Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Επιμένει ο Ζαχαριάδης: Δεν μου ξέφυγε το «η τρόικα μας γράφει τα νομοσχέδια»



Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, λεκτική υπερβολή για να περιγράψω τις συνθήκες, υποστηρίζει σήμερα ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών, δήλωσε

Να μαζέψει τον σάλο που ξέσπασε από την δήλωσή του πως «η τρόικα γράφει τα νομοσχέδια», επιχείρησε το πρωί της Κυριακής ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. 

Ο κύριος Ζαχαριάδης, μιλώντας το Σάββατο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» παραδέχθηκε: «Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο»!

Γνωρίζω ότι η ατάκα και τα τσιτάτα επισκιάζουν το περιεχόμενο, είπε το πρωί της Κυριακής στον Σκάι, επιχειρώντας να ανατρέψει τον αντίκτυπο της επίμαχης δήλωσης και εξήγησε: «Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, λεκτική υπερβολή για να περιγράψω τις συνθήκες».

Πάντως ο κύριος Ζαχαριάδης ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε αν του «ξέφυγε» η έκφραση: «Δεν μου ξέφυγε, μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών»! 

Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι διαπραγματεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχουν και το στοιχείο της σύγκρουσης και του συμβιβασμού, τόνισε και επέμεινε λέγοντας πως «η κυριολεκτική απεικόνιση αυτού που είπα είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας».

Είναι σαφές ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη, «μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά «η κυβέρνηση προχωράει και με συγκρούσεις και με συμβιβασμούς».


Η απίστευτη ομολογία - από την οποία επιχείρησε να κάνει πίσω - που αποδεικνύει ότι η υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση μάλλον είναι μύθος έγινε από τον Κώστας Ζαχαριάδη σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» όπου παραδέχθηκε: «Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο»!

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτές που λέγανε ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία» πρόσθεσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.




Πηγή : protothema.gr


Γιατί ζητάει επιβεβαίωση ο Μπαλάφας λέγοντας ότι δεν είναι Λουλού;




Εκτός από το "δεν είμαι Λουλού είμαι του γιαπιού" υπάρχει και το"είμαι του σκυλιού και του παλουκιού" λέμε τώρα!!

«Υπάρχει σχέδιο να βγούμε από την κρίση», είπε κατά την δικιά του κρίση ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας και για να το στηρίξει είπε σήμερα στο ΣΚΑΙ «Λες να είμαι καμία λουλού που ο πατέρας μου και η μάνα μου με έκαναν πολιτικό. Σκοτώθηκαν για να σπουδάσω. Ξέρω την πιάτσα, του γιαπιού είμαι εγώ. Καμία ωραιοποίηση, καμία καταστροφολογία, υπάρχει σχέδιο να βγούμε από την κρίση», στον ΣΚΑΪ.

Γιατί τέτοια αγωνία κύριε υπουργέ μην σας χαρακτηρίσουν Λουλού; Μια χαρά γραφικός είσαστε απλά!!


Στην κομματική πελατεία του δημοσίου δίνουν αυξήσεις την ώρα που βουλιάζει ο ιδιωτικός τομές που χρηματοδοτεί το δημόσιο



Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο zougla.gr

Στην πολιτική της πελατεία στρέφει το βλέμμα της η κυβέρνηση η οποία, με δύο αποφάσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αυξάνει αναδρομικά (!) την υπερωριακή απασχόληση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την imerisia, η αύξηση για υπερωριακή απασχόληση ισχύει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου του 2017. Η εγκύκλιος του Γιώργου Χουλιαράκη για την υλοποίηση της απόφασης εστάλη την Παρασκευή προς όλα τα υπουργεία, τα Αρχηγεία των Σωμάτων Ασφαλείας, το ΓΕΣ, ΓΕΝ , ΓΕΑ τις περιφέρειες της χώρας, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τα ανώτατα δικαστήρια, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και φυσικά την Βουλή. 

Συγκεκριμένα

- Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία νυχτερινή εργάσιμων ημερών σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις μέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 50% από το 40% στο 60% του ωρομισθίου.

- Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία ημερήσια ή νυχτερινή που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 25% από το 60% στο 75% του ωρομισθίου. 

Εν τω μεταξύ, απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια δίνει το προνόμιο σε επτά υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δηλώνουν 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, κατ' οίκον, χωρίς άμεσο έλεγχο από καμία προϊστάμενη αρχή! 

Την απόφαση μάλιστα υπογράφει η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας Χαρίκλεια Λιβιτσάνου, η οποία περιλαμβάνει τον εαυτό της σε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση. 

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης για το χρονικό διάστημα από 13/3/2017-30/6/2017».

Στο συνεργείο θα μετέχουν οι εξής υπάλληλοι:

ΣΩΦΡΟΝΑ ΛΥΔΙΑ, ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΥΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΑΠΠΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΡΔΑΜΗ ΑΓΑΘΗ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Όπως ορίζεται «η παραπάνω υπερωριακή εργασία θα παρέχεται μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου και ως τις 22:00, είτε στο χώρο εργασίας είτε κατ’ οίκον».

Οι εφοριακοί που εργάζονται υπερωριακά, είτε στο γραφείο τους, είτε σε αποστολές ελέγχου, έχουν ανώτατο όριο αμοιβόμενων ωρών, τις 28, έναντι των 40 που θα δηλώνουν οι μετέχοντες στο συγκεκριμένο συνεργείο υπάλληλοι της Αρχής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.


Με την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, η χώρα δεσμεύεται σε μια μακροχρόνια λιτότητα, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τους πολίτες



Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές».

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για πλήρη οργανωτική ετοιμότητα, αλλά και χαμηλούς τόνους, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου, στη Β’ Σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ του Κόμματος. Συνέστησε μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή στο δημόσιο λόγο κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 Ανέφερε συγκεκριμένα: «Επιμένω στη σεμνότητα και στους χαμηλούς τόνους. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα εκλογές. Το τονίζω αυτό. Δεν είμαστε ακόμα Κυβέρνηση. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά μέχρι που να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος, δεν τις έχουμε κερδίσει. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οργανωτική προετοιμασία πρέπει να γίνεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάση στιγμή, πατώντας ένα κουμπί, να μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Γιατί δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι εκλογές. Αλλά δεν το ξέρουμε πότε.  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας. Δεν θέλω να υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Ξέρω ότι είναι κουραστικό για όλους μας να δουλεύουμε σε πολύ εντόνους ρυθμούς. Θεωρώ, όμως, ότι πρώτος εγώ πρέπει να δίνω το παράδειγμα. Δουλεύω συνέχεια και θα δουλεύω συνέχεια, διότι δεν έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Στέκομαι, επίσης ιδιαίτερα στα ζητήματα συμπεριφοράς. Να προσέχετε και το δημόσιο σας λόγο, όπως εκφράζεται και μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης». 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το τέταρτο Μνημόνιο που δεσμεύει την χώρα σε μια μακροχρόνια λιτότητα και  ταυτόχρονα πλήττει αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, όπως ψηφίστηκε από τον Τσίπρα και από τον Καμμένο στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, η χώρα δεσμεύεται σε μια μακροχρόνια λιτότητα, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αδύνατων, τιμωρεί τους πιο αδύνατους μέσα από τις πολιτικές του επιλογές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίζετε ιδιαίτερα στο δικό σας πολιτικό λόγο. 

Έχουμε ένα Κόμμα κατ’ όνομα Αριστερό, το οποίο σήμερα βρίσκεται απέναντι σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη στην ελληνική κοινωνία, στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους. Αυτοί θα είναι οι μεγάλοι αδικημένοι από το τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τέταρτο Μνημόνιο. Γιατί τέταρτο Μνημόνιο; Γιατί δεσμεύει τη χώρα πέραν της λήξης του τρίτου Μνημονίου, με πολύ απλά λόγια. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τα αντίμετρα είναι ένας φερετζές χωρίς καμία ουσία. Και να εφαρμοστούν, δεν θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν τον πόνο που θα προκαλέσουν τα μέτρα, τα οποία μετά βεβαιότητας θα εφαρμοστούν».

«Θέλουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Το θετικό αφήγημα του λόγου μας, το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, το μικρότερο και καλύτερο Κράτος, τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη στην επιχειρηματικότητα, την έμφαση στο τρίπτυχο - θα το τονίσω αυτό - παιδεία, υγεία, ασφάλεια, τα βασικά δημόσια αγαθά, τα οποία πρέπει να παρέχει κάθε οργανωμένη κοινωνία στους πολίτες της, αυτά θα αποτελέσουν τον πυρήνα του θετικού μας αφηγήματος. Ενός σχεδίου, με το οποίο θα πείσουμε τους συμπολίτες μας, να εγκαταλείψουν την κατάσταση καχυποψίας και επιφυλακτικότητας στην οποία είχαν περιέλθει και να έρθουν και πάλι κοντά μας. 

Την μεγάλη πρόκληση την οποία έχετε εσείς είναι να βγούμε έξω από τα παραδοσιακά στεγανά του Κόμματός μας. Είναι πάντα εύκολο και ευχάριστο να μιλάμε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ήταν πάντα ταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία. Και θα είναι ταγμένοι και θα είναι και ο πυρήνας των συμπολιτών μας που θα μας στηρίξουν στις επόμενες εκλογές. Δεν μας φτάνουν μόνο αυτοί όμως. Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις αγκαλιές μας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας ψήφισαν. Και σε αυτούς οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι θα γυρίσουν κάποιοι πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Να το ξεκαθαρίσω αυτό. Έχουμε πρόβλημα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την παρέα που μας κυβερνά σήμερα».



Ο Φιλιππάκης κορόιδεψε τον κόσμο ότι δήθεν συνελήφθη



Ενώ ο ίδιος ο Φιλιππάκης μετά την προκλητική ανάρτηση που έκανε έγραψε ότι συνελήφθη, αποδεικνύεται ότι κοροϊδεύει και παραπλανά τον κόσμο και τους συναδέλφους του δημοσιογράφους γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.



Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει τη σύλληψη του Γιώργου Φιλιππάκη σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, επισημαίνοντας πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως θα ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία.

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το αν έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις, διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών, ενώ η έρευνα γίνεται από την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται διαδικασία αυτόφωρου και  δεν υπάρχει σύλληψη.

Ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις μετά την ανάρτησή του στο Facebook με την οποία εμφανίστηκε να επικροτεί την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να δηλώνει ότι δεν θα τον ενοχλούσε μια ανάλογη ενέργεια κατά του Γιάννη Στουρνάρα.




Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια! Ν.Δ.: Επιτέλους το “αν”- αναρμόδιο Υπουργείο να πράξει τα αυτονόητα



Καθημερινό φαινόμενο οι επίθεσης με μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στη διασταύρωση της Πατησίων με την Τοσίτσα. 

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το Πολυτεχνείο που έχει γίνει άντρο κακοποιών και ξεκίνησαν την επίθεση στους αστυνομικούς, το ίδιο έγινε και  στη Χαριλάου Τρικούπη όπου νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές και μόλις δύο συλλήψεις αλλά για άλλα αδικήματα όπως τα ναρκωτικά και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  για τα νέα σοβαρά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ένα ακόμη βράδυ, στην περιοχή των Εξαρχείων στήθηκε πάρτι από τους γνωστούς - αγνώστους, σε μια ακόμη επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής. 

Για μια ακόμη φορά, ερχόμαστε να καταδικάσουμε τα έκτροπα και να ζητήσουμε, επιτέλους, να γίνουν τα αυτονόητα εκ μέρους του “αν - αρμόδιου” Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Το κέντρο των Αθηνών δεν μπορεί να παραμένει κέντρο της ανομίας, που συγκεντρώνει περιθωριακά στοιχεία από κάθε γωνιά του πλανήτη, γιατί γνωρίζουν ότι η εγκληματική τους δράση θα μείνει ατιμώρητη.

Το Πολυτεχνείο δεν επιτρέπεται να παραμένει στα χέρια βανδάλων, που χρησιμοποιούν το άσυλο και να κάνουν από εκεί τις καταστροφικές εφορμήσεις τους. 

Οι αστυνομικοί δεν είναι δυνατόν να αφήνονται ως στόχος εξάσκησης από τις αγέλες των ταραξιών. 

Αν και οι ελπίδες οι αρμόδιοι να αφυπνιστούν είναι ελάχιστες, εμείς δεν θα κουραστούμε να τους θέτουμε προ των ευθυνών τους».




Στόχος των πολιτών ο Παπαδήμος δίνοντας άφεση αμαρτιών στους τρομοκράτες και προτρέποντας τους για νέους στόχους




Κώστας Βουκελάτος

Πραγματικά τρόμαξα αυτές τις ημέρες διαβάζοντας τα χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργούν μείζον πολιτικό, νομικό και δικαστικό ζήτημα.

Όλοι τα έβαλαν με το πληγωμένο δένδρο και κανένας δεν κοίταξε το δάσος και αυτό δείχνει την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και την ελαφρότητα που βλέπουν τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι η τρομοκρατία.

Η τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του έμεινε σχεδόν στο περιθώριο και το διαδίκτυο πλημμύρισε από μίσος, εκδίκηση και παράνοια όχι για την ενέργεια των τρομοκρατών αλλά για το θύμα των τρομοκρατών και αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί μεγαλώνουμε παιδιά και είναι απαράδεκτο να μεγαλώνουν σε τέτοια αισχρή κοινωνία ανθρωποφάγων που δίνουν άφεση αμαρτιών στους τρομοκράτες επειδή μισούν το θύμα.

Η ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα, το μίσος διάχυτο και η τρομοκρατική ενέργεια σε δεύτερο ρόλο!!! Ντροπή και αίσχος όλων μας και των ανθρωποφάγων που συγκαλύπτουν με τις δηλώσεις τους την τρομοκρατία, αλλά και για εμάς όλους που ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Σοκαρίστηκα ειδικά με τα σχόλια που περιέχουν προτροπές στους τρομοκράτες για τέλεση ανάλογων πράξεων, ή διατυπώνουν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών.

Εάν υπήρχαν θύματα περαστικοί με παιδάκια τότε ποια θα ήταν  η αντίδραση αυτών των ανθρωποφάγων που δίνουν σήμερα άφεση αμαρτιών στους τρομοκράτες;

Το θέμα δεν είναι ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά η τρομοκρατική ενέργεια, η ανομία που επικρατεί στην χώρα και όποιος με τις άθλιες δηλώσεις του ρίχνει λάδι στην φωτιά, γίνεται άμεσα ηθικός αυτουργός με τεράστιες ποινικές ευθύνες  και συνέργεια στο επόμενο κτύπημα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τρομοκράτες μπορεί να μην κατάφεραν να σκοτώσουν, αλλά πέτυχαν τον σκοπό τους και μετά τις προτροπές είναι έτοιμοι και για νέα κτυπήματα μέχρι να υπάρξει νεκρός.


Καρκίνος του ήπατος: Πόσοι καφέδες την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο στο μισό!



Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ - με ή χωρίς καφεΐνη- κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Για όσους πίνουν δύο καφέδες τη μέρα, ο κίνδυνος ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, της πιο συχνής μορφής καρκίνου του ήπατος, είναι μειωμένος κατά 35% κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Όσοι πίνουν ένα καφέ τη μέρα, έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο, ενώ για όσους πίνουν πέντε καφέδες, ο κίνδυνος μειώνεται περίπου στο μισό (50%).

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον και του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα Όλιβερ Κένεντι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Open, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 26 έρευνες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά πάνω από 2,25 εκατομμύρια άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι στην περίπτωση του καφέ χωρίς καφεΐνη, η μείωση του κινδύνου είναι μικρότερη και λιγότερο σίγουρη.

«Ο καφές πιστεύεται ευρέως ότι έχει διάφορα οφέλη για την υγεία και αυτά τα τελευταία ευρήματα δείχνουν σημαντική μείωση κινδύνου για καρκίνο του ήπατος. Όμως δεν συνιστούμε στον καθένα να αρχίσει να πίνει πέντε καφέδες τη μέρα, καθώς χρειάζεται περισσότερη έρευνα πάνω στις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την μεγάλη κατανάλωση καφέ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ιδίως από μερικές ομάδες όπως οι έγκυες», δήλωσε ο Κένεντι.

«Ο καφές έχει αναφερθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από πολλές αιτίες. Η έρευνά μας προσθέτει νέα δεδομένα ότι η κατανάλωση καφέ με μέτρο μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο φυσικό φάρμακο», δήλωσε ο καθηγητής Πίτερ Χέιζ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή: iatropedia.gr


Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν σημαίες σε χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας




Με το μήνυμα "Η σημαία μας θα κυματίζει πάντα, εκεί που το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας", απαντά η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών Εθνικιστών

Χθες τα μεσάνυχτα, Αλβανοί εθνικιστικές, αφαίρεσαν Ελληνικές Σημαίες από τις πλατείες των χωριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: Αλύκο, Λιβαδειά και Μουρσί, με τη ΔΕΕΜ -ΟΜΟΝΟΙΑ να καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών αρχών και να επισημαίνει στο σημερινό σχετικό δελτίο τύπου, πως "αυτές οι σκοταδιστικές ενέργειες αν δε γίνονται με τη στήριξη, έχουν σίγουρα την απόλυτη ανοχή τους".

"Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα, στην προεκλογική τους εκστρατεία στα χωριά της ΕΕΜ, διαδίδουν ότι είναι δικές μας προβοκάτσιες, τη στιγμή που οι δράστες εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις σημαίες που αφαιρούν ως λάφυρα", σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, με τη Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να υπογραμμίζει καταλήγοντας πως "η βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου μπορεί να μας πονάει αλλά μας εμψυχώνει πιο πολύ. Τα αποθέματα είναι ανεξάντλητα και η σημαία μας θα κυματίζει πάντα εκεί που το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας".



Πηγή: epirus-tv-news


Του ξέφυγε ή το ομολόγησε; Ζαχαριάδης: Οι θεσμοί μας γράφουν τα νομοσχέδια


Του ξέφυγε ή το ομολόγησε; Ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συχνά μιλά στα ΜΜΕ είπε πως οι θεσμοί μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε:

«Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο»!

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτές που λέγανε ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία» πρόσθεσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις δέκα ημέρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με ότι συνεπάγεται αυτό, ο κ. Ζαχαριάδης έδωσε μία τελείως διαφορετική εικόνα.

«Εμείς λέμε ότι αυτά τα προγράμματα θα εφαρμοστούν αν και μόνο αν υπάρξει μια ρύθμιση στο θέμα του χρέους» πρόσθεσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 





Στέλιος Μπαμιατζής
Πηγή: Thetoc.gr


Γκάλοπ της Marc : Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 32,3%



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα».

Στις 16,6 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 15,7%, με την Νέα Δημοκρατία στο 32,3% ακουμπώντας την αυτοδυναμία.

Η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32,3%,
ΣΥΡΙΖΑ: 15,7%
ΚΚΕ 7,1%.
Χρυσή Αυγή 7,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,8%
Ενωση Κεντρώων 3%
ΑΝΕΛ 2,4%
Ποτάμι 2,3%
Οικολόγοι 2%
Λαϊκή Ενότητα 1,6%
Πλεύση Ελευθερίας 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Το 2,4% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, 
ενώ στο 14,5% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν. 

Ποσοστό 80% από τους ερωτηθέντες θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία.





Συνελήφθη ο Γιώργος Φιλιππάκης



Ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την απίστευτη ανάρτησή του στο Facebook με την οποία εμφανίστηκε να επικροτεί την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να δηλώνει ότι δεν θα τον ενοχλούσε μια ανάλογη ενέργεια κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα..

«Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», έγραψε.


Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του ξανά στο Facebook, γράφοντας: "Μόλις με συνέλαβαν".



Η αντίδραση του κ. Στουρνάρα ήταν άμεση με αποτέλεσμα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο αρμόδιος εισαγγελέας να επεμβαίνουν στην υπόθεση της πρωτοφανούς δημοσίευσης από τον δημοσιογράφο Γιώργο Φιλιππάκη.