Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τα γλωσσικά, ιστορικά και ιδεολογικά ολισθήματα του Αλέξη Τσίπρα


 

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς σε αντιπολιτευτική αμηχανία και σύγχυση ξεστόμιζε τη μία σουρεαλιστική τερατολογία μετά την άλλη, λες και είχε βαλθεί να κάνει χάρη στην κυβέρνηση. Η στιγμή όμως που απασφάλισε ήταν όταν ο πρωθυπουργός πάτησε το κουμπί «Λαμπράκης» και «Αριστερά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε κείμενο της Νεολαίας Λαμπράκη κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν πρότασή του για υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές. «Αν δεν συμφωνείτε με εμάς, συμφωνείστε μαζί τους. Με τις εμβληματικές προσωπικότητες μιας άλλης Αριστεράς με την οποία δεν έχετε καμία σχέση».

Τότε ο Τσίπρας εκπυρσοκρότησε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «λαθροχειρία» των αγώνων της Νεολαίας Λαμπράκη. «Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της Νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε “αλήτες με πρησμένα πόδια”, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν».

Εάν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να προστατεύει τον εαυτό του από συνεχή γλωσσικά, ιστορικά και ιδεολογικά ολισθήματα κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, γιατί δεν μεριμνούν να τον προστατεύσουν οι άνθρωποι γύρω του; Τουλάχιστον οι λεγόμενοι «προεδρικοί»; Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα εικόνας και κύρους, αντιθέτως αντικατοπτρίζεται μία πολιτική ή η παντελής έλλειψή της. Αυτήν την έλλειψη απηχούν σταθερά και οι δημοσκοπήσεις.

Ο Μητσοτάκης ως όφειλε εξήγησε ότι η πρόταση «νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες» είναι από το «Άξιον Εστί». «Ο Ελύτης όμως το έγραψε για τους νέους της Κατοχής, όχι για τους νέους της Νεολαίας Λαμπράκη, πέσατε λίγες δεκαετίες έξω, δεν πειράζει. Μας έχετε συνηθίσει κ. Τσίπρα σε ανιστόρητες αναφορές από το βήμα της Βουλής». Ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε το ατόπημα ως πολιτική αντεκδίκηση ή προκειμένου να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με το αίσθημα ευθύνης ότι τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην κυβέρνηση αξίζει ένας στιβαρός αντιπολιτευτικός λόγος με ιστορικά και νομικά ερείσματα. Αλλά ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να προσφέρει στην πατρίδα ο Αλέξης Τσίπρας.


Φώντας Μπαραλιάκος Βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Πηγή : capital.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου