Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την Χρυσοβελώνη : O χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στις ιδέες που πιστεύω



Η Χρυσοβελώνη νομίζει ότι όλοι είναι ΣΥΡΙΖΑ, και δεν υπάρχουν νοήμονες Έλληνες που έχουν καταλάβει ότι η τελειωμένη πολιτικά Χρυσοβελώνη ψάχνει πολιτική σανίδα για να επιβιώσει και για να μην ξαναμπεί στην αφάνεια.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ότι ααφέστατα κάποια στιγμή θα υπάρξει συζήτηση, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής και κοντά στις ιδέες που πιστεύω, αλλά για να εισέλθεις σε ένα κόμμα, δεν φτάνει να το αιτηθείς, χρειάζεται να κινηθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες και να υπάρχει και η αποδοχή σου.

Σε ερώτηση εάν είναι πιθανό να περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, μετά και την αποχώρησή της από τους ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη είπε πως «μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του και πρωθυπουργό, γιατί τα πράγματα είναι ακόμη νωπά και οι εξελίξεις που “τρέχουν” είναι πάρα πολύ σημαντικές».

Και τέλειωσε προσπαθώντας να περάσει ότι και καλά δεν την ενδιαφέρει η καρέκλα και η πολιτική επιβίωση «όταν πλέον θα ηρεμήσουν τα πράγματα, τότε θα πάρω τις αποφάσεις μου. Σίγουρα θα κάνω τις απαιτούμενες συζητήσεις, με πνεύμα νηφαλιότητας και χωρίς άγχος για την “καρέκλα”… για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα διαστήματα που δεν έχω ενεργό συμμετοχή στην πολιτική».


10 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση



Με δέκα μονάδες διαφορά και ποσοστό 31,3% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 21, 1% στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από  τα ευρήματα της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

ΣΥΡΙΖΑ 21,1% 
ΝΔ 31,3% 
Χρυσή Αυγή 6,4% 
ΚΚΕ 5,5% 
Κίνημα Αλλαγής 5,2% 
ΑΝΕΛ 1,5% 
Ένωση Κεντρώων 2,4% 
Ποτάμι 1,2%
Πλέυση Ελευθερίας 1,3%
Λαϊκή Ενότητα 1,4%
Ελληνική Λύση 2,8%
Άλλο  5,1%
Αναποφάσιστοι 14,8%


Έκθεση-«φωτιά» για το Μάτι καίει τον Τσίπρα και την ανίκανη κυβέρνηση του



Σύμφωνα με το protothema.gr, το ο απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό αλλά και τις μεγάλες ελείψεις όσον αφορά την πυροπροστασία καταδεικνύει η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής για την διαχείριση πυρκαγιών, που συστάθηκε μετά την τραγωδία με 100 νεκρούς στο Μάτι.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόληψη δασικών φωτιών συμμετέχουν 45 συναρμόδιοι φορείς (!) χωρίς όμως να υπάρχει κεντρικός συντονισμός. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης και το γεγγονός ότι η Δασική Υπηρεσία που είναι τυπικά επιφορτισμένη με τον συντονιστικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης αδυνατεί να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της λόγω νομικού κενού.

Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στο σκέλος της κατάσβεσης πυρκαγιών, όπου δραστηριοποιούνται 17 φορείς, οι οποίοι όμως υπάγονται σε έξι διαφορετικά υπουργεία και ασκούν 11 διαφορετικές αρμοδιότητες.

Η επιτροπή διαπιστώνει παντελή έλλειψη ενιαίου εθνικού σχεδίου προστασίας, που θα θέτει το πλαίσιο για την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Πέραν της απουσίας σχεδιασμού όμως οι εμπειρογνώμονες καταγράφουν και «έλλειψη κλίματος και πνεύματος συνεργασίας» ανάμεσα στις υπηρεσίες, ειδικά μεταξύ της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

Τα προβλήματα περιπλέκονται από την άναρχη δόμηση, την ανεπαρκή φροντίδα των δασικών εκτάσεων και την απουσία αντιπυρικών σχεδίων σε τοπικό επίπεδο.

Οι αναλυτές επικρίνουν την Ελλάδα για την χρόνια έμφαση που δίνει στην καταστολή αντί για την πρόληψη, κάνοντας λόγο για μεγάλη «δυσαρμονία» ανάμεσα στα κονδύλια που διατίθενται σε αυτά τα δύο επιχειρησιακά κομμάτια.

Προσθέτουν με νόημα πως οι «πολλαπλάσιες» επενδύσεις τις τελευταίας 20ετίας στο σκέλος της καταστολής δεν έχουν ενισχύσει αναλόγως την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού. 

Η έκθεση πάντως καθιστά σαφές πως τα κενά υπερβαίνουν τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση και επεκτείνονται στα μέτωπα της εκπαίδευσης και της επιχειρησιακής δράσης.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως υπάρχει έλλειψη «επαγγελματικής» εκπαίδευσης του προσωπικού εμπλεκόμενων φορέων, η οποία συνοδεύεται από υπερβολική εξάρτηση από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Τονίζουν ακόμα ότι η Πυροσβεστική εφαρμόζει σε δασικές πυρκαγιές πρακτικές που κανονικά είναι χρήσιμες σε αστικές φωτιές.

Ως λύση οι αναλυτές καλούν την πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πυρκαγιών «μέσα από ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο διαχείρισης» και «όχι με μεμονωμένες και ασύνδετες υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης ή καταστολής».

Τα επιστημονικά, συμβουλευτικά και συντονιστικά καθήκοντα θα πρέπει να ανατεθούν σε έναν οργανισμό, σημειώνουν, προσθέτοντας πως αυτός ο φορέας-εγκέφαλος θα πρέπει να είναι τράπεζα γνώσεων και βηματοδότης για την συνολική αντιμετώπιση των φωτιών στα δάση και στην ύπαιθρο.

«Χωρίς ένα τέτοιο μηχανισμό δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί, ούτε η συνεχής και ουσιαστική προσπάθεια για την πρόληψη, ούτε το απαραίτητο κλίμα και πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς», καταλήγουν.

Οι δηλώσεις Βούτση - Γκόλντάμερ

Παραλαμβάνοντας το Πόρισμα της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι καταθέτετε τις προτάσεις και τις απόψεις σας για ένα θέμα όπως η Πολιτική Προστασία, που δεν είναι μόνο της Ελλάδας ή της Ευρώπης, αλλά και διεθνές και σχετίζεται παράλληλα με κρίσιμα θέματα που άπτονται των επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών». 

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε ότι το Πόρισμα θα μελετηθεί από τους Προέδρους και τα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών και στη συνέχεια τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής θα προσκληθούν σε ακροάσεις με τη συμμετοχή και άλλων αρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί κοινή αντίληψη για τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την Πολιτική Προστασία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διερεύνηση των Αιτίων των Πυρκαγιών στην Ελλάδα, ο καθηγητής Γκολντάμερ τόνισε: «Το πόρισμα αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ εντατικού διαλόγου που διήρκεσε τέσσερις μήνες και στον οποίο συμμετείχαν Έλληνες επιστήμονες, ειδικοί, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες όλων των κλάδων. Συμμετείχαν επίσης όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε εθνικό επίπεδο, τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες». Όπως υπογράμμισε, στο Πόρισμα περιλαμβάνονται οι προτάσεις της Επιτροπής για τις επείγουσες δράσεις που πρέπει να αναλάβει η ελληνική πολιτεία προκειμένου να ενισχύσει τον ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε εδώ το Πόρισμα 


Η κυβέρνηση 145 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ξεπουλημένους βάζουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια



Η κυβέρνηση των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένων προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ και κάποιων ανεξάρτητων οι οποίοι έχουν υπουργικές θέσεις δεν αναμένεται να έχει κανένα πρόβλημα προκειμένου να υπερψηφιστεί το πρωτόκολλο. 

Ο Πάνος Καμμένος ενώ έχει στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στο έγκλημα, τώρα που τον πούλησαν και τον χρησιμοποίησαν εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας ζητώντας να ψηφιστεί το πρωτόκολλο από 180 βουλευτές.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, ξεκινά σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια. Το πρωτόκολλο αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ της Παρασκευής αφού θα έχει προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.


Τούρκος Αξιωματικός Στρατοχωροφυλακής διορίστηκε στην Κομοτηνή!



Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος λοχαγός Σονέρ Εργκούν (δεξιά στη φωτο) που από το 2017 υπηρετεί στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής του Ντιγιαρμπακίρ, διορίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση για να αναλάβει διετές καθήκοντα στο προξενείο στην Ελλάδα.


«Με τις πετυχημένες του εργασίες σαν διοικητής στρατοχωροφυλακής του Ικίζντερέ, έδειξε πως ήταν άνθρωπος του λαού και του κράτους και μετά διορίστηκε στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Ντιγιαρμπακίρ. Ο λοχαγός Σονέρ Εργκούν, μετά από 3 έτη επιτυχούς τέλεσης των καθηκόντων στο Ικίζντερέ, προήχθη σε λοχαγό και πήγε στο Ντιγιαρμπακίρ. Έγινε γνωστό πως ο λοχαγός Σονέρ, πέρασε με επιτυχία εξετάσεις που έδωσε και διορίστηκε ως ακόλουθος ασφαλείας στο προξενείο Κομοτηνής στην Ελλάδα». Τα προαναφερόμενα κολακευτικά σχόλια ανήκουν σε τουρκική ιστοσελίδα που μεταφράζουν τα «Τούρκικα νέα».

Και φυσικά θα προσέχουμε και ποιοι από τους πράκτορες που είναι Έλληνες πολίτες, θα τον συναντήσουν…


Πηγή : adiakritos.gr


Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα ο Καμμένος



Ομόφωνα αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το ζήτημα της δυνατότητας κοινοβουλευτικής ομάδας να συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερους από πέντε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Η γνωμοδότηση αυτή τελειώνει τον Πάνο Καμμένο, καθώς τυχόν διαγραφή ή ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα οδηγήσει στην αυτόματη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα η γνωμοδότηση να μην αφορά κανένα κόμμα, καθώς "αυτή η ρευστοποίηση δεν συμφέρει κανέναν".