Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ποτάμι για εκλογικό νόμο: Θεσμικό έγκλημα που οδηγεί σε ακυβερνησία






Για θεσμικό έγκλημα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο. 

Το κόμμα επισημαίνει ότι «πρέπει να αποτρέψουμε το λάθος». «Η κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, συνιστά θεσμικό έγκλημα και η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία» αναφέρει χαρακτηριστικά

Παράλληλα, καυτηριάζει την «άτολμη συντηρητική κυβέρνηση» όπως την χαρακτηρίζει γιατί «κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς μας.» «Είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο» τονίζει.

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα (1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει), και καλεί όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

«Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας. Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές» καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου