επιβολής εισφορών σε έξοδα ή σε ανύπαρκτα εισοδήματα. Διαφημίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου ως η σωτηρία του ασφαλιστικού και εντός 4 μηνών διαπιστώσατε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ρίξατε την ευθύνη των νέων μέτρων στους δανειστές. Η εισφοροεπιδρομή του νέου συστήματος οδήγησε σε διακοπή επαγγέλματος 57 χιλ ελεύθερους επαγγελματίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα.

Από ποια στοιχεία αντλείται αισιοδοξία ότι θα πληρώσει εκείνος που δεν έχει;» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε «Επιλέχθηκε η χειρότερη λύση. Μια ακόμα αύξηση εισφορών. Δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 20 χιλ θα πλήρωνε 4,6 χιλ ευρώ με το προηγούμενο σύστημα και τώρα το πάτε 5,6 χιλ ευρώ και το 2019 στα 6,6 χιλ ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζουμε το φόρο εισοδήματος εισφορά αλληλεγγύης τέλος επιτηδεύματος κ.α.».

Εκ μέρους του ΤΕΕ ο πρόεδρός τους Γιώργος Στασινός είπε «στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» ο Κωνσταντάρας λεει κατά λάθος στους πολίτες «θα σας εξαφανίσουμε». Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι πολίτες ότι στοχεύει η κυβέρνηση».

Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ μίλησε για θηριώδη πλεονάσματα, διαρκή λιτότητα και ανεργία. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα, απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις και διευκολύνει τον χαρακτηρισμό των απεργιών ως παράνομων.

«Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος για να συμπληρώσει πως «Τα αντίμετρα δεν είναι ισχυρό αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση που φέρνουν τα μέτρα.

Ο κ. Ανέστης Τσουκαράκης (ΠΟΕΣ – Ομοσπονδία στρατιωτικών) εστίασε κυρίως στα επιδόματα και αποζημιώσεις των στρατιωτικών και τις περικοπές τους και ιδίως εκείνων που βρίσκονται στην παραμεθόριο.  Μεταξύ άλλων δε είπε πως οι στρατιωτικοί έσπευσαν να συνδράμουν όποτε τους ζητήθηκε και στο προσφυγικό. «Όποτε και με όποιο τρόπο τους ζητήθηκε να φιλοξενήσουν, ταϊσουν , πλύνουν ξεσκατίσουν το έκαναν» ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας τις παρατηρήσεις του προεδρείου.

Για νομοσχέδιο έκτρωμα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος: «Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;».

Για εμπαιγμό και κοροϊδία ανευ ορίων μίλησε και ο κ. Δημήτρης Σταθόπουλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος.




Πηγή : silvercity.gr


Κάλεσμα Μίκη Θεοδωράκη στον κόσμο να διαδηλώσει εναντίον των νέων μέτρων



«Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του»

Με κείμενο που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις εναντίον των νέων μέτρων που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Μάλιστα, στην ανάρτηση με τίτλο «Κείμενο - Έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη», μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του. Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα».

«Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα. Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση», αναφέρεται.

Αναλυτικά:

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κακό δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε.

Παίξανε πολλοί με τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.

Δεν πάει, όμως, άλλο.

Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του.

Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα.

Ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί χωρίς τον κηδεμόνα της και τον Γερμανό της και να τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κατοχή και την Γερμανο-αμερικανοκρατία.

Αυτές οι αντιλήψεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού και της άνευ όρων παράδοσης.

Φτάνει πια.

Συνεχίζουμε!

Πριν έξι ακριβώς χρόνια, τούτες τις μέρες, ήρθαν αυθόρμητα και μαχητικά στο προσκήνιο οι πλατείες ενάντια στα μνημόνια.

Οι πλατείες, που δεν πρόδωσαν, δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Άλλοι τις αδειάσανε.

Όμως τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών.

Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση και την οργή μας.

Τώρα όλοι και όλες, ακόμα κι αυτοί που είχαν ξεγελαστεί, είναι σοφότεροι και πιο ώριμοι.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιο ενωμένοι και πιο μαχητικοί και κυρίως πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εν λευκώ ανάθεση και την ερήμην μας λήψη αποφάσεων, που πάντα καταλήγουν εναντίον μας.

Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα.

Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.

Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας.

Το κείμενο προσυπογράφουν οι:

Γεώργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Αποστόλης Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος - Ακτιβιστής

Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου

Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά

Νίκος Μαγδαληνός, Ηθοποιός

Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα

Ναταλία Μηνιωτή,  Διδάκτωρ Θεατρολόγος

Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, Οικονομολόγος, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του ΟΟΣΑ, τιμηθείσα επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς για τη δουλειά της

Γιώργος Ξένος,  Ζωγράφος

Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ηθοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Μάνια Παπαδημητρίου,  Ηθοποιός

Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου

Γιάννης Ραχιώτης, Δικηγόρος

Γιώργος Ρωμανιάς, Νομικός

Σπύρος Σακελλαρόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου

Άρης Σκιαδόπουλος,  Δημοσιογράφος

Μάνος Σπυριδάκης, Επίκουρος καθηγητής κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στάθης Σταυρόπουλος, Σκιτσογράφος

Δημήτρης Τραυλός, καθηγητής Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών



Πηγή : newsbeast.gr


Σίγουρα μέτρα 5 δισ. ευρώ, «στον αέρα» τα αντίμετρα 7,5 δισ. ευρώ



Ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με περικοπές συντάξεων και επικουρικών έως 18% από το 2019 και αυξήσεις φόρων 650 ευρώ για κάθε φορολογούμενο από το 2020, αλλά και νέες αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργήσεις φοροελαφρύνσεων από το 2018 περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται από χθες στη Βουλή, με σκοπό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου και να εισπράξει η χώρα μια δόση πάνω από 7 δισ. ευρώ. Από τις μειώσεις συντάξεων ο λογαριασμός θα φτάσει σωρευτικά τα 2,7 δισ. ευρώ το 2021, ενώ από τη μείωση του αφορολογήτου τα 2,058 δισ. ευρώ. Από τις επιβαρύνσεις εισφορών και περικοπές επιδομάτων τα 143 εκατ. ευρώ. Συνολικά, 4,9 δισ. ευρώ.

Τον εξοντωτικό αυτό λογαριασμό των μέτρων 4,9 δισ. ευρώ επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει κάτω από μια καταιγίδα ακόμη υψηλότερων αντιμέτρων 7,5 δισ. ευρώ σωρευτικά έως το 2021. Στην πραγματικότητα, όμως, ενώ τα μέτρα θα εφαρμοστούν σίγουρα, η εφαρμογή των αντιμέτρων θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας. Αν, μετά την εφαρμογή των μέτρων, το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπερνά το 3,5% του ΑΕΠ και φτάνει π.χ. το 4,5%, τότε θα εφαρμόζονται αντίμετρα 1% του ΑΕΠ. Αν όχι, δεν θα εφαρμόζονται. Σίγουρα, η εφαρμογή και των 7,5 δισ. αντιμέτρων προϋποθέτει δημοσιονομικές επιδόσεις που ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και 3,5 δισ. ευρώ διαρθρωτικές φορολογικές παρεμβάσεις που δεν προσδιορίζονται καν.

Η κυβέρνηση, όμως, διατηρεί την αισιοδοξία της για όλη την περίοδο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπερνά σταθερά τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, θα είναι 3,53% του ΑΕΠ το 2018 και στη συνέχεια θα ανέλθει στο 4% του ΑΕΠ το 2019, στο 4,01% του ΑΕΠ το 2020 και στο 4,03% το 2021. Εξ ου και ο πληθωρισμός των αντιμέτρων.

Μέτρα - αντίμετρα

Τα κυριότερα μέτρα του νομοσχεδίου μεταφράζονται σε απώλεια από το 2019 δύο συντάξεων τον χρόνο για τις σχετικά υψηλές συντάξεις (που θα περικοπούν κατά 18%) συν άλλων 650 ευρώ τον χρόνο από τη μείωση του αφορολογήτου.

Οι φορολογούμενοι θα υποστούν επιπλέον επιβαρύνσεις λόγω της κατάργησης από φέτος της μείωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες και της παρακράτησης από το 2018 1,5 % του φόρου εισοδήματος. Θα υπάρξουν επίσης καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και μείωση κατά 50% περίπου του επιδόματος θέρμανσης.

Τα αντίμετρα των 7,5 δισ. ευρώ κατανέμονται μεταξύ παρεμβάσεων:

1. Στον τομέα των δαπανών, που φτάνουν σωρευτικά το 1,970 δισ. ευρώ και αφορούν κυρίως κοινωνικές δαπάνες (σχολικά γεύματα, νέες μονάδες προσχολικής εκπαίδευσης, οικογενειακά επιδόματα, επιδότηση ενοικίου) και επενδύσεις.

2. Στον τομέα των εσόδων, σωρευτικά 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ περίπου είναι τα γνωστά (μείωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή και εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ), ενώ 3,5 δισ. ευρώ δεν προσδιορίζονται.



Έντυπη Καθημερινή


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η κυβέρνηση έλαβε ένα σκληρό πακέτο μέτρων την ίδια ώρα που η οικονομία είναι σε ύφεση.



Την ξεκάθαρη πεποίθησή του ότι τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν ενώ τα αντίμετρα όχι, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλεόνασμα 5,5%, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον καθηγητή κ. Kevin Featherstone, σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics (L.S.E.) στο Λονδίνο.

«Ζητώ εκλογές από τον περασμένο Απρίλιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η Κυβέρνηση έκανε 15 μήνες να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση. Έλαβε ένα σκληρό πακέτο μέτρων. Την ίδια ώρα, η οικονομία είναι σε ύφεση. Φοβάμαι ότι όσο σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο προσποιούμενοι ότι διαπραγματευόμαστε και ότι δήθεν προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις τόσο χειρότερα είναι τελικά για την Ελλάδα».



Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Το ΕΣΥ καταρρέει. Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση εγκαταλείπονται και οι επενδύσεις μένουν πίσω. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές, αλλά όσο το συντομότερο έχουμε πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

Αναφερόμενος στη ρητορική του λαϊκισμού που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν είναι λύση να ρίχνεις ευθύνες εκτός χώρας για ό,τι συμβαίνει εντός Ελλάδας. Δεν είναι λύση να διχάζεις. Δεν υπάρχει διαχωρισμός σήμερα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Υπάρχει ανάμεσα στον ορθολογισμό και τα ψέματα».

«Έχουμε στηριχθεί στην αλήθεια», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δεχθείς ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα».

«Η πιο σημαντική παράμετρος», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης «έχει να κάνει με τη δέσμευση που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα. Και πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Αν επανακτήσω τη χαμένη μας αξιοπιστία. Πρέπει να έρθει μια αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα προχωρήσει αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις. Η μεγάλη συμφωνία είναι προχωρώ σε μεταρρυθμίσεις και μειώνω το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και παίρνει τώρα επιπλέον 4,9 δις μέτρα. Αλλά και μέτρα πέρα από το πρόγραμμα. Ενώ έλεγε ότι θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους, αυτή την στιγμή είναι οι πιο αδύναμοι που πλήττονται από την Κυβέρνησή του. Και ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα φέρει επενδύσεις. Αλλά είναι το Κόμμα του που υπονομεύει τις επενδύσεις. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».


Πάνω από 40 οι νεκροί στην δικτατορία του Μαδούρο που δεν έχει καταδικάσει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας



Συγκεκριμένα στο κράτος της Ταχίρα, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία δύο άντρες 18 και 33 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επεισοδίων, ανεβάζοντας σε πάνω από 40 τον αριθμό των νεκρών,  ένα όχημα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τρεις διαδηλωτές στέλνοντας τους στο νοσοκομείο.



Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης.





Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την εδραίωση της δικτατορίας που προσπαθεί αν επιβάλει, ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.


Αλέξη άλλαξε γιατρό!



1) Αλέξη, άλλαξε γιατρό!

Έχει καταντήσει πλέον κουραστικό. Κάθε τρεις και λίγο ο πρωθυπουργός προβλέπει την έξοδο από την κρίση και την ύφεση. Δυο τρεις φορές το χρόνο προαναγγέλλει την ανάπτυξη και την "ανάσταση" της οικονομίας.

Δυο με τρεις φορές το χρόνο διαψεύδεται. Προχθές πάλι από το Πεκίνο προέβλεψε την έξοδο της χώρας από την οικονομική απομόνωση και τη δριμεία επάνοδό της στην ανάπτυξη...

Χθες η ΕΛΣΤΑΤ μας προσγείωσε στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει "τοξική" σχέση με την οικονομία. Όσο θα κυβερνά η οικονομία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ μειώθηκε 0,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν είχε επίσης μειωθεί κατά 0,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 και του 2014 είχε παρουσιάσει θετική μεταβολή...

Καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2015 αποδίδεται στην προηγούμενη κυβέρνηση η κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει καταφέρει είναι να συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα.

Η μείωση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2017 έφτασε τα 45,7 δισ. ευρώ έναντι 45,9 δισ. ευρώ το 2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2015 παρέλαβε ΑΕΠ της τάξης 46,3 δισ. ευρώ και δύο χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να το ξεπεράσει αλλά συνεχίζει να έχει απώλειες...

Αν λάβει κάποιος υπόψη τα μηνύματα για την επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά από τον Απρίλη και μετά, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν αναμένεται καλύτερο από το πρώτο, μάλλον χειρότερο αναμένεται.

Η στήλη πριν από λίγες μέρες είχε  καταγράψει μερικά από αυτά τα μηνύματα:

"Η ΕΛΣΤΑΤ τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο. Καθώς όμως το πρώτο τρίμηνο του 2016 ήταν πεσμένο οποιοδήποτε αρνητικό πρόσημο θα σημαίνει βύθιση. Το πρόβλημα για το 2017 έγκειται στο γεγονός πως το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να πάει ακόμη χειρότερα...

"Καλημέρα κύριε Στούπα, Από τις αρχές Απριλίου υπάρχει μια πρωτοφανής πτώση στη λιανική, ίσως η μεγαλύτερη μηνιαία από την αρχή της κρίσης, ενώ ο Μάιος παραμένει αναιμικός παρά το δεκαήμερο εκπτώσεων... Σε εμάς -40% ο Απρίλιος, μετά από ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο...".
Ανάρτησα το μήνυμα στο φ/β και είχαν ενδιαφέρον τα σχόλια που ακολούθησαν από ανθρώπους της αγοράς.

D. K. Ακριβώς έτσι κι από Θεσσαλονίκη. Ο Μάιος ξεκίνησε πιο άτονα κι απ’ τον Απρίλιο…."

Πριν ένα μήνα ο πρωθυπουργός βγήκε να κάνει τις συνηθισμένες τονωτικές δηλώσεις την ίδια ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για "βύθιση" στην ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Η ΕΛΣΤΑΤ έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνει τα διάφορα στοιχεία. Οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουν και ανάλογα τα περιμένουν.

Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που αγνοεί πότε θα ανακοινωθούν τα στοιχεία και εκθέτει τον πρωθυπουργό βάζοντάς τον να δηλώνει διαφορετικά πράγματα την ίδια ώρα;
Καθόλου σοβαρή δεν είναι. Για την ακρίβεια πρόκειται περί θιάσου ποικιλιών ορχούμενου. Κοινώς, Τσίρκο!

Καμπανάκι δεν χτύπησε μόνο το ΑΕΠ όμως και τα έσοδα του α' τετράμηνου  βρίσκονται εκτός στόχων.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15.309 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 819 εκατ. ευρώ ή 5,1%  έναντι του στόχου.

Τουτέστιν, κύριε πρωθυπουργέ αλλάξτε "γιατρό" σας δίνουν λάθος συνταγές να διαβάζετε δημόσια...

2) Capital Controls και Βουλευτές...

Κύριε Στούπα καλημέρα

Μια "χαζή" και αφελής ερώτηση. Οι βουλευτές ζούνε σε καθεστώς capital controls ή απαλλάσσονται; Αν έχετε χρόνο μου λύνετε την απορία.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

George Pap

Απάντηση: Φυσικά και ισχύουν για όλους...  Εξ ου και το σκάνδαλο με δυο υπουργούς οι οποίοι απέσυραν μεγάλα ποσά από τις τράπεζες λίγο πριν την επιβολή των capital controls...

3) Μέχρι τελικής πτώσης...

Αξιότιμε κε Στούπα,

Διάβαζα το άρθρο σας περί ανάπτυξης και εστίασα στο θέμα των συντάξεων το οποίο είναι κάτι που με απασχολεί από τον καιρό που άρχισα να διαβάζω και να ψάχνω για την ελληνική κρίση και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνεχίζεται αυτό το καθεστώς.

Είναι αδιανόητο να δίνονται τόσα λεφτά σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν σταματήσει να προσφέρουν υπεραξία στην κοινωνία και άνθρωποι νέοι οι οποίοι εργάζονται να ανταμείβονται με τους γνωστούς μισθούς. Αναλογιστείτε ότι ενα ζευγάρι συνταξιούχων του δημοσίου τομέα αμείβεται με 2.500 ευρώ περίπου το μήνα.

Απο αυτά τα περισσότερα λιμνάζουνε με τη μορφή καταθέσεων σε μια τράπεζα ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο στρώμα.

Μια περικοπή της τάξης ακόμα και του 40% σε αυτές τις συντάξεις είναι πολύ πιο ανώδυνη και αποτελεσματική από την αύξηση του ΦΠΑ ή της φορολογίας οι οποίες έχουνε απρόβλεπτες συνέπειες (διαφθορά, φοροδιαφυγή κτλ).

Ωστόσο αυτά δεν μπορεί να τα σκέφτομαι εγώ ένας απλός απόφοιτος της Χρημ/κης του Πειραιά και να τα αγνοούν οι κυβερνώντες του τόπου. Συγγνώμη αν σας κούρασα, θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση.

Με εκτίμηση,

Α.Α

Απάντηση: Γιατί πολιτικοί και λαός δεν ενδιαφέρονται για το αύριο της χώρας αγαπητέ. Ό,τι προλάβουμε να φάμε και να πιούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος των παιδιών μας και τελικής πτώσης...


Του Κώστα Στούπα 
capital.gr


Και όμως: Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει οικονομικά!



Μπορεί να είναι εισηγητής στο νέο Μνημόνιο που είναι πάνω από 900 σελίδες, ωστόσο ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος δεν έχει ιδέα από οικονομικά!

Ο λόγος για τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη που είναι εισηγητής στο πολυνομοσχέδιο και παραδέχτηκε ότι για κάθε δημοσιονομικό μέτρο που περιλαμβάνει η συμφωνία δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα.

«Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας και μέλος της ομάδας των «53» για να διανθίσει την τοποθέτησή του με τις γνωστές κορώνες εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που όπως υποστήριξε «διαστρεβλώνουν» την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο κ. Καραγιαννίδης παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από μπακαλίστικα, χωρίς αυτό -όπως είπε- να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες. Ισως γι αυτό ο βουλευτής Δράμας υποστήριξε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα».

Τέλος, ο Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως η «προσκόλληση» στον ευρωδρόμο αποτελεί μονόδρομο. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη αλλά όχι αυτή την ώρα» είπε χαρακτηριστικά.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Ανίκανη η ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς



Καθημερινό και μη ελεγχόμενο είναι πλέον το σκηνικό κάθε βράδυ στην περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια με συνεχείς επιθέσεις αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών και περιουσιών αθώων πολιτών.

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από το Πολυτεχνείο. Λίγο πριν από τις 03.00,  είκοσι άτομα εμφανίστηκαν στην οδό Τοσίτσα και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στην περιοχή με αποτέλεσμα ακόμα μία φορά να κινδυνεύουν ζωές αστυνομικών. 

Οι κουκουλοφόροι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. 

Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός και φυσικά ούτε μία προσαγωγή.


Μπακαλίστικοι λογαριασμοί για να κρύψουν το Μνημόνιο



Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει βουλευτές και κοινωνία πως δεν φέρνει επιβαρύνσεις αλλά θετικά μέτρα, κρύβοντας κάτω από το χαλί την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Θα πάρουμε μέτρα, αλλά θα είναι σαν να μην τα έχουμε πάρει». Σε αυτήν τη γραμμή κινείται, ουσιαστικά, η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει βουλευτές και κοινωνία πως η συμφωνία με τους δανειστές δεν φέρνει επιβαρύνσεις, αντιθέτως συνεπάγεται οφέλη και σφραγίζει την έξοδο από την κρίση.

Το κυβερνητικό αφήγημα βασίζεται στα αντίμετρα, η εφαρμογή των οποίων ωστόσο τελεί υπό την αίρεση της επίτευξης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Κάτι που ειδικά για τα έτη από το 2019 και ύστερα - όταν δηλαδή θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας - δεν θα είναι καν αρμοδιότητα της παρούσας κυβέρνησης, πετώντας την «καυτή πατάτα» στα χέρια της επόμενης.

Πριν ακόμη αρχίσει στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, το Μαξίμου είχε κυκλοφορήσει από τα… αξημέρωτα ένα non paper, στο οποίο κατηγορούσε τη ΝΔ και τα μέσα ενημέρωσης για παραπληροφόρηση. Η κεντρική ιδέα των διαρροών από το κυβερνητικό επιτελείο ήταν πως το πολυνομοσχέδιο όχι μόνο δεν φέρνει «λογαριασμό» 4,9 δισ. ευρώ, αλλά επιπλέον «χαρίζει» στην κοινωνία θετικά μέτρα 7,56 δισ. ευρώ.

Την εκτίμηση έσπευσαν να υπερασπιστούν εκ νέου κυβερνητικές πηγές, δηλώνοντας βέβαιες για την εφαρμογή των αντιμέτρων και την υπεραπόδοση της οικονομίας μετά το 2018. Μολαταύτα, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως οι εκτιμήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν ισοδυναμούν με στόχους.

Ο ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ. Μιλώντας στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ευθέως ότι το πολυνομοσχέδιο «φορτώνει» μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ. Χρησιμοποιώντας μάλιστα έναν αστεϊσμό και ενθυμούμενος τη ρήση Τσίπρα για μάχη Μπαρτσελόνα - Πανελευσινιακού (σ.σ.: με τους δανειστές στον ρόλο των Μπλαουγκράνα και την κυβέρνηση σ' αυτόν των Σταχυοφόρων της Ελευσίνας), υποστήριξε ότι έγινε η έκπληξη και επικράτησε ο Πανελευσινιακός με σκορ… 7-5! Πόθεν προκύπτει αυτό; Κατά τον Τσακαλώτο, σχεδόν 5 δισ. είναι τα μέτρα της συμφωνίας και πάνω από 7 δισ. τα αντίμετρα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο υπουργός Οικονομικών αστειεύτηκε, όταν έχασε για λίγο τις σημειώσεις του, πως μέχρι να βρει ξανά τα χαρτιά του, «τα μέτρα θα έχουν μεγαλώσει». Το χωρατό, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό για τον ίδιο προκειμένου να κρύψει την αμηχανία του, αλλά και την παραδοχή του πως η συμφωνία έχει πολλά σημεία που δεν επιθυμούσε η κυβέρνηση. «Εμείς δεν έχουμε success story, όπως έλεγαν οι προηγούμενοι. Στη συμφωνία υπάρχουν πολλά που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, αλλά υπάρχουν και πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι» είπε ο Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως «θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες ακόμη και αν φύγουμε από το πρόγραμμα».

Ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος πήρε στη συνέχεια τον λόγο, ακουσίως ή εκουσίως αναφέρθηκε σε πιθανή αποχώρηση Τσακαλώτου από το υπουργείο Οικονομικών. «Οποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών το 2018, θα δει τον Νοέμβριο εάν έχει πλεόνασμα 3,5% και τότε θα έχει τη δέσμευση να φέρει τα αντίμετρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των 53+. Οπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «εγώ δεν γνωρίζω οικονομικά, αλλά μόνο μπακαλίστικα». Επιπλέον, παραδέχθηκε πως τα αντίμετρα αποτελούν επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς υποστήριξε πως «δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται, θα υπάρχει και ένα ευρώ που θα αναπληρώνεται». Αργότερα, όμως, έσπευσε να λειάνει τα λεγόμενά του, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ενώ ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα αντίμετρα ακόμη και αν δεν πιάσει τους στόχους για τα πλεονάσματα.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, κυβερνητικές πηγές επαναλάμβαναν ότι όλα εξαρτώνται από την κατάληξη της διελκυστίνδας ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο και ότι στόχος της Αθήνας παραμένει η συνολική συμφωνία έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Ειδικά για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν πως η Ευρωτράπεζα έχει την τεχνική δυνατότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση ακόμη και χωρίς τη ρύθμιση του χρέους ή τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παραπέμποντας σε «πολιτική απόφαση» - αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει παραδεχθεί ότι για την εξέλιξη αυτή χρειάζεται περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που να ικανοποιεί την ΕΚΤ.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αλλάζει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι και αν υπάρξει αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα του «1+1» για συντάξεις και αφορολόγητο.

Το τέλειο ψέμα

Πριν από τα αποκαλυπτήρια της σκληρής συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών, το πακέτο μέτρων κινούνταν στην περιοχή των 3,6-3,8 δισ. ευρώ και των αντιμέτρων σε αντίστοιχα επίπεδα.
Το μεσοπρόθεσμο αποκάλυψε μέτρα τα οποία στην πλήρη εξέλιξή τους, το 2021, θα αποδώσουν 4,9 δισ. ευρώ και αντίμετρα ύψους 7,559 δισ. ευρώ.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ενώ τα μέτρα προσδιορίζονται ευρώ ευρώ και κωδικό προς κωδικό (π.χ. σωρευτικά το 2021 συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις 2,723 δισ. ευρώ, παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων κρατικού προϋπολογισμού 2,058 δισ. ευρώ και εισφορές 143 εκατ. ευρώ με πλήρη ανάλυση), στη λίστα των θετικών μέτρων σχεδόν τα μισά από τα αντίμετρα είναι εντελώς στον αέρα.

Το 2021, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πίνακα του μεσοπρόθεσμου, εφόσον εφαρμοστούν τα αντίμετρα, προβλέπεται απώλεια εσόδων 270 εκατ. ευρώ από τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, 209 εκατ. ευρώ από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, 997 εκατ. ευρώ από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή 22% για τα φυσικά πρόσωπα και 613 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, για να φτάσει ο λογαριασμός στα 7,559 δισ. ευρώ, προστίθενται «διαρθρωτικές φορολογικές παρεμβάσεις» ύψους 3,5 δισ. ευρώ!

Απροσδιόριστα θετικά μέτρα τα οποία, για να εφαρμοστούν, θα πρέπει να βγει το σενάριο πρωτογενών πλεονασμάτων 4,03% του ΑΕΠ (κατά πρόγραμμα) το 2021, ή 5,6% του ΑΕΠ (κατά ESA σε ταμειακούς όρους) το οποίο προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών…



Αιμίλιος Περδικάρης
ΤΑΝΕΑ


Τα πρώτα οφέλη εισπράττει η Viohalco από τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο



«Πετυχαίνουμε πλέον καλύτερα επιτόκια δανεισμού. Ηδη, ο μέσος όρος δανεισμού έχει υποχωρήσει χαμηλότερα του 5%. Είναι τα πρώτα οφέλη που εισπράττουμε από τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο». Αυτό δήλωσαν χθες στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, τα στελέχη της Viohalco, απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για τα πλεονεκτήματα που δημιούργησε η μεταφορά της έδρας στις Βρυξέλλες, όπου συμπληρώθηκε ήδη μία τετραετία. Όπως υπογράμμισαν τα στελέχη του ομίλου, «θέλει ακόμη χρόνο να μας μάθουν διεθνώς και να μπορούμε να πετυχαίνουμε ανταγωνιστικά επιτόκια. Έχει ήδη όμως αρχίσει μια καλή εποχή και μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε φθάσει στον στόχο που είχαμε θέσει όταν αποφασίζαμε να μεταφέρουμε την έδρα στο Βέλγιο». Στη διάρκεια της παρουσίασης των προοπτικών του ομίλου τονίστηκε η ανάπτυξη του χαλυβουργικού τομέα, αφού έχει διασφαλιστεί όχι μόνο η βιωσιμότητά του αλλά και η επιστροφή στην κερδοφορία για τις εταιρείες του ομίλου σε αντίθεση με τον κλάδο στην Ελλάδα που είναι σε πλήρη καταστολή και σε διάλυση.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ο επαγωγικός φούρνος της Σιδενόρ που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2016, αναμένεται να τεθεί πλήρως σε λειτουργία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Επίσης, η διάθεση νέων ποιοτήτων ειδικών χαλύβων (SBQ) ενίσχυσε την ανταγωνιστική θέση της θυγατρικής Stomana Industry. Η μονάδα της υπό κενό επεξεργασίας ρευστοποιημένου χάλυβα (vacuum degasser-VD) άρχισε να λειτουργεί το 2016, επιτρέποντας την ανάπτυξη των ποιοτήτων αυτών. Στον κλάδο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια του 2016 κατεγράφη εξαιρετικά υψηλή ζήτηση στο εμπορικό συγκρότημα River West-IKEA στο Περιστέρι.

Νέα μισθωτήρια συμβόλαια υπογράφηκαν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ενοικίων σε σύγκριση με παλαιότερες εκτιμήσεις, οδηγώντας σε αύξηση 19% των εσόδων από μισθώματα. Ο δείκτης πληρότητας με βάση τον αριθμό των μισθωμένων καταστημάτων ανήλθε σε 97%, καταγράφοντας τον αριθμό ρεκόρ των 4,6 εκατ. πελατών εντός του 2016.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι για να αξιοποιηθεί περαιτέρω η αύξηση των πελατών, τμήμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης του εμπορικού κέντρου River West-IKEA, επιφάνειας 1.200 τ.μ. μετατράπηκε σε πρόσθετη εκμισθούμενη επιφάνεια υψηλής αξίας. Ακόμη η μίσθωση καταστήματος εμβαδού 1.900 τ.μ. από την H&M στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο ξεπέρασε τις προσδοκίες ως προς τις επιδόσεις, αξιοποιώντας την ισχυρή ζήτηση. Για τον σκοπό αυτό αγοράστηκε όμορο οικόπεδο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια μελλοντικής επέκτασης του εμπορικού πάρκου Mare West. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου στην πλατεία Καραϊσκάκη και άρχισε η λειτουργία του υπό την επωνυμία «Wyndham Grand Athens» την 1η Δεκεμβρίου 2016. Ακόμη ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ της Noval και των θυγατρικών της μέσω της απορρόφησής τους από τη Noval τον Δεκέμβριο 2016. Τα στελέχη του ομίλου Viohalco δεν απέκλεισαν την σύσταση εταιρείας χαρτοφυλακίου για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας που ίσως στο μέλλον αποφασιστεί και η είσοδος στη χρηματιστηριακή αγορά.



ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Βόρεια Κορέα πιθανός ύποπτος για την παγκόσμια κυβερνο-επίθεση



Πιθανή σύνδεση του ιού WannaCry με την ομάδα Lazarus, η οποία πιστεύεται ότι στηρίζεται από τη Βόρεια Κορέα, έχουν διαπιστώσει οι εταιρείες Symantec και Kaspersky Lab.

Στοιχεία που πιθανώς συνδέουν τη Βόρειο Κορέα με την παγκόσμια και μαζική κυβερνο-επίθεση των τελευταίων ημερών εξετάζουν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας, η Symantec και η Kaspersky Lab.

Μελετώντας τον ιό WannaCry, που από την Παρασκευή έχει μολύνει 300.000 υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι δύο εταιρείες εντόπισαν εργαλεία και στοιχεία κώδικα που θυμίζουν το έργο της ομάδας χάκερ «Λάζαρος» (Lazarus), η οποία πιστεύεται ότι στηρίζεται από την Πιονγκγιάνγκ.

Μολονότι οι δύο εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας επισημαίνουν πως δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών που μίλησαν στους «New York Times» ανέφεραν ότι έχουν καταλήξει σε παρόμοιες ιδέες όσον αφορά την πιθανή εμπλοκή της Βορείου Κορέας.

WannaCry και Lazarus

Ο WannaCry είναι μία ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή ransomware, ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί αρχεία στον υπολογιστή του θύματος και στη συνέχεια απαιτεί την καταβολή λύτρων ώστε να αποδεσμεύσει τις «κλειδωμένες» πληροφορίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, έως τώρα οι δράστες έχουν αποκομίσει λιγότερα από 70.000 δολάρια σε λύτρα.

Η ομάδα Lazarus πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για την κυβερνο-επίθεση εναντίον της κινηματογραφικής μονάδας της Sony το 2014, με αφορμή μία κωμωδία που παρουσίαζε δήθεν σχέδιο της CIA να δολοφονήσει τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Ίχνη της Lazarus έχουν επίσης εντοπιστεί στα χτυπήματα κατά της Κεντρικής Τράπεζας του Μπαγκλαντές πέρυσι και εναντίον πολωνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες.

Ένας από τους λόγους που ο WannaCry είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι επειδή χρησιμοποιεί ένα κυβερνο-όπλο που είχαν αναπτύξει οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, το αποκαλούμενο EternalBlue, το οποίο χτυπά συγκεκριμένο κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί σε παλαιότερες εκδόσεις των Microsoft Windows.

Το EternalBlue κλάπηκε παλαιότερα και εν τέλει δημοσιοποιήθηκε online από την ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται Shadow Brokers.



Πηγή: skai.gr


Πάνω από 26 δισ. έχασαν οι Έλληνες με Τσίπρα λέει η ΝΔ



Όπως λένε στελέχη της Πειραιώς, για πρώτη φορά, λόγω του μεσοπρόθεσμου που ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή φαίνεται καθαρά το μεγάλο κόστος που είχε για τους Έλληνες η διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Επί δύο χρόνια, λένε, παρουσίαζαν «δημιουργική λογιστική» για να στηρίξουν το επιχείρημα ότι οι ίδιοι γλίτωσαν τους Έλληνες από μεγάλα βάρη και θα ρύθμιζαν και το χρέος. Με το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, προσθέτουν, όλα πια είναι στο φως. Πρώτο συγκρίσιμο μέγεθος το ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή το εισόδημά της, ο παραγόμενος πλούτος. Με βάση τις ψηφισμένες από την κυβέρνηση τώρα προβλέψεις, το ΑΕΠ της Ελλάδας θα είναι το 2021 (τέλος του μεσοπρόθεσμου) στα 211,2 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ακριβώς πίνακας με τις προβλέψεις, ψηφισμένες και αποδεκτές από όλουςτο 2014, έδιναν για μία χρονιά μετά, το 2022 ΑΕΠ στα 259 δισ. ευρώ. 

Σήμερα στην τριετία έχουν χαθεί ήδη πάνω από 26 δισ. ευρώ από τις τσέπες των Έλλήνων. Αυτά, επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ τα επικαλούνται και από το μέγαρο Μαξίμου με τους πίνακες στο nοnpaper που έδωσαν νωρίς χθες το πρωί. 

Τι άλλο λένε στη ΝΔ για την σύγκριση «τότε» και «τώρα»: 

Οι υπολογισμοί για το ΑΕΠ της χώρας που χάθηκε είναι αυτοί που ανεβάζουν το κόστος του λογαριασμού για την κυβέρνηση ώστε μακροπρόθεσμα , ως το 2022 να έχει αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα με τις περικοπές. Η τρόικα υπολόγισε ότι το κόστος στα έσοδα του κράτους στην οκταετία από το 2014 έως το 2022 θα είναι περίπου 77 δισ. ευρώ. 

Ακριβώς τόση υπολογίζεται και η λιτότητα που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση μέχρι το 2022: 

Είναι 76 δισ. ευρώ. Στους πίνακες του Τσακαλώτου όλα αυτά. Το χρέος υπολογιζόταν στα τέλη του 2014, να φτάσει το 2022 στα 272 δισ. ευρώ. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι μαζί με το ελληνικό ΥΠΟΙΚ υπολογίζουν ότι το χρέος το 2022 θα φτάσει στα 369 δισ. ευρώ. Δηλαδή στο 170% του ΑΕΠ. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος όπου πράγματι το χρέος σήμερα ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Ενώ το 2014, οι προβλέψεις για την μείωσή του στο 105% του ΑΕΠ το 2022 το καθιστούσαν βιώσιμο. Θα έφτανε δηλαδή περίπου εκεί απ όπου ξεκίνησε το πρόβλημα με την εκτόξευσή του το 2010 ( άσχετα με το αν το φούσκωσε ο Παπανδρέου ή όχι αφού τελικάτο μέγεθος έγινε αποδεκτό). 

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το ΔΝΤ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν κάνει πίσω ούτε βήμα για την διευθέτηση του χρέους. Διότι υπολόγισε πόσο πολύ ξέφυγε στα δύο χρόνια. Και το κατέταξε στην κατηγορία «εξαιρετικά μη βιώσιμο». Οσο για την ανάπτυξη μόλις προχθες η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η οικονομία παραμένει σε ύφεση 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αντίθετα με τις προβλέψεις για ανάπτυξη που είχαν γίνει πέρυσι.



Χρηστάκος Γιάννης
Πηγή : dikaiologitika.gr


Την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πληρώνουν ακριβά οι πολίτες



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
            
«Δυστυχώς, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
            
Η χώρα παραμένει κολλημένη στην ύφεση και το πρώτο τρίμηνο του 2017, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, της αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της επιβαλλόμενης υπερφορολόγησης όλων των πολιτών.
             
Το αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε αμφιβολία και η αναθεωρημένη, προς τα κάτω, εκτίμηση της Κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,8% το 2017, από αρχική πρόβλεψη 2,7%.
             
Η Κυβέρνηση συνεχίζει να συσσωρεύει υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, ειδικά για τα ασθενέστερα στρώματα.
             
Στα δημόσια οικονομικά, η υστέρηση στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τόσο το 2016 όσο και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017, έχει συμπαρασύρει και τις εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
            
Με αποτέλεσμα, και τα δημόσια έσοδα να υστερούν και πολύτιμοι πόροι με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή για την οικονομία και την απασχόληση να χάνονται. 
             
Για να αντισταθμίσει αυτήν την εικόνα, η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι πρωτογενείς δαπάνες να υπολείπονται του στόχου κατά 1,2 δις ευρώ, το πρώτο τετράμηνο του έτους.   
           
Είναι πλέον σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη οικονομική πολιτική.
             
Με εμπροσθοβαρή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, με ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
             
Κάτι που η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν ξέρει και κυρίως δεν θέλει να υλοποιήσει».


Ο άγνωστος φάκελος της Αστυνομίας για τον «ληστή της ντουλάπας»




«Κινούμενοι στον διάδρομο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αποθήκη, στο δάπεδο της οποίας υπήρχε πλήθος ενδυμάτων και υφασμάτων. Κατά την έρευνα του χώρου δεν παρατηρήθηκε κάτι περαιτέρω 
άξιο μνείας»! Σε αυτή την... κατηγορηματική διαπίστωση προχωρεί η έκθεση αυτοψίας της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον έλεγχο του χώρου σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου όπου κρύφθηκε προ μερικών εβδομάδων ο περιβόητος «ληστής της ντουλάπας», ο οποίος δεν κρίθηκε από τους εντυπωσιακά απρόσεκτους αστυνομικούς... ως άξιος μνείας. Και έτσι τον ξεπέρασαν γρήγορα...

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει τον δικαστικό φάκελο με το αναφερόμενο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., όταν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί που ερεύνησαν το διαμέρισμα δεν πρόσεξαν ότι μέσα σε αυτό κρυβόταν για ώρες ένας κουκουλοφόρος ληστής. Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία ήδη διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. και η οποία έχει προκαλέσει «σύγκρουση» υπηρεσιών και ίσως αλλάξει την επιχειρησιακή τακτική της. Επιπλέον έχει μοιραστεί και ερωτηματολόγιο με 26 ερωτήσεις για να το συμπληρώσουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο οι καταθέσεις που αποκαλύπτονται δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για την περίεργη πληροφόρηση που πιθανόν είχαν οι ληστές.



Ο «Τόλης» και το 1.000.000

Η ληστεία στο διαμέρισμα στην οδό Θησέως 8 στο Παλαιό Φάληρο σημειώθηκε στις 3 Απριλίου 2017 και συμμετείχαν τέσσερα άτομα: ένας 41χρονος Μολδαβός (είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία το 2007 στην Καλλίπολη), που σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι στη διάρκεια της καταδίωξης, ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής, ένας 35χρονος από την Αρμενία και ο τέταρτος δράστης που κρύφτηκε στην ντουλάπα.

Αγνωστα στοιχεία για την προεργασία αυτής της πολυσυζητημένης ληστείας αλλά και τον λόγο που στοχεύθηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα κατέθεσε ο ποινικός από την Αρμενία. Δήλωσε ότι οργανωτής αυτής της επιδρομής ήταν ένας Αλβανός με το όνομα «Τόλης», 35 χρονών περίπου, τον οποίο είχε συναντήσει σε ένα μπαρ στην Καλλιθέα και μετά στις Τζιτζιφιές. Οπως καταθέτει, «ο Τόλης μού είπε για ένα σπίτι στο Φάληρο που έχει μέσα 1.000.000 ευρώ. Αυτό το ήξερε γιατί είχε φίλους που έκαναν παρέα με στενό συγγενή της γυναίκας που έμενε σε αυτό το σπίτι. Ακόμα μου είπε ότι τα άτομα που μένουν στο σπίτι εργάζονται τα πρωινά και το σπίτι είναι άδειο μετά τις οκτώ το πρωί».
Στη συνέχεια συμπληρώνει ότι βρέθηκαν με τους άλλους ληστές στον σταθμό του τραμ στο Φάληρο αλλά και στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία διότι χρειαζόταν να πληρώνει 1.000 ευρώ μηνιαίως γιατί είχε πρόβλημα αλλεργίας.

Εντυπωσιακή είναι η κατάθεση της 67χρονης γυναίκας που διέμενε στο διαμέρισμα και η οποία περιέγραψε στην κατάθεσή της τη δραματική εμπειρία της. Οπως κατέθεσε, «ο ένας από τους τρεις δράστες μού έκλεινε το στόμα και τη μύτη, ο δεύτερος μου έσφιγγε τον λαιμό και ο τρίτος μού έδεσε τα χέρια και τα πόδια με πλαστικά tie wraps. Ο ένας φορούσε σκούρα ρούχα και κρατούσε πιστόλι, ο δεύτερος μια σιδερένια "μπετόβεργα" κι ο τρίτος μαχαίρι. Από αυτούς, δύο μιλούσαν σπαστά ελληνικά αλλά ο άλλος καθαρά. Δεν με ρωτούσαν πού είχα λεφτά, μόνο άνοιγαν τα συρτάρια και πετούσαν τα πάντα μέσα σε ένα δικό τους σακ βουαγιάζ μαύρο. Επειδή μου κρατούσαν κλειστό το στόμα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και θα έσκαγα, αυτός ο άνδρας μού είπε ότι εάν δεν φωνάξω θα μου αφήσει ανοιχτό το στόμα, αλλιώς θα με χτυπούσε. Στη συνέχεια με ρώτησαν πού είχα το χρηματοκιβώτιο, και τους πήγα στο μπάνιο του υπνοδωματίου. Ελυσαν τα χέρια μου και με πήγαν να τους το ανοίξω. Εγώ προσπαθούσα αλλά δεν τα κατάφερνα λόγω της ταραχής μου, επειδή οι άνδρες με απειλούσαν για τη ζωή μου και έλεγαν ότι θα σκοτώσουν εμένα και τον γιο μου. Τελικά τους έδωσα ένα χαρτάκι που είχε τον συνδυασμό κι ένας από αυτούς το άνοιξε».

Η κατάθεση του γιου

Μια 55χρονη οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, την οποία επίσης ακινητοποίησαν οι δράστες, κατέθεσε ότι ο ένας από τους δράστες που μιλούσε καλά ελληνικά της είπε ότι ήταν αστυνομικός, ενώ ένας άλλος τη ρωτούσε επίμονα αν ο γιος της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος είναι στον ένατο όροφο και αν ξέρει τι ώρες έρχεται και φεύγει συνήθως. Ο 40χρονος γιος της 67χρονης, ο οποίος διέμενε σε δώμα (στον 9ο όροφο) στην ίδια πολυκατοικία, είδε αρχικά στο βίντεο - από εσωτερικό κύκλωμα - την επιδρομή των ληστών στο σπίτι της μητέρας του. Οπως καταθέτει, αμέσως κατευθύνθηκε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα του Π. Φαλήρου για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς και ύστερα ξαναγύρισε στο διαμέρισμά του.

Ωστόσο εντυπωσιάζει η κατάθεσή του για το πώς βρήκε, το ίδιο βράδυ, τον ληστή της ντουλάπας. Οπως ανέφερε, «προσπαθούσαμε το βράδυ της ίδιας ημέρας με συγγενείς και οικογενειακούς φίλους μας να ηρεμήσουμε και να συζητήσουμε τι έγινε. Κάποια στιγμή λοιπόν γύρω στις 9 με 10 το βράδυ παρατηρήσαμε ότι μέσα σ' ένα δωμάτιο υπήρχε μια πολύ έντονη και άσχημη μυρωδιά. Το δωμάτιο αυτό χρησιμοποιείται σαν αποθήκη και γενικά είναι πολύ ακατάστατο. Εχει και μπαλκονόπορτα, την οποία ανοίξαμε για να αεριστεί μήπως φύγει η μυρωδιά. Ανοιξα και έκλεισα την μπαλκονόπορτα. Ομως δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από πού ερχόταν η μυρωδιά αυτή. Κάποια στιγμή γύρω στις 11 άνοιξα την πόρτα της αποθήκης και είδα έναν άντρα να βγαίνει από εκεί μέσα, με κουκούλα full face. Από τον φόβο μου άρχισα να τρέχω προς το σαλόνι για να φύγω μακριά του και του είπα "ώπα, ρε φίλε". Οταν έφτασα στο σαλόνι, σήκωσα τα χέρια μου και του είπα "φύγε, φύγε". Πρέπει να είχε κρυφτεί σε μια ντουλάπα που είχε μπροστά της ένα τραπέζι, αφού έβγαλε τα ρούχα από μέσα».Η επόμενη μέρα

Στον δικαστικό φάκελο υπάρχει σειρά καταθέσεων αστυνομικών που δηλώνουν ότι έλεγξαν το εν λόγω διαμέρισμα «χωρίς να εντοπίσουμε κανένα άτομο και διασφαλίσαμε τον χώρο όπου προσήλθαν οι αρμόδιες υπηρεσίες». Ωστόσο στη δικογραφία περιλαμβάνεται επτασέλιδη έκθεση με καταγραφή όλων των ευρημάτων στο σπίτι από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

Στο επίμαχο σημείο αναφέρεται η ύπαρξη της αποθήκης, στο δάπεδο της οποίας αναφέρεται «πλήθος ενδυμάτων». Οπως δηλαδή έλεγε και ο 40χρονος στην κατάθεσή του. Πουθενά όμως δεν διευκρινίζεται αν ο αστυνομικός πρόσεξε και αν... άνοιξε την περιβόητη πια ντουλάπα της αποθήκης, όπου κρυβόταν ο τέταρτος ληστής. Ωστόσο την επόμενη ημέρα που κατέφθασε εκ νέου η Σημανση, η ΕΛ.ΑΣ. ...ανακάλυψε και την άδεια πια ντουλάπα. Οπως σημειώνεται, «αριστερά της πόρτας της αποθήκης υπήρχε μια δίφυλλη ντουλάπα και μπροστά από αυτήν ένα τραπέζι. Στο κάτω δεξιά μέρος της βρέθηκαν κάποια ρούχα και υπολείμματα από περιττώματα». Η έρευνα για την εν λόγω υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχουν υποβληθεί ερωτήματα του τύπου «σε ποιον χρόνο ακριβώς και από ποιον ελήφθη απόφαση για την επαναφορά του χώρου στην προτέρα κατάσταση» και «θεωρείτε ότι υπήρξε έλλειμμα ή λανθασμένη αστυνομική τακτική τα οποία οδήγησαν στη γνωστή κατάληξη;». Επιπλέον εξετάζεται αν τηρήθηκε «ημερολόγιο δράσης» της ΕΛ.ΑΣ., από όπου έλειπε βεβαίως ο τελευταίος ληστής. Το όνομα πάντως του συγκεκριμένου κακοποιού είναι πια γνωστό στους αστυνομικούς.



Εφημερίδα το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 
Ρεπορτάζ - Βασίλης Λαμπρόπουλος


Τρία άγνωστα οφέλη της μπύρας στη σεξουαλική ζωή των ανδρών!




Αρνητικά επηρεάζει τη λίμπιντο των ανδρών η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μπύρα, φαίνεται πως σε μέτριες ποσότητες είναι ευεργετική για τη σεξουαλική τους ζωή.

Διαβάστε παρακάτω τρία οφέλη της μπύρας σε αυτό τον τομέα...

1. Τόνωση της λίμπιντο

Οι σκούρες μπύρες περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, συστατικό που διευκολύνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και επομένως συμβάλλει στην καλή και διαρκή στύση.

2. Μεγαλύτερες αντοχές

Σύμφωνα με μελέτη, η παγωμένη μπύρα βελτιώνει τις σεξουαλικές αντοχές του άντρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των αντρών συμμετεχόντων που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η υγεία της καρδιάς συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα.

3. Περισσότερη ενέργεια

Η κατανάλωση αλκοόλ συνοδεύεται συχνά από υπνηλία, ναυτία ή τάση προς έμετο. Η μπύρα όμως περιέχει προβιοτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οπότε δεν επιβαρύνει το στομάχι και δεν προκαλεί νωθρότητα σε περίπτωση που ο άντρας θελήσει να... αναλάβει δράση.





Πηγή: baby.gr


Οι ελληνικές ακτές κατέκτησαν τη 2η θέση παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες – Βραβεύτηκαν 486 παραλίες

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC


Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα με 486 ακτές της να έχουν βραβευτεί με τη «Γαλάζια Σημαία».

Η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφαία θέση ανάμεσα σε 47 χώρες για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων και την προσφορά υπηρεσιών στους λουόμενους, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον εθνικό χειριστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». 

Μάλιστα, για το 2017, μεταξύ των 47 χωρών η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Κορυφαίος νομός αναδείχθηκε η Χαλκιδική με  71 σημαίες.

Συνολικά, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, στη βραβευμένη παραλία του δήμου Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη.

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του τουρισμού.

Φέτος ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας» συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας στον κόσμο και στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, με σημείο κλειδί την ποιότητα των υδάτων, που πρέπει να κριθεί «εξαιρετική».

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους ενώ τα κριτήρια για την απόκτηση της πολυπόθητης Γαλάζιας Σημαίας είναι συνολικά 33 για τις ακτές και 25 για τις μαρίνες. Αφορούν μεταξύ άλλων σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Ένας ακόμα νεκρός μόλις 18 χρονών στις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του Μαδούρο

Οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν καταλήψεις κτιρίων και δρόμων στη χώρα χθες για να πιέσουν για εκλογές, αναζωπυρώνοντας τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου στην πολιτεία Τάχιρα κοντά στα σύνορα.

Ο Λουίς Αλβιάρες, 18, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην εκρηκτική δυτική πολιτεία, σύμφωνα με το γραφείο του ombudsman (συνήγορουτ του πολίτη) της κυβέρνησης, το οποίο δεν παρέθεσε λεπτομέρειες. Ο θάνατος του Αλβιάρες αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων σε τουλάχιστιον 39 άτομα.

Χθες, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης. Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.



Πηγή : newsbeast.gr


Μια 15χρονη το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα



Μια νεαρή κοπέλα από την Κατερίνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τραύματα που φέρεται να έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της και υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, που είναι γνωστό με την ονομασία «μπλε φάλαινα».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις 7 Μαΐου η μητέρα της 15χρονης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και κατήγγειλε ότι μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 1 Μαΐου, η κόρη της λάμβανε μέσω διαδικτύου οδηγίες από κάποιον άγνωστο για το πώς να προκαλέσει τραυματισμό με ξυραφάκι στους μηρούς της.

Δύο μέρες αργότερα, ο ίδιος άγνωστος της υπαγόρευε, πάλι μέσω διαδικτύου, πώς να πάρει χάπια για να αυτοκτονήσει. Η κοπέλα όμως φαίνεται πως τρόμαξε και πήρε μόνο δύο χάπια και όχι την ποσότητα που της είχε υποδείξει ο άγνωστος.

Τότε ήταν που οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και έτσι αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το φρικτό περιστατικό, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 15χρονη να είναι το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα.

Η «μπλε φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που διεξάγεται μέσω των social media και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις των εφήβων. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες και σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες, ακολουθώντας οδηγίες και υποδείξεις που τους δίνονται από αγνώστους μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη είχε προειδοποιήσει

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου, που ως τότε δεν είχε διαπιστωθεί θύμα στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε προειδοποιήσει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με το φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται " Blue Whale Challenge ” (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).

Συγκεκριμένα ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση:

«Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις».

Οι περισσότερες διαπιστωμένες περιπτώσεις είναι στην Λατινική Αμερική και το Εκουαδόρ, την Ρωσία και ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, ένας έφηβος χαράκωσε τον πήχη στο χέρι του έτσι ώστε να φτιάξει ένα ιδιότυπο τατουάζ που να μοιάζει με φάλαινα...

«Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους :

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter : @ CyberAlertGR».