Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Τα Όσκαρ τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη στην ενότητα «In Memoriam»


 

Οι διοργανωτές της φετινής, τελετής των βραβείων Όσκαρ, τίμησαν τη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε. 

Δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη έγινε στην ενότητα «In Memoriam», ένα βίντεο με το οποίο οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ τιμούν τα αγαπημένα πρόσωπα από τον χώρο του κινηματογράφου που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο, διάρκειας περίπου έξι λεπτών, και η αναφορά του Μίκη Θεοδωράκη είναι στο 3.45.




Επικίνδυνοι αντιεξουσιαστές παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους στο ΑΠΘ


 

Ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών αντιεξουσιαστών που δεν έχουν σχέση με το ΑΠΘ, κυκλοφορούν και παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, μόνο και με την υποψία.

Ένα τέτοιο επεισόδιο έγινε το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν μέλη συμμορίας αντιεξουσιαστικής ομάδας ξυλοφόρτωσαν έναν άντρα, που τους προκάλεσε υποψίες ότι είναι επίδοξος βιαστής.

Τα μέλη της συμμορίας που ονομάζεται «Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης» περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους τι συνέβη έξω από τη Φιλοσοφική, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτι στη Σ.Θ.Ε και ένα live στο Bιολογικό.

Η ανακοίνωση και η περιγραφή του περιστατικού:


Tο βράδυ της 25ης Φλεβάρη εντός του πανεπιστημιακού χώρου του Α.Π.Θ και ενώ εκτυλισσόταν παράλληλα πάρτυ στη Σ.Θ.Ε και live στο Bιολογικό εντοπίστηκε άτομο να περιφέρεται σε σκοτεινά σημεία και να κοιτάει επίμονα περαστικούς οι οποίοι τύχαιναν να περνούν λίγα μέτρα δίπλα του. Εκείνος επιλεκτικά προσέγγιζε κυρίως άτομα γυναικείου φύλου αλλά και αντρικού, χωρίς να επιδιώκει περαιτέρω επαφή είτε φιλική είτε εχθρική. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη, καθώς η διαδρομή που ακολουθούσε ήταν συγκεκριμένη και επαναλαμβανόμενη.


Δεν εντοπίσαμε ομάδα υποστήριξης ή άλλο άτομο το οποίο να είναι μαζί του και μετά από περίπου 45 λεπτά διακριτικής επίβλεψης αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το άτομο αυτό με σκοπό να απαντήσει για τον λόγο που προχωράει μόνο από συγκεκριμένα σημεία και τον λόγο που τσεκάρει τα πρόσωπα κάποιων ατόμων, ενώ κάποιων άλλων τα αγνοεί.


Η αρχική μας εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για άτομο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και για αυτό με μεγάλη προσοχή και χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι γνωρίζαμε την διαδρομή από την οποία θα περάσει και για αυτό τον προσεγγίσαμε από δύο διαφορετικές πλευρές, μία από μπροστά του και μία από πίσω του.


Μόλις, αντιλήφθηκε στα 5 μέτρα την παρουσία της 1ης ομάδας χωρίς να υπάρξει καμία λεκτική επαφή παρά μόνο οπτική, ξεκίνησε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή εκεί που τον περίμενε η 2η ομάδα. Τότε τον ακινητοποιήσαμε ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο άρχισε να τρέχει όταν μας είδε, για ποιο λόγο επαναλαμβάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή και για ποιο λόγο τσεκάρει πρόσωπα.


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα γρασίδια της Φιλοσοφικής σχολής, χωρίς αρχικά να υπάρχουν άτομα τριγύρω. Τότε παρατηρήσαμε κατά την ακινητοποίηση του ότι έπεσαν από το μπουφάν του δύο αντικείμενα, τα μοναδικά που είχε πάνω του.


Το πρώτο ήταν ένας καπνός τσιγάρων και το δεύτερο ήταν ένα μαύρο άγνωστο για εκείνη την στιγμή αντικείμενο, καθώς λόγω αδρεναλίνης αλλά και περιορισμένης ορατότητας δεν το εξετάσαμε, επειδή προτεραιότητα μας ήταν η ακινητοποίηση του ατόμου.


Πρέπει να σημειωθεί ότι το άτομο πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, ύψους 1.85 και άνω, αρκετά γυμνασμένο με σωματική διάπλαση. Είχε σκούρο κοντό μαλλί και κοντά γένια σε όλο του το πρόσωπο. Φορούσε χακί μπουφάν, μαύρο αθλητικό μακρύ παντελόνι, άσπρη φούτερ και άσπρη κουκούλα. Εκείνος ενώ ήταν στο χώμα ακινητοποιημένος δεν απαντούσε στις ερωτήσεις που του κάναμε.


Εκείνη την στιγμή άτομο από την ομάδα πήγε να διερευνήσει για το άγνωστο αντικείμενο. Το εντόπισε και χωρίς να το ακουμπήσει παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα μαύρο σωλήνα μήκους 10-15 εκατοστών, αποτελούμενο από πλαστικό κορμό και ένα πλαστικό μαύρο καπάκι στην κεφαλή κολλημένο με μαύρη μονωτική ταινία. Τότε ρωτήσαμε τι είναι αυτό το αντικείμενο που είχε μαζί του και για ποιο σκοπό το είχε πάνω του.


Άρχισε να αντιδρά παροξυσμικά και να φωνάζει επανειλημμένα για βοήθεια σε κάποιες κοπέλες που περνούσαν περίπου 100 μέτρα μακρυά από το περιστατικό. Εκείνη την στιγμή αντιληφθήκαμε ότι κάτι είχε να κρύψει και τον ψάξαμε διεξοδικά στις τσέπες του, αλλά δεν βρήκαμε ούτε κινητό, ούτε λεφτά, ούτε ταυτότητα, παρά μόνο κλειδιά ενδεχομένως κάποιας πολυκατοικίας. Συνεχίσαμε να τον ρωτάμε, εκείνος δεν απαντούσε, αντ’ αυτού φώναζε για βοήθεια και τότε αρχίσαμε να τον ξυλοφορτώνουμε. Στην συνέχεια τον αφήσαμε να φύγει και αυτός κατευθύνθηκε προς την δυτική πύλη της Φιλοσοφικής για να διασχίσει την Εθνικής Αμύνης και να απομακρυνθεί από το Α.Π.Θ.


Εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι το μαύρο αντικείμενο πρόκειται για λιπαντικό σεξουαλικής χρήσης, χωρίς όμως να είναι αγορασμένο από κάποιο φαρμακείο αλλά πιθανό να προέκυψε από κάποιο κατάστημα σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς στο βασικό του κορμό ανέγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα την λέξη “ANAL”. Επίσης το λιπαντικό αυτό φαινόταν χρησιμοποιημένο καθώς έλειπε ποσότητα από το περιεχόμενό του.


Μετά από κουβέντα που κάναμε με άτομα που είχε προσεγγίσει προηγουμένως, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο, καθώς περίμενε σε σημεία τα οποία ήξερε ότι πηγαίνουν άτομα και κυρίως κοπέλες για την βιολογική τους ανάγκη, γεγονός που δικαιολογεί την προκαθορισμένη διαδρομή που ακολουθούσε.


Ο λόγος που επαναλάμβανε το πέρασμα των σημείων, πρώτον ήταν για να μην γίνει αντιληπτός ότι στήνει καρτέρι και δεύτερον εάν κρατούσε μία στατική θέση τότε το υποψήφιο θύμα του θα τον εντόπιζε και θα άλλαζε σημείο.


Ο λόγος που επιλεκτικά προσέγγιζε άτομα ήταν ο εντοπισμός προσώπων με μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, έτσι ώστε είτε να πρόκειται για εύκολα θύματα, είτε για πρόσωπα που δεν θα μπορούσαν σωματικά να του αντισταθούν σε περίπτωση σεξουαλικής ή σωματικής επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε κινητό αποδεικνύει την εκ προμελέτης πράξη του, καθώς ήθελε να αποφύγει να εντοπιστεί το στίγμα από του κινητό του σε περίπτωση που το θύμα επέλεγε την έννομη οδό.


Επίσης, το γεγονός ότι δεν διέθετε χρήματα αποδεικνύει ότι δεν βρισκόταν στο Α.Π.Θ για αγορά ή πώληση ναρκωτικών, αλλά και ότι δεν είχε σκοπό να αγοράσει αλκοόλ από τις 2 μοναδικές εκδηλώσεις που προαναφέραμε. Τέλος, το λιπαντικό ήθελε να το χρησιμοποιήσει για γρήγορη διείσδυση στο θύμα έτσι ώστε να διευκολύνει για τον εαυτό του την διαδικασία κακοποίησης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης πάνω σε άτομα οποιουδήποτε φύλου είναι κατακριτέα, καταδικαστέα και για φτύσιμο και για αυτό δεν θα αναλύσουμε σε αυτό εδώ το κείμενο κάτι τέτοιο. Εξάλλου θεωρούμε ότι υπάρχουν άτομα πολύ πιο ικανά από εμάς να αναπτύξουν και να αναλύσουν ένα τέτοιου είδους ζήτημα. Με αυτή μας την ενέργεια ασχέτως για το εάν πρόκειται για βιαστές, μπάτσους, ασφαλίτες ή ναρκέμπορους υπενθυμίζουμε την ανάγκη για αυτόνομες αναρχικές πολιτοφυλακές εντός και εκτός των πανεπιστημίων για την αποτροπή τέτοιου είδους πράξεων.


Υ.Γ: λοιπόν κουφάλα θυμόμαστε πολύ καλά τα μούτρα σου. Αν πιστεύεις ότι έφαγες ξύλο, αυτό δεν ήταν τίποτα σε σχέση με αυτό που θα πάθεις την επόμενη φορά. Έτσι και σε ξαναπετύχουμε σε κανένα Α.Π.Θ να τριγυρνάς, θα σε ακρωτηριάσουμε.


Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης



Απειλεί ο αμετανόητος δικτάτορας Πούτιν :«Πες του ότι θα τους διαλύσω»

 


Να σώσει τη φήμη του προσπαθεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, μετά τις σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

Mια από τις τελευταίες του προσπάθειες να γίνει εκεχειρία, δείχνει πως η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για την οριστική κατάπαυση του πυρός στα ουκρανικά εδάφη, ενδέχεται να είναι ακόμα μεγάλη, με τον δικτάτορα αμετανόητο.

Ο Αμπράμοβιτς μεταφέρει μηνύματα μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μεγάλο στόχο να «κλείσει» το μεταξύ τους ραντεβού, την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τους όρους της ειρήνης, ο δικτάτορας αντέδρασε με οργή.

Σύμφωνα με τους Times, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άφησε πολλά περιθώρια με την απάντησή του, όταν διάβασε το σημείωμα: «Πες του ότι θα τους διαλύσω».

Οι δυο πλευρές προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία πάνω σε βασικά ζητήματα για το ΝΑΤΟ, όπως την αποστρατικοποίηση και το καθεστώς προστασίας της ρωσικής γλώσσας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σχετικά με το μέλλον της Κριμαίας και το Ντονμπάς.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από τον στριμωγμένο δικτάτορα, που έχει στα χέρια του το μέλλον της Ουκρανίας και το μέλλον της Ρωσίας που καταρρέει.



Μειώθηκε κατά 4,4% η ανεργία, αυξήθηκαν οι μισθοί



Ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, την ανεργία και τους μισθούς, προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία «έχει μειωθεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες από τη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. (Από 17,2% όταν ηττήθηκε στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,8% τον Ιανουάριο του 2022)».


Τα στοιχεία – κλειδιά για την ανεργία:

·         Τον Ιανουάριο του 2022 είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Ιούλιο του 2010 (12,8%) και τον χαμηλότερο αριθμό ανέργων από τον Μάρτιο του 2010 (587,1 χιλ.).

·         Η μείωση της ανεργίας είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες και τους νέους, δύο πληθυσμιακές ομάδες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.

·         Το τρίτο τρίμηνο του 2021 το ποσοστό απασχόλησης ανήλθε σε 63,3% (το υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2010) ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων ξεπέρασε τον Ιούνιο του 2021 το ψυχολογικό φράγμα των 4 εκατ. για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011.

«Και όλα αυτά παρά την κρίση του κορωνοϊού και τις σχετικές αρνητικές προβλέψεις για την ανεργία! Αυτές οι θετικές εξελίξεις δεν ήταν τυχαίες. Έγιναν πραγματικότητα λόγω της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που ενθάρρυνε τις επενδύσεις και δημιούργησε νέες δουλειές» λέει το υπ. Εργασίας.




Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους μισθούς

Η θετική αυτή εικόνα επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ που καταγράφει την μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα την τετραετία 2018-2021 έχουμε:


·         Αύξηση του μέσου μηνιαίου μισθού κατά 4,3% (από 1.072 σε 1.118 ευρώ)

·         Μείωση των εργαζομένων που λαμβάνουν έως 700 ευρώ μηνιαίως κατά 9,8% και αύξηση αυτών που λαμβάνουν πάνω από 1200 ευρώ κατά 14,8%.


Σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που υιοθέτησε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με της φορολογικές ελαφρύνσεις αύξησε το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων.

Ενδεικτικά:

·         Για μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ το όφελος ανεβαίνει στα 3,2% (355 ευρώ ετησίως) ενώ για μηνιαίο μισθό 2.000 ευρώ φτάνει το 3,5% (691 ευρώ ετησίως).

·         Για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν το κατώτατο μισθό το σωρευτικό όφελος από τις ανωτέρω μεταρρυθμίσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1.1/2022 κυμαίνεται από 3,97% έως 5,5%, ανάλογα με τις τριετίες που έχουν συμπληρώσει.

Μεγάλες προκλήσεις βεβαίως στην αγορά εργασίας παραμένουν. «Κανένας δεν πανηγυρίζει για το ποσοστό ανεργίας, παρά την μείωση που παρατηρήθηκε, ούτε για την χαμηλή συμμετοχή των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας. Υπήρξαν όμως σημαντικές βελτιώσεις που δεν έγιναν τυχαία και πρέπει να επισημανθούν» τονίζει το υπουργείο και προαναγγέλλει ότι «στο άμεσο μέλλον η πολιτική της κυβέρνησης θα ευνοήσει ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και άνεργους»:


·         Με τη νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου.

·         Με τον πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων για επιδότηση πρόσληψης ανέργων. Ήδη ο ρυθμός των σχετικών προγραμμάτων έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο για το 2022 προβλέπεται η επιδότηση 86.000 θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα μάλιστα τρέχουν τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας «πρώτο ένσημο» για τους νέους και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για 50.000 επιχειρήσεις όταν προσλαμβάνουν ανέργους.

·         Με την περαιτέρω μείωση της ανεργίας χάρη στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

·         Με την εισαγωγή (από τον Ιούνιο σταδιακά) της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα είναι εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών των εργαζομένων.



iefimerida



Στις 7 Απριλίου θα μιλήσει την βουλή ο Ζελένσκι - Προκλητικά το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση

 


Την επόμενη Πέμπτη, 7 Απριλίου θα μιλήσει τελικά ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.

Η ομιλία μέσω τηλεσύνδεσης του κ. Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και θα είναι διάρκειας 10-15 λεπτών, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω web.

Η πρόσκληση προς τον κ. Ζελένσκι να απευθυνθεί προς την εθνική αντιπροσωπεία της χώρας μας απευθύνθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, με τον Ουκρανό πρόεδρο να δέχεται ευχαρίστως. Άλλωστε σε ανάλογη κίνηση έχει προβεί και σε άλλα κοινοβούλια, από το γερμανικό μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο.

Υπέρ της τοποθέτησης του Ουκρανού Προέδρου στην ελληνική Βουλή τάχθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού να προσφέρει στον κ. Ζελένσκι τη δυνατότητα να μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, σε συνέχεια και των παρεμβάσεών του σε αρκετά κοινοβούλια ευρωπαϊκών κρατών, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Θετική ανταπόκριση απέναντι στην παρουσία του κ. Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή καταγράφηκε και από πλευράς της Χαριλάου Τρικούπη. Το Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε, έχει υπερθεματίσει τόσο της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία, όσο και στρατιωτικού εξοπλισμού από πλευράς της Ελλάδας. 

Προκλητικό το ΚΚΕ, δεν φαίνεται να εμφανίζεται στην βουλή για να μην στεναχωρήσει τον πατερούλη δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έβγαλαν μάλιστα ακόμα μία προκλητική ανακοίνωση που δεν καταδικάζουν τον δικτάτορα σύντροφο Πούτιν για τα εγκλήματα του και αναφέρουν πώς «Ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού» σχολίασαν σχετικά πηγές προσκείμενες στο ΚΚΕ. Και πρόσθεσαν: «Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας». «Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν, ο Μπάιντεν κ.λπ.», κατέληξε ο Περισσός.

Καραγκιοζιλίκι και από την «Ελληνική Λύση» που ήθελε και ενημέρωση, χωρίς να καταδικάζει ούτε σε μία λέξη της τον δικτάτορα Πούτιν, εντωμεταξύ νομίζει ότι μπορεί να ρωτήσει και τον Ζελένσκι διάφορα, ώστε να ξεφτιλιστεί για τον Βελόπουλο η χώρα διεθνώς : «Ο πρωθυπουργός, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς όπως άλλωστε συνηθίζει, κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Βουλή των Ελλήνων. Την Βουλή που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του όπως και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, σπανίως «επισκέπτονται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την «Ελληνική Λύση» να «αναμένει με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι για την ισχυρή αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία πολύ πριν τον πόλεμο, η οποία στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ασφάλειας, όπως και τις θέσεις του για την συμπεριφορά του ουκρανικού κράτους έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας», όπως επισημαίνει το ίδιο κόμμα.



Γελάει πάλι ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Απαξιωμένος στην Ευρώπη ο Τσίπρας πανηγυρίζει για άλλους

 


Σενάρια επιστημομικής φαντασίας και πάλι απο τον ΣΥΡΙΖΑ, έστησαν νέα προαπαγάνδα δήθεν επιτυχίας του αποτυχημένου και απαξιωμένου απο την Ευρώπη Αλέξη Τσίπρα.

Όπως γνωρίζουμε όλοι ο Αλέξης Τσίπρας δεν καλέστηκε στην σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και απαξιώθηκε πλήρως. Δεν βρέθηκε και στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και εδώ αρχίζει το γέλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά, στήνει προπαγάνδα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και πανηγυρίζει ότι ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος κερδισμένος στην σύνοδο κορυφής και ας μην ήταν εκεί, και ας τον έχουν απαξιώσει όλοι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που είναι σοβαροί άνθρωποι.

Τι έκανε λοιπόν ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ; Διακινεί από μόνος του ότι η νίκη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δύο σοσιαλιστικών κυβερνήσεων ως προς το κοινό τους αίτημα για πλαφόν στα καύσιμα και μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος απόδειξε, όπως λένε οι Συριζαίοι, πως η σχετική επιχειρηματολογία του προέδρου τους το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ρεαλιστικότατη και, από την άλλη, η αντίστοιχη του πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι πρότινος αρνείτο πως υπάρχουν υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών, το λιγότερο έωλη.

Αυτό φυσικά το διακινούν μόνοι τους, για το εσωτερικό ακροατήριο που τον έχει έτοιμο για την έξοδο τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαφορούν για το ότι δεν τον παίρνει κανένας στα σοβαρά στην Ευρώπη και δεν τον θέλουν σε συνόδους, με αποτέλεσμα οι Έλληνες που ξέρουν καλά πλέον τον θίασο να γελάνε σε κάθε τους τοποθέτηση να εξυψώσουν το ηθικό των ψηφοφόρων τους.



Ο δικαστής που έδωσε 48 αναβολές σε μία υπόθεση και άλλες ιστορίες τρέλας της ελληνικής δικαιοσύνης

 



Σε βασίλειο της… καθυστέρησης έχει μετατραπεί πλέον ο χώρος της Δικαιοσύνης, με την πανδημία να έχει διογκώσει το χρονίζον πρόβλημα της ασύλληπτης αργοπορίας στην έκδοση αποφάσεων, των αναβολών στα ακροατήρια, αλλά και του προσδιορισμού υποθέσεων που στα Ειρηνοδικεία μπορεί να φτάσει και τα 3 με 5 χρόνια.

Μόλις τους τρεις τελευταίους μήνες απολύθηκαν με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεκατρείς δικαστές λόγω ανεπάρκειας, αφού οι καθυστερήσεις που σημείωναν στην έκδοση αποφάσεων υπήρξαν παροιμιώδεις. Αν και η βραδύτητα με την οποία κινείται η Δικαιοσύνη δεν είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη, ο Αρειος Πάγος έχει αναγνωρίσει, όπως φαίνεται, την ύπαρξη προβληματικών στην απόδοση περιπτώσεων, ενώ στον αντίποδα το Συμβούλιο της Επικρατείας φαίνεται πως παρακολουθεί τις υποθέσεις να «στοιβάζονται» με μεγαλύτερη ανοχή.

Τρεις από τους επτά δικαστές που απολύθηκαν με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που επιτάσσει η Δικαιοσύνη και για τον λόγο αυτό ζήτησαν οι ίδιοι την απόλυσή τους και τον διορισμό τους σε υπηρεσία του δημόσιου τομέα, όπως έχουν τη δυνατότητα από τον νόμο. «Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Δικαιοσύνη είναι πολύ πιεστική και δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου», σχολίασε μία από τις δικαστικές λειτουργούς. Οι αρεοπαγίτες ήρθαν αντιμέτωποι με απίστευτες περιπτώσεις καθυστερήσεων, όπως για παράδειγμα μία πρωτοδίκης, η οποία είχε πέντε πειθαρχικές ποινές και της είχαν αφαιρεθεί 400 υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν 86 δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018.

«Δεν βλέπονται…»

Μία ακόμη περίπτωση που οδηγήθηκε εκτός δικαστικού σώματος ήταν ένας πρωτοδίκης, ο οποίος είχε εις βάρος του 7 πειθαρχικές αποφάσεις και του είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο, καθώς και προσωρινή παύση. «Οι αποφάσεις του δεν βλέπονται. Eίναι πρόχειρες, επιγραμματικές, χωρίς αιτιολογία, υπάρχουν αποφάσεις του μόλις των τριών σειρών. Βρίσκεται στα ακραία όρια της αμέλειας και δεν επαρκεί ούτε για τον δημόσιο τομέα», σχολίασε κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Μία άλλη πρωτοδίκης δημοσίευσε μόλις 10 αποφάσεις σε μία χρονιά, ενώ σε μία περίπτωση έκανε 4 χρόνια να δημοσιεύσει μια απόφαση και είχε 154 εκκρεμείς υποθέσεις. Η ίδια επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας της, με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να απαντά ότι όλοι οι συνάδελφοί της έχουν προβλήματα πάσης φύσεως. «Εχετε φανταστεί, εκτός του ατόμου σας και της μητέρας σας, πόσες χιλιάδες άτομα, όπως είναι δικηγόροι, διάδικοι, μέλη πειθαρχικών συμβουλίων και άλλοι, ταλαιπωρήθηκαν επί σειρά ετών, όταν κάνετε 4 χρόνια να εκδώσετε μια απόφαση;», ανέφερε η κ. Γεωργίου απευθυνόμενη στην πρωτοδίκη. Ανάμεσα στις υποθέσεις υπήρξε και περίπτωση πρωτοδίκη που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα και είχε εκκρεμείς περίπου 200 δικογραφίες, σε μερικές εκ των οποίων είχε επέλθει παραγραφή των αδικημάτων.

Σε αντίστοιχη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τον Δεκέμβριο του 2021, απολύθηκαν ακόμη έξι δικαστές. Εντυπωσιακότερη περίπτωση ήταν μίας ειρηνοδίκου, η οποία είχε απολυθεί για ανεπάρκεια και επικυρώθηκε η απόφαση απομάκρυνσής της από την Ολομέλεια. Η πρώην ειρηνοδίκης ευχαρίστησε τους δικαστές που την απέλυσαν, εξηγώντας ότι έχει αλλάξει η ζωή της προς το καλύτερο και ετοιμάζεται να κάνει οικογένεια.

Αντίστοιχα, μία πρωτοδίκης που απολύθηκε για ανεπάρκεια είχε ξεκινήσει τις καθυστερήσεις από το 2015 και από τότε μέχρι σήμερα της είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια δέκα πειθαρχικές ποινές, αφού είχε στο συρτάρι της 115 υποθέσεις και αιτείτο αναρρωτικές άδειες τις ημέρες που είχε υπηρεσία στο δικαστήριο. Η ατέρμονη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων οδήγησε πριν από λίγες εβδομάδες σε παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας έπειτα από καταγγελία δικηγόρου για αναμονή 34 μηνών για την έκδοση απόφασης από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Υποθέσεις στο… περίμενε ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ 

«Εκτροχιασμένη» σε επίπεδο αναβολών μοιάζει η κατάσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού υπάρχουν υποθέσεις που δεν έχουν εκδικαστεί επί τουλάχιστον 10 χρόνια! Υπάρχει δικαστής, ο οποίος σε μία μόνο υπόθεση έχει δώσει 48 αναβολές, ενώ περίπου 20 δικαστές έχουν αναβάλει περίπου 1.500 φορές 59 υποθέσεις, που περιμένουν να συζητηθούν από 5 έως 14 χρόνια. Μάλιστα, πρόκειται για υποθέσεις που προέκυψαν έπειτα από αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί επί αποφάσεων των Διοικητικών Εφετείων και, κατά συνέπεια, έχουν ήδη διανύσει τουλάχιστον μία πενταετία ακόμη στις πρώτες βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Αν και γίνεται σημαντική προσπάθεια από τους εκάστοτε προέδρους του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και τους προέδρους των Τμημάτων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο των οίκοθεν αναβολών, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά, υπάρχει δικαστής που σε 14 υποθέσεις που χειρίζεται έχει δώσει 438 αναβολές, ενώ άλλη συνάδελφός του έχει δώσει σε 10 υποθέσεις συνολικά 290 αναβολές. Τρίτη δικαστής έχει δώσει σε 7 υποθέσεις 206 αναβολές και παραμένουν στο συρτάρι της για διάστημα που αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις και τα 11 χρόνια. Περίπου 13 χρόνια κρατά άλλος δικαστής 4 υποθέσεις στο γραφείο του δίνοντας συνολικά 115 αναβολές, ενώ μία συνάδελφός του επί 9 χρόνια δεν δικάζει 3 υποθέσεις, δίνοντας περισσότερες από 80 αναβολές. Η λίστα τέτοιων περιπτώσεων είναι τεράστια και το πρόβλημα μοιάζει να μην έχει λύση.

19.739 καταδικαστικές αποφάσεις μέσα σε 60 χρόνια

Οι παθογένειες και οι «αναπηρίες» του δικαστικού συστήματος της χώρας μας έχουν, φυσικά, και ευρωπαϊκό αντίκτυπο, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να έχει εκδώσει τα τελευταία 60 χρόνια (1959-2020) συνολικά 19.739 καταδικαστικές αποφάσεις. Από αυτές, οι 5.950 αφορούν καταδίκες για παραβίαση εύλογου χρόνου, δηλαδή καθυστερήσεις στην εκδίκαση μιας υπόθεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2020, τη θλιβερή πρωτιά κατείχε η γειτονική Ιταλία με 1.202 καταδικαστικές αποφάσεις, δεύτερη η Τουρκία με 608 και τρίτη η Ελλάδα με 542 καταδικαστικές αποφάσεις, επί συνόλου 1.047 καταδικαστικών ελληνικών αποφάσεων. Μάλιστα, αν παρατηρήσει κάποιος το ποσοστό καταδικών της χώρας για παραβίαση του εύλογου χρόνου, θα δει ότι υπερβαίνει το 52% των συνολικών καταδικαστικών αποφάσεων.

Παναγιώτης Πικραμμένος: Μεταρρυθμίσεις και σύσταση Παρατηρητηρίου 

Τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, το οποίο θα συλλέγει στοιχεία ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, ώστε με αντικειμενικά κριτήρια να διαμορφωθεί ο δικαστικός χάρτης της χώρας, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αργή και μη ορθή απονομή της δικαιοσύνης διασπά την κοινωνική συνοχή, κάνει τον πολίτη να μην έχει εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου και, τελικά, στην ίδια τη Δημοκρατία», ανέφερε στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που προϋποθέτουν αλλαγές στο συνταγματικό πλαίσιο, οι οποίες όμως δεν μπορούν να γίνουν σύντομα. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης προέδρων ανώτατων δικαστηρίων με εκσυγχρονιστική βούληση, που να μη μένουν για ένα μόνο έτος θητείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση στο θέμα. «Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει, αλλά το εύχομαι, γιατί έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», σχολίασε και συμπλήρωσε αναφερόμενος στις απολύσεις δικαστικών λειτουργών: «Δεν φθάνει να κατηγορήσουμε τους δικαστικούς λειτουργούς, που έχουν, βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Δεν υπάρχει μόνο ευθύνη των δικαστικών λειτουργών που δεν ήταν επιμελείς στα καθήκοντά τους, αλλά και εκείνων που τους άφησαν να εξελιχθούν έτσι ή που δεν τους διαπαιδαγώγησαν ή δεν τους κατηύθυναν σωστά ή που “έκαναν και τα στραβά μάτια” ακόμα».


ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Γερμανικά κρατίδια καθιστούν ποινικό αδίκημα τη χρήση του φιλορωσικού συμβόλου «Z»

 


Αρκετά γερμανικά κρατίδια διεμήνυσαν ότι η δημόσια χρήση του συμβόλου «Z», που χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στη ρωσική «νίκη» στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα είναι στο εξής ποινικό αδίκημα.

Η αξιωματούχος («γερουσιάστρια») που είναι αρμόδια για το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών στην κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου, η Ίρις Σπράνγκερ, εξήγησε σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel ότι «σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι η χρήση του λευκού ‘Z’ συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, αυτό φυσικά σημαίνει υποστήριξη του επιθετικού πολέμου. Αυτό θα είναι ποινικά κολάσιμο και θα επεμβαίνουμε αμέσως».

Ποινικό αδίκημα η χρήση του φιλορωσικού συμβόλου «Z»

Η κυρία Σπράνγκερ επικαλέστηκε το άρθρο 140 του ποινικού κώδικα, που καθιστά ποινικά κολάσιμη τη χρήση ορισμένων συμβόλων και επισύρει ποινές ως και τριών ετών φυλάκισης ή/και χρηματικά πρόστιμα.

Την Παρασκευή, η Κάτω Σαξονία και η Βαυαρία ανήγγειλαν επίσης ότι θα ποινικοποιήσουν τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου. «Δεν εγκρίνουμε την επιδοκιμασία εγκλημάτων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Γκέοργκ Άιζενραϊχ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στη Στουτγκάρδη και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κοινοβουλευτικοί τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης του συμβόλου.

«Το σύμβολο ‘Z’ του φασισμού του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν πρέπει να απαγορευτεί σε όλη τη Γερμανία», έκρινε ο Γιοάχιμ Σταμπ, υπουργός Προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μέσω Twitter.

Το «Z» αποτελεί συντομογραφία της φράσης «για τη νίκη» στα ρωσικά—παρότι το κυριλλικό αλφάβητο δεν έχει ζήτα.


iefimerida.gr



Γεμάτη από Ρώσους πράκτορες η Ευρώπη, προειδοποιούν οι Financial Times


 

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η Ευρώπη, καθώς οι κατάσκοποι της Ρωσίας φαίνεται πως είναι σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Όπως γράφουν οι Financial Times, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία είναι μεταξύ άλλων, χώρες που έχουν εντοπίσει πράκτορες που δρούσαν υπερ της Ρωσίας διοχετεύοντας τις μυστικές υπηρεσίες με ευαίσθητα έγγραφα και μυστικά κρατών.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, διαθέτουν αρκετά στοιχεία και πληροφορίες και συμβουλεύουν τις Ευρωπαϊκες χώρες όταν εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεκάδες Ρώσοι πράκτορες βρίσκονται στην Γερμανία, την Γαλλία αλλά και το Βέλγιο. Την ίδια ώρα, δεκάδες Ρώσοι πολίτες έχουν απελαθεί από τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας τους τελευταίους μήνες με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στους FT λέει ότι η συζήτηση για τους Ρώσους μυστικούς πράκτορες ήταν κάπως «απαγορευμένη» τα τελευταία χρόνια, και δρούσαν ανενόχλητοι στην Δύση. Τον τελευταίο καιρό όμως, η Ευρώπη κοιτάζει κατάματα το πρόβλημα. Όπως λέει ο ίδιος, «οι δημοκρατίες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην απειλή, αν δεν γνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών το πρόβλημα».

Τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα προκαλούν προβληματισμό. Το 2017, αποκαλύπτεται ότι ρώσος πράκτορας δούλευε ως στενός σύμβουλος του τότε Γάλλου υπουργού Άμυνας – τώρα είναι υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian. Τον Ιούλιο του ‘20, οι αρχές της Δανίας εντόπισαν Ρώσους που προσπαθούσαν να κλέψουν έγγραφα που αφορούσαν την ενεργειακή τεχνολογία. Την ίδια χρονιά, Γάλλος στρατηγός, ο οποίος ήταν στο ΝΑΤΟ και εργαζόταν στην ναυτική βάση της Νάπολης συνελήφθη διότι είχε παραδώσει απόρρητα έγγραφα στη μυστική υπηρεσία της Ρωσίας (GRU). Ξανά στη Δανία, τον Δεκέμβριο, εντοπίστηκαν δύο μυστικοί πράκτορες οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν πληροφορίες από Δανέζικη εταιρία νανοτεχνολογίας.

Τον Μάρτιο του ‘21, στην Βουλγαρία συνελήφθησαν 6 ημεδαποί ανάμεσα τους και εργαζόμενοι στο υπουργείο Άμυνας αλλά και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, διότι πωλούσαν πληροφορίες στην GRU για 3000 δολάρια την κάθε μια. Στην Γερμανία, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, συνελήφθη επιστήμονας, διότι είχε «κλέψει» απόρρητες πληροφορίες που αφορούν την τεχνολογία πυραύλων.

Η Ρωσία έχει περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενους στις τρεις μεγαλύτερες μυστικές υπηρεσίες που διαθέτει. Η GU, μια από τις μεγαλύτερες μυστικές της υπηρεσίες, είναι επικεντρωμένη σε θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ και στρατιωτικές τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα το σαμποτάζ και την υπονόμευση ενεργειών. ι

Το FSB είναι επικεντρωμένο στο εσωτερικό της χώρας και συλλέγει πληροφορίες από τις γειτονικές χώρες, ανάμεσα τους και την Ουκρανία. Το SVR, διάδοχος της KGB, έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα τη συλλογή πληροφοριών από άλλες μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στους FT, καταλήγει τονίζοντας ότι «συχνά η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ειδικότερα όταν τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή όπως τώρα».


Ελένη Γκρήγκοβιτς

protothema.gr



Ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ γιατί κορόιδεψε τη γυναίκα του!

 


Όλα έγιναν ενώ ο Κρις Ροκ παρουσίαζε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, άρχισε να αστειεύεται. Πρώτα με το ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ – Πενέλοπε Κρουζ που είναι και οι δυο υποψήφιοι και μετά πήγε στη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, χλευάζοντας το γεγονός πως είχε σχεδόν ξυρισμένο το κεφάλι της, όπως η Ντέμι Μουρ στο G.I. Jane.




«Τζέντα, σε αγαπώ αλλά περιμένω το G. I. Jane 2» είπε ο Κρις Ροκ και η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Και δευτερόλεπτα λεπτά, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε σε… παγκόσμια μετάδοση!

Εξοργισμένος επέστρεψε στη θέση του, με τον Κρις Ροκ να του λέει πως ό,τι είπε ήταν απλά ένα αστείο αλλά ο Γουίλ Σμιθ του φώναζε να μην πιάνει στο γα@@@@νο στόμα του, το όνομα της γυναίκας του!

Φαίνεται πως το κούρεμα της Τζέντα Πίνκετ Σμιθ δεν ήταν επιλογή της αλλά η γνωστή ηθοποιός φαίνεται πως έχει αλωπεκία και της έχουν πέσει τα μαλλιά. 





Όσκαρ 2022: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητες της φετινής απονομής

 


Η βραδιά της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, των κορυφαίων βραβείων της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, έλαβε τέλος. 

Η μεγαλύτερη ανατροπή σημειώθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, καθώς σ΄αυτήν νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία "CODA" αφήνοντας πίσω της το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, την "Εξουσία του Σκύλου".

Στις υπόλοιπες μεγάλες κατηγορίες, η Τζέιν Κάμπιον απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την "Εξουσία του Σκύλου", ο Γουιλ Σμιθ αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για το King Richard και η Τζέσικα Τσαστέιν πήρε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου για το Eyes of Tammy Faye.

Να σημειωθεί επίσης πως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης διακοπής του πάρτι του αμερικανικού κινηματογράφου, στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, απαριθμώντας τις ανάγκες των Ουκρανών για βασικά είδη, ανάμεσά τους «τροφή», «ιατρική φροντίδα» και φάρμακα, ή ακόμη για «κουβέρτες». «Σας ζητάμε να βοηθήσετε την Ουκρανία με όποιο τρόπο μπορείτε», ανέφερε άλλο μήνυμα.

Αναλυτικά οι νικητές

Καλύτερη Ταινία

Belfast

CODA-WINNER

Μην Κοιτάτε Πάνω

Drive my Car

Dune

King Richard

Πίτσα Γλυκόριζα

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών

Η Εξουσία του Σκύλου

West Side Story



Σκηνοθεσία

Τζέιν Κάμπιον (Η Εξουσία του Σκύλου)-WINNER

Κένεθ Μπράνα (Belfast)

Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι (Drive my Car)

Πολ Τόμας Αντερσον (Πίτσα Γλυκόριζα)

Στίβεν Σπίλμπεργκ (West Side Story)

Α' Ανδρικός Ρόλος

Χαβιέρ Μπαρδέμ (Being the Ricardos)

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Η Εξουσία του Σκύλου)

Αντριου Γκάρφιλντ ( Tick Tick Boom)

Γουιλ Σμιθ (King Richard)-WINNER

Ντένζελ Γουάσινγκτον (The Tragedy of Macbeth)


Α' Γυναικείος Ρόλος

Τζέσικα Τσαστέιν-Eyes of Tammy Faye-WINNER

Ολίβια Κόλμαν, Η Χαμένη Κόρη

Πενέλοπε Κρουζ, Παράλληλες Μητέρες

Νικόλ Κίντμαν, Being the Ricardos

Κρίστεν Στιούαρτ, Spencer

Διασκευασμένο Σενάριο

Drive my Car

CODA-WINNER

Dune

The Lost Daughter

Η Εξουσία του Σκύλου


Πρωτότυπο Σενάριο

Belfast-WINNER

Μην Κοιτάτε Πάνω

King Richard

Πίτσα Γλυκόριζα

The Worst Person in the World


B' Γυναικείος Ρόλος

Τζέσι Μπάκλει (The Lost Daughter)

Αριάνα Ντε Μπόζι (West Side Story)-WINNER

Τζούντι Ντεντς (Belfast)

Κρίστεν Ντανστ (Εξουσία του Σκύλου”)

Αουνζάνιου Ελις(“King Richard”)


Β' Ανδρικός Ρόλος

Κίραν Χάιντς (Belfast)

Τρόι Κάτσερ (CODA)- WINNER

Τζέσε Πλέμονς (Η Εξουσία του Σκύλου)

Τζ, Κ. Σίμονς (Being the Ricardos)

Κόντι Σμιτ ΜακΦ ι(“Εξουσία του Σκύλου”)


Μουσική

Μην Κοιτάτε Πάνω

Dune- WINNER

Encanto

Παράλληλες Μητέρες

Η Εξουσία του Σκύλου


Καλύτερο Τραγούδι

Be Alive από την ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»

Dos Oruguitas από την ταινία «Ενκάντο, Ένας Κόσμος Μαγικός»

Down To Joy από την ταινία «Belfast»

No Time To Die από την ταινία «No Time to Die»-WINNER

Somehow You Do από την ταινία «Four Good Days»


Κοστούμια

“Cruella”-WINNER

“Cyrano”

“Dune”

“Nightmare Alley”

“West Side Story”


Φωτογραφία

Γκρεγκ Φρέιζερ για το «Dune»- WINNER

Νταν Λαόυστσεν για το «Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών»

Αρι Βέγκνερ για την «Εξουσία του Σκύλου»

Μπρούνο Ντελμπονέλ για το «The Tragedy of Macbeth»

Γιάνους Καμίνσκι για το «West Side Story»


Μοντάζ

Μην Κοιτάτε Πάνω

Dune- WINNER

King Richard

Η Εξουσία του Σκύλου

Tick Tick... Boom!


ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ

Dune- WINNER

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών

Η Εξουσία του Σκύλου

Η Τραγωδία του Μακμπέθ

West Side Story


Καλύτερο Τραγούδι

“Don’t Look Up,” Nicholas Britell

“Dune,” Hans Zimmer-WINNER

“Encanto,” Germaine Franco

“Parallel Mothers,” Alberto Iglesias

“The Power of the Dog,” Jonny Greenwood


Ξένη Ταινία

Drive My Car (Ιαπωνία)- WINNER

Flee (Δανία)

The Hand of God (Ιταλία)

Lunana: A Yak in the Classroom (Μπουτάν)

The Worst Person in the World (Νορβηγία)



Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Ενκάντο: Ενας Κόσμος Μαγικός- WINNER

Flee

Λούκα

Οι Μίτσες και η Εξέγερση των Μηχανών

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος



Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους

Ascension

Attica

Flee

Summer of Soul- WINNER

Riding with Fire


Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους

Audible

Lead me Home

The Queen of Basketball-WINNER

Three Songs for Benazir

When We Were Bullies


Οπτικά Εφέ

Dune-WINNER

Free Guy

No Time to Die

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

Spider-Man No Way Home


Μικρού Μήκους Ταινία - Animation

Affairs of the Art

Bestia

Boxballet

Robin Robin

The Windshield Wiper-WINNER


Μικρού Μήκους Ταινία - Live Action

Ala Kachuu – Take and Run

The Dress

The Long Goodbye- WINNER

On My Mind

Please Hold


Ηχος

Belfast

Dune-WINNER

No Time to Die

Η Εξουσία του Σκύλου

West Side Story


Κομμώσεις και Μακιγιάζ

Coming to America

Cruella

Dune

The Eyes of Tammy Faye-WINNER

House of Gucci



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον διεθνή τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία


 

Σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο.

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει.

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο.





Ισραήλ βίντεο δείχνει δύο τρομοκράτες να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα

 



Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξη τραυματίστηκαν σε μια «τρομοκρατική» επίθεση απόψε στην ισραηλινή πόλη Χαντέρα (βόρεια), έγινε γνωστό από τους διασώστες και την αστυνομία, που επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τους δράστες.

Οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας στη Χαντέρα, τις οποίες μετέδωσαν τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, δείχνουν δύο άνδρες να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα σε έναν δρόμο, όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα, προτού κατευθυνθούν προς το πεζοδρόμιο, όπου κινήθηκαν εναντίον τους Ισραηλινοί στρατιώτες. Στο βίντεο φαίνεται να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, και ένας τρομοκράτης να πέφτει νεκρός.

Δείτε το βίντεο




Πάνος Καμμένος: Τι απαντά το εστιατόριο που δεν δέχθηκε τον σκύλο του


 

Απάντηση δίνει το εστιατόριο στην Αργολίδα το οποίο ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε πως δεν δέχθηκαν τον σκύλο του αποκαλώντας τον «κοπρόσκυλο».

Με ανάρτηση στο Facebook το εστιατόριο «Μαριβόν» αναφέρει πως «δεν ειπώθηκε ποτέ μα ΠΟΤΕ η λέξη ‘κοπρόσκυλο’ και ούτε ‘πετάξαμε’ έξω από το μαγαζί κανέναν. Με πολύ σεβασμό είπαμε στον ιδιοκτήτη του σκύλου πως δεν δεχόμαστε τα κατοικίδια στο εστιατόριό μας, βαση νόμου δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια στο εστιατόριο».


Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

Μαριβον Εστιατόριο
21 ώρες πριν

Επίσημη ανακοίνωση

Το τελευταίο 24ωρο το εστιατόριο μας άρα και η οικογένεια μας ( για όσους πραγματικά μας γνωρίζουν είναι ένα ) δέχεται πολύ σκληρή κριτική , διότι δημιουργήθηκε το τονίζουμε πως «δημιουργήθηκε» μια κατάσταση για την οποία δεν αναρωτήθηκαν πολλοί αυστηροί κριτές εάν είναι αλήθεια ή όχι.

Δεν ειπώθηκε ποτέ μα ΠΟΤΕ η λέξη «κοπρόσκυλο» και ούτε «πετάξαμε» έξω από το μαγαζί κανέναν. 

...See more
May be an image of 2 people, people standing, horse, outdoors and text that says "SUN SUN-OAY DAY"
May be an image of 2 people, horse and outdoors