Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Βίντεο με την αθλιότητα της 35χρονης να κλαίει για δήθεν 100 νεκρούς στην Θεσσαλία


 Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!

Στη σύλληψη μιας 35χρονης για διασπορά ψευδών ειδήσεων προχώρησαν χθες το βράδυ (9.9.2023) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 35χρονη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό γίνεται λόγος για πλήθος νεκρών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» σε περιοχή της Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι επίσημες αρχές.

Ειδικότερα, η γυναίκα, σε reel που δημοσίευσε στο Instagram, έκανε λόγο για δήθεν 100 νεκρούς από τις πλημμύρες στον Βλοχό Καρδίτσας. Στη συνέχεια, κατέβασε το επίμαχο βίντεο, όμως είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. 





Συνελήφθη 35χρονη για fake news – Ανάρτησε βίντεο για δήθεν 100 νεκρούς στη Θεσσαλία

 


Στη σύλληψη μιας φαιδρής 35χρονης για διασπορά ψευδών ειδήσεων προχώρησαν χθες το βράδυ (9.9.2023) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημεδαπή, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η φαιδρή 35χρονη είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό της που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό γίνεται λόγος για πλήθος νεκρών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» σε περιοχή της Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι επίσημες αρχές.

Ειδικότερα, η γυναίκα, σε reel που δημοσίευσε στο Instagram, έκανε λόγο για δήθεν 100 νεκρούς από τις πλημμύρες στον Βλοχό Καρδίτσας. Στη συνέχεια, κατέβασε το επίμαχο βίντεο, όμως είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.

Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος



Μύκητας Candida Auris: «Εξολοθρεύει» τα νοσοκομεία – 122 θάνατοι μέσα σε τρία έτη

 


Ο Candida auris μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας λοιμώξεις. Ενώ, ο πυρετός και το ρίγος που δεν υποχωρούν μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του μύκητα

Ο Candida Auris είναι ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, που αντιστέκεται στα αντιβιοτικά και προκαλεί σοβαρές επιπλοκές αλλά και θανάτους σε ασθενείς που βρίσκονται σε μακροχρόνια νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Στην μελέτη που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται, πως από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2022, καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα 122 θάνατοι (28,4%), εκ των οποίων οι 40 (34,8%) αφορούσαν σε διεισδυτική (πολύ σοβαρή) λοίμωξη.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα των τριών χρόνων επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 429 περιστατικά C. auris, από 45 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων τα 27 (60,0%) εντός του νομού Αττικής.

Μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο, δηλαδή εντός του 2022, καταγράφηκαν συνολικά 87 θανατηφόρα περιστατικά (24,4%), εκ των οποίων τα 24 (27,6%) αφορούσαν διεισδυτική λοίμωξη.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών ήταν τα 67 έτη, (ηλικιακό εύρος: 17 – 93 έτη), ενώ το 68,5% των περιστατικών αφορούσε σε άνδρες ασθενείς.

Ο διάμεσος χρόνος νοσηλείας από τη διάγνωση έως την έκβαση του θανάτου ήταν 7 ημέρες, ενώ στην περίπτωση διεισδυτικών λοιμώξεων ήταν, επίσης, 7 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρατηρούμενη θνητότητα στην Ελλάδα από C. auris αγγίζει το 28,4% (34,8% για τις καντινταιμίες) ποσοστό που συνάδει με τα διεθνή δεδομένα.

Επίσης, το 2022 καταγράφηκαν 356 κρούσματα C. auris, από 36 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων:

-τα 86 (24,2%) αφορούσαν σε καντινταιμία (σ.σ. συχνό αίτιο νοσοκομειακής σηψαιμίας σε ανοσοκατασταλμένους και ανοσοεπαρκείς ασθενείς με υψηλή θνητότητα)

-τα 270 (75,8%) σε αποικισμούς δέρματος (ο C. Auris είναι γνωστό ότι αποικίζει το δέρμα ασθενών και προσωπικού, καθώς και το άψυχο περιβάλλον).

Ο διάμεσος χρόνος νοσηλείας από την εισαγωγή στο νοσοκομείο έως την διάγνωση της C. auris ήταν 24 ημέρες, ενώ στην περίπτωση διεισδυτικών λοιμώξεων 30 ημέρες αντίστοιχα.

Στα συμπεράσματα της μελέτης o ΕΟΔΥ, ωστόσο, επισημαίνει πως τα καταγεγραμμένα περιστατικά δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο των χώρων παροχής φροντίδας υγείας στην Ελλάδα και στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο C. auris δεν ανήκει στα υποχρεωτικώς επιτηρούμενα παθογόνα και η δήλωση των περιστατικών παραμένει σε εθελοντική βάση.

Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ, από C. auris προσβάλλονται ασθενείς όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως φύλου, αλλά κυρίως βαρέως πάσχοντες με μακροχρόνιες νοσηλείες και παρουσία ενδοαγγειακών καθετήρων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών, ωστόσο, αφορά σε δερματικούς αποικισμούς.

Μεταξύ των παραγόντων κινδύνου στην περίπτωση διεισδυτικών λοιμώξεων, συγκαταλέγονται:

-η παρουσία ενδοαγγεικών καθετήρων (82,3%),

-η συλλοίμωξη από πολυανθεκτικά βακτήρια (66,3%),

-η νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (59,3%),

-η ύπαρξη συν-νοσηροτήτων (57,0%), μεταξύ των οποίων: ανεπάρκεια καρδιαγγειακού συστήματος (40,8%), νευρολογικές διαταραχές (16,3%), κακοήθεια (12,2%), αναπνευστική ανεπάρκεια (10,2%), COVID-19 λοίμωξη (8,2%), νεφρική ανεπάρκεια (6,1%) και σακχαρώδης διαβήτης (6,1%).

-η προηγούμενη νοσηλεία εντός εξαμήνου σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας (50,0%)

Αντοχή στα αντιβιοτικά

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα απομονωμένα στελέχη παρουσιάζουν υψηλή αντοχή στο αντιμυκητιασικό «φλουκοναζόλη», ενώ η αντοχή στην αμφοτερικίνη Β παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, δεδομένα αντοχής σε αντιμυκητιασικά φάρμακα ήταν διαθέσιμα για 183 απομονωθέντα στελέχη. Όλα τα στελέχη αποδείχθηκαν ανθεκτικά στη φλουκοναζόλη (100%).

Αντοχή στην αμφοτερικίνη Β παρατηρήθηκε μόνο σε ένα στέλεχος (1%).

Από τα διαθέσιμα δεδομένα φαίνεται στη χώρα μας να κυκλοφορεί μόνο ένας κλάδος του μύκητα C. auris, ο φυλογενετικός κλάδος της Νότιας Ασίας (South Asian Clade I).

Ο ζυμομύκητας Candida auris (C. auris) απομονώθηκε πρώτη φορά το 2009 στην Ιαπωνία από το αυτί ασθενούς (auris = αυτί στα λατινικά).

Στην Ελλάδα, η πρώτη απομόνωση του μύκητα ήταν το 2019. Το περιστατικό θεωρήθηκε ως σποραδικό, καθώς η διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε δεν οδήγησε στην ανεύρεση άλλων θετικών δειγμάτων.

Έκτοτε, παρατηρείται αυξανόμενη συχνότητα απομόνωσης στελεχών C. auris σε χώρους παροχής φροντίδας υγείας, τόσο από διεισδυτικές λοιμώξεις (καντινταιμίες) σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς όλων των ηλικιών με μακροχρόνιες νοσηλείες και παρουσία ενδοαγγειακών καθετήρων, όσο από δείγματα αποικισμού ασθενών και προσωπικού.

Στη μελέτη του ΕΟΔΥ αποδείχθηκε τέλος, ότι ο μύκητας έχει απομονωθεί από περιβαλλοντικά δείγματα από επιφάνειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου αποστέλλονται δείγματα από νοσοκομεία όλης της χώρας για ταυτοποίηση και έλεγχο ευαισθησίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προσπαθούν να γλιτώσουν τον επίορκο στρατιωτικό που έβγαλε παράνομα φωτογραφίες στρατιωτικού υλικού



Απίστευτη φαιδρότητα και ανευθυνότητα, απίστευτα πράγματα σε βάρος του Ελληνικού στρατού, από ανεύθυνους που γράφουν ψέματα, τα οποία αναπαράγουν οι Τούρκικες εφημερίδες.

Η εφημερίδα Documento για να καλύψει τον επίορκο στρατιωτικό, κάνει αναφορά για «πολίτες που διαπίστωσαν την κατάσταση στην πίστα του αεροδρομίου»!! Είναι δυνατόν να κόβουν βόλτες πολίτες μέσα σε στρατόπεδα και σε στρατιωτικό υλικό βγάζοντας φωτογραφίες; Φυσικά όχι, αλλά ο πανικός και η γελοιότητα δεν αφήνει αυτούς που σήκωσαν το fake news να το διαχειριστούν.

Γίνεται αναφορά σε πολίτες για να μην αποκαλυφθεί ο επίορκος στρατιωτικός που διέρρευσε παράνομα το οπτικοακουστικό υλικό. 

Κανένας πολίτης δεν περιφέρεται σε πίστες αεροδρομίων και υπόστεγα συντήρησης. 

Ο υπαίτιος πρέπει να εντοπιστεί (αν δεν έχει ήδη ταυτοποιηθεί...), να προσαχθεί ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και να αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες, αφού οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για τις ποινικές του ευθύνες.



Απάντηση στα Fake News του Documento και τον αρθρογράφο της "νεκρής Μαρίας" από το e-Amyna

 


Διαβάζουμε σε άρθρο της εφημερίδας Documento που υπογράφει ο Τόνυ Ρηγόπουλος («νεκρή Μαρία στον Έβρο», πρώην freelancer του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας) το εξής καταπληκτικό: «Η πλημμύρα και η επιχειρησιακή αχρήστευση των ελικοπτέρων Huey ήταν οι λόγοι για τους οποίους επί δύο ημέρες δεν επιχείρησαν έρευνα και διάσωσης».

Απάντηση στα Fake News του Documento: 

1. Τα ελικόπτερα UH-1H της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν αποστολές Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue: SAR) καθώς δεν φέρουν βαρούλκο (hoist) για καθέλκυση καλάθου διάσωσης και εκπαιδευμένο διασώστη στο πλήρωμά τους. Οι τύποι ελικοπτέρων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε θέση να εκτελέσουν αποστολές SAR είναι συγκεκριμένοι: AS332C1 Super Puma και AB-205 της ΠΑ, S-70B6 Aegeanhawk του ΠΝ. Αυτά επιχείρησαν στις πληγείσες περιοχές αμέσως μόλις ζητήθηκε αρμοδίως η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων. 

2. Τα περί επιχειρησιακής αχρήστευσης των UH-1H Huey έχουν απαντηθεί με δύο επίσημες ανακοινώσεις του ΓΕΣ. Προσθέτουμε ότι τα λιγοστά πλέον ενεργά ελικόπτερα του τύπου στο Στεφανοβίκειο βαίνουν προς παροπλισμό έχοντας συμπληρώσει άνω των 40 ετών επιχειρησιακής ζωής με το 1ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού να έχει μεταπέσει στα Ε/Π αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από τον μεγάλο αριθμό (19) Ε/Π Kiowa που υπήρχαν στην πίστα του αεροδρομίου. 

3. Όποιος έχει επισκεφθεί Βάσεις και Αεροδρόμια των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει διαπιστώσει ότι διατηρείται μεγάλος αριθμός παροπλισμένων αεροπορικών μέσων στους υπαίθριους χώρους τους. Το 2014 είχε εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρόγραμμα «Εκποίηση 19 άχρηστων ελικοπτέρων UH-1/AB-205» με προσδοκώμενα έσοδα €14,5 εκατ., το οποίο λόγω εμμονών της τότε ηγεσίας (ΥΕΘΑ Καμμένος, Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης) ματαιώθηκε με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο λόγω απώλειας εσόδων, τα δε Ε/Π αφέθηκαν να σαπίσουν στο Στεφανοβίκειο.

4. Η αναφορά σε «πολίτες που διαπίστωσαν την κατάσταση στην πίστα του αεροδρομίου» είναι γελοία και ενδεικτική της αγωνίας να μην αποκαλυφθεί ο επίορκος στρατιωτικός που διέρρευσε παράνομα το οπτικοακουστικό υλικό. Κανένας πολίτης δεν περιφέρεται σε πίστες αεροδρομίων και υπόστεγα συντήρησης. Ο υπαίτιος πρέπει να εντοπιστεί (αν δεν έχει ήδη ταυτοποιηθεί...), να προσαχθεί ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και να αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

5. Θα ήταν πολύ πιο έντιμο η κριτική να εστιαστεί στο γιατί οι διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων SAR δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι ή γιατί δεν υπήρξε προληπτική μεταστάθμευση των αεροπορικών μέσων στην 111 Πτέρυγα Μάχης αλλά κατανοούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει τους οπαδούς του αφοπλισμού, στους οποίους απευθύνεται ο Κ. Βαξεβάνης. Άλλωστε τόσο αυτός όσο και το κοινό του φρόντισαν να φτάσουν οι εικόνες από το εσωτερικό ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε τουρκικά μέσα. Και εδώ πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

(Άρθρο 146 Ποινικού Κώδικα - Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας: 1. Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών).


e - Amyna στο twitter 



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει FRONTEX-ΕΛΛΑΔΑ για “push back” - Στεναχώρια σε ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ - "διασώστες" - Τουρκία

 


Απόφαση χαστούκι σε ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ - "διασώστες", Τουρκία και κάθε ανθέλληνα που θέλει το κακό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την hellasjournal.com, σεε μια δίκη – ορόσημο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ένας Σύρος πρόσφυγας έχασε την αγωγή που είχε υποβάλει κατά της Frontex ζητώντας αποζημίωση για, όπως υποστήριζε, παράνομη επιχείρηση επαναπροώθησης (push back) από τη Μήλο στην Τουρκία. Η υπόθεση, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, από τη δική της σκοπιά, «θεωρείται σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες να καταστούν οι επιχειρήσεις της Frontex πιο διαφανείς και οι χώρες που φιλοξενούν τις δυνάμεις της, υπόλογες» [για πιθανά push backs]. O Σύρος και η οικογένειά του απελάθηκαν από την Ελλάδα πριν εξεταστεί η αίτησή του για παροχή ασύλου, λέει η εφημερία.

Ο Σύρος, η σύζυγος και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι – με σκάφος διακινητών- από το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Χαλέπι στην Ελλάδα το 2016, αλλά 11 ημέρες αφότου αποβιβάστηκαν στην ξηρά μεταφέρθηκαν στην Τουρκία από τη Frontex. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του, σημειώνοντας ότι η Frontex δεν είναι αρμόδιος οργανισμός για τις διαδικασίες ασύλου. «Δεδομένου ότι η Frontex δεν έχει την εξουσία να αξιολογεί την ουσία των αποφάσεων επιστροφής ή των αιτήσεων για διεθνή προστασία, αυτός ο οργανισμός της ΕΕ δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία που σχετίζεται με την επιστροφή αυτών των προσφύγων στην Τουρκία», αποφάσισε το δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Το 2016, ο άνδρας και η οικογένειά του με μικρά παιδιά ηλικίας από ενός έτους έως επτά ετών, έφτασαν με πλοίο στη Μήλο. Αφού μεταφέρθηκαν στο νησί της Λέρου, εξέφρασαν την επιθυμία τους να υποβάλουν αίτηση για διεθνή προστασία. Ωστόσο, μετά από κοινή επιχείρηση επιστροφής που πραγματοποίησαν η Frontex και η Ελλάδα, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Από εκεί πήγαν στο Ιράκ, όπου διαμένουν έκτοτε, σημείωσε το δικαστήριο. Η υπόθεσή του εκπροσωπήθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Άμστερνταμ Prakken d’Oliveira και υποστηρίχθηκε από το Ολλανδικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την ομάδα εκστρατειών BKB, το Sea-Watch Legal Aid Fund και τη Jungle Minds.

Είπαν ότι έπεσε θύμα «απώθησης» [push back] από τους Έλληνες και ισχυρίστηκαν ότι η Frontex παραβίασε τους κανόνες για τις διαδικασίες ασύλου και τα δικαιώματα των παιδιών χωρίζοντας τον άνδρα και τη γυναίκα του από την οικογένειά τους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού ενός έτους, κατά την πτήση τους προς την Τουρκία. Oι δικηγόροι ζήτησαν αποζημίωση 96.000 ευρώ για υλική ζημιά και 40.000 ευρώ για ηθική βλάβη, λόγω της παράνομης όπως χαρακτήριζαν την συμπεριφορά της Frontex πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επιχείρηση επιστροφής.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να πάρουν τα αποδεικτικά έγγραφα για το τι συνέβη από τη Frontex. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι καθήκον της Frontex ήταν να παρέχει μόνο τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη στα κράτη μέλη. «Είναι μόνο τα κράτη μέλη που είναι αρμόδια να αξιολογούν την ουσία των αποφάσεων επιστροφής και να εξετάζουν αιτήσεις για διεθνή προστασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Η συνήγορος Λίζα Μαρί Κομπ, είπε ότι η υπόθεση ήταν πολύ σημαντική ακόμα κι αν ο πρόσφυγας την έχασε , καθώς αποκάλυψε ένα «κενό ευθυνών» στη Frontex.

«Θα φέρει στο φως ένα κενό λογοδοσίας, βάσει του οποίου η Frontex δεν μπορεί ουσιαστικά να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις ενέργειές της. Εάν συμβαίνει αυτό, χρειάζεται πολιτική δράση», είπε και κατέληξε: «Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ καθώς και τα κράτη μέλη θα πρέπει να συγκλονιστούν από αυτό που συμβαίνει και να το σταματήσουν. «Θα έπρεπε επίσης να αναλάβουν την ευθύνη και να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβούν push backs. Ωστόσο, μέχρι τώρα ήταν ανεκτά τα push back. Αυτό δεν πρέπει πλέον να συμβαίνει σε μια ένωση που βασίζεται στο κράτος δικαίου». «Η Frontex είναι μια υπηρεσία με μεγάλη εξουσία στις ζωές των ανθρώπων. Η εξουσία πρέπει πάντα να συνοδεύεται από ευθύνη».




Το fake news με τα ελικόπτερα που αναπαρήγαγε το Documento έγινε πρώτη είδηση στην Τουρκία




Έχουν αρχίσει τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ  στη Τουρκία και αναπαράγουν τα fake news των ακροαριστερών εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ με τα παροπλισμένα Χιούι.



Τα ανθελληνικά δημοσιεύματα έχουν γίνει σημαία στο Τουρκικό τύπο, και αν εφημερίδα των ΗΠΑ ή της Βρετανίας η οποιαδήποτε σοβαρής χώρας δημοσίευε φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων τότε ο εκδότης, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, και αυτοί που την έβγαλαν και τις διακινούσαν θα βρίσκονταν ήδη σε εθνική διαπόμπευση με χειροπέδες.

Περιμένει κόσμος να βρεθεί ο επίορκος που έβγαλε τις φωτογραφίες και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Σε δήλωση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης εξαπολύοντας μεταξύ άλλων «πυρά» προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης «ενώ το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και οι πολίτες μεγάλων περιοχών αντιμετωπίζουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, διάφοροι βρήκαν ακόμα μία ευκαιρία για διασπορά αλλεπάλληλων fake news. Σήμερα είδαμε κάποια μέσα να χτυπούν πισώπλατα με πρωτοφανή ψεύδη τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προσπαθούν με κάθε τρόπο και σε αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Τα fake news διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού πρώτα είχε προλάβει να τα υιοθετήσει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψαν υποτιθέμενες εισηγήσεις επιστημόνων που προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και δεν έγιναν δεκτές, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, ενώ έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενη απόκρυψη νεκρών. Αποκορύφωμα της χυδαιότητας αποτέλεσε η διακίνηση της ψευδούς είδησης περί δήθεν σπασίματος φράγματος για να σωθεί η Καρδίτσα σε βάρος άλλων περιοχών», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και καταλήγει: «Τη στιγμή που οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση συμπολιτών μας, οι «συνήθεις ύποπτοι» βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να παίξουν το φτηνό μικροπολιτικό παιχνίδι τους. Τους καλούμε να δείξουν, έστω και τώρα, τον ελάχιστο σεβασμό σε εκείνους που επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις πλημμυρισμένες περιοχές και στους ανθρώπους που αγωνιούν».