Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

 



Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κώστας Γκουσγκούνης την περασμένη Παρασκευή.

Πέθανε στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 92 ετών.

Σήμερα έγινε η κηδεία του στην Αρτέμιδα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Την ανακοίνωση έκανε ο φίλος του, Δημήτρης Λουκάκης. Σύμφωνα με ανάρτησή του, ο Κώστας Γκουσγκούνης ήταν για ημέρες στο νοσοκομείο καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

«Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση», φέρεται να ήταν τα τελευταία του λόγια στους οικείους του.



Ο Κώστας Γκουσγκούνης ήταν θρύλος στον κόσμο των ερωτικών ταινιών την δεκαετία του 1970 και όχι μόνο.




O Τσίπρας συνεχίζει την εκστρατεία εξαπάτησης

 



Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην Κρήτη και με το που πάτησε το πόδι του στο νησί, φαιδρός όπως πάντα, άρχισε να κοροιδεύει, να λέει ψέματα, να εξαπατά τους πολίτες χωρίς ίχνος ντροπής.

Ακούγοντας η Νέα Δημοκρατία, τα απίστευτα ψέματα με τα οποία ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, αντέδρασε.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ. αναφέρει :  «Σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εκστρατεία εξαπάτησης, επισκεπτόμενος τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Αν βρει λίγο χρόνο στα διαλείμματα μεταξύ fake news, παροχολογίας και fake υπολογισμών, του προτείνουμε να ρωτήσει τους αγρότες της Κρήτης για τις φοροελαφρύνσεις και τα πακέτα στήριξης με τα οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παλεύει με κάθε τρόπο να προστατεύσει το εισόδημά τους. Του προτείνουμε, επίσης, να ρωτήσει τους Κρητικούς για τον ΒΟΑΚ. Για τις μελέτες που ΔΕΝ έγιναν επί των ημερών του, για τα χρονοδιαγράμματα που ΔΕΝ είχε, για τις χρηματοδοτήσεις που ΔΕΝ ήταν εξασφαλισμένες.

Για όλα αυτά, δηλαδή, που άλλαξαν με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε εντός των επόμενων μηνών, όταν ο κ. Τσίπρας ξαναπάει στην Κρήτη, να τον προσκαλέσουμε και στα εγκαίνια των εργοταξίων», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed Bin Zayed Al Nahyan

 


Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην έναρξη της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Mohammed bin Zayed Al Nahyan: «Καλώς ήρθατε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υποδέχομαι έναν φίλο. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επίσκεψη θα ενδυναμώσει τις καλές σχέσεις που έχουν ήδη οι δύο χώρες. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας που ξεκίνησαν το 1976 είναι δυναμικές και εξελίσσονται σε όλα τα πεδία.

Η στρατηγική συμφωνία που υπογράψαμε το 2020 έδωσε μεγάλη ώθηση σε αυτές τις σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, οι οικονομικές συναλλαγές μας αυξήθηκαν κατά 76% και αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συμφωνίας που υπογράψαμε. Τα Εμιράτα επιδιώκουν οι σχέσεις αυτές να προχωρήσουν σε όλα τα επίπεδα, όπως στην ενέργεια, την τεχνολογία, την υγεία, αλλά και την ασφάλεια τροφίμων.

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία, επειδή αυτές οι εξελίξεις έχουν επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα.

Η στάση μας από την αρχή ήταν να μεσολαβήσουμε και να βοηθήσουμε στην ανθρωπιστική πλευρά. Γι’ αυτό το λόγο τα Εμιράτα θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Εμείς θα δώσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται με τη συνδρομή των φίλων μας όπως η Ελλάδα. Για να ελαφρύνουμε όλες αυτές τις επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή αυτή η κρίση έχει επιπτώσεις στον τομέα της ενέργειας, εμείς δίνουμε πάντα σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια. Ενδιαφερόμαστε για την σταθερότητα της αγοράς ενέργειας καθώς είμαστε και εμείς προμηθευτές ενέργειας. Παρά τις κρίσεις που υπάρχουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη Μεσόγειο, η περιοχή έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ειρηνικής συνεργασίας. Τα Εμιράτα δραστηριοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση για να προετοιμάσουν τέτοιες συνθήκες. Για να δημιουργήσουμε συνεργασίες με όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελλάδα στοχεύουν στην ειρήνη και τη συνεργασία. Κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμε φίλε, σας καλωσορίζω για ακόμη μία φορά και επιθυμώ να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία και να διαμορφώσουμε περισσότερες προοπτικές για το μέλλον».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υψηλότατε Πρίγκιπα Διάδοχε του Άμπου Ντάμπι, αγαπητέ μου φίλε Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, στην τρίτη μου επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ανάληψη των καθηκόντων μου.

Και οι πυκνές επαφές μεταξύ των δύο χωρών μας, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύουν -πιστεύω- το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και τη συναντίληψη που έχουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ταυτόχρονα, αποδεικνύουμε και την κοινή μας επιθυμία να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην πραγματικά στρατηγική εταιρική μας σχέση. Μια στρατηγική σχέση που, όπως είπατε, θεμελιώθηκε το 2020, αποκτά όμως σήμερα νέα δυναμική με την υπογραφή σημαντικού αριθμού μνημονίων κατανόησης για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών μας.

Και αυτή η στενή μας σχέση εδράζεται πάνω από όλα στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, στις κοινές αρχές και αξίες μας, κυρίως στην αταλάντευτη προσήλωση μας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ως του μοναδικού μηχανισμού επίλυσης διαφορών και ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Από πλευράς μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η περαιτέρω οικοδόμηση αυτής της εταιρικής σχέσης αποτελεί εκ μέρους μου μία συνειδητή, σταθερή και μακροπρόθεσμη επιλογή. Άλλωστε, η σχέση μας συνδέεται άρρηκτα και με τα ευρύτερα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Και αναφερθήκατε εκτενώς στη σημασία πού αποδίδουμε όλοι μας, ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια. Και στον τομέα αυτόν μπορούμε να ενισχύσουμε πολύ περισσότερο τη συνεργασία μας.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Σημαντικές επενδύσεις γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως να δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας. Γνωρίζω το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το μέλλον της ενέργειας, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Και σε ζητήματα, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα έτσι ώστε να δομήσουμε στρατηγικές συνεργασίες για να αξιοποιήσουμε αυτήν την πολύ σημαντική πηγή πλούτου για τη χώρα μας.


Κατά συνέπεια, το φάσμα της συνεργασίας μας μπορεί να γίνει ευρύτερο και βαθύτερο. Και στο πρόσωπό σας βλέπω ένα σταθερό και πιστό φίλο της πατρίδας μου. Και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή που επιφυλάξατε σε εμένα και στην αντιπροσωπεία μου. Και να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν αυτά αισθάνονται ότι απειλούνται τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα.

Αναφορικά με την Υεμένη, γνωρίζετε πως η Ελλάδα καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσεις εναντίον της χώρας σας. Και καταδικάζουμε και την απαράδεκτη στοχοποίηση αθώων πολιτών και υποδομών.

Και πάλι θέλω, αγαπητέ μου φίλε, να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή. Να ανανεώσω την πρόσκλησή μου να επισκεφθείτε την Ελλάδα, καθώς λόγω της ασθένειάς μου από Covid αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε την προγραμματισμένη επίσκεψη την οποία είχαμε σχεδιάσει. Ελπίζω σύντομα να σας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφτείτε και το νησί μου, την Κρήτη, για να ανανεώσουμε ακόμα μία φορά αυτούς τους δεσμούς ισχυρής φιλίας που χτίζουμε μεταξύ μας».



Ο πρύτανης ζήτησε να μην επέμβει η ΕΛΑΣ στον βανδαλισμό από ακροαριστερούς

 


Έντονες και δίκαιες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες βανδαλισμού που προκάλεσαν ακροαριστεροί κακοποιοί τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, βαριοπούλες, σφυριά, ακόμα και πυροσβεστήρες.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, είχε ζητήσει από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Σκούμα, να μην είναι μέσα στον χώρο αστυνομικοί, καθώς είχε οργανωθεί πάρτι στο οποίο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμμετείχαν περίπου 600-700 άτομα και θα υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν έκτροπα.

Το προκλητικό ήταν ότι, ακόμα και μετά τις μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία που δεν είναι του πρύτανη απλά την διαχειρίζεται και φέρει ευθύνη, ο πρύτανης, ζήτησε και πάλι να μην παρέμβουν οι αστυνομικοί έτσι ώστε να μη σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος που είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους τους πολίτες στον τομέα της προστασίας του πολίτη, έδωσε εντολή να  βρίσκεται συνεχώς διμοιρία των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των εργασιών στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Η ουσία είναι μία και πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Όσοι εργάζονται στο πανεπιστήμιο όπως ο πρύτανης είναι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στους χώρους εποπτείας τους. Το να ανέχονται τους ακροαριστερούς κουκουλοφόρους γίνονται συνεργοί στις εγκληματικές τους πράξεις. Καμία πράξη δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.




Στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός για την υπογραφή οικονομικών συμφωνιών

 


Για τρίτη φορά επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας επαφές για σημαντικές οικονομικές συμφωνίες.

 Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση αυτή θα επισφραγίσει και τη βούλησή τους για εμβάθυνση των σχέσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία και σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, όπως οι ΑΠΕ, οι προηγμένες τεχνολογίες, η βιομηχανία, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τα ΗΑΕ.

Την σειρά συμφωνιών θα υπογράψουν οι υπουργοί που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό,  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, και Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.



Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

 


Ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο για βαρύτατα αδικήματα, απολογείται σήμερα ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος καλείται να απολογηθεί για μία σειρά αδικημάτων, που αφορούν το «στήσιμο» της υπόθεσης Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι παρενέβη στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την Novartis με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αλλά ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Τα αδικήματα στα οποία έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη :

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση

5. Απόπειρα Εκβίασης

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

7. Δωροληψία Υπαλλήλου.

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. 



Οικονόμου : Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τον κανόνα: όσα λιγότερα καταλαβαίνει κανείς, τόσα περισσότερα λέει. Η έκθεση του Media Pluralism Monitor, υπό την αιγίδα μάλιστα του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι διαυγής και τα συμπεράσματα ξεκάθαρα για τον τίμιο και καλόπιστο αναγνώστη», αναφέρει ο Γ. Οικονόμου.

Και προσθέτει: «Είναι μια έκθεση για την "Ελευθερία της Έκφρασης το 2021" στην Ευρώπη. Ο πίνακας που περιλαμβάνεται στην Έκθεση απεικονίζει τον κίνδυνο για τα μέσα ενημέρωσης και την πληροφοριακή εγγραμματοσύνη στην Ευρώπη, κατατάσσοντας την Ελλάδα στον μέσο όρο, υπερβαίνοντας μάλιστα χώρες με μεγάλη παράδοση και υπολειπόμενη λίγων. Επειδή όλα τα αντιπολιτευτικά εγχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν παταγωδώς, αναζητούν σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες. Δεν κατανοούν ότι τα ψέματα είναι βαρίδια που τους βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της πολιτικής ανυποληψίας. Είναι αδιαμφισβήτητο και εμπειρικά πιστοποιημένο ότι  η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα».



Η ομογένεια υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

 



Στο ξενοδοχείο Wiallard InterContenetal, στη λεωφόρο Πενσυλβάνια της Ουάσιγκτον, δίπλα στον Λευκό Οίκο, η Ελληνοαμερικανική κοινότητα θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.



Την πρόσκληση απευθύνουν οι ισχυρότερες οργανώσεις των ομογενών μεταξύ των οποίων οι AHEPA , National Hellenic Society , The Hellenic Initiative , Order of Saint Andrew the Apostle , Hellenic American Leadership Council , Leadership 100, Federation of Cypriot American Organizations και Oxi Day Foundation. Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι η υποδοχή θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης 16 Μάϊου και στις 7.00 θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο.



Το σημείωμα που συνοδεύει την πρόσκληση προς τους πιο ισχυρούς παράγοντες της κοινότητας των Ελλήνων στις ΗΠΑ υπογράφουν οι γνωστοί λομπίστες Άντυ και Μάικ Μανάτος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσιγκτον στις 15-17 Μαΐου για έναν ιστορικό εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελλάδας και την επιστροφή της δημοκρατίας στη γενέτειρά της. Αυτή η επίσκεψη θα περιλαμβάνει μια ομιλία στο Κογκρέσο -την πρώτη στην ιστορία που θα απευθύνει Έλληνας πρωθυπουργός- μια συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και μια γιορτή στον Λευκό Οίκο.

Στο τέλος αυτής της ιστορικής επίσκεψης, η ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας θα τιμήσει τον Πρωθυπουργό σε δείπνο στο ξενοδοχείο Willard InterContinental την Τρίτη 17 Μαΐου.

Εκ μέρους των διοργανωτών αυτού του δείπνου θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε μαζί μας για αυτήν την ξεχωριστή βραδιά».




iefimerida



Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής

 




Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής με τη νέα της σύνθεση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 17:00.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε την Κυριακή (8/5) για να επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε σε 31 εκλογικά τμήματα, στα οποία ολοκληρώθηκε ομαλά.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, είναι τα εξής:
















Ανατριχιαστικό ακούστε την ηχώ μιας μαύρης τρύπας (vid)

 



Οι μαύρες τρύπες αποτελούν τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του Σύμπαντος.

Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να συλλέξουν πολλές πληροφορίες για αυτές.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, του περίφημου MIT, ανέλυσαν δεδομένα που συνέλεξε το τηλεσκόπιο NICER που βρίσκεται εγκατεστημένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το τηλεσκόπιο είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει και να μελετά τις εκπομπές ακτινών Χ από μαύρες τρύπες και άστρα νετρονίου.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν 26 συστήματα που αποτελούνται από μια μαύρη τρύπα και ένα άστρο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτή. Κατά βάση οι μαύρες τρύπες αποσπούν με πιο αργό ή πιο γρήγορο ρυθμό την ύλη του άστρου αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη μάζα τους. Η διαδικασία αυτή παράγει διαφόρων ειδών βίαια και πολλές φορές εξωτικά κοσμικά φαινόμενα.

Ακούστε τους ήχους από μια μαύρη τρύπα :





Ζελένσκι για την Ημέρα της Νίκης: «Το κακό επέστρεψε, ξανά»


 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το κακό επέστρεψε στην Ουκρανία εκφωνώντας μια συγκινητική ομιλία με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης, όταν η Ευρώπη γιορτάζει την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η ζωή για την οποία πολέμησαν οι στρατιώτες σε αυτό τον πόλεμο τερματίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, τόνισε ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του μέσω βίντεο.

«Το κακό επέστρεψε. Ξανά!», τόνισε. «Σε διαφορετική μορφή, με διαφορετικά συνθήματα, αλλά με τον ίδιο σκοπό».

Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της θα νικήσουν.

«Κανένα κακό δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες, δεν μπορεί να κρυφτεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο στο Βερολίνο όπου αυτοκτόνησε τις τελευταίες ημέρες του πολέμου.



Γερμανία: Λάθος η απαγόρευση της ουκρανικής σημαίας στις διαδηλώσεις

 


Για «λάθος» εκ μέρους της Γερμανίας έκανε λόγο το Κίεβο αφού νωρίτερα σήμερα η γερμανική αστυνομία διέταξε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Σοβιετικό Μνημείο στο Βερολίνο να μαζέψουν την τεράστια ουκρανική σημαία που είχαν ξεδιπλώσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή.

«Το Βερολίνο έκανε λάθος, απαγορεύοντας τα ουκρανικά σύμβολα. Είναι βαθύτατα εσφαλμένο να τα εξισώνεις με τα ρωσικά σύμβολα» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Είναι μια επίθεση εναντίον όλων εκείνων που υπερασπίζονται σήμερα την Ευρώπη και τη Γερμανία απέναντι στη ρωσική επίθεση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η γερμανική αστυνομία διέταξε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο μνημείο να μαζέψουν την τεράστια ουκρανική σημαία. Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου, «προκειμένου να παραμείνει σε πρώτο πλάνο η ειρηνική εκδήλωση» για τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αστυνομικοί ζήτησαν να μαζευτεί η σημαία, μήκους περίπου 25 μέτρων.

Φοβούμενη ταραχές, κυρίως εκ μέρους φιλορώσων ακτιβιστών, η αστυνομία είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι θα απαγορευτούν οι σημαίες ή τα στρατιωτικά σύμβολα στις τοποθεσίες όπου θα οργανώνονταν εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια από τη λήξη του Β΄ΠΠ. Η απόφαση προκάλεσε σάλο, ιδίως στην ουκρανική κοινότητα. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, Άντριι Μέλνικ, είπε ότι επρόκειτο για «σκανδαλώδη» απόφαση που συνιστά «χαστούκι στην Ουκρανία».

Ο Ουκρανός διπλωμάτης κατέθεσε σήμερα ένα στεφάνι με λουλούδια στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας (γαλάζιο και κίτρινο) στο σοβιετικό Μνημείο, στην καρδιά του Βερολίνου. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, κάποιοι διαδηλωτές φώναζαν «Έξω ο Μέλνικ» ενώ άλλοι απαντούσαν στα ουκρανικά με το σύνθημα «Σλάβα Ουκράινι», δηλαδή «Δόξα στην Ουκρανία».

Το μνημείο αυτό, κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 80.000 Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Μάχη του Βερολίνου, πριν από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, στις 8 Μαΐου 1945.



skai.gr



Οι ΡώSSοι σκότωσαν 60 αμάχους σε σχολείο

 



Εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο από τους ΡώSSους, στον βομβαρδισμό ενός σχολείου στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μόλις χθες, στο χωριό Μπιλοχορίβκα, στην περιοχή του Λουχάνσκ, μια ρωσική βόμβα σκότωσε 60 αμάχους» είπε ο Ζελένσκι στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7…




Νωρίτερα, είχε πει ότι πιθανόν να είναι νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι, ο κυβερνήτης, Σέρχι Γκαϊντάι.

Συγκλονισμένος από τον βομβαρδισμό του σχολείου στην ανατολική Ουκρανία και το θάνατο των 60 ανθρώπων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο γενικός γραμματέας είναι συγκλονισμένος από την επίθεση που διαπράχθηκε στις 7 Μαΐου σε ένα σχολείο της Μπιλοχορίβκα, στην Ουκρανία, όπου πολλοί άνθρωποι είχαν προφανώς αναζητήσει καταφύγιο από τις μάχες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, σε ανακοίνωσή του.

Ο Γκουτέρες επανέλαβε ότι «οι άμαχοι και οι πολιτικές υποδομές» δεν πρέπει να γίνονται στόχο σε καιρό πολέμου και σημείωσε ότι αυτή η επίθεση «υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι στον πόλεμο αυτόν, όπως και σε τόσες συρράξεις, οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα».





Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

 



Πάνω από 170.000 μέλη συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφισάντων και πάνω από 90% επέλεξε το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» για νέο όνομα του κόμματος.

Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, εξέφρασε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.




Μόνη προοπτική η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

 



Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού  και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το κλείσιμο των εργασιών του 14ου Συνεδρίου του κόμματος:


Η σύγχρονη ταυτότητα της παράταξής μας


Κάναμε πολλές συζητήσεις για την ασφάλεια, για τη διεθνή εικόνα της χώρας. Κάναμε βέβαια και πολλές συζητήσεις γιατί έτσι έπρεπε να γίνει -αυτός είναι ο σκοπός των Συνεδρίων μας- και για τη σύγχρονη ταυτότητα της παράταξής μας.


Είναι μία ταυτότητα που έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας. Έχει όμως, ταυτόχρονα, ανοιχτά και τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης και των καινοτόμων ιδεών.

Ναι, είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση, γιατί πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει και πρέπει να διευρύνουμε συνέχεια το στελεχιακό μας δυναμικό.

Και χάρη στις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής, του Προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι τόσο μαζικές διαδικασίες μας διεξήχθησαν άψογα, δημοκρατικά και παραγωγικά και απέδειξαν -όσοι παρακολούθησαν το Συνέδριό μας πιστεύω το διαπίστωσαν- ότι ναι, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα.


Και πράγματι περάσαμε και εμείς από δύσκολες στιγμές. Κλονίστηκε και η Νέα Δημοκρατία την εποχή της μεγάλης κρίσης.

Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε, όμως, να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40% ακριβώς επειδή:

Ανανεωθήκαμε, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες.

Και γιατί δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημά μας: «Δίπλα σε κάθε Πολίτη». Και το κείμενο των συμπερασμάτων του Συνεδρίου μας γίνεται τώρα η πυξίδα Κυβέρνησης και κόμματος.


Έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία – Είσοδος στην επενδυτική βαθμίδα


Για την Κυβέρνηση, ο ορίζοντάς μας είναι καθαρός:


Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας, για να κλείσει επιτέλους αυτό το τραυματικό κεφάλαιο το οποίο άνοιξε πριν από μία δεκαετία.

Και το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2023, να πετύχουμε επιτέλους την είσοδο στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το πρόγραμμά μας.


Η μεγαλύτερη απειλή


Στο διάστημα που ακολουθεί, και ενώ εμείς θα εργαζόμαστε για την εφαρμογή του σχεδίου μας, ο λαϊκισμός θα παίξει  το τελευταίο του χαρτί. Και ακριβώς επειδή θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα είναι πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο όσα πέτυχε η χώρα έως τώρα, αλλά τορπιλίζοντας συνολικά τη θέση της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απειλή, γιατί στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη. Και είναι μια κρίσιμη παραδοχή από την οποία πηγάζουν και τα καθήκοντα της παράταξης στους επόμενους 12 μήνες.


Δυστυχώς, και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Και αν η στάση του στην πανδημία χαρακτηρίστηκε από «υγειονομικό σαμποτάζ», η τακτική του σήμερα θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί «κοινωνικό σαμποτάζ». Γιατί επιστρατεύει και πάλι αδίστακτα ψέματα για να παραμορφώσει την πραγματικότητα. Ζητώντας εθνικές ευθύνες για μία διεθνή αναταραχή και έναν πόλεμο. Κατασκευάζοντας την εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδας που μόνο ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης βλέπει και υποσχόμενος ξανά ότι, με ένα νόμο και με ένα άρθρο, θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται.

Οι αντίπαλοί μας αναζητούν, βέβαια, το δικό τους «κομματικό» φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας. Όμως, είναι αλήθεια πως μέσα σε ένα βαρύ από τις οικονομικές δυσκολίες κλίμα, αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά. Αλλά φυλακίζουν μυαλά. Και τότε γεννιούνται οι πλαστές προσδοκίες.

Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν αμέσως όσα έταζαν, αφήνοντας μόνους τους πολίτες να ζουν κάτω από τα ερείπια που έφεραν τα ψέματα. Είναι κάτι που το ζήσαμε, το πληρώσαμε, μας δίδαξε πολλά. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε.

Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει συνώνυμο της μιζέριας και της άρνησης.

Αυξάνουμε εμείς γενναία τον κατώτατο μισθό; «Είναι ψίχουλα», μας απαντούν.

Προστατεύουμε τα εθνικά σύνορα; «Ναι, αλλά δεν προστατεύετε τους μετανάστες».

Οργανώνουμε υποδειγματικά δωρεάν εμβολιασμούς; «Δεν υπάρχουν τα εμβόλια».

Υποδεχόμαστε επενδύσεις και νέες δουλειές; «Ευνοείτε συμφέροντα».

Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους και περισσότερο για τους ασθενέστερους; «Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες», απαντούν.

Στηρίζουμε τους ταχυδιανομείς, τα παιδιά των delivery, τις εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα με αναπηρία; «Είστε ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι», λέει η κασέτα.

Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες; «Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες», λέει η άλλη πλευρά.

Εύκολο να λες «όχι» σε όλα και «ναι» στο τίποτα. Και αυτή ήταν και θα είναι η τακτική τους. Με επικεφαλής ένα αρχηγό που δεν ξέρει ούτε καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε καλά-καλά να μετρήσει τα ποσά έως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για «λογαριασμούς Μητσοτάκη», επειδή πολύ απλά δεν τολμά να μιλήσει για «λογαριασμούς Πούτιν» που είναι και η πραγματική αιτία των αυξήσεων.


 

«Προσπαθούμε» - «Νοιαζόμαστε» - «Δρούμε»


Μακριά, λοιπόν, από κάθε έπαρση. Οφείλουμε να εξηγήσουμε τα πολλά που έγιναν μέσα σε λίγο χρόνο, ζυγίζοντάς τα, όχι μόνο με βάση το μέγεθος, την ταχύτητα, αλλά κυρίως με την αφετηρία τους. Να ξέρουμε δηλαδή όχι μόνο πού πάμε, αλλά να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2019. Και ας μην ξεχνάμε ότι χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο, κλείνοντας ταυτόχρονα και τις πληγές του χθες, σε ένα δρόμο όχι χωρίς λάθη τα οποία με θάρρος αναγνωρίζουμε.


Γι’ αυτό και το σύνθημα «Το είπαμε. Το κάναμε» συμβαδίζει και θέλω να συμβαδίζει, και στο δικό σας λόγο, πάντα με το ρήμα «Προσπαθούμε» και με δύο ακόμα: «Νοιαζόμαστε» και «Δρούμε». Κάτι που σημαίνει ότι η Κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια, ενώ το κόμμα τη σημαία ενός πιο δυναμικού ανοίγματος στην κοινωνία.

Και σας ζητώ πραγματικά να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε, να μελετήσετε τα δύο φυλλάδια τα οποία συνοδεύουν την παρουσία σας σήμερα στο Συνέδριό μας για να θυμηθείτε, να θυμηθούμε μαζί, αυτά τα οποία πετύχαμε αυτούς τους 33 μήνες.

 


Μόνη προοπτική η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία


Και δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που μας άφησαν φεύγοντας οι λαϊκιστές, με στόχο να ναρκοθετήσουν το πολιτικό τοπίο: την απλή αναλογική, που ψήφισαν αδίστακτα και αγκαλιά τότε με την Χρυσή Αυγή. Ένα εκλογικό σύστημα που επικαλείται την αντιπροσωπευτικότητα για να υπονομεύσει την κυβερνησιμότητα. Ρωτήστε λίγο τους δημάρχους πόσο πολύ δυσκολεύονται με την απλή αναλογική η οποία ίσχυσε στις δημοτικές εκλογές. Και αυτή η κυβερνησιμότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και αυτό θα είναι και το πρόβλημα των εκλογών με την απλή αναλογική.


Γιατί, όπως σας είπα και προηγουμένως, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη. Αυτά που διαθέτουν ισχυρή λαϊκή στήριξη αλλά μπορούν και ταυτόχρονα να αποφασίζουν και να δρουν γρήγορα και δυναμικά. Είναι ο λόγος αρχής για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά υποστήριζε συστήματα που συνδυάζουν την αναλογικότητα με την αποτελεσματικότητα.

Η θέση μας αυτή σήμερα δικαιώνεται. Γιατί ανέκαθεν υποστηρίζαμε την αυτοδύναμη Ελλάδα. Με δεδομένη όμως την περιχαράκωση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, αυτή η προοπτική παραπέμπει αντικειμενικά πλέον μόνο στην αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μένει μετέωρο, η πορεία να αλλάζει κάθε στιγμή, οι κομματικοί εκβιασμοί να γίνονται ο  κανόνας και οι χρήσιμες επιλογές να κυκλοφορούν, να χάνονται σε γραφεία και σε διαδρόμους. Για να συζητιούνται αντί να πραγματοποιούνται.

Και για να αποκλειστεί αυτός ο εφιάλτης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη. Την κάλπη της απλής αναλογικής στο τέλος της τετραετίας ως την τελική κάλπη. Γιατί εκείνη είναι τελικά που θα κρίνει τους συσχετισμούς οι οποίοι θα επικυρωθούν αργότερα και πιο δυναμικά στη δεύτερη κάλπη. Ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία.

Έχουμε, ήδη, άλλωστε αποδείξει ότι μια κοινοβουλευτικά μονοκομματική Κυβέρνηση μπορεί να είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μπορεί να είναι ανοιχτή σε ιδέες που ξεπερνούν τα παραταξιακά της όρια. Και σίγουρα μπορεί να είναι πρόθυμη να αξιοποιεί στελέχη, ικανότητες, ταλέντα χωρίς παρωπίδες, χωρίς στεγανά, χωρίς πιστοποιητικά φρονημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δυναμώνει τον ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα.  Απευθύνεται στη δημόσια ζωή ως το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα όπου θα συγκλίνουν όλα τα ρεύματα που αναζητούν μια χώρα με ανάπτυξη για όλους. Και θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη Κυβέρνηση, όχι ως μια απλή κομματική σκοπιμότητα, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.