Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

H Γεροβασίλη θεωρεί ότι η ακυβερνησία είναι ιστορικό χρέος της κυβέρνησης



Αποδεικνύουν καθημερινά την προχειρότητα με την οποία βλέπουν τα πράγματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους οι οποίες θα κάνουν μεγάλο κακό στην χώρα, αρκεί να εξυπηρετούν τους ίδιους και τα συμφέροντα τους.

Διαβάζουμε στο ΣΚΑΙ.gr

«Η πρόταση που καταθέτουμε αποτελεί τον κοινό τόπο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος»

«Η κυβέρνηση εκπληρώνει σήμερα ένα ιστορικό χρέος και υλοποιεί μια πάγια θέση της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου» τόνισε την Παρασκευή η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο ως «κοινό τόπο» για τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή μας για ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα που αποκαθιστά την αντιπροσωπευτικότητα του Κοινοβουλίου και θέτει τις βάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, διευρύνει την εκλογική βάση, δίνοντας ουσιαστικό πολιτικό ρόλο και λόγο στους νέους» σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως τονίζει η κ. Γεροβασίλη, «η πρόταση που καταθέτουμε αποτελεί τον κοινό τόπο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος.» Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου «να αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη που τους αναλογεί.»

Πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, τομή, και σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών, χαρακτήρισε νωσρίτερα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου την καθιέρωση της απλής αναλογικής που προτείνει η κυβέρνηση με το νέο εκλογικό νόμο. 

«Η σημερινή πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο αποτελεί έναν σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αριστερής, προοδευτικής δύναμης, για το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει, βάζει ένα τέλος στην στρεβλή και αντιδημοκρατική αποτύπωση της λαϊκής έκφρασης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να καταργηθεί καθώς «πλέον είναι δύσκολες οι αυτοδυναμίες και χρειάζεται να βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα των συνεργασιών.» 

Tις εντονότατες αντιδράσεις ΝΔ και Ποταμιού προκάλεσε πάντως ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου