Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Άστεγος άνδρας γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στα 52 του χρόνια!




Στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έγινε δεκτός ένας 52χρονος άνδρας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στο δρόμο και έβγαζε τα προς το ζην πουλώντας ένα περιοδικό για άστεγους.

Ο Τζεφ Έντουαρντς εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Δεν είχε ούτε ιδιαίτερα προσόντα, ούτε φιλοδοξίες. Κατέληξε άστεγος στην πόλη του Κέμπριτζ, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως εργάτης αγρού.

Πλέον, ο Έντουαρντς σπουδάζει αγγλική φιλολογία αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο μαθημάτων για ενήλικους που θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία για να αποκτήσουν προσόντα ή για να συνεχίσουν στο πανεπιστήμιο.

«Δεν σκεφτόμουν να κάνω αίτηση στο Κέμπριτζ. Δεν πίστευα ότι το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα, αλλά ο καθηγητής μου με ενθάρρυνε να το κάνω. Είναι το πρώτο πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανος», τόνισε.

Ο αριθμός των άστεγων στη Βρετανία ξεπέρασε φέτος τις 300.000, αυξήθηκε δηλαδή κατά 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Έντουαρντς είπε ότι την εποχή που κοιμόταν στο δρόμο η δουλειά του ως πωλητής του Big Issue, ενός περιοδικού που ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθά τους άστεγους να τα βγάζουν πέρα, του έδωσε «λίγο αυτοσεβασμό».

Το όνειρό του όμως ήταν να σπουδάσει στο Κέμπριτζ, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.


Πηγή: nooz.gr


Δικογραφία σε βάρος 50χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στον 50χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, στην οικία του 50χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Από τη Ρωσία η ραδιενέργεια που εντοπίστηκε στην Ελλάδα



Με μάλλον αρκετή καθυστέρηση, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ανίχνευσε σε ορισμένες περιοχές της χώρας «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Με την ανακοίνωσή της επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή προέλευση του ραδιενεργού στοιχείου που είχε εντοπισθεί στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) στις αρχές Οκτωβρίου.

Τα υψηλότερα επίπεδα ρουθηνίου-106, σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες, ανιχνεύθηκαν στο Αργκαγιάς, ένα χωριό στην περιοχή του Τσελιάμπινσκ στα νότια Ουράλια, όπου το συγκεκριμένο ισότοπο ήταν σε επίπεδα 986 φορές υψηλότερα από τα συνήθη.

Το Αργκαγιάς απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό του Μαγιάκ, όπου το 1957, επί σοβιετικής εποχής, είχε συμβεί σοβαρό πυρηνικό ατύχημα και σήμερα στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων.

Η Greenpeace της Ρωσίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κάλεσε την αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια Rosatom να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος και να δώσει τη δημοσιότητα τα αποτελέσματά της. Θα ζητήσει επίσης από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να ερευνήσουν μήπως υπήρξε συγκάλυψη πυρηνικού ατυχήματος.

Στα μέσα Οκτωβρίου η Rosatom είχε ανακοινώσει ότι, σε δείγματα μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου, δεν είχε ανιχνευθεί ρουθήνιο-106, πλην της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης. Είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας ήσαν φυσιολογικά γύρω από όλες τις ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η μετεωρολογική ρωσική υπηρεσία Rosgidromet ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό ισότοπο ανιχνεύθηκε στο Ταταρστάν και στη νότια Ρωσία, φθάνοντας τελικά σε όλη την Ευρώπη.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
eleftherostypos.gr


Ο απαράδεκτος Καρανίκας σε τακτική ΣΥΡΙΖΑ " Δεν φταίω εγώ που την έβρισα αυτή φταίει"



Χωρίς να πει ούτε μία συγνώμη γιατί απλά δεν έχει την απαιτούμενη παιδεία για να το κάνει, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Νίκος Καρανίκας που πληρώνουμε κακός όλοι εμείς, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τις ύβρεις σε γυναίκα επιχειρηματία μέσω social media. 

«Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα βρισίδια δεν είναι ωραίο πράγμα. Προφανώς ανταπέδωσα», δήλωσε στο site newpost ο Νίκος Καρανίκας και μάλιστα για να δικαιολογηθεί είπε ότι τον έβρισε πρώτο η επιχειρηματίας κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά. 

«Έκανα το λάθος και ανταπέδωσα. Στις 15 του μηνός, πρώτη ημέρα των πλημμυρών, ανάρτησα μια διαδικασία που γίνεται στη Βουλή. Επί 20 λεπτά αυτή η κυρία μου μιλούσε στο messenger του facebook, δεν θα σας πω τι μου έγραφε. Αλλά όταν μιλάω με κάποιον, δεν τον βρίζω στα καλά του καθουμένου. Με αυτήν, προφανώς ήταν και απαραίτητο να την βρίσω» είπε ο απαράδεκτος Ν. Καρανίκας. 

«Νομίζετε ότι γι’ αυτό γίνεται όλος ο καβγάς; Κάτι ήθελε να κάνει η κυρία και αποδεικνύεται. Μαθαίνω τρέχει από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο σήμερα» θέλοντας να πει ότι χρησιμοποίησε τον Καρανίκα για να προβληθεί η κυρία και γελάει ο κόσμος με την δικαιολογία του.

Δεν φρόντισε να πει ούτε μία συγνώμη για τις πεζοδρομιακές εκφράσεις του απλά έκανε ότι κάνουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα χάλια μας φταίνε οι άλλοι, και έχει δίκιο ο Καρανίκας φτάνει όλοι αυτοί που εξαπατήθηκαν και ψήφισαν το ότι χειρότερο υπήρχε στην πολιτική ζωή της χώρας για κυβέρνηση.



Άφαντος ο ισοβίτης Σπύρος Στρατούλης – Βγήκε με άδεια και εξαφανίστηκε!




Ο ισοβίτης πήρε 6ήμερα άδεια και τώρα η αστυνομία τον ψάχνει. Άφαντος ο 45χρονος...

Άφαντος είναι από χθες το μεσημέρι (20-11-2017) ο Σπύρος Στρατούλης, καθώς δεν επέστρεψε στις φυλακές Λάρισας. Ο 45χρονος ισοβίτης με βάση την 6ήμερη άδεια που είχε λάβει, έπρεπε χθες το μεσημέρι να επιστρέψει στις Φυλακές Λάρισας, κάτι που δεν έπραξε με αποτέλεσμα να αναζητείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη διάρκεια της φυλάκισής του έχει αναπτύξει πολιτική δράση για τις συνθήκες κράτησης και κατά της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού, με οργάνωση και έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων. Μπήκε στις φυλακές για πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών για ανθρωποκτονία, ενώ αποφυλακίστηκε το 2015 για να συλληφθεί ξανά την περασμένη άνοιξη επειδή παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης.

Λαμία: Έκανε διάρρηξη μόλις αφέθηκε ελεύθερος

Πρόκειται για γνωστό άτομο, εξαρτημένο, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές με παρόμοια αδικήματα, με την τελευταία φορά μάλιστα, μόλις πριν τρεις ημέρες, να συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω!

Αυτή τη φορά η σύλληψή του είχε πολύ περισσότερα κυνηγητό. Πολίτης εντόπισε τον διαρρήκτη την ώρα που έκανε διάρρηξη σε αυτοκίνητο στην οδό Καραϊσκάκη.

Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία, με το δράστη να προσπαθεί να εξαφανισθεί μέσω των στενών της Παναγίας Δέσποινας. Τελικά μετά από καταδίωξη, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να τον συλλάβουν κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου…



Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
newsit.gr


Ένοχοι Φωτόπουλος και άλλοι 55 για τις συνδικαλιστικές δαπάνες της ΔΕΗ


Φωτογραφία: SOOC

Την ενοχή των 56 από τους 59 συνολικά κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για τις συνδικαλιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονταιο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, με τους εμπλεκομένους να φέρονται ότι έδωσαν παράνομα στο συνδικαλιστικό σωματείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , την τριετία 2008-2011 δεκάδες χιλιάδες ευρώ για πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα και άλλες δαπάνες...

Η έρευνα άρχισε το 2011 μετά από έγγραφο της τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον οποίο παρέδωσε φάκελο με στοιχεία που είχε ζητήσει και λάβει από την ΔΕΗ. Επρόκειτο για στοιχεία τα οποία αφορούσαν την εκταμίευση διαφόρων ποσών από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ την περίοδο 1999-2010. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος



Το ποσόν των 9.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και των φιλοξενουμένων. Για τη χορήγηση του μερίσματος, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τίθενται και περιουσιακά κριτήρια όπως το ύψος της ακίνητης περιουσίας που κατά ανώτατο όριο δεν μπορεί να ξεπερνά τις 180.000 αντικειμενικής αξίας, όπως και το ύψος των καταθέσεων.

Για τον άγαμο το όριο καταθέσεων έχει μπει στις 9.000 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση. Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν ένα μήνα ασφάλισης μέχρι τις 31-10-2017.

Αναλυτικά, τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος είναι τα ακόλουθα:

1. Εισοδηματικά όρια. Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις:

• 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος.

• 13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη.

• 15.750 για νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και ένα ανήλικο τέκνο.

• 18.000 για νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα.

• 20.250 για νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή δύο ενήλικα μέλη με τρία ανήλικα τέκνα.

• 22.550 για νοικοκυριά με τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με τέσσερα ανήλικα τέκνα.

• 27.000 για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

2. Ακίνητη περιουσία. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και προκύπτει από την τελευταία εκκαθάριση (έως 31 Οκτωβρίου 2017), δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ συνολικά.

3. Κινητή περιουσία. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσόν των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται για κάθε προστατευόμενο μέλος με τρόπο ο οποίος θα προσδιοριστεί με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

4. Κριτήριο διαμονής. Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως αυτό προκύπτει από τις φορολογικές του δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μηνός μέχρι και 31-10-2017, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο άμεσα ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

Ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, εφόσον έχουν υποχρέωση.

Εξαιρέσεις

Από τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος εξαιρούνται νοικοκυριά και μέλη των οποίων βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:

• Εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας.

• Δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής.

• Δηλώνουν δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

• Δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, δασκάλους, οδηγούς αυτοκινήτων και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κρατήσεις, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη. Επίσης δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πόσα δικαιούνται οι οικογένειες και τι ισχύει για τους άγαμους

Αν και στην τροπολογία δεν αναφέρεται το ποσό που θα δοθεί σε κάθε νοικοκυριό με βάση όσα είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μέρισμα διαμορφώνεται ανά περίπτωση έως εξής:

• Αγαμος με ανώτατο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ακίνητο αξίας 120.000 ευρώ και καταθέσεις έως 9.000 ευρώ: μέρισμα 250 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό των 9.000 ευρώ εισοδήματος είναι το ανώτατο όριο στην κατηγορία αυτή προκειμένου να χορηγηθεί το μέρισμα. Στην περίπτωση που ο άγαμος έχει 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ή ακίνητο αντικειμενικής αξίας 130.000 ευρώ χάνει το μέρισμα.

• Εγγαμοι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και ακίνητο αντικειμενικής αξίας έως 135.000 ευρώ: μέρισμα 375 ευρώ.

• Εγγαμοι με ένα παιδί και εισόδημα έως 15.750 ευρώ και ακίνητο αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ: μέρισμα 437,5 ευρώ.

• Εγγαμοι με δύο παιδιά και εισόδημα έως 18.000 ευρώ και ακίνητο αντικειμενικής αξίας 165.000 ευρώ: μέρισμα 500 ευρώ.




ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αστυνομικός με το μωρό του αγκαλιά εξουδετερώνει κακοποιούς! (Βίντεο)



Όταν ο Ραφαέλ Σόουζα αστυνομικός είδε τον έναν από τους ληστές να βγάζει το όπλο του και να το στρέφει στον υπάλληλο του φαρμακείου, τράβηξε αμέσως το δικό του όπλο και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τους δύο κακοποιούς.

Μάλιστα, κατάφερε να το κάνει αυτό κρατώντας αγκαλιά το μωράκι του και στρέφοντας ταυτρόχρονα το σώμα του με τέτοιο τρόπο ώστε να το προστατεύει από τις σφαίρες.

Μόνο όταν και οι δύο ληστές βρίσκονταν στο έδαφος κατάφερε να δώσει το μωράκι του στην σοκαρισμένη μαμά του, η οποία κρυβόταν τρομοκρατημένη πίσω από κάτι ράφια.

Την εντυπωσιακή σκηνή κατέγραψε η κάμερα του φαρμακείου




ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό που άνοιξε πυρ εναντίον εφήβων



Σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων καταδικάστηκε χθες ένας αστυνομικός στο Σικάγο, διότι άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε έφηβοι, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων καταδικάστηκε χθες ένας αστυνομικός στο Σικάγο, διότι άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε έφηβοι, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένας αστυνομικός της πόλης, στην πολιτεία Ιλινόι, καταδικάζεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή άνοιξε πυρ κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Μάρκο Προάνο κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο. Αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες για παραβίαση των αστικών δικαιωμάτων βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας. Ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει δεκαέξι φορές εναντίον ενός αυτοκινήτου γεμάτου έφηβους ενώ αυτό έκανε όπισθεν το 2013, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους δύο από αυτούς.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Ανακοινώνοντας την ποινή τη Δευτέρα, ο δικαστής τόνισε ότι του προκαλεί ανησυχία η άρνηση του αστυνομικού να παραδεχθεί ότι διέπραξε έγκλημα, ανέφεραν ΜΜΕ.

Ο Προάνο, ο οποίος παραμένει ακόμη στις τάξεις της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, υποστήριξε πως πυροβόλησε επειδή ήθελε να προστατεύσει έναν από τους έφηβους, που κρατιόταν από το παράθυρο του αυτοκινήτου όταν αυτό άρχισε ξαφνικά να κάνει όπισθεν, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun-Times.



Πηγή: skai.gr


Δίωξη για κακούργημα στους πρόσφυγες που έκλεψαν λαχανικά



Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν κατά των έξι προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή ενώ έκλεβαν λαχανικά από θερμοκήπιο στο χωριό Χαλκειός, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.

Η εισαγγελέας της Χίου απάγγειλε στους έξι την κατηγορία της ληστρικής κλοπής (κακούργημα), της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος του 75χρονου ηλικιωμένου-πατέρα του 45χρονου ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου και της αγροτικής φθοράς.

Στον 45χρονο, που πυροβόλησε με την καραμπίνα του στον αέρα για να εκφοβίσει τους δράστες που επιτέθηκαν στον 75χρονο, απαγγέλθηκε η κατηγορία της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας για άσκοπους πυροβολισμούς.

Η δίκη όλων των παραπάνω θα γίνει στις 10:00 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης. Εως τότε κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.



ΤΑ ΝΕΑ


«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ. με αρπαγές κοσμημάτων από τον επίσημο εκτιμητή των αρχών



Κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου έκλεβε κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί από την «μαφία των Ρομά».

Aναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποκάλυψη ότι 63χρονος κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου που είχε διορισθεί από τις δικαστικές αρχές σαν εκτιμητής των κλοπιμαίων από την  μαφία των Ρομά - είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2017- έκλεβε τα κατασχεθέντα κοσμήματα και τα αντικαθιστούσε με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας.  

Σύμφωνα με την συνήθη διαδικασία τα κλεμμένα κοσμήματα θα παραδίνονταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην κατοχή του 63χρονου - υπήρξε συντονισμένη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής- βρέθηκαν κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί  με τον ίδιο να επικαλείται λάθος λόγω φόρτου εργασίας.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος είχε κρύψει και αντικαταστήσει τα επονομαζόμενα «Πινάκια Αντικειμένων Παρακατάθεσης» που είχε συντάξει η  ΕΛ.ΑΣ.  με τα κατασχεθέντα κοσμήματα  προς εκτίμηση, με άλλα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης, όπου υπήρχαν χειρόγραφες αναφορές και δικές του τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έρευνα και στο σπίτι του όπου βρέθηκε επίσης μεγάλος αριθμός κοσμημάτων.Η ΕΛ.ΑΣ προχωρά σε εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος εκτιμητής είχε προχωρήσει και σε άλλες παράνομες ενέργειες.




Λαμπρόπουλος Βασίλης 
TO BHMA


Π. Καμμένος: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την εισβολή του Ρουβίκωνα



Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε απαράδεκτο το φαινόμενο διάφορες ομάδες να εισβάλουν σε ευαίσθητους χώρους. Ωστόσο, κατήγγειλε ότι κάποιος από τον γ’ όροφο του Υπουργείου είχε ειδοποιηθεί, γι’ αυτό και τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες. «Το τί έχει γίνει, θα το βρούμε», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, με αφορμή τις επικρίσεις, που δέχθηκε, κυρίως από τον Πρόεδρο της ΝΔ, για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Καμμένος μίλησε για βρώμικη πολιτική εναντίον του και κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να μεταμορφώσει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίωνα μιας εκδοτικής συμμορίας.

Κάλεσε, τέλος, τον κ. Μητσοτάκη να έρθει την Πέμπτη στη Βουλή, οπότε συζητείται η επερώτηση της ΝΔ για το θέμα, για να ακούσει τί έχει συμβεί κι όχι να κρύβεται- όπως είπε- πίσω από εφτά εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα, που επιμένουν να χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο μια απόλυτα καθαρή υπόθεση.



Δημήτρης Ράντος
Πηγή : athina984.gr


Τι άφησαν πίσω τους οι μετανάστες που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στη Μόρια



Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις καταστροφές που σημειώθηκαν στα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα - Όλα ξεκίνησαν όταν μετανάστες που έμεναν σε σκηνές ζητούσαν χώρο για να μη βρέχονται

Για μία ακόμα φορά το Κέντρο Κράτησης της Μόριας το βράδυ της Κυριακής μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης από εξέγερση μεταναστών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosNews.gr, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:00 το βράδυ.

Την ώρα εκείνη είχε ξεσπάσει καταιγίδα και μετανάστες που έμεναν σε σκηνές ζητούσαν χώρο για να μη βρέχονται.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να γίνει, αφού οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Hotspot της Μόριας υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει.

Έτσι ξέσπασαν επεισόδια και οι μετανάστες άρχισαν να καταστρέφουν ότι έβρισκαν μπροστά τους.



Τα επεισόδια σταμάτησαν γύρω στις 05:00 το πρωί μετά από την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που για μία ακόμα φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου επτά άτομα.

Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας έφτασαν στη Λέσβο 39 μετανάστες από την Τουρκία, τους οποίους όμως ο διοικητής του Κέντρου της Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης δεν δεχόταν να τους παραλάβει λόγω πληρότητας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η Λιμενική Αρχή που να τους φιλοξενήσει.





Πηγή: lesvosnews.gr
protothema.gr


Κατακρεούργησε τον αδερφό του ... και αυτοκτόνησε!


Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε, στα Μισίρια, στο Ρέθυμνο, μεταξύ δύο αδελφών, ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός, χτυπημένος από το χέρι του αδελφού του.

Ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης φέρεται να εισέβαλε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο 21χρονος αδερφός του και να τον κατακρεούργησε με μπαλτά.  Στην συνέχεια κλείδωσε την πόρτα και έτρεξε στην αποθήκη όπου επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας φυτοφάρμακα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, γνωστός στις αρχές, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε μάλιστα νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ πλέον ζούσε με τους γονείς και τον αδερφό του. Ο άτυχος 21χρονος είχε επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε περάσει την άδειά του, ενώ την επόμενη ημέρα θα έπιανε και πάλι δουλειά σε σουβλατζίδικο όπου δούλευε. Επιστρέφοντας, μάλιστα, διαπίστωσε ότι η κατάσταση του αδελφού του είχε επιδεινωθεί επειδή δεν έπινε τα φάρμακα του και είχαν συνεχείς προστριβές και καυγάδες. Σύμφωνα, μάλιστα, με μία εκδοχή, ο δράστης και αυτόχειρας δεν ήθελε να επιστρέψει στο ψυχιατρείο και φοβόταν γι' αυτό.

Συγκλονισμένοι οι γονείς των δύο αδερφών, που έμεναν μαζί τους, δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν πώς εξελίχθηκε αυτή η τραγωδία, ενώ κατάθεση έδωσαν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου που ερευνά την υπόθεση.


Πηγή : cretalive.gr


Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά 12 μονάδων από δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ



Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 30,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 18,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται πλέον στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%. και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή στο 7% και το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%.



Σε ποσοστό 86% οι πολίτες πιστεύουν ότι το υπερ - πλεόνασμα προέκυψε από την σημαντική φορολογία που επιβλήθηκε στο εισόδημά τους ενώ μόλις το 5,5% αποδίδει το πλεόνασμα στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, το 69,5% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να γίνει μειωθεί οριζόντια η φορολογία σε όλους αντί της έκτακτης ενίσχυσης σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, θέση που υποστηρίζει το 22,5%.




Στην γενική ερώτηση εάν θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή την λάθος κατεύθυνση, το 78% των πολιτών θεωρούν ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Αλλά και όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομικής κατάστασης του κάθε νοικοκυριού ξεχωριστά, το 49,5% των πολιτών θεωρούν ότι μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερέψει και το 38,5% ότι ούτε θα βελτιωθεί, ούτε θα χειροτερέψει. Παραμένει, δηλαδή, μεγάλη η απαισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές για το άμεσο μέλλον.


Μητσοτάκης : Φτωχοποιήσατε τους πολίτες...Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια. Σας γνωρίζουν.... Δεν είχαμε καμία υπεραπόδοση...



Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η σημερινή συζήτηση πραγματοποιείται σε μια σκληρή σε μια δραματική συγκυρία. Η τραγωδία της Δυτικής Αττικής σκεπάζει τα πάντα. Θέλω και από το βήμα της Βουλής να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους, αλλά και τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Μάνδρας που εξακολουθούν αν δοκιμάζονται θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μου στα σωστικά συνεργεία  - και ειδικά στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ  - που δουλεύουν νύχτα - μέρα, μέχρι να σβήσει και η τελευταία ελπίδα να βρεθεί κάποιος συμπολίτης μας ζωντανός. Και να εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου στους εκατοντάδες εθελοντές, που με πλεόνασμα ανθρωπιάς,  έσπευσαν και αυτοί να συνδράμουν στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται.

Θέλω να επαναλάβω και σήμερα αυτό που έχω πει από την πρώτη στιγμή αυτής της τραγωδίας. Στην Δυτική Αττική έχουν γίνει - εδώ και  δεκαετίες -  καταστροφικές επιλογές. Αυθαίρετη δόμηση, μπαζωμένα ρέματα, πλήρης έλλειψη σοβαρών περιβαλλοντικών έργων υποδομής. Με θάρρος πρέπει όλοι  να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αφού σήμερα οι φτωχότεροι συμπολίτες μας είναι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι σε φυσικές καταστροφές. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που θα κάνατε εσείς αν ήσασταν αντιπολίτευση. Πόσο μάλλον αυτά που κάνατε, όταν ήσασταν αντιπολίτευση. Αυτό δεν σημαίνει όμως, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τι δεν κάνατε τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνάτε. Και για το τι δεν έκανε η Περιφέρεια, την οποία να σας θυμίσω, διοικείτε από τον Σεπτέμβριο του 2014. Και φυσικά για το πως διαχειριστήκατε την κρίση μετά την καταστροφική πλημμύρα της περασμένης Τετάρτης.

Όσο όμως ο χρόνος περνάει, τα ερωτήματα γίνονται ολοένα και πιο αμείλικτα και πρέπει επιτέλους να απαντηθούν. Γιατί τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών δεν ολοκληρώθηκαν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έθετε η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία; Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν δρομολόγησε αντιπλημμυρικά έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, έργα για τα οποία υπήρχαν και εγκεκριμένοι πόροι και ολοκληρωμένες μελέτες;

Λέει αλήθεια η κυρία Δούρου, ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει το έργο διευθέτησης του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης επειδή δεν είχε τις απαραίτητες εγκρίσεις των υπηρεσιών; Καταθέτω στα πρακτικά, από τις 2 Ιουλίου 2014, έγκριση περιβαντολογικών όρων, μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων του έργου Μελέτη Εκτροπής  Χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτησης χειμάρρου Σκουριές Θριασίου Πεδίου  Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι: «Η παρούσα απόφαση  αποτελεί και έγκριση επέμβασης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα». Από τις 2 Ιουλίου του 2014 η σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Γιατί,  δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών στο όρος Πατέρας, πάνω από τη Μάνδρα, μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές του 2015 και του 2016. Πρόκειται για στοιχειώδεις ενέργειες, όχι μόνο για την αναδάσωση των βουνών, αλλά κυρίως για την αποφυγή τέτοιων πλημμυρικών φαινομένων.

Τι ακριβώς, κύριοι Υπουργοί, έκανε η Πολιτική Προστασία; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς για μια κακοκαιρία η οποία είχε προβλεφθεί και ως προς τα τοπικά της χαρακτηριστικά και ως προς την έντασή της; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι;  Θυμίζω ότι πολλά από τα θύματα ήταν ανυποψίαστοι διερχόμενοι. Τα ερωτήματα αυτά περιμένουν απάντηση.  Και εμείς θα τα θέτουμε ξανά και ξανά όπως πρέπει, μέχρι να πάρουμε απάντηση. Και όχι να τα ρίχνετε τη μία στον Δασάρχη και την άλλη στα λάθη των τελευταίων σαράντα ετών, που ασφαλώς και υπάρχουν και, που όπως σας είπα από την αρχή, πρέπει με γενναιότητα, να τα αναγνωρίσουμε. Όπως, ναι κύριε Θεοδωράκη, η πραγματικότητα είναι και η κλιματική αλλαγή, της οποίας τις επιπτώσεις θα βιώνουμε ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια. Και γι’ αυτό χρειάζεται ένας συστηματικός και προσεκτικός σχεδιασμός σε βάθος χρόνου.
Είκοσι νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση. Η αρμόδια Περιφερειάρχης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προφανώς κατά του εαυτού της.  Και μας λέει ότι θα αποδεχθεί τις ευθύνες εφόσον τις καταλογίσει, λέει, η Δικαιοσύνη.  Ας της εξηγήσει κάποιος ότι όταν η Δικαιοσύνη αποδίδει ευθύνες, αυτές κατά κανόνα, είναι ποινικές και θα τις αναλάβει, εάν αποδοθούν, θέλει δεν θέλει. Να θυμίσω εδώ τις δηλώσεις της κυρίας Δούρου που έκανε λίγο πριν εκλεγεί: «Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ότι θα πάω στο σπίτι μου αν δεν κάνω τα αντιπλημμυρικά έργα, διότι απλά για εμάς είναι προτεραιότητα και θα γίνουν». Όπως και τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, του κ. Σπίρτζη. Δεν τον βλέπω. Αλήθεια είναι εδώ; Α, είναι ακόμα στην Αμερική. Μάλιστα. Το 2017 μας έλεγε ο απών κ. Σπίρτζης, ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να πάρει ένα αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω, βλέπετε είχε πιο σημαντικά πράγματα να κάνει,  ότι: «Η έμφαση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθεί στα αντιπλημμυρικά έργα και όχι στις πλατείες. Για να σταματήσουμε να στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας να χάνονται οι κόποι μιας ζωής». 


Φοβάμαι, λοιπόν, ότι δεν είστε μόνο ανίκανοι, αλλά είστε και ανάλγητοι. Είκοσι νεκρούς και ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία, ο Υπουργός Υποδομών δεν μπήκε στον κόπο να γυρίσει από την Αμερική.  Όλα αυτά αφότου ο κ. Τσίπρας έκρινε σκόπιμο να περάσει για δέκα λεπτά από την περιοχή και απέφυγε να δει ο ίδιος τους πολίτες. Όπως απέστρεψε το βλέμμα συστηματικά και από οποιαδήποτε άλλη φυσική ή άλλη καταστροφή έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τι πρωθυπουργός είναι αυτός, ο οποίος είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή;

Απών ήταν ο κ. Τσίπρας και στις πυρκαγιές.  Από αέρα μόνο τις επιθεώρησε και αυτές μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση. Όταν είχαν περίπου σβήσει.  Απών  από τους σεισμούς στην Λέσβο και στην Κω.  Απών από την μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Δεν επισκέφθηκε καν τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν. Ούτε μια φορά.  Επί της ουσίας απών είναι και τώρα. Ένα γρήγορο πέρασμα από την περιοχή και μετά πάμε στην Σουηδία. Και όλα αυτά σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Στην Σουηδία βέβαια υπήρχε πάντα χρόνος για φωτογραφίες και για φιλόδοξες διακηρύξεις περί αλλαγής του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης.

Σε αντίθεση με το τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν αντιπολίτευση, εμείς φερθήκαμε με μεγάλη υπευθυνότητα.  Συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς. Αμέσως τις επόμενες μέρες θα μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμά μας για το τι δεν έγινε σωστά και το τι μπορεί να διορθωθεί. Προτείναμε μια σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας. Επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς για να δούμε, όχι μόνο πώς θα έχουμε πρόσβαση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές, αλλά και πως θα μπορούμε να κινητοποιήσουμε επιπρόσθετους πόρους από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2018.  Και κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας, τις Οργανώσεις μας, τη νεολαία μας για να συνεισφέρουμε κι εμείς - στο μέτρο που μπορούμε - στην υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής. Εμείς βάλαμε πλάτη και θα βάλουμε πλάτη.

Αλλά φοβάμαι ότι η τραγωδία στην Δυτική Αττική δεν είναι δυστυχώς το μόνο σημάδι ότι η Ελλάδα είναι σήμερα σε πολλά πεδία μια ακυβέρνητη πολιτεία. Στα Εξάρχεια μια δικηγόρος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, επειδή χτυπήθηκε με φωτοβολίδα από πυροσωλήνα από τα γνωστά εγκληματικά στοιχεία της περιοχής.

Στα Εξάρχεια μια δικηγόρος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, επειδή χτυπήθηκε με φωτοβολίδα από πυροσωλήνα από τα γνωστά εγκληματικά στοιχεία της περιοχής. Όταν πριν δέκα μέρες θέσαμε το ζήτημα αυτό - εδώ στη Βουλή - ήρθε ο κ. Τσίπρας με στοιχεία που συνέκριναν το μισό 2017 με ολόκληρο το 2016 για να μας πει ότι στο τομέα αυτό όλα πάνε καλά. Το πόσο καλά πάνε το διαπίστωσε άμεσα ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

- Επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών που φυλούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
- Ο Ρουβίκωνας, μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, μπαινοβγαίνει ανενόχλητος ακόμη και στο Πεντάγωνο.
  
Ούτε μια σύλληψη, ούτε μια προσαγωγή.  Και επειδή δεν πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνετε τις συνέπειες που έχει η πολιτική ανοχής της Κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να καταλήξω σε άλλα συμπεράσματα. Είτε θεωρείτε ότι η δραστηριοποίηση των στοιχείων αυτών σάς εξυπηρετεί πολιτικά είτε δεν μπορείτε να τα βάλετε μαζί τους. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, το συμπέρασμα είναι το ίδιο:
Ο δεσμός, το νήμα αυτό που ενώνει κάποιες συνιστώσες  του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβικώνα, με τους τραμπούκους των Εξαρχείων, με τους αμετανόητους θεωρητικούς της τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας, δυστυχώς, παραμένει ζωντανός. Ούτε οι πράξεις, ούτε τα λόγια σας ανατρέπουν αυτό το συμπέρασμα. Αδράνεια, ανοχή, κάποια μισόλογα, ενίοτε στο τουίτερ.

Αυτά μόνο έχουμε δει ως τώρα, την ώρα που παρακολουθούμε να στήνεται ένα νέο παρακράτος. Γιατί Κράτος, όπως είδαμε δυστυχώς στην Δυτική Αθήνα, δεν υπάρχει. Αλλά το παρακράτος ανθεί.  Με υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων κατά των οποίων ακούγεται τελευταία ότι ασκούνται και διώξεις με αφορμή δημοσιεύματα από έντυπα που συστηματικά εκτελούν εργολαβίες λάσπης.  Ένα παρακράτος, βέβαια, το οποίο το βλέπουμε καθημερινά και στα έργα του συναρχηγού σας στην Κυβέρνηση, του κ. Καμμένου.

Την προηγούμενη Παρασκευή - και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση - ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για την προτροπή του να λιντσάρουν οι κάτοικοι της περιοχής πάνω στην Χαλκιδική έναν πολίτη.  Αυτά είναι τα ήθη που κομίσατε, εσείς κι αυτός μαζί, στο δημόσιο βίο. Τα υπόλοιπα για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου θα τα πούμε την Πέμπτη που μας έρχεται στη Βουλή. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη αυτή η συζήτηση, ούτε για τον κ. Καμμένο, ούτε για εσάς, για όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης που εξακολουθείτε να τον καλύπτετε, σιωπώντας επί εβδομάδες παρά τις διαρκείς αποκαλύψεις σε βάρος του Υπουργού σας.

Και έτσι φθάνουμε στο θέμα της σημερινής συζήτησης.  Στο μέρισμα του 2017. Αφού διαλύσατε την οικονομία και φτωχοποιήσατε την κοινωνία επί τρία συνεχή χρόνια, έρχεστε τώρα να πανηγυρίσετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους που είχατε θέσει για το πλεόνασμα του 2017 και θα γυρίσετε κάτι πίσω στους πολίτες.  Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για άλλη μια φορά. Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχετε συμφωνήσει. Γιατί αυτό αδυνατίζει απολύτως κάθε προσπάθεια στο μέλλον να μειωθεί το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος και να ανασάνει η οικονομία και κάνει και τη δουλειά σας - και τη δουλειά όλων μας - για διευθέτηση του χρέους ακόμα πιο δύσκολη. Εφόσον θα βρίσκονται πάντα κάποιοι καλοθελητές που θα ισχυρίζονται ότι: «Αφού η ελληνική οικονομία μπορεί συστηματικά να παράγει πλεονάσματα γιατί χρειάζεται η Ελλάδα μια ρύθμιση του χρέους»;


Όσο για το μέρισμα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η Κυβέρνηση πήρε πολλά από την μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη.  Υπερφορολογείτε τους μεν και φτωχοποιείτε παράλληλα τους δε.  Ούτε καν πολιτική αναδιανομής δεν κάνετε. Γιατί είναι οι πιο αδύναμες τάξεις αυτές που αποτελούν το μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής σας. Όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε τα στοιχεία. Μόνο φέτος επιβάλατε συνολικά μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ και επιστρέφετε 700 εκατομμύρια, το ¼. Συνολικά την τριετία 2015- 2018 έχετε επιβάλει μέτρα ύψους 9,4 δις ευρώ. Να προσθέσουμε και τα 5,1 δις τα οποία θα επιβληθούν το 2019 και το 2020 με τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές των συντάξεων και το συνολικό άθροισμα  των μέτρων της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου φτάνει τα 14,5 δις ευρώ. Μια Κυβέρνηση, η οποία έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δις ευρώ κύριε Αντιπρόεδρε, παρουσιάζει ως επιτυχία το γεγονός ότι επέστρεψε 650 εκατομμύρια πέρυσι και 720 εκατομμύρια φέτος.

Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να τον κοροϊδεύετε. Και επειδή όλα αυτά τα νούμερα μπορεί να σας μπερδεύουν, να σας δώσω   και εγώ ένα πραγματικό παράδειγμα. Ένας συνταξιούχος 72 ετών με σημερινή σύνταξη 670 ευρώ, επί των ημερών σας αυτός ο συνταξιούχος έχασε το ΕΚΑΣ του, ταυτόχρονα πληρώνει τις αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ που εσείς ψηφίσατε τον Ιούλιο του 2015. Πόσα έχει χάσει συνολικά αυτός ο συνταξιούχος; 190 ευρώ το μήνα, κάθε μήνα. Και έρχεστε εσείς και του δίνετε 250 ευρώ, 21 ευρώ το μήνα, του πήρατε 10 ευρώ για πάντα για να του δώσετε ένα εφάπαξ. Για να μην μιλήσουμε για την προοπτική της περικοπής,  της ήδη πετσοκομμένης σύνταξής του, από το 2019 και μετά.

Το λέω για να το ακούσετε και εσείς, διότι ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πια καλά. Εδώ και τρία χρόνια μειώνετε το εισόδημα όλων των Ελλήνων και ιδίως των πιο αδύναμων, αυξάνοντας φόρους, ιδίως τους έμμεσους φόρους, οι οποίοι είναι και κοινωνικά πιο άδικοι. Αυξήσατε τον Φ.Π.Α., αυξήσατε το φόρο στα καύσιμα, στον καπνό, στην μπύρα,  στο κρασί ακόμα και στον καφέ, τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κόψατε το επίδομα θέρμανσης, κόψατε το ΕΚΑΣ, κόψατε τις συντάξεις χηρείας , κόψατε και θα κόψετε και άλλο προνοϊακά και αναπηρικά επιδόματα, δημιουργήσατε την γενιά των 360 ευρώ και ανέχεστε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Οδηγείτε σε αδιέξοδο αδύναμους συμπολίτες μας και σε απόγνωση τη νέα γενιά. Παρόλα αυτά συνεχίζετε να νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε, διότι όπως ήρθατε στην εξουσία με ψέματα έτσι με ψέματα συνεχίζετε να ασκείτε την εξουσία. Ξέρω ότι ο απών από τη σημερινή συζήτηση κ. Τσίπρας δεν του αρέσει να αναφέρομαι στα ψέματα που λέει.  

Ας  απαριθμήσω  λοιπόν και ας  τα ακούσει το οικονομικό επιτελείο τα ψέματα  που και σήμερα απαριθμεί η Κυβέρνηση: Λέτε ότι μοιράζεται  1,4 δις ευρώ. Το κοινωνικό μέρισμα είναι μόλις τα 720 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 315 εκατ. είναι υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων σε συνταξιούχους. Από πότε μία  αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους που προέκυψε  από ένα λάθος που έγινε  στο παρελθόν βαφτίζεται κοινωνική πολιτική;  Πάντως κοινωνική πολιτική δεν είναι. Άλλα 350 εκ. ευρώ αποτελούν ενίσχυση της Δ.Ε.Η. Γιατί κύριοι Υπουργοί χρειάζεται ακριβώς αυτή η ενίσχυση; Επειδή δεν καταφέρατε να εξυγιάνετε την επιχείρηση, να φέρετε νέες επενδύσεις και να λύσετε το πρόβλημα της διασύνδεσης των νησιών. Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από το κοινωνικό μέρισμα.

 Δεύτερο  και μεγαλύτερο ψέμα: Λέτε ότι το υπερπλεόνασμα κύριε Υπουργέ  προέρχεται από  την ανάπτυξη. Αυτό θα ίσχυε αν πετυχαίνατε  μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτούς τους οποίους έχετε προβλέψει.  Εδώ όμως  συμβαίνει  ακριβώς το αντίθετο. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω. Ξεκινήσατε με 2,7% και εκτιμώ ότι θα κλείσετε με 1,5% αν όχι 1,4%. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα πάνω,  μόνο στην Ελλάδα οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη  αναθεωρούνται προς τα κάτω. Άρα όχι μόνο δεν υπάρχει πλεόνασμα λόγω ανάπτυξης, αντίθετα, υπάρχει υπερφορολόγηση ακριβώς γιατί πέσατε έξω στους στόχους της ανάπτυξης.

Τρίτο ψέμα: Λέτε ότι τα έσοδα προέρχονται από τη μείωση της ανεργίας. Μάλιστα, υπήρξε το 2016 μείωση της ανεργίας, αλλά δυστυχώς τα έσοδα από τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους αντί να αυξηθούν, μειώθηκαν, γιατί αυτό το οποίο συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια και επιμένετε να μην το αναγνωρίζετε είναι ότι χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις μερικής απασχόλησης. Μόνο που αυτό δεν φέρνει σημαντικά περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, και προφανώς δεν μπορεί αυτό από μόνο του να δημιουργήσει το υπερπλεόνασμα.

Τέταρτο ψέμα: Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου οφείλεται στον περιορισμό της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Οι επιδόσεις της Κυβέρνησης, όπως έχει καταδειχθεί επανειλημμένως από ερωτήσεις που έχει κάνει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. στο πεδίο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου είναι παντελώς ανεπαρκείς. Πόσα έσοδα είχατε υποσχεθεί τους 6 μήνες από τη φοροδιαφυγή; 3 δις ευρώ και με το ζόρι έχετε εισπράξει κάτι παραπάνω από 100 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει αύξηση στη φοροδιαφυγή παρά την αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών λόγω των capital control.


Δεν είχαμε καμία υπεραπόδοση, κυρίες και κύριοι, λόγω της οικονομίας. Είχαμε απλά στυγνή και σκληρή υπερφορολόγηση, όπως σε μια κρίση ειλικρίνειας ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης ομολόγησαν ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είχαμε αφαίμαξη των πάντων - ιδίως της μεσαίας τάξης - για μπορέσει σήμερα η «φιλεύσπλαχνη» Κυβέρνηση να παραστήσει τον «πατερούλη», ότι δήθεν νοιάζεται για τους πιο αδύναμους.
Συνοψίζοντας, η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου οφείλεται:
Πρώτον, στην ανελέητη φοροεπιδρομή και στην ασφαλιστική επιδρομή κατά πάντων, ιδίως των ελεύθερων επαγγελματιών.

Δεύτερον, στις κατασχέσεις σε 1.000.000 πολίτες και επιχειρήσεις, με άλλους 700.000 συμπολίτες μας να κινδυνεύουν.

Τρίτον, στη διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών. 

Τέταρτον στην τεράστια καθυστέρηση απονομής των συντάξεων, 300.000 συντάξεις ακόμα περιμένουν κύριες και επικουρικές και δεν τις έχετε δώσει.

Και πέμπτον στην αναστολή επενδυτικών δαπανών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βαρύ φυσικά τίμημα για την ανάπτυξη της χώρας.

Έτσι πετύχατε το υπερπλεόνασμα για να παριστάνετε σήμερα τους Άη Βασίληδες της πολιτικής σε μια χώρα που πολλοί συμπολίτες μας έχουν ξεχάσει τα Χριστούγεννα.  Θα το ξαναπώ: Δεν σας ενδιαφέρει μια ισχυρή οικονομία που να αναπτύσσεται με δικές της δυνάμεις. Θέλετε πολίτες εξαρτημένους από εσάς, εξαρτημένους από μια νέα πολιτική επιδομάτων. Και επειδή δεν τα βγάζετε πέρα, επειδή τα ψέματα σας κυνηγούν, επιτίθεστε κατά πάντων δημιουργώντας την πιο τοξική ατμόσφαιρα που έχει γνωρίσει η Ελληνική Δημοκρατία από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Όμως, οι πολίτες κ. Τσίπρα,  κ. Δραγασάκη δεν είναι αμνήμονες. Όταν κατηγορείτε και επιμένετε να κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία, όπως κάνατε τις προάλλες με ψεύτικες ειδήσεις, τις οποίες σπεύσατε φυσικά να αναπαράγετε για δήθεν υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας, οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά τι κάνατε εσείς ως αντιπολίτευση. Μόνο που εμείς θα κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, όπως κάναμε πάντα αυτά τα οποία έπρεπε. Εμείς πολεμήσαμε το Grexit, όταν εσείς ψάχνατε Plan B. Εμείς είπαμε αυτά που πρέπει κ. Τσακαλώτε,  για τη μείωση των υψηλών πλεονασμάτων που εσείς συμφωνήσατε και με τα οποία οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα τη δική σας αναξιοπιστία. Και εμείς δεν χάνουμε καμία ευκαιρία να παρακινούμε ξένους επενδυτές να έρθουν σήμερα να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν εσείς τους οδηγείτε στην έξοδο. Βλέπουμε πολύ καλά και το βλέπουν όλοι τι γίνεται σήμερα στο Ελληνικό και στις Σκουριές. Και είναι συνολικό κέρδος για τη χώρα, ότι η σημερινή αντιπολίτευση εγγυάται ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον  και μια οικονομική σταθερότητα.

Θέλετε να σας θυμίσω τί κάνατε εσείς ως αντιπολίτευση; Να σας τα θυμίσω:

- Δηλητηριάσατε σε κάθε ευκαιρία την κοινή γνώμη με τοξικές και διχαστικές αθλιότητες.

- Κάνατε άνω - κάτω την Αθήνα.

- Υπονομεύσατε ανοιχτά τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

- Καλούσατε τον κόσμο, να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ επειδή δήθεν θα τον καταργούσατε.

- Λέγατε στους πολίτες να μην εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους γιατί  σεισάχθεια. Είναι οι ίδιοι πολίτες που σήμερα αντιμετωπίζουν  τους δικούς σας πλειστηριασμούς και τις δικές σας κατασχέσεις. 

Και πάνω απ’ όλα, πολεμήσατε λυσσαλέα  οποιαδήποτε επένδυση επιχειρήθηκε  στη χώρα από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν ήταν αυτός  που έλεγε  στους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα;  Να μην τολμήσουν να επενδύσουν γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους; Μιλάτε εσείς για ανάπτυξη εσείς που επί χρόνια πολεμούσατε όλες τις επενδύσεις τις οποίες σήμερα είστε ανίκανοι να υλοποιήσετε. Μιλάτε  εσείς για δήθεν υπονόμευση  από την αντιπολίτευση όταν  ήσασταν η πιο ανεύθυνη, η πιο μηδενιστική, η πιο καταστροφική αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ποτέ  ο τόπος.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Για τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη στους ασθενέστερους συμπολίτες μας πρέπει να γίνεται με μόνιμες πολιτικές, μέσα από σταθερούς πόρους που θα αποτελούν μέρος του τακτικού προϋπολογισμού. Θέλω να σας θυμίσω ότι ήμασταν οι πρώτοι που δρομολογήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο καταπολέμησης της ακραίας φτώχιας. Θυμίζω ότι στα πρώτα σας βήματα ως Κυβέρνηση το πολεμήσατε και το απορρίψατε. Και βέβαια την ακραία φτώχια δεν την καταπολεμάς μόνο  με επιδόματα περιορισμένης διάρκειας αλλά κυρίως  με δουλειές. Δουλειές που θα έρθουν μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις.  Επενδύσεις τις οποίες εσείς πολεμάτε σε κάθε ευκαιρία.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η αποτυχία και ο τυχοδιωκτισμός της Κυβέρνησης δεν αλλάζουν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα  εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν ανάγκη ακόμα και την ελάχιστη βοήθεια.  Εμείς, θέσαμε στο δημόσιο διάλογο δική μας πρόταση για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει  να κατανεμηθεί το  κοινωνικό μέρισμα από το υπερπλεόνασμα όπως το αποκαλείτε. Δώσαμε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους, αλλά ταυτόχρονα προτείναμε και μία κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ  για όλους τους  ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγαλύτερη έμφαση στα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα και ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε ότι ένα μέρος του υπερπλεονάσματος θα πρέπει να επιστρέψει στους δικαιούχους ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους.

Δεν θελήσατε να  συζητήσετε καν αυτή την πρόταση,  φέρατε  την δική της πρόταση. Θα  την υπερψηφίσουμε  γιατί πολλοί συμπολίτες μας έχουν  ανάγκη έστω και τη μικρή αυτή βοήθεια. Όμως το λάθος στην πολιτική του «παίρνω πέντε και γυρίζω ένα», δεν είναι ότι γυρίζεις το ένα, αλλά ότι παίρνεις τα πέντε.  Αντί λοιπόν να πανηγυρίζετε για τα ελάχιστα που επιστρέφετε,  το καλό είναι να ζητήσετε  επιτέλους συγνώμη για τα πολλά που πήρατε. Και πάνω από όλα να ζητήσετε συγνώμη για τους χιλιάδες ανέργους που σήμερα καταδικάζετε στο περιθώριο επειδή αδυνατείτε να επιστρέψετε την Ελληνική οικονομία σε μία πραγματική αναπτυξιακή τροχιά.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια. Σας γνωρίζουν και καμία πρόσκαιρη παροχή δεν είναι σε θέση  να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα. Η χώρα πρέπει να βγει από τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και να ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.  Και αυτό μόνο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μπορεί να το εξασφαλίσει.  Με το  εθνικό στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα μπορεί να  μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας, της προκοπής. Με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, λιγότερη γραφειοκρατία,  και κυρίως περισσότερες ευκαιρίες και δουλειές για όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες γνωρίζουν πια καλά, κάθε μέρα που περνά, ότι  αξίζουμε καλύτερα. Και έτσι θα προχωρήσουμε  όλοι μαζί μπροστά.

Σας ευχαριστώ πολύ.