Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Και άλλη προσπάθεια να εξαπατήσει αφελής ο Βελόπουλος αμφισβητώντας την παραγγελία Ευρώπης Ελλάδας για τα Canadair

 



Μέσα στην απάτη και το ψέμα ζει ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπαθώντας να εξαπατήσει τους αφελής που τον πιστεύουν να ανέχονται να τους κοροιδεύει.

Τώρα βρήκε νέο αφήγημα απάτη για να εξαπατήσει τον κόσμο και ζητάει επικαιροποίηση της σύμβασης της κυβέρνησης με τον Καναδά, για τα νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Canadair, αμφισβητώντας την ύπαρξη τους, προακειμένου να υποστηρίξει την λαϊκίστικη προπαγάνδα του και για να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά στα μάτια του κόσμου.

Η Ελληνική Λύση, εξέδωσε φαιδρή ανακοίνωση με το ερώτημα στην κυβέρνηση σχετικά με την απόκτηση των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair απευθύνει η Ελληνική Λύση.

«Μία ερώτηση μόνο αναφορικά με τις θριαμβολογίες και τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για τα νέα Καναντέρ: Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους που θα αγοραστεί, "υπάρχει ή δεν υπάρχει"; Εάν ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους δεν υφίσταται σήμερα, γιατί η κυβέρνηση θριαμβολογεί;». σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πω΄ς δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητα και ηθικής στο κόμμα του Βελόπουλου.

Τα Canadair θα ανήκουν μόνιμα στον ευρωπαϊκό στόλο δασοπυρόσβεσης και θα σταθμεύουν σε έξι διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Την έναρξη της παραγωγής των 12 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair DHC 515 που θα συγκροτήσουν τον μόνιμο ευρωπαϊκό στόλο δασοπυρόσβεσης (rescEU) γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία ο ψεκασμένος απατεώνας Βελόπουλος αμφησβητεί. 

Τα αεροσκάφη θα σταθμεύουν μόνιμα σε Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά επτά νέα DHC 515, πέντε από τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά CL-215 του εθνικού στόλου και δύο μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU. Εκτιμάται ότι τα επτά νέα Canadair θα κοστίσουν συνολικά πάνω από 400 εκατ. ευρώ, με τους περισσότερους πόρους να προέρχονται από το πρόγραμμα «Αιγίς», ενώ μέρος των δαπανών θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του 2027.

Το νέο DHC 515, που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του υφιστάμενου CL-415, θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά τόνους νερού, αύξηση 15% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το DHC 515 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανεφοδιάζεται ταχύτερα -σε 12 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία- και κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ταραγμένη θάλασσα με κύματα μέχρι δύο μέτρα και ισχυρούς ανέμους.

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, το σχέδιο προμήθειας των DHC 515 επικυρώθηκε από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2024 και η τελική συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, παρουσία του Καναδού ομολόγου του Τζάστιν Τριντό. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη από τις χώρες που προχώρησαν στην κύρωση της σχετικής σύμβασης.



Βρετανός 67 ετών ο πρώτος ασθενής που έλαβε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα

 


Είναι η πρώτη φορά που αυτή η θεραπεία της BioNTech δοκιμάζεται σε ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα - Σε 7 χώρες ξεκίνησαν οι δοκιμές του εμβολίου mRNA - Είχε τρέξει το 2016 στον Μαραθώνιο της Αθήνας

«Ως επιστήμονας ο ίδιος, γνωρίζω ότι η επιστήμη μπορεί να προχωρήσει μόνο αν οι άνθρωποι συμφωνούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα όπως αυτό. Εργάζομαι στην τεχνητή νοημοσύνη και είμαι ανοιχτός στο να δοκιμάζω νέα πράγματα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο 67χρονος Βρετανός Γιανούζ Ρας, ο πρώτος ασθενής που έλαβε το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα. 

«Ελπίζω το εμβόλιο να αντιμετωπίσει τα καρκινικά κύτταρα και να αποδειχθεί αποτελεσματική η θεραπεία» δηλώνει ο 67χρονος που ζει στο Λονδίνο. 

Κατά το παρελθόν ο άνδρας έχει δείξει ότι έχει σημαντικά αποθέματα θέλησης, κάτι που φάνηκε και πριν από οκτώ χρόνια οπότε είχε τρέξει στον μαραθώνιο της Αθήνας. 

Η σκέψη του ότι η θεραπεία μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές και να γίνει ευρύτερα γνωστή και διαθέσιμη στο μέλλον είναι αυτή που ωθεί τον ασθενή στην υιοθέτηση της επιστημονικής καινοτομίας. 

Ο ασθενής έλαβε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λονδίνου το εμβόλιο που είναι σχεδιασμένο να προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Είναι η πρώτη φορά που αυτή η θεραπεία της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech δοκιμάζεται σε ασθενή με καρκίνο.

Ο Γιανούζ είχε τρέξει στον Μαραθώνιο στην Αθήνα, το 2016

Ξεκίνησαν δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα σε 7 χώρες

Το εμβόλιο αυτό, που είναι γνωστό ως BNT116 και έχει αναπτυχθεί από την BioNTech, είναι σχεδιασμένο για να στοχεύει το μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα του πνεύμονα (ΜΜΚΠ, NSCLC), το συνηθέστερο τύπο καρκίνου του πνεύμονα. Στόχος του είναι να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα να εμποδίσει την επανεμφάνισή τους, εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει αυτά τα καρκινικά κύτταρα και να τους επιτίθεται.

Η κλινική δοκιμή φάσης 1, η πρώτη μελέτη του BNT116 σε ανθρώπους, έχει ξεκινήσει σε 34 ερευνητικά ιδρύματα σε επτά χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Συνολικά περίπου 130 ασθενείς - από ασθενείς πρώτου σταδίου, πριν από εγχείρηση ή ακτινοβολίες, μέχρι και προχωρημένου σταδίου ή με μεταστατικό καρκίνο - θα κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με ανοσοθεραπεία.

Το εμβόλιο χρησιμοποιεί αγγελιοφόρο RNA (mRNA), όπως τα εμβόλια κατά της Covid-19, και λειτουργεί εφοδιάζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα με καρκινικούς δείκτες από το ΜΜΚΠ για να εκπαιδεύσει τον οργανισμό ώστε να επιτίθεται σε καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν αυτούς τους δείκτες.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον καρκίνο, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα, αντίθετα από τη χημειοθεραπεία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο πρώτος ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το εμβόλιο την Τρίτη, σημαδοτώντας ένα ορόσημο κρίσιμης σημασίας για τη μελέτη.

Ειδικοί, όπως ο καθηγητής ογκολογίας Σίοβ Μινγκ Λι του ιδρύματος University College London Hospitals, υπογραμμίζουν στην Guardian πως πρόκειται για την αρχή μιας «πολύ συναρπαστικής νέας εποχής» στην έρευνα για τον καρκίνο.

Ο Βρετανός υπουργός Επιστημών λόρδος Βάλανς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δοκιμή και υπογράμμισε ότι το εμβόλιο αυτό είναι δυνατό να σώσει χιλιάδες ζωές, σύμφωνα πάντα με την Guardian.


Πηγή



23 Αυγούστου: Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού

 


Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της μαύρης πόρπης τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Θεσπίστηκε από την Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό στις 3 Ιουνίου 2008 που υπογράφτηκε από τον Βάτσλαβ Χάβελ και μέλη της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Η 23η Αυγούστου ήταν η ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, των δύο χειρότερων απολυταρχικών καθεστώτων της ιστορίας ακροαριστεράς - ακροδεξιάς. 

Σκοπός της εορτής είναι η απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς των μαζικών εκτοπίσεων και δολοφονιών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και η επανίδρυση της ειρήνης και ευστάθειας στην Ευρώπη του σήμερα. Η εθνική εορτή τιμάται εκτός της Ευρώπης και στον Καναδά.

Στις ημέρες της δεκαετίας του 1980 πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε δυτικά κράτη, με τις οποίες οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από την ακροαριστερά στην Σοβιετική Ένωση. Στις 23 Αυγούστου 1986, την ημέρα της μαύρης πόρπης, έγιναν διαδηλώσεις σε 21 πόλεις δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων στην Νέα Υόρκη, Οτάβα, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Σιάτλ, Λος Άντζελες, Περθ, και στην Ουάσιγκτον.

Το 1989 δύο εκατομμύρια διαδηλωτές στην Βαλτική πιάστηκαν χέρι με χέρι και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ έφεραν αναμμένα κεράκια, εθνικές σημαίες της προπολεμικής εποχής και μαύρη πόρπη για την μνήμη των θυμάτων του Σοβιετικού τρομοκρατικού καθεστώτος.

Τον Απρίλιο του 2008 και υπό την προεδρία της Σλοβενίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώθηκε η Ευρωπαϊκή δημόσια ακρόαση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα, με σκοπό τον εντοπισμό και τη διαλεύκανση των εγκλημάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Στις 3 Ιουνίου του 2008, με τη Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό, η οποία συνόψιζε όσα ειπώθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο που διεξάχθηκε στην Βουλή της Τσεχίας από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου 2008, και υπογράφηκε από τον Βάτζλαβ Χάβελ και άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς, όρισε την 23η Αυγούστου ως ημέρα Μνήμης ενάντια του ολοκληρωτισμού. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2008, 409 μέλη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υπέγραψαν τη Διακήρυξη θεσπίζοντας την εορτή της 23ης Αυγούστου ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού.



Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα σε 7 χώρες


 

Γιατροί άρχισαν τις πρώτες δοκιμές σε ασθενείς ενός εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Για το εμβόλιο οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές. Το εμβόλιο αυτό, που είναι γνωστό ως BNT116 και έχει αναπτυχθεί από την BioNTech, είναι σχεδιασμένο για να στοχεύει το μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα του πνεύμονα (ΜΜΚΠ, NSCLC), τον συνηθέστερο τύπο καρκίνου του πνεύμονα. 

Στόχος του είναι να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα να εμποδίσει την επανεμφάνισή τους εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει αυτά τα καρκινικά κύτταρα και να τους επιτίθεται.

Η κλινική δοκιμή φάσης 1, η πρώτη μελέτη του BNT116 σε ανθρώπους, έχει ξεκινήσει σε 34 ερευνητικά ιδρύματα σε επτά χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Συνολικά περίπου 130 ασθενείς -από ασθενείς πρώτου σταδίου, πριν από εγχείρηση ή ακτινοβολίες, μέχρι και προχωρημένου σταδίου ή με μεταστατικό καρκίνο- θα κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με ανοσοθεραπεία.

Το εμβόλιο χρησιμοποιεί αγγελιοφόρο RNA (mRNA), όπως τα εμβόλια κατά της Covid-19, και λειτουργεί εφοδιάζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα με καρκινικούς δείκτες από το ΜΜΚΠ για να εκπαιδεύσει τον οργανισμό ώστε να επιτίθεται σε καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν αυτούς τους δείκτες.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον καρκίνο, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα, αντίθετα από τη χημειοθεραπεία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο πρώτος ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το εμβόλιο την Τρίτη, σημαδοτώντας ένα ορόσημο κρίσιμης σημασίας για τη μελέτη.

Ειδικοί, όπως ο καθηγητής ογκολογίας Σίοβ Μινγκ Λι του ιδρύματος University College London Hospitals, υπογραμμίζουν στην Guardian πως πρόκειται για την αρχή μιας «πολύ συναρπαστικής νέας εποχής» στην έρευνα για τον καρκίνο.

Ο βρετανός υπουργός Επιστημών λόρδος Βάλανς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δοκιμή και υπογράμμισε ότι το εμβόλιο αυτό είναι δυνατό να σώσει χιλιάδες ζωές, σύμφωνα πάντα με την Guardian.



Ηλιθιότητα; Φόβος; Ο Κασσελάκης αντί να τα βάλει με τραμπούκο Πολάκη τα βάζει με τους «87» και του απαντάνε κατάλληλα


 

Ένας σοβαρός ηγέτης της αριστεράς θα έβαζε σε πρώτη προτεραιότητα τους 87, με ιστορία στην αριστερά που θα μπορούσαν να προσδώσουν ένα κύρος στον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ένα ακροαριστερό τραμπούκο που επειδή του έχει δώσει θάρρος κάνει ότι γουστάρει και τον έχει σιχαθεί ο κόσμος.

Το ότι γλύφεις ένα ακροαριστερό τραμπούκο που σε πολεμάει, και αμφισβητεί την αρχηγία σου, δείχνει το πόσο ανεπαρκής και ακατάλληλος είσαι.

Οι «87» απάντησαν στον ανεπαρκή τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη που δεν έχει καταλάβει εδώ και ένα χρόνο τον ρόλο του και ότι αυτός ο ρόλος για να πετύχει πρέπει να έχεις κάποια σοβαρότητα που ο ίδιος δεν διαθέτει.

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού» αναφέρουν πηγές των «87» στην απάντησή τους σε ανάρτηση του προέδρου του κόμματος, μετά την αποχώρηση εκπροσώπων τους στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με βολές κατά της ηγεσίας.

Στην τοποθέτηση της ανάρτησής του ότι «και κάθε φορά βρίσκω μπροστά μου ένα νούμερο. Οι 57, οι 6+6, οι 87, οι 8 των 87. Λυπάμαι. Δεν έχω χρόνο - δεν έχει το κόμμα χρόνο, δεν έχει η χώρα χρόνο για αριθμούς και νούμερα», πηγές των «87» σημειώνουν επίσης: «Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στη συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματά τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του ακατάλληλου Στέφανου Κασσελάκη. 

Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis
16 ώρες πριν

Σήμερα το πρωί έβγαλα ένα βίντεο 11 λεπτών με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική προστασία.
Τις επεξεργαζόμασταν από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής φωτιάς που έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Και πιστεύω ότι πρόκειται για ουσιαστικές προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από τον πενταετή κύκλο της καταστροφής, των χαμένων περιουσιών και της αναξιοπρέπειας.

Σαν να μη βγήκαν.
Σαν να μην ειπώθηκαν....

Δείτε περισσότερα
2,6 χιλ.
518
505


Στοχευμένοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας

 



Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στοχευμένα οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, με στόχο την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Οι έλεγχοι το Α' επτάμηνο του 2024

  • Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ.
  • Ο συνολικός αριθμός των ελέγχων την τρέχουσα χρονιά πρόκειται να ξεπεράσει την αρχική στοχοθεσία για 67.700 ελέγχους, αλλά και το περσινό ρεκόρ σε ετήσια βάση των 73.579 ελέγχων. Όπως εκτιμούν, με τον ρυθμό που διενεργούνται οι έλεγχοι, μπορούν να υπερβούν τους 76.000.
  • Όσον αφορά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, τα είδη παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συχνότερα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024 είναι η μη τήρηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αναρτά σε εμφανές σημείο στην επιχείρηση τους πίνακες προσωπικού (αριθμός παραβάσεων: 2.007), 1.129 παραβάσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η αδήλωτη εργασία (αριθμός παραβάσεων: 717), η μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων εορτών και λοιπών αποδοχών (αριθμός παραβάσεων: 620), η άρνηση εισόδου και πρόσβασης, παροχής στοιχείων ή πληροφοριών ή παροχής ανακριβών στοιχείων (αριθμός παραβάσεων: 565) κτλ.


Μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών

 



Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων διορίζονται:

  • 6.020 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες
  • 172 Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,
  • 19 εκπαιδευτικοί στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την αλήθεια για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα

 



Η αξιωματική αντιπολίτευση, για ακόμα μια φορά, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα γύρω από τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές.

  • Το σύνηθες «όχημα» είναι η στοχευμένη επιλογή ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος κάθε φορά, για να υποστηρίξει ότι λ.χ. «η ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση» σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, αποσιωπώντας παράλληλα τους συσχετισμούς στην -πράγματι κρίσιμη- για τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις λιανική αγορά. Οι πολίτες, ευλόγως, ενημερώνονται για την πορεία των Ευρωπαϊκών περιφερειακών αγορών χονδρικής. Ωστόσο, καθοριστικό για τον Έλληνα καταναλωτή είναι το τιμολόγιο ρεύματος που πληρώνει. Εκεί, έχει δικαίως και με επιτυχία ρίξει το βάρος η Ελληνική πολιτεία, προκειμένου να προφυλάξει τους καταναλωτές με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία από την αύξηση του κόστους ρεύματος που -ανεξάρτητα με όσα παραπλανητικά και εν γνώσει της διατείνεται η αντιπολίτευση- όντως έχει περιφερειακό και σε ορισμένες περιπτώσεις πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.
  • Η όψιμη «επίθεση» της αντιπολίτευσης στο Ευρωπαϊκό μοντέλο-στόχο της χονδρικής αγοράς ηλεκτρισμού, που διαθέτει ως κεντρικό χαρακτηριστικό την οριακή τιμολόγηση είναι άκαιρη και άστοχη. Άλλωστε, η Ε.Ε. προχώρησε πρόσφατα σε αναθεώρηση του ενωσιακού κανονιστικού πλαισίου για την ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επιλέγοντας τη διατήρηση της οριακής τιμολόγησης ως τρόπο καθορισμού της τιμής στην Ευρωπαϊκή χονδρεμπορική αγορά. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για κάποια εθνική ή ειδική στρέβλωση της αγοράς στη χώρα μας, ούτε κάποια επιλογή στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, αλλά για Ευρωπαϊκή υποχρεωτική πρόβλεψη, όπως καλά γνωρίζει η αντιπολίτευση που τη μετέφερε στην εθνική νομοθεσία.

Εκτός των παραπάνω, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την αξιωματική αντιπολίτευση για τα ακόλουθα, που οι Έλληνες πολίτες, έχοντας βιώσει μία σφοδρή ενεργειακή κρίση, γνωρίζουν πολύ καλά:

  1. Από το φθινόπωρο του 2021 έως και σήμερα έχουν χορηγηθεί επιδοτήσεις, μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, μειώνοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές σε ανεκτό επίπεδο, ακόμα και όταν οι τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος διεθνώς είχαν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα.
  2. Εφαρμόσαμε από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών συγκεντρώνοντας από τον Ιούλιο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο του 2023περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία διοχετεύθηκαν, αυτομάτως, στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τη συγκράτηση των τιμών.
  3. Φορολογήσαμε με 90%, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., τα υπερέσοδα των ηλεκτροπαραγωγών για την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 340 εκατ. ευρώγια τη στήριξη των πολιτών.
  4. Από τον Ιανουάριο του 2024 θεσπίσαμε το Ειδικό Τιμολόγιο(πράσινης χρωματικής σήμανσης), το οποίο κατά το πρώτο 7μηνο του τρέχοντος έτους είχε μέση τιμή για όλες τις εταιρείες προμήθειας τα 13 λεπτά/kWh, ενώ η μέση τιμή του πράσινου τιμολογίου για τον δεσπόζοντα προμηθευτή για το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 12 λεπτά/kWh, δηλαδή σχεδόν στο επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.
  5. Όσον αφορά στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο του 2024, η Κυβέρνηση, διαβλέποντας τις συνέπειες που είχε η περιφερειακή στρέβλωση που δημιουργήθηκε στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εντός του Ιουλίου, ανακοίνωσε ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν ήταν η έκτακτη φορολόγηση για τον μήνα Αύγουστο των ηλεκτροπαραγωγών που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο, καθώς και η επιδότηση των οικιακών καταναλωτών με 1,6 λεπτά/kWhγια τις πρώτες 500 kWh, ώστε η τελική τιμή για την πλειοψηφία της συγκεκριμένης κατηγορίας καταναλωτών να παραμείνει κάτω από το επίπεδο των 15 λεπτών/kWh. Παράλληλα, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση για τον Αύγουστο είναι ενισχυμένη και ανέρχεται σε 5 λεπτά/kWh, διατηρώντας την τιμή για τους 700.000 καταναλωτές αυτής της κατηγορίας σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης, περίπου 11,3 λεπτά/kWh.
  6. Επιπλέον, για το σύνολο των αγροτών «τρέχει» ήδη, η ένταξή τους στο Τιμολόγιο ΓΑΙΑ με τιμές από 9,3-11 λεπτά/kWh, ενώ με το συγκεκριμένο τιμολόγιο εξασφαλίζεται η μακροχρόνια πρόσβαση (10 χρόνια) των αγροτικών καταναλωτών σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.
  7. Η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο πεδίο των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδει καρπούς καθ’ όλο το δύσκολο διάστημα της ενεργειακής κρίσης έως και σήμερα, με τρανή απόδειξη τον μηνιαίο πίνακα τιμών που ανακοινώνει το HEPI (Household Energy PriceIndex), ο οποίος μας κατατάσσει σταθερά κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. στις τιμές των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
  8. Επίσης, από την αρχή του 2024 ο ίδιος δείκτης (HEPI) μας κατατάσσει αρκετά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε επίπεδο έτους, η μείωση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές είναι 1,8%,ενώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην Ε.Ε. οι τιμές έχουν αυξηθείκατά 2%. Εάν γίνει και ο  αντίστοιχος υπολογισμός σωρευτικά από το 2019 (προ Covid και πριν την ενεργειακή κρίση) – η αύξηση των τιμών είναι 45% στην Ε.Ε. και 29% στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, γίνεται θλιβερή η συστηματική προσπάθεια της αντιπολίτευσης να διαστρεβλώνει για μικροπολιτικό όφελος την πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στη χονδρική και τη λιανική αγορά ηλεκτρισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και όπως επιβεβαιώνεται,  συστηματικά, από Ευρωπαίους και διεθνείς αναλυτές. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και αποτυπώνονται στους λογαριασμούς. Η Κυβέρνηση είναι παρούσα και θα παρεμβαίνει δυναμικά, όπως το έπραξε και αυτό το μήνα, όποτε είναι αναγκαίο για την προστασία των καταναλωτών. 



Η αλήθεια για το ΑΙΓΙΣ

 



Προς αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανακριβή λέγονται και γράφονται για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ, τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής:

  • Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΑΙΓΙΣ ανέρχεται σε 2,1 δις ευρώ και οι πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος είναι 3:
    • Ταμείο Ανάκαμψης
    • Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
    • ΕΣΠΑ.
  • Μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί έργα αξίας 1.693.467.703 ευρώ δηλαδή το 82% του συνολικού προϋπολογισμού του ΑΙΓΙΣ. Το υπόλοιπο 18% θα έχει δημοπρατηθεί έως το τέλος του έτους.
  • Το 23%  των δημοπρατημένων έργων, που ανέρχεται σε  480.013.664 ευρώ, έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και πλέον βρίσκεται στο στάδιο των πληρωμών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον επόμενο μήνα θα καταβληθεί η προκαταβολή για την αγορά 7 Canadair, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ.
  • Τα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς συμβασιοποίηση ανέρχονται σε 95.042.065 ευρώ ή στο 5% του συνολικού προϋπολογισμού του ΑΙΓΙΣ.

Συμπερασματικά, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέβαλε  μεγάλες προσπάθειες να υπερκεράσει σειρά γραφειοκρατικών κυρίως εμποδίων που πάντα συνοδεύουν  ένα τόσο «βαρύ» σύνθετο project  και πέτυχε μέσα σε 1 έτος να ολοκληρώσει το συντριπτικό ποσοστό των δημοπρατήσεων.  Τα έργα του ΑΙΓΙΣ περνούν με ταχείς  ρυθμούς στα επόμενα στάδια και  από το 2025 η Ελλάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά τον εξοπλισμό  για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.



Θρασύτατος Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου σε δευτερόλεπτα και μέσα στο σπίτι του στο Ζεφύρι

 


Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι με τους ανεξέλεγκτους Ρομά που είναι στην πλειοψηφία τους επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ηλικιωμένος καθόταν με ένα άλλο άνδρα στην αυλή του σπιτιού του και μιλούσαν, όταν ξαφνικά ο κακοποιός Ρομά μπήκε μέσα και κρατώντας μια σακούλα, φαίνεται να του ζήτησε κάτι. 

Το θύμα ανασήκωσε τα χέρια του και μέσα σε δευτερόλεπτα ο Ρομά κακοποιός του άρπαξε την αλυσίδα από πάνω του. Ο άνδρας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, παρά μόνο σηκώθηκε από την καρέκλα του ενώ ο συνομιλήτης του δεν πρόλαβε καν να κουνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα στο Ζεφύρι με τους Ρομά να έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι. 

Μάλιστα, ο Ρομά κακοποιός φαίνεται να είναι γνωστός των Αρχών και να έχει κάνει πολλές κλοπές, με θύματα να τον έχουν αναγνωρίσει, όπου παρόλα αυτά τον έχουν να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Δείτε βίντεο:






Το ελεγχόμενο από τον δικτάτορα Μαδούρο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επικύρωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές

 


Κανένας στον κόσμο δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ελέγχεται απο τον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο και η εντολή ήταν να επικυρώσει την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας.

«Ο πολίτης Νικολάς Μαδούρο Μόρος εξελέγη πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας για τη συνταγματική περίοδο 2025-31» ανακοίνωσε η ελεγχόμενη απο τον δικτάτορα πρόεδρός του, Καρίσλια Ροντρίγκες.

Ο ίδιος ο Μαδούρο είχε δήθεν και καλά προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) στις αρχές Αυγούστου, ζητώντας να επικυρωθεί η νίκη του.

Μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του για μια τρίτη συνεχόμενη θητεία ξέσπασαν αυθόρμητες διαδηλώσεις που κατεστάλησαν βίαια. Σύμφωνα με τις αρχές, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 192 τραυματίστηκαν και 2.400 συνελήφθησαν.

Ο Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών με ποσοστό 52%, ωστόσο η Εθνική Εκλογική Επιτροπή (CNE) δεν παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα ξεχωριστά, ισχυριζόμενη δήθεν ότι έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας. 

Η αντιπολίτευση λέει ότι ο δικός της υποψήφιος, ο Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια νίκησε με ποσοστό άνω του 60%.

«Κύριοι του Ανωτάτου Δικαστηρίου: καμία απόφαση δεν θα αντικαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία. Η χώρα και ο κόσμος γνωρίζουν τη μεροληψία σας και, κατά συνέπεια, την ανικανότητά σας να επιλύσετε τη σύγκρουση: η απόφασή σας το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την κρίση», ανέφερε το πρωί ο Γκονσάλες Ουρούτια, ζητώντας από τον Μαδούρο να επιτρέψει μια ειρηνική «πολιτική μετάβαση».



Συνελήφθη ο άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ

 



Η αστυνομία στην Αριζόνα συνέλαβε έναν άνδρα, που φέρεται να απείλησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό που ήταν σε εξέλιξη ενώ ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος έκανε προεκλογική εμφάνιση στην πολιτεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 66χρονος Ronald Lee Syvrud από την κομητεία Κοτσίζ της Αριζόνα απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας αυτής ο Syvrud καταζητείτο και επειδή δεν είχε εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης, ενώ έχει σε εκκρεμότητα πολλά εντάλματα μεταξύ άλλων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στο Ουισκόνσιν και για εγκατάλειψη οχήματος στην Αριζόνα. Κατάγεται από το Μπένσον της Αριζόνα σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από το Τουσόν.

Ο Syvrud συνελήφθη εντός των ορίων της κομητείας Κοτσίζ, στην οποία βρισκόταν χθες Πέμπτη ο Τραμπ, ο οποίος επέζησε απόπειρας δολοφονίας στις 13 Ιουλίου. Επισκεπτόμενος τη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό ο Τραμπ εξαπέλυσε στη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας την ότι αφήνει παράτυπους μετανάστες να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν γνώριζε για το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας εις βάρος του 66χρονου που απειλούσε να τον σκοτώσει. «Όχι, δεν το άκουσα, αλλά δεν εκπλήσσομαι κι ο λόγος είναι ότι θέλω να κάνω πράγματα που θα είναι άσχημα για τους κακούς», απάντησε ο Τραμπ.

Προ ημερών είχε συλληφθεί ένας 66χρονος από τη Βιρτζίνια με την υποψία ότι έχει απειλήσει να σκοτώσει την Κάμαλα Χάρις κι άλλους αξιωματούχους.


iefimerida.gr



Aνήρτησαν παλαιστινιακή σημαία στο ΑΠΘ

 



Τη σημαία της Παλαιστινιακής Αρχής ανήρτησαν «άγνωστοι» σε ιστό που βρίσκεται έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Οι… δράστες σκαρφάλωσαν στον ιστό μέχρι το σημείο που μπορούσαν και έδεσαν τη σημαία σε έναν από τους γάντζους του. Προφανώς, δεν είχαν τη δυνατότητα ή το… μυαλό να την αναρτήσουν ψηλά, στην κορυφή του ιστού, και αυτό δείχνει όσο αφορά το μυαλό ότι πρόκειται για ακροαριστερούς.

Φυσικά και πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια, καθώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναρτά εθνικά ή άλλα σύμβολα σε δημόσια κτήρια, αλλά αριστερά και ακροαριστερά θεωρεί τσιφλίκια τους τα πανεπιστήμια. 

Σύμφωνα με το Eleftherostypos.gr ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Μπίκος, συμφωνεί ότι πρόκειται για μιά προκλητική ενέργεια.



«Θα δώσω άμεσα εντολή να κατέβει. Είναι μία ξεκάθαρα προκλητική ενέργεια. Δεν έχει σημασία ποια σημαία είναι. Κανείς δεν μπορεί να ανεβάζει στον ιστό της Φιλοσοφικής ότι θέλει…», είπε στον Eleftherostypos.gr. Μένει να αποδειχθεί πόσο γρήγοροι και ευέλικτοι είναι οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ και σε πόσο χρόνο να γίνει η… υποστολή της σημαίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου, μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ είχαν τοποθετήσει Παλαιστινιακή σημαία στο… χέρι του αγάλματος του Αριστοτέλη που βρίσκεται έξω από την Πρυτανεία ενώ είχαν δέσει στον καρπό του την κεφίγια, όπως ονομάζεται η ασπρόμαυρη παλαιστινιακή μαντήλα. Πίσω ακριβώς από το άγαλμα, είχαν γράψει στον τοίχο το μήνυμα All Eyes On Rafah («Όλα τα βλέμματα στη Ράφα»), καθώς και το σύνθημα «From the River to the Sea Palestine will be Free («Από το ποτάμι έως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη»).



Προφυλακίστηκε ο 48χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τη συνάδελφο του μέσα σε απορριμματοφόρο


 


Στη φυλακή οδηγήθηκε  ο 48χρονος που κατηγορείται ότι έγδυσε και βίασε τη συνάδελφο του μέσα σε απορριμματοφόρο του Δήμου Πειραιά στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, το δράμα για τη δύστυχη υπάλληλο ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, 03.45’ για την ακρίβεια, της 20ης Αυγούστου, όταν ο 48χρονος και η συνάδελφος του βρίσκονταν μέσα σε απορριμματοφόρο του δήμου Πειραιά επί της λεωφόρου Σχιστού στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Όπως αναφέρεται στην καταγραφή του γεγονότος, ο 48χρονος αφού πρώτα την έγδυσε, στη συνέχεια προέβη σε γενετήσιες πράξεις και σε συνουσία, παρά τη θέλησή της, κατά τη διάρκεια που εργάζονταν από κοινού σε απορριμματοφόρο του Δήμου. 

Στις 4.20 προχθές, Τρίτη (20/8) το πρωί η 44χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων και έκανε την καταγγελία. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο 48χρονος υπάλληλος του Δήμου.

Ο 48χρονος, απολογούμενος στο Τ.Α. Περάματος, αποδέχτηκε την ερωτική συνεύρεση με την παθούσα αλλά αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία. Παράλληλα, για την 44χρονη παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, καθώς επίσης και εξερεύνηση της καμπίνας του οχήματος (απορριμματοφόρου) από αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Ε..



Φιλόλογοι προσπαθούν να καταλάβουν τι είπε ο Πολάκης πριν το να ρίξουμε τον Μητσοτάκη

 



Προβληματισμό στην φιλολογική κοινότητα και στους καθηγητές των φιλοσοφικών σχολών, προκάλεσαν αυτά τα τρικυμία εν κρανίω που είπε ο ακροαριστερός τραμπούκος και διεκδικητής της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης

Εχθές ο Παύλος Πολάκης προσπαθώντας να δείξει ότι εκτός από τραμπούκος ξέρει και να μιλάει, άφησε άφωνους όσους τον άκουσαν γιατί το μόνο που κατάλαβαν είναι να ρίξουμε τον Μητσοτάκη.

Κανένας δεν κατάλαβε τι ήθελε να κάνει ο Πολάκης, ίσως ήθελε να δείξει στον Κασσελάκη ότι ξέρει λέξεις που ο Κασσελάκης δεν ξέρει και τις είπε όλες μαζί.

Τι είπε ακριβώς ο ποιητής φανφάρας Παύλος Πολάκης : "Πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και την θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη".



Ο Πολάκης ονειρεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ εκφραστή της ακροαριστεράς και αμφισβητεί τον ανεπαρκή τυχοδιώκτη Κασσελάκη


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έλλειμα ηγεσίας εδώ και ένα χρόνο, και το ότι έβγαλε αρχηγό ένα τουρίστα χωρίς ούτε μιά ώρα ιστορία στην αριστερά, δείχνει ότι το κόμμα λειτουργεί τυχοδιωκτικά χωρίς ίχνος ιδεολογίας και προσανατολισμού.

Η αδυναμία του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη να ηγηθεί, η ανικανότητα του, η τακτική του να λέει βλακείες και να υιοθετεί fake news σε κάθε του τοποθέτηση, δείχνει ότι ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει, και η ακροαριστερά βρήκε την ευκαιρία να αλλώσει όλο το κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο. ότι ο Κασσελάκης μετά τα χθεσινά δείχνει την έξοδο στους 87 που είναι όλοι αριστεροί με ιστορία στην αριστερά, και "γλύφει" τον ακροαριστερό Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι θα μιλήσει με τον Παύλο. 

Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με την συμπεριφορά του και τις τοποθετήσεις του δείχνει ότι προτιμάει τα άκρα.

Ο δήθεν ανεξάρτητος Πολάκης, και το ότι δεν τον διέγραψε ο Κασσελάκης απο τα όργανα το πληρώνει σήμερα, άνοιξε ξαφνικά τα χαρτιά του, κερδίζοντας χρόνο, δημοσιότητα και αέρα διεκδικητή μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το όνειρο του Παύλου Πολάκη είναι να ηγηθεί της ακροαριστεράς στην Ελλάδα, και θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρά ακροαριστερό κόμμα κάτι όπως η Χρυσή Αυγή και αυτός ο Μιχαλολιάκος.

Το ότι ο Κασσελάκης, φοβάται τον Πολάκη και όχι τους 87, δείχνει την κατάντια που έχει περιέλθει το κόμμα, με ανεπαρκής και ακατάλληλους στον ΣΥΡΙΖΑ να ηγούνται των εξελίξεων.

Η ουσία είναι ότι η υποψηφιότητα Πολάκη εκδηλώθηκε με την μορφή αμφισβήτησης, και ο Κασσελάκης με την ουρά στα σκέλια δεν σήκωσε το γάντι απέναντι στον άνθρωπο, χάρη στον οποίο ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατά δήλωσή του. Αντίθετα, κάλεσε τον κ. Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής, για την οποία ο ακροαριστερός Βουλευτής Χανίων έχει πλέον ικανό χρόνο να προετοιμαστεί.

Οι «87», σε μια πρώτη κίνηση, επέλεξαν να αποχωρίσουν από την χθεσινή συνεδρίαση, όταν στην ημερήσια διάταξη κυριάρχησαν η εισήγηση της Γραμματέα, Ράνιας Σβίγκου για την κατάληψη της κενής έδρας από τον κ. Κασσελάκη και όχι από τους επιλαχόντες, αλλά και η αμφισβήτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον Παύλο Πολάκη, αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές ελπίδες επιβίωσης με την σημερινή του μορφή.