Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση Ταραντίλη στον φαιδρό Τσίπρα :Επί ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στην Εθνική 8 ώρες

 


Απάντηση στα καραγκιοζιλίκια Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας πάρει πλέον την κάτω βόλτα και δείχνοντας την πολιτική του ανεπάρκεια, τόλμησε να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης, έχοντας φαίνεται κοντή μνήμη, η μη αντιλαμβανόμενος ότι θα ξεφτιλιστεί και πάλι όπως πάντα, έδωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κ. Ταραντίλης σημειώνει πως οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι καυγάδες. «Γι αυτό και επί τρεις ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα», αναφέρει.

Τονίζει δε πως όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επειδή ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, «επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας».

Δείτε την φωτογραφία:


Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη:

Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες. Γι΄αυτό ακριβώς επί 3 ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών.

Επειδή όμως τον ακούσαμε στη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της εθνικής οδού, του επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας. Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας.

video : 





Προαναγγελία από Λιβάνιο διερεύνησης των υπόγειων ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για ΜΜΕ

 



Ομιλία Λιβάνιου στην βουλή δείχνει την προαναγγελία διερεύνησης των υπόγειων ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή τηλεοπτικών αδειών με αντάλλαγμα βοσκοτόπια.

Ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος και υπεύθυνος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ήταν σαφέστατος στην Ολομέλεια της Βουλής λέγοντας : «η πρώτη φορά Αριστερά μπήκε στον πειρασμό να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με τον γνωστό διαγωνισμό, το περιβόητο Ινστιτούτο Φλωρεντίας και με τα βοσκοτόπια. Αλλά έρχεται η ώρα και γι αυτά».

Στην βουλή βρίσκεται εδώ και μέρες η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις κατηγορίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα που εμπλέκει σε σκάνδαλο μεγατόνων το Μαξίμου.



Ομάδα χάκερ του Κιμ Γιονγκ Ουν επιχείρησε να υποκλέψει την τεχνολογία των εμβολίων της Pfizer

 


Tο νοτιοκορεάτικο πρακτορείο «Yonhap», η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας υποστήριξε ότι το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιχείρησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer

Στο «μάτι» φέρεται να έβαλε τα εμβόλια των Pfizer/BionTech o ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τους Νοτιοκορεάτες να του προσάπτουν ότι έβαλε χάκερ να υποκλέψουν την τεχνολογία των ενέσιμων σκευασμάτων του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο «Yonhap», η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας υποστήριξε ότι το καθεστώς της Πιόνγιανγκ επιχείρησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Yonhap» δεν αναφέρει ούτε πότε έγινε η προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων αλλά και ούτε εάν ήταν επιτυχής.

Πριν από ένα χρόνο, το ίδιο πρακτορείο της Σεούλ είχε μεταδώσει ότι χάκερ της Βορείου Κορέας προσπάθησαν να αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση σε τουλάχιστον εννέα οργανισμούς υγείας, μεταξύ των οποίων η Johnson & Johnson, η Novavax και η AstraZeneca.

«Η απομονωμένη χώρα του 37χρονου Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση εναντίον του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer που συνεργάζεται με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας «Yonhap», επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.

Αν και δεν έχει γνωστό το όνομα της ομάδας χάκερ που μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα υποκλοπής δεδομένων της Pfizer, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων υπενθυμίζει ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερ με τον κωδικό «Λάζαρος» συνδέονται με προηγούμενες επιθέσεις σε ΑΤΜ και τράπεζες της Δύσης.

Η ίδια ομάδα ενοχοποιείται μάλιστα και για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία «Sony Pictures» που παρέλυσε το στούντιο του Χόλυγουντ για εβδομάδες το 2014.


Πηγή : protothema.gr




Έφυγαν και άλλοι μετανάστες για Γερμανία

 


Σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, το πρωί αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας 30 οικογένειες, περίπου 130 άτομα, αναγνωρισμένων προσφύγων που διέμεναν στη Μυτιλήνη. 

Οι πρόσφυγες που θα μετεγκατασταθούν στη Γερμανία στη συντριπτική τους πλειονότητα κατάγονται από το Αφγανιστάν, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ιράν και το Ιράκ.  Παρών ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρέθηκε για αυτοψία στο παγωμένο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, όπου λειτουργεί η δομή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων.



Τα γλωσσικά, ιστορικά και ιδεολογικά ολισθήματα του Αλέξη Τσίπρα


 

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς σε αντιπολιτευτική αμηχανία και σύγχυση ξεστόμιζε τη μία σουρεαλιστική τερατολογία μετά την άλλη, λες και είχε βαλθεί να κάνει χάρη στην κυβέρνηση. Η στιγμή όμως που απασφάλισε ήταν όταν ο πρωθυπουργός πάτησε το κουμπί «Λαμπράκης» και «Αριστερά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε κείμενο της Νεολαίας Λαμπράκη κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν πρότασή του για υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές. «Αν δεν συμφωνείτε με εμάς, συμφωνείστε μαζί τους. Με τις εμβληματικές προσωπικότητες μιας άλλης Αριστεράς με την οποία δεν έχετε καμία σχέση».

Τότε ο Τσίπρας εκπυρσοκρότησε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «λαθροχειρία» των αγώνων της Νεολαίας Λαμπράκη. «Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της Νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε “αλήτες με πρησμένα πόδια”, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν».

Εάν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να προστατεύει τον εαυτό του από συνεχή γλωσσικά, ιστορικά και ιδεολογικά ολισθήματα κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, γιατί δεν μεριμνούν να τον προστατεύσουν οι άνθρωποι γύρω του; Τουλάχιστον οι λεγόμενοι «προεδρικοί»; Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα εικόνας και κύρους, αντιθέτως αντικατοπτρίζεται μία πολιτική ή η παντελής έλλειψή της. Αυτήν την έλλειψη απηχούν σταθερά και οι δημοσκοπήσεις.

Ο Μητσοτάκης ως όφειλε εξήγησε ότι η πρόταση «νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες» είναι από το «Άξιον Εστί». «Ο Ελύτης όμως το έγραψε για τους νέους της Κατοχής, όχι για τους νέους της Νεολαίας Λαμπράκη, πέσατε λίγες δεκαετίες έξω, δεν πειράζει. Μας έχετε συνηθίσει κ. Τσίπρα σε ανιστόρητες αναφορές από το βήμα της Βουλής». Ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε το ατόπημα ως πολιτική αντεκδίκηση ή προκειμένου να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με το αίσθημα ευθύνης ότι τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην κυβέρνηση αξίζει ένας στιβαρός αντιπολιτευτικός λόγος με ιστορικά και νομικά ερείσματα. Αλλά ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να προσφέρει στην πατρίδα ο Αλέξης Τσίπρας.


Φώντας Μπαραλιάκος Βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Πηγή : capital.gr



H κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε πώληση πυραύλων στην Αίγυπτο


Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε χθες Τρίτη την πώληση πυρομαχικών αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο, δεσμευόμενη πάντως να ασκήσει πίεση στο Κάιρο για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς αμερικανοαιγύπτιος ακτιβιστής καταγγέλλει πως η οικογένειά του υφίσταται διωγμό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δεσμεύθηκε να πάψει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη και το τρέχον διάστημα επανεξετάζει συμφωνία για την πώληση μαχητικών πέμπτης γενιάς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενημέρωσε πως ενέκρινε την πώληση 168 πυραύλων στις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου.

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε πως ενέκρινε την πώληση, η οποία υποβάλλεται σε εξέταση από το αμερικανικό Κογκρέσο, διότι η Αίγυπτος «συνεχίζει να είναι εταίρος στρατηγικής σημασίας στη Μέση Ανατολή».

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να υιοθετήσει πιο αυστηρή στάση όσον αφορά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ό,τι ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου ,τον αιγύπτιο πρόεδρο τον «αγαπημένο του δικτάτορα».

Δικηγόρος του Μοχάμεντ Σουλτάν, αμερικανού υπηκόου που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια που καταγγέλλει πως υπέστη στα μπουντρούμια της Αιγύπτου, δήλωσε ότι ασφαλίτες με πολιτικά έκαναν την Κυριακή εφόδους στα σπίτια έξι μελών της οικογένειας του ακτιβιστή και έθεσαν δύο εξαδέλφους του υπό κράτηση.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι ενήμερη και «μελετά» την υπόθεση.

«Παίρνουμε σοβαρά τις καταγγελίες για αυθαίρετες συλλήψεις και φυλακίσεις», τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας σε καθεμιά σχέση μας σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμπεριλαμβάνει στενούς εταίρους μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει την Αίγυπτο», συμπλήρωσε.

Ο Μοχάμεντ Σουλτάν, γιος μέλους των Αδελφών Μουσουλμάνων, οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» στην Αίγυπτο, είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2013, όταν ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μούρσι, τον ισλαμιστή δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο.

Το 2015, ο Μοχάμεντ Σουλτάν αφέθηκε ελεύθερος προτού απελαθεί στις ΗΠΑ, αφού αποποιήθηκε την αιγυπτιακή υπηκοότητα.

Ο ακτιβιστής προσέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια τον Ιούνιο, ενώ, τον περασμένο μήνα, συνεργάστηκε με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας αφιερωμένη στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.

Ο δικηγόρος του, ο Έρικ Λούις, τόνισε ότι ο κ. Σουλτάν θέλει «να επιστήσει την προσοχή στην ατιμωρησία και την περιφρόνηση των ανθρωπίνων υπό το σημερινό καθεστώς της Αιγύπτου». Σύμφωνα με τον κ. Λούις, ο εντολέας του θεωρεί ότι οι συγγενείς του συνελήφθησαν από την κρατική ασφάλεια σε «αντίποινα» για τη δική του πολιτική δράση.


Πηγή: skai.gr



ΣΥΡΙΖΑ: «Να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά να κοροϊδέψουμε τον κόσμο»

 



Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται: «Να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά να κοροϊδέψουμε τον κόσμο»

Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο το άρθρο του Γιάννη Ιωάννου

«Πρώτα να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά. Τι μας προτείνουν δηλαδή; Να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία με ένα πρόγραμμα διαφορετικό και να ασκήσουμε άλλη πολιτική μετά. Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο».

Αυτό το «αμίμητο και σίγουρα εξωφρενικό» -δικός του ο χαρακτηρισμός- γράφει στο σημείωμά του στο facebook ο Πάνος Λάμπρου, το μέλος των «53+» και της «Ομπρέλας» για τους «προεδρικούς» και τους «πασοκογενείς». Αποκαλύπτοντας όχι απλώς ένα μικρό κομμάτι του εσωκομματικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου, αλλά μία ολόκληρη νοοτροπία που ευδοκιμεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κάπως έτσι ξεμπροστιάζεται στην κοινή γνώμη η πλευρά του προέδρου, η ιθύνουσα δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι εννοεί με τη δήθεν στροφή προς το Κέντρο και το ρεαλισμό. «Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», όπως γράφει ο κ. Λάμπρου για τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λάμπρου, βεβαίως, έχει τον καημό του. Σκέπτεται ότι ο κ. Τσίπρας και οι «πασοκογενείς» σκοπεύουν να αλλάξουν το κόμμα του. Να το κάνουν κάτι άλλο από αυτό που εκείνος υπηρετεί εδώ και δεκαετίες. Ηταν, λέει στο σημείωμά του, μία αναφορά στο σχέδιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα του πολιτικού γάμου για όλους, δηλαδή και για τα ομόφυλα ζευγάρια. (σ.σ.: όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το πολύ ενδιαφέρον σημείωμα του κ. Λάμπρου στην ιστοσελίδα commonality.gr, που εκφράζει αυθεντικά τις απόψεις των «53+», τελευταίως και της «Ομπρέλας»).

Και τι λένε οι «κεντρώοι» του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου; Λένε ότι «δεν είναι η ώρα» ή «εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς» ή «αυτά είναι του 3%» ή «η προοδευτικότητα πρέπει να γίνει με… τρόπο, υπάρχουν συντηρητικοί πολίτες» και άλλα τέτοια.

«Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να ασκήσουμε μια πολιτική συμβατή με το σύστημα, να εισχωρήσουμε στην κανονικότητά του, να υποστείλουμε τις σημαίες της αμφισβήτησης και του κοινωνικού μετασχηματισμού, να πάψουμε να μιλάμε για τις πολλαπλές ανισότητες, για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας (οι θρησκευόμενοι είναι πολλοί, δεν συμφέρει…). Να πάψουμε να μιλάμε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (άντε να πούμε μια κουβέντα για τα παιδιά και μέχρι εκεί), για τους φυλακισμένους (και προς Θεού, μην πούμε τίποτα για τον απεργό πείνας, που η ζωή του κρέμεται πλέον από μια κλωστή), τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους Ρομά, τους ανάπηρους και το κοινωνικό μοντέλο. Αυτά είναι του 3%, δηλαδή της… τρισκατάρατης ριζοσπαστικής Αριστεράς…», σημειώνει ο κ. Λάμπρου για τους συντρόφους του τους «προεδρικούς» και τους «πασοκογενείς». Αυτούς που οδηγούν το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και λένε στην κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το Κέντρο και τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Τόσο Κέντρο και τόσο προοδευτική…

«Η μάχη κατά της Δεξιάς στην Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με τους όρους της Δεξιάς. Δεν θα μας επιβάλει τη δική της ατζέντα, το δικό της πλαίσιο, δεν θα μας τρομοκρατήσει. Η Αριστερά -γιατί γι’ αυτήν μιλάμε- έχει το δικό της αξιακό φορτίο, το δικό της πρόγραμμα, που δεν μπορεί παρά να είναι ολιστικό και σίγουρα ανταγωνιστικό. Από τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική για τον κόσμο της εργασίας, την εκπαίδευση και την υγεία, έως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», καταλήγει ο κ. Λάμπρου και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επισήμως υπέρ του πολιτικού γάμου και της παιδοθεσίας ασφαλώς, από την πρώτη στιγμή, όπως και ότι μία από τις πιο όμορφες και σημαντικές στιγμές στη ζωή του ήταν η παρουσία του ως μάρτυρας στους δύο «παράνομους» γάμους των ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο το 2008. Σεβαστόν.

Αυτή που δεν είναι σεβαστή και πρέπει να αποκαλυφθεί και να καταγγελθεί είναι η υποκρισία των «άλλων». Αυτών που ο κ. Λάμπρου ξεμπροστιάζει στο πλαίσιο ενός αδυσώπητου εσωκομματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για το τιμόνι και τα οφίτσια. Στο πλαίσιο του οποίου βγήκε στον «αέρα» το βίντεο του Πολάκη να λέει (σ.σ.: σε κομματική σύσκεψη ήταν) ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ π@@ξε τη μεσαία τάξη». Και ο κ. Λάμπρου αυτός ήταν και αυτός είναι. Ενας αριστερός που βλέπει τι πάει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι κάνουν κουμάντο και εξεγείρεται. Οι άλλοι, αυτοί που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον κ. Λάμπρου, αυτοί που προτείνουν «να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία με ένα πρόγραμμα διαφορετικό και να ασκήσουμε άλλη πολιτική μετά. Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», αυτοί που περιβάλλουν τον κ. Τσίπρα και βρίσκονται πια σε όλες τις θέσεις λήψης αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως η «κοροϊδία» αφορά μόνο το θέμα του γάμου των ομοφύλων;



10 νεκροί και εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις ΗΠΑ από πολικό ψύχος

 


Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει τις ΗΠΑ και αναμένεται να επεκταθεί, αφού προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων και άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατομμύρια κατοίκους, για ημέρες ακόμη και σε νότιες πολιτείες, όπως το Τέξας, που έχουν συνήθως ήπιες θερμοκρασίες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε για μια «άνευ προηγουμένου και έκτασης ζώνη επικίνδυνων χειμερινών συνθηκών» από την ανατολική ως την δυτική ακτή των ΗΠΑ, με την προειδοποίηση αυτή να αφορά περισσότερους από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Την ώρα που δέκα θάνατοι αποδόθηκαν στην κακοκαιρία, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους λόγω των επικίνδυνων συνθηκών.

Ένα πυκνό πέπλο χιονιού έχει καλύψει τους δρόμους, τα δέντρα και τα αυτοκίνητα της πρωτεύουσας της πολιτείας, το Ώστιν. Μάλιστα ορισμένες περιοχές είδαν το θερμόμετρο να πέφτει σε έως και -18 βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο την ώρα που η πτώση της θερμοκρασίας σε μια μεγάλη πόλη, όπως το Χιούστον, έφτανε στους -9 βαθμούς.

Σε πόλεις του Τέξας οι κάτοικοι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και ούτε τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν έξω διότι δεν έχουν τόσο ζεστά ρούχα καθώς στην πολιτεία τους οι θερμοκρασίες κυμαίνονται συνήθως γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, του πάγου και των μέτρων για να αποφευχθεί μια υπερφόρτωση του δικτύου, σχεδόν 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα χθες Δευτέρα στις 21:30 ώρα Ελλάδος στο Τέξας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Εκτός του Τέξας, η Αλαμπάμα, η Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Μισισίπι και το Όρεγκον, όπου 300.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 



Δεν παρέλυσε ο γιατρός στην Κέρκυρα - Στημένη από δημοσιογράφο η δουλειά - Εχει διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ

 



Καταγγελία για τον γιατρό της Κέρκυρας από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στημένη η υπόθεση από τον γιατρό και δημοσιογράφο που εμβολιάστηκε εκτός σειράς.

Ο καθηγητής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ' αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούν προτεραιότητα.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του... κόπηκαν τα πόδια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».




Τώρα που έσωσαν την ΔΕΗ απο την χρεωκοπία ΣΥΡΙΖΑ καιρός για εκσυγχρονισμό

 


Πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και τώρα έχει αρχίσει η σοβαρή συζήτηση μετά την κερδοφορία στην οποία επέστρεψε, και για τον πλήρη εκσυχρονισμό της.

Εξαιτίας της πρωτοφανούς διάρκειας και όγκου της χιονόπτωσης, έχουν σημειωθεί μόνο σήμερα 237 πτώσεις δέντρων και κλαδιών που επηρεάζουν το δίκτυο, με 718 βλάβες στη χαμηλή και μέση τάση. 

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 58 βλάβες στη μέση τάση είχαν βυθίσει 29 περιοχές στο σκοτάδι. Το κυριότερο πρόβλημα αφορά στην προσβασιμότητα των συνεργείων, λόγω των δυσπρόσιτου των περιοχών εξαιτίας του πυκνού χιονιού.

Στήν "μάχη" της αποκατάστασης έχει μπεί και ο στρατός.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να σωθεί πρώτα από την χρεοκοπία στην οποία την είχε οδηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενημερωτικό δελτίο κόλαφος, τον Μάιο του 2019 που έκρυψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για την πλήρη κατάρρευση της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του α' τριμήνου ελλείψει προβλέψεων, αποτύπωνε τη δραματική κατάσταση της ∆ΕΗ, ο ισολογισμός είχε βαφτεί με κόκκινα χρώματα από το 4ο τρίμηνο του 2018, εμφανίζοντας αρνητική λειτουργική κερδοφορία, με κίνδυνο ενεργοποίησης ρήτρας από τις τράπεζες για καταγγελία συμβάσεων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση ώστε να την επαναφέρει στην κερδοφορία και τα κατάφερε, και τώρα βάζει πλώρη για τον πλήρη εκσυχρονισμό της.



ΗΠΑ προς Τουρκία: Τέλος η διπλωματία των γαμπρών

 



Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει νέους κανόνες στις σχέσεις της με την Αγκυρα στις πρώτες της επαφές με Τούρκους αξιωματούχους, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «έχει τελειώσει η διπλωματία των γαμπρών» που αναπτύχθηκε κατά την προεδρία Τραμπ. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει τα πρώτα της μηνύματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, ζητάει εκ νέου την άμεση απελευθέρωση του Οσμάν Καβάλα και τον σεβασμό των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ επιμένει στις θέσεις της για το ασύμβατο των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 με μία σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζυγίζει τις αντιδράσεις της Τουρκίας, μια κρίσιμη ένδειξη του πώς αντιλαμβάνεται την περίπλοκη εξίσωση των σχέσεων με τη γείτονα αναμένεται να διαφανεί στο τηλεφώνημα που πρόκειται να έχει το επόμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Λευκός Οίκος έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, αλλά η συχνότητα των τηλεφωνημάτων του προέδρου με τους ξένους ηγέτες έχει επιβραδυνθεί, καθώς αναπτύσσει την ατζέντα του για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Οι πρώτες ενδείξεις

Οι εκτιμήσεις για το πόσο καιρό θα πάρει να αποκρυσταλλωθούν οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Τουρκίας ποικίλλουν. Εμπειρος διπλωμάτης εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες, ωστόσο αναλυτές συνάγουν από τις πρώτες ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας. Απαντώντας στο θέμα των S-400, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «ως μέρος της δέσμευσής μας προς τους συμμάχους μας, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να καταγγέλλει την τουρκική συμπεριφορά που είναι ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο ή τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ».

Αυτή θα είναι και η ευρύτερη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας. H αναλύτρια του Newslines Institute Κάρολαϊν Ρόουζ εκτιμά πως η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στην κατάθεσή του στη Γερουσία ότι η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος δεν αναφερόταν μόνο στα S-400, αλλά και στη συμπεριφορά της στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. 

Οπως λέει στην «Κ», η νέα κυβέρνηση «έχει στρατηγική να σνομπάρει την Τουρκία», ώστε να της δώσει το μήνυμα ότι θα την κρίνει με διαφορετικά κριτήρια από την κυβέρνηση Τραμπ. Η ίδια τάση κυριαρχεί και στο Κογκρέσο, όπου 54 από τα 100 μέλη της Γερουσίας με επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο Μπάιντεν να έχει «μια ειλικρινή συζήτηση με την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημοκρατικό πισωγύρισμα της χώρας» και να την κρίνει «με τα υψηλά κριτήρια που θέτει για τους συμμάχους των ΗΠΑ».  

Εντός της αμερικανικής κυβέρνηση, όμως, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις έναντι της Τουρκίας, καθώς από τη μία πλευρά ο πρόεδρος Μπάιντεν θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις με τη χώρα, από την άλλη, όπως τονίζει στην «Κ» πηγή με γνώση των διαφορετικών προσεγγίσεων εντός του Λευκού Οίκου, «η ομάδα του καλείται να απαντήσει σε ένα δύσκολο ερώτημα: πώς εξισορροπείς μια σχέση με έναν σύμμαχο που μπορεί να κάνει πράγματα για τις ΗΠΑ που δεν μπορούν άλλοι». 

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν κατέστησε σαφές ότι θέλει να ακούει όλες τις απόψεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και το ζήτημα της Τουρκίας διχάζει όσο λίγα τους αμερικανικούς αναλυτές. Αυτό ισχύει ακόμη και εντός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπου ο υπεύθυνος για τη Μέση Ανατολή Μπρετ Μακγκέρκ έχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στην Τουρκία από την υπεύθυνη για την Ευρώπη, Αμάντα Σλόουτ. Ως χαρτοφυλάκιο, το ζήτημα της Τουρκίας θα είναι αρμοδιότητα και των δύο, υπό την εποπτεία του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος ήδη είχε μια αναγνωριστική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο και σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Επιβεβαίωση

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Νεντ Πράις, επιβεβαίωσε επίσης ότι επίκειται επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεχμέτ Τσαβούσογλου. Σε αυτήν, ο κ. Μπλίνκεν αναμένεται να θέσει εκ νέου τα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των S-400, στα οποία η πάγια τουρκική θέση είναι να αντιτείνει το ζήτημα της αμερικανικής υποστήριξης στην οργάνωση των Κούρδων της Συρίας YPG και το αίτημα για επιστροφή της στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35. 

Ακόμη και αν αυτή η συζήτηση δεν οδηγήσει πουθενά, οι δύο πλευρές θα αναζητήσουν κοινή προσέγγιση στις περιφερειακές συγκρούσεις, τις οποίες οι Αμερικανοί επιχειρούν να αντιμετωπίσουν ανά περίπτωση. Ηδη έχουν ζητήσει την έξοδο των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη, ενώ βλέπουν περιθώρια συνεργασίας και στον Καύκασο. Για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ παραμένει μεγάλο και αυτό εκφράστηκε και στο τηλεφώνημα με τον Καλίν, αλλά υπάρχει η τάση να αποσυνδεθούν από τις διμερείς συζητήσεις για τα υπόλοιπα περιφερειακά ζητήματα. 

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης και αναγνωρίζουν ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει, εξάλλου, ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση για μια κοινή προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία, αλλά είναι ακόμη αβέβαιο πού θα εστιάσει και πώς θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση.


Κατερίνα Σώκου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Βρετανία: Η ζωή σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο -«Είμαστε σαν αιχμάλωτοι»

 


Ο Μοχάμεντ Νουρ έχει μπροστά του 10 ημέρες καραντίνας σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, καθώς η πτήση του καθυστέρησε και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους νέους διασυνοριακούς ελέγχους που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Δεν έχω κανένα βιβλίο. Δεν έχω το Κοράνι. Δεν έχω τίποτα εδώ», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία ο 55χρονος μουσουλμάνος, μετά την άφιξή του τη Δευτέρα στο Χίθροου, μία μέρα μετά το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα να «προσγειωθεί» με έναν λογαριασμό 1.750 λιρών (περίπου 2.000 ευρώ).

Σε ένα άλλο κοντινό ξενοδοχείο, η 61χρονη Σόλε, που αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό της, τόνισε ότι συνειδητοποίησε πολύ αργά ότι οι νέοι κανόνες θα εφαρμόζονταν πριν επιστρέψει από μια επίσκεψη σε φίλους της στη Χιλή. «Είμαστε σαν αιχμάλωτοι σε αυτά τα δωμάτια», είπε.

Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ότι τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, Δευτέρα, είναι απαραίτητα για την προστασία του προγράμματος εμβολιασμών κατά της Covid-19 και την προστασία από τις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Άτομα που επιστρέφουν από οποιαδήποτε από τις 33 χώρες που το Λονδίνο χαρακτηρίζει «υψηλού κινδύνου», πρέπει να πληρώσουν 1.750 λίρες για ένα πακέτο διαμονής-καραντίνας, διάρκειας 10 ημερών, σε ξενοδοχείο.

Αφού μεταφερθούν με λεωφορείο σε ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει σύμβαση με το κράτος, πρέπει να περάσουν τον χρόνο τους στα δωμάτιά τους, με τα γεύματα να παραδίδονται στην πόρτα του δωματίου τους.

Ο Νουρ, ένας οδηγός ταχυδρομικής υπηρεσίας, επισκέφθηκε τη Σομαλία μετά το θάνατο του αδελφού του και αισθάνεται ότι τιμωρείται επειδή ταξίδεψε για να φροντίσει τη μητέρα του. Πέρασε τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο επιχειρηματολογώντας για την υπόθεσή του και λέει ότι θα αρνηθεί να πληρώσει.

«Η οικογένειά μου με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο και δεν μπορούσα να τους δω. Ο 11χρονος γιος μου με περίμενε», είπε.

Η Σόλε σκοπεύει να περάσει το χρόνο της συνομιλώντας με φίλους, παρακολουθώντας τηλεόραση και κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα και γιόγκα. Και εκείνη αισθάνεται ότι τιμωρείται μετά από διακοπές που έκανε έπειτα από ένα αγχωτικό έτος εργασίας σε νοσοκομείο όπου θεράπευε ασθενείς με Covid-19.

«Γιατί συνέβη αυτό; Η νέα παραλλαγή είναι στη Νότια Αφρική και πρόκειται να εξαπλωθεί ούτως ή άλλως», είπε.


Πηγή: iefimerida.gr 



Έτοιμοι στην Κουμουνδούρου να διαδώσουν ψέματα για δήθεν μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν μόνο αυτοί

 


Αμετανόητοι και παθολογικοί ψεύτες το επιτελείο του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, είναι έτοιμο να διαδώσει νέα ψέματα, για δήθεν δημοσκοπήσεις, που έχουν μόνο αυτοί στα χέρια τους και δείχνουν μια άλλη εικόνα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ.

Με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα κυβέρνησε, με ψέματα αντιπολιτεύεται!!

Οι δήθεν δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν φυσικά την εικόνα που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και εξυπηρετεί την πολιτική του επιβίωση μέσα στο κόμμα.

Κανένας νοήμων πολίτης δεν πιστεύει την νέα προσπάθεια εξαπάτησης που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα εξοργίζεται περισσότερο γιατί δεν έχουν βάλει μυαλό.

Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις για να φανεί η ανεπάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι πολιτικά τελειωμένος, μόνο ο ίδιος δεν θέλει να το παραδεχτεί.

Οι δήθεν μυστικές δημοσκοπήσεις απάτη της Κουμουνδούρου δείχνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που δείχνουν οι πραγματικές που δημοσιεύονται. Δείχνουν δηλαδή αυτό που θέλει να ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας και να πιστέψουν τα στελέχη του κόμματος για να μην τον τλειώσουν. Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί την πολιτική πραγματικότητα και αυτή είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο η Κουμουνδούρου έχει στα χέρια της της δημοσκοπήσεις απάτη, που δείχνουν δήθεν την διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε μονοψήφια νούμερα και η φθορά της κυβέρνησης «σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν παραδοσιακές μετρήσεις», γιατί έτσι εξυπηρετεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δήθεν δημοσκοπήσεις είναι στημένες για να γελάει ο κόσμος και αναφέρουν μάλιστα ότι μετακινούνται κατά 20% ψηφοφόροι από την Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ και από την ώρα που το ακούσαμε δεν μπορούμε να συνέλθουμε από τα γέλια.

Για να γελάσετε περισσότερο, οι δημοσκοπήσεις απάτη της Κουμουνδρούρου δείχνουν ότι ανεβαίνει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εισπράττει μόνο από τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τις απώλειες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως από τις απώλειες του Κινήματος Αλλαγής.

Για να το τερματίσουμε στις ίδιες δημοσκοπήσεις που κανείς άλλος γνωρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει μόνο στην ηλικιακή ομάδα 35-54, αλλά και στην ηλιακή ομάδα 55+.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε μια άλλη Ελλάδα και σίγουρα όχι στην πραγματικότητα. Ζει στο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα, για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος, αδιαφορώντας για το μέλλον του κόμματος του.



Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνα


 

Η Αίτνα είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης (3.350 μέτρα ύψος) και τις περασμένες εβδομάδες είχε ήδη στείλει «προειδοποιητικά μηνύματα», με σειρά εκρήξεων, οι οποίες δεν δημιούργησαν προβλήματα στην γύρω περιοχή.

Λάβα και πετρώματα εκτοξεύονται από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου. Μέχρι αυτή την στιγμή, η λάβα κατευθύνεται προς την κοιλάδα «Mπόβε», στην οποία δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές.





Έγινε ΕΔΕ για το βίντεο όπου «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» – Επιβλήθηκαν ποινές

 


Τη διεξαγωγή ΕΔΕ και την επιβολή ποινών στους οπλίτες που εμφανίζονται σε βίντεο να δίνουν παραγγέλματα στα αλβανικά, γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή για το περιστατικό αυτό που συνέβη σε μονάδα του στρατού, σημείωσε πως «στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους, επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών».

Το βίντεο αυτό κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες», το οποίο κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ένας εκ των οποίων φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά. Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη».


Πηγή



Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες νοικοκυριά στην Αττική

 


Οι αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες βλάβες και προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στην Αττική. 

Σε ορισμένες περιοχές (Παλαιό και Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Χολαργό) οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, ωστόσο χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές όπως ο Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος (ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά), η Άνοιξη, η Σταμάτα, τα Κιούρκα κτλπ.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στις εξής περιοχές:

Δροσιά

Εκάλη

Άγιος Στέφανος

Άνοιξη

Παπάγου

Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας

Φιλοθέη

Ηλιούπολη

Χαλάνδρι

Αγ. Απόστολοι Καλάμου

Άγιος Στέφανος

Πετρούπολη

Γλυφάδα

Περιστέρι

Ίλιον

Βριλήσσια

Κάτω Κηφισιά

Μαρούσι

Δαχτυλίδι Αμαρουσίου

Λούτσα

Παλαιό Ψυχικό

Νέο Ψυχικό

Γραμματικό

Αγία Παρασκευή

Πολύδροσο

Διόνυσο

Καπανδρίτι

Κιούρκα

Καλογρέζα

Μενίδι

Νέο Ηράκλειο

Σκαραμαγκά

Σαλαμίνα

Αυλώνα

Νέα Ιωνία

Μεταμόρφωση.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν, και παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης.