Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά να κοροϊδέψουμε τον κόσμο»

 



Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται: «Να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά να κοροϊδέψουμε τον κόσμο»

Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο το άρθρο του Γιάννη Ιωάννου

«Πρώτα να πάρουμε την κυβέρνηση και μετά. Τι μας προτείνουν δηλαδή; Να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία με ένα πρόγραμμα διαφορετικό και να ασκήσουμε άλλη πολιτική μετά. Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο».

Αυτό το «αμίμητο και σίγουρα εξωφρενικό» -δικός του ο χαρακτηρισμός- γράφει στο σημείωμά του στο facebook ο Πάνος Λάμπρου, το μέλος των «53+» και της «Ομπρέλας» για τους «προεδρικούς» και τους «πασοκογενείς». Αποκαλύπτοντας όχι απλώς ένα μικρό κομμάτι του εσωκομματικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου, αλλά μία ολόκληρη νοοτροπία που ευδοκιμεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κάπως έτσι ξεμπροστιάζεται στην κοινή γνώμη η πλευρά του προέδρου, η ιθύνουσα δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι εννοεί με τη δήθεν στροφή προς το Κέντρο και το ρεαλισμό. «Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», όπως γράφει ο κ. Λάμπρου για τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λάμπρου, βεβαίως, έχει τον καημό του. Σκέπτεται ότι ο κ. Τσίπρας και οι «πασοκογενείς» σκοπεύουν να αλλάξουν το κόμμα του. Να το κάνουν κάτι άλλο από αυτό που εκείνος υπηρετεί εδώ και δεκαετίες. Ηταν, λέει στο σημείωμά του, μία αναφορά στο σχέδιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα του πολιτικού γάμου για όλους, δηλαδή και για τα ομόφυλα ζευγάρια. (σ.σ.: όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το πολύ ενδιαφέρον σημείωμα του κ. Λάμπρου στην ιστοσελίδα commonality.gr, που εκφράζει αυθεντικά τις απόψεις των «53+», τελευταίως και της «Ομπρέλας»).

Και τι λένε οι «κεντρώοι» του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου; Λένε ότι «δεν είναι η ώρα» ή «εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς» ή «αυτά είναι του 3%» ή «η προοδευτικότητα πρέπει να γίνει με… τρόπο, υπάρχουν συντηρητικοί πολίτες» και άλλα τέτοια.

«Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να ασκήσουμε μια πολιτική συμβατή με το σύστημα, να εισχωρήσουμε στην κανονικότητά του, να υποστείλουμε τις σημαίες της αμφισβήτησης και του κοινωνικού μετασχηματισμού, να πάψουμε να μιλάμε για τις πολλαπλές ανισότητες, για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας (οι θρησκευόμενοι είναι πολλοί, δεν συμφέρει…). Να πάψουμε να μιλάμε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (άντε να πούμε μια κουβέντα για τα παιδιά και μέχρι εκεί), για τους φυλακισμένους (και προς Θεού, μην πούμε τίποτα για τον απεργό πείνας, που η ζωή του κρέμεται πλέον από μια κλωστή), τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους Ρομά, τους ανάπηρους και το κοινωνικό μοντέλο. Αυτά είναι του 3%, δηλαδή της… τρισκατάρατης ριζοσπαστικής Αριστεράς…», σημειώνει ο κ. Λάμπρου για τους συντρόφους του τους «προεδρικούς» και τους «πασοκογενείς». Αυτούς που οδηγούν το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και λένε στην κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το Κέντρο και τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Τόσο Κέντρο και τόσο προοδευτική…

«Η μάχη κατά της Δεξιάς στην Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με τους όρους της Δεξιάς. Δεν θα μας επιβάλει τη δική της ατζέντα, το δικό της πλαίσιο, δεν θα μας τρομοκρατήσει. Η Αριστερά -γιατί γι’ αυτήν μιλάμε- έχει το δικό της αξιακό φορτίο, το δικό της πρόγραμμα, που δεν μπορεί παρά να είναι ολιστικό και σίγουρα ανταγωνιστικό. Από τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική για τον κόσμο της εργασίας, την εκπαίδευση και την υγεία, έως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», καταλήγει ο κ. Λάμπρου και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επισήμως υπέρ του πολιτικού γάμου και της παιδοθεσίας ασφαλώς, από την πρώτη στιγμή, όπως και ότι μία από τις πιο όμορφες και σημαντικές στιγμές στη ζωή του ήταν η παρουσία του ως μάρτυρας στους δύο «παράνομους» γάμους των ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο το 2008. Σεβαστόν.

Αυτή που δεν είναι σεβαστή και πρέπει να αποκαλυφθεί και να καταγγελθεί είναι η υποκρισία των «άλλων». Αυτών που ο κ. Λάμπρου ξεμπροστιάζει στο πλαίσιο ενός αδυσώπητου εσωκομματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για το τιμόνι και τα οφίτσια. Στο πλαίσιο του οποίου βγήκε στον «αέρα» το βίντεο του Πολάκη να λέει (σ.σ.: σε κομματική σύσκεψη ήταν) ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ π@@ξε τη μεσαία τάξη». Και ο κ. Λάμπρου αυτός ήταν και αυτός είναι. Ενας αριστερός που βλέπει τι πάει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι κάνουν κουμάντο και εξεγείρεται. Οι άλλοι, αυτοί που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον κ. Λάμπρου, αυτοί που προτείνουν «να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία με ένα πρόγραμμα διαφορετικό και να ασκήσουμε άλλη πολιτική μετά. Να πούμε δηλαδή ψέματα, να κάνουμε κόλπο, να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», αυτοί που περιβάλλουν τον κ. Τσίπρα και βρίσκονται πια σε όλες τις θέσεις λήψης αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως η «κοροϊδία» αφορά μόνο το θέμα του γάμου των ομοφύλων;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου