Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Απίστευτο: Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους το πρωί και τι αν κάνετε βράδυ




Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Οι συνήθειες του καθενός μας στο ντους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο, με την άφθονη διαθεσιμότητα του νερού που απολαμβάνουν, κάνουν ένα την μέρα.

Σε γενικές γραμμές, το ντους θεωρείται ως πιο υγιεινός τρόπος πλυσίματος από το μπάνιο, όπου το σώμα μουλιάζει ολόκληρο μέσα στην γεμάτη μπανιέρα, αλλά και μέσα σε νερό που είναι γεμάτο με νεκρά δερματικά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το καθημερινό ντους, όσο ευχάριστο και επιθυμητό -ειδικά σε περιόδους υπερβολικής ζέστης και υπερβολικής εφίδρωσης- και αν είναι, δεν είναι πάντα απαραίτητο, επειδή στεγνώνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα. Οι “επιθετικές θεραπείες” με άφθονο σαπούνι που ενδεχομένως περιέχει δαφναιθοθειϊκό νάτριο και parabens μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα και αυξημένη εφίδρωση.

Πότε όμως είναι καλύτερο; Το πρωί ή το βράδυ και γιατί; Αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς. Δείτε ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε κάθε περίπτωση για να ξέρετε τι βολεύει καλύτερα εσάς:

Τα οφέλη του ντους το πρωί

Σας “ξυπνάει” καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.

Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.

Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

Τα οφέλη από το ντους το βράδυ

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή η βραδινή επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.

Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.
Τα σεντόνια σας θα είναι πιο καθαρά. Όσο και αν θεωρείτε ότι είστε καθαροί στο τέλος της ημέρας, αν δεν κάνετε ντους, διάφορες ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο δέρμα.




Πηγή : healthtipsportal.com


Σύλληψη 20χρονου για πορνογραφία ανηλίκων



Στη σύλληψη ενός 20χρονου προχώρησε χθες η αστυνομία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη. 


Σε νέρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τύπου «Tablet» και τρεις συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. 




Πηγή: zougla.gr


Ζητάνε απο το Άσυλο Ανιάτων να πληρώσει ΕΝΦΙΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ



Δεύτερο θύμα της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το χαμόγελο του παιδιού είναι ένα άλλο ίδρυμα που προσφέρει κοινωνικό έργο.

Ποσό ύψους 1.028.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ ζητάει το υπουργείο οικονομικών να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων.

Αυτά τα ζητάει σε ένα από τα ιστορικότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα με τεράστιο κοινωνικό έργο.

Το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά με ανακοίνωση του από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του του Δ.Σ. του Άσυλου Ανιάτων για το σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων του σωματείου, το 2015 πάλι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλήθηκαν να πληρώσουν 908.839,73 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ, ενώ φέτος αυξημένο το ποσό ανέρχεται στα 1.028.000,05 ευρώ, παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία του σωματείου. 

Σημειώνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 ευρώ, τα οποία εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος «ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με λίγα λόγια οδεύει προς εξόντωση του το Άσυλο Ανιάτων και η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια παρακολουθεί την οικονομική του καταστροφή λόγω της υπερφορολόγησης που επιβάλει.






Στη Βουλή η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τις εικονικές συναλλαγές εταιρειών του Καλογρίτσα



Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητούν απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης

Στη Βουλή φτάνει η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για την έκθεση του ΣΔΟΕ που εντοπίζει εικονικές συναλλαγές ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που ανέλαβαν - αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ - στο ελληνικό δημόσιο δυο εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητούν απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, την τύχη του πορίσματος του ΣΔΟΕ - οικονομικών ετών από το 2003 έως το 2006 - εάν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα και εάν η Ομάδα Κατασκευών ΑΕ του κυρίου Καλογρίτσα έχει ενταχθεί στους 270 μεγαλοοφειλέτες που εντάχθηκαν σε ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία, όπως λένε, χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε λαθρέμπορους και χρήστες εικονικών τιμολογίων. 

Για άφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων, ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ, είχε κάνει προ ημερών λόγο στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επισήμανε μάλιστα, με αφορμή την εταιρεία Τοξότης ΑΕ που συμμετέχει στον εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι δίνεται η εντύπωση πως το υπουργείο Οικονομικών συντονίζει τις ενέργειές του με τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών.





Πηγή: skai.gr


Ο ΕΝΦΙΑ πάγωσε το Χαμόγελο (του παιδιού) παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις




«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ από το 2002, καθώς μεγάλωσα σε σπίτι του Οργανισμού μέχρι και την ενηλικίωσή μου. Σήμερα είμαι εν ενεργεία οικονομολόγος, έχοντας αποφοιτήσει από την σχολή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Οκτώβριο ξεκινάω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο «Tourism Management» ως υπότροφος.»

Έτσι αρχίζει η επιστολή του Αλέξανδρου Νάκου, ενός ανθρώπου που βγήκε από τα «σπάργανα» αυτού του οργανισμού προστασίας παιδιών.

Η διεύθυνση στο φάκελο αναγράφει Μέγαρο Μαξίμου και παραλήπτης, αυτής της γραπτής εξομολόγησης, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξανδρος Νάκος όπως λέει στην επιστολή του αποφάσισε να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό μετά την επιβολή ΕΝΦΙΑ 57.313,31€ στο « Χαμόγελο Του Παιδιού».

«Όταν ήμουν σε δύσκολη θέση με τους γονείς μου, το κράτος δεν με βοήθησε, αν και είναι υποχρέωσή του. Αλλά δεν παραπονέθηκα ποτέ γι’ αυτό μιας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου και πάλι και να κυνηγήσω με αξιώσεις τα όνειρά μου. [...]Ένα παιδί μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς την πρώτη την έχασε από λάθη των γονιών του..» γράφει στην επιστολή του ο Αλέξανδρος Νάκος.

Ένα γράμμα γεμάτο συναίσθημα! Θυμό, για το κράτος, που δεν έχει δομές για να βοηθήσει παιδιά να μεγαλώσουν σε συνθήκες, οι οποίες θυμίζουν οικογενειακή θαλπωρή. Που δεν δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσουν έξω από κάποιο ίδρυμα και να έχουν μια ζωή ίδια με αυτή των συνομηλίκων τους. Θυμό για την επιβολή ενός τόσο μεγάλου και δυσβάστακτου φόρου στην «οικογένεια» που τον μεγάλωσε.

«Εγώ στάθηκα πάρα πολύ «τυχερός» μιας και τις 3 φορές που χρειάστηκε να απομακρυνθώ από τους γονείς μου υπήρχε «χώρος» για εμένα αλλά και για τον αδερφό μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως επίσης σπουδάζει.» εξομολογείται στην επιστολή του.

Η επιστολή κλείνει με την παράκληση να απαλλαχθούν από τον ΕΝΦΙΑ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και όλοι οι οργανισμοί προστασίας παιδιών.

«Ποια δράση μας θα πρέπει να διακόψουμε για να πληρώσουμε αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ;» , αναρωτιέται ο Αλέξανδρος Νάκος.

Όμως δεν ήταν ο μόνος που ένιωσε την ανάγκη να πάρει θέση για την επιβολή ΕΝΦΙΑ στην μεγάλη «οικογένεια» που τον μεγάλωσε.

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι 25 ετών, Πλοίαρχος Γ΄ του Εμπορικού Ναυτικού και σύντομα θα έχω το δίπλωμα Πλοιάρχου Β΄. Έχω ήδη ένα δεύτερο πτυχίο στο Ship Management και σύντομα θα κάνω και μεταπτυχιακό στο ίδιο πεδίο. Το βασικό σε όλα αυτά είναι ότι ξεκίνησα χωρίς οικογένεια, έφτασα ως εδώ και προχωρώ επειδή είχα δίπλα μου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».»

Η επιστολή του Γιώργου Φατνασή ξεχειλίζει και αυτή από συναίσθημα, από ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους –εθελοντές που τον μεγάλωσαν. Την χαρακτηρίζει όμως ακόμη κάτι, η ελπίδα ότι θα βρεθούν ευήκοα ώτα και κατ΄επέκταση λύση.

«Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω από πλευράς μου είναι να σας στείλω αυτή την επιστολή. Αυτή είναι η δική μου δύναμη. Η δική σας δύναμη όμως σαν Πρωθυπουργός είναι να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία. Μη μας απογοητεύσετε...»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος λέει στο CNN Greece ότι υπήρξαν προφορικές διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ότι ο οργανισμός - ο οποίος δεν λαμβάνει χρήματα από κρατικούς πόρους- και όλοι όσοι πιστοποιημένα παράσχουν προστασία σε παιδιά θα εξαιρεθούν από την επιβολή ΕΝΦΙΑ. Τελικά όμως έλαβε εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο αναγράφεται το ποσό των 57.313,31€.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του οργανισμού είναι σε απόγνωση και για να καταβάλει αυτό το ποσό θα αναγκαστεί να περιορίσει δραματικά τις παροχές προς τα παιδιά.

Τα ακίνητα τα όποια έχει ο οργανισμός στην κατοχή του, όπως μας λέει ο κύριος Γιαννόπουλος, τα απέκτησε μετά από δωρεές και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Σε αυτά όπου φιλοξενούνται παιδιά και τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας

Σε αυτά που παραχωρούνται στα παιδιά για να ζήσουν στην ενήλικη ζωή τους, μέχρι ν αποκτήσουν δικά τους έσοδα.

Και σε αυτά που νοικιάζουν –τα έσοδα καλύπτουν ανάγκες του οργανισμού-.

Στο μόνο που ελπίζει ο πρόεδρος του Χαμόγελου, είναι σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Το έργο του Χαμόγελο του Παιδιού

Μέσα στο ά 6μηνο του 2016 στήριξαν 52.000 παιδιάΟι γραμμές υποστήριξης δέχονται πάνω από 300.000 κλήσεις τον χρόνο

Φιλοξενούνται 380 παιδιά σε 11 σπίτια μόνιμης διαβίωσης και σε 3 σπίτια ημερήσιας φροντίδας
Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα

Είναι ένας αμιγώς ελληνικός Οργανισμός, ο μόνος Οργανισμός στην Ελλάδα με πανελλαδική δράση, διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο

Στελεχώνεται από 437 άτομα έμμισθο επιστημονικό προσωπικό με την υποστήριξη 2.770 εθελοντών πανελλαδικά

Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα Παιδικής Προστασίας και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Υποστηρίζει και συνεργάζεται με το κράτος π.χ ένταξη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά στο Ε.Κ.Α.Β., δράση Amber Alert Hellas

Είναι πιστοποιημένο από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 Ελέγχεται από τα αρμόδια τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων, στις οποίες ανήκουν τα 14 Σπίτια που λειτουργεί



Ειρήνη Ανδρουλάκη
Πηγή : cnn.gr


Στοιχεία σοκ: 512.684 εργαζόμενοι αμείβονται με 400 ευρώ


Τη φτώχεια και τις δυσκολίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που προκάλεσε η μνημονιακή λαίλαπα αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΙΚΑ για τις αμοιβές τους τον Ιανουάριο 2016.

Από το σύνολο των 1.750.000 περίπου ασφαλισμένων, περισσότεροι από 500.000 εργάζονται με μερική απασχόληση και κερδίζουν κατά μέσο όρο 400,84 ευρώ το μήνα. Για τους υπόλοιπους 1.281.252 ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 1.219,69 ευρώ.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση καλύτερα αμείβονται όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 10 άτομα (μέσος μισθός 1.238,93 ευρώ), ενώ στις μικρότερες επιχειρήσεις ο μέσος μισθός είναι 673,97 ευρώ.

Το μέγεθος του πλήγματος που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι, μπορεί να αποτυπώνεται ανάγλυφα από την ανεργία, αλλά υπάρχουν και τα πρόσθετα στοιχεία της μερικής απασχόλησης που από 305.000 άτομα το 2010 εκτοξεύτηκε στις 512.000 το 2016, καθώς και της μείωσης των μισθών αφού ο μέσος μισθός τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 10 άτομα έπεσε από τα 1.569,81 ευρώ στα 1.238,93 ευρώ.

Στα προαναφερόμενα να προσθέσουμε και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, που αποκαλύπτει ανάγλυφα τον εργασιακό μεσαίωνα. Από την ασυνέπεια των εργοδοτών στην καταβολή των δεδουλευμένων πλήττονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας περισσότεροι από 1.000.000 εργαζόμενοι.

Το ασύλληπτο και απαράδεκτο αυτό φαινόμενο οδηγεί τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να προχωρήσει στην ποινικοποίηση της καθυστέρησης καταβολής των αμοιβών κατά τα πρότυπα όσων ισχύουν για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.


Πηγή : newsit.gr


Ο Τόσκας δεν κάνει για υπουργός προστασίας του πολίτη έπρεπε να έχει παραιτηθεί



Δείχνει εδώ και καιρό μεγάλη ανοχή στα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα των αντιεξουσιαστών και δεν δείχνει καμία ευαισθησία για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και περιουσιών πολιτών.

Διαβάζουμε στο newpost.gr και συμφωνούμε με το άρθρο

Ο ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας και η διαχρονική αδράνεια του υπουργού Τόσκα

Ο χθεσινοβραδινός ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Μία διαδήλωση υπέρ των προσφύγων έληξε με τρόπο άδοξο για τον Διοικητή κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χτυπημένος από έξι κουκουλοφόρους, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι που υπηρετούν το Σύνταγμα. 

Η διαχρονική αδράνεια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμό στην κοινή γνώμη σχετικά με την δημιουργηθήσα κατάσταση στο «κράτος των Εξαρχείων» καθώς τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ανομίας και ατιμωρησίας στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Στις 4 Αυγούστου μάλιστα, ο Νίκος Τόσκας δήλωσε δημοσίως πως «έχει καλέσει τις συλλογικότητες των Εξαρχείων για διάλογο» δεν έχει κάνει όμως το ίδιο με τους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι επιβιώνουν σε μια «περιοχή – άβατο», μια περιοχή «προπύργιο» κάθε λογής μπαχαλάκια, ποινικού και εμπόρων ναρκωτικών.

Επί ημερών Νίκου Τόσκα, έχει σημειωθεί δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών μέρα μεσημέρι στα Εξάρχεια. Το μόνο που έχει να επιδείξει η πολιτική ηγεσία, είναι η επιχείρηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ η οδός Πατησίων κλείνει καθώς 20-30 μπαχαλάκηδες ταμπουρώνονται στο Πολυτεχνείο και ξεκινούν επιθέσεις κατά αστυνομικών και αυτοκινήτων. Δεκάδες κάδοι πυρπολούνται και αντικαθιστούνται με χρήματα των πολιτών.

Δεν είναι τυχάιο άλλωστε πως κατά την διάρκεια πορειών ο δήμος της Αθήνας, μαζεύει τους κάδους σκουπιδιών για να μην τους πυρπολήσουν τα... παιδιά των Εξαρχείων. Οι πολίτες ζουν σε κλίμα ανασφάλειας καθώς σπείρες ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων «αλωνίζουν» στα Εξάρχεια και απαιτούν την...σιωπή των κατοίκων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν απηυδήσει καθώς η συντεταγμένη πολιτεία δεν δείχνει καμία διάθεση να βάλει τάξη στο... Εξαρχιστάν, όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι αστυνομικοί σε ανακοινώσεις τους κατά καιρούς.

Τελικά το ερώτημα που προκύπτει και καλό θα ήταν να απαντηθεί είναι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ποιον προστατεύει στα Εξάρχεια, τους πολίτες ή τους μπαχαλάκηδες και τελικά γιατί τόση ανοχή στην ανομία;

Πώς έγινε η επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διοικητής της Τροχαίας νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και εντός της ημέρας αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

Ο Διοικητής το βράδυ της Δευτέρας δέχτηκε άνανδρη επίθεση από ομάδα έξι κουκουλοφόρων, που του είχαν στήσει «καρτέρι» στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, μετά την ολοκλήρωση πορείας για τους πρόσφυγες.

Ο ίδιος αμέσως μετά την πορεία, κατευθυνόταν μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό προς το αυτοκίνητό του φορώντας, όπως προβλέπεται τη στολή του. 

Έξι άτομα με καλυμένα καρακτηριστικά, τον περίμεναν και μόλις πέρασε μπροστά από το ξενοδοχείο «Τιτάνια» του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές σε κεφάλι και σώμα. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο συνάδελφός του, από το κεφάλι του οποίου πέρασε ξυστά μια πέτρα που ένας εκ των δραστών του εκτόξευσε.

Συνάδελφοί τους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκαν την επίθεση, έτρεξαν προς το μέρος του και τράβηξαν μακριά τον αιμόφυρτο διοικητή της τροχαίας για να τον σώσουν απο το μένος των κουκουλοφόρων. Αμέσως ο κ. Διαμαντόπουλος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου πραγματοποιεί σειρά εξετάσεων.


Εντονες πολιτικές αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό του Διοικητή της Τροχαίας



Σκληρή κριτική από την Νέα Δημοκρατία για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Την παραίτηση Τόσκα ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από το πρωτοφανές περιστατικό του ξυλοδαρμού που υπέστη από κουκουλοφόρπους ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Διαμαντόπουλος κινούνταν πεζός στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου με την συνοδεία αστυνομικού, την ώρα που εκτελούσε τα καθήκοντα του για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία υπέρ των προσφύγων, όταν του επιτέθηκαν περίπου 4 άτομα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με γροθιές και κλωτσιές, αλλά και καδρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του, με τα πολιτικά κόμματα να επιτίθενται ομαδικά στην κυβέρνηση και να περνούν ‘’γενεές δεκατέσσερις’’ τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

ΝΔ: ‘’Ξέρουμε από που προήλθε ο ξυλοδαρμός – Βία και ανομία εξουσιάζουν το Κέντρο’’

Από την πλευρά της ΝΔ, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε ότι ‘’έχει χαθεί η μπάλα’’, ενώ σημείωσε πως ‘’όλοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή’’. Παράλληλα, η Ολγα Κεφαλογιάννη σχολίασε μέσω twitter το περιστατικό, τονίζοντας:

‘’Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας’’.

Στο θέμα, αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ‘’ντροπή για την Ελλάδα’’.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά παραίτηση Τόσκα

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ ζητά να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

‘’Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει’’.


Πηγή : thetoc.gr


Καλλιάνος: «Ο Λεβέντης μου είπε αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα»



Η απάντηση Λεβέντη: Το μέλλον θα δείξει ποιος λέει την αλήθεια

«Όλα άλλαξαν την ημέρα που επισκεφθήκαμε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο. Βγαίνοντας, ο κ. Λεβέντης είχε αλλάξει γνώμη για όλους και για όλα» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος για να εξηγήσει τι συνέβη και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων. 

Καταγγέλλοντας τον κ. Λεβέντη ότι έχει γίνει απολογητής και υμνητής του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Καλλιάνος που έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως ο μετεωρολόγος που ενημέρωνε για τον καιρό από τη συχνότητα των κρατικών καναλιών, είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μπορεί να είναι σοβαρό παιδί, όμως έφερε την καταστροφή». 

«Δεν πήγα στην Ένωση Κεντρώων για να λέω ότι είναι καλό παιδί ο Αλέξης και ότι ωρίμασε ο Αλέξης» συνέχισε ο κ. Καλλιάνος. 

Μάλιστα ο παραιτηθείς εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ότι πρόσφατα, έπειτα από ανακοίνωση που είχε εκδόσει δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος τον προειδοποίησε: «Αν ξαναεπιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα».

«Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια σ' αυτό τον τόπο. Είμαι ένας άνθρωπος καθαρός και ένας άνθρωπος που λέω την αλήθεια. Δεν πήγα στην Ένωση Κεντρώων για να τον απειλεί κάποιος ότι θα τον διώξει από το κόμμα» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος στον Σκάι. 

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες ότι μετά την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τη ΝΔ. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με κανένα κόμμα». 

Το γραφείο Τύπου της Ενωσης Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Τρίτης στην οποία αναφέρει: «Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου, από την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, τονίζουμε ότι το μέλλον θα δείξει, αν αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καλλιάνος, ότι δηλαδή η ΕΚ πηγαίνει με τον Τσίπρα, είναι αληθή ή εάν ο ίδιος έχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς χώρο που όλοι υποψιάζονται».


Ο Λεβέντης πρότεινε στον κ. Καλλιάνο να τον... ξεκουράσει


Όπως τονίζουν πηγές, την Δευτέρα το μεσημέρι ο Γιάννης Καλλιάνος είχε συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Ο ίδιος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τον προγραμματισμό του κόμματος και τη διαφωνία του σε σχέση με κάποιες θετικές δηλώσεις που γίνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαβεβαίωσε τον κ. Καλλιάνο πως δεν θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουτε με κάποιο άλλο κόμμα. Μάλιστα, οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή για να τα πουν πιο αναλυτικά, με τον κ. Καλλιανο να αποχωρεί διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της Ενωςης Κεντρώων πως η όποια πολιτική του σταδιοδρομία οφείλεται σε εκείνον και αναγνώρισε τη συμβολή του στην επιτυχία του. Ωστόσο, φαίνεται πως το γυαλί είχε ραγίσει ή κάτι μεσολάβησε, αφού λίγη ώρα αργότερα αργότερα απέστειλε την επιστολή αποχώρησής του.

 Ο κ.Καλλιάνος επιβεβαιώνει, μιλώντας στο protothema.gr, ότι ο κ. Λεβέντης όντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά του. Σύμφωνα με τον ίδιον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κατά τη διάρκεια του χθεσινού ραντεβού, του ανακοίνωσε ότι θέλει να τον… ξεκουράσει από το ρόλο του εκπροσώπου για να αποφύγει, όπως είπε, τις λακούβες. Παράλληλα, του μετέφερε ότι τον θέλει δίπλα του και θα τον βοηθήσει να εκλεγεί. Ο πρώην εκπρόσωπος ενημέρωσε τον κ. Λεβέντη ότι πλέον η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν τον εκφράζει. 

Αναφορικά με τις φήμες ότι ο κ. Καλλιανος έχει συμφωνήσει τη μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία έγκυρες πηγές, από το περιβάλλον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών ή υπάρχουν στην παρούσα φάση, χωρίς να εμφανίζονται βέβαια αρνητικοί σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Από την πλευρά του ο κ. Καλλιάνος διαβεβαιώνει πως δεν κάνει συζητήσεις με τη ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα σε αυτή τη φάση και πως θα μελετήσει τις θέσεις όλων των κομμάτων για να καταλήξει στις αποφάσεις του εάν θα συμμετάσχει σε κάποιο φορέα.



Πηγή : protothema.gr


Συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα για ζημιές σε διόδια




Δέκα άτομα μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στον παράλληλο δρόμο της εθνικής Αθηνών - Πατρών στο ύψος του 85ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού, γιατί νωρίτερα προκάλεσαν ζημιές σε θυρίδες των διοδίων Κιάτου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Δευτέρας δέκα άτομα με κουκούλες, έφτασαν με δύο αυτοκίνητα έχοντας καλύψει τους αριθμούς κυκλοφορίας στα διόδια Κιάτου, επί του νέου αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Πατρών και προκάλεσαν ζημιές σε δύο θυρίδες διοδίων, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν που έγραφαν, «καμιά πληρωμή για τα διόδια καρμανιόλα. Πληρώνεις το θάνατό σου. Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Στην συνέχεια και κατά την επιστροφή της ομάδας των αναρχικών προς Αθήνα, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στο 85ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού οδού Αθηνών - Πατρών και τους συνέλαβαν.

Οι δέκα συλληφθέντες κρατούνται στα κρατητήρια της ασφάλειας Κορίνθου και με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κορίνθου.




Πηγή : antenna.gr


Σοκ από τη βαθύτερη ύφεση που φέρνει πιο κοντά τον «κόφτη»



Αναθεωρούν προς τα πάνω την υποχώρηση της οικονομίας ύφεση ενώ στην κυβέρνηση μιλούν για ανάπτυξη

Μπορεί στην κυβέρνηση να επιμένουν πως «στο β΄εξάμηνο του 2016 θα φανεί η ανάπτυξη», προς το παρόν όμως  δεν μπορούν να υπολογίσουν ακόμα πόση ήταν η ύφεση στο α΄εξάμηνο της χρονιάς.

Αντιθέτως, μέσα σε ένα μήνα, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα χείρρω τις εκτιμήσεις της για ύφεση 0,7% στο β΄τρίμηνο και με βάση τα νεώτερα προσωρινά στοιχεία –που ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου σε λίγες εβδομάδες-  φαίνεται πως σε σχέση με πέρυσι χάθηκε το 0,9% της ελληνικής Οικονομίας.

Επί της ουσίας, η χώρα βαδίζει ακάθεκτη με ύφεση της τάξεως του 1% εδώ και δύο χρόνια (έναντι θετικού ρυθμού Ανάπτυξης +1,7% το δ΄τρίμηνο του 2014  και 0,5% κατά μέσο όρο για όλο το 2014). Και όσο η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται μήνα με το μήνα όλο και περισσότερο, αυξάνεται ο κίνδυνος  για λήψη νέων μέτρων λιτότητος και ενεργοποίηση του "κόφτη", αν η χρονιά κλείσει με μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για φέτος ύφεση.

Επισήμως πάντως, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή  δείχνουν ότι:

- στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η ύφεση δεν ήταν σε 0,8% όπως είχε ανακοινωθεί στις 12 Αυγούστου, αλλά 1%.

- στο δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ υποχώρησε 0,9% και όχι 0,7% που είχε τότε ανακοινωθεί.

- συνολικά στο α΄εξάμηνο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,95% -και όχι 0,75% όπως ήταν τότε η εκτίμηση.

Για την μεταβολή αυτή, η ΕΛΣΤΑΤ προσμέτρησε νεώτερα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα πριν μισό μήνα.

Με  βάση τα στοιχεία αυτά, η εξέλιξη της ελληνικής Οικονομίας μετά από όσα μεσολάβησαν από το β΄τρίμηνο του 2015 και μετά (δημοψήφισμα, capital controls, Τρίτο Μνημόνιο) παρουσιάζει φέτος την εξής εικόνα (ετήσιες μεταβολές με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου):

- Συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη (δημόσια και ιδιωτική): - 1,9%

-Ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου: +7,0%

- Εξαγωγές αγαθών: +2,9%

- Εξαγωγές υπηρεσιών: - 26,5%.

- Εισαγωγές αγαθών : -3,3%

- Εισαγωγές υπηρεσιών: - 22,6%.

Πέραν των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, αποκαρδιωτική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκπέμπουν οι περισσότεροι από τους πρόδρομους δείκτες που παρακολουθούν τις επιμέρους επιδόσεις της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η ύφεση παραμένει παρούσα και κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Με φωτεινή εξαίρεση τη βιομηχανική παραγωγή, που τον Ιούνιο παρουσίασε σημαντική αύξηση, οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες της ελληνικής οικονομίας υποδεικνύουν την πίεση που υπέστη και στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 η οικονομική δραστηριότητα ως αποτέλεσμα του αρνητικού επιχειρηματικού κλίματος, της μείωσης στην κατανάλωση και τις εξαγωγές, αλλά και την καθήλωση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Για παράδειγμα:

- Η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,28% τον Ιούλιο

- Ο όγκος του λιανικού εμπορίου τον Μάιο μειώθηκε κατά 6,4% σε σχέση με τον ίδιο περυσινό μήνα και κατά 1,8% σε σχέση με τον Απρίλιο.

- Παρά τον αποπληθωρισμό (αύξηση τον Ιούλιο μόλις 0,2%) ο Δείκτης Τροφίμων συνέχισε να αυξάνεται αλματωδώς (κατά 2,3%)  με αυξήσεις σε ψωμί και δημητριακά  2%, στα λαχανικά 7%, στα φρέσκα φρούτα 4,2% και στα λάδια 9,5%.

- η οικοδομή γονάτισε από τους φόρους και  μετά από έξι χρόνια συνεχούς πτώσης,  οι νέες άδειες μειώθηκαν περαιτέρω κατά 31,9% (στο σύνολο της Χώρας το Μάιο εκδόθηκαν μόλις 843 άδειες) ενώ ο όγκος των νέων οικοδομών - που είναι ο βασικός δείκτης της οικοδομικής δραστηριότητας- μειώθηκε περαιτέρω κατά 39,8%.

- Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ενσωματώνει τις προσδοκίες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για την πορεία της οικονομίας) παρουσίασε πτώση το 2ο τρίμηνο 2016.



Πηγή : protothema.gr


Νέα μαρτυρία ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της Αίγινας




Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος στην Αίγινα, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, δημιουργεί η κατάθεση μάρτυρα, που επέβαινε στη λάντζα «Αντωνία», η οποία υποστηρίζει ότι στο σκάφος επέβαινε και μία νεαρή γυναίκα, ηλικίας 30 ετών.

Μετά τις αποκαλύψεις από έγγραφο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλοου και τη μαρτυρία επιβάτη της λάντζας ότι στο ταχύπλοο υπήρχε ζευγάρι νεαρών ατόμων που δεν είχε δηλωθεί στη λίστα επιβατών που ανακοίνωσε το Λιμενικό, η μάρτυρας κατέθεσε ότι η μυστηριώδης νεαρή γυναίκα καθόταν δίπλα στον 77χρονο.

Την ίδια στιγμή, δραματική έκκληση απευθύνουν τα αδέλφια του 55χρονου καπετάνιου της λάντζας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα της Αίγινας.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος των αδερφών Τρίμη, Τατιάνα Τσιρακοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνει έκκληση σε όποιον οδηγό ταξί της Αίγινας μετέφερε λίγο μετά το τραγικό ναυάγιο το ηλικιωμένο ζευγάρι, που φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο ταχύπλοο και αποβιβάσθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας και από εκεί κατευθύνθηκε με ταξί στο σπίτι του φερόμενου 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, αντί για το Λιμεναρχείο, να εμφανιστεί και να καταθέσει.

«Κάνουμε έκκληση στον οδηγό του ταξί (εάν βεβαίως υπάρχει), έναν από τους περίπου 30 που έχει η Αίγινα συνολικά, να εμφανιστεί στην Ε' Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά και να καταθέσει, συμβάλλοντας έτσι στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση στον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Αίγινας να μας συνδράμει στην έρευνά μας αυτή, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Πηγή : imerisia.gr



Δεύτερο κύμα περικοπών σε 150.000 συνταξιούχους



Εως και 38% θα είναι η μεγαλύτερη μείωση σε 150.000 επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων στους οποίους θα επιβληθούν οι αποφασισμένες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Μεσοσταθμικά οι περικοπές ανέρχονται στα 60-70 ευρώ, ενώ θα φθάνουν σε ακραίες περιπτώσεις ώς και τα 140 ευρώ.

Ειδικότερα την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα καταβληθούν οι 1,23 εκατ. επικουρικές συντάξεις, εκτιμάται ότι στους περίπου 67.000 «χαμένους» του πρώτου κύματος περικοπών (Αύγουστος) θα προστεθούν άλλοι περίπου 150.000. Θα ακολουθήσει τρίτος και τελευταίος γύρος περικοπών τον Οκτώβριο. 

Συνολικά, ο δεύτερος γύρος επανυπολογισμού στις 2 Σεπτεμβρίου αφορά 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία (νυν κλάδους του ΕΤΕΑΕΠ).

ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ. Στους χαμένους του Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ), πρώην εμποροϋπάλληλοι (ΤΕΑΥΕΚ) και συνταξιούχοι της πρώην Τράπεζας Πίστεως (ΤΑΠΤΠ) καθώς λόγω υψηλών κύριων συντάξεων δεν προστατεύονται από το όριο των 1.300 ευρώ. Μειώσεις θα δουν και κάποιες χιλιάδες συνταξιούχοι από τους συνολικά 730.000 που προέρχονται από το πρώην επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ). 

Ο νέος συντελεστής, βάσει του οποίου γίνεται ο επανυπολογισμός, διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο και κυμαίνεται μεταξύ 0,5 με 0,6 για τη μεγάλη πλειονότητα, πράγμα που σημαίνει πως το μεικτό καταβαλλόμενο ποσόν των επικουρικών πέφτει κατά 50%-40%. Οσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις διασώζονται από τις μειώσεις. Η διαφορά παλαιού και νέου ποσού διατηρείται και εγγράφεται ως «προσωπική διαφορά». Αντιθέτως, σε όσους το άθροισμα συντάξεων είναι πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά η διαφορά ανάμεσα στη νέα και την παλιά επικουρική κόβεται αυτόματα. 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ο πρώτος γύρος μειώσεων με τις πληρωμές του Αυγούστου, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις περίπου 320.000 επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίστηκαν μειώθηκαν οι 66.900.
Για τον Οκτώβριο μένουν περίπου 120.000 συντάξεις με ειδικά καθεστώτα, ώστε να κλείσει ο κύκλος αναπροσαρμογής συνολικά 1,23 εκατομμυρίων επικουρικών συντάξεων. Πάντως στην πληρωμή του Οκτωβρίου θα προστεθούν και οι αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι το σοκ θα είναι μεγαλύτερο, γιατί πολλές συντάξεις των 300 και των 200 ευρώ θα φτάσουν στα 100 και στα 60 ευρώ.

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ. Εξάλλου τον επόμενο μήνα οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου θα λάβουν και τα νέα μειωμένα μερίσματά τους. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα μερίσματα προς τους 280.000 μερισματούχους του ΜΤΠΥ των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.
Τα μερίσματα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Δεκεμβρίου του 2016.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι οι περικοπές των μερισμάτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και στο 34%.




Ηλίας Γεωργάκης 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΑ ΝΕΑ


Αποχώρησε ο Καλλιάνος από την Ένωση Κεντρώων με αιχμές προς Λεβέντη




Με σαφείς αιχμές για το «φλερτ» του Βασίλη Λεβέντη με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον πρωθυπουργό που υποσχόταν ελπίδα και έφερε το χάος, παραιτήθηκε χθες από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ενωσης Κεντρώων ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Για έναν χρόνο ακριβώς, όσο κι αν πάλεψα, όσο κι αν διαφοροποιήθηκα ευθυγραμμιζόμενος πάντοτε με τις απαιτήσεις της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας, όσο κι αν αντέδρασα για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ένωση Κεντρώων, δυστυχώς.

Ως άνθρωπος που επιζητεί την ανανέωση σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου καθώς και την εύρεση της ελπίδας που τόσο επιθυμούσα να δω στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, και παρά το εξασφαλισμένο πολιτικό μου μέλλον στην Ένωση Κεντρώων, αποχωρώ προκειμένου να μην παραβώ ούτε στο ελάχιστο αυτά για τα οποία προσχώρησα.

Αποχωρώ με την συνείδηση μου ήσυχη γιατί θεωρώ πως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να ακουστεί η φωνή της λογικής στα αυτιά των ταλαιπωρημένων πολιτών μας. Παραμένω όμως δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζω με όλη μου τη δύναμη αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα δίνοντας από τη μεριά μου συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν της Ελλάδα μας. Θα είμαι επίσης απέναντι σε αυτούς που έταζαν την ελπίδα και έφεραν το χάος.

Δεν συμβιβάζομαι όμως με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα «πιστεύω» μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα «ναι μεν , αλλά…», αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου με την πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό, που διέλυσε τα όνειρα όλων μας, για να υπάρξει μια νέα και αξιόπιστη λύση που να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μου μέσα από την νευραλγική ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου. Τέλος, ευχαριστώ και εσάς κ. Πρόεδρε για την συνεργασία που είχαμε.

Μετά τιμής,
Γιάννης Καλλιάνος


Ξεκαθαρίζει ανοικτά η Γεροβασίλη ότι θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι στα κανάλια




Έτσι γιατί θέλει η κυβέρνηση να έχει και να ελέγχει 4 κανάλια θα κλείσουν τα υπόλοιπα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο ευτυχώς μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση και επανέλθει η σοβαρότητα στην ζωή της χώρας.

Διαβάζουμε στο newsit.gr


Γεροβασίλη: "Μαύρο" σε όποιο κανάλι δεν έχει άδεια το αργότερο σε 90 μέρες

Μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα ρίξει "μαύρο" σε όποιο κανάλι δεν πάρει άδεια, ύστερα από 90 ημέρες το αργότερο. 

Μιλώντας στον Real FM, η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, απάντησε ότι "προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει".

Όσον αφορά στα θεματικά κανάλια, τόνισε πως "στη συζήτηση (για τα θεματικά κανάλια) εγώ δεν είπα ότι θα υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν. Δεν σας έχω απαντήσει καν σε αυτό το ερώτημα, γιατί ακριβώς δεν έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση…".

"Δεν ισχύει η δήλωση του Νίκου Παππά ότι θα προκηρυχθούν και θεματικές άδειες;", ερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, και απάντησε πως "ακριβώς δεν είπε αυτό. Είπε ότι αργότερα θα δούμε. Εάν θα υπάρχουν θεματικές άδειες θα το συζητήσουμε".

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε πως "υλοποιούμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει και πιστεύουμε ότι και οι εταίροι θα κάνουν το ίδιο. Είμαστε στην υλοποίηση της συμφωνίας. Οι μονομερείς ενέργειες δεν νομίζω ότι είναι στόχος. Ξεκινάει και οργανώνεται μία τέτοια συζήτηση (για τα πλεονάσματα). Η κυβέρνηση με αποδείξεις έχει μειώσει τα προηγούμενα συμφωνημένα πλεονάσματα. Το 3,5% δεν μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη τι έχει να πει για τα πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς".

Για τον "κόφτη", η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως "κίνδυνος για τον κόφτη δεν υπάρχει, δεν θα έρθει τίποτα καινούργιο πλην των ήδη γνωστών". Προανήγγειλε δε τη σύσταση ενός οργάνου μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών για γρήγορη διαχείριση στα όποια προβλήματα της διαπραγμάτευσης.

Αναφορικά με το θέμα της δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, έκανε λόγο για νευρικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παραπέμποντας στην "ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της". "Οποιαδήποτε παρέμβαση είναι παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εμείς αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα" σχολίασε. 
Ως προς τον ΕΝΦΙΑ, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι κυβερνητικός στόχος είναι η αντικατάστασή του με φόρο ακίνητης περιουσίας.


Κακά νέα φέρνει ο Τσκαλώτος : «Προαναγγέλλει» καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης



Παραδοχή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ πριν καλά καλά ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων  - «Φουντώνει» η κόντρα κυβέρνησης – Βρυξελλών για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του Αν. Γεωργίου 

Σε παραδοχή ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην αξιολόγηση και φυσικά στην εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, προχωρά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος σπεύδει να τονίσει ότι η όποια καθυστέρηση δεν θα είναι και τόσο μεγάλη, καθώς εκτιμά πως «εάν υπάρξει καθυστέρηση θα είναι για μερικές ημέρες όχι για εβδομάδες». Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος παραχώρησε τη συνέντευξη στο Bloomberg πριν από τη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο οι καθυστερήσεις αποτελούν κάτι σύνηθες για την Ελλάδα από το πρώτο Μνημόνιο του 2010 έως και σήμερα, αλλά τώρα, πλέον, η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ πιο ισχυρές πιέσεις από τους πιστωτές της.

Την ίδια ώρα είναι φανερή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Κομισιόν, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα αναφορικά με την ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

«Η Κομισιόν σταθερά τονίζει την ανάγκη εφαρμογής των πυλώνων του προγράμματος, οι οποίοι αφορούν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και του τρόπου λειτουργίας του δημοσίου τομέα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι «σε αυτό (σ.σ.: τον εκσυγχρονισμό) περιλαμβάνεται και η διακοπή των πολιτικών παρεμβάσεων στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg πραγματοποιείται εκτενής αναφορά για το θέμα του κ. Γεωργίου αλλά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δίωξή του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, το οποίο πραγματοποιείται στην Μπρατισλάβα, με τον κ. Σχινά να υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να θεωρεί απόλυτα αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ στο διάστημα 2010-2015.



Πηγή: newmoney.gr