Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ενεργοποιείστε άμεσα το μεταβολισμό σας! Δείτε πώς…




Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό και την καλή του λειτουργία.

Καταρχήν είναι θέμα γονιδίων και φύλου. Για παράδειγμα, οι άντρες έχουν καλύτερο μεταβολισμό από τις γυναίκες. Το ίδιοι ισχύει και στα μικρά παιδιά, όπως και στα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά.

Ο μεταβολισμός μας αλλάζει επίσης με την πάροδο των χρόνων. Αλλά και η συχνότητα και η σταθερότητα στο χρόνο των γευμάτων είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει το μεταβολισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρώγοντας ανά δύο-τρεις ώρες ελαφρά γεύματα (5-6 την ημέρα), ενεργοποιούμε στο maximum το μεταβολισμό μας, αφού «αναγκάζουμε» τον οργανισμό μας να μπαίνει στη διαδικασία της πέψης, καίγοντας τελικά περισσότερες θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι η «στέρηση» έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ο οργανισμός, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τη μειωμένη λήψη τροφής, ελαττώνει το ρυθμό με τον οποίο την καίει. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολικός ρυθμός μας να πέφτει κατά 15-20% και ουσιαστικά να παχαίνουμε χωρίς να το καταλάβουμε.

Υπάρχουν τροφές, όμως, που βοηθούν, καθώς ενεργοποιούν το μεταβολισμό κάποιων ουσιών που περιέχουν. Η κάθε τροφή μπορεί να έχει μικρή ή μεγαλύτερη δράση, αλλά αν τις καταναλώνεις όλες αυτές κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα, θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Επιλέξαμε πέντε συνηθισμένες και οικονομικές τροφές οι οποίες βοηθούν στο μεταβολισμό:

Καστανό ρύζι: Το καστανό ρύζι αποτελείται από ολόκληρους κόκκους ρυζιού και γι’ αυτό το λόγο, σε αντίθεση με το επεξεργασμένο ρύζι, απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια κατά την πέψη, βοηθώντας τον οργανισμό σας να κάψει μέρος του λίπους. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, θειαμίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και κάλιο.

Ασπράδια αβγών: Τα ασπράδια αβγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε θερμίδες και δεν έχουν χοληστερόλη ή λίπος. Τα ασπράδια αβγών είναι πλούσια σε διακλαδισμένη αλυσίδα αμινοξέων, η οποία κρατά το μεταβολισμό σας σε καλή κατάσταση. Παρέχουν επίσης ριβοφλαβίνη -επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β2- η οποία μπορεί να βοηθήσει στον τρόπο που μεταβολίζονται οι υδατάνθρακες, τα λίπη και πρωτεΐνες.

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι ένα άπαχο κρέας και μπορεί να σας τροφοδοτήσει με σίδηρο, η έλλειψη του οποίου επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Το κοτόπουλο έχει λίγο λίπος και πολλές πρωτεΐνες. Εάν προσπαθείτε να προσθέσετε όγκο στους μυς σας, το κοτόπουλο είναι η ιδανική τροφή. Το κοτόπουλο επίσης αντιδρά στο στρες, καθώς περιέχει βιταμίνη Β5, η οποία έχει μια κατευναστική επίδραση στα νεύρα.

Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που βελτιώνει το μεταβολισμό. Επίσης, οι πιπεριές είναι πηγή βιταμίνης C, γι’ αυτό και συστήνεται να βάζουμε μια κουταλιά πιπεριάς στο φαγητό μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φακές: Περίπου το 20% των ανθρώπων πάσχουν από ανεπάρκεια σιδήρου, πράγμα που επηρεάζει καταλυτικά τη λειτουργία του μεταβολισμού. Υπολογίζεται πως ένα γεύμα με φακές παρέχει το 35% της επιθυμητής καθημερινής πρόσληψης σιδήρου, επιδρώντας σημαντικά στη σωστή διατροφή μας.


Πηγή: iatronet.gr


«Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό»




Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και η Μπέρμπελ Πέτερς, που ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι «των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία.

«Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;» ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος. «Σε καμία περίπτωση» απαντά η Μπ. Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη. Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. «Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές» αναφέρει η ειδικός.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα «ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα «οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα», σημειώνει η Κρ. Ντίτριχ.

Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία, η συνάδελφός της σημειώνει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή», ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.



Πηγή: Deutsche Welle, dikaiologitika.gr


Ο δικτάτορας Μαδούρο διαλύει την Βενεζουέλα και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάμπινγκ με τον πρέσβη της Βενεζουέλας



Στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα το «εναλλακτικό» κάμπινγκ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων κυριάρχησαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Βενεζουέλα και στο καθεστώς Μαδούρο. 

Στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και «Apollo Village» με θέα τον κυπαρισσιακό κόλπο  βρέθηκαν ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Βίτσας και άλλα στελέχη του κόμματος.

Η κατάσταση με το καθεστώς του δικτάτορα Μαδούρο, τους φόνους αντικαθεστωτικών και σήμερα με τις συλλήψεις των ηγετών της αντιπολίτευσης έχει ξεσηκώσει όλες τις δημοκρατικές και σοβαρές χώρες διεθνώς. 

Και ενώ η κατάσταση στην Βενεζουέλα είναι κακό παράδειγμα δημοκρατίας οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως επίσημο καλεσμένο  τον πρεσβευτή της Φαρίντ Φερνάντεζ, και κεντρικό ομιλητή σε εκδήλωση υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο.

 Η εκδήλωση είχε τίτλο, «Η γη του Μπολίβαρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική», στην οποία έγινε λόγος εκτός των άλλων, για την άδικη δυσφήμηση της χώρας και την επίθεση που δέχεται παρότι ο αριθμός των θυμάτων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εκεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες αυξάνεται διαρκώς.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με το παρών του τον Τσίπρα και το ασκέρι του και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ τους νεολαίους του, αντιδημοκρατικοί και επικίνδυνοι για την Ελλάδα.


Είδος υπό εξαφάνιση οι επιστροφές φόρου



Μόνο όσοι κάνουν δωρεές στα πολιτικά κόμματα και στο δημόσιο θα είναι τελικά οι λίγοι τυχεροί που θα λαμβάνουν από τον επόμενο χρόνο επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η μείωση του αριθμού όσων θα λαμβάνουν πιστωτικό εκκαθαριστικό είναι ένα από τα… μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος για το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από το σύνολο των 6,12 εκατομμυρίων δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος προέκυψαν μόλις 953.890 πιστωτικά εκκαθαριστικά.

Δηλαδή μόλις το 15% των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε σε επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους Μάλιστα ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά περίπου 65.000 εκκαθαριστικά σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια παρουσιάζει μείωση πάνω από 50% αφού το 2011 οι πιστωτικές δηλώσεις προσέγγιζαν τα 2 εκατομμύρια!

Η μείωση του αριθμούς των πιστωτικών εκκαθαριστικών αναμένεται να είναι μεγάλη και τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος; Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές που οδηγούν σε επιστροφή φόρου. Στα χρόνια των μνημονίων καταργήθηκαν δεκάδες φοροαπαλλαγές όπως αυτές των ασφαλίστρων ιδιωτικών εταιρειών, ενοικίου κύριας κατοικίας και παιδιών, τόκων δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας, απόκτησης και διακράτησης αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ

Μεγάλο ψαλίδι έπεσε τα τελευταία χρόνια στην φοροαπαλλαγή για ιατρικές δαπάνες καθώς για τα εισοδήματα του 2016 αναγνωρίστηκαν ιατρικά έξοδα με έκπτωση 10% μόνο εφόσον η δαπάνη ξεπερνούσε το 5% του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου. Από τα φετινά εισοδήματα, δηλαδή από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 καταργείται πλήρως η απαλλαγή για ιατρικά έξοδα.

Μένουν, ωστόσο, κάποιες φοροαπαλλαγές οι οποίες όμως αφορούν ελάχιστους φορολογούμενος και για αυτό δεν έχουν ακόμη μπει στο μάτι των δανειστών. Πρόκειται για απαλλαγές όπως αυτή των δωρεών χρηματικών ποσών στο δημόσιο και στα πολιτικά κόμματα καθώς και όσων χρηματοδοτούν κινηματογραφικές ταινίες…


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σήμερα η ΝΔ, ποτέ δεν ήταν



Να μη εγκαταλειφθεί η παράδοση και το ιστορικό αξιακό φορτίο της αριστεράς στα χέρια Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν πλέον αυτονόητες δημοκρατικές κατακτήσεις. Με την κατάρρευση του παλαιού αστικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και την διάλυση του συνεκτικού ιστού της κοινωνίας, όπως αυτά οικοδομήθηκαν στην μεταπολίτευση και κυρίως με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τώρα στην κυβερνητική εξουσία, όλα είναι ρευστά και όλα είναι πιθανά! Η δημοκρατία με τις αξίες της πρέπει να επαναθεμελιωθεί, αφού πρώτα αμυνθεί και ανακτήσει την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία στην συνείδηση της κοινωνίας. Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο, επίπονο που απαιτεί σκληρή προσπάθεια, αποφασιστικότητα, θέληση, αντοχές και ανοικτά μυαλά μακριά από παλιές συνταγές και ξεπερασμένα στερεότυπα.

Είναι εξαιρετικά  πιθανό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρεύσει οι πολίτες να ακούν αριστερά και στην καλύτερη περίπτωση να στρίβουν από τη γωνία, όπως συνέβη στις χώρες του  λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» μετά την πτώση των καθεστώτων.

Η έννοια της Αριστεράς όπως και το περιεχόμενο – το προγραμματικό πλαίσιο – μιας σύγχρονης αριστερής πολιτικής, κακοποιήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με αγοραίο και χυδαίο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανιβαλίστηκε  τόσο η ιστορική παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς και του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος, όσο και η σοσιαλιστική – σοσιαλδημοκρατική εκδοχή που εκφράστηκε κυρίως με το πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης. Αυτό που έχει σημασία και αξία για πολλούς από όσους ανήκουμε στο σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα και στην ευρύτερη κεντροαριστερά, είναι η διατύπωση μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία από την δική μας πλευρά, με την δική μας «αριστερή – ματιά».

Οι αγώνες και οι διωγμοί της αριστεράς στην Ελλάδα υπήρξαν και ήταν αληθινοί. Το όνειρο, στις χώρες του «υπαρκτού» μπορεί να αποδείχθηκε εφιάλτης και οι ηγεσίες της αριστεράς λίγες και τραγικές, όμως εκατοντάδες χιλιάδες αριστεροί στην Ελλάδα, φυλακίστηκαν, εκτοπίστηκαν, εκτελέστηκαν, κατέστρεψαν τις ζωές τους, πιστεύοντας βαθιά ότι αγωνίζονται για το δίκιο, την ελευθερία και την προκοπή. Το ιστορικό, αξιακό αυτό φορτίο του λαού μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στα χέρια ενός πολιτικού απατεώνα, ψευτοαριστερού καραγκιόζη, που ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα, την παραπλάνηση και την αναπαραγωγή ενός νέου εθνικού διχασμού.

Δεν νομίζω πως είναι σωστό να εκχωρηθεί η έννοια της αριστεράς και η πολιτική κληρονομιά της δημοκρατικής παράταξης σε κανέναν δήθεν αριστερό, δήθεν σοσιαλιστή – σοσιαλδημοκράτη σαν τον λαϊκιστή κ. Τσίπρα, ούτε στην τυχοδιωκτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι αστείο και ιστορική ύβρης να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για «πρώτη φορά αριστερά», έχοντας εναγκαλιστεί πολιτικά και κυβερνητικά με το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του κ. Καμμένου και την Καραμανλική συνιστώσα, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα, με απερίγραπτη σε κυνισμό απόσταση μεταξύ λόγων και έργων, μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα την ζήλευε και η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σήμερα η ΝΔ, ποτέ δεν ήταν. Είναι η κεντροαριστερά. Αυτό τον πολιτικό χώρο λεηλάτησε, αυτόν, τον χώρο θέλει τώρα να εξοντώσει με κάθε τρόπο. Άλλοτε με επιθέσεις φιλίας άλλοτε με επιθέσεις λάσπης. Αν η κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο ενωθούν και ανακάμψουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία και η ήττα του θα είναι στρατηγική. Τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί σε αυτό τον χώρο και αυτό θα αποβεί κρίσιμο για την πορεία της χώρας.

Μια ενωμένη, ανανεωμένη και σύγχρονη προγραμματικά κεντροαριστερά, με το ιστορικό δημοκρατικό της φορτίο και την αξιοσημείωτη, παρά την συρρίκνωση της εκλογική επιρροή και οργανωτική της συσπείρωση, είναι ο πολιτικός χώρος που μπορεί να  αντιμετωπίσει, πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλον τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εφόσον βέβαια προσανατολιστεί σταθερά προς αυτό το στόχο. Για να πρωτοστατήσει και να οργανώσει ένα κίνημα δημοκρατικής άμυνας απέναντι στα συνεχή σχέδια και τις πρακτικές εκτροπής της τυχοδιωκτικής ηγετικής σέχτας του Μαξίμου ή όποιου άλλου σκεφτεί να απειλήσει τώρα ή στο μέλλον το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό και θεσμικό κεκτημένο και την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Βασίλης Δεληγκάρης
Πηγή : lideral.gr


Πτώχευσε η Hondos Center



Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία- που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center- βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό.

Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα (Hondos Παλλάς) πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, που ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με την "εικόνα" των μεγεθών της 31.12.2013, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Οι πλειστηριασμοί

Το περασμένο Φθινόπωρο, για οφειλές, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βγήκαν "στο σφυρί” τα εξής ακίνητα της Hondos Center Πολυκαταστήματα στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα:

-ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος  με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν, αυτοτελώς, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Χόντου, με τον Νίκο, Αργύρη, Κώστα και Γιάννη να διαχειρίζονται ξεχωριστά, αλλά με ενιαία στρατηγική, τα καταστήματα της αλυσίδας. Ωστόσο, η πτωχευμένη Hondos Παλλάς του Γ.Χόντου και Στ.Κωστούλα είχε αποκοπεί από την ενιαία στρατηγική που υιοθετούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα.

Το 2013 όταν έγιναν ευρέως γνωστές οι οικονομικές δυσχέρειες της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center ανακοίνωνε ότι η μοναδική σχέση που συνδέει τα δύο σχήματα "περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρηση άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος "Hondos Center".



Πηγή


Απίστευτο ούτε για εμπόριο ναρκωτικών δεν θα μπορεί να επέμβει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια! Πλέον κινδυνεύουν τα παιδιά μας!!




Διαβάζουμε στο skai.gr τα πραγματικά ανησυχητικά που αποφασίζονται για τα Πανεπιστήμια σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών προς όφελος των κακοποιών.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε το νομοσχέδιο για την Παιδεία ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας ενόψει της ψήφισής του την Τρίτη. 

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μήτκας, η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πρυτανεία, η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το ν/σ που δεν έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. 

«Το ν/σ δεν είναι καλή εξέλιξη για ΑΕΙ, δεν προσφέρει προοπτική, και προκαλεί αναστάτωση στον τρόπο που λειτουργούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ. 

Ο κ. Μήτκας εξήγησε ότι στο θέμα του ασύλου συμφώνησαν όλα τα πανεπιστήμια, αλλά ο υπουργός Παιδείας επέμεινε. «Ζητήσαμε να παραμείνει η διάταξη για το άσυλο ως έχει, και να παρεμβαίνει η αστυνομία όποτε τελούνται παραβατικές πράξεις, δηλαδή να ισχύει στο πανεπιστήμιο ό,τι ισχύει σε όλη την επικράτεια με σεβασμό στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών» εξήγησε. «Όταν έχεις διακίνηση ναρκωτικών είναι δυνατόν να εξαρτάται η επέμβαση της αστυνομίας από την απόφαση ενός οργάνου (σ.σ πρυτανικό συμβούλιο με εκπρόσωπο φοιτητών) που έχει δυσκολία να συγκληθεί; Αυτά τα πράγματα μας φαίνονται αδιανόητα» τόνισε. 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ πρόσθεσε ότι με το ν/σ ο τρόπος που λειτουργούν τα ερευνητικά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα γίνεταιπολύ πιο δυσκολος και πολύπλοκος και με πολύ μεγαλύτερο έλεγχο από το υπουργείο Παιδείας, κάτι που αντιβαίνει και στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. «Αλλάζει η λειτουργία του ΑΕΙ χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και κέρδος. Ο τρόπος εκλογής πρυτανεων και αντιπρυτάνεων είναι τελείως λάθος» σημείωσε. 

Ο Περικλής Μήτκας απηύθυνε μάλιστα έκκληση στο πολιτικό προσωπικό: «Ψηφίστε κάτι, ό,τι νομίζετε για το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά μη το αλλάζετε κάθε χρόνο… Αφήστε το για δέκα χρόνια για να μπορούμε να σχεδιάσουμε μια στρατηγική. Ενώ περνάμε μια κατάσταση διαρκούς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης πάνω σε αυτό έρχονται διαρκείς αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε… Πόσο να αντέξει αυτός ο οργανισμός;» 

«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη, βεβαίως δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.





Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λόπεζ και Λεντέσμα



Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τιμητικά στα κάμπινγκ του τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας

Χάος στη Βενεζουέλα - Δείτε σε βίντεο τις συλλήψεις των δύο πολιτικών

Στη σύλληψη των ηγετών της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές της Βενεζουέλας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Και οι δύο συλλήψεις έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε τον Λεντέσμα στα χέρια των αστυνομικών:


Σε μήνυμά της στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι έγραψε: «Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε». Μάλιστα ανέβασε και βίντεο με τους αστυνομικούς να παίρνουν μαζί τους τον συζυγό της.


Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τις δύο συλλήψεις.

Ο Λεοπόλδο Λόπεζ είχε καταδικαστεί ως επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι το 2014 και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δικηγόρος του Λόπεζ, Χουάν Γκουτιέρες, έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπάρχει νομική αιτιολόγηση για την ανάκληση του μέτρου του κατ' οίκον περιορισμού». 

Όπως ο Λεοπόλδο Λόπεζ, ο Αντόνιο Λεντέσμα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2015 κατηγορούμενος για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης, είχε απειλήσει με φυλάκιση τους ηγέτες, που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προχώρησαν στην λήψη μέτρων προσωπικά κατά του Μαδούρο, «παγώνοντας» τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του, ενώ παράλληλα απαγορεύεται στους Αμερικανούς να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μαζί του.



Πηγή : protothema.gr


Οι διαβητικοί θα πληρώσουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς τους φαρμακοποιούς




Καμία ευαισθησία από την κυβέρνηση στις ευπαθείς ομάδες

Aπό σήμερα 1η Αυγούστου θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι πάσχοντες με διαβήτη του ΕΟΠΥΥ τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα αναλώσιμα είδη του σακχαρώδους διαβήτη και τα προϊόντα ειδικής διατροφής στα φαρμακεία της Αττικής.

Ο ασφαλιστικός φορέας δεν έχει εξοφλήσει ακόμα τους επαγγελματίες του κλάδου και χρωστάει επτά μήνες στους φαρμακοποιούς. 

Παρά το τελεσίγραφο που έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) στον ΕΟΠΠΥ ώστε να πληρωθούν τα οφειλόμενα, τους αγνόησαν αδιαφορώντας για τις ευπαθείς ομάδες που θα χρειαστεί να πληρώνουν εάν έχουν να πληρώσουν τα αναλώσιμα τους.

Η ανακοίνωση προς τον ΕΟΠΥΥ έλεγε : Ότι εάν έως τις 31 Ιουλίου δεν έχει εξοφλήσει τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, τότε: «Από 1ης Αυγούστου 2017 θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε άρση της πίστωσης για τα ανωτέρω προϊόντα, καθώς και σε άμεση δικαστική επιδίωξη επιδίκασης υπέρ μας των αναλογούντων τόκων υπερημερίας, αρχής γενομένης από τις εκκρεμείς γνωματεύσεις Ιανουαρίου 2017 και εξής».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη μεταξύ των Ελλήνων φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ συλλογική σύμβαση χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του.

Η σύμβαση προβλέπει την εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, έως σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αττικής του Πειραιά και των μεγάλων αστικών κέντρων δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο του 2017. 

«Η εξόφληση των συνταγών του Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του ΦΣΑ, ενώ καλά κρατούν οι παράλογες απορρίψεις συνταγών - γνωματεύσεων. Εν ολίγοις, εξαναγκαζόμαστε από τον Οργανισμό σε πεντάμηνη πίστωση και σε ακούσια δωρεά χρημάτων προς το κράτος» αναφέρει ο ΦΣΑ. 

Το οικονομικό αδιέξοδο των φαρμακοποιών που δημιούργησε η ανικανότητα της κυβέρνησης να είναι εντάξει σε αυτά που υπογράφει την πληρώνουν οι διαβητικοί και οι καρκινοπαθείς.


Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε μπαχαλάκηδες



«Ήρθε χθες και πέταξε μπουκάλι σε λάθος δωμάτιο. Πέφτει η μολότοφ και μπαίνει μέσα, ρε φίλε, η βενζίνα. Πήγε να με κάψει ζωντανό». Αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ νεαρών αντιεξουσιαστών που πρωταγωνιστούν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια έρευνας για την ταυτοποίηση κουκουλοφόρων που μετείχαν στον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας, στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου 2016 στο Πολυτεχνείο. 

Η έρευνα της κρατικής ασφάλειας ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και αποκάλυψε ανάμειξη των υπόπτων σε επεισόδια στα Εξάρχεια, συνομιλίες τους για ναρκωτικά και κλοπές με φυλακισμένους «συντρόφους», καθώς επίσης αναφορές και συζητήσεις τους για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»: «Πώς τον λένε τον αρχηγό από τους “Πυρήνες”;» ακούγεται να ρωτά τον συνομιλητή του ο ένας από τους υπόπτους. Εκείνος με τη σειρά του απαντά: «Τι με ρωτάς, ρε, από το τηλέφωνο; Δεν θα τα λέμε αυτά, φίλε μου» και αμέσως μετά προσθέτει: «Ποιος αρχηγός, δεν υπάρχουν αρχηγοί σ’ εμάς, είμαστε εμείς οι αρχηγοί του εαυτού μας».

Σύνδεση με ακυρωτικά

Η υπόθεση συνδέεται και με την ταυτοποίηση την περασμένη εβδομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στο μετρό της Ομόνοιας τον Μάιο. Και στις δύο περιπτώσεις (εμπρησμός σημαίας και φθορές σε ακυρωτικά), βασικός κατηγορούμενος είναι ένας νεαρός Ελληνας, 21 ετών, με πλούσια δράση στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Το πρώτο σκέλος της έρευνας ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο με τη σύλληψη δύο νεαρών για κατοχή ναρκωτικών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων και την προσαγωγή ενός τρίτου, ως βασικού υπόπτου για τον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη τους χάρη σε παρακολουθήσεις κινητών και επιτηρήσεις υπόπτων στη Νέα Σμύρνη και στα Εξάρχεια. Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ότι αρκετοί από τους υπόπτους είναι χρήστες ναρκωτικών («Κανά γάρο πάω να πιω», «Βαριέμαι, έχω μαστουρώσει») και μετέχουν τακτικά σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα Εξάρχεια.

Εκτός από την ανάμειξή τους στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου, προέκυψε –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– και συμμετοχή τους στις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου 2016 για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αποκάλυψη ότι ορισμένες από τις επιθέσεις με μολότοφ στα Εξάρχεια δεν συνδέονται με το μένος των μπαχαλάκηδων εναντίον της αστυνομίας, αλλά με μεταξύ τους «κόντρες» και αντιπαραθέσεις. Νεαρός αντιεξουσιαστής, για παράδειγμα, έπειτα από τσακωμό του με άλλο άτομο του «χώρου» κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του, στην οδό Τοσίτσα. «Ερχεται εδώ πέρα και πετάει μπουκάλια μολότοφ στο δωμάτιο του αδελφού μου και πήγε να τον κάψει μέσα. Πέταξε μπουκάλι σε λάθος δωμάτιο», ακούγεται να λέει το «θύμα» της επίθεσης σε συνομιλητή του. Του ζήτησε μάλιστα να μεταφέρει στον δράστη απειλητικό μήνυμά του: «Πάρ’ τονα και πες του τι είναι αυτά που κάνεις και τέτοια. Θα δεις τι θα πάθει σήμερα, αδελφέ. Ούτε μαχαίρια ούτε μολότοφ, δεν είμαι τέτοιος, είμαι παντελονάτος».

Χαμηλή «απόδοση»

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ακόμα ότι κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας εξηγούσε σε έναν από τους υπόπτους ότι οι κλοπές σπιτιών έχουν μεγάλο ρίσκο και χαμηλή «απόδοση», ενώ αντίθετα η διακίνηση ναρκωτικών είναι περισσότερο προσοδοφόρα: «Δεν θα είναι μια ζωή οι γονείς να δίνουν λεφτά. Αμα δεν έχεις λεφτά, θα κλέψεις, ρε φίλε, αναγκαστικά», είπε ο ένας και ο έγκλειστος συνομιλητής τού απάντησε: «Δεν μπλέκεις, κάνεις άλλα πράγματα, είναι μεγάλο το ρίσκο και τα λεφτά δεν είναι πολλά. Δεν τα κρατάνε οι άνθρωποι σπίτι τους τα λεκ. Οχι να κλέψεις, να πουλήσεις», τον προέτρεψε.
Ομολόγησε για σημαία

Τελικά, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και δικάστηκαν στο αυτόφωρο, ενώ ο 21χρονος νεαρός που προσήχθη ως ύποπτος για τον εμπρησμό της σημαίας ομολόγησε την πράξη του και απολογήθηκε στους αστυνομικούς. Εις βάρος άλλων 16 ατόμων, η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, απόπειρες σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών, διακεκριμένη φθορά κ.ά.

Χωρίς κουκούλα στο μετρό

Ο 21χρονος, που κατηγορείται για τον εμπρησμό της σημαίας, όπως και ακόμη δύο νεαροί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν τη 19η Ιουλίου ως τρεις από τους περίπου 30 κουκουλοφόρους που το βράδυ της 2ας Μαΐου 2017 κατέστρεψαν με λοστούς και βαριοπούλες επτά ακυρωτικά μηχανήματα, δύο αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ένα ΑΤΜ στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Ταυτοποιήθηκαν χάρη στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στον σταθμό. Οχι, τη στιγμή του βανδαλισμού δεν είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι νεαροί είχαν πάει στην Ομόνοια με συρμό του μετρό. Ετσι, ανέτρεξαν στο υλικό από τις κάμερες που λειτουργούν στους υπολοίπους σταθμούς του δικτύου και τους εντόπισαν να επιβιβάζονται στο τρένο από τον σταθμό των Σεπολίων, όπου όμως είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά. Απομόνωσαν τα πρόσωπα των υπόπτων και ανέτρεξαν στο αρχείο της κρατικής ασφάλειας. Διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο 21χρονος που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε προσαχθεί ως ύποπτος για τον εμπρησμό της σημαίας, ενώ ταυτοποίησαν δύο ακόμα σεσημασμένους αντιεξουσιαστές. Εναν 22χρονο από το Μαρούσι που είχε συλληφθεί για την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και φθορές σε τράπεζες στο κέντρο την άνοιξη του 2015 και έναν 31χρονο που τον Ιανουάριο του 2015 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε «ντου» αναρχικών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη.


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 


Υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Ρώμης έκλεβαν από αποσκευές [βίντεο]




Δύο υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης... ξαλάφρωναν τις αποσκευές στα «απολεσθέντα». Δεν σκέφτηκαν όμως ότι τους κατέγραφαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος.

Η αστυνομία αναγνώρισε δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου από το εν λόγω υλικό και σε εφόδους που έκανε εντόπισε τα κλεμμένα αντικείμενα.

Πολλοί επιβάτες είχαν κάνει καταγγελίες για κλοπές, κυρίως smartphone και tablet, αναφέρει το BBC. Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι στην υπόθεση.





Πηγή : iefimerida.gr


Νέα Δημοκρατία : Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ ξηλώνουν την “ΕΡΓΑΝΗ”





Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν θέμα χρόνου, οι λαϊκιστές του Υπουργείου Εργασίας να αγγίξουν το πιο σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο στην Ευρώπη, την “ΕΡΓΑΝΗ”.
Αντί ναυποστηρίξουν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, την υπεράσπιση των εργαζομένων και των υγειών επιχειρήσεων υποκύπτουν σε πελατειακές απαιτήσεις, αρχίζοντας το ξήλωμα της “ΕΡΓΑΝΗ”.
Ενδίδουν σε συντεχνιακές πιέσεις, για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων στις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν ενέδωσε ποτέ.
Ειδικότερα με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου, ζήτησε εξαιρέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων - από τη μηνιαία ηλεκτρονική και απόλυτα διαφανή καταγραφή όλων των εργαζόμενων από το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” - με το πρόσχημα κλαδικών ιδιαιτεροτήτων.
Η “ΕΡΓΑΝΗ”, από την 1η Μαρτίου 2013 που τη θέσαμε σε ισχύ:
Λειτούργησε ως καταφύγιο προστασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων,
Υποστήριξε και υποστηρίζει τις υγιείς και συνεπείς επιχειρήσεις, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό,
Καταπολέμησε την “τριτοκοσμική” γραφειοκρατία, που υπήρχε για δεκαετίες στη χώρα μας, με χειρόγραφα βιβλία και καταστάσεις, εξοικονομώντας χιλιάδες χαμένες εργατοώρες στις επιχειρήσεις και το Δημόσιο,
Ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας,
Διασφάλισε - μέσα από την ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και την αυστηρή τήρηση της λειτουργίας της - έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενίσχυσε την νόμιμη απασχόληση και συνετέλεσε στην αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία καταργείται κάτι που λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία - εδώ και πέντεχρόνια - γυρίζοντας τη χώρα στο ξεπερασμένο καθεστώς των χειρόγραφων βιβλίων και καταστάσεων.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκινά το “ξήλωμα” της “ΕΡΓΑΝΗ”.
Οι λαϊκιστές της ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, με θύματα τους εργαζόμενους».


Κάλυψε πλήρως τους συντρόφους του ο Βούτσης : Αιχμές Βούτση κατά της αστυνομίας για «Ρουβίκωνα»





Δεν ντρέπονται και δεν τους νοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύπτουν με την συμπεριφορά τους τις γερές σχέσεις που διατηρούν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο που τρομοκρατεί, σπάει και απειλεί ζωές αστυνομικών καθημερινά και με πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Δείγματα αυτής της γερής σχέσης μεταξύ της κυβέρνησης και των αντιεξουσιαστών, έδειξε και ο δυστυχώς πρόεδρος της βουλής κ. Ν. Βούτσης που άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις του με τους αντιεξουσιαστές και το θέμα είναι ότι δεν σεβάστηκε την θέση του καλύπτοντας πλήρως τους συντρόφους του.

Διαβάζουμε στην Καθημερινή : Αιχμές για τη δράση που ανέπτυξε η ελληνική αστυνομία κατά την πρόσφατη εισβολή μελών της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, αφήνει ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μέσω της απαντητικής τρισέλιδης επιστολής του προς τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη και το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παράσχει εξηγήσεις για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι πρωταγωνιστές του προαναφερθέντος πρόσφατου επεισοδίου. Απάντηση που η αξιωματική αντιπολίτευση αφενός θεωρεί ανεπαρκή επί της ουσίας, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως ο πρόεδρος της Βουλής με τη στάση του «εξ αντικειμένου διευκολύνει» και άλλες πιθανές ενέργειες παραβίασης του νόμου στο μέλλον.

Χωρίς συνεννόηση

Ο κ. Βούτσης ουσιαστικά υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αρχίσει για ορισμένους από την εν λόγω ομάδα που παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας του Κοινοβουλίου τη διαδικασία της μεταφοράς τους στη ΓΑΔΑ, έδρασαν παρατύπως, καθώς δεν υπήρξε για τέτοια ενέργεια εντολή του ιδίου που εκ της θέσεώς του είναι ο μόνος αρμόδιος για τη φύλαξη των χώρων του Κοινοβουλίου. «Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησής μου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο για την αρμοδιότητά μου ως προέδρου της Βουλής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, ο οποίος παράλληλα περιγράφει ως «είσοδο και διαμαρτυρία» την παραβίαση των μέτρων φρούρησης της Βουλής και την εισβολή στο προαύλιο του Κοινοβουλίου από μέλη του «Ρουβίκωνα».

Κύκλοι της Ν.Δ. σχολιάζοντας την απάντηση αυτή, σημειώνουν ότι ο κ. Βούτσης «δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής «φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έπραξαν το αυτονόητο, να συλλάβουν τους “Ρουβίκωνες”. Εξ αντικειμένου με τη στάση του διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον νόμο και προκαλούν την κοινωνία».

Παραλλήλως, και αφού αναφέρεται σε περιστατικά παραβατικότητας που σημειώθηκαν παλαιότερα, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις, καθώς και σε «άγνωστα» στην κοινή γνώμη γεγονότα, όπως η υπερπτήση drones, τα οποία αντιμετωπίζονται επιτυχώς, ζητεί να μην υπάρχουν για τέτοια ζητήματα δημόσιες αντιπαραθέσεις: «Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση και ότι για ζητήματα επιχειρησιακά δεν είναι σωστό να αναπτύσσονται, δημόσια μάλιστα, αντιδικίες με την υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής και τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν βεβαίως την απόλυτη ευθύνη πέραν του χώρου του Κοινοβουλίου, εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει ανάγκη συνδυασμένης επιχείρησης με συντονισμό ενεργειών».

Τούτων δοθέντων, ο πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων συμπληρώνει πως πρέπει «να εδραιωθεί η άποψη αφενός ότι η φρουρά της Βουλής λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτρεπτικά με ανοχή και κατ’ αναλογία κάθε φορά των γεγονότων με υψηλό επαγγελματισμό και ευθύνη, αποφεύγοντας να δίνει έδαφος σε επικοινωνιακές δραματοποιήσεις και άσκοπη χρήση βίας και αφετέρου ότι η Βουλή είναι πράγματι ένας ανοικτός χώρος – ναός της Δημοκρατίας».


Εκτέλεσαν δημόσια βιαστή 3χρονου κοριτσιού στην Υεμένη



Τον Muhammad al-Maghrabi εκτέλεσαν με πυροβόλο όπλο δημόσια.

Τον ρόλο του δήμιου ανέλαβε άνδρας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

Ο Muhammad al-Maghrabi εκτελέστηκε  στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Η εκτέλεση,  μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικά κανάλια ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες κατέγραφαν τις συγκλονιστικές στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε στον 41χρονο καθώς η Σαρία, ο ισλαμικός νόμος, προβλέπει την θανατική ποινή για το έγκλημά του


Μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής



Μεγάλη πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. 

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα της πυρκαγιάς, την κατάσβεση της οποίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Προς τη λεωφόρο Αναβύσσου κατευθύνεται η φωτιά. 

Δύο αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30, η πρώτη στο μέτωπο προς Λαγονήσι και η δεύτερη στο μέτωπο προς Σαρωνίδα.



Η φωτιά καίει κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ. 

Συνολικά για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.



Σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:25 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων -εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ- προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.

Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής έγινε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με άσκοπες μετακινήσεις τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατευθύνονται στην περιοχή. 



Σε επιφυλακή οι δήμοι Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Λαυρεωτικής.

Αρκετοί κάτοικοι που διαθέτουν εξοχικά στην περιοχή έσπευσαν προς τα εκεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου: πυροσβεστικά, υδροφόρες, πέντε σκαπτικά μηχανήματα και όλο το έμψυχο δυναμικό «βρέθηκε στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 13:55 στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στο νομό Μεσσηνίας και στις 15:45 στην περιοχή Χίνκα, του δήμου Ζίτσας, στο νομό Ιωαννίνων.



Newsroom ΔΟΛ
in.gr