Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : H κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την ανάπτυξη των νησιών..................




Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».

Πλήρης Δήλωση

«H κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την ανάπτυξη των νησιών όσο και για τα δημόσια έσοδα όπως επισημαίνει και η μελέτη του Ινστιτούτου Φορολογικών Ερευνών. 

Όμως υπάρχουν και λόγοι δικαιοσύνης για τους οποίους  είχε θεσμοθετηθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. και οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται. Στα δε πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, έχει προστεθεί και η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Με ευθύνη της Κυβέρνησης, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι με αποτέλεσμα αφενός να μην διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αφετέρου να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στον τουρισμό όσο και ευρύτερα στις τοπικές  οικονομίες.

Για δε την Κω και τη Λέσβο, υπάρχει και το πρόσθετο πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τους δύο ισχυρούς σεισμούς.  Είναι ενδεικτικό ότι στην Κω δεν θα λειτουργήσουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα καθώς δεν υπάρχει ακόμα ούτε καν  χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων επισκευής.

Η Κυβέρνηση όφειλε όχι μόνο να μην αυξήσει τον Φ.Π.Α. στα νησιά, αλλά και να εξαιρεθούν από τον νέο φόρο διανυκτέρευσης. Δυστυχώς, η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου