Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη από την ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής να μεταφέρει 12 λαθρομετανάστες

 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Πρωινές ώρες χθες (13-2-2024) περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας, διότι έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.

Έπειτα, αφού επετεύχθη η ακινητοποίηση του οχήματος στην οδό Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους (12) ομοεθνείς αλλοδαπούς, (8) γυναίκες και (4) άνδρες. Επισημαίνεται ότι οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού (17χρονου αλλοδαπού), μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (13-2-2024) πλησίον της μεθοριακής γραμμής της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να τους προωθήσει στην Αθήνα.

Οι μετανάστες εισήλθαν σε δύο υποομάδες στη χώρα μας. Η πρώτη υποομάδα αποτελούμενη από τους (4) άνδρες αρχικά βρισκόταν στη Σερβία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία έως ότου επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ανωτέρω διακινητή. Για την εν λόγω διακίνηση κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των -1.700- ευρώ έκαστος.

Η δεύτερη υποομάδα των (8) γυναικών έφτασε στη χώρα μας ομοίως μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ προηγουμένως είχαν προωθηθεί από την Κύπρο στη Σερβία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ έκαστη.

Ακόμη, το κύκλωμα τους ζητούσε να δηλώσουν αν επιθυμούν να προωθηθούν  περαιτέρω στη Γαλλία και σε θετική περίπτωση απαιτούνταν επιπλέον το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους (12) μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Χειροπέδες σε 66χρονο ΚΤΗΝΟΣ που έσερνε τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο



Στη σύλληψη ενός 66χρονου ΚΤΗΝΟΥΣ για παράβαση του νόμου περί ευζωίας των ζώων προχώρησαν χθες, Τρίτη, αστυνομικοί στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το 66χρονο ΚΤΗΝΟΣ εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης να σέρνει δεμένο τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην περιοχή Γερακάρι.

Πέραν της σύλληψης, οι αστυνομικοί επέβαλαν στον 66χρονο και πρόστιμο 30.300 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες, χθες (13.02.2024), κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών, 66χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι, ο 66χρονος, απογευματινές ώρες χθες (13.02.2024), στην περιοχή Γερακάρι Ζακύνθου, έσερνε σκύλο, ιδιοκτησίας του, έχοντάς τον δεμένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών, ενώ επιπλέον, σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των -30.300- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.




Oι νέες μοτοσυκλέτες που απέκτησε η ΕΛΑΣ


 

Παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η παραλαβή 44 νέων δίκυκλων για την ενίσχυση της Άμεσης Δράσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, παρελήφθησαν οι 44 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες υπηρεσιακού χρωματισμού, οι οποίες εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της Άμεσης Δράσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. 



Οι εν λόγω μοτοσικλέτες, αποκτήθηκαν με σύμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσω συγχρηματοδότησης Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αυτές, 34 κατανέμονται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και 10 στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. 

Με αφορμή την παραλαβή των νέων μοτοσυκλετών, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε: «Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του αξιόμαχου της Ελληνικής Αστυνομίας παραλαμβάνουμε σήμερα 44 μοτοσικλέτες, που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος όλων των πολιτών.»

Τα νέα επιχειρησιακά δικύκλα της ΕΛ.ΑΣ. είναι Suzuki V-Strom 650, τα οποία εφοδιάζονται με 2κυλινδρο 4χρονο κινητήρα 645 κ.εκ. και έχουν ισχύ 71 ίππων και ροπή 62 Nm.



Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ διαψεύδει ψεύτη συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ : «Ψέματα, δεν διαπραγματεύτηκα διακοπή του σέρβερ»

 


Στη διάψευση ψεύτη μέλους της ΑΔΕΔΥ ότι επέτρεψε την διακοπή του σέρβερ προχωρά ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

Μιλώντας στον ANT1, ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, προσπάθησε να κάνει διασπορά fake news για την διακοπή λειτουργίας του σέρβερ στο ΕΚΠΑ. 

Ο κ. Βαϊνάς, ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των φοιτητών και των διοικητικών υπαλλήλων, και μάλιστα πρώτη μούρη έχοντας συμμετοχή και στην δολιοφθορά, οπότε πρέπει να διωχθεί ποινικά, υποστήριξε ότι υπήρξαν διαβουλεύσεις με τον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ ο οποίος επέτρεψε τη διακοπή του σέρβερ.

«Διαπραγματευτήκαμε με τον πρύτανη κ. Ευσταθόπουλο και ζητήσαμε συμβολικά, για λίγη ώρα, να γίνει διακοπή του σέρβερ. Ο κ. Ευσταυθόπουλος το δέχθηκε και έκανε διακοπή του σέρβερ από απόσταση», είπε προσπαθώντας να περάσει fake news.

Λίγο μετά, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Ευσταθόπουλος χαρακτήρισε ψευδείς του ισχυρισμούς του κ. Βαϊνά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση.

«Μόνο ως αστείο μπορεί να το πάρει κανείς. Προφανώς είναι ψέματα. Εγώ δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν, ούτε και διαπραγματεύτηκα. Με πήρε ο προϊστάμενος του διαδικτύου του είπα να μεταφέρει ότι όλο αυτό είναι δολιοφθορά και σοβαρή παράνομη ενέργεια».

«Δεν ξέρω ποια είναι τα κίνητρα που λένε τέτοια πράγματα. Πιθανότατα επειδή είμαι ο συντονιστής της όλης προσπάθειας να κάνουμε τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και μέχρι τώρα πάνε πολύ καλά, γίνονται κανονικά», πρόσθεσε.




Θράσος αριστερών φοιτητών κινητοποιούνται υπέρ του υπαλλήλου που έκανε την δολιοφθορά στο ΕΚΠΑ

 


Θράσος αριστερών και ακροαριστερών φοιτητών, που κινητοποιούνται υπέρ του υπαλλήλου που ομολόγησε την δολιοφθορά στο ΕΚΠΑ.

Διαμαρτυρία στην είσοδο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τέταρτης ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την σωτή απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ο διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΠΑ που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι διαδικτυακές εξετάσεις.

Σε πανό που ανήρτησαν οι φοιτητές ζητούν να ανακληθεί η «εκδικητική απόφαση», όπως αναφέρουν, που ελήφθη για τον διοικητικό υπάλληλο, αδιαφορώντας για το ότι είναι ποινικό αδίκημα η δολιοφθορά και ακόμα δεν έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη σε όσους συμμετείχαν.

«Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καμία δίωξη στους διοικητικούς» γράφουν, επίσης, στο πανό οι φοιτητές, θεωρώντας ότι έχουν το δικαίωμα οι συνδικαλιστές να χρεώνουν τους Έλληνες πολίτες τις δολιοφθορές τους, και να παρεμποδίζουν τους φοιτητές που θέλουν να δώσουν τα μαθήματα τους.






Συμμορία ανηλίκων κακοποιών ξυλοκόπησαν άγρια 17χρονο μαθητή συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους

 


Ενα άγριο περιστατικό βίας σημειώθηκε ανάμεσα σε ανήλικους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 17χρονος στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο ανήλικος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 10 κακοποιούς συνομήλικους του, έξω από το σχολείο που φοιτά. 

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι κακοποιοί για το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από τους γονείς και έφτασαν στο σχολείο λίγο μετά το περιστατικό, μίλησαν με αυτόπτες μάρτυρες που τους υπέδειξαν τους τέσσερις από τους 10 συνολικά ανήλικους κακοποιούς του περιστατικού, οι οποίοι συνελήφθησαν όπως και οι γονείς τους.

Με εντολή εισαγγελέα και επειδή είναι ανήλικοι κακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το περιστατικό.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην πολιτική προστασία

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στην εκδήλωση για την ένταξη δύο νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.



Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Κύριοι συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, κ. Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, κ. Αρχηγέ της Πυροσβεστικής, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,

Με χαρά και με συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη σεμνή τελετή ονοματοδοσίας των δύο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλει η Ελληνική Πολιτεία να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας. Και πράγματι η κλιματική κρίση, με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται πια αντιμέτωπος, καθιστά αυτή την επένδυση στην Πολιτική Προστασία μονόδρομο.

Και θέλω να εκφράσω, κ. Υπουργέ, την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το Πρόγραμμα “Αιγίς” σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.

Και βέβαια αυτοί οι πόροι συμπληρώνονται και από πόρους άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα δύο σκάφη, τα οποία σήμερα ονοματοδοτούμε, χρηματοδοτήθηκαν από προηγούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 και με μεγάλη προσπάθεια, όπως είπε και ο Υπουργός, των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος καταφέραμε και σώσαμε τους πόρους αυτούς, έτσι ώστε σήμερα τα σκάφη αυτά να διατίθενται στην υπηρεσία όχι μόνο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλων των υπολοίπων κλάδων που μπορεί κάποια στιγμή να τα χρειαστούν.

Βέβαια, κυρίες και κύριοι, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες και οι οποίοι, 365 μέρες το χρόνο, ταγμένοι στην υπηρεσία του καθήκοντος, προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας.

Και πράγματι είναι σήμερα μία συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε -και πολύ σωστά- να δώσουμε σε αυτά τα δύο σκάφη ονόματα δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος: τον Πυρονόμο Σάββα Σάββαρη και τον δόκιμο Ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη. Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας σε αυτή την πολύ συγκινητική στιγμή.

Και πιστεύω ότι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε σε αυτούς οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους στο καθήκον, είναι να μην τους ξεχνάμε. Και μέσα από αυτές τις συμβολικές κινήσεις να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδα, κ. Αρχηγέ, τα νέα σκάφη. Εύχομαι με μεγάλη ταχύτητα να προετοιμαστούμε και για τη νέα αντιπυρική περίοδο καθώς ξέρουμε πολύ καλά ότι η δουλειά της πρόληψης δεν ξεκινάει με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αλλά ουσιαστικά διεξάγεται όλο το χειμώνα.

Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα και πάλι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σας ευχαριστώ».



Ο αντιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης διορίστηκε διοικητής στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα

 


Ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης διορίστηκε Διοικητής Επιχειρήσεων ΕΕ στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Συγκεκριμένα ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης διορίζεται Διοικητής Επιχειρήσεων ΕΕ στην ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» θα βρίσκεται στη Λάρισα.





Τον «αντίπαλο του Μητσοτάκη» έψαχναν τον αντίπαλο τους είδαν μπροστά τους και γελάει ο κόσμος

 


Οι διοργανωτές είχαν στόχο η χθεσινή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;» να αποτελέσει την εκκίνηση διεργασιών για νέο φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης τους τα χάλασε, αφού έκανε εμφάνιση γκεστ νομίζοντας ότι θα ανατριχιάσουν όλοι μόλις δουν το "είδωλο".

Ο Κασσελάκης που έκανε την έκπληξη εμφανιζόμενος στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, πριν αποχωρήσει ανέβηκε στη σκηνή και χαιρέτισε έναν έναν τους ομιλητές, θέλοντας να περάσει το μήνυμα σας παρακολουθώ εδώ είμαι και ας μη με θέλει κανένας. «Έχω τον εκπρόσωπό μου, τον Διονύση», είπε χαιρετώντας το πάνελ της εκδήλωσης, αναφερόμενος στον Δ. Τεμπονέρα, αρνούμενος να τοποθετηθεί σε οτιδήποτε και θέλοντας να δείξει ότι εγώ είμαι ο νούμερο ένα, και ο Τεμπονέρας απλά εκπρόσωπος.

Το γιατί διάλεξε ο Κασσελάκης να παραβρεθεί σε μια εκδήλωση για την  οποία νεοπροεδρικοί και άλλοι είχαν εκφραστεί με τα πιο επικριτικά λόγια, με υπόνοιες ακόμη και για υπονόμευση της ηγεσίας, αυτό μόνο αυτός το ξέρει.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι ο Κασσελάκης είναι τύπος των πρωινάδικων και δεν διαθέτει καμία πολιτική σοβαρότητα, παραβρέθηκε απλά επιχειρώντας να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αδιαφορώντας ότι νομιμοποιεί μια συζήτηση η οποία αντικειμενικά τον υπερβαίνει.

Με την εμφάνιση του αυτή ο Κασσελάκης αναγνώρισε τον Τεμπονέρα ως το αντίπαλον δέος του, και η ενόχληση του φάνηκε όταν ο συντονιστής του τραπεζιού πρότεινε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι «το κόμμα έχει εκπρόσωπο», εννοώντας σαφώς τον κ. Τεμπονέρα.

Η κίνηση Κασσελάκη, αναγνώρισε ως συνομιλήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού χώρου και την Έφη Αχτσιόγλου, και παράλληλα έδωσε το «παρών» και απέναντι στον εκπρόσωπο ενός κόμματος του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του οποίου, κατά δήλωση του ίδιου του κ. Κασσελάκη, είναι εκβιαζόμενος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με ένα κόμμα το οποίο στο σύνολό του δεν το βλέπει ως αξιόπιστο συνομιλητή για τη συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η είδηση που βγήκε εχθές ήταν ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η Ανανεωτική Αριστερά του Θεόδωρου Μαργαρίτη αλλά και στελέχη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ  κάτι άκρως υποστηρικτικό για τον κ. Χριστοδουλάκη, και ίσως άρχισε να τρίζει η καρέκλα του Ανδρουλάκη.

Το αν του βγήκε του Κασσελάκη ή γκεστ εμφάνιση η όχι, σύμφωνα με πληροφορίες δεν του βγήκε, αφού φάνηκε ότι είναι παραγκωνισμένος και δεν τον υπολογίζουν.




17χρονη μαθήτρια θύμα revenge porn

 



Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας έπεσε ένα 17χρονο κορίτσι από την Παιανία.

Η κοπέλα γνώρισε πριν από 5 μήνες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έναν άνδρα -κατά δήλωσή του 22 ετών- και στον οποίο η ίδια πριν από ένα μήνα είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες. Αρχικά επικοινωνούσαν σε φιλικό επίπεδο, κάνοντας συχνά βιντεοκλήσεις, ενώ -σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ.- η επικοινωνία αυτή εξελίχθηκε σε πλατωνική σχέση μέσω διαδικτύου, η οποία μερικές φορές οδηγούνταν σε εντάσεις.

Όταν εκείνη του ζήτησε να διακόψουν την επικοινωνία τους, ο άντρας για να την εκδικηθεί έστειλε τις φωτογραφίες αυτές στον θείο της αλλά και σε φίλους της.

H μητέρα της ανήλικης ενημερώθηκε από τον κουνιάδο της, ότι εκείνος και η οικογένεια του, έλαβαν από άγνωστο άτομο γυμνές φωτογραφίες της 17χρονης, μέσω μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης διάφοροι φίλοι και φίλες της κόρης της, έλαβαν παρόμοια μηνύματα με φωτογραφίες. Στις φωτογραφίες αυτές εικονίζεται η ανήλικη γυμνή.

Σύμφωνα με την κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ., η ανήλικη είχε στείλει στον 22χρονο τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, προ μηνός περίπου, ενώ παράλληλα του είχε στείλει και στοιχεία από τον τηλεφωνικό της κατάλογο. Η μητέρα προσκόμισε τις γυμνές φωτογραφίες, καθώς και φωτογραφίες του φερόμενου δράστη, εκτυπωμένες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατάθεση έδωσε ο θείος του ανήλικου κοριτσιού επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε τις φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ η 17χρονη θα εξεταστεί παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.



Συνελήφθη στην Νάξο Πακιστανός που παρενόχλησε ανήλικο παιδί

 


Χειροπέδες σε λαθρομετανάστη, Πακιστανικής καταγωγής, πέρασαν το μεσημέρι της Τρίτης (13/2), οι άνδρες του τμήματος ασφάλειας, του ΑΤ του νησιού.

Ο Πακιστανός κακοποιός, πριν από λίγα 24ωρα, προέβη σύμφωνα με μαρτυρία, σε άσεμνη χειρονομία σε βάρος ανήλικου παιδιού, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του, η οποία λίγη ώρα μετά το περιστατικό, είχε δημοσιεύσει τα εξής:

Η ανάρτηση της μητέρας του παιδιού

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ!!! Σήμερα κατά τις 16:00 -16:15 μου έτυχε το εξής: Περνούσα έξω από το Σιροπιαστο με κατεύθυνση προς ACS μαζί με τη κόρη μου. Από δίπλα μας πέρασε δυποδο (πακιστανικής καταγωγής απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω) με κατεύθυνση προς ΑΒ το οποίο έκανε άσεμνη χειρονομία κοιτώντας επιδεικτικά τη μικρή. Δυστυχώς σαστισα και το μονό που του είπα ήταν τι κάνεις εκεί και τον έβρισα. Αυτός γέλασε ειρωνικά και έφυγε. Αν αυτό το “υποκείμενο” δεν δίστασε να κάνει αυτό το πράγμα μπροστά στο παιδί μου, μέρα μεσημέρι, με εμένα μπροστά, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αν βρει κάποιο κοριτσάκι μόνο του».

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η μητέρα της ανήλικης, κατέθεσε στο ΑΤ Νάξου, όσα συνέβησαν, με τους άνδρες της ασφάλειας να ξεκινούν την αναζήτηση του αλλοδαπού.

Στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, υπήρχαν κάμερες με αποτέλεσμα ο Πακιστανός να συλληφθεί χθες το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα παράπονα των κατοίκων της Νάξου για τους πολυάριθμους αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι άγνωστο το κατά πόσο έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.



Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη μοτοσικλέτα των τρομοκρατών του Υπουργείου Εργασίας

 


Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (13/2) η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έθεσαν τη μηχανή σε επιτήρηση για μικρό χρονικό διάστημα και όταν κανείς δεν πήγε να την παραλάβει τη μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων την κάνουν «φύλλο και φτερό» για τον εντοπισμό οποιουδήποτε βιολογικού ίχνους των ανθρώπων που τη χρησιμοποίησαν: Δακτυλικό αποτύπωμα, γενετικό υλικό.

Εφόσον βρεθεί οποιοδήποτε αποτύπωμα θα αντιπαραβληθεί με το «ορφανό» αποτύπωμα που είχε εντοπισθεί στη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή.



Σε αναστολή εργασίας ο υπάλληλος του ΕΚΠΑ που συμμετείχε στην δολιοφθορά του Πανεπιστήμιου



Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, κατά δήλωσή του, εμπλέκεται στη δολιοφθορά του server του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου τη Δευτέρα, λές και πληρώνει απο την τσέπη του για τις επισκευές, και για τον χρόνο των σοιτητών.

Tαυτόχρονα, επισημαίνει πως έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και, παράλληλα, δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα. Τέλος, διευκρινίζει πως οι σημερινές εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.



Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος, αμέσως μετά την έναρξη καταλήψεων σε αρκετές από τις Σχολές του, έλαβε μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο με τη διενέργεια των εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν.

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».



Άγριος ξυλοδαρμός δικηγόρου στα Τρίκαλα από ανηλίκους κακοποιούς

 



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις ανήλικους κακοποιού ηλικίας 15 και 16 ετών έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δικηγόρος των Τρικάλων, Άρης Μερεντίτης.

O ένας ανήλικος κλωτσoύσε τον δικηγόρο στη μέση του δρόμου, ενώ ένας άλλος φύλαγε τσίλιες.

Ένας άλλος ανήλικος προσπάθησε να απομακρύνει τον ανήλικο κακοποιό, τραβώντας τον από το μπουφάν, αλλά εκείνος επέστρεψε και τον χτύπησε ξανά με μανία.

Ο ίδιος μέσα στα αίματα, χτυπημένος στη μύτη και τα μάτια, προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ από την επίθεση. Στην ανακοίνωση που έστειλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πέραν της πολύ άσχημης κατάστασης της σωματικής υγείας μου, ταυτόχρονα εξακολουθώ να βρίσκομαι ψυχολογικά σε κατάσταση σοκ».

Δράστες και θύματα δεν γνωρίζονταν. Απλώς θεώρησαν οι κακοποιοί ότι, όπως περπατούσε ο δικηγόρος, τους στραβοκοίταξε.

Ο κ. Μερεντίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το μάτι. Οι νεαροί απολογήθηκαν στον ανακριτή, ο οποίος άφησε ελεύθερους τους δύο ανήλικους, αλλά ο τρίτος ανήλικος προφυλακίστηκε!

Δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν.