Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Χάος στη Μυτιλήνη - Αιματηρή έξοδος προσφύγων από τη Μόρια



Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών διαψεύδεται απο τις Αρχές.

Περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν σήμερα, Σάββατο, τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο.

Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στην Μυτιλήνη οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό. 

Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και απο ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται απο τις Αρχές. Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη. 

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία στο ύψος του καταυλισμού Καρά Τεπέ και κάλεσαν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από τον καταυλισμό ή το νησί, για λόγους ασφαλείας.

Η Αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτήριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς πρωτεύουσα του νησιού.

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές και κάποιοι φαντάζουν διατεθειμένοι να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.

Εν τω μεταξύ, ακόμα 120 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν μεταφερθεί από την Μόρια στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, αυξάνοντας το μέγεθος της «εξόδου» σε περίπου 500 άτομα.


TO BHMA


Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, καθώς και παρασκευής αναβολικών ουσιών στην Κέρκυρα



Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 25-05-2018 στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, παρασκευής αναβολικών ουσιών, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστων φύλλων κόκας (σκόνη), καθώς και φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παρασκευής αναβολικών ουσιών, παράβαση που σχετίζεται με την αθλητική νομοθεσία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε, ότι ήταν ο παραλήπτης δέματος, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστων φύλλων κόκας (σκόνη), βάρους (5.020) γραμμαρίων.

Κατά την διάρκεια διαδοχικών αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της κατοικίας του εργαστήρια:

υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης όπου κατασχέθηκε ειδικός εξοπλισμός (λάμπες, μετασχηματιστές, αφυγραντήρες και άλλα) και
παρασκευής αναβολικών ουσιών, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ( 102) αναβολικά δισκία, φιαλίδια και συσκευασίες με υγρό διάλυμα, συσκευασίες με ουσίες (σκόνη) παρασκευής στεροειδών και αναβολικών ουσιών

Επιπλέον, σε εξωτερικούς και αποθηκευτικούς χώρους της κατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

φυτεία (21) δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως και 2 μέτρων, τα οποία και εκριζώθηκαν.
πλαστική συσκευασία, με φύλλα κάνναβης, βάρους (645) γραμμαρίων
ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (70) γραμμαρίων
επτά (7) αποξηραμένα κλαδιά κάνναβης καθώς και
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.





Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχε και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς μετά από χτύπημα κεραυνού στον Έβρο



Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που χτυπήθηκε από κεραυνό στο χωριό Μοναστηράκι Φερών και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι επιβάτες που σώθηκαν χάρη στην ψυχραιμία και την έγκαιρη αντίδραση του οδηγού.


O Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σταμάτης Ντούμπας, έδωσε συγχαρητήρια στον οδηγό για την ψυχραιμία και την ακαριαία αντίδραση του. «Ευτυχώς ο οδηγός με την ψυχραιμία, την εμπειρία και την γρήγορη αντίδραση του να ανοίξει τις πόρτες, συνέβαλλε ώστε οι επιβάτες να κατέβουν γρήγορα και να μην πάθει κανείς το παραμικρό. Ήδη ταξιδεύουν για τους προορισμούς τους με άλλο λεωφορείο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Μπορεί να καταστράφηκε απ’ την φωτιά το λεωφορείο, αλλά σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή και όχι τα σίδερα και οι λαμαρίνες«, τόνισε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr 




Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του, αλλά εκείνη επέζησε από τα 1200 μετρα


Η υπόθεση του Βρετανού αξιωματικού προκαλεί αίσθηση, καθώς είχε προσπαθήσει ξανά να δολοφονήσει τη γυναίκα του, σκηνοθετώντας διάφορα «ατυχήματα».

Προσπάθησε να δολοφονήσει τη σύζυγό του σαμποτάροντας το αλεξίπτωτό της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βουτήξει στο κενό από ύψος 1200 μέτρων, αφού το αλεξίπτωτό της δεν άνοιξε ποτέ μετά την πτώση από το αεροσκάφος: ο λόγος για έναν λοχία του βρετανικού στρατού, τον οποίο βρετανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η 41χρονη Βικτόρια Σίλιερς τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική της στήλη, υπέστη κατάγματα στο πόδι, στην κλείδα και τα πλευρά και επέζησε από θαύμα διότι «προσγειώθηκε» σε ένα χωράφι που είχε πρόσφατα εκχερσωθεί. Επιπλέον, ήταν έμπειρη αλεξιπτωτίστρια που όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κατάφερε να επιβραδύνει την πτώση της, ενώ το βοηθητικό αλεξίπτωτο άνοιξε λίγο πριν την πρόσκρουση στο έδαφος.

Η ποινή σε βάρος του συζύγου της Έμιλ Σίλιερς, ηλικίας 38 ετών, θα ανακοινωθεί αργότερα. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι προσπάθησε να τη σκοτώσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Ουίντσεστερ αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος, γνωρίζοντας ότι η σύζυγός του σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο, κατέστρεψε στο αλεξίπτωτό της, ενώ είχε κρυφτεί σε μια τουαλέτα του αεροδρομίου στο Νετέραβον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Αποτέλεσμα της δολιοφθοράς, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε όταν εκείνη πήδηξε από το αεροπλάνο τον Απρίλιο του 2015.

Η πρώτη απόπειρα

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε επίσης ότι μια εβδομάδα πριν, ο Σίλιερς είχε «πειράξει» την κουζίνα γκαζιού στο σπίτι της οικογένειας, με την ελπίδα ότι όταν η γυναίκα του την άναβε, θα προκαλούσε έκρηξη. Παρόντα ήταν και τα δύο του παιδιά, ευτυχώς ωστόσο τα σχέδιά του δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Έμιλ Σίλιερς είχε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες να διαπράξει αυτές τις προμελετημένες απόπειρες να δολοφονήσει τη σύζυγό του» επισήμανε η εισαγγελέας Αμάντα Σάβετζ σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σίλιερς στόχευε να επωφεληθεί της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία για τον θάνατο της συζύγου του, χρήματα που θα τον βοηθούσαν να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
gazzetta.gr


Μαφία αντικαρκινικών: Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού



«Με εκβίαζαν» είπε στην μαραθώνια κατάθεσή της η γιατρός του Λαϊκού που φέρεται να εμπλέκεται στη μαφία των φαρμάκων - Ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της.

Απειλές κατά της ζωής της και εκβιασμούς προκειμένου να υπογράφει τις παράνομες συνταγές, επικαλέστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της στις ανακριτικές αρχές η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου η οποία φέρεται να έχει ρόλο- κλειδί στο κύκλωμα της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα καθώς αμέσως μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 44χρονη, υποστήριξε ακόμη πως οι απειλές ήταν ο λόγος που εξαφανίστηκε. Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της. 

Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο που την εκβίαζε η 44χρονη φέρεται να ανέφερε πως δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Όπως φέρεται να είπε υπέγραψε τις επίμαχες συνταγές καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του». Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. 

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε ανταλλάγματα για τις πράξεις της αυτές.

Η 44χρονη απολογήθηκε για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτη. Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

Τέλος, οι συνήγοροι υπεράσπισης της 44χρονης θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η γιατρός συνταγογράφησε.

Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr


Σκάνδαλο-σοκ στις φυλακές Κορυδαλλού: 300 υποθέσεις τινάζονται στον αέρα



Ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού που κατηγορείται για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης σε κατηγορουμένους, είχε εξετάσει έγκλειστο για το σκάνδαλο της Hellas Power-Energa, με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και την Aστυνομία να ερευνούν αν είχε χορηγήσει ψευδή βεβαίωση που χρησιμοποιήθηκε για την ευνοϊκότερη νομική του μεταχείριση.

Ο δεύτερος ψυχίατρος-πραγματογνώμονας που κατηγορείται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε εξετάσει τον αδίστακτο παιδοκτόνο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, ο οποίος είχε σκοτώσει και τεμαχίσει την 4χρονη Aννυ, το Πάσχα του 2015, χωρίς προς το παρόν σε αυτή την περίπτωση να υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι ψυχίατροι, την περασμένη Πέμπτη, οδηγήθηκαν στον ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης και οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ερευνούν μία προς μία τις τουλάχιστον 1.200 βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης που είχαν χορηγήσει οι δύο γιατροί σε κατηγορουμένους για υποθέσεις ναρκωτικών. Από αυτές υπάρχουν υποψίες πως περισσότερες από 300 είναι ψευδείς, κάτι που σημαίνει πως αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των κακοδικιών! Μεγάλος αριθμός από αυτές τις δίκες, στις οποίες οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν χορηγήσει βεβαιώσεις σε κατηγορουμένους, βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν τελεσιδικήσει και δεν αποκλείεται μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πολλοί από τους υπόδικους να διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν…

«Αυτά τα χαρτιά μετατρέπουν κακουργήματα σε πλημμελήματα. Αυτή ήταν η αιτία της μεγάλης ζήτησης και ανάπτυξης της φάμπρικας χορήγησής τους» επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, η «ταρίφα» για τη χορήγηση βεβαιώσεων εκτιμάται ότι ξεκινούσε από τα 200 ευρώ και έφτανε ακόμα και τα 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι συνέχεια άλλης, κατά την οποία είχαν συλληφθεί 14 άτομα, που αποτελούσαν τους τρεις πυρήνες εγκληματικής οργάνωσης, που καλλιεργούσαν, τυποποιούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Η εξέταση του… Hellas Power-Energa
Ο ψυχίατρος της ψυχιατρικής κλινικής Κορυδαλλού, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πριν από έξι χρόνια είχε εξετάσει βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου των 152 εκατομμυρίων ευρώ της Hellas Power-Energa, προκειμένου να πιστοποιήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο έγκλειστος είχε κρίσεις πανικού και αγχώδη συμπεριφορά, που δικαιολογούσαν τη μεταφορά του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού, που τότε είχε… πισίνα και υπαίθριο µπάρµπεκιου για τους VIP κρατούµενους.

Ο κατηγορούμενος, στηριζόμενος σε βεβαίωση ιδιώτη ψυχιάτρου, δεν μεταφέρθηκε σε κελί των φυλακών αλλά στην ψυχιατρική κλινική τους, καθώς αυτή είχε γίνει δεκτή από τη διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος. Μετά από καταγγελίες ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος έπρεπε να εξεταστεί από τον ψυχίατρο των φυλακών, ο οποίος έπρεπε να αποφανθεί αν έχριζε περαιτέρω παρακολούθησης από τους ειδικούς γιατρούς της κλινικής ή θα μεταφερόταν σε κελί των φυλακών µαζί µε τους υπόλοιπους κρατουµένους.

Μετά τις νέες εξελίξεις, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα της «φάμπρικας» των ψευδών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης, και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση θα ερευνήσουν ποια ήταν τα αποτελέσματα εκείνης της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και αν δόθηκε και στον έγκλειστο του σκανδάλου σχετική ψευδής βεβαίωση.

Ο πραγματογνώμονας του παιδοκτόνου
Ο δεύτερος κατηγορούμενος ψυχίατρος-πραγματογνώμονας είχε εξετάσει, κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, τον 28χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, γνωστό ως Σάββα, πατέρα της 4χρονης Αννυς, ο οποίος μαζί με τον 30χρονο φίλο και συγκατηγορούμενό του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι ή Νίκι) κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν και τεμάχισαν το μικρό κορίτσι, το Πάσχα του 2015, μέσα στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ. Εκεί σταμάτησα…» είχε πει ο ψυχίατρος-πραγματογνώμονας (κατηγορούμενος σήμερα) καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης. «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την Αστυνομία όσο τη μητέρα της, μη μάθει ότι πέθανε η Αννυ… Πρόκειται για απύθμενη σκληρότητα» είχε πει ο ψυχίατρος.

Ο ψυχίατρος είχε χαρακτηρίσει ως «ήπιο τοξικομανή» τον παιδοκτόνο, ο οποίος πρόσεχε την κόρη του και παρέθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι -όπως του είπε ο κατηγορούμενος- όταν κάπνιζε ηρωίνη, μετέφερε το παιδί σε άλλο χώρο για να το προστατεύσει. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Είναι αυτό στοιχείο ένδειξης αγάπης; Ενδειξη αγάπης θα ήταν να μην κάνει την ηρωίνη μέσα στο σπίτι…
Μάρτυρας: Με βάση το χαρακτήρα του, ναι, είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος, σύμφωνα πάντα με αυτά που μου είπε.
Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;
Μάρτυρας: Οχι, δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Εδώ έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες…

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης της μητέρας της Αννυς, ο κατηγορούμενος σήμερα ψυχίατρος είχε αναφέρει: «Οι τοξικομανείς δεν εγκληματούν και μάλιστα σε μικρά παιδιά, είναι απλώς τοξικομανείς και όχι a priori εγκληματίες».

Νέοι διάλογοι της «φάμπρικας»
Οι διάλογοι ανάμεσα σε μητέρα (γιατρό) κρατούμενου και τον κρατούμενο γιο της είναι ενδεικτικοί για τις παράνομες οικονομικές δοσοληψίες:

Κρατούμενος: Ολα καλά;
Μητέρα: Ολα καλά, θα τη γράψει, εντάξει, μια χαρά. Την Παρασκευή θα έρθει να την κάνει, θα σε βοηθήσει ο άνθρωπος. Δεν την έχεις κάνει την αίτηση, θα κοιτάξει για το πώς θα το κάνει, μου είπε.
Κρατούμενος: Δηλαδή χίλια σύνολο, ε;
Μητέρα: Εχει πάρει παραπάνω γιατί σε κρατάει εκεί, σου βάζει τις αγωγές.

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι ο δικηγόρος είπε στον πελάτη του πως θέλει χρηματικό ποσό. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «μου λέει αυτός πάντα παίρνει, αλλιώς τι έτσι;».

Σε άλλο διάλογο περιγράφεται ο τρόπος «κλεισίματος» της συμφωνίας με τον ψυχίατρο:

Κρατούμενος: Τι του άφησες; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα!
Μητέρα: Επτακόσια, ορκίζομαι!
Κρατούμενος: Εξι δεν μου είχες πει;
Μητέρα: Εξι σου είχα πει, αλλά του άφησα επτά για να έρθει την Παρασκευή να την κάνει, να καταθέσουμε από Δευτέρα.
Κρατούμενος: Ωραία, αυτά μόνο σου έχει πάρει; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα.
Μητέρα: Ναι, δεν έχει πάρει άλλα, όλον αυτόν τον καιρό έχει πάρει;
Κρατούμενος: Ναι, πόσο είναι σύνολο; Δύο χιλιάρικα;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Μίλτος Σακελλάρης

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για ληστείες σε ανηλίκους και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Συνελήφθησαν μετά από επισταμένες αναζητήσεις, απογευματινές ώρες της 23-5-2018 στον Πειραιά και στην περιοχή του Φιλοπάππου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου, δύο 2 ανήλικοι, ηλικίας 14 και 15 ετών, για ληστείες σε βάρος ανηλίκων και κλοπές οχημάτων. 

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 45χρονος ημεδαπός, κηδεμόνας του 14χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου ενώ αναζητούνται τουλάχιστον τρεις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσέγγιζαν ανηλίκους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με την απειλή μαχαιριού ή χρήσης σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι 16 ληστείες σε βάρος ανηλίκων, και 3 κλοπές οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Παρίσι: Τον έκλεψε αλλά μετά του έσωσε τη ζωή


Του πήρε το πορτοφόλι όμως μετά προσπάθησε να του σώσει την ζωή. Δείτε τον κλέφτη που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο μετρό του Παρισιού.

Ένας μεθυσμένος κατέληξε από την αποβάθρα… στις ράγες του μετρό του Παρισιού. Όταν οι ελεγκτές είδαν τι είχαν καταγράψει οι κάμερες για το ατύχημα του άγνωστου νεαρού άνδρα τελικά έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν και μία κλοπή που είχε περάσει απαρατήρητη!

Οι κάμερες ασφαλείας το αποκάλυψαν! Πριν το ατύχημα, ένας άλλος άνδρας είχε πλησιάσει τον μεθυσμένο που φαινόταν σαν να κοιμάται στις αποβάθρες. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν ήταν νηφάλιος και το γεγονός ότι τα μάτια του ήταν κλειστά, βρήκε την ευκαιρία να του κλέψει το πορτοφόλι από την τσέπη του.

Ο μεθυσμένος δεν πήρε είδηση όμως αμέσως μετά άκουσε τον θόρυβο από το μετρό που πλησίαζε και άρχισε να κάνει βήματα μπροστά για να το προλάβει. Όμως τελικά συνέχιζε να προχωράει δίχως να σταματήσει πίσω από την γραμμή ασφαλείας και η φόρα του τον κατέληξε στις ράγες του μετρό. 

Το μετρό έφτανε από στιγμή σε στιγμή και ο κλέφτης που είχε δει τι είχε συμβεί άρχισε να τρέχει για να τον βοηθήσει να ανέβει. Βλέποντας ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολα δυνατό, έτρεξε μέχρι τους υπεύθυνους του μετρό για να τους ειδοποιήσει και να προλάβει το χειρότερο.

Τελικά, ο μεθυσμένος με τη βοήθεια των υπεύθυνων απομακρύνθηκε από τις ράγες και δεν έφερε σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το αν ο κλέφτης που εντοπίστηκε μετά από τις κάμερες, έχει υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του…

Δείτε το βίντεο:


Πηγή βίντεο: TITANVORTEX


Ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας για την επίθεση στον Μπουτάρη για την επίθεση στο ΣτΕ κανένας!



Πρόκληση ο ζήλος της ΕΛ.ΑΣ. , της πολιτικής ηγεσίας και του Αλέξη Τσίπρα για την επίθεση εναντίον του Μπουτάρη και από την άλλη ούτε μία ταυτοποίηση, ούτε μία αναφορά του Τσίπρα για την επίθεση των συντρόφων του αναρχικών στο ΣτΕ.

Πρόκειται για έναν 22χρονο εις βάρος του οποίου καταλογίζονται τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της εξύβρισης. Η έρευνα των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση συνεχίζεται με ιδιαίτερο ζήλο.


Η ανάρτηση του Κυριάκου φόρο τιμής στον ηγέτη πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του λογιαριασμό στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά «τιμήσαμε τη μνήμη του πατέρα μου. Με σεβασμό και αγάπη».


Τα λόγια του γιου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον πατέρα του και τη μητέρα του μετά το μνημόσυνο, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ήταν επίσης συγκινητικά:

«Πράγματι δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο όμορφο, αλλά και πιο σημαδιακό τόπο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Ένα μοναστήρι το οποίο όλοι μας -εγώ, οι αδελφές μου, τα παιδιά μου, τα ανήψια μου- έχουμε επισκεφθεί δεκάδες φορές μαζί με τον πατέρα μου, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης γι’ αυτόν τον πολύ σπουδαίο και  ιδιαίτερο τόπο.

Πράγματι σε τρεις μέρες συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του πατέρα μας. Θα ήταν φέτος 100 χρονών. Γεννήθηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια. Και αν η ένδειξη του μεγαλείου ενός ανδρός είναι η διαχρονικότητα των λόγων του, τότε αρκεί μία σύντομη ανάγνωση όσων έχει πει, καθ’όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, για να διαπιστώσει κανείς πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν αλλά και πόσο εξαιρετικά επίκαιρος παραμένει και σήμερα.

Ένας άνθρωπος που, για να δανειστώ κάτι από την πολύ ευγενική προσφώνησή σας, συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό. Υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού. Αλλά βέβαια και στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ταυτόχρονα, όμως, ήξερε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και δεν στόχευε ποτέ πιο μακριά από εκεί που μπορούσε πραγματικά να φτάσει.

Θέλω να μνημονεύσω σήμερα, εκ μέρους όλων μας, όχι απλά τον πατέρα μας, αλλά και τη μητέρα μας, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία "έφυγε" και αυτή Μάη μήνα, αυτή την ονειρεμένη εποχή για τον τόπο μας, την Κρήτη, πριν από έξι χρόνια. Αναπαύονται και οι δυο, μαζί, σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως το επιθυμούσαν, με θέα τα όμορφα βουνά της Κρήτης και τα όρη. Τα οποία ο μεν ο πατέρας μου τα αγάπησε από τότε που γεννήθηκε, η δε μάνα μου τα αγάπησε από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε εδώ κάτω στα Χανιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω Σεβασμιότατε για την ευγενική σας φιλοξενία. Να ευχαριστήσω όλες και όλους που βρεθήκανε σήμερα μαζί μας σε αυτή τη σημαντική στιγμή για εμάς, για την οικογένειά μας, και πιστεύω για όλους όσοι αγάπησαν και πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».







Έκαναν αγώνα ταχύτητας «πάνω» στις φωλιές των Καρέτα-Καρέτα!



Ένα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη σε προστατευόμενη παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου που ανήκει στο δίκτυο Natura, κατήγγειλε ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Την Τρίτη 22 Μαΐου έγινε αγώνας ταχύτητας με 280 μοτοσικλέτες στην προστατευόμενη παραλία και τους αμμόλοφους του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας!

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, τα μηχανοκίνητα οχήματα επί 5 ώρες διέσχιζαν την παραλία και καταπατούσαν τη βλάστηση, ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους.

«Ήταν εθελοντές μας στην παραλία, κάνοντας το επιστημονικό τους έργο και είδαν ξαφνικά τις μηχανές. Του ζητήσαμε να τους δείξουν την άδεια, αλλά δεν το κάνανε. Απλά μας είπαν ότι έχουν άδεια από το δασαρχείο, την αστυνομία και την περιφέρεια» αναφέρει στο star.gr η Παναγιώτα Θεοδώρου, νομικός και Συντονίστρια Θεμάτων Προστασίας και Διατήρησης Περιβάλλοντος στον «Αρχέλων».

Κάνουν εκεί φωλιές οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα

Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο πολλές χελώνες Καρέτα-Καρέτα για να κάνουν τις φωλιές.

Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura, ενώ υπάρχει υπουργική απόφαση που ισχύει από το 2016 που θέτει πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία της.

«Μου φαίνεται απίθανο να έχουν δοθεί άδειες για αγώνες ταχύτητας γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά. Ο νόμος 3937/2011, για την προστασία της βιοποικιλότητας, απαγορεύει ρητά να κινούνται οχήματα εκτός οδικού δικτύου στις περιοχές Natura» εξηγεί η κα Θεοδώρου, η οποία επισημαίνει τους προφανείς κινδύνους ακόμη και για τραυματισμούς λουόμενων.

Φαίνεται πως η παρέμβαση του «Αρχέλων» γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ο δεύτερος αγώνας ταχύτητας στην προστατευόμενη παραλία, που θα γινόταν την Παρασκευή 25 Μαΐου, τελικά ματαιώθηκε και έγινε σε άλλο σημείο.

«Στείλαμε επιστολή στις αρχές - περιέφερειες, δήμους, αστυνομικά τμήματα - για να μάθουμε αν έχουν δοθεί άδειες και να ζητήσουμε αναστολή τους, ενόψει και του δεύτερου αγώνα. Την Πέμπτη 24 Μαΐου κάναμε και καταγγελία στην εισαγγελία για να διερευνηθεί εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, που σημαίνει ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος» λέει η κα Θεοδώρου στο star.gr.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι στην καταγγελία του «Αρχέλων» περιλαμβάνεται και η αστυνομία, καθώς «τους καλέσαμε για το θέμα επανειλημμένα αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

«Έφτιαξαν» και πάλι την παραλία για τις χελώνες

Η ομάδα του «Αρχέλων» μετά το τέλος του μηχανοκίνητου αγώνα, έπιασε δουλειά.

Αρχικά βεβαιώθηκε ότι δεν είχε γίνει καμία ζημιά σε φωλιά χελώνας.

«Φέτος ήδη από τα μέσα Μαΐου, ξεκίνησαν να κάνουν φωλιές. Είναι περίπου 40 στην περιοχή. Ευτυχώς δεν έπαθε καμία τίποτα» δηλώνει στο star.gr η Σεβαστή Καποτά, Υπεύθυνη Προγράμματος, Δυτικής Πελοποννήσου του «Αρχέλων».

Όπως εξηγεί, οι εθελοντές του συλλόγου «επανέφεραν» την άμμο της παραλίας, η οποία μετά το πέρασμα των οχημάτων είχε γεμίσει αυλακιές και είχε σκληρύνει (λόγω του βάρους), κάτι που θα δυσκόλευε πολύ στην κίνησή τους τις χελώνες.

Μία ημέρα μετά τον αγώνα ανανεώθηκε η υπουργική απόφαση

Η Ελλάδα δυστυχώς «πάσχει» στο θέμα της προστασίας της περιοχής.

Αυτό το μαρτυρά η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2016 επειδή δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2016 έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που θεσπίζει αυστηρά μέτρα προστασίας για την περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου. Η οποία - τι σύμπτωση - ανανεώθηκε για έναν χρόνο την επόμενη μέρα του αγώνα, δηλαδή την Τρίτη 23 Μαΐου…



Πέτρος Κατσαβριάς
Πηγή : star.gr


Η Τετάρτη της μεγάλης ταλαιπωρίας για την Αθήνα με απεργίες και στάσεις εργασίας από τα ΜΜΜ




Σε απεργιακό κλοιό η Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 , με τα ΜΜΜ να τραβούν χειρόφρενο, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Την Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, θα μείνουν ακινητοποιημένα ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από-προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Την ίδια μέρα Τετάρτη τα πλοία στα λιμάνια θα δέσουν για 24 ώρες από 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.




Φωτιά σε εστιατόριο στον Άλιμο



Φωτιά ξέσπασε στο εστιατόριο «Ξύλινο» στον Άλιμο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην ταράτσα του κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε, γεμίζοντας αποπνικτικούς καπνούς στην Αγορά του Καλαμακίου. Οι εργαζόμενοι που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό, βγήκαν αμέσως έξω και ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς. Στο σημείο έφτασε πριν λίγη ώρα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής ώστε να την σβήσει.

Προς το παρόν τα αίτια που την προκάλεσαν δεν έχουν γίνει γνωστά και μόλις σβήσει τελείως η φωτιά θα ξεκινήσει και η έρευνα.





Πηγή : alimosonline.gr



Ρεάλ: Πρώτη φορά κατακτά την Ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο την ίδια χρονιά!



Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν παντού τη φετινή σεζόν, αφού κατέκτησαν την Euroleague στο μπάσκετ (για 10η φορά) και το Champions League στο ποδόσφαιρο (για 13η φορά και 3η σερί)!

Και, μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Ακόμα τρεις φορές ήταν κοντά στο ίδιο επίτευγμα, ωστόσο ένα από τα δύο τμήματα το... χάλαγε.

Το 1962 η ποδοσφαιρική ομάδα ηττήθηκε από την Μπενφίκα (5-3) στον τελικό του European Cup, όπως και η μπασκετική από την Ντιναμό Τμπίλισι (90-83) στο FIBA European Champions Cup.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1964, η «Βασίλισσα» έφτασε στο πρώτο της τρόπαιο, αφού νίκησε την Σπαρτάκ Μπρνο σε διπλούς τελικούς (έχασε στον πρώτο με 110-99, αλλά στην έδρα της επιβλήθηκε με 84-64), οι «ροχιμπλάνκος», ωστόσο, δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ίντερ (3-1).

Το 2014, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι επικράτησε της Ατλέτικο με 4-1 στην παράταση του Champions League, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο «παραδόθηκαν» στην Μακάμπι (98-86) στον τελικό της Euroelague.


Πηγή : gazzetta.gr