Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Ο πρύτανης ζήτησε να μην επέμβει η ΕΛΑΣ στον βανδαλισμό από ακροαριστερούς

 


Έντονες και δίκαιες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες βανδαλισμού που προκάλεσαν ακροαριστεροί κακοποιοί τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, βαριοπούλες, σφυριά, ακόμα και πυροσβεστήρες.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, είχε ζητήσει από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Σκούμα, να μην είναι μέσα στον χώρο αστυνομικοί, καθώς είχε οργανωθεί πάρτι στο οποίο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμμετείχαν περίπου 600-700 άτομα και θα υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν έκτροπα.

Το προκλητικό ήταν ότι, ακόμα και μετά τις μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία που δεν είναι του πρύτανη απλά την διαχειρίζεται και φέρει ευθύνη, ο πρύτανης, ζήτησε και πάλι να μην παρέμβουν οι αστυνομικοί έτσι ώστε να μη σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος που είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους τους πολίτες στον τομέα της προστασίας του πολίτη, έδωσε εντολή να  βρίσκεται συνεχώς διμοιρία των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των εργασιών στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Η ουσία είναι μία και πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Όσοι εργάζονται στο πανεπιστήμιο όπως ο πρύτανης είναι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στους χώρους εποπτείας τους. Το να ανέχονται τους ακροαριστερούς κουκουλοφόρους γίνονται συνεργοί στις εγκληματικές τους πράξεις. Καμία πράξη δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου