Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει άλογο στον Βόλο

 


Επώνυμη καταγγελία σοκάρει και αφορά σε ένα απίστευτο περιστατικό κακοποίησης ζώου, με πρωταγωνιστή έναν αλλοδαπό και θύμα ένα άλογο.

Την επώνυμη καταγγελία έκανε ο επιχειρηματίας Γιώργος Καρυοφύλλης, ο οποίος μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε επίσημη αναφορά.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε πριν από δύο ημέρες, ένας αλλοδαπός που εργάζεται πιθανότατα σε αγροτικές εργασίες σε περιοχή του Κεντρικού Πηλίου, μετέβη στο κτήμα που διατηρεί ο κ. Καρυοφύλλης στην παραλία των Κάτω Λεχωνίων και αποπειράθηκε να βιάσει μία θηλυκή φοράδα!

Ο επιχειρηματίας στο κτήμα του φιλοξενεί για λογαριασμό φίλου του πέντε άλογα. Ενα από αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, παραλίγο να πέσει θύμα… σεξουαλικής κακοποίησης.

«Το έριξε κάτω, του έδεσε τα μπρος με τα πίσω πόδια (παστούρωμα) και άρχισε τις περιπτύξεις. Ευτυχώς εκείνη την ώρα επέστρεφε ο ιδιοκτήτης και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εμετική πράξη του. Τον κυνηγήσαμε αλλά χάθηκε….», περιέγραψε ο κ. Καριοφύλλης, σ’ ανάρτηση που έκανε στα social media, λίγο πριν μεταβεί στην Αστυνομία για να καταγγείλει το πρωτοφανές συμβάν.

Το σοκ για τον ίδιο και τον φίλο του ήταν μεγάλο, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Αυτό που περιμένουν τώρα είναι να συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης, τα χαρακτηριστικά του οποίου ο κ. Καρυοφύλλης περιέγραψε στην Αστυνομία, προκειμένου να βοηθήσει στις αρχές να φτάσουν στα ίχνη του μία ώρα γρηγορότερα.


Πηγή: Taxydromos.gr



Ένας νεκρός και 33 τραυματίες από εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων στην Ρουμανία

 


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 33 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή Κρεβεντία, κοντά στο Βουκουρέστι.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την πρώτη έκρηξη εξαπλώθηκε σε δύο δεξαμενές υγραερίου (LPG) και ακολούθησε μια δεύτερη ισχυρότερη έκρηξη την ώρα που είχαν σπεύσει στο σημείο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σε βίντεο που μετέδωσε η ρουμανική τηλεόραση καταγράφεται η στιγμή της δεύτερης έκρηξης.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων από το πρατήριο καυσίμων.

Τουλάχιστον 26 πυροσβέστες είναι τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος μετέβη στον τόπο της έκρηξης. Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έχοντας υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα.






Το πρώτο βίντεο με το όχημα της ινδικής αποστολής να «πατάει» στη Σελήνη


 

Το σεληνιακό όχημα του ινδικού σκάφους Chandrayaan-3 βγήκε από το διαστημόπλοιο την Πέμπτη για να αρχίσει να εξερευνά την επιφάνεια του Nότιου Πόλου στη Σελήνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε την ιστορική στιγμή.

Το όχημα αναλαμβάνει να εξερευνήσει το σεληνιακό έδαφος και να διεξαγάγει πειράματα, όντας προετοιμασμένο για νέες προκλήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας.

Το διαστημόπλοιο πραγματοποίησε την προσσελήνωση στον ανεξερεύνητο Νότιο Πόλο της Σελήνης την Τετάρτη, καθιστώντας την Ινδία την πρώτη χώρα που σημείωσε αυτό το κατόρθωμα, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία του ρωσικού Luna-25 σε παρόμοια αποστολή.

Η προσσελήνωση της ινδικής διαστημικής αποστολής, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια το 2019, έφερεμεγάλη χαρά και πανηγυρισμούς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Τα μέσα ενημέρωσης χαιρέτισαν την ιστορική προσεδάφιση ως το μεγαλύτερο επιστημονικό κατόρθωμα της Ινδίας.

Ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (ISRO), S. Somanath, δήλωσε ότι η προσεδάφιση πήγε πολύ καλά και ότι το ρόβερ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά τα πειράματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.






Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα εδώ και μισό αιώνα για το τέρας του Λοχ Νες


 

Τέλος στο μυστήριο του διαβόητου τέρατος του Λοχ Νες θέλουν να βάλουν ερευνητές που συμμετέχουν στην μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Η έρευνα επιφανειακών υδάτων, όπως ονομάζεται, έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε την περιοχή για ίχνη της διάσημης Νέσι το 1972.

Το λεγόμενο τέρας του Λοχ Νες περιβάλλεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ πρόκειται να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό τέρας από το 1972, γράφει το βρετανικό Sky News.

Το προσωπικό του Loch Ness Centre συνεργάστηκε με την ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration (LNE) σε μια προσπάθεια να «αποκαλύψουν την αλήθεια, 90 χρόνια μετά την περίφημη παρατήρηση», που μετέτρεψε την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο.

Η μεγαλύτερη έρευνα στη λίμνη του Λοχ Νες από το 1972

Η έρευνα επιφανειακών υδάτων σήμερα και αύριο έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες (LNIB) μελέτησε την περιοχή για ίχνη της μυθικής Νέσι το 1972. Εξοπλισμός έρευνας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη λίμνη θα αναπτυχθεί για να αποκαλύψει τα μυστικά των μυστηριωδών υδάτων.

Αυτό θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν

υπέρυθρες κάμερες θερμότητας τραβώντας εναέριες φωτογραφίες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών.

Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας τυχόν φωνές που μοιάζουν με αυτές της Νέσι, καθώς και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες στην έρευνα.

Πώς θα βοηθήσουν στην έρευνα οι εθελοντές;

Οι εκκολαπτόμενοι κυνηγοί τεράτων καλούνται να συμμετάσχουν στην αναζήτηση. Θα ζητηθεί από τους εθελοντές να προσέχουν για τυχόν περίεργα φαινόμενα στο νερό ή άλλες ανεξήγητες κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κάθε πρωί, ο Άλαν Μακένα από την LNE θα ενημερώνει τους εθελοντές στο κέντρο για το τι πρέπει να προσέχουν και πώς να καταγράφουν τα ευρήματα. Το απόγευμα θα υπάρχει επίσης ενημέρωση για τα γεγονότα της ημέρας.

Ο Μακένα δήλωσε: «Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά ενθουσιωδών ερευνητών του Λοχ Νες και συμμετέχοντας σε αυτή τη μεγάλης κλίμακας επιφανειακή επιτήρηση, θα έχετε μια πραγματική ευκαιρία να συμβάλλετε προσωπικά σε αυτό το συναρπαστικό μυστήριο που έχει γοητεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Το Loch Ness Centre βρίσκεται στο παλιό Drumnadrochit Hotel, όπου λέγεται ότι η διευθύντρια Aldie Mackay ανέφερε ότι είδε ένα «θαλάσσιο τέρας» στην λίμνη πριν από 90 χρόνια.

Η ιστορία πυροδότησε μια παγκόσμια και μακροχρόνια γοητεία για την εύρεση του ασύλληπτου τέρατος, δημιουργώντας φάρσες και εκατοντάδες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Πολυάριθμες θεωρίες έχουν διατυπωθεί με την πάροδο των ετών, μεταξύ των οποίων ότι το πλάσμα μπορεί να ήταν ένας πλεσιόσαυρος, ένα προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό, ένα γιγάντιο χέλι ή ακόμη και ένας κολυμβητικός ελέφαντας τσίρκου.

«Δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ»

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης».

«Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», σημείωσε.

Το Λοχ Νες δεν είναι μόνο η πιο γνωστή λίμνη της χώρας, αλλά είναι επίσης η δεύτερη βαθύτερη της Σκωτίας - μετά την Λοχ Μοράρ στα Χάιλαντς - και φτάνει περίπου στα 745 πόδια στο βαθύτερο σημείο της.

Η λίμνη του Λοχ Νες είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας σε όγκο και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.


iefimerida.gr



ΕΛΑΣ - Πέντε αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους

 



Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο με την ανεμπόδιστη κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα και τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής. 

8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να απολογηθούν και εξ' αυτών οι πέντε απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛΑΣ επιτρέπει τις μετακινήσεις όχι τις αποστρατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές (δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο και ένας αξιωματικός από αστυνομική διεύθυνση της Επαρχίας). 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους 

ταξίαρχους Δημήτριο Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη, βοηθούς Αττικάρχη της ΓΑΔΑ που τη μοιραία νύχτα βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων και συντόνιζαν,

 καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές Λουκά Μαρέ, Μ. Γιαννούλη και Γεώργιο Μπράβο (αναπληρωτή διευθυντή Κορίνθου).

Οι 5 μετακινήσεις έρχονται σε συνέχεια των 7 μετακινήσεων αξιωματικών που είχαν γίνει στις 8 Αυγούστου, μια ημέρα μετά τα φονικά επεισόδια.

Σημειώνεται ότι σε απολογία είχαν κληθεί οι εξής 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ:

ΓΑΔΑαρχης

2 βοηθοί ΓΑΔΑ

2 ανώτατοι αξιωματικοί επαρχίας 

2 αξιωματικοί από το αρχηγείο οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών και ο

Επικεφαλής Αθλητικής Βίας (η απολογία του εν λόγω αξιωματικού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί).


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετακίνηση Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.