Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Επιμένει ο Γερμανός πρώην υπουργός: Με χτύπησε ο Έλληνας φωτορεπόρτερ αλλά δεν τον είπα «βρωμιάρη»



Μετά τη δήλωση αυτή του Πέτερ Ραμσάουερ στο Facebook για την ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η σελίδα του Γερμανού πολιτικού «έπεσε» από τα εκατοντάδες σχόλια Ελλήνων

Απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει με επίσημη ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπότερ Ελλάδας ότι απευθυνόμενος σε Έλληνα φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων του είπε «μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» επιχείρησε να δώσει ο Γερμανός πρώην υπουργός Πέτερ Ραμσάουερ.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook o Ραμσάουερ, ο οποίος συνόδευε τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά την επίσκεψή του στο Μαξίμου όπου και συνέβη το περιστατικό, επιμένει ότι «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από τον φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».

Ωστόσο υποστηρίζει ότι ουδέποτε εξύβρισε τον Έλληνα φωτορεπόρτερ παρά τα περί του αντιθέτου καταγγελλόμενα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΦΕ. «Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε στο Facebook χωρίς, ωστόσο, να πείθει τους Έλληνες κυρίως χρήστες που κατά εκατοντάδες του απάντησαν με επικριτικά σχόλια στα ελληνικά με αποτέλεσμα η σελίδα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΦΕ έχει ως εξής: 

«Αρχή άνδρα δείκνυσι: Kαταδικάζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν».

Η Ε.Φ.Ε., προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου