Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Κακά νέα φέρνει ο Τσκαλώτος : «Προαναγγέλλει» καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης



Παραδοχή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ πριν καλά καλά ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων  - «Φουντώνει» η κόντρα κυβέρνησης – Βρυξελλών για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του Αν. Γεωργίου 

Σε παραδοχή ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην αξιολόγηση και φυσικά στην εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, προχωρά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος σπεύδει να τονίσει ότι η όποια καθυστέρηση δεν θα είναι και τόσο μεγάλη, καθώς εκτιμά πως «εάν υπάρξει καθυστέρηση θα είναι για μερικές ημέρες όχι για εβδομάδες». Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος παραχώρησε τη συνέντευξη στο Bloomberg πριν από τη συνάντησή του με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο οι καθυστερήσεις αποτελούν κάτι σύνηθες για την Ελλάδα από το πρώτο Μνημόνιο του 2010 έως και σήμερα, αλλά τώρα, πλέον, η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ πιο ισχυρές πιέσεις από τους πιστωτές της.

Την ίδια ώρα είναι φανερή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Κομισιόν, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα αναφορικά με την ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

«Η Κομισιόν σταθερά τονίζει την ανάγκη εφαρμογής των πυλώνων του προγράμματος, οι οποίοι αφορούν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και του τρόπου λειτουργίας του δημοσίου τομέα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι «σε αυτό (σ.σ.: τον εκσυγχρονισμό) περιλαμβάνεται και η διακοπή των πολιτικών παρεμβάσεων στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg πραγματοποιείται εκτενής αναφορά για το θέμα του κ. Γεωργίου αλλά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δίωξή του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, το οποίο πραγματοποιείται στην Μπρατισλάβα, με τον κ. Σχινά να υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να θεωρεί απόλυτα αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ στο διάστημα 2010-2015.



Πηγή: newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου