Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Επιμένει ο Γερμανός πρώην υπουργός: Με χτύπησε ο Έλληνας φωτορεπόρτερ αλλά δεν τον είπα «βρωμιάρη»



Μετά τη δήλωση αυτή του Πέτερ Ραμσάουερ στο Facebook για την ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η σελίδα του Γερμανού πολιτικού «έπεσε» από τα εκατοντάδες σχόλια Ελλήνων

Απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει με επίσημη ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπότερ Ελλάδας ότι απευθυνόμενος σε Έλληνα φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων του είπε «μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» επιχείρησε να δώσει ο Γερμανός πρώην υπουργός Πέτερ Ραμσάουερ.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook o Ραμσάουερ, ο οποίος συνόδευε τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά την επίσκεψή του στο Μαξίμου όπου και συνέβη το περιστατικό, επιμένει ότι «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από τον φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

Ωστόσο υποστηρίζει ότι ουδέποτε εξύβρισε τον Έλληνα φωτορεπόρτερ παρά τα περί του αντιθέτου καταγγελλόμενα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΦΕ. «Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε στο Facebook χωρίς, ωστόσο, να πείθει τους Έλληνες κυρίως χρήστες που κατά εκατοντάδες του απάντησαν με επικριτικά σχόλια στα ελληνικά με αποτέλεσμα η σελίδα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΦΕ έχει ως εξής: 

«Αρχή άνδρα δείκνυσι: Kαταδικάζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν».

Η Ε.Φ.Ε., προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».


Πηγή : protothema.gr


Κλειστό για ένα μήνα το γραφείο ταυτοτήτων του Τ. Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου



Γιάννης Αθανασίου

Το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανθρωπίνου δυναμικού και δεν μπορεί να βγάλει υπηρεσίες.

Ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Δημήτρης Μίχος Αστυνόμος Α΄ είναι ένας πετυχημένος αξιωματικός και έχει κερδίσει τον σεβασμό των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημήτρη Μίχο  μας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού εδώ και πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι υπηρεσίες.

Ο κ. Μίχος μας  είπε ότι οι αστυνομικοί που έχει στην διάθεση του υπερβάλουν εαυτό αφού αναγκάζονται να δουλεύουν διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό τις περισσότερες φορές για να μπορέσουν να αστυνομεύσουν σωστά την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Από τον μήνα Ιούλιο που αρχίζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και πρέπει να μοιραστούν οι άδειες το τμήμα ασφαλείας βρίσκεται σε απόλυτη υποστελέχωση με αποτέλεσμα ο διοικητής να κάνει χρέη Αξιωματικού υπηρεσίας και γραμματέα μαζί.

Στο γραφείο ταυτοτήτων υπάρχει μόνο ένα άτομο που είναι επιφορτισμένο στην έκδοση των ταυτοτήτων και μετά την χορήγηση της καλοκαιρινής του άδειας που δικαιούται, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλον διότι θα υπάρξει πρόβλημα στην αστυνόμευση της περιοχής περιορίζοντας έναν ενεργό αστυνομικό σε ένα γραφείο ολόκληρη βάρδια.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η πλειοψηφία των αστυνομικών τμημάτων και εδικά η ασφάλεια και παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα των διοικητών για να μετατεθεί ανθρώπινο δυναμικό 
"φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Πρέπει να προσθέσουμε ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν στα τμήματα ασφαλείας παρά το ότι είναι χρεωμένοι σε αυτά απασχολούνται και είναι σε διάθεση για την φύλαξη πολιτικών, επιχειρηματιών και μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια και τις φυλακές .

Τώρα θυμήθηκα ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν ότι θα γύρναγε όλους  τους υπεράριθμους σωματοφύλακες αστυνομικούς πίσω στην έδρα τους για να αστυνομεύονται καλύτερα οι πολίτες.


Ισόβια στους δράστες της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα



Λαϊκοί και τακτικοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στους δύο κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2015 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, έκρινε ομόφωνα ένοχους για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα, τους δύο άνδρες ρουμανικής υπηκοότητας 27 ετών και 30 ετών, επιβάλλοντας στον καθένα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή τεσσάρων ετών για απόπειρα ληστείας. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον νεαρότερο κατηγορούμενο από την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Λαϊκοί και τακτικοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δέχθηκαν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο, σύμφωνα με το οποίο την επίμαχη βραδιά χτύπησαν άγρια μέχρι θανάτου τον λογοτέχνη στο σπίτι του, στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Οι δύο καταδικασθέντες όταν άκουσαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα.

Φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα που βρέθηκαν στο Κακουργιοδικείο για να ακούσουν την απόφαση αισθάνθηκαν δικαιωμένοι με την κρίση των δικαστών. 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στο δικαστήριο οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, ο οποίος ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον εντολέα του λέγοντας πως η πράξη του «μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό». 

Όπως είπε ο συνήγορος του 30χρονου: «Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες "έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα... ". Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…».

Ακροατήριο: Αίσχος... αίσχος...

Αλ. Κούγιας: Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια.

Στην αγόρευσή του την Παρασκευή ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο τονίζοντας πως κανέναν από τους δύο τους δεν έδειξε να έχει μετανιώσει για το έγκλημα. «Μιλάμε για δύο νέους ανθρώπους και έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που πέθανε με ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο. Δεν διέκρινα ίχνος μετάνοιας, ίχνος συγγνώμης» είπε. Τόνισε επίσης, αναφερόμενος στην κατεύθυνση που από την αρχή είχε η υπεράσπιση του 30χρονου περί ερωτικής σχέσης του συγγραφέα με τους δράστες, ότι «δεν ενδιαφέρει καθόλου η ερωτική προτίμηση του θύματος ή των δραστών» επισημαίνοντας: «Είναι δικαίωμα του καθένα να συμπεριφέρεται ερωτικά όπως θέλει».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Η δικηγόρος της οικογένειας της συζύγου του συγγραφέα Αγγελική Δημακοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση επισημαίνοντας πως αν και δεν είχαν δικαίωμα παράστασης ως Πολιτική Αγωγή για νομικούς λόγους (σ.σ. αφορούν τον βαθμό συγγένειας), «μίλησε η ελληνική Δικαιοσύνη για λογαριασμό του συγγραφέα… με νηφαλιότητα». Έκανε επίσης λόγο για αποτυχία της υπεράσπισης να «αμαυρώσει την μνήμη του συγγραφέα».



Πηγή : tovima.gr


Ν.Δ. «προκλητική και αλαζονική» η Θεανώ Φωτίου




Προκλητικό ακόμα ένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την φορά η η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», είπε ψυχρά ότι  η κυβέρνηση δεν έκρυψε από κανέναν ότι κόβεται το ΕΚΑΣ και δεν κορόιδεψε κανέναν. «Ξέρουμε πόσο είναι το ΕΚΑΣ και είπαμε ότι για το ΕΚΑΣ υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπληρωθεί», σημείωσε.

 Μάλιστα λές και δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω της και στην κοινωνία επέμεινε ότι «δεν κόπηκαν οι κύριες συντάξεις, σε αυτό το επίπεδο που εγγυηθήκαμε», δηλαδή έως 1.300 ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές της υπουργού έφεραν μεγάλη αγανάκτιση στους συνταξιούχους και στην κοινωνία που την άκουσε καθώς και στην Ν.Δ. που αντέδρασε χαρακτηρίζοντας της κ. Φωτίου «προκλητική και αλαζονική» για την τοποθέτηση της 

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τους αποδοκιμάζει και εκείνοι συνεχίζουν την προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά τους. Ακόμη και απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Οτιδήποτε και αν μηχανευτούν για τον εκλογικό νόμο πλησιάζει η στιγμή που θα γίνουν παρελθόν».


Το τρίτο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων



Ενα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες άτομα είναι ο απολογισμός της μετανάστευσης των Ελλήνων στον 20ό και 21ο αιώνα. Ιστορικά και παραδοσιακά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας. Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσιεύει σήμερα η «Κ», αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον αριθμό των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση με τις προηγούμενες φάσεις μετανάστευσης, αναλύονται οι μακροοικονομικές συνέπειες και προτείνονται λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Η μετανάστευση και η φτώχεια είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο πιο επώδυνες συνέπειες που βιώνει μια κοινωνία σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης», σχολιάζει στην «Κ» η κ. Σοφία Λαζαρέτου, οικονομολόγος της ΤτΕ και συγγραφέας της σχετικής έρευνας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ, ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000. «Το 2013, παρατηρούμε τριπλασιασμό του μέσου όρου από το 2008 και οι μετανάστες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση το 2014 και οξύνεται περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2015». Οπως επισημαίνει, η διαδικασία εξόδου Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν φαίνεται το πότε θα τερματιστεί. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την τρίτη μαζική μετανάστευση που γνωρίζει η χώρα.

Στο διάστημα των τελευταίων 100 ετών, η χώρα έχει γνωρίσει άλλες δύο ίδιες φάσεις και από τη συγκριτική μελέτη τους προκύπτουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Και οι τρεις α) έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, περίπου δέκα χρόνια, β) αυξημένη ένταση ως προς την ένταση της ροής και γ) καθυστέρηση έναρξης του φαινομένου σε σχέση με τον χρόνο καταγραφής του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Οι περίοδοι μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων είναι από το 1903 έως το 1917, 1960-1972 και 2010-σήμερα και σχετίζονται και στις τρεις φάσεις με οικονομικά κίνητρα με εξαίρεση μέρος του δεύτερου κύματος, τα έτη 1969-1971, που οφείλεται σε πολιτικούς λόγους (δικτατορία). «Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις φάσεις έλαβαν χώρα μετά μια έντονη υφεσιακή διαταραχή που διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της χώρας μας και των ανεπτυγμένων κρατών και τροφοδότησε τη μαζική φυγή ανθρώπων, νέων στην πλειονότητά τους, που αναζητούσαν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες προόδου», σχολιάζει η κ. Λαζαρέτου.

Ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η σύγκριση των δύο προγενέστερων επεισοδίων με το σημερινό επεισόδιο φυγής, όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Κατά το πρώτο επεισόδιο φυγής, κύριος προορισμός ήταν οι «υπερωκεάνιες χώρες» (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία και ΝΑ Αφρική). Επτά στους δέκα ήταν ηλικίας 15-44 χρόνων, λιγότεροι από 2 στους 10 ήταν γυναίκες και στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν ανειδίκευτοι εργάτες και αγρότες, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που απασχολήθηκαν στις χώρες υποδοχής συνήθως ως υπηρέτες και εργάτες. Το δεύτερο επεισόδιο μετανάστευσης αφορούσε κυρίως νέους ηλικίας 20-34 χρόνων (7 στους 10), 5 στους 10 δήλωναν χειρώνακτες, ενώ 4 στους 10 ήταν ανεπάγγελτοι. Εξι στους 10 κατευθύνθηκαν στη Γερμανία και στο Βέλγιο και απασχολήθηκαν ως βιομηχανικοί εργάτες. Αντίθετα, η τωρινή φυγή αφορά νέους μορφωμένους με επαγγελματική εμπειρία, που κατευθύνονται κυρίως στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ε.Ε. στη μαζικότητα της μεταναστευτικής εκροής και στην αναλογία της στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μετά την Κύπρο, την Ιρλανδία και τη Λιθουανία, και την τρίτη θέση μετά την Κύπρο και την Ισπανία όσον αφορά το ποσοστό των νέων σε ηλικία εξερχόμενων μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι εξερχόμενοι Ελληνες, μόνο κατά το 2013, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ η αναλογία των νέων τής πλέον παραγωγικής ηλικίας 25-39 ετών ξεπερνά το 50% στο σύνολο των εξερχομένων.

Προτάσεις ανάσχεσης του φαινομένου

Η έκθεση της ΤτΕ καταλήγει σε έξι προτάσεις με στόχο την ανάσχεση του φαινομένου.

Κατά πρώτον, εισηγείται τη στροφή σε παραγωγικότερους τομείς και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή. Εργαλείο επανακαθορισμού των επαγγελμάτων είναι η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παραγωγική εξειδίκευση.

Δεύτερον, καλεί σε δράσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως η δημιουργία χώρων συνάντησης των νέων. Το 61% των μορφωμένων νέων που συμμετείχε στην έρευνα της Endeavour Greece 2014 επιθυμεί να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, έστω και με τον ίδιο μισθό με το Δημόσιο και το 52% να δραστηριοποιηθεί το ίδιο επιχειρηματικά.

Τρίτον, τονίζει την αξία της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Η διενέργεια, με τη στήριξη επαγγελματικών φορέων και του κράτους, περιοδικών διαγωνισμών με γενναία πριμοδότηση, όπως βραβεία ή/και επιδότηση των εργοδοτών που θα προσλάβουν νέους Ελληνες επιστήμονες, μπορεί να αποτελέσει την έμπρακτη απόδειξη για τη διασφάλιση της αξιοκρατίας.
Τέταρτον, επισημαίνει την ανάγκη για γενικευμένη υιοθέτηση του θεσμού της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης.

Πέμπτον, προτρέπει στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα. Με βάση τις εκτιμήσεις των δεικτών ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum για το 2015 και 2016, η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τροφοδότες επιστημόνων και μηχανικών στην ψηφιακή τεχνολογία. Η μείωση της γραφειοκρατίας, η φιλική στάση του κράτους προς το επιχειρείν, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση της φορολογίας μέχρις ότου η νεοφυής επιχείρηση καταστεί κερδοφόρος συνιστούν τα κρίσιμα στοιχεία που συνθέτουν ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα θεσμικό πλαίσιο.

Εκτον, θεωρεί απαραίτητη την επανένταξη των νέων εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης, εργασίας (NEET). Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ΝΕΕΤ ηλικίας 15-24 ετών ξεπερνά το 19% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ε.Ε. Οι νέοι αυτής της κατηγορίας συχνά θεωρούν τον εαυτό τους εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία και τοποθετούνται στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.




Έντυπη Καθημερινή


Καμία συμπόνια για τους χαμηλοσυνταξιούχους



Ο υφυπουργός Εργασίας απορεί με τις αντιδράσεις των συνταξιούχων για το ΕΚΑΣ!

Προκλητικός και κυνικός απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους εμφανίστηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος την ώρα που οι πρώτοι άρχισαν να νιώθουν για τα καλά τις επιπτώσεις από τις περικοπές στις συντάξεις που περιλαμβάνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου. Ο υφυπουργός εμφανίστηκε να απορεί για το μέγεθος των αντιδράσεων από την πλευρά των συνταξιούχων, δήλωσε ωμά ότι το ΕΚΑΣ ήταν μια επινόηση των προηγούμενων κυβερνήσεων για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες και ότι «οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του δεν υφίστανται» σήμερα! Οχι μόνο αμφισβήτησε την ανάγκη στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων μέσω του ΕΚΑΣ αλλά ο υφυπουργός έφθασε στο σημείο να υποσχεθεί αυξήσεις στις συντάξεις όταν θα έρθει η ανάπτυξη!

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υφυπουργός χθες στη Βουλή μία ημέρα μετά την ψυχρολουσία από τις πρώτες περικοπές του νέου Ασφαλιστικού που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι 340.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που χάνουν ή πρόκειται να χάσουν το ΕΚΑΣ βάσει των νέων διατάξεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο Ασφαλιστικό κόβει με 18 τρόπους συντάξεις και επιδόματα, αρχής γενομένης από το ψαλίδι στο ΕΚΑΣ, ενώ ακολουθούν περικοπές στις επικουρικές, στα εφάπαξ, στα μερίσματα κ.α. Για άλλη μια φορά όμως, το υπουργείο Εργασίας επέλεξε να κάνει το μαύρο άσπρο αμφισβητώντας με ανακοινώσεις ότι γίνονται μειώσεις στις συντάξεις! Σε ό,τι αφορά ειδικότερα όμως το ψαλιδισμένο έως και 59% μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που πρόκειται να καταβληθεί σήμερα χαρακτηρίζει την περικοπή ως αναγκαία αναπροσαρμογή. Η περικοπή αυτή θα οδηγήσει τα ποσά μερίσματος που θα χορηγούνται στο εξής σε 257.755 συνταξιούχους από τα επίπεδα των 201 ευρώ σε εκείνα των 82 ευρώ τον μήνα.

ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. Ειδικότερα ο Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι το ΕΚΑΣ «επινοήθηκε» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες, πως «σήμερα οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του ΕΚΑΣ δεν υφίστανται πια», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η μείωση είναι πρόσκαιρη καθώς η κατάσταση θα αναστραφεί και τα εισοδήματα θα ενισχυθούν από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) επιχείρησε να καθησυχάσει τους συνταξιούχους υπογραμμίζοντας ότι η διήμερη καθυστέρηση πληρωμής των επικουρικών συντάξεων δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες. Κατηγόρησε δε τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι «υιοθετεί τα επιχειρήματα της Δεξιάς». «Δεν χαιρόμαστε για την κατάσταση των συνταξιούχων. Το 1996 επινοήθηκε το ΕΚΑΣ και λίγο μετά ήρθαν οι εκλογές. Με το ΕΚΑΣ τότε ήθελαν να κρατούν ομήρους τους συνταξιούχους. Ηταν επίδομα και όχι σύνταξη. Εμείς επιδοτούμε τις χαμηλές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης 120%» είπε χαρακτηριστικά ο Πετρόπουλος για να προσθέσει: «Επικρατεί παραπληροφόρηση. Οχι ότι δεν υπήρξε μείωση των συντάξεων επειδή έλλειπε το ΕΚΑΣ. Αυτό συνέβη! Ομως οι τεχνικοί λόγοι για την καταβολή του ΕΚΑΣ σήμερα δεν υφίστανται. Εξηγώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος είπε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε με την κατάσταση που βρίσκονται οι φτωχοί στη χώρα. Το αποδεικνύουν οι φροντίδες που παίρνουμε. Κριθήκαμε γι' αυτό και κανείς δεν μπορεί να μας πει τίποτα». Για την αποφυγή δε δυσάρεστων συμπερασμάτων αναφορικά με όσα είπε για το ΕΚΑΣ έσπευσε να σημειώσει: «Δεν είπα ότι κακώς δόθηκε ενίσχυση στους μικροσυνταξιούχους. Είπα ότι αυτό το επίδομα τους κρατούσε σε ομηρεία αντί να δοθεί πραγματική λύση σαν και αυτή που δίνουμε σήμερα εμείς. Βάζουμε κανόνες και ενισχύουμε τα χαμηλά εισοδήματα».


Έντυπη έκδοση
ΤΑ ΝΕΑ


Σητεία: Εμφανίστηκε άγριο αιλουροειδές, μήκους ενός μέτρου! (video)




Kινείται στην περιοχή, κυρίως τις βραδινές ώρες

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους της Σητείας. Ο λόγος; Ένα περίεργο αιλουροειδές το οποίο εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή, κυρίως τις βραδινές ώρες. 

Σύμφωνα με το cretapost, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έτυχε να το δουν, το περίεργο αιλουροειδές μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου.

Μάλιστα, στο κυνήγι του άγριου ζώου έχουν επιδοθεί και οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής καθώς η είδηση της εμφάνισής του έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους! 

Δείτε σπάνιο βίντεο που έχει καταγράψει στο παρελθόν έναν κρητικό αγριόγατο που σύμφωνα με τις μαρτυρίες μοιάζει στο αιλουροειδές της Σητείας:



Πηγή : cretapost,gr


Γερμανός πρώην υπουργός σε φωτορεπόρτερ: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα»



Ρατσιστική επίθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας σε βάρος  Έλληνα φωτορεπόρτερ όταν εκείνος, κατά λάθος, τον άγγιξε

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας Πέτερ Ραμσάουερ έπεσε χθες το απόγευμα φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος στο φωτορεπόρτερ που τον είχε κατά λάθος ακουμπήσει, είπε : «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα». Το γεγονός καταγγέλει και ταυτόχρονα καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.).

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ έχει ως εξής: 

«Αρχή άνδρα δείκνυσι: Kαταδικάζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν».

Η Ε.Φ.Ε., προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».



Πηγή : protothema.gr


Ποτάμι για εκλογικό νόμο: Θεσμικό έγκλημα που οδηγεί σε ακυβερνησία






Για θεσμικό έγκλημα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο. 

Το κόμμα επισημαίνει ότι «πρέπει να αποτρέψουμε το λάθος». «Η κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, συνιστά θεσμικό έγκλημα και η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία» αναφέρει χαρακτηριστικά

Παράλληλα, καυτηριάζει την «άτολμη συντηρητική κυβέρνηση» όπως την χαρακτηρίζει γιατί «κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς μας.» «Είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο» τονίζει.

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα (1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει), και καλεί όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

«Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας. Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές» καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.



Πηγή: skai.gr


Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά του ISIS θέλει ο Τραμπ



Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τραμπ, αυτή θα είναι μία νέα αποστολή για τη συμμαχία, την οποία χαρακτηρίζει «πεπαλαιωμένη».

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Το ΝΑΤΟ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του τους τελευταίους μήνες και κυρίως το οικονομικό κόστος που έχει για τις ΗΠΑ η παραμονή τους στη Συμμαχία.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναδιοργανωθεί προκειμένου να καταστεί ικανό να αντιμετωπίσει τις σημερινές απειλές ασφάλειας. «Μου αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά και τις γειτονικές χώρες [Μέση Ανατολή] προκειμένου να τους βγάλουμε από τη μέση. Πρέπει να τους εξολοθρεύσουμε» τόνισε.

Το οικονομικό κόστος

Υπό τη σημερινή διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει κεντρικό σημείο της τακτικής που εφαρμόζουν κατά του Ισλαμικού Κράτους τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων κατά στόχων των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν επικρίνει την τακτική αυτή, τονίζοντας ότι δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της πολεμικής απειλής.

Ο Τραμπ τονίζει ότι η αξιοποίηση της ψυχροπολεμικής συμμαχίας θα απαλλάξει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον επιχειρησιακό φόρτο που έχουν στις περιοχές διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων. «Δεν θέλω οι δικοί μας να εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να εμπλακεί το ΝΑΤΟ. Ξοδεύουμε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων στο ΝΑΤΟ. Φροντίζουμε χώρες, οι οποίες θα πρέπει ν' αναλάβουν το οικονομικό κόστος της ασφάλειάς τους» τόνισε.

Συνάντηση του Μπιλ Κλίντον με την Λορέτα Λιντς

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη συνάντηση του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον με την υπουργό Δικαιοσύνης, Λορέτα Λιντς, την ίδια στιγμή, που η σύζυγός του και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα.

Η ιδιωτική συνάντηση μεταξύ των δύο πραγματοποιήθηκε στο αεροσκάφος της Λιντς μετά την προσγείωσή του στο Φοίνιξ της Αριζόνα το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο Κλίντον έφυγε από το αεροδρόμιο, αφού είχε οργανώσει νωρίτερα προεκλογική συγκέντρωση για τη σύζυγό του.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπη με την ομοσπονδιακή έρευνα για τη χρήση ιδιωτικού διαχειριστή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την πρώτη διακυβέρνηση Ομπάμα.

Μια κοινωνική συζήτηση...

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του συντηρητικού Μάικ Γκάλαγκερ ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί απόδειξη της καταγγελίας του, ότι το πολιτικό σύστημα υποστηρίζει τις πολιτικές ελίτ. «Είναι πρωτάκουστο. Έχουμε αυτή τη μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουμε και μια συνάντηση όπως αυτή» δήλωσε.

Η Λιντς τοποθετήθηκε στη θέση της από την κυβέρνηση Ομπάμα πριν από έναν και πλέον χρόνο. Η ίδια υποστηρίζει ότι δε συζήτησε την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα ηλεκτρονικά μηνύματα ή άλλες τρέχουσες υποθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με τον πρώην πρόεδρο.

«Στη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο, είδα τον Μπιλ Κλίντον καθώς έφευγα και μίλησε τόσο σε εμένα, όσο και στο σύζυγό μου στο αεροπλάνο» δήλωσε η Λιντς στους δημοσιογράφους.

«Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησής μας, ήταν για τα εγγόνια μας. Ήταν κυρίως μία κοινωνική συζήτηση, αλλά και σχετική με τα ταξίδια μας. Ο ίδιος ανέφερε το γκολφ που έπαιξε στο Φοίνιξ, αλλά και τα ταξίδια του στη Δυτική Βιρτζίνια. Ωστόσο, ουδεμία συζήτηση έγινε για κάποιο θέμα σχετικό με το υπουργείο Δικαιοσύνης ή άλλο θέμα που είναι ανοιχτό σε κάποια άλλη υπηρεσία» δήλωσε η Λιντς.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) διεξάγει έρευνα για τη χρήση του διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξεταστεί μερικοί από τους συνεργάτες της. Αντικείμενο της έρευνας είναι η διαπίστωση πιθανών νομικών παραβάσεων και κανονισμών ως συνέπεια της ιδιωτικής διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον, στην οικία της, στη Νέα Υόρκη και όχι στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η διεξαγωγή της έρευνας έχει επισκιάσει την προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και το βασικό της πλεονέκτημα ότι στο χειρισμό των ζητημάτων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής υπερτερεί του Ντόναλντ Τραμπ.

Ανησυχία στους Δημοκρατικούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times η συνάντηση μεταξύ της Λιντς και του Μπιλ Κλίντον προκάλεσε ανησυχία και σε κύκλους των Δημοκρατικών, κυρίως για το αρνητικό πολιτικό κλίμα που προκαλεί. «Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν στέλνει το σωστό μήνυμα» δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κόουνς, από το Ντελάγουερ, στην εκπομπή «New Day» του CNN. Η κυρία «Λιντς έχει γενικά επιδείξει εξαιρετική κρίση και δυναμική ηγεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι είναι μια ανεξάρτητη γενική εισαγγελέας. Ωστόσο, πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή, στέλνει ένα λάθος μήνυμα. Νομίζω ότι ακόμη και σε μια κοινωνική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο θα έπρεπε η υπουργός Δικαιοσύνης να έχει κρατήσει τις αποστάσεις» τόνισε.

Προβάδισμα 11 μονάδων για την Χίλαρι

Στο γενικότερο επίπεδο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Η πρώτη κοινή εμφάνισή τους έχει προγραμματιστεί την Τρίτη, στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα.

Δημοσκόπηση που γνωστοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα από την Reuters/Ipsos έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ξεκαθάρισε ότι ο Ομπάμα πιστεύει πως η έρευνα που διεξάγεται πρέπει να είναι αντικειμενική, υπογραμμίζοντας τη δήλωση της Λιντς για τη συνάντησή της με τον Μπιλ Κλίντον.

«Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και η γενική εισαγγελέας κατανοούν το πόσο σημαντικό είναι για το υπουργείο Δικαιοσύνης να πραγματοποιεί έρευνες οι οποίες είναι ανεξάρτητες από πολιτικές παρεμβάσεις ή πιέσεις» τόνισε ο Έρνεστ.

Στη συνάντηση αυτή, αναφέρθηκε και ο Τζον Κόρνιν, γερουσιαστής από το Τέξας, που έχει τη δεύτερη θέση στην πυραμίδα επιρροής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, τονίζοντας την ανάγκη διεξαγωγής ανεξάρτητης και αντικειμενικής έρευνας στην υπόθεση της Χίλαρι Κλίντον.

Τραμπ: Δεν είμαι κατά του εμπορίου

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τις απόψεις του σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση ή την κατάργηση των διεθνών εμπορικών συμφωνιών στις οποίες συμμετέχουν οι ΗΠΑ, τόνισε σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ (Νιου Χάμσαϊρ): «Δεν είμαι κατά του εμπορίου. Αυτό που ζητάω, είναι καλύτερες συμφωνίες» δήλωσε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Ο Τραμπ δέχθηκε τη σφοδρή κριτική του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις θέσεις που εκφράζει σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση ή ακύρωση των διεθνών εμπορικών συμφωνιών για το ελεύθερο εμπόριο στη Βόρεια Αμερική και την περιοχή του Ειρηνικού (NAFTA, TPP), αλλά και για την εξαγγελία του για επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα.

Από την πλευρά του, το επιμελητήριο σχολίασε ότι οι θέσεις αυτές θα οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ένα νέο κύκλο οικονομικής ύφεσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, καθώς όλα θα γίνουν ακριβότερα.

Η διαφοροποίηση των απόψεων μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του επιμελητηρίου είναι σημαντική, καθώς παραδοσιακά οι θέσεις που εκφράζει συμβαδίζουν με τις απόψεις της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Υπό τη λογική αυτή, φανερώνει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου και της ηγεσίας του κόμματος, ενόψει του κεντρικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Κρίσιμος προεκλογικός χρόνος...

Κατά το γενικότερο συμπέρασμα που διαμορφώνεται σε πολιτικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον, τόσο ο Μπιλ Κλίντον, όσο και η Λορέτα Λιντς θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί αναφορικά με το αρνητικό κλίμα που θα διαμόρφωνε η συνάντησή τους, έστω και κοινωνική, σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής εισαγγελέα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με την κίνησή του να μπει στο αεροσκάφος της Λιντς έδωσε κίνητρο στο Ντόναλντ Τραμπ να ενδυναμώσει το «αντισυστημικό» προφίλ του, αλλά και τη γενικότερη τακτική των προσωπικών επιθέσεών του.

Από την άλλη μεριά, η χρονική αυτή περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία του προεκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ, εν όψει της έναρξης των κοινών προεκλογικών εμφανίσεων μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο Ομπάμα κρατάει αποστάσεις από την έρευνα που διεξάγει το FBI για την Κλίντον.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσωπικές επιθέσεις, εκμεταλλευόμενος ο,τιδήποτε συμβαίνει στο προεκλογικό σκηνικό των εξελίξεων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα προεκλογικά επιχειρήματά του και να εξασφαλίσει δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο και διαρκή προβολή στα αμερικανικά ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος με τις εξαγγελίες του για το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προκαλέσει τη Χίλαρι Κλίντον, στο πεδίο των διεθνών και αμυντικών σχέσεων στο οποίο υποστηρίζει ότι υπερέχει η ίδια.

Από την άλλη μεριά, οι δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ, διεθνοποιούν τον προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ, προκαλώντας κλίμα αμηχανίας στους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά και στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, υπό το γενικότερο κλίμα της αβεβαιότητας που δρομολόγησε το Brexit.



Πηγή : tovima.gr


Αγώνας δρόμου για σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου



Πολύτιμο χρόνο κέρδισε ο Μαρινόπουλος, καθώς χθες το απόγευμα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να κάνει δεκτές και τις τέσσερις αιτήσεις της εταιρείας και του ομίλου για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της. Το δικαστήριο αποφάσισε να «παγώσει» κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ύστερα από συμφωνία με την εταιρεία, μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους εάν δεν πληρώνονται. Επιπλέον, εξαιρέθηκε από την αναστολή το μέτρο των αποβολών (δικαίωμα έξωσης). Πλέον, η εταιρεία και οι πιστωτές της καλούνται να εκμεταλλευθούν το διάστημα που απομένει έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συνεκδικασθούν οι τέσσερις κύριες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία εξυγίανσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία θα οδηγηθεί στο οριστικό «λουκέτο». Ο Μαρινόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ευχαριστεί τους εργαζομένους, εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή του προς τους πιστωτές που τον στήριξαν και τονίζει ότι με την απόφαση δίνεται ο απαιραίτητος χώρος και χρόνος στην εταιρεία, ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να οδηγηθεί σε βιώσιμη λύση.

Οι προμηθευτές

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσώπησε την εταιρεία Μαρινόπουλος, υπέρ της χορήγησης της αναστολής καταδιωκτικών μέτρων τάχθηκαν πιστωτές των οποίων οι απαιτήσεις έναντι του Μαρινόπουλου αντιστοιχούν στο 42,16% (ή 558 εκατ. ευρώ) των συνολικών ή στο 45% εάν ληφθεί υπόψη ο υπολογισμός των απαιτήσεων της Εθνικής Πανγαίας, όπως τις έχει εκτιμήσει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην αίτησή της. Οι προμηθευτές, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκαν διχασμένοι και υπήρξαν αρκετοί που διά των νομικών εκπροσώπων τους τάχθηκαν κατά της έκδοσης προσωρινής διαταγής προστασίας του Μαρινόπουλου, κάποιοι που τάχθηκαν υπέρ, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που, αν και παρευρέθηκαν στο δικαστήριο, επέλεξαν να μην πάρουν θέση.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται κυρίως μικρές εταιρείες - προμηθευτές και συνεταιρισμοί, χωρίς, όμως να λείπουν και μεγάλοι, όπως για παράδειγμα η Creta Farms η οποία ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση και να απαγορευθεί οποιαδήποτε μεταβίβαση στοιχείων του Μαρινόπουλου, η Λουξ - Μαρλαφέκας, η Pernod Ricard, οι Μύλοι Λούλη, η Οικογένεια Στεργίου, Κρι Κρι, Αραμπατζής κ.ά. Από την άλλη, μεγάλοι προμηθευτές, όπως για παράδειγμα η Coca - Cola 3E, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η Τυράς κ.ά. τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης προστασίας στον Μαρινόπουλο έναντι καταδιωκτικών μέτρων που μπορεί να λάβουν οι πιστωτές.
Ερωτήματα

Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η έκβαση από εδώ και στο εξής από την υπόθεση του Μαρινόπουλου προκύπτουν ερωτήματα για λάθη και παραλείψεις θεσμών και εποπτικών αρχών του κράτους.

Πρώτον, για ποιο λόγο δεν έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις στον Μαρινόπουλο για τη μη δημοσίευση των ισολογισμών της από τη χρήση του 2012 και έπειτα; Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιβληθεί τα διοικητικά πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής, όχι όμως και οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται εάν για τρία συνεχή έτη δεν έχουν δημοσιευθεί ισολογισμοί ανωνύμων εταιρειών.

Δεύτερον, ερωτήματα τίθενται και για το τραπεζικό σύστημα, καθώς επί σειρά ετών χορηγούσε δάνεια σε μια εταιρεία η οποία τουλάχιστον από το 2011 βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική θέση. Από τα στοιχεία των ισολογισμών που έχουν περιληφθεί στην αίτηση του Μαρινόπουλου στο δικαστήριο, προκύπτει ότι το 2011 η εταιρεία είχε ήδη ζημίες 255 εκατ. ευρώ, ενώ ένα χρόνο μετά οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της είχαν ήδη φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 623,1 εκατ. ευρώ και το 2014 τα 851 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο ερώτημα που τίθεται από την αγορά είναι για ποιο λόγο δεν παρενέβη η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς θεωρούν ότι το πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, το οποίο πλήρωνε ο Μαρινόπουλος τους προμηθευτές του συνιστά ενδεχομένως κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Εκπληξη από τη στάση του Δημοσίου

Εκπληξη προκλήθηκε χθες στη δικαστική αίθουσα, όταν ο εκπρόσωπος του Δημοσίου τάχθηκε κατά της αίτησης της εταιρείας «Μαρινόπουλος» για προστασία από τους πιστωτές της, καθώς όλες οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι εκείνη την ώρα συνέκλιναν στο αντίθετο. Διαρροές από το Μαξίμου, μάλιστα, έκαναν λόγο για ενόχληση του πρωθυπουργικού γραφείου. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, η πάγια πρακτική στις περιπτώσεις αυτές είναι να εισηγείται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο επικεφαλής της εκάστοτε αρμόδιας ΔΟΥ και στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπάρχει σημαντική ακίνητη περιουσία, το Δημόσιο να τάσσεται κατά των αιτήσεων προστασίας των επιχειρήσεων από τους πιστωτές τους. Οταν ανοίξει, πάντως, η διαδικασία εξυγίανσης, τότε για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε αυτήν την αρμοδιότητα θα έχει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.




ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
Έντυπη Καθημερινή


Τουρκόφωνοι παγίδευσαν μέσω Facebook μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών



Πώς στήθηκε η εκστρατεία παραβίασης των λογαριασμών, που είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μόλις δύο ημέρες να μολυνθούν αρκετές χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και τι πρέπει να κάνουν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί

Επίθεση με κακόβουλο λογισμικό οδήγησε στην εξαπάτηση αρκετών χιλιάδων χρηστών του Facebook απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και χρήστες τις υπηρεσίας από την Ελλάδα.

Αυτό συνέβαινε όταν οι χρήστες λάμβαναν ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο ένας φίλος τούς είχε αναφέρει στο Facebook. Οι συσκευές που μολύνθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για την παραβίαση λογαριασμών στο Facebook, ώστε να εξαπλωθεί ο ιός μέσω των φίλων του θύματος στο Facebook και να πραγματοποιηθεί επιπλέον κακόβουλη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, μεταξύ 24 και 27 Ιουνίου χιλιάδες ανυποψίαστοι χρήστες έλαβαν ένα μήνυμα από έναν φίλο στο Facebook, στο οποίο υποτίθεται ότι τους είχε αναφέρει σε ένα σχόλιο. Στην πραγματικότητα, το μήνυμα είχε ξεκινήσει από επιτιθέμενους και εξαπέλυε επίθεση σε δύο στάδια. 

Το πρώτο στάδιο κατέβαζε ένα trojan στον υπολογιστή του χρήστη που εγκαθιστούσε, μεταξύ άλλων, μια κακόβουλη επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Αυτό οδηγούσε στη δεύτερη φάση, δηλαδή στην κατάληψη του λογαριασμού του θύματος, όταν οι χρήστες συνδέονταν στο Facebook μέσω του παραβιασμένου προγράμματος περιήγησης. Μια επιτυχημένη επίθεση έδωσε στον απειλητικό φορέα τη δυνατότητα να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου και να αποσπάσει δεδομένα και ακόμη περισσότερες πληροφορίες, επιτρέποντάς του να εξαπλώσει τη μόλυνση μέσω των φίλων του θύματος στο Facebook ή να αναλάβει άλλες κακόβουλες δραστηριότητες, όπως η αποστολή spam, η κλοπή ταυτότητας και η δημιουργία δόλιων like και share. 

Το κακόβουλο λογισμικό προσπάθησε να προστατευτεί, βάζοντας σε μαύρη λίστα την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπως εκείνες που ανήκουν σε προμηθευτές λογισμικού ασφάλειας. Το Kaspersky Security Network καταχώρησε σχεδόν 10.000 απόπειρες μόλυνσης σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Βραζιλία, η Πολωνία, το Περού, η Κολομβία, το Μεξικό, ο Ισημερινός, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Τυνησία, η Βενεζουέλα, η Γερμανία και το Ισραήλ.

Όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστές Windows για την πρόσβασή τους στο Facebook ήταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ όσοι χρησιμοποιούν τηλέφωνα με λειτουργικό Windows βρέθηκαν ενδεχομένως σε κάποιο κίνδυνο. Οι χρήστες φορητών συσκευών Android και iOS είχαν «ανοσία», δεδομένου ότι το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποίησε «βιβλιοθήκες» μη συμβατές με αυτά τα λειτουργικά συστήματα. 

Το trojan downloader που χρησιμοποιήθηκε από τους επιτιθέμενους δεν είναι καινούριο. Αναφέρθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όπου χρησιμοποιούσε μια παρόμοια διαδικασία μόλυνσης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σημάδια της γλώσσας στο κακόβουλο λογισμικό φαίνεται να δείχνουν τουρκόφωνους απειλητικούς φορείς.

Το Facebook πλέον μετριάζει αυτή την απειλή και αποκλείει τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων από μολυσμένους υπολογιστές. Αναφέρει ότι δεν έχει παρατηρήσει περαιτέρω προσπάθειες μόλυνσης. Η Google έχει επίσης αφαιρέσει τουλάχιστον μία από τις υπαίτιες επεκτάσεις από το Chrome Web Store.

Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί θα πρέπει να εκτελέσουν μια σάρωση για αναζήτηση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή τους ή να ανοίξουν τον Chrome browser τους και να αναζητήσουν απροσδόκητες επεκτάσεις. Αν αυτά πράγματι υπάρχουν, θα πρέπει να αποσυνδεθούν από το λογαριασμό τους στο Facebook, να κλείσουν το πρόγραμμα περιήγησης και να αποσυνδέσουν το καλώδιο δικτύου από τον υπολογιστή τους. Επίσης, θα πρέπει να καλέσουν έναν επαγγελματία για να ελέγξει και να απομακρύνει το κακόβουλο λογισμικό.

Επιπλέον, η Kaspersky Lab συνιστά στους καταναλωτές να ακολουθήσουν μερικές βασικές πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας:

-Εγκαταστήστε μια anti-malware λύση σε όλες τις συσκευές και κρατήστε το λογισμικό του λειτουργικού σας συστήματος ενημερωμένο.

-Αποφύγετε να ανοίγετε links που βρίσκονται σε μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε ή σε μη αναμενόμενα μηνύματα από φίλους.

-Να είστε προσεκτικοί, ανά πάσα στιγμή, όταν βρίσκεστε online και όταν είστε συνδεδεμένοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κάτι μοιάζει έστω και λίγο ύποπτο, τότε πιθανώς πράγματι να είναι.

-Εφαρμόστε κατάλληλες ρυθμίσεις απορρήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.


Πηγή : protothema.gr


H Γεροβασίλη θεωρεί ότι η ακυβερνησία είναι ιστορικό χρέος της κυβέρνησης



Αποδεικνύουν καθημερινά την προχειρότητα με την οποία βλέπουν τα πράγματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους οι οποίες θα κάνουν μεγάλο κακό στην χώρα, αρκεί να εξυπηρετούν τους ίδιους και τα συμφέροντα τους.

Διαβάζουμε στο ΣΚΑΙ.gr

«Η πρόταση που καταθέτουμε αποτελεί τον κοινό τόπο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος»

«Η κυβέρνηση εκπληρώνει σήμερα ένα ιστορικό χρέος και υλοποιεί μια πάγια θέση της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου» τόνισε την Παρασκευή η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο ως «κοινό τόπο» για τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή μας για ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα που αποκαθιστά την αντιπροσωπευτικότητα του Κοινοβουλίου και θέτει τις βάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, διευρύνει την εκλογική βάση, δίνοντας ουσιαστικό πολιτικό ρόλο και λόγο στους νέους» σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως τονίζει η κ. Γεροβασίλη, «η πρόταση που καταθέτουμε αποτελεί τον κοινό τόπο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος.» Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου «να αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη που τους αναλογεί.»

Πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, τομή, και σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών, χαρακτήρισε νωσρίτερα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου την καθιέρωση της απλής αναλογικής που προτείνει η κυβέρνηση με το νέο εκλογικό νόμο. 

«Η σημερινή πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο αποτελεί έναν σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αριστερής, προοδευτικής δύναμης, για το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει, βάζει ένα τέλος στην στρεβλή και αντιδημοκρατική αποτύπωση της λαϊκής έκφρασης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να καταργηθεί καθώς «πλέον είναι δύσκολες οι αυτοδυναμίες και χρειάζεται να βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα των συνεργασιών.» 

Tις εντονότατες αντιδράσεις ΝΔ και Ποταμιού προκάλεσε πάντως ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος.



Νέο «κανόνι»: Σε διαδικασία πτώχευσης και η «Mamidoil»



Η εταιρεία είναι συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη - Κατά πληροφορίες το χρέος της ανέρχεται στα 340 εκατ. ευρώ

Νέα «σφαλιάρα» από δεύτερο κατά σειρά «κανόνι» κορυφαίας ελληνικής εταιρείας, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, δέχεται η ήδη ισοπεδωμένη ελληνική αγορά, γεγονός που προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, λίγα 24ωρα μετά τον πανικό που προκάλεσε η υπόθεση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Μαρινοπουλος», έρχεται η είδηση ότι η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016. 

Η δικάσιμος έχει ορισθεί για την 1η Νοεμβρίου το 2016 ενώ  τα συνολικά χρέη ανέρχονται στα  340 εκατ. ευρώ περίπου. Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil  υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές.  


Προβλήματα με τις τράπεζες  

Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δυο χρόνια τα προβλήματα της “Μαμιδάκης” και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές με την “Μαμιδάκης”.

 Επίσης, με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών οι βραχυπρόθεσμες  υποχρεώσεις υπερβαίνουν κατά 143 εκατ. ευρώ το κυκλοφορούν ενεργητικό για την εταιρεία και 139 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, ο συνολικός δανεισμός ήταν 183 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι δανειακές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 220 εκατ. ευρώ                 

Το τελευταίο διάστημα επίσης έχουν ξεκινήσει μια  σειρά από νομικές διαδικασίες προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της. Τέλος,  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων και οι περισσότεροι  έχουν πολλούς μήνες να πληρωθούν




Πηγή : protothema.gr


Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων Μαΐου - Ιουνίου 2016



Το ΥΠΕΣ κατανέμει, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 110.826.509,79 € στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάϊο - Ιούνιο έτους 2016

καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36 Α') ως ακολούθως:

Τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.Ε 0621 « Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες με την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο 2016 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που μας ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237Ι2014(ΦΕΚ 36 Α). 

Ειδικα για τους Δήμους Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Ζωγράφου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φυλής, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Δσπροπύργου, Μεγαρέων και Κερατσινίου-Δραπετσώνας οι αποδιδόμενες με την παρούσα απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για το χρονικό διάστημα έως και τον Ιούνιο 2016. 

Τέλος παρακαλούνται οι δικαιούχοι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως   την   Παρασκευή   26   Αυγούστου   2016   τα   ποσά που απαιτούνται  προκειμένου  να  καταβληθούν  τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιουλίου - Αυγούστου 2016.


Η πληρωμή των επιδομάτων από τους κατά τόπους δήμους θα γίνει από 10 έως 20 Ιουλίου.