Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ανατροπές από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο



Σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης φέρνει το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα προκύψει από την ένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Αναφορικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθιερώνεται σταδιακά η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών στο νηπιαγωγείο.

Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων σε τέσσερα: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα εξετάζονται με δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα το Β΄ τετράμηνο.

Επίσης, παρατείνεται έως το τέλος Μαρτίου κάθε έτους η προθεσμία για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση που θα ισχύει για τις πανελλήνιες εξετάσεις του ίδιου έτους.

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπονται ακόμα νέοι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες προέρχονται από την ενοποίηση των υφιστάμενων κλάδων.

Τι αλλάζει με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο τα μέλη ΔΕΠ της α΄ βαθμίδας των συγχωνευόμενων ΤΕΙ αποκτούν τους ακαδημαϊκούς τίτλους των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις.

Οι καθηγητές α΄ βαθμίδας που θα κριθούν από την πενταμελή Επιτροπή του υπ. Παιδείας ότι έχουν τα προσόντα, θα ενταχθούν σε τακτικές θέσεις και από 1-1-2019 εντάσσονται στο μισθολογικό καθεστώς μέλους Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίου. Όσοι κριθούν ότι δεν πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια παραμένουν σε προσωποπαγείς θέσεις και δεν εντάσσονται στο μισθολογικό καθεστώς μέλους Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίου.

Επίσης θεσμοθετείται μία βαθμίδα “Λεκτόρων Εφαρμογών” που δεν υπάρχει σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας, προκειμένου να απορροφηθούν οι καθηγητές Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Συνολικά 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

 Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές, δηλαδή όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα σπουδών υποχρεώσεις για τη λήψη πτυχίου των Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι, εντάσσονται αυτοδίκαια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τέλος, μεταξύ άλλων στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις που διευκολύνουν τις μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.


Πηγή : star.gr


“Ορφανά” ναρκωτικά στη Νέα Σμύρνη – Εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικό γραφείο!



Μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς εντόπισαν οι αστυνομικοί σε ταξιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε σάκο κοντά στο ταξιδιωτικό γραφείο.

Ένας περαστικός είδε έναν σάκο χθες το βράδυ έξω από το ταξιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί είδαν με έκπληξη ότι ο σάκος περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και έτσι ενημερώθηκε η Δίωξη.

Τα 18 κιλά χασίς και τα τέσσερα κιλά κοκαϊνης ήταν συσκευασμένα και έτσι τα “πακέτα” έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και dna.



Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Μαρέβα Μητσοτάκη: Σε εξέλιξη επιχείρηση εξόντωσής μου



«Από τη μέρα που ο σύζυγος μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα τα επίπεδα. Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα» αναφέρει φανερά οργισμένη η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η κ. Μητσοτάκη επισημαίνει με νόημα ότι : «οι εγκέφαλοι αυτής της επιχείρησης βρίσκονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου» και συνεχίζει: «Τα εκτελεστικά τους όργανα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, κατασκευάζουν ιστορίες και εξαπολύουν συκοφαντίες και ψέματα. Δικαιολογούν ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες. Όλοι γνωρίζουν τί θέλει να πετύχει αυτό το παρακράτος εναντίον μου, αλλά δεν θα το πετύχει. Ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μου θα φοβηθούμε. Όσο κι αν κακοποιήσουν την αλήθεια, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν πρόκειται να με λυγίσουν. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου, χωρίς να δειλιάσω απέναντι στην αλητεία και στην τρομοκρατία. Δύναμή μας η αντοχή μας. Είναι δειλοί και θα ηττηθούν».




Με €389,65 μικτά 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα



Με μέσο μικτό μισθό 389,65 ευρώ αμείβονται 636.424 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και αντιστοιχούν στο 29,66% του συνόλου των ασφαλισμένων του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι κατά τον μήνα Μάιο του 2017 ανέρχονταν σε 2.145.565 άτομα. Ουσιαστικά, ένας στους τρεις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αμείβεται με μέσο καθαρό μισθό που είναι μικρότερος από το τακτικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 49,60 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.152,19 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,48 ευρώ και 389,65 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 42,07 ευρώ και ο μέσος μισθός 599,92 ευρώ. Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.

Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 64,43% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 60,25%. Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 86,88% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 94,95%. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, πέρυσι τον Μάιο υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις» (ΑΠΔ) από 252.847 κοινές επιχειρήσεις και 5.298 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ ανέρχεται σε 2.055.456, εκ των οποίων 2.032.829 σε κοινές επιχειρήσεις και 22.627 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Δραστηριότητα ανά κλάδο

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, το 20,93% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», το 18,21% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και το 12,61% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Επίσης, το 21,55% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 16,01% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 12,22% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 40,05% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 13,17% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 10,80% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». 

Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 21,24%. 25,40% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 23,94% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,43% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 33,03% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», 27,82% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες» και 18,24% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου». 

Δημογραφικά στοιχεία

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,14% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 52,63% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,34%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,52%. Στο σύνολο των επιχειρήσεων 22,81% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 53,63% έως 39 ετών. Επίσης, 71,85% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 71,92% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 65,84%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 17,73% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 17,58% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 31,05%. 

Στους ασφαλισμένους αλβανικής υπηκοότητας, 38,56% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 15,53% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» 14,64%. Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε. και των Αλβανών υπηκόων), 27,40% απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 20,24% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 19,38% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές» το 25,74% είναι αλλοδαποί, ενώ στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 3,36% των ασφαλισμένων. Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» το 21,92% είναι αλλοδαποί, ενώ στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 18,21% των ασφαλισμένων. Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» το 13,97% είναι αλλοδαποί, ενώ στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 12,61% των ασφαλισμένων.


Πηγή : marketnews.gr


Έγκλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : Ο ΕΟΠΥΥ κόβει την αποζημίωση για τις ακτινοθεραπείες


Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους καρκινοπαθείς καθώς ο ΕΟΠΥΥ κόβει την αποζημίωση για τις ακτινοθεραπείες που δεν έχουν πάρει προηγουμένως έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Δε φθάνει που αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και μήνες για να κάνουν ακτινοθεραπείες στον δημόσιο τομέα οι καρκινοπαθείς, εάν για λόγους υγείας και χρόνου επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, δεν θα αποζημιωθούν ποτέ.

Η νέα εντολή ήρθε από τον ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού προκειμένου να μην δέχονται πλέον αιτήματα από ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν ακτινοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Έτσι οι καρκινοπαθείς που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους καθώς πρόκειται για ακριβές θεραπείες.

Μάλιστα όπως διαπιστώνει ο ΕΟΠΥΥ στο έγγραφο που απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του, ζητά να μην παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν κάνει Ακτινοθεραπείες πριν το πράσινο φως του ΚΕΣΥ.

Πρόκειται προφανώς για άλλο ένα τρικ του ΕΟΠΥΥ για να εξοικονομήσει κονδύλια, δεδομένου πως είναι γνωστό ότι το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε έναν με 1,5 μήνα και πολλές φορές οι ασθενείς δε διαθέτουν τον χρόνο αυτό.

Άλλωστε πολλές μορφές καρκίνου πρέπει να υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία μόλις 1,5 μήνα μετά από μία χειρουργική επέμβαση.

Ταυτόχρονα οι ουρές στα δημόσια νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και φθάνουν τουλάχιστον τους 5 και 6 μήνες, παρότι είχαν μειωθεί πριν μερικούς μήνες.
Δείτε ΕΔΩ τι είχε καταγγείλει για τις ατελείωτες αναμονές για ακτινοθεραπείες ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και τι είχε απαντήσει η Διοίκηση του Αγίου Σάββα: «Διοικητής Αγ.Σάββα: Μόνο 3 μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία! Τι υποστηρίζουν οι γιατροί»

Οι αναμονές μηνών πάντως είναι γνωστές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία έχει δηλώσει ότι προχωρά σε επανασχεδιασμό των υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα για ογκολογικούς ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας: «Έρχονται μέτρα για τα ογκολογικά νοσοκομεία! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ.Υγείας»

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ στο έγγραφό του με το οποίο ζητά να κοπούν οι αποζημιώσεις στις ακτινοθεραπείες, διαπιστώνει ότι ο «όγκος των αιτημάτων ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν την έγκριση του ποσού που κατέβαλαν σε ιδιώτες για τη διενέργεια Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής/ Ακρινοθεραπείας, προγενέστερα της έκδοσης της θετικής απόφασης του ΚΕΣΥ, έχει παρατηρηθεί ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος«. 

Προφανώς για τα αιτήματα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι είναι πολλά, αφού ακόμη και η έγκριση για τη θεραπεία αυτή διαρκεί πολύ στα γρανάζια του γραφειοκρατικού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας.

Και είναι επίσης προφανές ότι στην περίπτωση των ακτινοθεραπειών, δεν μπορούμε να έχουμε «κατευθυνόμενη» θεραπεία αφού πρόκειται για διαδικασία που γίνεται για λόγους ζωής και θανάτου.


Πηγή


Διαλύθηκε το περίβλημα του κινητήρα στον αέρα!!



Και ξαφνικά ο κινητήρας του αεροσκάφους της  United Airlines - UA1175 άρχισε να διαλύεται στον αέρα στο δρομολόγιο Σαν Φρανσίσκο-Χαβάη. 

Το Boeing 777 της United Airlines  35 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και οι επιβάτες έβλεπαν τον κινητήρα να διαλύεται στον αέρα. 

Οι κυβερνήτες του αεροσκάφους με ψυχραιμία έστειλαν σήμα κινδύνου στο κέντρο ελέγχου, από το οποίο τους δόθηκε εντολή να προβούν σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Χονολουλού κάτι που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια. 




Ένταση με τους "Δεν Πληρώνω" με 8 προσαγωγές! Το κίνημα που έστησε, εκμεταλλεύτηκε και εξαπάτησε ο Τσίπρας


Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί της Πέμπτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» απέκλεισαν της είσοδό του καθώς διεξαγόταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. 

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών οι οποίοι τους απώθησαν, προχωρώντας μάλιστα λίγο αργότερα σε 8 προσαγωγές.

Για την ιστορία οι "Δεν Πληρώνω" δημιουργήθηκαν και γιγαντώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης του που τους έλεγαν να μην πληρώνουν και έταζαν σεισάχθεια για τα χρέη τους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη τους και τους εξαπάτησε, τους εκμεταλλεύτηκε για όσο χρειάστηκε και τώρα τους κυνηγάει. 

Καλό θα ήταν κάθε Τετάρτη σε πλειστηριασμό να μην διαδηλώνουν οι "Δεν Πληρώνω", σε συμβολαιογραφία και Ειρηνοδικεία αλλά έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα που τους εξαπάτησε και τους δημιούργησε. 



Έχουν βρει τον Τσίπρα και τον θίασο κυβέρνηση του και τα κάνουν οι Τούρκοι



Με το που μίλησε ο  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για τα όσα έγιναν στα Ίμια, είδε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος με ποιόν έχει να κάνει , και εμφανίστηκε με νέες δηλώσεις του αμετανόητος και προκλητικός.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε προκλητικά σε δημοσιογράφους «Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο όσον αφορά τις σχέσεις των δυο χωρών».

Προκάλεσε λέγοντας «Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους είπε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο».





Ρωσία: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι παρασκευάζουν το ελιξίριο της νεότητας!



Μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν ένα φάρμακο το οποίο χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση θα σταματάει τη γήρανση εκτιμούν Ρώσοι επιστήμονες.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο κέντρο τύπου του πρακτορείου TASS στην περιοχή των Ουραλίων, ο ακαδημαϊκός Βλαντίμιρ Σκουλάτσεφ που είναι επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιοχημείας και πρόεδρος της Βιοενεργειακής Ένωσης της Ρωσίας.

«Η γκάμα των ερευνών μας υπήρξε ιδιαίτερα φιλόδοξη, αποπειραθήκαμε να επιβραδύνουμε και μάλιστα να σταματήσουμε τη γήρανση των ανθρώπων (…). Σήμερα έχουμε το φάρμακο, ξεκινήσαμε από τις γεροντικές ασθένειες των ματιών και αυτό το φάρμακο πωλείται αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία. (…) Παρασκευάσαμε ένα φάρμακο το οποίο θεραπεύει τα εγκαύματα και τις ανοιχτές πληγές και από 1ης Δεκεμβρίου η αλοιφή αυτή ήδη πωλείται. Και τρίτον, αυτό που κάναμε είναι ότι αρχίσαμε τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου για τη γήρανση. Πρόκειται για μια συστημική θεραπεία, μια προσπάθεια (…) να θρέψουμε τον οργανισμό (…) με αντιοξειδωτικό», δήλωσε ο Ρώσος ακαδημαϊκός.

Ο Βλαντίμιρ Σκουλάτσεφ, αναφέροντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι ήδη έχει επιτευχθεί επιβράδυνση της γήρανσης σε φυτά, μανιτάρια, ασπόνδυλους οργανισμούς και ψάρια, είπε: «Νομίζω ότι στη Ρωσία οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και στα προσεχή 2-3 χρόνια (…) θα εμφανισθεί παρασκεύασμα (...) για τη θεραπεία συνολικά της γήρανσης».

Ο ακαδημαϊκός Σκουλάτσεφ είναι ειδικός στον τομέα της βιοχημείας, έχει γράψει πλήθος συγγραμμάτων με θέμα την ενέργεια του κυττάρου και θεωρείται ένας από τους ιδρυτές της βιοενέργειας που συνιστά μια νέα κατεύθυνση στους τομείς της βιοχημείας, βιοφυσικής και φυσιολογίας.

Από το 1991 διευθύνει το Ινστιτούτο φυσικο-χημικής βιολογίας ονόματι Μπελαζέρσκι του Πανεπιστήμιου Λομονόσοφ της Μόσχας και από το 2002 είναι κοσμήτορας της σχολής βιο-μηχανικής και βιο-πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Μόσχας που ίδρυσε ο ίδιος. Έχει γράψει περισσότερες από 700 επιστημονικές εργασίες και θεωρείται ο πλέον αναγνώσιμος βιολόγος στη Ρωσία.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Σκουλάτσεφ ασχολήθηκε με τη μελέτη της θεωρίας γήρανσης του οργανισμού, ως βιολογικού προγράμματος και ως αναζήτηση τρόπων επιβράδυνσής της. Το 2003, δημιούργησε το πρόγραμμα διεπιστημονικής και βιοατρικής συνεργασίας με την επωνυμία «Πρακτική εφαρμογή των ιόντων Σκουλάτσεφ» στο οποίο συμμετέχουν 300 ξένοι και Ρώσοι επιστήμονες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων ιατρικών παρασκευασμάτων, που θα αντιμετωπίζουν παθολογίες του οργανισμού που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας, όπως και την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Για την συμβολή του στη θεμελίωση και ανάπτυξη του κλάδου της βιοενέργειας ο Σκουλάτσεφ τιμήθηκε με το βραβείο Ντεμίντοφ το 2017, το οποίο θεωρείται το πλέον σημαντικό επιστημονικό βραβείο στη Ρωσία που δεν απονέμεται από την κυβέρνηση.


Πηγή: protothema.gr


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Μπουτάρη



Πολίτες της Θεσσαλονίκης κινητοποιούνται μέσω Facebook

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι από πολίτες έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα seleo.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κάλεσμα έγινε μέσω facebook προς τους πολίτες που θέλουν να αντιδράσουν στις δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης για μετονομασία του αεροδρόμιο και των ΚΤΕΛ της πόλης, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπουτάρης με νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους στο facebook: «Πρόσκληση-Διαμαρτυρία πολιτών Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου. Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Σκοπιανό, καθώς και οι δηλώσεις του για την αλλαγή ονομάτων στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας προσβάλουν κατάφωρα ως πολίτες.Θα επιδοθεί ψήφισμα-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».


Πηγή


«Σαφάρι» για τον εντοπισμό ανασφάλιστων Ι.Χ ξεκινά το Υπ. Οικονομικών



Ξεκινάει, άμεσα, από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης
Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Μαζαράκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της ένωσης για τον κλάδο αυτοκινήτου.

«Όλα είναι έτοιμα, όπως μας ενημέρωσαν από την ΑΑΔΕ και σε λίγες ημέρες ξεκινά ο έλεγχος, ο οποίος θα γίνεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο», είπε ο κ. Μαζαράκης, επισημαίνοντας στη συνέχεια την ανάγκη να σταματήσει το φαινόμενο, 6 εκατομμύρια ασφαλιζόμενοι να πληρώνουν για τους 600.000 ανασφάλιστους.

Ο κ. Μαζαράκης σημείωσε ακόμη ότι η Ένωση έχει θέσει ως στόχο την ριζική λύση του προβλήματος επιβίωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα, ενώ επιχειρείται από το υπουργείο η εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.


Πηγή : kathimerini.gr


Δικηγόρος του Τράμπ πλήρωσε πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της




Ο προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι κατέβαλε από την τσέπη του 130.000 δολάρια σε μια ηθοποιό του πορνογραφικού κινηματογράφου που ισχυριζόταν το 2016 πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα των ακινήτων, με μια ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα The New York Times.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν διευκρίνισε ότι δεν αποζημιώθηκε από τον Τραμπ για τη δαπάνη που έκανε όταν πλήρωσε τη Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς στην πορνογραφική βιομηχανία. Η πληρωμή ήταν νόμιμη, πρόσθεσε ο Κόεν, ο οποίος πάντως δεν δίνει καμιά εξήγηση για τους λόγους που κατέβαλε τα χρήματα στην Κλίφορντ, όπως σημείωσε η εφημερίδα.

«Ούτε ο Οργανισμός Τραμπ, ούτε η εκστρατεία του Τραμπ δεν αποτέλεσαν μέρος της συναλλαγής με την κυρία Κλίφορντ, και ούτε ο ένας, ούτε η άλλη με αποζημίωσαν για αυτή την πληρωμή, άμεσα ή έμμεσα», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τους Τάιμς.

«Η πληρωμή στην κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν υπήρξε συνεισφορά της εκστρατείας (του Τραμπ) ούτε υπήρξε δαπάνη της εκστρατείας από οποιονδήποτε» συνεργάτη της, επέμεινε ο Κόεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος ήταν απλός πολίτης όταν συναντήθηκε με την ηθοποιό με την οποία υποτίθεται πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις, το 2006.

Ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος τότε με τη Μελάνια, η οποία είχε γεννήσει τον γιο τους τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η συναλλαγή με την ηθοποιό είχε αναφερθεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα The Wall Street Journal τον περασμένο μήνα.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τότε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν συνευρέσεις ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίφορντ.


ΤΑ ΝΕΑ


Αίτημα βουλευτών της Ν.Δ. για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων




Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, απέστειλαν σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κ. Δουζίνα με αίτημα την έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Επιτροπής.

Η επιστολή :


Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018


Προς: Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών
           Υποθέσεων,  κ. Κ. Δουζίνα

Θέμα: Αίτημα για έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η επιδείνωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο συνεχίσθηκε καθ’ όλο το 2017, το οποίο έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών. Από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δυτικά των νησίδων. Ακραία πρόκληση συνιστά ο χθεσινός εμβολισμός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων. Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ευθέως με χρήση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου. 

Υπό το φως των εξελίξεων αυτών επιβάλλεται να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα.

Για το λόγο αυτόν ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής σε έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού Άμυνας και του Α/ΓΕΕΘΑ.

Είμαστε βέβαιοι ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Με εκτίμηση,

1.    ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.    ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3.    ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.    ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5.    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
6.    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
7.    ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8.    ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
9.    ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
10. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
11. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
12. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
13. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




Cumhuriyet: Οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ιμια (Φωτογραφίες)



Φωτογραφίες από την παραλία Gumusluk του Bodrum απέναντι από τα Ιμια, όπου πραγματοποιούνται εργασίες δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, σύμφωνα με την οποία στο σημείο θα κατασκευαστεί στρατιωτική εγκατάσταση.

Όπως αναφέρει το φωτογραφικό δημοσίευμα μετά την ένταση στο Αιγαίο ανάμεσα σ ε τουρκικά και ελληνικά πλοία παράκτιας ασφάλειας στα Ίμια, θα κατασκευαστεί στρατιωτική εγκατάσταση στην παραλία Gumusluk η οποία βρίσκεται απέναντι από τις βραχονησίδες.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία», επισημαίνει η Cumhuriyet ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.





ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Φρίκη για 16χρονη στην Καλλιθέα: Την ανάγκαζαν να εκδίδεται 16 ώρες τη μέρα



Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι, μόλις 16 ετών.

Το κύκλωμα εξάρθρωσε έπειτα από πολυήμερες έρευνες η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μαστροποί διαφήμιζαν τις γυναίκες μέσω ιστοσελίδων που είχαν δημιουργήσει στο διαδίκτυο.

Μάλιστα οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή της Καλλιθέας, κατάφεραν να απελευθερώσουν από τα χέρια των αδίστακτων μαστροπών, μια ανήλικη κοπέλα μόλις 16 ετών από την Βουλγαρία! Την οποία τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και σε οίκους ανοχής. Προκειμένου φυσικά να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες των κακοποιών… Πελάτες οι οποίοι είχαν διαβάσει την διαδικτυακή αγγελία και πλήρωναν εν γνώση τους μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να βρεθούν ερωτικά με το ανήλικο κορίτσι.

Με τη βία στην πορνεία η ανήλικη – Εργάζονταν 16 ώρες την ημέρα!

Μάλιστα οι αδίστακτοι μαστροποί εξανάγκαζαν με την βία το ανήλικο κορίτσι να εργάζεται τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, σε διαδοχικά ερωτικά ραντεβού.

Στην συνέχεια την κλείδωναν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας προκειμένου να ξεκουραστεί για λίγο. Μόνο μέχρι να ξεκινήσει εκ νέου ο ημερήσιος “μαραθώνιος” των ερωτικών ραντεβού.

Έτσι «ψάρεψαν» οι μαστροποί την ανήλικη

Την ανήλικη κοπέλα είχε “ψαρέψει” στην Βουλγαρία άνθρωπος του κυκλώματος, εκμεταλλευόμενος την δεινή της οικονομική κατάσταση. Της είχε υποσχεθεί πως στην Ελλάδα θα βρει αξιοπρεπή εργασία και μάλιστα με υψηλές αποδοχές.

Για την μετακίνηση των εκδιδόμενων γυναικών προς τους πελάτες διέθεταν 6 αυτοκίνητα και 96 κινητά τηλέφωνα για να κλείνουν τα ερωτικά ραντεβού

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες των Αστυνομικών του Οργανωμένου Εγκλήματος οι κακοποιοί είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες, διαφημίζοντας μέσω του διαδικτύου το “εμπόρευμά” τους. Που δεν ήταν άλλο από καλλίγραμμες κοπέλες από την Ρουμανία και την Αλβανία, οι οποίες στην κυριολεξία ήταν φυλακισμένες από τους μαστροπούς και τις εξανάγκαζαν με την βία να εκδίδονται σε πελάτες.

Χαρακτηριστικό τις καθημερινής δραστηριότητας των κακοποιών, τα μετρητά που βρέθηκαν στα χέρια τους κατά την σύλληψή τους.  Συγκεκριμένα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63.380 ευρώ και 800 αμερικανικά δολάρια!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ.: Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, αποκαλύπτει τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι αποκλίσεις στην αγορά εργασίας διευρύνονται και το χάσμα με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μεγαλώνει»

 ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας της χώρας μας, μετά από τα 3 χρόνια  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Την ώρα που η απασχόληση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της στο γενικό σύνολο της Ε.Ε. ενισχύονται, η Ελλάδα διατηρεί την αρνητική πρωτιά σε όλους τους δείκτες απασχόλησης.Μάλιστα, οι αποκλίσεις, αντί να μειώνονται διευρύνονται, και το χάσμα με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μεγαλώνει.

Πιο συγκεκριμένα, για το 3ο τρίμηνο του 2017, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι άκρως αποκαλυπτικά:

η Ελλάδα καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στη Ε.Ε. (58%).

το 73,4% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή έχουν παραμείνει εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 12 μήνες.

καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στην Ε.Ε. (15,3%).καθώς και το υψηλότερο ποσοστό πολύ μακροχρόνιας ανεργίας (άνω των 24 μηνών) (11%).

σημειώνεται μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας (-0,8%).

η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν παρουσιάζει σταθερή τάση βελτίωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, παρά το γεγονός ότι στην Ε.Ε. η κατάσταση των νοικοκυριών βελτιώνεται σε ετήσια βάση (κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από την εργασία).

το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών παραμένει κάτω από το επίπεδο του 2008.

Η πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι σκληρή: Ασθενική αποκλιμάκωση της ανεργίας, χαμηλοί μισθοί, υπερφορολόγηση, εξοντωτικές εισφορές, απόλυτη επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας, δημιουργία της γενιάς των «φτωχών» εργαζομένων των 342 ευρώ - που πλέον καθίστανται η μεγάλη πλειονότητα των νέων προσλήψεων.

Την ίδια στιγμή στην Ε.Ε., η ανεργία πλησιάζει τα προ κρίσης επίπεδα με σταθερό ρυθμό, καταγράφεται το υψηλότερο επίπεδο απασχόλησης που έχει καταγραφεί ποτέ (72,3%), η κατάσταση των νοικοκυριών βελτιώνεται σταθερά, με ποσοστό ανάπτυξης περίπου 1,5% σε ετήσια βάση, ενώ αυξάνονται σημαντικά οι μόνιμες θέσεις εργασίας και οι θέσεις πλήρους απασχόλησης. 

Η ανάπτυξη επανήλθε στην Ευρώπη.  Η αντιφατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης, όμως, ματαιώνει τις θυσίες των πολιτών και κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη σε συνθήκες μόνιμης κρίσης και υποαπασχόλησης». 


Άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία ζητούν οι ευρωβουλευτές Βόζεμπεργκ και Ανδρουλάκης απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την άσκηση πιέσεων προς στην Τουρκία για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ζητούν με επείγουσες ερωτήσεις τους προς την Επιτροπή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρει ότι «οι νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού σώματος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ερώτησή του προς την Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι καταγγέλλει «την επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο, με ευθύνη της Άγκυρας» και προσθέτει ότι «το περιστατικό πρωτοφανούς έντασης επιβεβαιώνει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σημειώνει δε ότι «έρχεται σε συνέχεια των «πειρατικών» ελιγμών τουρκικών σκαφών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε πλωτό γεωτρύπανο».

Η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρει επίσης ότι, «καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα διεξήγαγαν αεροναυτική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου ανατολικά της Ρόδου, ενώ αλλεπάλληλες ήταν και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, μερικά εκ των οποίων μάλιστα ήταν οπλισμένα».

Και οι δύο ευρωβουλευτές ρωτούν πώς σκοπεύει να αντιδράσει η Ε.Ε στις ευθείες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας δυο κρατών-μελών από τον Πρόεδρο της Τουρκίας; Ρωτούν επίσης αν η συμπεριφορά αυτή συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία απέναντι στην Ε.Ε ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.


Πηγή : dikaiologitika.gr


Τοποθετήσεις Τομεαρχών Ν.Δ. κ. Μ. Βορίδη και Ν. Παναγιωτόπουλου για Novartis



Τοποθετήσεις του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αττικής, κ. Μάκη Βορίδη και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών για την υπόθεση Novartis.

Μ. Βορίδης: 

Το πολιτικά ενδιαφέρον μέρος είναι ποιο; Από εκεί που υποτίθεται ότι έχουμε τη συγκλονιστική αποκάλυψη σκανδάλου κατά Παπαγγελόπουλο και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπάρχει στην κυβερνητική πρόταση έχουμε μια αποτύπωση στην οποία δεν υπάρχει περιγραφή αδικημάτων. Και κατά την οποία το μόνο που θα κάνει η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι να πάρει θέση επί του νομικού αυτού ερωτήματος. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτε άλλο. Αυτό μας λέει η κυβερνητική πλειοψηφία. Από το όλα στο φως, έχουμε πάει στο όλα έχουν εξαλειφθεί τα αξιόποινα ή όλα στη Δικαιοσύνη. Εκεί βρισκόμαστε. Εμείς, λοιπόν, γι’ αυτό επιμένουμε στο όλα στο φως.

Υπάρχει μια ωμότατη και αθλιότατη κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο. Το σκάνδαλο είναι η κυβερνητική παρέμβαση. Διότι η ουσία την οποία πρέπει να αρχίσει να ψηλαφεί κανένας ποια είναι; Θα σας θέσω ορισμένα, να τα σκεφτείτε και να τα σκεφτούν και οι πολίτες. Οποία τύχη λαμπρή και συγκυρία μετά το συλλαλητήριο του «γνωστού όχλου». Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό Ετερόκλητοι, ήμασταν. Διάφοροι ετερόκλητοι εκεί, «ετερόκλητοι οχλοκρατούντες». Τα είπε όλα αυτά ο κ. πρωθυπουργός. Όποια, λοιπόν, τύχη, την επομένη ημέρα του συλλαλητηρίου, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει μια βόλτα στον Άρειο Πάγο.  Κοίτα να δεις μια σύμπτωση! Και μάλιστα υπάρχει και μια αρχική διαρροή. Πως έγινε αυτό; Κάποιος τον είδε. Σκέφτηκε να πει για προσωπική του υπόθεση. Έτσι ξεκινάει η διαρροή. Έκανε μετά και μια δεύτερη σκέψη. «Μήπως με ρωτήσουν ποια είναι η προσωπική μου υπόθεση και δεν θα ξέρω να πω;». Και μετά παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προσωπική του υπόθεση, αλλά πήγε – λέει - να ενημερωθεί. Απλή ερώτηση προς απλούς πολίτες: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπό ποια ιδιότητα ενημερώνεται για μια δικογραφία; Και γιατί του παρέχεται, αν του παρεσχέθη, ενημέρωση; Και γιατί την εζήτησε; Δηλαδή τώρα, άμα κάνει κάποιος πιο περίπλοκες σκέψεις, έχει άδικο; Δεν του δίνει πάτημα ο κ. Τζανακόπουλος; Πρώτον αυτό. Δεύτερον, ποια είναι η διαδικασία όταν έχουμε μια δικογραφία; Η διαδικασία όταν έχουμε μια δικογραφία είναι: Τι λέει το Σύνταγμα; Και έρχεται η δικογραφία αυτή στη Βουλή, η συγκλονιστική. Με τι στοιχεία έρχεται; Με καταθέσεις τριών μαρτύρων. Με αυτό έρχεται. Από όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν και δημοσιεύματα του Documento. Αλήθεια. Άρα, λοιπόν, με αυτά έρχεται στη Βουλή. Με τους τρεις μάρτυρες. Έχω κάνει στη ζωή μου πάρα πολλές δίκες και έχω ανοίξει και πάρα πολλές δικογραφίες. Μάρτυρα που να καταθέτει εννέα φορές δεν βρήκα. Και μου έκανε εντύπωση και ένα άλλο, στις καταθέσεις. Λέει: Καταθέτει ο μάρτυρας επί τρίωρον. Τρεις ώρες κατάθεση, τρεισήμισι ώρες κατάθεση, τέσσερις. Τι εισφέρει; Δυόμιση δακτυλογραφημένες σελίδες τη φορά. Τι λέγανε τέσσερις ώρες για να βγάλουν δυόμιση σελίδες; Τι κουβέντα γινόταν εκεί; Για να βγάλουν δυόμιση σελίδες φάγανε τέσσερις ώρες και του έλεγε «να ξανάρθουμε και την άλλη βδομάδα να το συνεχίσουμε». Και μετά από πέντε μέρες «να το συνεχίσουμε». Και μετά άλλες πέντε μέρες «να το συνεχίσουμε». Μέχρι να το ταιριάξουμε, να το φέρουμε. «Και δεν μου είπες για το Σαμαρά». Το είπαν μετά από ένα μήνα. Έχεις να καταθέσεις για τη δήθεν δωροδοκία του πρωθυπουργού και δεν πας στην εισαγγελέα να το πεις; Τώρα τι συζητάμε; Εδώ έχω τον πρωθυπουργό που τα πήρε!

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι - για να καταλάβετε - στην πρόταση που κάνει η πλειοψηφία, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, δεν βρίσκεται πουθενά. Το όνομά του δεν υπάρχει στην κατηγορία. Υπάρχει Α.Λ., που αν μπείτε στον κόπο να το συσχετίσετε με τα στοιχεία της δικογραφίας, δηλαδή, να κάνετε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία και δεν έκανε, αν μπείτε, λοιπόν, σε αυτόν τον κόπο, θα διαπιστώσετε ότι οι αποδιδόμενες στον Α.Λ. πράξεις δεν είναι οι πράξεις που αποδίδονται στον Ανδρέα. Εδώ, λοιπόν, αυτός έχει εξαφανιστεί από τη δικογραφία. Δικαίωμά τους, πολύ σωστά κάνουν, ορθά το κρίνουν, απλώς το σφάλμα είναι ότι το κρίνουμε μόνο για τον Ανδρέα και δεν το κρίνουμε για όλους τους υπόλοιπους.

Ν. Παναγιωτόπουλος: 

Θέλω να κάνω λόγο για μια σειρά λογικών, δικονομικών και θεσμικών παραδόξων, που έχουμε εντοπίσει κατά τη μελέτη τόσο της κυβερνητικής πρότασης, όσο και του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας.

Πρώτο λογικό παράδοξο: Η παράλειψη από την κυβερνητική πρόταση του Υπουργού Υγείας από τον Ιανουάριο του ’15 και για κάποιο χρονικό διάστημα κ. Π. Κουρουμπλή, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που ήρθε για να την εκτιμήσουμε. Δεν κατονομάστηκε ο κ. Κουρουμπλής από την κυρία Τ. Χριστοδουλοπούλου, όταν με πανηγυρικό τρόπο ανακοινώθηκε η έλευση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Όλοι κατονομάστηκαν εκτός από τον κ. Π. Κουρουμπλή. Υποθέτω ότι επρόκειτο για άλλη μια περίεργη σύμπτωση. Η αιτιολογία για το ότι δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Κουρουμπλή στην κυβερνητική πρόταση είναι ότι η καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων του ’15 για την οποία εγκαλείται, οφείλεται στην επιμήκυνση του χρόνου διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που δημιούργησε κάποια καθυστέρηση λίγων μηνών.

Αυτό που έχω να πω σε μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν είναι ο μόνος που διαπραγματευόταν με ενδεχομένως κάποια καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν σε αποτέλεσμα με τους θεσμούς. Και άλλοι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας διαπραγματεύονταν για μακρό χρονικό διάστημα με τους θεσμούς. Πλην όμως μόνο ο κ. Κουρουμπλής τυγχάνει αυτής της εύνοιας, να εξαιρεθεί από την έρευνα επειδή δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων λόγω καθυστέρησης. Προφανώς ο λόγος είναι διότι, όπως είχαμε συζητήσει και στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Εξεταστική για τη διερεύνηση των ζητημάτων περί την Υγεία, τα στελέχη της Κυβέρνησης τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και γι’ αυτό εξαιρέθηκε ο κ. Κουρουμπλής και τότε.

Δεύτερο λογικό παράδοξο. Η δυνατότητα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Documento να έχει στοιχεία της δικογραφίας – της υποτίθεται μυστικής δικογραφίας – δεδομένου ότι η προανακριτική διαδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Και τα έχει μάλιστα πριν ακόμα αυτά προκύψουν. Αναφερόμαστε στη γνωστή κατάθεση του μάρτυρα που συνέπεσε με την Κυριακή του συλλαλητηρίου. Η τελευταία κατάθεση των προστατευομένων μαρτύρων, στην εισαγγελέα διαφθοράς, δόθηκε όταν ήδη η εφημερίδα αυτή είχε εκδώσει το κυριακάτικο φύλλο της. 

Άλλο παράδοξο: Το κεντρικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης είναι ο κ. Φρουζής. Ο διευθύνων Σύμβουλος Novartis. Όμως, οι ερευνητικές Αρχές δεν έκαναν τον κόπο ούτε καν να τον καλέσουν να καταθέσει ως μάρτυρας. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση. Θυμίζω ότι η μόνη δημόσια παρέμβασή του ήταν σε συνέντευξη προ ημερών όταν είπε αυτά που είπε, ότι δεν έχει δει κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Έτερο παράδοξο: Ένα αποδεικτικό υλικό που στηρίζεται σε μια σειρά από εικασίες, εκτιμήσεις, θεωρίες, φημολογίες. Εμείς υποστηρίζουμε ότι, εκτός από τις καταθέσεις με δόσεις, προφανώς γιατί υπάρχουν «κενά μνήμης» που επανέρχονται σιγά σιγά, υποστηρίζουμε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, πολλώ δε μάλλον κατά δύο διατελεσάντων πρωθυπουργών, με αποδείξεις του τύπου: «άκουσα», «θεωρώ», «εκτιμώ», «νομίζω», «η πιάτσα λέει ότι» κτλ. Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση έχει θεσπιστεί και το άρθρο 9 παρ. 4 του νόμου 2928 του 2001, σχετικά με το καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι μόνη η κατάθεση των προστατευομένων μαρτύρων δεν αρκεί για την καταδίκη του κατηγορουμένου.

Στο ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων, το καθεστώς των οποίων διέπεται από το νόμο του 2001, αλλά και τη βελτίωση του νομικού πλαισίου με τον 4524 του ’14, έτσι ώστε να εισάγεται η έννοια του μάρτυρα δημοσίου ενδιαφέροντος: Για να υπαχθεί κάποιο πρόσωπο φυσικό στην κατηγορία του μάρτυρα δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως τροποποιείται αντιστοίχως το 45β του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, πρέπει να υπάρχει προηγούμενη έγκριση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που εποπτεύει την αρμόδια να κάνει την έρευνα εισαγγελέα διαφθοράς. Εδώ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει στη δικογραφία που μας έχει διαβιβαστεί, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε κάπου αλλού. Δεν έχει δοθεί αυτή η έγκριση από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την εισαγγελέα διαφθοράς, προκειμένου να υπαχθούν τα φυσικά αυτά πρόσωπα σε αυτό το καθεστώς. Άρα θα μπορούσε να προκύψει και ζήτημα ακυρότητας όλου αυτού του αποδεικτικού υλικού. Είναι μια δικονομική λεπτομέρεια η οποία εκτιμώ ότι έχει τη σημασία της γιατί η τήρηση απαρεγκλίτως της διαδικασίας έχει και συνέπειες ως προς την ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης, όταν αυτή περνάει μέσα από τους διαύλους της Δικαιοσύνης. Το «κάνουμε ό,τι θέλουμε, κάμπτουμε κάθε δικονομικό κανόνα», αν έχουμε Κράτος Δικαίου, δεν πρέπει να ισχύει.

Έτερο δικονομικό παράδοξο, αν θέλετε με διασταλτική ερμηνεία. Η επίκληση του εγγράφου του FBI στην κυβερνητική πρόταση, όπου περιλαμβάνονται και επτά ονόματα πολιτικών προσώπων. Ξέρετε αυτά τα επτά ονόματα πολιτικών προσώπων, δεν προκύπτουν επειδή το σχετικό υλικό υπάρχει ως αποδεικτικό υλικό στα έγγραφα του FBI. Προκύπτει επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη δια της εισαγγελέως διαφθοράς, το ζήτησε. Άρα τα επτά πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, δεν προκύπτουν από την έρευνα του FBI. Πάλι γίνεται η σχετική εκμετάλλευση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Κακώς, λοιπόν, γίνεται επίκληση αυτού του εγγράφου, και απ’ ό,τι καταλαβαίνω σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπάρχει και η δυσαρέσκεια του οργάνου αυτού σχετικά με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να το περιλάβει, μάλλον να κάνει γνωστό δημόσια το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου.

Άλλο ένα σημείο. Η πρώτη αναφορά μάρτυρα προστατευόμενου σε πολιτικά πρόσωπα γίνεται στις 6 Νοεμβρίου 2017. Άρα, όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Βορίδης, τότε ήταν η πρώτη στιγμή και η μόνη στιγμή κατά την οποία η αρμόδια εισαγγελέας διαφθοράς, θα έπρεπε να κλείσει το φάκελο, κατά το «αμελλητί» του αρθ. 86, και να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά για τέσσερις ακόμα μήνες λαμβάνονταν καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Τέλος, τα θεσμικά παράδοξα έχουν να κάνουν προφανώς με την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση και όλη αυτή την κεντρική μεθόδευση, κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, που αποτελεί βασικό πυλώνα του Κράτους Δικαίου για την ύπαρξη του οποίου έχουμε πλέον πάρα πολλές επιφυλάξεις εμείς στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και όχι μόνο.  Θυμίζω ότι το Φεβρουάριο του 2017, σε ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού του κ. Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απάντησε στη Βουλή προαναγγέλλοντας στην ουσία για πρώτη φορά την υπόθεση Novartis. Φεβρουάριο του 2017. Ή αυτό είναι μια εκπληκτική επίδειξη προφητικών ικανοτήτων ή αποτελεί πρωθύστερη γνώση αυτής της κατά τα άλλα μυστικής δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνεστε το θεσμικό παράδοξο.           


Δέκα χρόνια με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη



Σε φυλάκιση δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Όλγας Φαρμάκη.   

Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο, αλλά όχι, όμως και αυτό του πρότερου έντιμου βίου.   Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε ένταση με την έδρα και όσα ειπώθηκαν καθώς η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε ότι το 2011, την εποχή που έγινε το συμβάν ήθελε να πληγώσει τον δράστη.   

Οι καταθέσεις σχετικά με όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ άλλαξαν σταδιακά μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Αρχικά η Γωγώ Φαρμάκη ισχυριζόταν ότι την πυροβόλησε με πρόθεση, αλλά το τελευταίο διάστημα, όπως και σήμερα, άλλαξε τελείως τη στάση της ενώ φέρεται να  διατηρεί φιλική σχέση με τον επιχειρηματία.   

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του καταλόγισε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και υπήρξε σκληρός εναντίον του Αγγλούπα   «Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. 

Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πώς πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική» είπε χαρακτηριστικά.   

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είπε πως «είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω».   

Επίσης επέμενε στην εκδοχή του ατυχήματος και στο πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί όπως είπε εξαιτίας του τραυματισμού της, η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.   «Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (σ.σ. αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακβουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί.

 Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», περιέγραψε ο Αγγλούπας αναφερόμενος στην μοιραία ημέρα. 

Γωγώ Φαρμάκη

Οι διάλογοι στο δικαστήριο όπως τους μετέδωσε το newsit.gr:  

 Η Γωγώ Φαρμάκη ισχυρίστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα ήθελε να πληγώσει τον δράστη: «Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ»   

Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά... 
Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά... αν ήθελε να με βλάψει θα με χτυπούσε στο κεφάλι.   
Π: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;
Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλάψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.   
Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά; 
Μ: Υπήρχε ένταση με την Όλγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.   
Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα; 
Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.   
Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας; 
Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγώσω.   
Εις: Στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε αλλά. 
Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.   
Εις: Ναι, αλλά για να μας δώσετε άλλη εκδοχή πρέπει να μας πείτε τι προηγήθηκε! 
Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Είχα ένα δικηγόρο...   
Εις: Αφήστε το δικηγόρο! Κάθε φορά θα ίδια λένε όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. 
Μ: Για αυτό είμαι εδώ χωρίς δικηγόρο.   Ο εκνευρισμός της έδρας με τον πατέρα της Γωγώς Φαρμάκη Στην υπόθεση κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, γείτονες, ένας φίλος της Γωγώς Φαρμάκη αλλά και ο πατέρας της Παντελής, με τον τελευταίο να έχει έντονο διάλογο με την έδρα.   «Εγώ ήμουν στο Αγρίνιο. Δεν ξέρω τίποτα. ρώτησα την Όλγα όταν ήρθα Αθήνα. Μου είπε ότι ήταν ατύχημα», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου.   
Π: Καλά δε ρωτήσατε πως έγινε; 
Μ: Αφού μου είπε ατύχημα!   
Π: Καλά δεν αναρωτηθήκατε; 
Μ: Αφού ούτε αυτή ήξερε.   
Π: Κινδύνεψε να πεθάνει το παιδί σας το έχετε καταλάβει αυτό; 
Μ: Εγώ χαίρομαι που είναι υγιής.   
Π: Έχετε πει αλλά.. 
Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Εγώ χαίρομαι που το παιδί μου είναι καλά.   
Π: Χαροπάλευε το παιδί σας. Δε σας έμοιαζε να μάθετε; 
Μ: Αφού μου είπαν ότι ήταν ατύχημα   
Εισαγγελέας: Είπατε προανακριτικά ότι σας είπε η Γωγώ «με πυροβόλησε». 
Μ: Ό,τι κατέθεσα έγινε μετά από μεγάλη πίεση του δικηγόρου. Ήταν οι κακοί σύμβουλοι. Οι συγγενείς μου και άλλοι.   
Εις: Όχι, θα τα πούμε όλα. Ποιοι σύμβουλοι; Ονόματα! 
Μ: Δεν ξέρω. Μου λέγανε τι να καταθέσω. Μου είπαν να μη πω για ατύχημα.   
Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η Γωγώ Φαρμάκη από το ακροατήριο και φώναξε «ό,τι του λέγαμε εμείς έλεγε!», με τον εισαγγελέα να απαντά: «Να έχετε περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο! Αν νομίζετε ότι επειδή είστε παθούσα θα ανεχτούμε καταστάσεις κάνετε λάθος». 


Πηγή: lifo.gr