Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Νέα Δημοκρατία: Ο Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Τζανακόπουλο – Όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν τι είπε

 


Σάλος έχει προκληθεί με την ακροαριστερή καθεστωτική δήλωση Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση για να καταδικάσει την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που κάλυψε πλήρως την ακροαριστερή καθεστωτική τάση του Τζανακόπουλου, και προσπάθησε να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς!

«Αντί να αναγνωρίσει ότι αυτό που είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος και προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Τζανακόπουλο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όλοι οι Έλληνες δεν κατάλαβαν τι άκουσαν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «εκκαθαρίσεις», όχι για εστίες διαφθοράς, περιγράφοντας πώς θα είναι η «δεύτερη φορά»… και προσθέτει «πράγματι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης που να μην κατάλαβε τι είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κυρίως, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην κατάλαβε τι εκστόμισε σήμερα ένας πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.





Πελώνη για Τσίπρα: Ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του - Αδιανόητη η δήλωση για τον εμβολιασμό με AstraZeneca



Δριμεία κριτική άσκησε η Αριστοτελία Πελώνη στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την απαράδεκτη ανευθυνότητα που έδειξε στον ελληνικό λαό για ακόμα μία φορά. 

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για "ανευθυνότητα" και "καταστροφολογία" ενώ είπε ότι "σήμερα ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του".

"Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει»" είπε συγκεκριμένα η κα Πελώνη.

Πρόσθεσε ότι "είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ.Τσίπρας "προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας" και κατέληξε:

"Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο".



Ηλεκτρονικά το Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου

 



Μια επιπλέον ψηφιακή υπηρεσία σχετικά με το Κτηματολόγιο ενεργοποίησε τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς πλέον διατίθεται ψηφιακά το Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της προ ημερών ενεργοποίησης της δυνατότητας εξ αποστάσεως ελέγχου σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές όπου λειτουργεί το Κτηματολόγιο καθώς και της αναβάθμισης της πλατφόρμας «Θέαση» του Κτηματολογίου (maps.gov.gr)

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά από το ktimatologio.gov.gr. Ειδικότερα, ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται μέσω των κωδικών Taxisnet και εν συνεχεία είτε επιλέγει μεταξύ των ΚΑΕΚ που βρίσκονται στο όνομά του, είτε συμπληρώνει τον ΚΑΕΚ του ακινήτου για το οποίο επιθυμεί να εκδώσει το πιστοποιητικό και την αιτιολογία της νόμιμης χρήσης για την οποία προορίζεται. Ακολούθως, καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου εκδίδεται αυτόματα, φέροντας εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Κτηματολογίου, καθώς και χρονοσφραγίδα.

Η έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι μια από τις συνηθέστερες συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο, καθώς αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε περιοχή όπου έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Ενδεικτικά, από το β’ εξάμηνο του 2020 μέχρι σήμερα ζητήθηκαν και εκδόθηκαν περί τα 80.000 Πιστοποιητικά σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι για την έκδοση του Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου είναι απαραίτητος ο προηγούμενος εντοπισμός του ακινήτου επί των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και η απόδοση σε αυτό Κωδικού Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί με την παλιά διαδικασία παραμένουν σε ισχύ.



Δέκα στοχευμένες δράσεις την είσοδό της χώρας σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

 


Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην εκτίμηση ότι η οικονομία μας, καθώς θα απελευθερώνεται από την πανδημία θα μπαίνει προοδευτικά σε δυναμική ανάπτυξη. Συλλειτουργούν στην κατεύθυνση αυτή:

Η αναβάθμιση της οικονομίας μας από την Standard & Poor’s πριν από λίγα 24ωρα που αποδεικνύει-όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

Η σημαντική αύξηση των καταθέσεων περίπου κατά 20 δισ. ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες.

Η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής.

Η ενίσχυση του οικονομικού κλίματος.

Το σταθερά χαμηλό κόστος δανεισμού της ελληνικής οικονομίας.

Η αναμενόμενη ενίσχυση του τουρισμού, σε σχέση με το 2020.

Η σχεδιαζόμενη άντληση από το Ταμείο Ανάκαμψης περίπου 4 δισ. ευρώ το 2ο εξάμηνο του 2021. Σημειώνεται ότι σήμερα, η χώρα μας υποβάλλει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπογραμμίζεται ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την είσοδό της σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης η Κυβέρνηση αναπτύσσει δέκα στοχευμένες δράσεις:

Συνέχιση της ενίσχυσης των πληττόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και σταδιακή μετάβαση σε μέτρα επανεκκίνησης.

Συνετή δημοσιονομική πολιτική στην κατεύθυνση μείωσης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών συντελεστών, κυρίως για τη μεσαία τάξη.

Συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Βέλτιστη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

Συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Εμπροσθοβαρής άντληση πόρων από τις αγορές.

Εφαρμογή του Νόμου για τη Ρύθμιση Οφειλών και την Παροχή 2ης Ευκαιρίας.

Παράταση του Προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Πετυχημένες και έγκαιρες αξιολογήσεις από τους θεσμούς.

Διασφάλιση του υφιστάμενου καθεστώτος των ελληνικών κρατικών χρεογράφων.



Είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή

 



Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σταδιακή -αλλά αργή ακόμη- αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς και των διασωληνωμένων. Φαίνεται πάντως ότι ήδη μπήκαμε στο δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον. Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε. Έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης, να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία από την πανδημία.

Έχουμε ήδη σύμμαχό μας τον καιρό, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, αλλά και -πάνω από όλα- τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με υποδειγματικό τρόπο και εντατικούς ρυθμούς.

Ευχαριστούμε τους υγειονομικούς και όλους όσοι μετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία» τόσο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν, όσο και γιατί θα εργαστούν όλες τις επόμενες μέρες, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα. Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μας πως ότι στο δρόμο για το τείχος της ανοσίας δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ώρα.

Ας απευθυνθούμε λοιπόν όλοι -Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς- έκκληση σε όσους μπορούσαν και δεν έκαναν ακόμη το εμβόλιο, να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το δικό τους ραντεβού εμβολιασμού. Είναι άδικο να χάνονται ζωές την ώρα που μπορούν να σωθούν. Το καλύτερο εμβόλιο -όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Συνεπώς όλοι, κυρίως οι μεγαλύτεροι, ας σπεύσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και επεκτείνεται. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.900.000 εμβολιασμοί και πάνω από 2.000.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Στόχος είναι στα τέλη Μαΐου να πλησιάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς.

Αρχίζει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει η δυνατότητα για όποιους κλείσουν ραντεβού μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα να εμβολιαστούν άμεσα. Άξιο αναφοράς είναι ότι τις πρώτες 24 ώρες ανοίγματος της πλατφόρμας επιβεβαιώθηκαν ραντεβού από 93.000 άτομα.

Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 45-49 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Από τις 5 Μαΐου αυξάνεται κατά πολύ η δυναμικότητα του συστήματος, καθώς θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μαΐου και του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών -μετά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- έχει δώσει το πράσινο φως για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson&Johnson οι οποίοι θα ξεκινήσουν στη χώρα μας στις 5 Μαΐου.



Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ηλιθιότητας Τσίπρα : Εμβολιάζουν με AstraZeneca για να ξεστοκάρουν

 


Τελειωμένος πολιτικά, προκλητικός σε βαθμό να γελάει ο κόσμος μαζί του, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να δείχνει πόσο ακατάλληλος και επικίνδυνος είναι για την χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωτικός και γελοίος για ακόμα μία φορά είπε χωρίς ίχνος ντροπής και σοκάροντας τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη :

Η πλατφόρμα για το AstraZeneca άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε : «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά. Ολα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο και ενδεχομένως να μην γλυτώσει [..] Κι αυτό που λένε για τις θρομβώσεις οι επιστήμονες είναι ότι αν εντοπιστούν νωρίς αντιμετωπίζονται. Ενώ ο κορωνοϊός όχι».

Καθημερινά αποδεικνύει πόσο ακατάλληλος και επικίνδυνος ήταν είναι και θα είναι για τον τόπο!!!




Στη φυλακή κυριολεκτικά για 40 ημέρες αρνητής μάσκα στις Σέρρες

 



Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών οδηγήθηκε ένας 35χρονος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr εργάζεται ως οδηγός φορτηγού- νταλίκας, επειδή αρνούνταν να φορέσει μάσκα, έχοντας υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα δυο ακόμη φορές.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών κατά την αυτόφωρη διαδικασία τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτίσει τις 40.

Νομικοί παράγοντες από την πόλη των Σερρών σχολιάζοντας στο protothema.gr την πρωτοφανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο οδηγός επικαλέστηκε προβλήματα υγείας όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Μάλιστα δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση, ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του. Την υπόθεση ανέδειξε με ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.


Πηγή : protothema.gr



Φον ντερ Λάιεν για sofagate: «Ενιωσα μόνη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία»

 


Μία ασυνήθιστα προσωπική νότα έδωσε στην παρέμβασή της για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αναφερόμενη στο διπλωματικό επεισόδιο που έμεινε στην Ιστορία ως sofagate, η κ. Φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Είμαι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έπρεπε να μου έχουν φερθεί αντίστοιχα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Και δεν μπορώ παρά να συμπεράνω ότι δεν συνέβη επειδή είμαι γυναίκα». «Ενιωσα μόνη, πληγωμένη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία», τόνισε, λέγοντας ότι, σε αντίθεση με την ίδια, οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Στη δική του αναφορά για το επεισόδιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι έχει εκφράσει επανειλημμένως τη λύπη του και είπε ότι είναι κοινή δέσμευση των δύο προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Δήλωσε δε αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί το δυσάρεστο γεγονός για να προωθήσει σημαντικά μέτρα υπέρ της ισότητας των φύλων, όπως μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων και εξάλειψη της ψαλίδας στις αποδοχές ανδρών και γυναικών.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν δεν έδειχνε να εξευμενίζεται, ωστόσο. Εξαίροντας την πρόοδο που έχει επιτύχει η Κομισιόν στην ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στις τάξεις της, είπε ότι το Συμβούλιο, του οποίου προΐσταται ο κ. Μισέλ, «έχει πολύ δρόμο ακόμα» για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο ισότητας. Χαρακτήρισε τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «μείζον εργαλείο» για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη σύμβαση στέλνει ένα «εξαιρετικά κακό μήνυμα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι εξέφρασε τη «βαθιά της ανησυχία» για το ζήτημα αυτό στον Τούρκο πρόεδρο. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν χώρες της Ε.Ε. που δεν έχουν κυρώσει τη σύμβαση, ενώ άλλες «σκέφτονται να αποσυρθούν από αυτήν», κάτι το οποίο θα ήταν «απαράδεκτο».

Κατά τα άλλα, η κ. Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η βελτίωση της κατάστασης στο μέτωπο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διαρκής αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «προϋποθέσεις» για τη θετική ατζέντα με την Τουρκία. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο κ. Μισέλ, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και χαρακτηρίζοντας «δύσκολη […] εδώ και χρόνια» τη σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία (σημείωσε μάλιστα ότι το τουρκικό ζήτημα έχει συζητηθεί 11 φορές στον ενάμιση χρόνο που είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου).

Ο κ. Μισέλ είπε επίσης ότι κατά την επίσκεψη στην Αγκυρα τέθηκε και το ζήτημα του ρόλου της Τουρκίας σε περιφερειακές συγκρούσεις όπως ο λιβυκός εμφύλιος. «Αναδείξαμε το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών και τη θέση του Συμβουλίου για αυτό», ανέφερε.


Γιάννης Παλαιολόγος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πήγαν να κλέψουν το αυτοκίνητο κάνοντας τους "μάγκες" και έγιναν κότες!!

 


Κακοποιοί νομίζοντας ότι είναι μάγκες, προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο απο γυναίκα που μόλις είχε παρκάρει.

Οι κακοποιοί με βία προσπάθησαν να απωθήσουν την γυναίκα και τελικά τα κατάφεραν.

Γιά καλή τύχη του θύματος, και κακή δικιά τους, ήρθε άμεσα η αστυνομία και έπεσε η "μαγκιά" στους κακοποιούς που ξάπλωσαν στο έδαφος περιμένοντας την σύλληψη τους.





Για κακούργημα οι Φουρθιώτης και δύο ποινικοί - Είχαν επαφές και στο παρελθόν

 


Στον εισαγγελέα για εγκληματική οργάνωση – Φέρεται να πλήρωσε 40.000€ για τις επιθέσεις στο σπίτι του. Σύμφωνα με την ασφάλεια, προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς που έστησε τις απόπειρες εναντίον του.

Εκτός από την υπόθεση με την δήθεν επίθεση εναντίον της οικίας του με Καλάσνικοφ, εξελίξεις θα έχουμε και στην τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ποινικών που προσήχθησαν χθες στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και είχαν σχέση μεταξύ τους απο το παρελθόν.

Μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών που έκανε η ασφάλεια, προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς, οι δύο ποινικοί «δένονται» με τους ταυτοποιημένους κάλυκες, αποτυπώματα και DNA ενώ υπήρχαν και επαφές με τον παρουσιαστή την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.

Σε λίγη ώρα ολοκληρώνονται οι κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να οδηγηθεί ο Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί στον εισαγγελέα.



Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς



Με νέα ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Ο Πρωθυπουργός ανέβασε ένα βίντεο με τον καρδιολόγο – επιμελητή εντατικής, Πάνο Σιμιτσή, να κινείται στους διαδρόμους του νοσοκομείου, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ και στα μισά της εφημερίας.

«Έχουν διασωληνωθεί ήδη τρεις άνθρωποι», λέει. «Μια γυναίκα και δύο άντρες. Και υπάρχουν άλλοι τόσοι σε κρίσιμη κατάσταση που ίσως διασωληνωθούν μέχρι να ξημερώσει. Είναι όλοι τους άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Μπορούσαν να μην είναι εδώ», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Κάντε το εμβόλιο. Βοηθήστε αυτούς που αγαπάτε να κάνουν κι αυτοί το εμβόλιο. Κάντε το για όλους μας. Εδώ, όλοι κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Αλλά το να μην φτάσετε ποτέ εδώ, είναι στο δικό σας χέρι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχόλιό του αναφέρει πως «ακούμε τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εμβολιαζόμαστε».





Γελάει ο κόσμος με τον Τσίπρα - Κάνει αντιπολίτευση με τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο

 



Σε μία απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους, και βγάζει από την ναφθαλίνη τον συνδικαλιστή σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο.


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας :

«Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους. Μιλώντας για τα εργασιακά, λέει ό,τι φαντάζεται πώς περιλαμβάνει μία μεταρρύθμιση που δεν έχει, καν, παρουσιαστεί. Μιλάει με κλισέ και συνθήματα του μακρινού παρελθόντος τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σύγχρονα προβλήματα. Σε μια τέτοια εκδήλωση ταίριαζε γάντι η παρουσία του γνωστού «κατεβάζουμε τον διακόπτη», Νίκου Φωτόπουλου που πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσίπρα για να πει όσα επαναλαμβάνει μονότονα εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον κ. Φωτόπουλο πορεύεται στον 21ο αιώνα με συνθήματα του 19ου».




Τα έργα υποδομών σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

 



Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009. Τα μεγάλα αυτά έργα, διακρίνονται κυρίως σε δύο κατηγορίες:


Αφενός, έργα κολλημένα εδώ και χρόνια που παίρνουν επιτέλους μπροστά, όπως:

Ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, που τον ωριμάσαμε μελετητικά και για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του.

Η Γραμμή 4 του Μετρό, το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στη χώρα, ύψους 1,8 δισ., που ήταν επί χρόνια κολλημένο σε δικαστικές εμπλοκές αλλά καταφέραμε το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε επιτέλους εργοτάξια.

Ο Ε65, στου οποίου το Νότιο Τμήμα επιταχύναμε τους ρυθμούς και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουμε φτιάξει το μισό έργο, ενώ για το Βόρειο Τμήμα του, μετά από σχεδόν 10 χρόνια αβεβαιότητας, επιτέλους πήραμε το πράσινο φως από την Ε.Ε.

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ο οποίος κινδύνευε σοβαρά να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, όμως το σώσαμε και πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν.

Και αφετέρου, μια νέα γενιά μεγάλων έργων, όπως:

Το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων. Το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί στη χώρα, ύψους 3,3 δισ.

Η νέα αναβαθμισμένη Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (Flyover), που σε χρόνο ρεκόρ ήδη έχει ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αλλά και οι νέες επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας.

Τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ύψους 1,2 δισ.

Τα έργα αναβάθμισης των λιμανιών μας και διασύνδεσής τους με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το νέο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε 7000 επικίνδυνα σημεία σε όλη τη χώρα.

Το σημαντικότερο είναι ότι, για όλα τα έργα που ανακοινώνουμε, έχουμε εξαρχής πλάνο χρηματοδότησης, γιατί εμείς δεν εξαγγέλλουμε έργο αν δεν είμαστε και βέβαιοι ότι μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε. Επιπλέον, για ορισμένα από αυτά, όπως είναι γνωστό προέκυψε και μια νέα δυνατότητα χρηματοδότησης, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι που αρχικά δεν υπολογίζαμε και προφανώς μας δημιουργεί νέες, ακόμα καλύτερες προοπτικές. Παράλληλα με αυτή την προσπάθεια:


Ψηφίσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ν.4412/16. Ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με ξεκάθαρους στόχους: ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα.

Ενώ προετοιμαζόμαστε και για ένα νέο εργαλείο, τις προτάσεις καινοτομίας, με τις οποίες επιδιώκουμε τη μόχλευση με τον ιδιωτικό τομέα. Ενώνουμε δυνάμεις και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά.

Έτσι θέτουμε τις βάσεις για να υλοποιήσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα το πλάνο μας. Θέλουμε καλύτερα έργα, που να γίνονται στην ώρα τους, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων. Κι αυτά θέλουμε να είναι απολύτως σαφή σε όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας. γιατί τα έργα υποδομών, σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.



Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των Δημόσιων Νοσοκομείων

 


Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιούν το «Μαχάων», ένα έργο που αποτελεί συνέχεια προηγούμενης σχετικής δράσης και αφορά στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών σε επιπλέον 98 Δημόσια Νοσοκομεία και δομές υγείας της χώρας (σε σύνολο 129). Στόχος είναι η υποστήριξη του κλινικού έργου, η ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας του ιατρικού προσωπικού και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα υγείας.


Η υλοποίηση του έργου γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός συνίσταται στην πρόσβασή τους με υπερυψηλές ταχύτητες, που υποστηρίζει η προηγμένη υποδομή του δικτύου ΕΔΥΤΕ, σε δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη Σύμβασης με τον ΟΤΕ Α.Ε. με αντικείμενο τις «Υπηρεσίες μίσθωσης οπτικών συνδέσμων για τις Νοσοκομειακές Μονάδες». Η συνεργασία με τον ΟΤΕ Α.Ε., που επιλέχθηκε ως οριστικός ανάδοχος μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, αφορά υπηρεσίες υλοποίησης των συνδέσμων οπτικών ινών, καθώς και την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των συνδέσμων οπτικών ινών και υπηρεσίες συντήρησής τους για δεκαπέντε (15) έτη.

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

Ταχύτητα στην αποθήκευση, πρόσβαση και ανταλλαγή δεδομένων εντός και εκτός των νοσοκομειακών μονάδων, μέσω της διασύνδεσης των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στο δίκτυο οπτικών ινών ΕΔΥΤΕ.

Αρχειοθέτηση και ανάκτηση αντιγράφων απεικονιστικών δεδομένων, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο, σε περιβάλλον cloud με άμεσα οφέλη την εξοικονόμηση κόστους, την εξασφάλιση διατήρησης δεδομένων και τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης ταξινόμησης (υπηρεσία Harmoni).

Παροχή υπηρεσίας Τεχνητής Νοημοσύνης / Βαθιάς Μάθησης για γρήγορη και αξιόπιστη υποβοήθηση διάγνωσης της νόσου COVID-19 (coronavirus) από ανάλυση δεδομένων απεικονιστικών εξετάσεων.

Δωρεάν, ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρήση της Υπηρεσίας eduroam, μέσω της εγκατάστασης πολλαπλών σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi) για την κάλυψη των χώρων των Νοσοκομείων.

Αξιοποίηση των παρεχόμενων υπολογιστών πόρων του Κέντρου Δεδομένων Υγείας για τη φιλοξενία και την εγκατάσταση νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Επέκταση της υπηρεσίας καταλόγου χρηστών για το προσωπικό κάθε νοσοκομείου και ενσωμάτωσή τους στην Ομοσπονδία Ταυτοποίησης & Εξουσιοδότησης ΕΔΥΤΕ, για πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες με ασφάλεια.

Πρόσβαση του επιστημονικού προσωπικού των νοσοκομείων στην υπηρεσία διαδανεισμού ιατρικών άρθρων ΔΙΑΔΟΣΙΣ.

Πρόσβαση στην υπηρεσία ασφαλών τηλεδιασκέψεων e:Presence, με βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Ζωντανή παρακολούθηση επιστημονικών εκδηλώσεων διαδικτυακά, μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ.



Μητσοτάκης : Με τον σχεδιασμό του αύριο διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες


 

Aπό την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων. Και όλοι υποδέχτηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα, η εκστρατεία «Ελευθερία» επεκτείνεται, από αύριο μπαίνουν στη μάχη και οι 30άρηδες. Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, δύο μόνο ειλικρινείς προτροπές:

πρώτον, το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Συνεπώς όλοι, κυρίως οι μεγαλύτεροι, ας σπεύσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Και δεύτερον, ότι κάθε νέο βήμα μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, δηλαδή με συνεχή self-test, με αποστάσεις, με μάσκα, με ατομική υγιεινή. Ώστε ό,τι ανοίγει στη χώρα να μη χρειαστεί να ξανακλείσει.

Όσο για την οικονομία, η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεύω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Αυτόν εξάλλου υπηρετεί και το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα συζητήσουμε σήμερα. Θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στο εξής, η αδειοδότηση απλουστεύεται και επιταχύνεται και άλλο, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση. Είναι μία ακόμη μεταρρύθμιση που προβλέπεται στο πρόγραμμά μας και υλοποιούμε με συνέπεια.

Θυμίζω επιπλέον ότι:

Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μόνιμη -τονίζω τη λέξη μόνιμη- μείωση της προκαταβολής φόρου στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις και η επίσης μόνιμη επιπλέον μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του φορολογικού συντελεστή των νομικών προσώπων, ο οποίος θα φτάσει το 22% το 2022 για εισοδήματα 2021.

Και βέβαια, διατηρείται η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης και για το 2022, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3 μονάδες για τον επόμενο χρόνο.

Αποδίδουμε, λοιπόν, πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες.



Η προσαγωγή Φουρθιώτη μετατράπηκε σε σύλληψη

 



Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος είχε οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ μαζί με δύο ακόμη άτομα. 

Στον εισαγγελέα, ενδεχομένως, να οδηγηθεί και σήμερα ο παρουσιαστής - μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή, αλλά και εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα με διαφορά λίγων ωρών σε κοντινή απόσταση, έγιναν με το ίδιο όπλο και συγκεκριμένα ένα καλάσνικοφ, από τους ίδιους δράστες.