Σάββατο 29 Μαΐου 2021

«Ταπεινωτική μεταχείριση» Ευρωπαίων στη Βρετανία


 

«Ηταν φρικτό. Δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ταπεινωμένος σε όλη μου τη ζωή. Δεν θα ξαναπάω ποτέ στη Βρετανία. Για εμένα, η χώρα δεν υπάρχει, μετά το Καλέ αρχίζει ο Βόρειος Πόλος». Ο 51χρονος Ιταλός Σερτζιο ντ’ Αλμπέρτι είναι ένας από τους χιλιάδες πολίτες της Ε.Ε. που, χωρίς προφανή λόγο, υπέστη τις περιποιήσεις της συνοριοφυλακής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την αρχή της χρονιάς, παρότι οι αφίξεις πολιτών από χώρες της Ενωσης στη Βρετανία είναι 20 φορές κάτω σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, ο αριθμός πολιτών της Ε.Ε. στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος έχει εκτοξευθεί.

Παρά το Brexit, οι πολίτες της Ε.Ε. επιτρέπεται να εισέρχονται στη Βρετανία χωρίς βίζα, αλλά η αστυνομία των συνόρων όλο και συχνότερα αμφισβητεί τον σκοπό του ταξιδιού τους, τους παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα και τους κλείνει την πόρτα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, κατά το οποίο δεν ίσχυαν περιορισμοί ταξιδιών λόγω COVID, η βρετανική συνοριοφυλακή εμπόδισε 493 πολίτες της Ε.Ε. να εισέλθουν στη χώρα. Κατά την αντίστοιχη εφετινή περίοδο, με 20% μειωμένες αφίξεις, εμπόδισε 3.294 πολίτες. Σε κάποιες περιπτώσεις, η απαγόρευση εισόδου στη χώρα συνεπάγεται και εγκλεισμό σε κέντρο κράτησης μέχρι την απέλαση. 

Χρειάστηκε η κατακραυγή βουλευτών προκειμένου να δώσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εντολή να αφήνονται οι υπό απέλαση πολίτες της Ε.Ε. ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης. Η Κλόε (ψευδώνυμο), ζαχαροπλάστρια από τη Δανία, δεν περιλαμβάνεται επισήμως στον αριθμό των 3.294, αφού οι Βρετανοί της υποσχέθηκαν ότι δεν θα την καταγράψουν εάν επέστρεφε στη χώρα της και δεν επιχειρούσε να διασχίσει τη Μάγχη.

Εβαλαν στο διαβατήριό της σφραγίδα IS81, που σημαίνει «άτομο που ζήτησε να εισέλθει στη Βρετανία αλλά εν συνεχεία απέσυρε το αίτημα». 

Η Κλόε ξαναπροσπάθησε μερικές ημέρες αργότερα, φθάνοντας αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Χίθροου, όπου πέρασε έξι ώρες κλαίγοντας σε ένα δωμάτιο της υπηρεσίας μετανάστευσης. «Ηθελαν να με κάνουν να πω ότι μετακομίζω στη Βρετανία. Τους είπα ότι έχω έρθει να επισκεφθώ τον φίλο μου και με ρώτησαν “έχεις έρθει να ζήσεις με τον φίλο σου”;». Σε αντίθεση με τον Ντ’ Αλμπέρτι, ο οποίος ίσως κίνησε υποψίες επειδή δεν είχε εισιτήριο επιστροφής, η Κλόε υπέστη τη μεταχείριση αυτή παρότι διέθετε εισιτήριο.  


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ελ Σαλβαδόρ: Φρίκη με τον χειρότερο serial killer-Δεκάδες τα θύματα του «παλαβού»

 



Οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ ανακαλύπτουν, με ολοένα μεγαλύτερη φρίκη, το αληθινό πρόσωπο του πρώην αστυνομικού Ούγο Οσόριο, που ίσως αποδειχθεί ο χειρότερος δολοφόνος κατά συρροή στα χρονικά μιας χώρας κατά τα άλλα συνηθισμένης στην ακραία βία των συμμοριών των δρόμων.

Ο γεροδεμένος άνδρας, ύψους 1,70 μ., εντάχθηκε στην αστυνομία το 1997. Αλλά αποτάχθηκε το 2005, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Εξέτισε ποινή φυλάκισης μέχρι το 2011 για την υπόθεση αυτή.

«Πρόκειται για τύπο εντελώς παλαβό», κρίνει ο εγκληματολόγος Ίσραελ Τίκας. Στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν ένα εικόνισμα της «Santa Muerte», κεριά και μάσκες, με τις οποίες ο δολοφόνος αναμφίβολα τρομοκρατούσε τα θύματά του στη διάρκεια «ιεροτελεστιών», προσθέτει ο ίδιος.

Τη νύχτα της 7ης Μαΐου, ήταν οι κραυγές τρόμου κι οι φωνές που έβαλε η Τζακλίν Κριστίνα Παλόμο, 26 ετών, το τελευταίο θύμα του Ούγο Οσόριο, αυτές που έβαλαν τέλος στην εγκληματική καριέρα του πρώην αστυνομικού.

Θορυβημένοι, οι γείτονες του Ούγο Οσόριο στη οδό Εστέβες, στην Τσαλτσουάπα – περίπου 90 χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ – τηλεφώνησαν στην άμεση δράση. Έκτοτε, στην έρευνα, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, επέτρεψε να βρεθούν 18 πτώματα.



Ως εκείνη τη νύχτα, ο πρώην αστυνομικός δεν είχε προσελκύσει ποτέ την προσοχή των γειτόνων του. Αλλά το μοιραίο βράδυ κυνήγησε το θήραμά του, που προσπαθούσε να διαφύγει απεγνωσμένα ουρλιάζοντας. Την πρόλαβε στην πόρτα. Τη σκότωσε χρησιμοποιώντας σιδηρολοστό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διενεργούν την έρευνα.

Όλα αποκαλύφθηκαν «χάρη σε εκείνη, επειδή προσπάθησε να ξεφύγει, αφήνοντας ίχνη αίματος ως την πόρτα του εγκληματία. Αν δεν είχε γίνει αυτό, θα συνέχιζε», διαπιστώνει ο Χοσέ Κρους, ο παππούς της Τζακλίν.

Στο σπίτι, αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα της Τζακλίν και της μητέρας της, της Μίρνας. Σε μικρή απόσταση, πλάι σε ήδη ανοιγμένο τάφο, κείτονταν το πτώμα του Αλέξις, του μικρότερου αδελφού της Τζακλίν, 24 ετών, κι εκείνο ενός ακόμη άνδρα: του ίδιου του αδελφού του Ούγο Οσόριο.

Η οικογένεια είχε δώσει 7.000 δολάρια στον αδελφό του πρώην αστυνομικού για να βοηθήσει τον Αλέξις να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, εξήγησε ο παππούς.

«Εκταφιάστηκαν δεκατέσσερα πτώματα» από οικόπεδο που ανήκει στον πρώην αστυνομικό, απέναντι στο σπίτι του, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, ο Γουστάβο Βιγιατόρο.

Κατά δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, αναμένεται να ανασυρθούν συνολικά κάπου σαράντα πτώματα.

Μπροστά στο σπίτι πάνε κάθε μέρα συγγενείς ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί, για να μάθουν νέα.

Με μια φωτογραφία στο χέρι, όπως όλοι όσοι φθάνουν εκεί, η Τέλμα Μανσία, 55 ετών, ψάχνει την εγγονή της, την Καμίλα, που εξαφανίστηκε τη 15η Απριλίου 2020, σε ηλικία 17 ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ», εξομολογείται. «Θα ήθελα να τη βρω ζωντανή, αλλά αν δεν είναι, θέλω να τη βρω για να έχει χριστιανική ταφή», εξηγεί.

Τα περισσότερα από τα λείψανα που έχουν εκταφιαστεί ανήκαν σε γυναίκες. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 11 υποθέσεις γυναικοκτονιών με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Στο Σαλβαδόρ των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων δολοφονήθηκαν 70 γυναίκες το 2020 και πάνω από 100 το 2019, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

Οι ερευνητές περιγράφουν τον Ούγο Οσόριο ως «ψυχοπαθή σεξομανή», «δολοφόνο κατά συρροή» που κυνηγούσε τα θηράματά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δελεάζοντάς τα με προσφορές για εργασία ή βοήθεια για να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Για την Τζανέτ Αγκιλάρ, ανεξάρτητη ερευνήτρια που εργάζεται για ιδρύματα και υπηρεσίες του ΟΗΕ και της ΕΕ, η υπόθεση του πρώην αστυνομικού «εγγράφεται στην κουλτούρα ακραίας βίας», την οποία ευνοεί η απόλυτη ατιμωρησία που απολαύουν συχνά οι κακοποιοί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Κατά την Αγκιλάρ, στο Σαλβαδόρ έχουν εξαφανιστεί 40.000 άνθρωποι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια: «Η χώρα δεν έχει ιδέα για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο διότι αποκρύπτεται, παραμένει αθέατο» αναφέρει.




Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP






Ένας «Σέρπικο» στην Μύκονο – Ο νέος και αδιάφθορος διοικητής Φώτης Τζελέπης



Στα … βαθιά ρίχνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον μέχρι πρότινος διοικητή ασφαλείας Αμαρουσίου, αστυνομικό υποδιευθυντή Φώτη Τζελέπη, που καλείται να προφυλάξει τους κατοίκους αλλά και τους πλούσιους επισκέπτες της Μυκόνου από τις ληστρικές συμμορίες που κάθε καλοκαίρι λυμαίνονται το νησί.

Ο αξιωματικός Φώτης Τζελέπης τον Νοέμβριο του 2016, είχε αποκαλύψει το σημαντικότερο εγκληματικό δίκτυο στο χώρο των ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων των τελευταίων 25 ετών και το οποίο ξέπλενε τη λεία του σε χρυσό και κατακόκκινες Ferrari.

Πολυπληθείς πυρήνες εγκλήματος [41 συλλήψεις και 48 άτομα καταζητούμενοι] που λειτουργούσαν με χαρακτήρα οικογενειακής μαφίας, ενώ μέλη τους έκαναν ζωή μεγιστάνων με βίλες, πανάκριβα αυτοκίνητα και πολύ μαύρο χρήμα. 

Τα έβαλε με την Τσιγγάνικη μαφία

Μάλιστα ως κυρίαρχο μέλος αναδείχτηκε τότε γόνος Τσιγγάνικης φαμίλιας της Λάρισας, για την οποία παλαιότερα είχε ξεσπάσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο τοκογλυφίας. Υπάρχει όμως και άλλος βασικός λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός υποδιευθυντής για να αναλάβει διοικητής στην Μύκονο. Ο αξιωματικός θεωρείται άτεγκτος και αδιάφθορος αφού είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στα μέλη της Τσιγγάνικης μαφίας, είχε οδηγήσει στην δικαιοσύνη τρεις αστυνομικούς, ενώ ένας τέταρτος με τον βαθμό μάλιστα του ταξίαρχου τροφοδοτούσε την συμμορία με «πληροφορίες εντοπισμού»… 

Οι αγαστές σχέσεις και η δολοφονία του αρχινονού

Από την τελευταία έκθεση που είχε συντάξει η ΕΥΠ για την διαφθορά με πηλήκιο, αναδείχθηκε ότι αρχινονοί της Αττικής είχαν καταφέρει να τοποθετήσουν στη Μύκονο ως διοικητή, αξιωματικό προερχόμενο από νευραλγική υπηρεσία της ΓΑΔΑ και ο οποίος –με βάση την δικογραφία- ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Αθηναϊκό υπόκοσμο ο οποίος είχε κάνει απόβαση στο νησί και είχε φθάσει στο σημείο να διακινεί και κοκαΐνη στους … απαιτητικούς ξένους πελάτες [Άραβες, celebrities και γόνοι ξένων προυχόντων]. Το εξωφρενικό ήταν πως ο αξιωματικός αυτός είχε μεταβεί στο νησί με «στοίχημα» να πατάξει την εκτεταμένη διαφθορά που κυριαρχεί στο νησί των ανέμων σ’ όλα τα επίπεδα! Η αναφορά της ΕΥΠ, βρήκε «ανταπόκριση» στις 9 Δεκεμβρίου 2020, όταν στα Βριλήσσια δολοφονήθηκε μεσημέρι κάτω απ’ το σπίτι του, ο αρχιμαφιόζος που με βάση τους Έλληνες πράκτορες ήταν σε «απ’ ευθείας γραμμή» με τον Αθηναίο αξιωματικό και όταν αυτός είχε κατέβει στο νησί για να πατάξει το κάθε λογής έγκλημα …

Με βιτρίνα τη «φύλαξη»

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο στην Κατεχάκη, καταφθάνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ακόμη και για τις εισβολές σε νοικιασμένες βίλες υπήρχαν Έλληνες δράστες που είχαν κάλυψη από «επίσημες» πλάτες και οι οποίοι κατέβαιναν στο νησί με την … επίσημη ιδιότητα  του «σεκιουριτά».

Drones πάνω απ’ τα κεφάλια τους

Πάντως, έστω και αργά το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου αναβαθμίζεται σε αστυνομική υποδιεύθυνση που ενισχύεται με 103 αστυνομικούς, βάση προεδρικού διατάγματος. Έχουν επιλεγεί νεαροί αστυνομικοί «απαλλαγμένοι» από οικογενειακές υποχρεώσεις και με προϋπόθεση να μην έχουν ξαναυπηρετήσει στο νησί. Ειδικά για τους θερινούς μήνες που … αδειάζει η Αθήνα, στην Μύκονο θα αποσπώνται αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών-ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Στα πλάνα είναι η δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων «100» και με σκοπό να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος σε κεντρικά σημεία του νησιού που θα καταγράφουν τα πάντα. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, η υποδιεύθυνση θα διαθέτει και drones, που έμφαση κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όπου γίνονται και τα περισσότερα «ντου». 

Γιος ιερέα και πολύτεκνος

«Απαλλαγμένος» υποχρεώσεων πάντως δεν είναι ο νέος διοικητής που είναι πολύτεκνος και γιος ιερέα. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής καλείται να ενσαρκώσει στην πραγματικότητα τον ρόλο απ’ την ομώνυμη ταινία Σέρπικο με τον Αλ Πατσίνο. Ήταν ο αξιωματικός που στις αρχές της δεκαετίας του 1970, κατήγγειλε την εκτεταμένη διαφθορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης!


 


Βασίλης Χήτος

newsit.gr



Παρουσία του πρωθυπουργού το μνημόσυνο για τα 4 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

 


Το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια, τελέστηκε σήμερα στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της οικογένειας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μνημόσυνο τελέστηκε και για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη.



Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Επίσκοπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού και του Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου.

To «παρών» έδωσαν επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, με τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη, η πρώην υπουργός και βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας.



Πομάκοι Θράκης προς Τσαβούσογλου: «Είστε ανεπιθύμητος στα χωριά μας»

 


H «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, θα περιοριστεί σε συναντήσεις του με το «αφάν γκατέ» των τουρκόφρονων της μειονότητας και τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Οι επαφές θα πραγματοποιηθούν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ενώ ο Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης και στη συνέχεια τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, τον οποίον η Άγκυρα έχει αναγάγει σε «ήρωα» της μειονότητας.

Τα σχέδια σκληρο-πυρηνικών κύκλων της μειονότητας, να επισκεφθεί ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, και ειδικά το χωριό Πάχνη, που βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν καρποφόρησαν, κυρίως λόγω των αντιδράσεων Συλλόγων Πομάκων που κήρυξαν ουσιαστικά τον Τσαβούσογλου «persona non grata» στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης και πως οι ελληνικές Αρχές ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια επίσκεψη, ακόμη και εάν πρόκειται για ιδιωτικού χαρακτήρα, θεωρείται προκλητική.

Το «γαλατικό χωριό της Πάχνης

Κατά την πρόσφατη διαδικτυακή του συνομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το προσωπικό και τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου του μειονοτικού χωριού Πάχνη, χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα» που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας και τουρκόφρονων της μειονότητας που είδαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, «άρνηση της Ελλάδας στην αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητα των ομοεθνών της περιοχής».

Η Πάχνη είναι ένα γραφικό χωριό 1.000 περίπου κατοίκων στις πλαγιές της Ροδόπης, περίπου 28 χλμ βόρεια της Ξάνθης. Λίγοι κάτοικοι έχουν μείνει πια που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης μεγάλο μέρος της νεολαίας μετανάστευσε σε μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είναι ένα από εκείνα τα Πομακοχώρια που μένουν φανατικά πιστά στην παράδοση και στον πολιτισμό τους, αρνούμενα να δεχθούν… τουρκικό φέσι, που έτσι και αλλιώς ουδέποτε είχε σχέση με την τοπική κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο πως στην Πάχνη, οι κάτοικοι δεν μασούν τα λόγια τους, απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις, που συστηματικά επιχειρούν τον εκτουρκισμό της μειονότητας.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αντέδρασε η Τουρκία, που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποκάλεσε τα παιδιά μας Ελληνόπουλα. Πρόκειται για παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, που ζουν στην Ελλάδα, που είναι Έλληνες πολίτες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να τ’ αποκαλέσει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεινής Περιοχής Ξάνθης, με έδρα την Πάχνη, κ. Αϊντίν Μουμίν, τονίζοντας με νόημα: «Είναι λυπηρό που ένα τρίτο κράτος επιχειρεί συστηματικά να μας εργαλειοποιεί. Αυτό είναι που μας κάνει ζημιά εδώ στην περιοχή μας. Ας μείνει η Τουρκία μακριά από τα χωριά μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέφτεται, να εκφράζεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, αλλά δεν μπορεί να μας «τσουβαλιάζει» όλους μαζί και να μας παρουσιάζει σαν Τούρκους. Αυτό είναι καταπίεση».


Η λειτουργία του Συλλόγου, οι κοινωνικές του δράσεις και οι κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του, έχουν ως αποτέλεσμα την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αντικειμενική ενημέρωση των κατοίκων της ορεινής περιοχής, που η Άγκυρα και οι τουρκόφρονες της μειονότητας αρνούνται ν’ αποκαλούν με τον όρο «Πομακοχώρια». Ο ταμίας του συλλόγου κ. Ερντίν Μουμίν, επισημαίνει πως: «μια όμορφη συζήτηση του πρωθυπουργού της χώρας με το νηπιαγωγείο μας, έτυχε κακόβουλης εκμετάλλευσης από την Τουρκία. Εμείς είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αποτελεί τιμή μας που καταγόμαστε και ζούμε στα Πομακοχώρια».

«Persona non grata» από Συλλόγους Πομάκων

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΝΑ» της Καβάλας ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ,  δήλωσε πως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είναι ανεπιθύμητος: «Δεν τον θέλουμε είναι ανεπιθύμητος, εκτός αν έρθει να ζητήσει συγνώμη για τις σφαγές που μας έχουν κάνει μέσα στους αιώνες».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγων Πομάκων, επίσης είπε πως: «Μας αποκαλεί Τούρκους, αλλά δεν είμαστε, είμαστε Πομάκοι. Καταγόμαστε από τη φυλή των Αγριανών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης. «Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη, τουρκικά δεν ξέραμε, τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα.. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας. Σύλλογοι, ομάδες ανθρώπων ακόμα και ατομικά πολλές φορές προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την εις βάρος μας πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία και παλεύουμε για το αυτονόητο, προσπαθούμε να αποδείξουν το αυτονόητο το ότι δεν είμαστε ελέφαντες δηλαδή» αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου, που απευθύνει μήνυμα και στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών: «Σε όποιο από τα πομακοχώρια και αν πάτε - Γιατί πομακοχώρια λέγονται - κύριε Τσαβούσογλου δεν θα αλλάξει κάτι, θα εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες Πομάκοι και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην επόμενη ούτε στην μεθεπόμενη επίσκεψη σας στην Θράκη ακόμα και τότε Έλληνες Πομάκοι θα είμαστε. Όσο για τα θέματα που εγείρονται και ακούγονται ανά καιρούς από εσάς ή τους συνεργάτες σας περί καταπίεσης της τουρκικής μειονοτητας όπως την αποκαλείτε αρχικά σας διαβεβαιώνουμε πως τουρκική μειονοτητα δεν υπάρχει και εν συνεχεία σας εγγυόμαστε πως απολαμβάνουμε οι μουσουλμάνοι της Θράκης όλες της ελευθερίες»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από μεγάλη συνοδεία τουρκικών ΜΜΕ, που θα καλύψουν λεπτό προς λεπτό, την παρουσία και τις επαφές του στη Θράκη, στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής φιέστας που θ’ απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό ακροατήριο.

Στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα για το επίσημο σκέλος των επαφών με τον υπουργό Εξωτερικων Νίκο Δένδια.

Η Τουρκία συνεχίζει να θέτει επιτακτικά θέμα αναγνώρισης της μειονότητας με εθνικούς όρους και όχι θρησκευτικούς, όπως ισχύει με τη Συμφωνία της Λωζάνης. Για αυτό και από το 2017, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν το είχε βάλει ευθέως στο τραπέζι των συνομιλιών κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αποτελεί βασική επιδίωξη της τουρκικής διπλωματίας.


Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγή : protothema.gr



Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον κορονoϊό και μετά προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους

 


Σόκ στην διεθνή κοινότητα με δημοσίευμα, που επικαλείται μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery).

Η έρευνα λέει ότι ο κορονοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν, που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για μια πιθανή πανδημία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι Κινέζοι επιστήμονες προσπάθησαν στη συνέχεια με “ανάστροφη μηχανική” να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες.

Η εν λόγω μελέτη υποστηρίζει ακόμα ότι Κινέζοι επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους δεν ήταν σε θέση να το πράξουν ή έχουν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνέγραψαν την μελέτη, στην προσπάθειά τους να αναλύσουν τον κορονοϊό ώστε να παρασκευάσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, εντόπισαν «αποτυπώματα» που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δείχνουν ότι ο ιός έχει εργαστηριακή προέλευση.

Μάλιστα δηλώνουν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά συνάντησαν την αντίδραση μεγάλων επιστημονικών περιοδικών, καθώς η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση.

«Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6) Sir Richard Dearlove μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πλέον όλο και περισσότεροι επιστήμονες και πολιτικοί εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας.

Στην μελέτη των 22 σελίδων οι δύο επιστήμονες περιγράφουν την έρευνά τους στα πειράματα που έγιναν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μεταξύ του 2002 και του 2019 και υποστηρίζουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.




Το ένα καθεστώς στηρίζει το άλλο - Στήριξη Πούτιν σε Λουκασένκο

 


Ήταν αναμενόμενο ότι η Ρωσία θα κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στη Δύση η υπόθεση της «αεροπειρατείας» του αεροσκάφους της Ryanair, οδηγώντας στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Ο καθεστωτικός Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι την Παρασκευή επαίνεσε τα «συγκεκριμένα αποτελέσματα» της προσέγγισης με τη Λευκορωσία, τονίζοντας πως «χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Μινσκ και Μόσχας. 

«Κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση (…) και αυτό το έργο φέρνει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες μας», είπε προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Ο Πούτιν προκλητικά χαρακτήρισε ως «συναισθηματική έκρηξη» τα όσα συνέβησαν με το αεροσκάφος της Ryanair, ενώ αναφερόμενος στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας το 2013 στο αεροδρόμιο της Βιέννης, είπε ότι από την Δύση δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε μάλιστα στον Λευκορώσο ομόλογο του να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, η οποία στο Σότσι όπως είπε γίνεται όλο και πιο ζεστή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το χρονικό διάστημα «θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη αποτελεσμάτων» της συνάντησης…



Συνελήφθη άνδρας που αυτοϊκανοποιήθηκε πάνω σε κοπέλα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας

 


Δεύτερο περιστατικό με διεστραμμένο άνδρα που «κόλλησε» σε νεαρή γυναίκα μέσα σε λεωφορείο, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και αυνανιζόταν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ενα 24ωρο δηλαδή πριν την επίθεση σε βάρος της 19χρονης κοπέλας στην Ομόνοια και αυτή τη φορά, εξαγριωμένοι επιβάτες που άκουσαν την κοπέλα να φωνάζει όρμησαν πάνω του και τον «συνέλαβαν».



Πρόκειται, όπως φαίνεται και στη φωτό του protothema.gr, για έναν Αιγύπτιο, ηλικίας 19 ετών, ο οποίος οδηγηθηκε στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοι της Ασφάλειας ερευνούν αν πρόκειται για το ίδιο άτομο, αν δηλαδή αφέθη ελευθερος και ξαναχτύπησε την ίδια ημέρα ή αν πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Το θέμα είναι ότι μέσα στις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο με άνδρες που βάζουν στο μάτι νεαρες γυναίκες και δρούν σαν σεξουαλικά αρπακτικά εχει λάβει διαστάσεις αφου μετά τη σύλληψη του 22χρονου φοιτητή που ακολουθούσε γυναίκες επιδεικνύοντας το μοριό του έχουν καταγραφεί τουλάχιστον άλλες δυο περιπτώσεις.

Την «κάρφωνε» με τα μάτια

Το αδιανόητο συμβάν στο λεωφορείο Β9 σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Όπως κατήγγειλε στο Τμήμα του Αγιου Παντελεήμονα η κοπέλα, ενω βρισκόταν στο όχημα ο ανωμαλος Αιγύπτιος την πλησίασε και αφου άρχισε να την «καρφώνει» επίμονα με τα μάτια, χωρίς ίχνος ντροπής και αδιαφορωντας για το γεγονός οτι το λεωφορειο ηταν γεμάτο κόσμο, ξεκουμπώνει το παντελόνι και αρχίζει να αυτοϊκανοποιείται.

Η κοπέλα έντρομη βάζει τις φωνές και οι επιβάτες μόλις τον βλέπουν ορμούν πάνω του και τον ακινητοποιουν. Αμέσως καλούν την Αστυνομια και λίγη ώρα αργότερα ο ανώμαλος επιβάτης οδηγείται στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Πηγή : protothema.gr



Ένας Τσίπρας σε παράκρουση, υστερικός προσπαθεί να επιβιώσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

 


Άναυδοι όσοι είδαν τον πολιτικά τελειωμένο πολιτικό απατεώνα και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην βουλή.

Και φυσικά δεν το λέμε για τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις του Αλέξη παλαιού τύπου που δεν συνάδουν για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το μαύρο φανελάκι και το καρό σακάκι του Ταμτάκου να εκπροσωπεί την αντιπολίτευση στην βουλή.

Αλήθεια ποιος τον ντύνει τον πολιτικά τελειωμένο πολιτικό απατεώνα;

Την ώρα λοιπόν που εν γνώση του Αλέξη, ο Πρωθυπουργός της χώρας είχε συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες, και έπαιρνε τα εύσημα για το πράσινο πιστοποιητικό υγείας, πήγε στην βουλή ντυμένος όπως του πρέπει του ίδιου να ψέξει τον Μητσοτάκη και να φωνάζει για πολιτική δειλία επειδή δεν πήγε να ακούσει τα καραγκιοζιλίκια του.

Το καρό και ειδικά το μεγάλο καρό, είναι της μόδας, αλλά εξαρτάται ποιος το φοράει!

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκονται σε απόγνωση κάθε φορά που εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας γιατί η θα ξεφτιλιστεί, η θα ξεφτιλιστεί, δεν κάνει κάτι άλλο.

Ίσως το νέο στυλ που λανσάρει να εξωτερικεύει, τη διάθεση του και την απόγνωση του γιατί έχει φτάσει το πολιτικό του τέλος.

Εμφανίσθηκε λοιπόν ο τελειωμένος πολιτικά απατεώνας στο εσωτερικό ακροατήριο του, γιατί σε αυτό απευθύνεται, ο ελληνικός λαός δεν τον παρακολουθεί πλέον τον έχει για να γελάει.

Φανερά εκνευρισμένος με τις επιτυχίες του Μητσοτάκη, και επειδή ο Μητσοτάκης είναι έξυπνος και ικανός, κάτι που δεν είναι ο ίδιος, ανέβηκε στο βήμα για να δώσει σώου στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους προσέξτε το αυτό, τον ακούν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει φτάσει στο σημείο ο Τσίπρας όταν αναγκάζεται να προφέρει το όνομα «Μητσοτάκης» και παθαίνει παράκρουση, να γίνεται υστερικός να στραβώνει το στόμα του, να παίρνει μεγαλύτερη κλήση ο ώμος του αριστερά!!! Τρομερή εικόνα.

Τι έχει λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση για αρχηγό;  Έναν αφιονισμένο, επιθετικό, προκλητικό Τσίπρα γιατί έτσι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει πρωθυπουργός να προσπαθεί να επιβιώσει εσωκομματικά.

Ξέρεις τι είναι σε κάθε δημοσκόπηση να παλεύεις όχι με τον Μητσοτάκη αυτόν δεν τον φτάνει ούτε στην άλλη ζωή, αλλά με τον ΚΑΝΕΝΑ και να μην μπορείς να τον περάσεις;

Κάθε μέρα ο Τσίπρας, και όσοι τον στήνουν να εμφανιστεί κάπου και να μιλήσει, αδυνατούν να διαβάσουν την νέα πραγματικότητα, κουράζουν και εάν υπήρχε ένα δυνατό σοβαρό ΚΙΝΑΛ, με σοβαρή ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα.



Κώστας Βουκελάτος




Άνοιξαν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 έως 34 ετών


 

Άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna,  AstraZeneca  και  Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του στην Ε.Ε., η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Κυνική ομολογία άθλιου Τούρκου : Εγώ έδωσα εντολή να σκοτώσουν τον Σολωμού


 

Λεπτομέρειες για το πώς έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου 1996, ομολόγησε ο τότε διοικητής του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα Χασάν Κουντακτσί με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χασάν Κουντακτζί με αφορμή την υπόθεση του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πέκερ, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι είχε μεν σύντομη συνάντηση με τον Κορκούτ Εκέν, αλλά δεν ασχολήθηκε πολύ μαζί του γιατί είχε να αντιμετωπίσει τα γεγονότα με τους μοτοσικλετιστές.Ο απόστρατος  Κουντακτσί παραδέχτηκε χωρίς αναστολές ότι εκείνος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού με ένα νεύμα που έκανε με το χέρι του

Ο Χασάν Κουντακτσί, ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα τότε, δήλωσε στην ότι αγαπούσε τον Κορκούτ Εκέν και γνώριζε τον ηρωισμό του. Εκείνη την εποχή είχε έρθει στην Κύπρο ο Κορκούτ Εκέν και είχε μια σύντομη συνάντηση μαζί του. «Εκείνες τις μέρες ετοιμαζόμασταν περισσότερο για μια εξωτερική απειλή εναντίον της ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος). Υπήρχαν στοιχεία της τρομοκρατική οργάνωσης που διέρρεαν από την περιοχή της Λεύκας. Δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του λόγω της εξωτερικής απειλής. Ο Κορκούτ Εκέν ήρθε στην ‘τδβκ’. Είχα μια σύντομη συνάντηση μαζί του», είπε ο Χασάν Κουντακτσί.

Αναφέρει ότι υπήρχαν εκκλήσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς για συγκέντρωση 8 χιλιάδων μοτοσικλετιστών. «Εμείς επικεντρωθήκαμε σε αυτό, προετοιμαζόμασταν για τα μέτρα που θα λαμβάναμε. Επειδή εκτιμούσαμε ότι αυτά τα άτομα με ισχυρές μηχανές θα μπορούσαν να περάσουν από όλες τις πλευρές, λαμβάναμε αναλόγως τα μέτρα μας. Δήλωναν ότι ήταν άοπλοι και θα περνούσαν την πράσινη γραμμή, φτάνοντας στην Κερύνεια. Μάλιστα ήθελαν να με δουν για να τους επιτρέψω να περάσουν. Τους είπα ότι θα ήμουν ενάντια να περάσουν τα σύνορα. Οι μοτοσυκλετιστές είχαν τον αέρα του ‘εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν’. Ενώ υπήρχε τέτοια απειλή δεν μας απασχολούσε τίποτε άλλο. Όλοι είχαν το καθήκον τους. Βοηθήσαμε επίσης τη Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας όσο χρειάστηκε», ανέφερε.



Ο Χασάν Κουντακτσί είπε ότι είχε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στις αρμόδιες μονάδες για το τι να κάνουν εναντίον εκείνων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα «σύνορα», ειδικά εκείνων που προσπάθησαν να κατεβάσουν την τουρκική σημαία. «Όταν σήκωσα το χέρι μου, ήταν ξεκάθαρο ποιος θα έκανε τι. Ο Ντενκτάς ήρθε επίσης εκείνη την ημέρα. Ο Ντενκτάς μου έλεγε επίσης για τις προηγούμενες εμπειρίες του και του έκανα μερικές ερωτήσεις. Η ημερομηνία ήταν 14 Αυγούστου 1996. Το άτομο που διέσχισε το συρματόπλεγμα και ανέβηκε στον πόλο στον οποίο βρισκόταν η σημαία μας, που απέχει 15 μέτρα από τα σύνορα, ήθελε να κατεβάσει τη σημαία μας. Τον προειδοποιήσαμε τρεις φορές. Το αγνόησε. Έδωσα οριστική εντολή στον διοικητή της περιοχής. Ήταν ξεκάθαρο τι θα έκανε με ποιο σύνθημα. Σήκωσα το χέρι μου και έδωσα σύνθημα »χτύπα». Εάν κατέβει η σημαία εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί. Δεν θέλω να είμαι ο διοικητής που έχει αφήσει τη σημαία να κατέβει. Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη σημαία, που σέβεται τη σημαία. Είναι άοπλος, είναι δυνατόν; 8 χιλιάδες μοτοσυκλετιστές θα περάσουν τα σύνορα και θα πάνε στην Κερύνεια. Θα κατεβάσουν τη σημαία μας στην Κερύνεια, θα ψάλλουν τον ελληνικό ύμνο στην Κερύνεια και θα φύγουν και εμείς θα παρακολουθούμε!», ομολόγησε κυνικά ο Κουντακτσί.

Η Ίντερπολ έχει εκδώσει κόκκινο δελτίο για τη σύλληψη του Χασάν Κουντακτσί για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού και από τότε δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό.



Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα στο γυμναστήριο και ποιοι όχι

 


Η ημέρα που τα γυμναστήρια θα ανοίξουν ήρθε.

Τις διευκρινίσεις για το ποιοι θα πρέπει να φορούν μάσκα στα γυμναστήρια και ποιοι μπορούν να γυμνάζονται χωρίς μάσκα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από Δευτέρα 31/5/2021 ισχύουν κάτωθι:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Παράλληλα ανοίγουν και τα γήπεδα 5Χ5 και οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι.