Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : H κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την ανάπτυξη των νησιών..................




Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».

Πλήρης Δήλωση

«H κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την ανάπτυξη των νησιών όσο και για τα δημόσια έσοδα όπως επισημαίνει και η μελέτη του Ινστιτούτου Φορολογικών Ερευνών. 

Όμως υπάρχουν και λόγοι δικαιοσύνης για τους οποίους  είχε θεσμοθετηθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. και οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται. Στα δε πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, έχει προστεθεί και η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Με ευθύνη της Κυβέρνησης, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι με αποτέλεσμα αφενός να μην διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αφετέρου να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στον τουρισμό όσο και ευρύτερα στις τοπικές  οικονομίες.

Για δε την Κω και τη Λέσβο, υπάρχει και το πρόσθετο πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τους δύο ισχυρούς σεισμούς.  Είναι ενδεικτικό ότι στην Κω δεν θα λειτουργήσουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα καθώς δεν υπάρχει ακόμα ούτε καν  χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων επισκευής.

Η Κυβέρνηση όφειλε όχι μόνο να μην αυξήσει τον Φ.Π.Α. στα νησιά, αλλά και να εξαιρεθούν από τον νέο φόρο διανυκτέρευσης. Δυστυχώς, η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».


Ο αισχρός πανηγύριζε την Γαλλία για την αφαίμαξη των Ελλήνων λέγοντας :«για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση»


Αλήθεια με ποια κριτήρια δίνουν το βραβείο "πολιτικού ήθους" σε κάποιον ακατάλληλο; Επειδή απλά κάνει την δουλειά τον Ευρωπαίων δανειστών; Ρώτησαν τον ελληνικό λαό για το βραβείο που του αξίζει να πάρει;

Ανήθικος και ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε να παραλάβει ένα βραβείο που οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός με ηθική, θα ντρεπόταν και θα αρνιόταν μετά τα όσα περνάει ο Ελληνικός λαός στα χέρια της κυβέρνησης του να το παραλάβει.

Μέσα σε όλα όσα είπε ο απίστευτος και αντρόπιαστος Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνοντας το βραβείο ήταν και η απειλή: «Η σημερινή σας βράβευση μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο», δηλαδή θα καταστρέψουμε εντελώς τις ελληνικές οικογένειες, για να μου δώσετε και βραβείο του εξολοθρευτή.

Το βραβείο φυσικά ήταν απλά ενός γαλλικού περιοδικού του «Politique Internationale» και το κέρδισε με την αξία του αφού έχει διαλύσει, εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, πρόνοια, υγεία, ασφάλεια και οικονομία για να παραμείνει στην εξουσία και δεσμεύθηκε κιόλας ότι έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον, δείχνοντας φυσικά στους Έλληνες ακόμα μια φορά ποιος είναι και ποια πρέπει να είναι σύντομα η πολιτική του κατάληξη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε χωρίς ντροπή και ηθική, στο δημοψήφισμα του 2015, που άνοιξε το δρόμο στο τρίτο μνημόνιο και τα αριστερά βάρβαρα μέτρα, διαλέγοντας να πεί κάτι που είχε πει και παλαιότερα αλλά λάθος και γέλαγε ο κόσμος και τώρα το διόρθωσε: «πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν τον μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των Σειρήνων».

Το πόσο ανήθικος είναι ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε ο ελληνικός λαός να το καταλάβει τώρα, στην προσπάθεια του να εξαπατήσει όσους τον άκουγαν στην Γαλλία, αλλά ακούγοντας τον να γεμίζει ψέματα τον κόσμο που τον άκουγε, εξοργίζεται και ντρέπεται που τον έχει πρωθυπουργό του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας νομοθετήσει σκληρά μέτρα για το 2019 και το 2020, και ενώ έχει δεσμευτεί για πλεονάσματα σε βάθος δεκαετιών που για να τα πιάσει θα πρέπει ο λαός της Ελλάδας να γίνει Βενεζουέλα και να πεινάσει, είπε με θράσος κοροιδεύοντας τους πάντες το παραμύθι της προπαγάνδας, ότι «σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι του '18, οδηγούμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία».

Και το χειρότερο όλων για να καλύψει το έγκλημα κατά του λαού με υπερφορολόγηση, και την ανικανότητα να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη, πλάσαρε την αφαίμαξη των πολιτών, λέγοντας το αισχρό ψέμα ότι «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση». 
Και είπε επίσης πανηγυρίζοντας ο αντρόπιαστος Τσίπρας,  ότι από την δήθεν υπεραπόδοση που δεν προήλθε φυσικά από κανένα κέρδος παρά ματώνοντας ο ελληνικός λαός θα μοιραστεί  «κοινωνικό μέρισμα», ενώ γνωρίζει ότι γυρνάει πίσω στον κόσμο και όχι σε όλους όσους το έχουν ανάγκη, ένα μόνο μικρό μέρος από αυτά που του έχει βουτήξει τα χρόνια της κυβερνητικής του ανεπάρκειας και μαζεύτηκε αποκλειστικά για να πλασαριστεί στην ώρα του, ως επιτυχία της ανικανότητας του.

Ντροπή που παρέλαβε αυτό το βραβείο και ο Ελληνικός λαός ντρέπεται για τον πρωθυπουργό του απλά.


Κώστας Βουκελάτος


Eurobank: Δίνεις τα κλειδιά του ακινήτου και ξεχρεώνεις



Τη λύση της «παράδοσης των κλειδιών» για ακίνητα - σπίτια ή επαγγελματική στέγη- που είναι υποθηκευμένα και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό προτείνει η Eurobank στους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε αδιέξοδο πληρωμής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να ενεργοποιήσει την «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου», μέτρο που ισχύσει στις ΗΠΑ και εφαρμόστηκε επιτυχώς στην Κύπρο, ώστε οι δανειολήπτες να απαλλαγούν από το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους ανάλογα με την εμπορική αξία που έχει το ακίνητό τους ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως έγινε γνωστό, η Τράπεζα εγκαινιάζει τη συναινετικού χαρακτήρα λύση οριστικής διευθέτησης σε οφειλέτες με εξασφαλισμένα δάνεια Στεγαστικής και Επαγγελματικής Πίστης, που φέρει τον διακριτό τίτλο «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου» ή «Deed in Lieu», όπως αναφέρεται στη διεθνή πρακτική.

«Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου»

Το Deed in Lieu, αφορά στη συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και Τράπεζας για:

Τη μεταβίβαση του τίτλου ιδιοκτησίας του ενυπόθηκου ακινήτου από τον οφειλέτη προς την Τράπεζα, προς εξόφληση του δανείου κατά το ποσό της εμπορικής του αξίας και
Την υπό προϋποθέσεις μερική ή ολική εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο οφειλέτης για το εν λόγω ακίνητο.

H λύση απευθύνεται αποκλειστικά σε οφειλέτες με ενυπόθηκα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια σε ευρώ, στα οποία έχει επιδοθεί διαταγή πληρωμής και προϋποθέτει την έγκριση αρμόδιου εγκριτικού κλιμακίου.

Η αξιολόγηση αιτημάτων διενεργείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο πιστωτικής πολιτικής και εντάσσεται στους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της λύσης «Εθελοντική Παράδοση Ενυπόθηκου Ακινήτου» δεν μπορεί να είναι δυσμενέστερο του αποτελέσματος της συμμετοχής της Τράπεζας στον πλειστηριασμό για το ίδιο ακίνητο.

H νέα λύση έχει ως στόχο να βοηθήσει πιστούχους να εξοφλήσουν το χρέος τους προς την Τράπεζα με αμοιβαία επωφελή τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, και να απαλλαγούν από τη διαδικασία του πλειστηριασμού.



ΤΑ ΝΕΑ


Νέα Δημοκρατία : Το χρονικό του σκανδάλου Καμμένου για τα εξοπλιστικά στην Σαουδική Αραβία (video)


«Το χρονικό της υπόθεσης Καμμένου:

Ιούνιος 2016: Ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Βασιλείου της Ιορδανίας διεκδικώντας την αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλ.

Ιούλιος 2016: Τροποποιείται το άρθρο 107 του ν.3978/2011 που διευκολύνει την εκποίηση μη επιχειρησιακά αναγκαίου αμυντικού υλικού.

Αύγουστος 2016: Επίσημη συνάντηση Παπαδόπουλου με Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών και αμέσως μετά o Παπαδόπουλος γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας, την οποία χαρακτηρίζει “πελάτη” του και προσκομίζει ανεπικύρωτη εξουσιοδότηση με ημερομηνία “Μάιος 2016”.

Ιανουάριος 2017: Ο Παπαδόπουλος μετά από άδεια του υπουργείου Άμυνας, επιθεωρεί ελληνικά στρατόπεδα μαζί με τον αδελφό του, συνοδευόμενος, δήθεν από τον ΑΚΑΜ της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι, που αποδεικνύεται ότι ήταν άλλο πρόσωπο. Το ίδιο διάστημα ζητά να επιθεωρήσει και άλλα στρατόπεδα για λογαριασμό του Κατάρ. Το ερώτημα είναι με ποιου την άδεια έμπαιναν ως επιθεωρητές στα στρατόπεδα μας οι αδελφοί Παπαδόπουλοι και άγνωστοι αλλοδαποί;

Ιανουάριος 2017: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και εξουσιοδοτείται ο κ. Καμμένος να υπογράψει διακρατική και μόνο συμφωνία πώλησης των βλημάτων, χωρίς μεσάζοντες. Ο κ. Καμμένος δεν κάνει καμία αναφορά για την ύπαρξη οποιουδήποτε μεσάζοντα ή του κ. Παπαδόπουλου.

Μάρτιος 2017: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ και εγκρίνει την εισήγηση του κ. Καμμένου περί υπογραφής διακρατικής σύμβασης με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο.

Μάιος 2017: Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ζητά από την Πρεσβεία μας στο Ριάντ να οριστεί από τη Σαουδική Αραβία νόμιμος εκπρόσωπος για την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας.

12 Ιουνίου 2017: Ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Ριάντ σε απάντηση της επιστολής του υπουργείου Άμυνας ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται “Government to Government”… σας μεταφέρω αίτημα στελεχών εδώ ΥΠΑΜ να επισκεφτούν χώρα μας από 16 έως 18 Ιουλίου τ.ε….».

13 Ιουνίου 2017: Υπογράφεται στο αεροδρόμιο της Μίκρας Διακρατική Συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, δια του δήθεν πληρεξουσίου εκπροσώπου του ΒΣΑ κ. Παπαδόπουλο.

14 Ιουνίου 2017: Οι χειριστές αξιωματικοί της υπόθεσης υποβάλλουν Φύλλο Ενημερώσεως Εισηγήσεως από το οποίο είναι σαφές ότι την εντολή για την υπογραφή της σύμβασης με τον κ. Παπαδόπουλο την έχει δώσει ο κ. Καμμένος.

Ιούλιος - Αύγουστος 2017: Το υπουργείο Άμυνας ζητά από τον Παπαδόπουλο να καταβάλει την ανέγκλητη ενέγγυα πίστωση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να υλοποιηθεί η παραλαβή των πυρομαχικών εντός εξαμήνου από την υπογραφή της σύμβασης.

17 Αυγούστου 2017: Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ριάντ ενημερώνει ότι πολυμελής επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας θα αφιχθεί στη Ελλάδα για έλεγχο των προς πώληση πυρομαχικών (βλήματα 105mm, βόμβες ΜΚ-82 και ΜΚ-83) με πρόγραμμα συναντήσεων πολλών ημερών.

24 Αυγούστου 2017: Το υπουργείο Άμυνας ενημερώνεται από την Πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι μόνο η εν λόγω αντιπροσωπεία είναι εξουσιοδοτημένη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τους και ότι τυχόν άρνηση επισκέψεως των επίσημων εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας θα άρει το ενδιαφέρον τους.

Πρωί 29 Αυγούστου 2017: Οι δυο αντιπροσωπείες συναντιούνται. Η ελληνική πλευρά ενημερώνει ότι έχει ήδη υπογραφεί διακρατική συμφωνία για 300.000 βλήματα 105mm, από τις 13 Ιουνίου 2017 και η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας απαντά ότι αγνοεί τη συμφωνία του κ. Παπαδόπουλου, ότι είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει και ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αγορά 100.000 βλημάτων, ζητώντας στοιχεία πιστοποιημένων μεταφορέων.

Μεσημέρι 29 Αυγούστου 2017: Ο Παπαδόπουλος καλεί στο τηλέφωνο τον Ταξίαρχο Παπαδάκη για να ενημερωθεί για την πορεία της συνάντησης.

Βράδυ 29 Αυγούστου 2017: Ο Παπαδόπουλος καλεί και πάλι τον Ταξίαρχο και του επιτίθεται γιατί συνεργάτης του έδωσε στοιχεία πιστοποιημένων μεταφορέων στους Σαουδάραβες.

Πρωί 30 Αυγούστου 2017: Ο κ. Καμμένος καλεί στο γραφείο του τον Ταξίαρχο και ζητά τη σύλληψη του παρουσία στρατονόμων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Με τη μεσολάβηση ανώτερων αξιωματικών, τελικά δεν συλλαμβάνεται αλλά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Ταξίαρχος Παπαδάκης ξηλώνεται από τη θέση του (διευθυντής εξοπλισμών που είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2017) και μετατίθεται σε θέση “ψυγείο”.

Μεσημέρι 30 Αυγούστου 2017: Η αποστολή των Σαουδαράβων αποχωρεί χωρίς την υπογραφή διακρατικής αφού κατ’ εντολή του υπουργού διακόπτεται κάθε επικοινωνία μαζί τους, με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί πραγματική διακρατική συμφωνία.

Νοέμβριος 2017: Το Σκάνδαλο αποκαλύπτεται και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ λόγω της εμπλοκής Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας.

Νοέμβριος 2017 Διατάσσεται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκαταρκτική εξέταση την υπόθεση που αναλαμβάνει η Εισαγγελία διαφθοράς».




Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ για δύο νεαρούς Αλβανούς που βιντεοσκοπούσαν τους αστυνομικούς στις φυλακές Κορυδαλλού



Αναστάτωση προκλήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος- στην ΕΛ.ΑΣ από τον εντοπισμό δύο νεαρών Αλβανών την Πέμπτη το βράδυ, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν την είσοδο του κτιρίου και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο εκείνο!

Κι αυτό ύστερα από πληροφορίες για πιθανόν σχέδιο αιματηρής απόδρασης αλλοδαπών κρατουμένων που φέρεται να έχουν εμπλακεί και στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Αρχικά υπήρξε η αναφορά ότι οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 18 έως 20 ετών, είχαν μόλις φθάσει από την Αλβανία με λεωφορείο και αμέσως κατευθύνθηκαν στην περιοχή των φυλακών Κορυδαλλού. Όμως σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες διέμεναν στην Αθήνα (στην περιοχή του Μεταξουργείου). Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ήταν τυχαία η βιντεσκόπηση του σημείου και δεν σχετίζονται με κανέναν κρατούμενο των φυλακών. Όμως η υπόθεση εξετάζεται με προσοχή από τις διωκτικές αρχές.



Βασίλης Λαμπρόπουλος 
Πηγή : tovima.gr


Την Τρίτη απολογείται ο Αφγανός ΠΑ-Τέρας που βίασε το 11 μηνών παιδί του



Με τρεις βαριές κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπεται την Τρίτη στην Ανακρίτρια Χίου ο Αφγανός πατέρας που φαίνεται ότι βίασε το 11 μηνών παιδί του την ώρα που απουσίαζε η μητέρα του στο σπίτι.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου του καταλόγισε τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αιμομιξίας και της αποπλάνησης σε βάρος ανηλίκου.

Η υπόθεση

Ο κατηγορούμενος Αφγανός είχε και στο παρελθόν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά προς τα οικεία του πρόσωπα, χωρίς ωστόσο, ειδικότερα η σύζυγός του να καταγγείλει οτιδήποτε στις αρχές. Η συμπεριφορά του ήταν και ο λόγος που οι αρχές αποφάσισαν να χωρίσουν την οικογένεια με αποτέλεσμα ο μεν πατέρας να παραμείνει στη ΒΙ.ΑΛ., η δε μητέρα μαζί με το 11 μηνών βρέφος να διαμείνουν σε διαμέρισμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η μητέρα του βρέφους πριν από 5 ημέρες έκανε δεκτό τον σύζυγό της στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το σπίτι ο κατηγορούμενος Αφγανός βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το νοσηρό σχέδιό του και να βιάσει το βρέφος.

Τα στοιχεία του ιατροδικαστή

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αφού οι αρχές είχαν συλλάβει τον πατέρα του βρέφους, μετέφεραν το παιδί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για ιατροδικαστική εξέταση. Σε πρώτη φάση αναγνωρίστηκαν σημάδια βιασμού στο σώμα του παιδιού ωστόσο απομένει να παρθεί και γενετικό υλικό για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πα-τέρας πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί στην Ανακρίτρια το πρωί της Τρίτης. 


Πηγή : politischios.gr


Μαφιόζοι έμποροι ναρκωτικών έμπλεξαν την 19χρονη Μυτιληνιά κόρη εντιμότατου αστυνομικού υπαλλήλου



Θύμα μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών φαίνεται να έχει πέσει η 19χρονη Μυτιληνιά Μελισσαροπούλου Ειρήνη, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ-Κονγκ, έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαϊνη.

Όλοι μιλούν για ένα πολύ ήσυχο κορίτσι, κόρη ενός από τους πιο συνεπείς και έντιμους αστυνομικούς της Λέσβου, ο οποίος είναι συγκλονισμένος από την είδηση βόμβα που πληροφορήθηκε και προσπαθεί μέσα από τα κομμάτια του να βρει τρόπο για να γλυτώσει το παιδί του από τα πλοκάμια της μαφίας.

Ίσως το όνειρο της 19χρονης Ειρήνης να κάνει μία πετυχημένη καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, να το εκμεταλλεύτηκαν οι νονοί της μαφίας με τον καλύτερο τρόπο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην γνώριζε τίποτα από αυτά που κουβαλούσε επάνω του το 19χρονο κοριτσόπουλο.

Άλλωστε πως μπορεί ένα κορίτσι σ΄αυτή την τρυφερή ηλικία να αποτελέσει μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό δεν μπορεί να το πιστέψει κανείς.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και ότι η 19χρονη Μελισσαροπούλου Ειρήνη θα επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας όμως πάντα στην ψυχή της την τραυματική αυτή εμπειρία.


Πηγή : lesvosnews.gr


Το «έσκασε» στην Ιταλία ο Τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής




Φέρονται να αγνοούνται από τα μέσα Νοεμβρίου - Καμία επίσημη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ή την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα - Σύμφωνα με την «Hurriyet» η εξαφάνιση του Οτζάκ φέρεται να συνδέεται με πρόσφατη εντολή μετάθεσης στην Άγκυρα

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του Τούρκου υποπρόξενου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και της συζύγου του Ντεριά, που φέρονται  να αγνοούνται  από τα μέσα Νοεμβρίου.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ή την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, η εφημερίδα «Hurriyet» μετέδωσε πληροφορίες πως το ζευγάρι ταξίδεψε στις 14/11/2017 μέσω Ηγουμενίτσας για Ιταλία, ενώ άγνωστο παραμένει εάν μαζί τους είναι και τα δύο παιδιά τους.

Σύμφωνα με την «Hurriyet» η εξαφάνιση του Οτζάκ φέρεται να συνδέεται με πρόσφατη εντολή μετάθεσης στην Άγκυρα, που έλαβε ο ίδιος και η σύζυγός του που επίσης υπηρετούσε στο προξενείο Κομοτηνής, από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.  

Τουρκικές εφημερίδες αφήνουν να εννοηθεί πως ο εξαφανισθείς υποπρόξενος διέφυγε στην Ιταλία, φοβούμενος έρευνα για την εμπλοκή του με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένας ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι. 

Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το ένα τέταρτο των διπλωματών της λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου..



Παναγιώτης Σαββίδης
Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις περικοπές των επιχορηγήσεων στην υγεία, στον Προϋπολογισμό του 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού»

Πλήρης Δήλωση

«Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2018 που αφορούν την υγεία είναι άκρως αποκαλυπτικά για τη σημασία που αποδίδουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην υγεία και την περίθαλψη. 

Ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν ήδη σε οριακή κατάσταση, αναμένεται και άλλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς  προβλέπεται νέα  μείωση 364 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017. Μείωση καταγράφεται και στην κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΠΥ κατά 214 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, 561 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος - όταν μάλιστα οι Έλληνες πληρώνουν πολλά περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας σε σχέση με τους πολίτες άλλων  χωρών -  όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού».


Μακελειό με τουλάχιστον 235 νεκρούς από έκρηξη σε τέμενος στο Σινά



Τουλάχιστον 235 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες, πιθανότατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που επέβαιναν σε τέσσερα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά των πιστών, στο τέμενος αλ-Ράουντατ, 40 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής. Καμία οργάνωση, ωστόσο, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για 135 τραυματίες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα τα οποία μεταφέρουν τους εκατοντάδες τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία. «Πυροβολούσαν όσους έβγαιναν από το τέμενος και τα ασθενοφόρα», λέει χαρακτηριστικά μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση η αιγυπτιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα της επίθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ενώ ο πρόεδρος, Abdel Fattah al Sisi συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφαλεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους μετά από εξέγερσή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βόρειο Σινά, με τους μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων τα τελευταία τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι μαχητές του ΙΚ στοχεύουν ως επί το πλείστον τις δυνάμεις ασφαλείας στις επιθέσεις τους, αλλά και φυλές του Σινά που τους χαρακτηρίζουν «προδότες» αφού συνεργάζονται με το στρατό και την αστυνομία. Ακομή, τζιχαντιστές έχουν «χτυπήσει» το τελευταίο διάστημα και αιγυπτιακές χριστιανικές εκκλησίες, προσκυνητές και πιστούς. Ενδεικτικά, τον περασμένο Μάιο, ένοπλοι επιτέθηκαν σε ομάδα κοπτών που ταξίδευε σε μοναστήρι στην νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 29 άτομα.

Ακόμη, τον Ιούλιο, τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, όταν τα εκρηκτικά που ήταν παγιδευμένα σε αυτοκίνητο πυροδοτήθηκαν σε σημείο ελέγχου στο Σινά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε τότε το Ισλαμικό Κράτος.

Σίσι: Θα απαντήσουμε με σφοδρότητα

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα».

«Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα (απαντώντας) με πυγμή πολύ σύντομα» δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ