Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ποινή κάθειρξης μόνο 10 έτη για τον διεστραμμένο Βρετανό ζωολόγο που είχε βιάσει και βασανίσει 42 σκυλιά


 

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών επέβαλε δικαστήριο της Αυστραλίας στο ΚΤΗΝΟΣ Βρετανό ζωολόγο Άνταμ Μπρίτον, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 για σωρεία αδικημάτων που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική κακοποίηση, τον βασανισμό και τη θανάτωση δεκάδων σκυλιών στο σπίτι όπου κατοικούσε στα περίχωρα του Ντάργουιν.

Το 52χρονο ΚΤΗΝΟΣ και ακαδημαϊκός, ο οποίος θεωρούνταν ειδικός στους κροκόδειλους και είχε συνεργαστεί με το BBC για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ για τα ερπετά, στάθηκε σήμερα αμίλητος ενώπιον του δικαστή Μάικλ Γκραντ στο δικαστήριο του Ντάργουιν για την ανακοίνωση της ποινής του, έχοντας προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή του και για τις 56 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.



Αφού προειδοποίησε το ακροατήριο - όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις για τη σοκαριστική υπόθεση - ότι επρόκειτο να ακούσουν λεπτομέρειες για «τερατώδη κακοποίηση ζωων», ο δικαστής Γκραντ απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο, λέγοντάς ότι «η αχρειότητά του είναι τόσο μεγάλη που δεν την χωράει ανθρώπινος νους». Στον Μπρίτον επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης μόλις 10 ετών και πέντε μηνών, με ελάχιστο χρόνο έκτισης μόλις τα 6 έτη, ενώ του απαγορεύτηκε να αποκτήσει ξανά οποιοδήποτε θηλαστικό ζώο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβλήθηκε έπειτα από την παρέμβαση της δικηγόρου του Μπρίτον, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι μία ισόβια απαγόρευση ιδιοκτησίας ζώων κάθε είδους ήταν «ακραίο μέτρο». Σύμφωνα με την ίδια, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποκτήσει κάποιο ζώο (όχι θηλαστικό) σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωή του, και η απαγόρευση δεν θα πρέπει να είναι ισόβια λόγω «εύλογων προοπτικών επανένταξης».

Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετά μέλη του ακροατηρίου δάκρυσαν σήμερα καθώς διαβάζονταν οι λεπτομέρειες των σαδιστικών πράξεων του Μπρίτον, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 σκύλων, συμπεριλαμβανομένων εννέα κουταβιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις κατηγορίες για τις οποίες βρέθηκε ένοχος ήταν και η κατοχή και διανομή υλικού με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η διεστραμμένη δράση του κτηνοβάτη ζωολόγου ξεκίνησε το 2014 και κράτησε μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022, λίγο καιρό αφότου εστάλη ανώνυμα στις Αρχές προστασίας ζώων της Βόρειας Επικράτειας ένα βίντεο που είχε ανεβάσει ο ίδιος online με τις άθλιες πράξεις του. Ο Μπρίτον βιντεοσκοπούσε εκτενώς τα αδικήματά του σε ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων» που είχε φτιάξει και μοιραζόταν βίντεο στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ ενθάρρυνε και άλλους να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα, προσφέροντας μάλιστα και συμβουλές.

«Η αρρωστημένη ηδονή που αντλούσατε από τις πράξεις σαν είναι εμφανής στο καταγεγραμμένο υλικό» είπε μεταξύ άλλων ο δικαστής Γκραντ στο δικαστήριο σήμερα, απευθυνόμενος στον Μπρίτον, που τον κοίταζε φαινομενικά απαθής.

Ο Μπρίτον αναζητούσε μέσω του Gumtree Australia αγγελίες για σκυλιά που χαρίζονταν και έπειθε τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες τους να του τα εμπιστευτούν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι υπέγραφαν την θανατική τους καταδίκη.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Μπρίτον προκάλεσε οργή σε φιλοζωικές ομάδες στην Αυστραλίας, που τη βρήκαν αδικαιολόγητα επιεική. Η Έμα Χερστ, βουλευτής του Κόμματος για τη Δικαιοσύνη των Ζώων στη Νέα Νότια Ουαλία, επισήμανε ότι ο 52χρονος διέπραξε «φρικτές πράξεις κακοποίησης ζώων» και ότι υπάρχει «καλά τεκμηριωμένη σχέση μεταξύ της βίας κατά των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων». «Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί κίνδυνο για τα άλλα ζώα και την κοινότητα. Ανακκουφίστηκα όταν άκουσα ότι θα παραμείνει κάποια χρόνια στη φυλακή, καθώς εκεί ανήκει ένας τέτοιος άνθρωπος, αλλά η ποινή δεν είναι αρκετά μεγάλη».




Αρχηγός ισραηλινού στρατού: Θα βρούμε και θα εξοντώσουμε τον νέο ηγέτη της Χαμάς


 

Ο Χέρτσι Χαλέβι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι ο στρατός «θα βρει» και τον νέο ηγέτη της Χαμάς, τον Γιαχία Σινουάρ, τον οποίο θα εξοντώσει.

«Θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να τον βρούμε, να του επιτεθούμε και η ηγεσία της Χαμάς να αντικαταστήσει για άλλη μια φορά τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου» της, είπε ο στρατηγός Χαλέβι.

Ο Σινουάρ, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα επί μια επταετία, ανακηρύχθηκε το βράδυ της Τρίτης πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, διαδεχόμενος τον Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, σε μια επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Μιλώντας σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, ο Χαλέβι ειρωνεύτηκε την «αλλαγή τίτλου» του Σινουάρ.

«Αυτός ο νέος τίτλος δεν θα αλλάξει τίποτα στο γεγονός ότι είναι ένας δολοφόνος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όσων συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου και, επομένως, αυτή η αλλαγή τίτλου, όχι μόνο δεν μας εμποδίζει να τον αναζητήσουμε αλλά μας ενθαρρύνει», είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς είχε δηλώσει από το βράδυ της Τρίτης ότι θα πρέπει «να εξοντωθεί γρήγορα» ο Σινουάρ.



Συνελήφθη ο άνδρας που πέταγε μολότοφ από το μπαλκόνι του και απειλούσε να αυτοκτονήσει


 

Στην σύλληψη του άντρα που λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ πετούσε μολότοφ από το μπαλκόνι του σπιτιού του και απειλούσε να αυτοκτονήσει προχώρησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι αρχές κλήθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία στην οδό Λυκούργου καθώς από τα μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό που πετούσε ο άνδρας ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα.

Ο άνδρας στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί, έχοντας και εντολή εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον άνδρα ο οποίος θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.



Βρετανία : Πέταγε τούβλα στους αστυνομικούς και μόλις τον έπιασαν φώναζε "είμαι παιδί, είμαι παιδί"

 


Έκανε τον μάγκα και τον αδίστακτο πετώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, μέχρι να τον συλλάβουν και να του κοπεί η μαγκιά.

Ο Cole Stewart, από την Victoria Road στο Ντάρλινγκτον, έφηβος και όχι παιδί, πέταξε πολλά αντικείμενα σε αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν ταραχές στην πόλη το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο έφηβος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του για την βίαιη συμπεριφορά του. 

Θα καταδικαστεί στο Teesside Crown Court την Παρασκευή.





Ο Κασσελάκης ζωάρα στην Μύκονο έχοντας εξαπατήσει και αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους της Αυγής


 

Σφοδρή επίθεση κατά του τυχοδιώκτη με θολό παρελθόν, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, που κάνιε ζωάρα εδώ και εβδομάδες στην Μύκονο, εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης.

Σε ένα post στα social media, δημοσίευσε την απόφαση της συνέλευσης εργαζομένων στην εφημερίδα «Η Αυγή», αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, και το σκυλάκι τους από τις διακοπές τους στη Μύκονο.



Ολόκληρη η ανάρτηση:


*Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στην Εφημερίδα "Η Αυγή"*


Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα Η ΑΥΓΗ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ηθικά, πολιτικά και εργασιακά απαξιωτική στάση του βασικού μετόχου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της διοίκησης και της διεύθυνσης της εφημερίδας που όλο το τελευταίο διάστημα και υπό καθεστώς μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας, το οποίο συνόδευσε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία, ως όφειλαν, για την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν.


Και οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, την ώρα που παράνομα για ακόμα μια φορά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας όταν φεύγουμε με την εγκεκριμένη άδειά μας.


Εμπαιγμός Νο1: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βασικού μετόχου σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως περίμενε από μας, τους/τις εργαζόμενους/ες, σε συνεργασία με τη διοίκηση ένα βιώσιμο σχέδιο για την εφημερίδα μέχρι τις 30 Ιουλίου.


Για ακόμα μια φορά εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, προκαλέσαμε τη συνάντηση με τη διοίκηση και τη διεύθυνση της εφημερίδας και του ραδιοφώνου παρουσία των 4 συνδικαλιστικών εκπροσώπων των δύο μέσων και εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και για ακόμα μια φορά επαναλάβαμε τις προτάσεις μας, τις κόκκινες γραμμές μας, ενώ ζητήσαμε εκ νέου την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Μέχρι σήμερα καμία απόκριση, καμία ενημέρωση και καμία κίνηση δεν έχει γίνει από πλευράς βασικού μετόχου, διοίκησης ή έστω διεύθυνσης, ενώ οι εργαζόμενοι/ες αναγκαζόμαστε μέσα σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης οικονομικής δυσπραγίας να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κανονικά, βιώνοντας ένα γενικευμένο αίσθημα εργασιακού εξευτελισμού.


Εμπαιγμός Νο2: Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής της 28ης Ιουλίου απάντησε σε σχετική ερώτηση για την ΑΥΓΗ και τον ρ/σ 105,5 Στο

Κόκκινο πως έχουν καταλήξει σε ένα πλάνο βιωσιμότητας.


Μέχρι σήμερα κανένα πλάνο δεν έχει παρουσιαστεί σ’ εμάς, τους/τις εργαζόμενους/ες, ενώ τον τελευταίο καιρό δυσκολευόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, αφού δεν απαντούν ούτε στα τηλεφωνήματά μας ούτε στις συνεχείς εκκλήσεις μας για συνάντηση και άμεση επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, αδιαφορώντας για τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουν επιβάλει στους/στις δικούς/ές τους εργαζόμενους/ες την ώρα που υπερασπίζονται δίκαια και με πάθος άλλους εργαζόμενους.


Εμπαιγμός Νο3: Η Πολιτική Γραμματεία, που σε δύο συνεδριάσεις της στις 11 και στις 16 Ιουλίου είχε αποφασίσει και τη μείωση της χρηματοδότησης και για τα δύο μέσα, ενώ είχε αρνηθεί απαξιωτικά να δεχτεί και να ενημερώσει τους Συνδικαλιστικούς Εκπροσώπους των δύο μέσων, την ώρα που οι εργαζόμενοι/ες τόσο του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο όσο και της ΑΥΓΗΣ βρισκόμασταν επί ώρες έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου σε συνθήκες καύσωνα, αποφάσισε πως ό,τι γίνει θα γίνει με τους/τις εργαζόμενους/ες πληρωμένους/ες.


Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ομαλή μισθολογική καταβολή, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η παράνομη άρνηση καταβολής του επιδόματος αδείας, γεγονός που ανάγκασε τους Συνδικαλιστικούς μας Εκπροσώπους να προβούν σε ονομαστική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.


Εμπαιγμός Νο4: Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε χαρακτηριστικά στις 16 Ιουλίου:


«Όπως τα περισσότερα “πολιτικά εγκλήματα”, έτσι και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ ολοκληρώνεται εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί».

Θυμίζουμε ότι το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας της ΑΥΓΗΣ αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά μέσα στο καλοκαίρι, όπως και η οικονομική ασφυξία που μας επιβλήθηκε και συνόδευσε το κλείσιμο. Άρα συμφωνούμε πως και εδώ συντελέστηκε ένα πολιτικό έγκλημα «εν μέσω θερινής ραστώνης, προκειμένου κανείς να μην ασκήσει κριτική, κανείς να μην ασχοληθεί». Απλώς λογάριαζαν χωρίς εμάς και τους αναγνώστες μας.


Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ,


Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, βιώνουμε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και πρωτοφανούς μεθοδευμένης οικονομικής εξαθλίωσης με απώτερο σκοπό να μας αναγκάσουν σε φυγή μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα μάλιστα που μας οφείλονται μισθοί και από παλαιότερα έτη, τους οποίους ζητάμε και ποτέ δεν λαμβάνουμε περιμένοντας ένα σχέδιο βιωσιμότητας από τον Βασικό Μέτοχο, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κεντρικά στελέχη του οποίου απολαμβάνουν επιδεικτικά τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Σε αυτές τις συνθήκες, παρότι επιθυμούμε και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι η ΑΥΓΗ να κρεμιέται κανονικά στα περίπτερα, αλλά και γνωρίζοντας καλά πως κανένας αναγνώστης μας δεν θέλει η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ να κυκλοφορεί από απλήρωτους/ες και ηθικά και οικονομικά εξευτελισμένους εργαζόμενους/ες:


1. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 09 Αυγούστου, απαιτώντας να μας καταβληθούν ο μισθός Ιουλίου και το επίδομα αδείας, καθώς και όλα τα δεδουλευμένα μας μέχρι την Πέμπτη 08 Αυγούστου.


2. Ζητάμε από τα σωματεία μας, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ, να επιμείνουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, την οποία μέχρι σήμερα αρνείται κατηγορηματικά, ενώ παρακολουθούμε απλήρωτοι/ες τις καλοκαιρινές διακοπές του.


3. Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ, κάθε σωματείο, όλες τις κοινωνικές ομάδες που βάλλονται διαχρονικά, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους τομείς, τους ανθρώπους του Πολιτισμού να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας και να αντισταθούν μαζί μας στη μεθοδευμένη αυτή επίθεση που δέχονται η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς και οι εργαζόμενοί της.


4. Καταγγέλλουμε τον κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικό δημόσιο λόγο και την προβληματική στάση της διεύθυνσης του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας ενάντια στην επίσης μεθοδευμένη απόπειρα συρρίκνωσης του μοναδικού διαφορετικού αριστερού ραδιοφώνου.


Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ δεν κάνουν διακοπές. Απεργούν.







Ρωσίδα πρωταθλήτρια σκακιού προσπάθησε να δηλητηριάσει αντίπαλό της και την κατέγραψε η κάμερα


 

Αντιμέτωπη με τρία χρόνια φυλάκισης είναι μια Ρωσίδα πρωταθλήτρια σκακιού η οποία προσπάθησε να δηλητηριάσει μία αντίπαλό της κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Σκακιού του Νταγκεστάν, το οποίο διεξαγόταν στην Μαχατσκαλά στις αρχές Αυγούστου.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνει την 40χρονη Αμίνα Αμπακάροβα να μπαίνει στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν οι αγώνες στις 2 Αυγούστου, πριν από την έναρξή τους. Η γυναίκα φαίνεται να κοιτάζει κάποιους καταλόγους πάνω σε έναν πάγκο (που μάλλον ανέφεραν πού θα καθόταν η αντίπαλός της) και, αφού βεβαιώνεται ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, πλησιάζει μία από τις ήδη στημένες σκακιέρες.

Αφού ρίχνει μια ματιά τριγύρω για να βεβαιωθεί ότι δεν τη κοιτάζει κανείς από τα λιγοστά άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα, βγάζει κάτι από την τσάντα της. Στη συνέχεια φαίνεται να περιχύνει μία ουσία στο τραπέζι και στα πιόνια της σκακιέρας και να αποχωρεί.

Ο στόχος της Αμπακάροβα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ήταν η 30χρονη Ουμαϊγκανάρ Οσμάνοβα, η οποία κάθισε κατόπιν στην επίμαχη σκακιέρα και εμφάνισε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι πράξεις της 40χρονης σκακίστριας αποκαλύφθηκαν αφού ένας κριτής του διαγωνισμού υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία για την παράξενη αδιαθεσία της Οσμάνοβα, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν οι κάμερες ασφαλείας.

Η Αμπακάροβα αργότερα παραδέχτηκε στις Αρχές ότι είχε σπάσει ένα θερμόμετρο στο τραπέζι με τη σκακιέρα της 30χρονης και είχε χύσει πάνω τον υδράργυρο. Μάλιστα φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της λέγοντας ότι η Οσμάνοβα ήταν εκείνη που ξεκίνησε την κόντρα μεταξύ τους, αφού κακολόγησε την ίδια και την οικογένειά της σε ένα προηγούμενο τουρνουά.

H Aμίνα Αμπακάροβα




«Έχω σοκαριστεί με αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να κατανοήσω τα κίνητρα που ώθησαν μια τόσο έμπειρη σκακίστρια όπως είναι η Αμπακάροβα να κάνει αυτήν την πράξη» δήλωσε η υπουργός Αθλητισμού του Νταγκεστάν Σαζίντα Σαζίντοβα. «Οι ενέργειές της θα μπορούσαν να έχουν τραγικό αποτέλεσμα, απειλώντας τη ζωή όλων των διαγωνιζομένων, ακόμα και του εαυτού της.

Η Αμπακάροβα είχε κερδίσει πέρυσι του Πρωτάθλημα Σκακιού της περιφέρειας του Καυκάσου και εργάζεται ως προπονήτρια σκακιού σε σχολείο στη Μαχατσκάλα.