Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής



Μεγάλη πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. 

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε δύο μέτωπα της πυρκαγιάς, την κατάσβεση της οποίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Προς τη λεωφόρο Αναβύσσου κατευθύνεται η φωτιά. 

Δύο αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30, η πρώτη στο μέτωπο προς Λαγονήσι και η δεύτερη στο μέτωπο προς Σαρωνίδα.



Η φωτιά καίει κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ. 

Συνολικά για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.



Σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:25 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων -εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ- προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.

Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής έγινε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με άσκοπες μετακινήσεις τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατευθύνονται στην περιοχή. 



Σε επιφυλακή οι δήμοι Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Λαυρεωτικής.

Αρκετοί κάτοικοι που διαθέτουν εξοχικά στην περιοχή έσπευσαν προς τα εκεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου: πυροσβεστικά, υδροφόρες, πέντε σκαπτικά μηχανήματα και όλο το έμψυχο δυναμικό «βρέθηκε στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 13:55 στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στο νομό Μεσσηνίας και στις 15:45 στην περιοχή Χίνκα, του δήμου Ζίτσας, στο νομό Ιωαννίνων.



Newsroom ΔΟΛ
in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου