Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΝΔ: Μέρες φθοράς και κακοδιοίκησης σε ΥΠΕΞ και ΑΠΕ



«Βλαπτικές και απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ασκώντας παράλληλα κριτική, τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μιλώντας στον Alpha 989, σημείωσε: «Το ΥΠΕΞ τοποθετήθηκε σε ανταπόκριση του ΑΠΕ χωρίς να έχει γίνει έλεγχος των όσων λέγονται από το πρακτορείο. Περνάει μέρες φθοράς και κακοδιοίκησης το ΥΠΕΞ, όπως και το πρακτορείο. Συγκεκριμένα, ζούμε τις πιο κομματικοποιημένες μέρες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πλήττεται με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος του πρακτορείου και αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Για την τοποθέτηση Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να τις αντιμετωπίζει ως «φραστικά πυροτεχνήματα».

«Παρακολουθούμε με πολύ αυξημένη προσοχή τις τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου, έχουμε ένα κρεσέντο δηλώσεων. Πρέπει να αξιολογούμε με σοβαρότητα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όχι επιφανειακά. Ο Ερντογάν βιώνει την ισχύ στο εσωτερικό και ταυτόχρονα πιέσεις στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί συλλογική ένταση» συνέχισε.





Δικαστικές Ενώσεις: Η διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή είναι «προσπάθεια εκβιασμού»



Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν δύο ώρες πριν την έναρξη της διάσκεψης  της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα εξετάσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για τη διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο προσωπικών δεδομένων του δικαστή που συμμετέχει στην εν λόγω διάσκεψη.
          
Οι δύο Ενώσεις χαρακτηρίζουν την διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή ως «προσπάθεια εκβιασμού», ενώ υπογραμμίζουν ότι  οι «δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη».
          
Παράλληλα, οι δύο Ενώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για το θέμα της  δημοσιοποίηση  στοιχείων της προσωπικής ζωής του δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες.
          
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των δύο εν λόγω Ενώσεων, έχει ως εξής:

«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από  αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα .

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής  παραγγελίας  του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως  δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την  πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο
Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών».


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στη Δημοκρατία




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. 

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο. 

Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. 

Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. 

Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους.

Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών.

Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία».


Το τρυφερό μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη για τα γενέθλια του πατέρα της



Τα 98 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook.



Αυτά με το ΣτΕ μόνο στην καθεστωτική Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να μην βγεί αντισυνταγματικός ο νόμος



Σε κανένα σοβαρό κράτος του Κόσμου ακόμα και σε υποανάπτυκτα μη καθεστωτικά όμως αυτή είναι η διαφορά, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, εάν εξαιρέσεις το έμφραγμα του δικαστικού και περαστικά του να είναι, σπασμένα πόδια και ξαφνικές έρευνες ΤΩΡΑ που είναι η ώρα της απόφασης εμφανίστηκαν σήμερα και ανατρέπουν τα όποια σχέδια για απόφαση!!!

Είναι περίεργα αυτά και οι πολίτες ανησυχούν!!!

Διαβάζουμε στο newsit.gr

Μετά την εισαγωγή στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας και μέλους της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο, νέα δεδομένα δημιουργούνται πάλι για τη σημερινή προγραμματισμένη για το απόγευμα τρίτη διάσκέψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κι αυτό εξαιτίας ακόμα ενός απρόοπτου γεγονότος που υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη ματαίωση της συνεδρίασης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Το γεγονός της απουσίας ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του κ. Βώρου.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης να τεθούν και αλλά ζητήματα έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ΄ αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο κ. Βώρος και να μπορεί να συμμετέχει στην διάσκεψη. Ακόμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο επαναζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο, αφού προηγουμένως διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Συγκεκριμένα δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν σήμερα να τεθεί θέμα κατά την έναρξη της συνεδρίασης για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που συμμετέχει στην επίμαχη διάσκεψη και για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την Δευτέρα (17/10/2016), τη διενέργεια έλεγχου για τη διαρροή "ροζ" προσωπικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014 η εν συνέχεια έγινε δικαστής του ΣτΕ. Αυτά τα γεγονότα αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά για τη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ.

Αν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία προδικαστικών θεμάτων που αφορούν το παραδεκτό, το βάσιμο και το έννομο συμφέρον των προσφύγων και εν συνέχεια ανάλογα με το αποτέλεσμα είτε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση είτε οι σύμβουλοι επικρατείας θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Της έλειπαν 3.900€ και είπαν να ενισχύσουν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως επιμελήτρια μουσικής στον ΟΑΣΑ




Διαβάζουμε στο protothema.gr για άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος του ελληνικού λαού.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μουσική επιμελήτρια που κρίθηκε απαραίτητη προς πρόσληψη από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Όπως αποκάλυψαν τα «themaleaks» στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής υπήρξε, επίσης, και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο των νοτίων προαστίων.

Στο έγγραφο από τη Διαύγεια για την πρόσληψη της κυρίας Βέρθας Ευθυμιάδου αρμοδιότητα της οποίας θα είναι η επιλογή της... μουσικής που θα ακούγεται στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι για το έργο που θα προσφέρει θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους το ποσό των 3.900 ευρώ.

Εκτός από το να επιλέγει τη μουσική για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, και το Μετρό η κυρία Ευθυμιάδου αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων στους χώρους του Μετρό και άλλους δημόσιους χώρους και η προετοιμασία/σχεδιασμός της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο».

Δείτε το σχετικό έγγραφο:







Νέο δηλητήριο από το στόμα του Πολάκη κατά δημοσιογράφου



Αφορμή για το δηλητήριο που άδειασε το στόμα του Πολάκη αποτέλεσαν τα χθεσινά σχόλια του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, που άσκησε κριτική για το γεγονός ότι οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξελέξαν τον Παύλο Πολάκη τόσο ψηλά στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η απορία αυτή δεν είναι μόνο του  δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ αλλά στο 100% των Ελλήνων πολιτών πλην των Ταλιμπαν καθεστωτικών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Πολάκη.

Ο Πολάκης λοιπόν μόλις το έμαθε τι είπε ο δημοσιογράφος άρχισε να αδειάζει το δηλητήριο από το στόμα του μέσω facebook:

«Πριν λιγο το ειδα(γιατι απο το πρωι τρεχαμε για τις τροπολογιες που κατεβασαμε στο νομοσχεδιο του υπ εργασιας για τα ληξιπροθεσμα του εοππυ ,τις αεροδιακομιδες του εκαβ και τηνεπεκταση των συμβασεων εργασιας με διωξιμο των εργολαβων απο ολο το δημοσιο τομεα)

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ δημοσιογραφισκε της ναυαρχιδας των καναλιων της διαπλοκης:

-εισαι πολυ μικρος για να κρινεις με τοσο ξεφωνημενα χυδαιο τροπο τις επιλογες των συνεδρων του Συριζα ,ανθρωπων εντιμων και αριστερων που η αξια σου δεν φτανει ουτε στο μικρο τους δακτυλο

-Δεν σου πεφτει λογος ουτε ζητησαμε τη γνωμη σου ,οπως δεν ζητησε τη γνωμη μας το αφεντικο σου οταν σε εβαλε να ψαλεις υπερ των μνημονιων στην πρωινη ζωνη του ΣΚΑΕΙ

-Επειδη λογω κακου καιρου δεν βγαλαμε ουτε πολυ ουτε καλο κρασι απο το αμπελι μας φετος και θα το κανουμε ολο ΞΥΔΙ ,στειλε μου μια διευθυνση να σου μπεψω μερικα μπουκαλια (υπαρχει και η δυνατοτητα να σου τα στειλω στο Φαληρο να κερασεις και μια κουπα τη παρεα σου ,Αρη,μπαμπη κλπ,Οτι μου πεις θα κανω )».



Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»



Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία... Σε ένα έντονα εκρηκτικό περιβάλλον, κυρίως λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, ο διοικητής του Οργανισμού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και μικροεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες πόλεις, υπήρξαν και στιγμές έντασης, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού άκουσαν από τους τοπικούς φορείς ότι για παράδειγμα το 40% των μελών του Επιμελητηρίου Φλώρινας έχει βάλει ήδη λουκέτο και όσα μέλη παραμένουν ενεργά, αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές. Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις - ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί». Σε ερώτηση μάλιστα κάποιου ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία. Δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς η προφανής αδυναμία της διοίκησης του Οργανισμού να δώσει λύσεις στην ασφυκτική πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, είχε δημιουργήσει εξαρχής ένα έντονο κλίμα.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Κατά τις δύο ημερίδες μάλιστα, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής Δημήτρης Χριστοφορίδης επεσήμαναν ότι σήμερα οι εισφορές μετά βίας καλύπτουν το 50% των αναγκών για συντάξεις, ότι η εισφοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που θα πρέπει να αποβάλουν και από τον χώρο των μικρομεσαίων, ότι τα 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων εισφορών δεν δημιουργήθηκαν στον ΟΑΕΕ κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης καθώς και ότι ενώ το 2008 σε σύνολο 850.000 ασφαλισμένων η εισφοροδιαφυγή αφορούσε το 29% των ενεργών, σήμερα σε σύνολο 710.000 ασφαλισμένων, αφορά το 43% των ενεργών.



Εφημερίδα Καθημερινή


Ν.Δ. : Τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο





Η Νέα Δημοκρατία, καλύπτοντας υπεύθυνα, για άλλη μια φορά, την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: 

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, 

β) το ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί, 

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.

Τη ρύθμιση αυτή επιβάλλει τόσο η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους όσο και η σημερινή κατάσταση στην αγορά κατοικίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο όγκος οικοδομικής δραστηριότητας το διάστημα Αύγουστος 2015 - Ιούλιος 2016 έχει συρρικνωθεί κατά 30%, ενώ σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι τιμές των ακινήτων από την αρχή της κρίσης έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%.

Η δυνατότητα μαζικών πλειστηριασμών σε μια αγορά που βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση θα πίεζε περαιτέρω τις τιμές ακινήτων για όλους τους ιδιοκτήτες- και όχι μόνο τους οφειλέτες - θα επιδείνωνε τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, θα  έπληττε την κοινωνική συνοχή και τελικά και τα συμφέροντα του Δημοσίου.





Μισθοί και συντάξεις στήν Ελλάδα χαμηλότερα απο την Ρουμανία και την Βουλγαρία




Ήρθε η έρευνα της Εurostat για να δείξει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο Γεωγραφιικά αλλά και οικονομικά στα Βαλκάνια. Όπως είχε πει προειδοποιώντας ουσιαστικά πριν πέντε χρόνια ο Πολ Τόμσεν ότι η Ελλάδα είναι μια βαλκανική χώρα έτσι πλέον συγκρινόμαστε μόνο με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στα επίπεδα της φτώχειας, καθώς με ποσοστό του πληθυσμού 35,7% δηλαδή 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους φτωχούς στην Ευρώπη η χώρα μας είναι σε λίγο καλύτερη θέση μόνο σε σύγκριση με τις δύο παραπάνω χώρες.

Η κατάσταση ωστόσο τείνει να γίνει χειρότερη καθώς ήδη στο ζήτημα των εργασιακών συζητείται νέα μείωση των κατώτερων μισθών ειδικά για τους νέους κάτω των 25 ετών ακόμη και στα 545 ευρώ, ενώ για όσους δεν έχουν την τύχη να έχουν μόνιμη εργασία πλήρους απασχόλησης ήδη οι μισθοί έχουν πέσει στα επίπεδα των 400 ευρώ ή και πιο κάτω.

Μάλιστα ο νόμος Κατρούγκαλου προσθέτει στο παραπάνω ποσοστό μια ολόκληρη στρατιά νεόπτωχων συνταξιούχων καθώς έρχεται να προσθέσει την τρίτη κατά σειρά μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης φτάνοντάς το στο 40,7%.

Κάπως έτσι για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαϊου του 2016 η σύνταξη είναι κατά 30% μειωμένη σε σχέση με τους άλλους, ενώ τα πράγματα είναι χειρότερα για όσους δεν έχουν 40 χρόνια ασφάλισης πριν βγουν στη σύνταξη καθώς τα... ψαλίδια είναι απανωτά ρίχνοντας το ποσό σε επίπεδα πείνας.

Επί της ουσίας πλέον όσοι έχουν 15ετία δεν δικαιούνται παρά 345 ευρώ σύνταξη, ενώ όσοι έχουν 20 έτη ασφάλισης παίρνουν σύνταξη μόλις 384 ευρώ εθνική σύνταξη. Πάνω σε αυτό το ποσό της εθνικής θα προστίθενται και τα ποσά που αναλογούν στο μισθό από το 2002 και ύστερα σε ποσοστό 40,7%.



Πηγή : newsit.gr


Εξοργιστικό: Ο ΟΑΣΑ προσέλαβε... μουσική επιμελήτρια - Δείτε το αστρονομικό ποσό που θα πάρει!




Την ώρα που ο ελληνικός γονατίζει από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το δημόσιο προχωρά σε πρόσληψη ατόμου που θα επιμεληθεί τη μουσική που ακούγεται στα Μέσα Μεταφοράς.

Τώρα θα μου πείτε, για ποια μουσική μιλάς, αφού ποτέ δεν ακούγεται μουσική στα λεωφορεία και τον Ηλεκτρικό. Μόνο κάποιες φορές στο Μετρό.

Στη συγκεκριμένη καταγγελία προχώρησαν συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ μιλώντας στο δελτίο του Alpha, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός προχώρησε στην πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας, αρμοδιότητα της οποίας είναι να ορίζει τη... μουσική που θα ακούγεται στα οχήματα.

Αποκάλυψαν δε ότι η συμφωνία αφορά το ποσό των 3.900 και ισχύει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
Επίσης, η επιμελήτρια μουσικής, ανέλαβε και το σχεδιασμό προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων σε χώρους του Μετρό, καθώς και την προετοιμασία της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο».


Πηγή : newsbomb.gr


Στουρνάρας στο ΣΕΤΕ: Εάν το χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή




Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,7% το 2017 υπό την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές, προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζήτησε για μία ακόμη φορά να προχωρήσει η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, προειδοποιώντας ότι, εάν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή. Ειδικότερα όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο , παρατηρείται αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 να αγγίζουν 54,3%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο του αντίστοιχου δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του συνόλου της οικονομίας (45,1%), φαινόμενο που όπως επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας πρέπει να ερευνηθεί και να αντιμετωπισθεί.

Ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι η σταδιακή βελτίωση της οικονομίας αρχίζει να απεικονίζεται και στην πορεία αρκετών μακροοικονομικών δεικτών, όπως στην βιομηχανική παραγωγή , στις λιανικές πωλήσεις (αυξήθηκαν κατά 9,7% τον Ιούλιο), στη δημιουργία 237.817 νέων θέσεων εργασίας στο οκτάμηνο και τέλος την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας σε 23,1%, έναντι 24,9% το προηγούμενο τρίµηνο και 24,6% το αντίστοιχο τρίµηνο του 2015.

Η ΤτΕ προβλέπει ότι η ανάκαµψη της οικονοµικής δραστηριότητας που ξεκινά από το β' εξάµηνο του 2016 θα συνεχιστεί και το 2017 και 2018. Συγκεκριμένα, το 2016 αναµένεται µικρή µείωση του ΑΕΠ, της τάξεως του 0,3%, και ανάπτυξη 2,5% και 3% για το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, οι προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς, θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η εκταμίευση των σχετικών δόσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στο ότι θα συνεχιστεί η διευκολυντική νοµισµατική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ελοχεύουν κίνδυνοι τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον όσο και από το εσωτερικό καθώς τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και ιδιαίτερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων θα περιορίσει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, την υπονόμευση του κλίματος εμπιστοσύνης και την εξασθένηση των προοπτικών οριστικής εξόδου από την κρίση.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφερόμενος στον τουρισμό υπογράμμισε την ανάγκη να προσαρμοστεί το πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να προσαρμοσθεί, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του προϊόντος και την εξειδίκευση, καθώς φέτος επιτάθηκε η μείωση των τουριστικών εισπράξεων, παρά την άνοδο των επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε , η ενίσχυση των υποδομών είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Για το λόγο αυτό πρότεινε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, όσον αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό. Αυτό θα επιτρέψει την προσέλκυση νέων επενδύσεων, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν.

Mείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ζητά ο Γ. Στουρνάρας

Μείωση στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων προτείνει μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΤτΕ προκειμένου το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας συνέστησε δέσμη μέτρων που θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό και προτείνει:

• Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

• Την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, σε επίπεδο αεροπορικών εταιρειών, καθώς η μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων θα διευκολύνει την αύξηση της τουριστικής ζήτησης.

• Την αναβάθμιση και αξιοποίηση υποδοµών όπως οι µαρίνες, οι οποίες µπορούν να συµβάλουν στην αύξηση του θαλάσσιου και ναυτικού τουρισµού, ενισχύοντας περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα.• Την αναβάθμιση των λιµενικών υποδοµών και την συγκρότηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κρουαζιέρας ―ειδικά της κρουαζιέρας µε αφετηρία ελληνικό λιµένα (home porting).




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr


Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη του ΥΠΕΞ και της κυβέρνησης




Στη σκιά της δημοσιογραφικής γκάφας αποκαλύπτεται και μια άλλη τρομακτική προχειρότητα: ενημέρωσης και αντίδρασης του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Γκάφα στη γκάφα με τις δήθεν δηλώσεις Ερντογάν περί δημοψηφίσματος στη Θράκη. 

Στη σκιά της δημοσιογραφικής γκάφας του ΑΠΕ αποκαλύπτεται και μια άλλη τρομακτική και επικίνδυνη προχειρότητα: στην ενημέρωση και στην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών και συνολικότερα της ελληνικής κυβέρνησης. Και δη σε εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα. 

Το  ελληνικό ΥΠΕΞ επιδεικνύοντας όντως ταχύτατα αντανακλαστικά αλλά προφανώς στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντούσε στην φερόμενη ως δήλωση Ερντογάν « Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή.Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη».

Στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν έκαναν το αυτονόητο και απολύτως επιβεβλημένο, να αναζητήσουν ενημέρωση από «πρώτο χέρι» από τους έλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους στην γείτονα.

Η να αναζητήσουν την ομιλία του τούρκου Προέδρου η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας.

Και να διαπιστώσουν πως σ' αυτή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε δημοψήφισμα στην Θράκη. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ  

«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς.

Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη». 

Το πρόσφατο πάρτι για τη μετάφραση  ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ με  Google        

 Τα προβλήματα στη λειτουργία του ΥΠΕΞ αποκαλύφθηκαν με κωμικοτραγικό τρόπο και στις αρχές του μήνα με την περίφημη απάντηση του υπουργείου εξωτερικών στην Αγκυρα  που έμοιαζε να έχει μεταφραστεί μέσω... Google translate.

Με τη φράση «μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα» να έχει γίνει στο επίσημο site του ΥΠΕΞ ως «picking a fight for someone else's barn»


Some in the neighbour wish to drag Turkey towards behaviours that run counter to international law and which no way befit a European country. Revisionist rationales, as is known, have always led down to negative paths and they have always been defeated.

Lastly, let it be reminded that the only topic of exploratory contacts was and still is the delimitation of the continental shelf, in line with what is provided for in international legislation and the rules of international law». 



Πηγή : thetoc.gr


Τρώνε με χρυσά κουτάλια : Τα λεφτά για τους ανέργους πάνε σε «κολλητούς»




Τρώνε με χρυσά συντροφικά κουτάλια σε βάρος των ανέργων που οι ίδιοι δημιούργησαν όπως διαβάζουμε στο protothema.gr


Κατασπατάληση των κονδυλίων που προορίζονται για την επιδότηση και κατάρτιση ανέργων από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου καταγγέλλει η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά

Την ώρα που η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει μια απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος, που μάλιστα προορίζεται για την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των ανέργων. 

Πρόκειται για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως Δήμητρας Χαλικιά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. 

Το θέμα έχει φτάσει μέσω επιστολών, καταγγελιών και διαμαρτυριών κυβερνητικών στελεχών και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, παρακολουθεί αμέτοχο. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα περίφημα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση ανέργων τα οποία αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης. 

Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου καταγγέλλει ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση».

Η κυρία Χαλικιά καταλογίζει ιδιοτέλεια στην κυρία Αντωνοπούλου και υποστηρίζει ότι η αναπληρώτρια υπουργός «κινείται στο πλαίσιο της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο». 


Δήμητρα Χαλικιά Γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας


Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας 

Η συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική και τα όσα αναφέρονται αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ιδιότητας της κυρίας Χαλικιά: «Η αλήθεια για τη στάση της εν λόγω υπουργού είναι ότι αντιστάθηκα σε κακές (πάρα πολύ κακές) επιλογές διαχείρισης δημοσίου χρήματος που επιχειρεί, κυρίως με “αυτεπιστασίες”(δηλαδή απευθείας αναθέσεις σε κοινωνικούς εταίρους πολλών χιλιάδων ευρώ, πρακτική στην οποία διέπρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και έχει στιγματιστεί) ή άλλες πρακτικές που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, τη στιγμή που η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι πρόκειται να χτυπήσει αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά». 

Η κυρία Χαλικιά γίνεται πιο συγκεκριμένη στη συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό: «Κορυφαίο παράδειγμα είναι το “περίφημο” 29-64 (πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας) και τις επιλογές που η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε να έχουμε μέσα, ώστε να αποκλείονται τα μικρά ΚΕΚ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, επιστολές και τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της πρόσκλησης που επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα». Οι καταγγελίες της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού στην ίδια επιστολή-καταπέλτη για την αναπληρώτρια υπουργό προσθέτει: «Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένη να παρατηρήσω την “άναρχη εξειδίκευση του προγράμματος απασχόλησης ΕΣΠΑ 2014-2020”, κάτω από τις κατευθύνσεις της εν λόγω υπουργού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες καταπολέμησης της ανεργίας σε Αττική και Νότιο Αιγαίο. Για τα παραπάνω, έχω ενημερώσει γραπτά τόσο τον υπ. Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση από το καλοκαίρι». 

Οι επικριτές της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας  επισημαίνουν ότι ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί το περίφημο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανεργίας για ηλικίες 29-64 ετών». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί από τη Ν.Δ., καταργήθηκε στη συνέχεια από την κυρία Αντωνοπούλου με την αιτιολογία ότι είχε σχεδιαστεί όχι για ανέργους, αλλά για συγκεκριμένους φορείς κατάρτισης και εταιρείες που θα απασχολούσαν για ορισμένους μήνες τους ανέργους, και έτσι υποσχέθηκε ότι το πρόγραμμα θα επανασχεδιαζόταν και θα προκηρυσσόταν το αργότερο τον Απρίλιο του 2015. Το σχέδιο της πρόσκλησης που βγήκε την περασμένη εβδομάδα στη διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας απέχει από τα υπεσχημένα, ότι οι άνεργοι θα λάμβαναν 5.500 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόσκληση, παίρνουν 600 ευρώ για την κατάρτιση και 2.000 ευρώ για τρίμηνη πρακτική άσκηση. Οπως καταγγέλλεται, όμως, τα ίδια θα πάρουν και τα ΚΕΚ! Οσο για την απασχόληση; Εκπτώσεις και εδώ: παρά τις υποσχέσεις για εγγυημένη απασχόληση 26.000 ανέργων, η πρόβλεψη τώρα περιορίζεται στους 10.000.  

Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Από τη θέση της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμεία κριτική στην επιλογή των Προγραμμάτων Κοινωνικής Εργασίας για την εξασφάλιση, έστω απασχόλησης πέντε μηνών για ανέργους. Τα προγράμματα με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ χαρακτηρίζονταν τότε κοροϊδία σε βάρος των ανέργων, αφού επέστρεφαν στην ανεργία μετά από πέντε μήνες και δεν εξασφάλιζαν μόνιμες θέσεις εργασίας. Μάλιστα η μόνη περιφέρεια που δεν είχε ενταχθεί στα συγκεκριμένα προγράμματα ήταν αυτή αυτή της Αττικής υπό την κυρία Ρένα Δούρου. Ωστόσο, η τακτική των κοινωνικών προγραμμάτων συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, «κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία», αφού επανέλαβε όσα και προεκλογικά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η κοινωφελής εργασία δεν λύνει το πρόβλημα της ανεργίας, στη συνέχεια με τη δικαιολογία «τι να κάνουμε αφού οι προηγούμενοι είχαν προγραμματίσει δράσεις με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και θα καλύπτονταν και άμεσες ανάγκες των δήμων», εξήγγειλε ότι θα προχωρούσε η υλοποίηση. 

Είκοσι μήνες μετά, αυτό που έχει γίνει είναι ότι δεσμεύτηκαν 300 εκατ. ευρώ για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αλλά μόνο για 2016-2017. Το ΕΣΠΑ, βέβαια, έχει ορίζοντα έως το 2020 - προφανώς έως τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει... Και ακόμη χειρότερα: τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί δεν επαρκούν για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο! Ετσι, το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε να αναζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών, της τάξης των 55,22 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη να εγκρίνει τη χορήγηση 12.011.325 ευρώ, και αυτά για το τρέχον έτος, αφαιρώντας τα από τα κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις και φέρνοντας έτσι ακόμη πιο κοντά τον «κόφτη». 

Στην πολιτική της κυρίας Αντωνοπούλου αναγνωρίζεται ως θετικό στοιχείο ότι τα πεντάμηνα των προηγούμενων κυβερνήσεων έγιναν οκτάμηνα. Ωστόσο, της καταλογίζεται συγκεντρωτισμός στον προγραμματισμό και καμία συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς, όπως καταγγέλλεται, «μοίρασε θέσεις σε κάθε δήμο, σύμφωνα με ένα δικό της μοντέλο προγραμματισμού», πράγμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είχε ζητήσει 200 άτομα το 2015 και τώρα του δόθηκαν 1.600, ενώ αντίστοιχα η Πάτρα είχε ζητήσει 500 άτομα πέρυσι και τώρα πήρε 1.600. Και ναι μεν οι δήμοι έχουν μεγάλη ανάγκη σε προσωπικό, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούν τόσο μεγάλο αριθμό ανέργων. Αυτό το διαφαινόμενο αδιέξοδο οδήγησε στη λύση των φάσεων: τμηματικές προκηρύξεις για την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων. Οι άνεργοι, συνολικά 43.000, θα απασχοληθούν επί οκτώ μήνες με 500 ευρώ τον μήνα, έναντι 53.000 το 2015. Σημαντικό κομμάτι των πόρων που διατίθενται, ωστόσο, θα πάει στο κομμάτι της... κατάρτισης των ανέργων και τους φορείς της, δηλαδή τα ΚΕΚ. Οι επικριτές της κυρίας Αντωνοπούλου υποστηρίζουν ότι «δεν αποδεικνύεται η πραγματική αναγκαιότητα υλοποίησης της κατάρτισης, τουλάχιστον για τους ανέργους».

Πάντως, η πολιτική του υπουργείου Εργασίας στην καταπολέμηση της ανεργίας στηλιτεύεται και από στελέχη του κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, που κοινοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή. Ο κ. Ηγουμενίδης εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι «ολόκληρη η πολιτική του για τις πολιτικές απασχόλησης μέχρι σήμερα τείνει να περιορίζεται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν προσφέρουν ούτε μια πραγματική θέση εργασίας». 

Οι βολές εκ των έσω, όμως, εις βάρος της κυρίας Αντωνοπούλου έρχονται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μιχάλης Καρτερός, που είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Σερρών και αδελφός του αρθρογράφου της Αυγής, Θανάση Καρτερού, του οποίου η σύζυγος και ο γιος είναι ιδιοκτήτες Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στη Νιγρίτα. Ο κ. Καρτερός σε επιστολή που της απευθύνει μάλιστα είναι παραπάνω από δηκτικός, καθώς αναφέρει: «Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα προτείνει ρυθμίσεις  που ο προκάτοχός σας Βρούτσης δεν τόλμησε καν να σκεφτεί. Ρυθμίσεις που ικανοποιούν χρόνιες επιδιώξεις του βαθέος μηχανισμού του αμαρτωλού ΕΛΣΕΚΕΚ». 

Το ΑΣΕΠ, η προκήρυξη και το δελτίο-φάντασμα

Η δημόσια πρόσκληση μέσω του ΟΑΕΔ για τις 6.339 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους-θύλακες της υψηλής ανεργίας και τα παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν όταν το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε στην αναστολή της προκειμένου να αλλάξουν συγκεκριμένα κριτήρια ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη στις σχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Δήμητρας Χαλικιά. 

Η αναστολή στην υποβολή των αιτήσεων έγινε με το αιτιολογικό ότι είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα συνταγματικότητας. Μάλιστα, αντιρρήσεις για τη διατύπωση και τους όρους της πρόσκλησης, ιδιαίτερα για το σημείο που προβλεπόταν μοριοδότηση των ανέργων από τους συγκεκριμένους δήμους, είχε εκφράσει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας. Το δελτίο Τύπου για την αναστολή αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείου στις 10 Οκτωβρίου, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα «εξαφανίστηκε». 

Τώρα, η κυρία Χαλικιά καταγγέλλει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική της προϊσταμένη καταλογίζει σε εκείνη παρέμβαση ώστε το ΑΣΕΠ να μπλοκάρει την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και τίτλο «Δελτίο Τύπου-φάντασμα του υπουργείου Εργασίας για τα κοινωφελή προγράμματα» ζητώντας την κατάθεση όλων των εγγράφων για το ζήτημα.


27/9/2016
Μιας και τα 300 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν έφτασαν για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο, η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε από τον κ. Χουλιαράκη επιπλέον 55 εκατ. ευρώ, και εκείνος ενέκρινε επιπλέον 12.011.325 ευρώ για το 2016



Απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων

Μια ατελείωτη λίστα προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας με την υπογραφή της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», έχουν εκτελεστεί με απευθείας αναθέσεις-αυτεπιστασίες. Ενδεικτικά:

Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου»: Υλοποιείται με αυτεπιστασία από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η επιχορήγηση για την αυτεπιστασία ανέρχεται στο ποσό των 2.677.200 ευρώ.

Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών»: Δικαιούχος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Αναλαμβάνει με αυτεπιστασία την καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των εκπαιδευομένων. Συνολικό κόστος της αυτεπιστασίας 2.489.602 ευρώ.

Πρόγραμμα «Κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας - logistics, στις 8 περιφέρειες σύγκλισης»: Ανατίθεται στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Συνολική δαπάνη του προγράμματος 2.284.300 ευρώ, εκ των οποίων η επιχορήγηση της αυτεπιστασίας ανέρχεται σε 1.379.200 ευρώ.

Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας - logistics»: Υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Το κόστος κατανέμεται ως εξής: για διοίκηση, διαχείριση, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση των ωφελουμένων καθώς και δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο, ποσό 193.257 ευρώ. Για τα εκπαιδευτικά επιδόματα των 164 ωφελουμένων ανέργων: 241.343 ευρώ.

Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας - logistics στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου»: Συνδικαιούχος η ΕΕΔΕ, που αφορά 136 ωφελούμενους ανέργους με κόστος αυτεπιστασίας 262.400 ευρώ, εκ των οποίων τα 135.448 ευρώ προορίζονται για την πληρωμή των επιδομάτων στους ωφελούμενους.





Απάνθρωπος δάσκαλος έδιωξε από την τάξη μαθήτρια επειδή έπαιρνε ενέσιμη ινσουλίνη!



Κώστας Βουκελάτος



Η Βλακεία και ο ρατσισμός κατά των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν επιτρέπονται ως συμπεριφορές σε εκπαιδευτικούς.

Είναι απίστευτο απάνθρωπο και χαρακτηρίζει την ανικανότητα της συγκεκριμένης καθηγήτριας να κάνει την εκπαιδευτικό.

Η απάνθρωπη καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη μαθήτρια που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη επειδή θέλησε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει ενέσιμη ινσουλίνη, με το σκεπτικό ότι «αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά»!

Αυτή ήταν η δικαιολογία αυτής της με πλήρη ανεπάρκεια να ασκεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού η οποία πρέπει να τιμωρηθεί από το υπουργείο παιδείας για την συμπεριφορά της.


Το απίθανο περιστατικό, το οποίο συνέβη σε σχολείο της βόρειας Ελλάδας, φέρνει στο φως καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Η Ομοσπονδία επικαλείται μαρτυρίες γονέων, αναφέροντας ότι «συγκεκριμένος εκπαιδευτικός λειτουργός με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξαναγκάζει τη μαθήτρια να αποχωρεί από την σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη». 

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί όχι μόνο αίσθημα ντροπής και στενοχώριας στην ίδια τη μαθήτρια, αλλά επιπλέον προάγει την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό στη μαθητική κοινότητα» τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔ στην ανακοίνωσή της. 


Απίστευτα πράγματα στο ΣτΕ: Ενδεχόμενο και επ' αόριστον αναβολής της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες



Καθώς μέλος της Ολομέλειας ασθένησε αιφνιδίως ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε έρευνα σε βάρος δεύτερου μέλους

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται ο κρατικός και μη μηχανισμός για το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών που αποτελεί θέμα γοήτρου και όχι μόνο για την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα έχουν επιστρατευτεί όλες οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές δυνάμεις για να επιτευκτεί η συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να μπορέσει να διασωθεί το κυβερνητικό κύρος σε περίπτωση που η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεπεράσει τους τρεις προκαταρκτικούς σκοπέλους (παραδεκτό, έννομο συμφέρον και βάσιμο) και μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εκεί που ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή.

Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για σήμερα το απόγευμα (17:00 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέμα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων πάντοτε των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων που θα επιτρέψουν στους δικαστές να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ωστόσο, η απρόσμενη εισαγωγή στην εντατική νοσοκομείου μέλους της διάσκεψης της Ολομέλειας, του συμβούλου Επικρατείας και μέλους της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας, σηματοδότησε έντονα σενάρια για επ΄αόριστον αναβολής της διάσκεψης ή ακόμη και για επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι η ασθένεια του κ. Βώρου είναι γεγονός και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας ή σκοπιμότητας.

Το γεγονός της ασθένειας του κ. Βώρου από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχουν ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μπορούν -κατ΄αρχάς- να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε, αφού για τον σκοπό αυτό είναι και αναπληρωματικοί.

Όμως τα σενάρια μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών πυροδοτούν ένα αρνητικό κλίμα για το ΣτΕ και όχι μόνο.

Όπως έλεγαν έμπειροι δικαστές δεν αποκλείεται να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης (εκτός των καθαρά νομικών), έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ΄ αόριστον αναβολή.

Άλλοι δε δικαστικοί λειτουργοί κάνουν ένα ακόμα βήμα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επαναζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο, αφού προηγουμένως διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτό φυσικά ερμηνεύεται σε μηδενισμό του χρονομέτρου  στην υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και την επανεκκίνηση από μηδενική βάση.

Μάλιστα, οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για το δικαστή που συμμετέχει στην επίμαχη διάσκεψη και για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε χθες, Δευτέρα, τη διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ελεγχόμενος δικαστής, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ.  

Πάντως, δεν παραλείπουν να επισημάνουν μια ακόμη σύμπτωση. Δηλαδή ότι μια ημέρα μετά την εκδήλωση της αντίθεσης του επίμαχου δικαστή (κατά τη διάσκεψη) στη θετική πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης των τηλεοπτικών σταθμών, συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου, δημοσιεύθηκαν σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό Τύπο τα περί υποστήριξης του εν λόγω  δικαστή στην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ενώ ήταν από μεγάλο χρονικό διάστημα γνωστό το επίμαχο περιστατικό) και την αναπαραγωγή της επίμαχης  δημοσίευσης από συγκεκριμένο φιλοκυβερνητικό site, που έχει ταυτιστεί με συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος που κατέχει θώκο σε υπουργείο.

Ακόμα, οι ίδιοι δικαστές δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους για το τυχαίο γεγονός της επιλογής του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, να ανακοινώσει χθες το απόγευμα, δηλαδή μια ημέρα πριν την σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ, τη διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, αλλά και κάθε άλλου εμπλεκομένου προσώπου.

Πρέπει να αναφερθεί ότι κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής πλέον του ότι διακόπηκε το πρωί μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου διέκοψε τη διάσκεψη, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι  δικαστές του ΣτΕ σε ψηφοφορία και ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων καθώς, συνεχώς ετίθεντο νέα παράπλευρα νομικά ζητήματα. Έτσι, δεν έγινε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών. 

Πάντως, εάν η σημερινή ψηφοφορία ξεπεράσει το σκόπελο των τριών σημείων, όπως έλεγαν νομικοί, μετά η υπολειπόμενη  διαδικασία είναι ένας μοναχικός περίπατος. Και αυτό γιατί η μη συγκρότηση του ΕΣΡ και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στον υπουργό Επικρατείας, δεν μπορεί να συνταγματικά να ξεπεραστεί, με αποτέλεσμα ο νόμος 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των  τηλεοπτικών σταθμών, να κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις που εν συνεχεία εκδόθηκαν.

Δικαστές που γνωρίζουν καλά το χώρο του ΣτΕ έλεγαν στο protothema.gr ότι την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση έστειλε φάκελο στην Ολομέλεια του ΣτΕ με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο της διάσκεψης, δηλαδή αφού έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων.

Οι ίδιοι δικαστές έκαναν λόγω για κατάσταση πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και για εσωτερική πληροφόρηση της κυβέρνησης ως προς την πορεία της διάσκεψης μέσα από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα επεσήμαναν ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ότι η διάσκεψη θα ξεπεράσει τους πρώτους τρεις σκοπέλους και θα προχωρήσει στο συνταγματικό σκέλος.

Η σημερινή διάσκεψη θα είναι καθοριστική τόσο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών όσο και για το κύρος του ΣτΕ.

Την ίσια στιγμή η κυβέρνηση εμπρός στο αδιέξοδο που διαβλέπει  ότι θα προκληθεί από την πλευρά του ΣτΕ, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα επιχειρήσει αύριο, Τετάρτη, να επιτύχει -για ακόμη μια φορά- τη συγκρότηση του ΕΣΡ από την επιτροπή των προέδρων της Βουλής, νομοθετώντας παράλληλα και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και πάλι στο ΕΣΡ που είχαν αποσπαστεί με το ο νόμο 4339/2015.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί η σπασμωδική άτακτη παλινδρόμηση της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς ανακοίνωσε νομοσχέδιο μπουλντόζα στο τηλεοπτικό τοπίο το οποίο κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, το απέσυρε δια της κλασικής μεθόδου «Στρίβειν δια του Αρραβώνος».



Πηγή : protothema.gr