Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Fake News ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ


 

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα fake news που διακινούνται σχετικά με υποτιθέμενη παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ παρά την επίσημη διάψευση της ίδιας της εταιρίας, παραθέτει εκ νέου την ανακοίνωση της προς εμπέδωση από τους επαγγελματίες ψευδολόγους:

«Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της απολιγνιτοποίησης

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για παράταση του χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 και υλοποιείται κανονικά. Η απόφαση της Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για τις ώρες λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων αφορά σε ώρες που θα έχουν εξαντληθεί έως τον προγραμματισμένο χρόνο απόσυρσής τους.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι το ακόλουθο:


2021: Καρδιά 3-4 (αποσύρθηκαν)


2022: Μεγαλόπολη 3,  Άγ. Δημήτριος 1-4


2023: Άγ. Δημήτριος 5,  Μελίτη 1, Μεγαλόπολη 4


2025: Πτολεμαϊδα 5 (μετατροπή σε Φ.Α.)»



Η υπόγα της Κουμουνδούρου έστησε fake news για τον γιό του πρωθυπουργού - Επίθεση της Ν.Δ.

 


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ για πόλεμο λάσπης κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού με αφορμή τη νόσηση με κοροναϊό του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου.

«Αυτή τη φορά τα ψέματα αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και δήθεν πήγε εκδρομή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα. Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή της θετικής διάγνωσης μπήκε σε καραντίνα κι έμεινε στο δωμάτιό του, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, και φυσικά δεν πήγε καμία εκδρομή» αναφέρει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, είτε φανερά είτε υπόγεια, χρησιμοποιώντας troll του διαδικτύου και φιλικά του μέσα και ιστοσελίδες, τον άθλιο πόλεμο λάσπης προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού. Στην αρχή ήταν στο στόχαστρο μόνο ο ίδιος. Στη συνέχεια προστέθηκε και η σύζυγος του. Μετά ήρθε η σειρά των παιδιών του. Αυτή τη φορά τα ψέματα αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και δήθεν πήγε εκδρομή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα.

»Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή της θετικής διάγνωσης μπήκε σε καραντίνα κι έμεινε στο δωμάτιό του, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, και φυσικά δεν πήγε καμία εκδρομή. Παράλληλα με το υβρεολόγιο στις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόγεια της Κουμουνδούρου κάνουν υπερωρίες στην παραγωγή λάσπης και fake news κι όλα αυτά με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα φυσικά».



Συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τα καραγκιοζιλίκια "Θεματοφύλακες του Συντάγματος"

 


Την ώρα που η Δικαιοσύνη πραγματοποιεί έρευνα για την δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», το iefimerida.gr φέρνει στη δημοσιότητα νέο βίντεο με την παράνομη δράση τους.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στο βίντεο, ένα μέλος των θεματοφυλάκων πραγματοποιεί παράνομο έλεγχο σε εργαζόμενη σχολής οδηγών και την απειλεί με «αυτόφωρο», εάν υποχρεώσει τους εξεταζόμενους να κάνουν self test και υπεύθυνη δήλωση, για να εξεταστούν για δίπλωμα οδήγησης.

Στον απίστευτο διάλογο ο «Θεματοφύλακας», ο οποίος ανήκει στην ομάδα που εκπαιδευόταν με όπλα σε συνεργασία με εφέδρους στρατιωτικούς, ακούγεται να λέε απαντώντας στην εργαζόμενη που του ζητάει να απομακρυνθεί:

-Θέλω σας παρακαλώ να απομακρυνθείτε για να γίνει η διαδικασία.

-Μην βγάζεις εγωισμό πρώτον. Θέλω να είσαι ελληνίδα πατριώτισσα και να ακούς αυτά που αφορούν και εσένα.

-Μα εργάζομαι…

-Και εμείς εργαζόμαστε όμως.

-Ναι αλλα αυτή τη στιγμή…

-Εγώ έχω φύγει από την υπηρεσία μου, για να έρθω να αντικρούσω εσάς το ξέρετε; Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πάρω αυτόφωρο.

-Μην με φοβίζετε με απειλές. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και ο νόμος ορίζει.

-Έχετε ενημερώθει για τον κύριο Ρ… Από εκεί και πέρα εύχομαι να μην χρειαστεί να ξαναέρθουμε να ελέγξουμε και εσας.

Δείτε το βίντεο:


Στη συνέχεια ο «Θεματοφύλακας» που φορά στο μπλουζάκι του ταμπελάκι της «Θεματοφυλακής», εξηγεί στη συνεργάτιδα του που τον βιντεοσκοπεί ότι πραγματοποίησε τον έλεγχο γιατί τα self test και η υπεύθυνη δήλωση COVID δεν είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους. Η ανάρτηση ανέβηκε στο διαδίκτυο τον περασμένο Μάιο και συνοδευόταν από το ακόλουθο κείμενο.

«Θεμ@τοφυλ@κες του Συντ@γματος

Α120.

Είμαστε καθημερινά έξω και δίνουμε μάχη για τα αντισυντ@γμ@τικ@ μέτρα που μας επιβάλουν,μετά έρχεται η πένα να σφραγίσει νομικά τα δικαιώματα μας ως πολίτες.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Να κοινοποιείτε συνεχώς για να ενημερώνεται όλος ο κόσμος για τις εξελίξεις.Θέλει πίστη κ επιμονή !»



Από αύριο κλείνει η μουσική παντού


 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού:

τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί.

σταματά η μουσική παντού

τα καταστήματα της εστίασης θα παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ημέρες μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, πάντα όμως χωρίς μουσική.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες και στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι 6 άτομα.

Απαγορεύεται η διοργάνωση δημόσιων ή ιδιωτικών πάρτι

Σύσταση για τεστ σε όσους θα πάνε στα σπίτια για ρεβεγιόν

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.



Το ΚΙΝΑΛ στον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ - Ανεύθυνα εργαλειοποιεί την πανδημία για αντιπολίτευση

 


Θα περιμέναμε από το ΚΙΝΑΛ, να δούμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση, με προτάσεις, και συνεργασίες όσο αφορά την πανδημία, που πλήττει όλη την υφήλιο.

Αντίθετα και το ΚΙΝΑΛ, κινείται με μία από τα ίδια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την πανδημία, καταγγέλει και δεν προσφέρει τίποτα στην χώρα, και κάτι διαφορετικό στους ψηφοφόρους για να το ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ανίκανος να κάνει προτάσεις και να βοηθήσει συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις και τις κινήσεις της σχετικά με τη διαχείρηση της πανδημίας του κορονοϊού, και αυτό το κάνει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη:

«Η τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας αποτελεί εν μέρει έργο αλλά και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει ουσιαστικά μέτρα από το Νοέμβριο για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Η ατολμία, τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν εκθέτουν μόνο την ίδια.

Εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή των πολιτών αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι ίδιοι που 48 ώρες πριν ανακοίνωσαν καθυστερημένα τα όποια μέτρα και μετέθεσαν την εφαρμογή τους μία εβδομάδα μετά, τώρα τρέχουν πανικόβλητοι. Πρόκειται για κινήσεις που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών αλλά και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

Μια αναξιοπιστία και δυσπιστία που τροφοδοτείται από τις ακατανόητες εμφανίσεις υπουργών που υποκαθιστούν τους επιστήμονες. Το κόστος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το πολιτικό κόστος, με βάση το οποίο κινείται η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και πολύ καιρό.

Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και αργοπορημένα, να αναλάβει τις ευθύνες της. Να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών».



Αύξηση 13,2% στα οδικά τροχαία δυστυχήματα τον Οκτώβριο


 

Αύξηση 13,2% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Οκτώβριο εφέτος ανερχόμενα σε 1.032.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα δυστυχήματα καταγράφηκαν 46 νεκροί (μείωση 29,2%), 49 βαριά τραυματίες (μείωση 14%) και 1.155 ελαφρά τραυματίες (αύξηση 12,7%).

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναλυτικά

Η Αττική, ως η πολυπληθέστερη περιφέρεια καταγράφει τα περισσότερα οδικά τροχαία δυστυχήματα (57,8%) αλλά και τους περισσότερους νεκρούς (26,1%).  



Αυτά είναι τα κινητά που θα πάψουν να είναι ασφαλή από το 2022


 

Εκτεθειμένα σε κακόβουλες επιθέσεις και άλλους κινδύνους θα βρεθούν σύντομα δεκάδες μοντέλα κινητών τηλεφώνων, καθώς οι εταιρείες τους θα σταματήσουν να παρέχουν στους χρήστες ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού.

Σύμφωνα με τον ισπανικό ιστότοπο Marca, από την 1η Ιανουαρίου 2022 όλα τα smartphone Android που χρησιμοποιούν την έκδοση 2.3.7 του λογισμικού ή παλαιότερη έκδοση θα πάψουν να λαμβάνουν τις πολύτιμες ενημερώσεις που καθιστούν ασφαλή τη χρήση τους.

Επίσης θα επηρεαστούν ορισμένες συσκευές iOs της Apple.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, καθώς κάθε χρόνο κυκλοφορούν νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων, με καλύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογία, τα κινητά τηλέφωνα προηγούμενων ετών αρχίζουν να εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται απαρχαιωμένα...

Τα μοντέλα Android που επηρεάζονται είναι τα εξής παρακάτω:

Archos 53 Platinum.

HTC Desire 500.

Samsung Galaxy Trend Lite.

Samsung Galaxy Trend II.

Samsung Galaxy S3 mini.

Caterpillar Cat B15.

Sony Xperia M.

Wiko Cink Five.

Wiko Darknight.

Samsung Galaxy Xcover 2.

Huawei Ascend G740.

ZTE Grand S Flex.

Lenovo A820.

Huawei Ascend Mate.

ZTE V956.

UMi X2.

Huawei Ascend D2.

Samsung Galaxy Core.

Faea F1.

THL W8.

ZTE Grand X Quad v987.

ZTE Grand Memo.

Samsung Galaxy Ace 2.

LG Lucid 2.

LG Optimus F7.

LG Optimus L3 II Dual.

LG Optimus F5.

LG Optimus L5 II.

LG Optimus L5 II Dual.

LG Optimus L3 II.

LG Optimus L7 II Dual.

LG Optimus L7 II.

LG Optimus F6.

LG Enact.

LG Optimus L4 II Dual.

LG Optimus F3.

LG Optimus L4 II.

LG Optimus L2 II.

LG Optimus F3Q.


Η λίστα με τα iPhones:


iPhone 4 (8 GB).

iPhone 4S.

iPhone 4S (8 GB).

iPhone 5.

iPhone 5C.

Προς το παρόν, τα iPhone 6 και iPhone Plus θα λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2022, οπότε και θα προστεθούν στην εν λόγω λίστα, όπως αναφέρει η Marca.

Δείτε βίντεο: Αυτά είναι τα κινητά που θα πάψουν να είναι ασφαλή από το 2022 – Δείτε τη λίστα



Πηγή : protothema.gr



Συνεχίζει ο Πολάκης να τρομοκρατεί κόσμο λέγοντας ότι τα εμβόλια δεν πιάνουν την «Όμικρον»

 


Πολάκης, εγκληματικά ανεύθυνος, επικίνδυνος, φαιδρός, ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος σοβαρότητας.

Η ανεύθυνη και εγκληματική ανάρτηση του επικίνδυνου Παύλου Πολάκη :



Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκαλεί η νέα ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη «Omicron».

«Ντροπή προκαλεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τα εμβόλια δεν καλύπτουν την μετάλλαξη «Όμικρον», καλώντας τον κόσμο ουσιαστικά να μην εμβολιαστεί.Ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά σιωπά. Όχι απλά ανέχεται, αλλά παροτρύνει και καλύπτει τον πρώην υπουργό του. Τελικά, η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της πανδημίας εκφράζεται από τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης σε δήλωσή του.






Θύμα απαγωγής επιχειρηματίας από το Ντράφι

 



Θύμα απαγωγής φέρεται να έχει πέσει ο επιχειρηματίας Γιάννης Κυπαρίσσης, στο Ντράφι, καθώς δηλώθηκε η εξαφάνιση του, από φίλο του πριν από λίγες ώρες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε ταβέρνα και έτρωγε και μετά εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Οι αρχές κάνουν λόγο για πιθανή απαγωγή του. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και καμμένα αυτοκίνητα, τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από τους φερόμενους ως απαγωγείς του επιχειρηματία και μετά εγκαταλείφθηκαν ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και κατοικεί στο Πικέρμι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., στις 7 Αυγούστου 2020 ο αδελφός του επιχειρηματία είχε πέσει θύμα ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι και τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.




"Άνθρακες ο θησαυρός" της "χρονοκάψουλας" του Ρίτσμοντ

 


Διάφορα αναμνηστικά από τον Εμφύλιο πόλεμο, όχι όμως και ο θησαυρός που περίμεναν: η χρονοκάψουλα που είχε θαφτεί πριν από 134 χρόνια κάτω από τη βάση του αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λι στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνιας αποκάλυψε τα μυστικά της σήμερα, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς συλλέκτες που την περίμεναν με ανυπομονησία.

Μέσα στο κουτί, οι ειδικοί του τμήματος Ιστορικών Πόρων της Πολιτείας της Βιρτζίνια βρήκαν σφαίρες του Εμφυλίου, χαρτονομίσματα και κέρματα που είχε κόψει η κυβέρνηση των Νοτίων, εφημερίδες και περιοδικά, ένα Αλμανάκ του 1887, βιβλία, μια Βίβλο και έγγραφα μασονικών στοών της περιοχής. Δύο μικρά ξυλόγλυπτα –τα μασονικά σύμβολα του γνώμονα και του διαβήτη– και μια σημαία της Συνομοσπονδίας βρίσκονταν μέσα σε έναν φάκελο. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ξύλο των γλυπτών προέρχεται από το δέντρο όπου βρισκόταν ο τάφος του Τόμας "Στόουνγουελ" Τζάκσον, ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας των Νοτίων.

Σε ένα από τα βιβλία υπήρχε ένας σελιδοδείκτης με το προφίλ του στρατηγού Λι. Το κουτί περιείχε επίσης ένα θραύσμα από μια βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στη μάχη του Φρεντέρικσμπεργκ, το 1862.

Το χαρακτηριστικότερο αντικείμενο ήταν το σχέδιο μιας γυναίκας, γονατισμένης μπροστά στο φέρετρο του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου 1865. Το σκίτσο αυτό είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Harper’s Weekly δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι συλλέκτες ήλπιζαν ότι στο κουτί θα υπήρχε μια φωτογραφία του Λίνκολν στο φέρετρό του.

Το περιεχόμενο του κουτιού είναι «σε καλύτερη κατάσταση απ’ όσο θα περιμέναμε», σχολίασε η Κέιτ Ρίτζγουεϊ, η υπεύθυνη της υπηρεσίας, καθώς άνοιγε με μεγάλη προσοχή τη μεταλλική χρονοκάψουλα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Απαράδεκτη η διευκόλυνση της μετανάστευσης από τρίτες χώρες

 


Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να κάνει ζημιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα, θέλοντας να γεμίσει τα νησιά μας με μετανάστες. Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι το έγκλημα της Τουρκίας που αδιαφορεί για τις ζωές των μεταναστών και παίζει παιχνίδια.

Επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τρίτες χώρες.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταγγέλει την στάση της Τουρκίας, κατηγορεί την Ελλάδα, για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, παίρνοντας έτσι το μέρος των Τούρκων και δεν είναι η πρώτη φορά.

Επιστολή που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον και ο επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας της ΕΕ, Όλιβερ Βάρχελι, έστειλαν ως απάντηση σε σχετική επιστολή που είχαν στείλει ο κ. Μηταράκης μαζί με άλλους 8 Ευρωπαίους ομολόγους του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Αυγούστου 2021.

Στην επιστολή η ΕΕ αναφέρει ότι «οι προσπάθειες τρίτων χωρών να διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ δεν είναι αποδεκτές».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην επιστολή, «τα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και η διαχείριση τους αποτελεί κοινή ευθύνη, μία θέση που υποστήριξαν όλα τα κράτη- μέλη και η Επιτροπή σε πολλές περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021».

Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος στα μέτρα ενίσχυσης που θα πρέπει να ληφθούν με σκοπό την στήριξη των κρατών-μελών εκείνων που υφίστανται τις συνέπειες της μεταναστευτικής πίεσης.

Τέλος, διατυπώνεται η πρόθεση για προσαρμογή του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου στα δεδομένα που θέτουν οι νέες αυτές προκλήσεις, καθώς και για θεσμοθέτηση ειδικού νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στα ζητήματα και τις συνέπειες της εργαλειοποίησης.




Οικονόμου για Τσίπρα: Πότε πρότεινε μέτρα; -Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός


 

Aπάντηση στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες. Παρόλα αυτά σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε με απόλυτη σαφήνεια: Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της "Όμικρον", κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία. Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα, ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, ο Τσίπρας συνεχίζοντας την ανευθυνότητα και τον λαικισμό, σε ανάρτησή του έγραφε: «Την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών. Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων. Αναρωτιέμαι, στο Μαξίμου δεν ήξεραν; Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι; Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών».

Και δεν ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχει ψηφίσει στην βουλή κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.





Δίμηνη παράταση, για τα τέλη κυκλοφορίας 2022


 

Παρατάθηκε χθες έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Παράλληλα, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τη νέα προθεσμία.

Η διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2022 είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται από την πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ. Από την ίδια πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους.





Μετάλλαξη Omicron: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που θα πρέπει να προσέξετε

 


Από τα δεδομένα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά τα συμπτώματα της μετάλλαξης Omicron είναι όμοια με αυτά του κρυολογήματος - δηλαδή πυρετός και έντονος βήχας - ενώ όσοι νοσήσουν μπορεί να έχουν προσωρινή απώλεια γεύσης ή ακόμα και της όσφρησης. 

Όπως αναφέρει η Mirror υπήρξε ακόμα μία καταγραφή συμπτώματος της Omicron. Αυτή τη φορά το σύμπτωμα ήταν δερματικό. Μάλιστα πρόκειτα για δύο τύπους  εξανθήματος.

Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Το συγκεκριμένο εξάνθημα μπορεί να επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, εν αντιθέσει με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Ένα άλλο σύμπτωμα, που είναι και το πιο σπάνιο παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.


protothema



Αυτοκίνητα παρέσυραν ανήλικη Ρομά και ψάχνουν τους συγγενείς της - Δεν την έχει αναζητήσει κανένας


 

Οι Ρομά έχουν το συνήθειο, με όλη την σημασία της λέξης να αμολάνε τα ανήλικα παιδιά τους για επαιτεία. Ανήλικοι Ρομά, φεύγουν από τους καταυλισμούς ασυνόδευτοι και μπαίνουν σε τρένα, λεωφορεία, φτάνοντας σε όλη σχεδόν την Αττική.

Θύμα ενός τροχαίου δυστυχήματος λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι ένα κοριτσάκι ηλικίας μεταξύ 12-15 ετών, το οποίο επιχείρησε να διασχίσει παράνομα, κάθετα την Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου και παρασύρθηκε από διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Οι οδηγοί σταμάτησαν να βοηθήσουν το ασυνόδευτο ανήλικο, το οποίο οδηγήθηκε νεκρό στο νοσοκομείο και δεν το έχει αναζητήσει μέχρι στιγμής κανένας.

Φυσικά και μόλις εμφανιστούν οι εγκληματικά ανεύθυνοι γονείς, θα πρέπει να συλληφθούν και για παραμέληση ανηλίκου.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε και που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων της ανωτέρω παθούσας, να επικοινωνήσει με το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ανήλικης πεζής αγνώστων στοιχείων (παράσυρση) – Αναζήτηση οικείων

Την 27-12-2021 και περί ώρα 23:58, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της χ/θ 15.700 (ύψος Διυλιστηρίων Ασπροπύργου), περιοχής Δήμου Ασπροπύργου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έλαβε χώρα τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας ανήλικη πεζή από διερχόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Η ανωτέρω με χαρακτηριστικά μαύρα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος αθλητικό παντελόνι (φόρμα) χρώματος γκρι σκούρου, αθλητικό φούτερ χρώματος γκρι σκούρου και αθλητικά υποδήματα μάρκας “ ASICS ” και χρώματος ροζ.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων της ανωτέρω παθούσας, να επικοινωνήσει με το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα 210-5565530, 210-5546930 και 210-5565541.



Ισραήλ: Αυστραλός πήρε διαζύγιο και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα για τα επόμενα... 8.000 χρόνια


 

Ένας απίστευτος νόμος του Ισραήλ έχει εγκλωβίσει έναν Αυστραλό στη χώρα για τα επόμενα... 8.000 χρόνια.

Πρόκειται για έναν 44χρονο του οποίου το «έγκλημα» ήταν ότι πήρε διαζύγιο από την ισραηλινή σύζυγό του, και με βάση τον σχετικό νόμο, αν δεν της καταβάλλει το σύνολο της διατροφής που έχει επιδικάσει το δικαστήριο -3 εκατομμύρια ευρώ- τότε πολύ απλά, δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, για κανέναν λόγο.

Ο Αυστραλός, όταν μετακόμισε το 2012 στη χώρα για να είναι κοντά στα δύο παιδιά του, δεν περίμενε αυτό που θα του συνέβαινε. Σύμφωνα με το news.com.au, το δικαστήριο το 2013 αποφάσισε την υποχρεωτική παραμονή του στη χώρα, μέχρι να πληρώσει και τις «μελλοντικές» ανάγκες των παιδιών του, δηλαδή το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Noam Huppert, χημικός σε φαρμακευτική εταιρεία, δήλωσε ότι είναι «κλειδωμένος» στο Ισραήλ τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ δεν του επιτρέπεται να ταξιδέψει ούτε για σοβαρό λόγο. Τόνισε δε ότι είναι ένας από τους πολλούς αλλοδαπούς στη χώρα ο οποίος «τιμωρείται» από το ισραηλινό σύστημα δικαιοσύνης διότι... παντρεύτηκε Ισραηλινή.

Στο Ισραήλ ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι ο άνδρας σε περίπτωση διαζυγίου θα πρέπει να πληρώνει το 100% -ή περισσότερο- του εισοδήματός του για τα παιδιά, ενώ αν δεν πληρώσουν το ποσό, κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Η σχετική απόφαση που απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα στον Αυστραλό μέχρι τις... 31/12/9999

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα, αυτή τη στιγμή παραμένουν στη χώρα εγκλωβισμένοι εκατοντάδες άνδρες λόγω αυτού του νόμου, ενώ οι αρχές αρνούνται να δημοσιεύσουν τα σχετικά στοιχεία.



Οι εμετικές αναρτήσεις του μεσήλικα παρουσιαστή των ΑΡΒΥΛΑ. Στάθη Παναγιωτόπουλο

 


Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι σε βαθμό κακουργήματος και έχει κριθεί προσωρινά ελεύθερος και για την τρίτη κατά σειρά μήνυση σε βάρος του.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι το 2019 ήταν η τελευταία φορά που ανέβασε βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν στοιχεία που τον διαψεύδουν.

Το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, παρουσιάζει μία από τις αναρτήσεις με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος σε site με ελληνικούς οίκους ανοχής.

«Αυτό το … γλεντάω αυτόν τον καιρό. Ελπίζω να σας αρέσει» γράφει στην αισχρή δημόσια ανάρτησή του που την συνοδεύει με μια φωτογραφία με ημερομηνία 21 Μαρτίου του 2021 και εγγραφή στο site από το 2019.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλα βίντεο με διαφορετικά πρόσωπα τα οποία ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί, ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας ζωντανά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο δικηγόρος του πρώην παρουσιαστή Γιώργος Δακουράς υπογράμμισε ότι ο πελάτης του έχει συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των πράξεών του και την απαξία τους, προσθέτοντας ότι χαρακτηρίζει ως «μαύρη σελίδα» στη ζωή του την περίοδο που δημοσιοποίησε τα σχετικά βίντεο.

«Η αποκλίνουσα αυτή συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι αντικείμενο άλλης επιστήμης και όχι της νομικής» συμπλήρωσε ο κ. Δακουράς, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει ο πελάτης του να ζητήσει ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό των πράξεών του.