Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Χειροπέδες σε αστυνομικό για εκβίαση συναδέλφου της

 



Μία πρωτοφανής υπόθεση με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την ΕΛ.ΑΣ. με έναν ειδικό φρουρό να καταγγέλλει μία συνάδελφό του για εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται το πρωί της περασμένης Τρίτης (25/6) όταν ο 31χρονος αστυνομικός προχώρησε στην καταγγελία ότι μία συνάδελφός του τον εκβιάζει. Μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων του επέδειξε και σχετικά μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό του.

Όπως περιέγραψε ο ειδικός φρουρός, γνώρισε τη συνάδελφό του μέσω Facebook πριν από περίπου 12 ημέρες και άρχισαν να επικοινωνούν. Όταν ο 31χρονος αποφάσισε ότι ήθελε να διακόψει την επικοινωνία τότε η αστυνομικός άρχισε να τον απειλεί φραστικά ότι θα τον καταγγείλει ψευδώς για επίμεμπτη σε βάρος της συμπεριφορά και ότι θα του δημιουργήσει υπηρεσιακά προβλήματα. Μάλιστα τον προειδοποίησε ότι αν ήθελε να τον αφήσει ήσυχο θα έπρεπε να της δώσει 250 ευρώ.

Όπως είπε ο ειδικός φρουρός φοβήθηκε και ανησύχησε για το υπηρεσιακό του μέλλον, ακόμα και να αποταχθεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, και αυτό γιατί η συνάδελφός του είναι ανώτερη ιεραρχικά από αυτόν. Για το λόγο αυτό υπέκυψε στις απαιτήσεις της και της κατέβαλε 250 ευρώ σε προσυμφωνημένο ραντεβού στην Αθήνα.

Μετά από αυτά, η αστυνομικός συνέχισε να εκδηλώνει την ίδια συμπεριφορά σε βάρος του καταγγέλλοντα, ώσπου την Πέμπτη 20 Ιουνίου απαίτησε εκ νέου χρήματα με τον αστυνομικό να ενδίδει και πάλι και να καταβάλλει 230 ευρώ.

Ακολούθως ο ειδικός φρουρός προσπάθησε να αποκλείσει τους τρόπους επικοινωνίας της συναδέλφου του μαζί του, ωστόσο αυτή τον καλούσε τηλεφωνικά αποκρύπτοντας τον αριθμό της και κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων απαιτούσε επανειλημμένως να της δοθούν εκ νέου χρήματα.

Κατόπιν τούτων, ο αστυνομικός αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από συναδέλφους του, δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άτομο που είχε αποκρύψει τον αριθμό κλήσης του και κατά την συνομιλία τους που ακολούθησε ενώπιον αστυνομικών προέκυψε ότι ήταν η καταγγελλόμενη αστυνομικός.

Μάλιστα, από τον μεταξύ τους διάλογο, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες του αστυνομικού καθώς η καταγγελλόμενη του ζήτησε να συναντηθούν απαιτώντας από αυτόν να της παραδώσει για τρίτη φορά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και του ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι εάν δώσει τα χρήματα «…δεν θα του έκανε κακό».

Μετά από αυτά, οι αστυνομικοί προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, «έστησαν» τη συνάντηση, και μετά την παράδοσή των χρημάτων στην καταγγελλόμενη αστυνομικό, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν.



Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε ληστείες με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων από το λαιμό ηλικιωμένων θυμάτων

 



Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων που φορούσαν στο λαιμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 23-6-2024, -3- ημεδαποί, ηλικίας 16, 18 και 22 ετών, μέλη της συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ληστείες και κλοπές, κατ΄ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους, τους προσέγγιζαν είτε πεζή είτε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους.

Ορισμένες φορές από το τράβηγμα των αλυσίδων και τη δύναμη που ασκούσαν για να τους απωθήσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα θύματα έπεφταν στο έδαφος.

Στη συνέχεια μετέβαιναν άμεσα και πωλούσαν τα αφαιρεθέντα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




  • μαχαίρι,
  • το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ,
  • -4- κινητά τηλέφωνα και
  • ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Κατασχέθηκαν επιπλέον -2- μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου, διέπραξαν -9- ληστείες σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό, ενώ η έρευνα για το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Επτά νέες ψηφιακές υπηρεσίες προστέθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς


 

Με επτά νέες υπηρεσίες εμπλουτίζεται το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, το pet.gov.gr διευρύνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ζώων συντροφιάς, κτηνιάτρους, εκτροφείς, φιλοζωικά σωματεία, καταφύγια και Δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμες πλέον στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς είτε απευθείας στο pet.gov.gr είτε στο gov.gr στην κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα», οι ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων. Περιλαμβάνει το σύνολο των ζώων συντροφιάς, σκύλων και γατών που είναι προς υιοθεσία με αναλυτικά στοιχεία, φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου διαχείρισης. Απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία υιοθεσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μεριμνά για τη νομιμότητα των διοικητικών διαδικασιών εξασφαλίζοντας διαφάνεια για Δήμους, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις και καταφύγια.
  • Μητρώο εκτροφέων για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς. Ένα ακόμη Μητρώο που συγκεντρώνει υπό συγκεκριμένα κριτήρια τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες εκτροφείς ζώων συντροφιάς της χώρας.  Μέσω της πλατφόρμας υποβάλλεται η αίτηση εγγραφής και συγκεντρώνονται στοιχεία που αφορούν στην αναπαραγωγή, τους απογόνους των εκτρεφόμενων ζώων, καθώς και την ιχνηλασιμότητα της ιδιοκτησίας τους.
  • Ψηφιακή Υπηρεσία Αίτησης Άδειας Αναπαραγωγής Δεσποζόμενου Ζώου Συντροφιάς. Με την ισχύουσα νομοθεσία να ορίζει ότι κάθε δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς (θηλυκό ή αρσενικό) μπορεί να αποκτήσει απογόνους μόνο μία φορά στη ζωή του, ο εκάστοτε Δήμος διαμονής των ιδιοκτητών είναι ο αρμόδιος φορέας για να λάβει την αίτηση και να παρέχει ψηφιακά την απαραίτητη άδεια.
  • Ψηφιακή Υπηρεσία Αίτησης Παράδοσης Ζώου Συντροφιάς στον Δήμο και Ψηφιακή Υπηρεσία Αίτησης Παράδοσης Ζώου Συντροφιάς σε Φιλοζωική Οργάνωση, Σωματείο ή Καταφύγιο. Σε περίπτωση αδυναμίας του ιδιοκτήτη να φροντίσει πλέον το ζώο του, αποκτά τη δυνατότητα να το παραδώσει στον Δήμο μόνιμης κατοικίας του ακολουθώντας τις θεσμικές διαδικασίες. Σε περίπτωση εξαιρετικών λόγων υγείας ή σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη δίνεται η δυνατότητα μέσω της ψηφιακής αίτησης να παραδοθεί το ζώο συντροφιάς σε φιλοζωικό σωματείο ή καταφύγιο και στη συνέχεια να αναρτηθεί προς υιοθεσία στην ψηφιακή πλατφόρμα υιοθεσίας.
  • Ψηφιακή Υπηρεσία Προβολής Κτηνιατρικού Φακέλου Ζώου Συντροφιάς. Περιλαμβάνει κάθε ενέργεια (υποχρεωτική ή μη) που έχει καταχωριστεί στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς για το ζώο συντροφιάς, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους να έχουν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό του ζώου τους.
  • Ψηφιακή Πλατφόρμα Απώλειας και Εύρεσης ζώων συντροφιάς και Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Πιθανής Εύρεσης Ζώου Συντροφιάς. Στοχεύει στη διευκόλυνση του εντοπισμού ζώων για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια. Οι πολίτες που εντοπίζουν ένα χαμένο ζώο μπορούν να αξιοποιήσουν την ψηφιακή υπηρεσία με στόχο την ενημέρωση του ιδιοκτήτη.
  • Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Θανάτου Ζώου Συντροφιάς. Με στόχο τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, δίνεται πλέον η δυνατότητα να δηλώνουν τον θάνατο του ζώου τους μέσω υπεύθυνης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Για την οριστική καταχώριση του θανάτου, αποκλειστικά αρμόδιος παραμένει ο πιστοποιημένος κτηνίατρος.

Το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς σε αριθμούς

Καταχωρίσεις

  • 1.224.519 ζώα συντροφιάς που ανήκουν σε 657.125 ιδιοκτήτες
  • 279.805 αδέσποτα ζώα
  • 2.476 κτηνίατροι είναι χρήστες του συστήματος.

Από την έναρξη παραγωγικής του λειτουργίας του, τον Δεκέμβριο του 2023, έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 88.307 νέες καταχωρίσεις ζώων
  • 36.680 νέες καταχωρίσεις ιδιοκτητών
  • 123.449 καταχωρίσεις στειρώσεων ζώων εκ των οποίων 28.443 αφορούσαν στειρώσεις αδέσποτων ζώων
  • 311.736 καταχωρίσεις εμβολιασμών
  • 55.775 καταχωρίσεις αντιπαρασιτικών αγωγών
  • 9.575 καταχωρίσεις μεταβιβάσεως ιδιοκτησίας
  • 8.206 καταχωρίσεις υιοθεσίας
  • 1.397 καταχωρίσεις αναδοχής
  • 246 αιτήσεις φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων έχουν υποβληθεί για εγγραφή στο αντίστοιχο Μητρώο και 173 από αυτές έχουν εγκριθεί.
  • 45 αιτήσεις καταφυγίων έχουν υποβληθεί για εγγραφή στο αντίστοιχο Μητρώο και 19 από αυτές έχουν εγκριθεί.
  • 1.765 Ψηφιακές Δηλώσεις Απώλειας Ζώου Συντροφιάς
  • 523 Ψηφιακές Δηλώσεις Εύρεσης Ζώου Συντροφιάς
  • 1.942 Ψηφιακές Δηλώσεις Μεταβίβασης Δεσποζόμενου Ζώου Συντροφιάς


ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027»: 200 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση του Ταμείου EQUIFUND II

 



Με στόχο την ενίσχυση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στους τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας και της Βιωσιμότητας, θα διατεθεί το ποσό των 200 εκατ. για τη χρηματοδότηση του νέου Ταμείου Συμμετοχών EQUIFUND II.

  • Το EquiFund II ως Ταμείο Συμμετοχών, αποτελεί το πρώτο θεματικό χρηματοδοτικό εργαλείο επιχειρηματικών συμμετοχών το οποίο εστιάζει στους τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας, και της Βιωσιμότητας. Υποστηρίζει καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τομείς προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου, και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας πλήρως το αναπτυξιακό τους δυναμικό.
  • Το νέο Ταμείο χρηματοδοτείται από πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» κι από εθνικούς πόρους. Η ανακήρυξη των Ενδιάμεσων Φορέων Χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που ορίζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά:

  • «Η λειτουργία του νέου Ταμείου Συμμετοχών EquiFund ΙΙ, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του Ελληνικού Κράτους με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, πρόκειται να χρηματοδοτήσει καινοτόμες και νεοφυείς εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, που δραστηριοποιούνται σε τομείς απολύτως συνδεδεμένους με τη νέα εποχή, όπως οι Βιοεπιστήμες, η Υγεία και η Βιωσιμότητα.
  • Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την απασχόληση, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά και την κινητοποίηση κεφαλαίων, που θα αναδείξουν διεθνώς τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».


Μητσοτάκης :Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν, είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της Νέας Δημοκρατίας


 

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας:

  • (Οι πολίτες) Μας έδωσαν μία εντολή: να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας και παράλληλα να συνεχίσουμε αυτή την επίπονη προσπάθεια για μια Ελλάδα ισχυρή και παραγωγική, κοινωνικά δίκαιη και ψηφιακή. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν καταγράφει πλήρως τον στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Καταγράφει, όμως, την καθαρή ιδεολογική και πολιτική υπεροχή της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.
  • Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και ειλικρινείς με τους πολίτες. Η αριθμητική της κάλπης κρύβει πολλά μηνύματα.  Μηνύματα τα οποία αξίζει να τα μελετήσουμε, να τα συζητήσουμε και κυρίως να τα αξιοποιήσουμε ως ένα σημείο δυναμικής επανεκκίνησης. Να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις, αλλά κυρίως όσων απείχαν. Απείχαν πολλοί για λόγους διαδικαστικούς, υπήρχαν και πολλοί, όμως, οι οποίοι απείχαν στο όνομα δικών μας αδυναμιών. Αναμφίβολα το πρώτο συμπέρασμα είναι αυτονόητο: οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς. Μας ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερη αδράνεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια.
  • Η «γαλάζια» ομάδα μας των 158 θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το πρόγραμμά μας και θα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για τους μισθούς τους οποίους έχουμε προτάξει στο οικονομικό μας πρόγραμμα, τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των φόρων, για την ανάγκη να εξακολουθούμε να θωρακίζουμε την πατρίδα μας, με τον λόγο της χώρας να ακούγεται παντού και από όλους.
  • Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε έναν καθαρό ορίζοντα και να μείνουμε μακριά από σύννεφα τα οποία θολώνουν το τοπίο. Όπως διάφορα ψευτοδιλήμματα, περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά, προς τα αριστερά. Θέλω να επαναλάβω: ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά και είμαστε μακριά από κάποιες ξεπερασμένες ταμπέλες που -πραγματικά το πιστεύω- στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους.
  • Δεν δέχομαι κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς απαντήσαμε με πράξεις στους «εμπόρους του εθνικού αισθήματος», απαντήσαμε με τον φράχτη στον Έβρο, απαντήσαμε με τα Rafale, με τα αναβαθμισμένα F-16, με τις φρεγάτες Belh@rra, με τα νέα μας ελικόπτερα, με τις ισχυρές συμμαχίες τις οποίες έχουμε διαμορφώσει.
  • Λίγες εβδομάδες, λοιπόν, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ η αντιπολίτευση βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στη δική της κρίση, εμείς οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα τα μηνύματα των πολιτών. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, θεωρώ ότι διαθέτουμε -και το εννοώ αυτό- την προωθητική δύναμη της αυτοκριτικής. Δεν νομίζω ότι πρέπει η αυτοκριτική να είναι αφορμή για μια αδιέξοδη εσωστρέφεια, ούτε πρέπει να είναι εμμονή σε προσωπικές επιδιώξεις. Η αυτοκριτική είναι πάντα έναυσμα και καινούργια ορμή στο έργο μας. 
  • Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν, είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές που σήμερα εκπροσωπούνται στην αίθουσα, αυτή η άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι το κοινοβουλευτικό αποτύπωμα του εκλογικού ποσοστού που πήραμε στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Και 12 μήνες τώρα έχετε δουλέψει σκληρά και θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό. Έχουμε ψηφίσει 70 νομοσχέδια στην Ολομέλεια, μέτρησα παραπάνω από 1.620 ομιλίες που έχουν γίνει από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αυτούς τους 12 μήνες… Απαντώ έτσι και στις εύλογες προσδοκίες ορισμένων να επωμιστούν βαρύτερα καθήκοντα. Η κυβερνητική διάταξη ορίζεται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες. Νομίζω ότι όλοι σας το ξέρετε, ότι πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε θέση, για να προσφέρετε στην κοινή μας αποστολή. Νομίζω το έχω αποδείξει, ότι αυτό το λέω και το εννοώ.


Τελικά πόσο λίγος είναι ο Αλέξη Τσίπρας που δεν μπορείς να "τελειώσει" τον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη

 



Και μόνο αυτό που λέει συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης "ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" θα έπρεπε να έχει ανεβάσει στα κάγκελα τον Αλαβάνο τον Κωνσταντόπουλο και όλα τα ιστορικά στελέχη του Συνασπισμού και της αριστεράς.

Ένας σοβαρός πρώην πρόεδρος που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός όπως ο Αλέξη Τσίπρας θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκαθήλωσης του τουρίστα τυχοδιώκτη που είδε φως και μπήκε θέλοντας να αλώσει ένα στημένο κόμμα προς όφελος του.

Αντίθετα μοιάζει ανίκανος να τα βάλει με ένα τίποτα που θέλει να γίνει κάτι χρησιμοποιώντας ένα στημένο κόμμα που είχε ιστορικά στελέχη της αριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται συνέχεια και ανοικτά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγορεί για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χάνει μέρα που να μην τον αποδομήσει ξεφτιλίζοντας τον.

Η φρουρά Τσίπρα δείχνει τα δόντια της στο στρατόπεδο των νεοπροεδρικών, που επιστρατεύει το φόβητρο της προσφυγής στη βάση και συλλογή διαδικτυακών υπογραφών.

Το κείμενο των 87 μελών της ΚΕ, εκ των οποίων 7 είναι βουλευτές, και το οποίο άρχισε να διακινείται μεταξύ των στελεχών του κόμματος τα τελευταία 24ωρα, ήταν ένα πρώτο ηχηρό προμήνυμα στην ηγεσία για τα όσα θα ακολουθήσουν στις δύο συνεδριάσεις οργάνων που έχει μπροστά του ο κ. Κασσελάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Οι 87 απαντούν ότι οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, μετά από μήνες αδράνειας, έγιναν μόνο όταν έγινε γνωστή η διακίνηση του εγγράφου και η συλλογή υπογραφών.

Για τους αμφισβητίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ η άρνηση του κ. Κασσελάκη να δει την πραγματικότητα ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», δεν οφείλεται σε τίποτε άλλο πέρα από το ότι, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στο τιμόνι της Κουμουνδούρου, έτσι και σήμερα το μόνο αφήγημα που υπάρχει είναι αυτό του εσωτερικού εχθρού, ακριβώς γιατί απουσιάζει η πολιτική πρόταση και αντί να αθροίζει αφαιρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις και στελέχη.

Το κλίμα πολώνεται σε σημείο διχασμού και όσοι μάλιστα πρωτοστατούν στη στήριξη του τυχοδιώκτη Κασσελάκη σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση μιλούν για «πραξικόπημα των 87».

Οι φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη άνοιξαν ειδική πλατφόρμα στήριξης του κ. Κασσελάκη και μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές αντί της συλλογής υπογραφών από πολιτικά στελέχη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Το εγχείρημα παραπέμπει ευθέως σε εκλογική αναμέτρηση από τη βάση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ένα «χαρτί» που βρίσκεται ήδη από πριν τις εκλογές στο τραπέζι από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που θέτουν τώρα πολλοί είναι αν μπορούν οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη να μαζέψουν 75.000 υπογραφές, όσες ψήφους δηλαδή πήρε για να εκλεγεί πρόεδρος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα πάντως οι φίλοι Κασσελάκη είχαν μαζέψει μόλις 2.465 υπογραφές.

Συμβολικός ο αριθμός των 7 βουλευτών είναι καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη, καθώς με μόλις 6 λιγότερους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον λόγο αυτόν δεν επιδιώχθηκε υπογράψουν το κείμενο ακόμη 4 βουλευτές, αν και συμφωνούσαν με το κείμενο.

Στους 7 φανερούς αν προστεθούν αυτοί οι 4, τότε συνολικά μιλάμε για 11 βουλευτές, όσοι ακριβώς έφυγαν μετά τις δύο διασπάσεις και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Η φρουρά Τσίπρα πάντως δεν δείχνει να βιάζεται να σηκώσει κανένα γάντι και ξεκαθαρίζουν ότι κανείς δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στους 7 βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο των 87, και όλοι αναρωτιούνται είναι ικανός ο Αλέξης Τσίπρας να διώξει ένα θρασύτατο τυχοδιώκτη που θεωρεί δικό του τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αναμένουμε!!!



Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

 


Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι πάρθηκε απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις θέσεις ευθύνης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γνωρίζετε, ήμουν ένας εκ των δύο διαπραγματευτών για λογαριασμό της πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η πρόταση του Συμβουλίου προς το Ευρωκοινοβούλιο θα είναι να συνεχίσει η Ursula von der Leyen ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποφασίστηκε να εκλεγεί ο António Costa ως Πρόεδρος του Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια και επίσης να επιλεγεί η κα Kaja Kallas, Πρωθυπουργός της Εσθονίας, ως Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Οπότε, ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, θέλω να τονίσω, σε σχέση με τον προηγούμενο εκλογικό κύκλο. Και θέλω να εκφράσω ιδιαίτερα την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η κα von der Leyen θα μπορέσει, υπό την προϋπόθεση -και το θεωρώ περίπου σίγουρο- ότι θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συνεχίσει τη σημαντική δουλειά την οποία έχει επιτελέσει εδώ και πέντε χρόνια.

Και βέβαια, να τονίσω και το γεγονός ότι η Στρατηγική Ατζέντα η οποία υιοθετήθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λαμβάνει υπόψιν και όλες τις σημαντικές ελληνικές εθνικές προτεραιότητες: τη μεγαλύτερη έμφαση που πρέπει να δώσουμε στα θέματα της άμυνας, τη μεγαλύτερη έμφαση που δίνουμε ήδη στα θέματα της μετανάστευσης και ειδικά της εξωτερικής φύλαξης των συνόρων, την ανάδειξη ζητημάτων ανταγωνιστικότητας. Είναι ζητήματα κρίσιμα για την πατρίδα μας, τα οποία βρήκαν τη θέση τους και στην ευρωπαϊκή Στρατηγική Ατζέντα της επόμενης πενταετίας, η οποία και θα συνδιαμορφωθεί προφανώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είπα, υπό την προεδρία της κας von der Leyen.

Το γεγονός ότι οι τρεις σημαντικές πολιτικές οικογένειες στηρίζουν την κα von der Leyen, δίνει και τα μέγιστα δυνατά εχέγγυα για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας που απαιτείται στη μυστική ψηφοφορία που θα λάβει χώρα σε δυόμισι εβδομάδες από τώρα.



Μαρία Ψαρά (STAR): Δύο ερωτήσεις, κ. Πρόεδρε. Η πρώτη: είπατε για δυόμισι χρόνια ότι έχει αναδειχθεί ο António Costa στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπάρχει option για ανανέωση για άλλα δυόμιση χρόνια; Γιατί, απ’ ό,τι ξέρουμε, αυτό ήταν το πρόβλημα την προηγούμενη φορά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως ξέρετε, κα Ψαρά, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκλέγεται, βάσει των Συνθηκών, για δυόμισι χρόνια. Έχει δε, όμως, τη δυνατότητα να ανανεωθεί η θητεία του για ακόμα δυόμισι χρόνια, κάτι το οποίο έγινε και με τον κ. Michel. Αλλά προφανώς δεν θα ήταν δόκιμο αυτή τη στιγμή να προδικάσουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε δυόμισι χρόνια από τώρα.

Μαρία Ψαρά (STAR): Η δεύτερη ερώτηση αφορά την άμυνα. Ήταν μια δύσκολη συζήτηση σχετικά με την χρηματοδότηση. Είπατε ότι θα φέρετε ξανά στο τραπέζι των ηγετών την πρότασή σας, αυτή που κάνατε με τον Πολωνό Πρωθυπουργό. Πώς πήγε αυτή η συζήτηση, και σε σχέση με τα ευρωομόλογα για την άμυνα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως ξέρετε, αναμένουμε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και επιλογών για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η αμυντική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Δεν σας λέω κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε, προφανώς δεν υπάρχει, σήμερα που συζητάμε, συμφωνία για κοινή χρηματοδότηση ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι θα γίνει στο μέλλον.

Εγώ θα εξακολουθώ να επιμένω σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αμυντική δυνατότητα της Ευρώπης και να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Θέλω να θυμίσω ότι και πριν τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης υπήρχαν εντονότατες αντιδράσεις από πολλά κράτη μέλη, οι οποίες κάποια στιγμή κάμφθηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Οπότε, νομίζω είμαστε στην αρχή ακόμα αυτής της διαδικασίας, όμως η κοινή αμυντική συνεργασία, σε πολλά επίπεδα, νομίζω ότι για πολλούς συναδέλφους μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτελεί τελικά μονόδρομο.

Νίκος Αρμένης (MEGA): Κύριε Πρόεδρε, βλέπουμε τη νέα Πρόεδρο στη Βόρεια Μακεδονία και τον νέο Πρωθυπουργό, συνεχίζουν τις προκλήσεις. Τέθηκε το θέμα, συζητήσατε για αυτές τις προκλήσεις, για αυτή τη στάση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράγματι, καθώς υπήρχε λήμμα για τα ζητήματα της διεύρυνσης, κ. Αρμένη, πήρα την πρωτοβουλία και ενημέρωσα του συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Μακεδονία, για το γεγονός ότι τόσο η Πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός ουσιαστικά παραβιάζουν ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραγνωρίζοντας στην πράξη το erga omnes και επιλέγοντας να χρησιμοποιούν άλλο όνομα, πέραν του συνταγματικά καθορισμένου ονόματος της χώρας, για εσωτερική χρήση, κάτι το οποίο αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενημέρωσα, λοιπόν, τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γι’ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και κατέστησα επίσης απολύτως σαφές ότι εάν τα Σκόπια επιμείνουν σε αυτή την γραμμή, θα καταστήσουν ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολη -αν όχι θα ακυρώσουν στην πράξη- οποιαδήποτε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους και να γνωρίζουν ότι η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο περνά, προφανώς, μέσα από την πιστή τήρηση διεθνών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, εν προκειμένω, και από τα δύο μέρη.

Σπύρος Μουρελάτος (ANT1 – AΠΕ): Κύριε Πρόεδρε, τώρα που έχουμε ορατότητα ως προς τα πρόσωπα για τα κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά έγινε και μια πρώτη κουβέντα για τη Στρατηγική Ατζέντα, για τους άξονες αυτούς, μήπως έχουμε κατασταλάξει στα χαρτοφυλάκια, στους τομείς που εμείς θα διεκδικήσουμε για τον επόμενο Επίτροπο στην Κομισιόν; Ευχαριστώ πολύ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα σας απαντήσω γι’ αυτό το θέμα, κ. Μουρελάτο, καθώς το πρώτο το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλιστεί, όπως σας είπα, η εκλογή της κας von der Leyen από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η κατανομή των χαρτοφυλακίων είναι αρμοδιότητα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα θα επιδιώξει σίγουρα ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε για ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σοφία Φασουλάκη (OPEN): Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αν ενημερώσατε τους ομολόγους σας για το θέμα της απόφασης της παραμονής στη φυλακή του Φρέντι Μπελέρη και αν αυτό δημιουργεί πια προσκόμματα για το θέμα της ορκωμοσίας του. Είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής πια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα αυτό στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το κάναμε γιατί ήταν παρούσα η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η κα Metsola. Κοιτάξτε, θεωρώ αυτονόητο, αν θέλετε, ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα βρεθεί στο Στρασβούργο να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής και προφανώς θα συμμετέχει και στην εξαιρετικά κρίσιμη ψηφοφορία για την επιλογή της επόμενης Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν θα πω κάτι παραπάνω, αλλά θεωρώ απολύτως λογικό και αυτονόητο ότι αυτό θα συμβεί.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ACTION 24): Κύριε Πρόεδρε, πληροφορούμαστε βέβαια ότι η συζήτηση μέσα δεν ήταν εύκολη. Υπήρξε μάλιστα μια προσπάθεια από την πλευρά της Γαλλίας και της Γερμανίας να αλλάξουν αρχικές διατυπώσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν προσυμφωνηθεί και σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων. Ποιές ήταν οι αλλαγές που επιχείρησαν να κάνουν και, δευτερευόντως, ποια ήταν η δική μας αντίδραση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράγματι, θα σας έλεγα ότι κάπως αιφνιδιαστικά η Γαλλία και η Γερμανία κατέθεσαν ένα κείμενο τροποποιήσεων ως προς τη Στρατηγική Ατζέντα, σημαντικών τροποποιήσεων, σε πολλά επίπεδα. Δεν έγινε δεκτό το κείμενο αυτό, υπήρξαν τελικά κάποιες ελάχιστες αλλαγές. Και δεν έγινε δεκτό για τον πολύ απλό λόγο ότι το κείμενο αυτό της Στρατηγικής Ατζέντας είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων, ήταν αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης πολλών μηνών και νομίζω ότι δεν θα ήταν δόκιμο την τελευταία στιγμή και εν είδει αιφνιδιασμού να δεχτούμε τέτοιου είδους αλλαγές, κάποιες από τις οποίες ήταν θα έλεγα και εξαιρετικά ουσιαστικές, χωρίς να έχουν συζητηθεί εκτενώς σε κάποιο άλλο επίπεδο.

Οπότε, τελικά νομίζω αντελήφθησαν και ο Γερμανός Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος ότι δεν θα είχε πολύ νόημα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, οπότε ουσιαστικά το κείμενο της Στρατηγικής Ατζέντας παρέμεινε πρακτικά το ίδιο -ελάχιστες αλλαγές- με αυτό το οποίο είχε συμφωνηθεί στο Coreper.

Δημήτρης Γκάτσιος (ΕΡΤ): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν συζητήσατε με τους υπόλοιπους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις απειλές που δέχεται η Κύπρος από τη Χεζμπολάχ και τι ακριβώς περιελάμβαναν αυτές οι συζητήσεις, τι υπάρχει, αν αυτό αποτυπώνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, το θέμα τέθηκε και από τον Κύπριο Πρόεδρο. Νομίζω ότι υπήρξε ενημέρωση και, θα έλεγα, μια αποτύπωση ότι δεν είναι δυνατόν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να απειλούνται, να εκβιάζονται κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γίνονται εν δυνάμει στόχοι περιφερειακών συγκρούσεων.

Θέλω να τονίσω επίσης ότι υπήρξε μια συζήτηση αρκετά εκτεταμένη για τα θέματα που αφορούν συνολικά τη Μέση Ανατολή και πιστεύω ότι το κείμενο των συμπερασμάτων, όπως υιοθετήθηκε, κινείται πέρα από τα συμπεράσματα τα οποία ήδη έχουμε υιοθετήσει, ως προς την ανάγκη κυρίως να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση, να υπάρξει άμεση εκεχειρία στη Γάζα, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για την πιθανότητα επέκτασης του μετώπου προς τον βορρά, προς τον Λίβανο, ένα σενάριο το οποίο πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση.



Με 0,5% προηγείται του Ανδρουλάκη το παρατράγουδο Δούκας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

 



Ξεκινάμε με το ότι κανένας από αυτούς που θέλουν να γίνουν αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ μπορούν να κερδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί όπως είναι προφανές υπάρχει μεγάλο έλλειμα σοβαρότητα στο ΠΑΣΟΚ και στην αντιπολίτευση γενικότερα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που απάντησαν δηλαδή το 38% απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο (18,3%) με αρκετό «αέρα» σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, μετά τον Χ. Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Π. Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης (7,4%).



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC, εφτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα «στάσιμα» ποσοστά στις ευρωεκλογές, αλλά το παρατράγουδο Χάρης Δούκας δεν έχει μεγάλα ποσοστά.

Με βραχεία κεφαλή προηγείται το παρατράγουδο και λόγω διαμαρτυρίας δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. 

Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση. 

Η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), που υποστηρίζει παρατράδουδο αδιαφορώντας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά ευτυχώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. 

Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς παρ’ ότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.









"Χαστούκι" Ραγκούση σε Κασσελάκη : Αν είχε δείξει τον πολιτικό του εαυτό, δεν θα είχε εκλεγεί

 


Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιλογές που έχει κάνει έως τώρα εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης που είναι ένας από τους 87 που υπέγραψαν την επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση των οργάνων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από τις εκλογές δεν είχε αποκαλύψει τα πραγματικά του πιστεύω. Όσοι τον ψήφισαν, δεν είχαν την πραγματική του εικόνα». Πρόσθεσε πως «αν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα έπαιρνε ούτε τις μισές ψήφους».

«Εάν ο κ. Κασσελάκης είχε γνωστοποιήσει πριν την εκλογή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα πραγματικά του πιστεύω και αν είχε δείξει τον πολιτικό του εαυτό, πιστεύω ότι δεν θα είχε εκλεγεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Όσοι τον ψήφισαν, δεν είχαν την πραγματική του εικόνα». «Αν ανοίξει θέμα ηγεσίας, θα δούμε όλα τα δεδομένα… Αν πάμε σε εκλογές, θα πάρει τις μισές ψήφους από όσες είχε πάρει», είπε και στη συνέχεια, δήλωσε: «Αν συνεχίσει, θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών».

Ο Ραγκούσης υπογράμμισε πως για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσον αφορά τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, «βασική ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης».




To Associated Press αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία με το ανύπαρκτο κράτος Δικαίου.

 


Ακόμη ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία αναφορικά με το υποτιθέμενο κράτος Δικαίου.

Το Associated Press εστιάζει στην υπόθεση Μπελέρη, το χρονικό της καταδίκης του σε δύο χρόνια φυλάκισης, αλλά και στο οικονομικό ενδιαφέρον γύρω από την αλβανική ριβιέρα, φιλοξενώντας, παράλληλα, δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Ένα κελί αλβανικής φυλακής δεν θα ήταν και πολύ δημοφιλές ανάμεσα στις επιλογές κάποιου για μια επιτυχημένη εκστρατεία εκλογής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Φρέντης Μπελέρης, μέλος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, δεν είχε άλλη επιλογή. Πέρυσι, εξελέγη δήμαρχος μιας πόλης στη νότια Αλβανία – υποψήφιος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση – αλλά έχασε το αξίωμά του και τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών για εξαγορά ψήφων σε εκείνες τις εκλογές», υπογραμμίζει το διεθνές πρακτορείο.

Ο Φρέντης Μπελέρης δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη από τη φυλακή στο Associated Press ότι «ξέρω ότι (η εκλογή μου) θα βοηθήσει να χυθεί φως σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αλβανία, το οποίο είναι το κράτος δικαίου».

«Εδώ, η δικαιοσύνη είναι το μακρύ χέρι της πολιτικής», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο – έλλειψη σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, όπως το δικαίωμα στην ιδιοκτησία … και στο να κυβερνάται από τους ανθρώπους που εκλέγει», υπογραμμίζει ο εκλεγμένος πλέον Ευρωβουλευτής.

Το Associated Press τονίζει ότι τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου απολαμβάνουν νομική ασυλία από τη δίωξη εντός της ΕΕ των 27 κρατών, ακόμη και για φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την εκλογή τους. Όμως η Αλβανία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Η Αθήνα χαρακτήρισε την κράτηση και τη δίκη του Μπελέρη ως πολιτικά υποκινούμενες και άφησε να εννοηθεί ότι οι προοπτικές ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ πλήττονται. Η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη περιπλέκεται από την εύθραυστη πολιτική των Βαλκανίων, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τις διαφορές ιδιοκτησίας σε μια προνομιακή παράκτια έκταση της Αλβανικής Ριβιέρας, του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της χώρας.

“Δεν είχα καμία αρχική πρόθεση να μπω στην πολιτική στην Ελλάδα, το έκανα λόγω της ανάγκης να αναδείξω αυτό το τεράστιο πρόβλημα”, δήλωσε ο Μπελέρης.

Ο Μπελέρης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ο Ράμα τον στοχοποίησε για να διατηρήσει τον έλεγχο της Χιμάρας και ότι οι δικαστές αγνόησαν στοιχεία υπέρ του. Αλβανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν σθεναρά τους ισχυρισμούς του, επικαλούμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η δικαστική διαφθορά μαστίζει εδώ και καιρό τη μετακομμουνιστική Αλβανία. Το σύστημα υποβλήθηκε πρόσφατα σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, μετά από πιέσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ για την εξάλειψη της δωροδοκίας και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστών από την πολιτική.

Τον Μάρτιο, Αλβανοί αξιωματούχοι συνέλαβαν τον κύριο αντίπαλο του Μπελέρη, τον Jorgo Goro, ο οποίος είχε διοριστεί εκτελών χρέη δημάρχου της Χιμάρας μετά την υπόθεση εξαγοράς ψήφων. Ο Γκόρο κατηγορήθηκε ότι φέρεται να πλαστογράφησε έγγραφα για να αποκτήσει τοπική γη για έναν πρώην βουλευτή που σχεδίαζε ένα τουριστικό θέρετρο.

Ο Μπελέρης δήλωσε ότι πιστεύει ότι στην καρδιά της υπόθεσής του βρίσκονται «τεράστια οικονομικά συμφέροντα όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη», όπως είπε.

«Αλλά είναι επίσης ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν θέλει ο τοπικός (εθνικός) ελληνικός πληθυσμός να μοιραστεί αυτή την ευημερία. Αυτό αποτελεί άμεση παραβίαση των ανθρωπίνων και μειονοτικών μας δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε σθεναρά τον Μπελέρη, δίνοντάς του μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μπελέρης κέρδισε περίπου 235.000 ψήφους, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ των επτά ευρωβουλευτών που εξέλεξε το κόμμα.

Η κίνηση του Μητσοτάκη ήρθε, καθώς η ΝΔ αγωνίζεται να ανακόψει τη διαρροή ψήφων από την παραδοσιακή συντηρητική της βάση προς μικρά ακροδεξιά κόμματα, όπως τονίζει το Associated Press.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή της ΕΕ έχει αντιμετωπίσει το θέμα του Μπελέρη ως διμερή διαφορά. Οι ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησαν το 2022 και αναμένεται να διαρκέσουν χρόνια.

“Νομίζω ότι η Αλβανία πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αργά ή γρήγορα, αλλά … με τους κανόνες και το κράτος δικαίου που αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα”, δήλωσε ο Μπελέρης.

Η ποινή του Μπελέρη λήγει στα μέσα Οκτωβρίου. Αν δεν αποφυλακιστεί πρόωρα, δεν θα συμμετάσχει με τους άλλους 704 βουλευτές στο κοινοβούλιο που εδρεύει στο Στρασβούργο κατά την πρώτη του συνεδρίαση στις 16 Ιουλίου. Θα μπορούσε, ωστόσο, να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης -έχει ήδη πραγματοποιήσει τέτοιες συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές- μετά από άδεια των αρχών της φυλακής.



Δύο υπέργηροι υποψήφιοι πρόεδροι ξεφτιλίστηκαν και ξεφτίλισαν τις ΗΠΑ στα μάτια του κόσμου

 



Ο ένας στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ και ο άλλος ένας επικίνδυνος τρελός και παθολογικά ψεύτης, ποιον διαλέγεις; Εάν είσαι σοβαρός κανένα από τους δύο, ειδικά όταν είσαι υπερδύναμη και θέλεις σοβαρούς ανθρώπους να σε εκπροσωπούν.

Και αναρωτιόμαστε όλοι, οι ΗΠΑ δεν έχουν ηγέτες για υποψήφιους; Δύο υπέργηροι είναι οι μόνες επιλογές;

Χωρίς να ανταλλάξουν χειραψία, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ αναμετρήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα) στην πρώτη τους τηλεμαχία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν σε πολλά θέματα: για την οικονομία, το μεταναστευτικό και τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, και ο ένας έχανε τα λόγια του με τον άλλο να επιδίδεται σε ψέματα.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος κάποια στιγμή φάνηκε να χάνει τον ειρμό της σκέψης του. Ωστόσο, στη συνέχεια παρουσιάστηκε πιο συγκροτημένος και εξαπέλυσε συχνά επιθέσεις στον αντίπαλό του, που έλεγε συνέχεια ασύστολα ψέματα. 

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Τραμπ για τον ρόλο του στην αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στην άμβλωση, καθώς και ότι «ψεύδεται» σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική κρίση και τη σύνδεσή της με την εγκληματικότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνοντας και πάλι το πόσο επικίνδυνος είναι για τις ΗΠΑ, απέφυγε πάντως να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είπε ότι θα δεχθεί το αποτέλεσμα «εάν οι εκλογές είναι δίκαιες».

«Αμφιβάλλω πως θα το αποδεχθείς», σχολίασε αργότερα ο Τζο Μπάιντεν, επειδή «είσαι τόσο κλαψιάρης», υπενθυμίζοντας πως ο προκάτοχός του δεν είχε παραδεχθεί την ήττα του στις προηγούμενες εκλογές.

Ένα δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ έχει προγραμματιστεί στο δίκτυο ABC, την 10η Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.





Ιρακινός βίασε και σκότωσε 16χρονη ομοεθνή του πριν βυθιστεί το πλοιάριο που τους μετέφερε στην Ευρώπη

 


Ένας λαθρομετανάστης από το Ιράκ συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία ότι βίασε και σκότωσε μια 16χρονη επίσης από το Ιράκ πάνω στο πλοίο που τους μετέφερε στην Ευρώπη πριν αυτό βυθιστεί.

Το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα της κοπέλας, η οποία κατάφερε να επιζήσει από το ναυάγιο που συνέβη στις 17 Ιουνίου, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά από τις ακτές της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας και χάρη και στη μαρτυρία της μητέρας και άλλων επιζώντων, οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη ενός άνδρα 27 ετών που επιτέθηκε στη 16χρονη Ιρακινή και τη σκότωσε, αφού τη βίασε.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ξέσπασε την οργή του στην 16χρονη όταν πνίγηκαν η γυναίκα και η κόρη του, μόλις η βάρκα τους έπιασε φωτιά και ανατράπηκε. Βίασε την κοπέλα και στη συνέχεια προκάλεσε τον θάνατό της από ασφυξία.

Από το ναυάγιο του πλοίου, που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, επέζησαν 11 μετανάστες. Τα εξακριβωμένα θύματα είναι 36, εκ των οποίων 15 ανήλικοι, 8 άνδρες και 7 γυναίκες, ενώ υπάρχουν ακόμα πάνω από 20 αγνοούμενοι.

Η μαρτυρία της μητέρας του θύματος, όπως κι άλλων προσώπων, σύντομα οδήγησαν τις ιταλικές αρχές στα ίχνη του άνδρα που πλέον έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση μέχρι να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.



Εργαζόμενοι της «Αυγής» : Ψεύτης ο Στέφανος Κασσελάκης

 



Μιλώντας ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM 91.5 της Νέας Υόρκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρθηκε να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Αυγή στους εργαζομένους της, ώστε να εκδίδουν εκείνοι την εφημερίδα, αλλά η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση!

Η συνέλευση εργαζομένων της «Αυγής» ωστόσο βγάζει ψεύτη τον Στέφανο Κασσελάκη, λες και είναι το μόνο ψέμα που έχει πει. 

«Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν μας έγινε σχετική πρόταση από τη Διοίκηση και ουδέποτε μπήκαμε σε μία τέτοια συζήτηση», αναφέρουν σε post τους στη σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο facebook. Και συνεχίζουν: «Επιπλέον, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρά τις διαδοχικές εκκλήσεις μας για συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχέση με το μέλλον της εφημερίδας -ήδη μήνες πριν από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο- εκείνος ουδέποτε ανταποκρίθηκε».

Εκτός αν και ο κ. Κασσελάκης θεωρεί πρόταση αυτό που πέταξε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Μανώλης Καπνισάκης σε μία συνάντησή του με τους εργαζόμενους της εφημερίδας, κάτι του τύπου «αν θέλετε την εφημερίδα πάρτε την εσείς».



Υπουργός Άμυνας : Θα αποκτήσουμε 20 αεροσκάφη F-35

 



Ενημέρωση για τα δύο βασικά αμυντικά προγράμματα της επόμενης περιόδου παρείχε ο υπουργός Άμυνας στα μέλη της επιτροπής εξοπλιστικών της Βουλής.

Κατά την απόρρητη συνεδρίαση ο υπουργός έδωσε τις λεπτομέρειες για την αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τη ναυπήγηση των φρεγατών Constellation. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για την νέα αγορά ενώ το πρόγραμμα απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός άμυνας δήλωσε τα εξής: «είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ 2 σημαντικά κεφάλαια της ατζέντας 2030. Την απόκτηση 20 αεροσκαφών F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή. Σημαντικό όπλο που θα δώσει μεγάλη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία και θα διασφαλίσει την δυνατότητα αποτροπής οποιαδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε και αν προέρχεται».

«Ενημέρωσα επίσης για τη διερεύνηση της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ναυπήγησης στην Ελλάδα της φρεγάτας Constellation της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε τη ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το πολεμικό ναυτικό. Θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belharra που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα. Θέλω να δηλώσω την μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε» πρόσθεσε.



Λυκουρέζος: Κακώς ασκήθηκε στον Λύτρα δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη

 



Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη και τόνισε ότι η παρέμβαση του Αρείου Πάγου ήταν άστοχη.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον ΑΝΤ1: 

«Αυτές τις ημέρες διάβασα με πολλή προσοχή την ιατροδικαστική έκθεση κι όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο είτε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι έχω να κάνω -πιστεύω- μία σοβαρή επισήμανση. Εδώ ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική σωματική σκοπούμενη βλάβη. Θέλω να πω και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη και ο κόσμος δεν το ξέρουν» και ανέλυσε το άρθρο 310 του ποινικού κώδικα λέγοντας πως, σύμφωνα με αυτό «η βαριά σωματική βλάβη υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακρόχρονη αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αναπηρία ή μόνιμη παραμόρφωση ή τον εμπόδισε σημαντικά να χρησιμοποιεί για πολύ χρόνο το σώμα ή τη διάνοιά του. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Αλλιώς έχουμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη».

«Έχω την εντύπωση ότι η δίωξη για κακούργημα είναι εσφαλμένη. Δε μπορώ όμως να ξέρω το γιατί. Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη» τόνισε ξανά λίγο αργότερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.



Προκαλεί και πάλι το παρατράγουδο των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Θυμήθηκε τώρα τους... Μακεδόνες του Αιγαίου


 

Μετά την ορκωμοσία στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το παρατράγουδο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα παραβιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών περνάει πλέον και στην έμπρακτη επαναφορά του «μακεδονικού» αλυτρωτισμου με την υποστήριξη της στους «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Το νούμερο τον Σκοπίων Σιλιάνοφσκα σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της χώρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον δήθεν «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου». 

Τόνισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί» προσθέτοντας ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Η Σιλιανφσκα εκανε σχετική ανάρτηση και στον λογαριασμό που διατηρεί στο «Χ» όπου δηλώνει προκλητικά «Πρόεδρος της Μακεδονίας» σε μια κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Η συναντηση εγινε ενοψει των εκδηλώσεων αλυτρωτισμου που γίνονται κάθε χρονο στις 30 Ιουνιου για την επέτειο του δήθεν «διωγμού των Αιγαιατών Μακεδόνων» από την «Μακεδονια του Αιγαίου»

Υπενθυμίζεται ότι και η ανακίνηση αλυτρωτισμου και η έγερση εστω και εμμέσως θεμάτων μειονότητας εκατέρωθεν των συνόρων συνιστά παραβίαση των ειδικών προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις σοβαρές όχι μόνο ανακοινώσεις.



Αντιεξουσιαστές αλωνίζουν φτιάχνουν τρομοκρατικές ομάδες και θέλουν νεκρούς αστυνομικούς

 


Η καταδρομική επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου με μολότοφ, δείχνει ότι οι ομάδες των αντιεξουσιαστών αλωνίζουν χωρίς κανένα φόβο, και σε αυτό φταίει η πολιτεία που τους έχει δώσει το δικαίωμα να χτυπάνε όποτε θέλουν με μολότοφ και μετά να εξαφανίζονται χωρίς ούτε μία προσαγωγή.

Αυτή η άμυνα απλά των αστυνομικών απέναντι σε ομάδες σκληρών κακοποιών όπως οι αντιεξουσιαστές, τους αποθρασύνει περισσότερο και τα αποτελέσματα εάν δεν πάρει μέτρα η πολιτεία δεν θα είναι μόνο τραυματίες, αλλά και νεκροί γιατί αυτός είναι ο στόχος. 

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιτελείς της Κατεχάκη και στην Αντιτρομοκρατική, η καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων, η οποία χαρακτηρίζεται δολοφονική, έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού ο 42χρονος αστυνομικός που φύλαγε το σπίτι της προέδρου.

Πρόκειται για ένα χτύπημα υψηλού συμβολισμού και πολύ καλά προσχεδιασμένο, και αυτό δείχνει ότι η αστυνομία δεν λειτουργεί σε όλα σωστά, έχοντας ευθύνη για την ανεξέλεγκτη δράση των αντιεξουσιαστών.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας, που έχουν αναλάβει τις έρευνες της εν λόγω τρομοκρατικής ενέργειας, εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν άτομα που ανήκουν σε πυρήνες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τη δικογραφία που σχηματίζεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη.

Είναι τέτοιο το θράσος των αντιεξουσιαστών που παρά το βαρύ κατηγορητήριο που τους περιμένει και για να δείξουν ισχύ στους συντρόφους τους, να δημοσιευθεί κάποιου είδους προκήρυξη.

Όπως λέει η ΕΛ.ΑΣ. ομάδα κρούσης ήταν μεταξύ 5 και 7 ατόμων που έφτασαν με τα πόδια, δίνοντας «ραντεβού» ίσως σε πάρκο που απέχει μόλις μερικά μέτρα, δείχνοντας ότι κανένας δεν είναι ασφαλής την νύχτα ούτε οι περιοχές που είναι σπίτια στόχων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα.

Ήδη, τα εμπειρότατα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που φαίνονται κινήσεις των κουκουλοφόρων, ενώ θεωρείται βέβαιο πως είχε γίνει νωρίτερα κατόπτευση του χώρου.

Πάντως άλλη μία σύλληψη ομάδας αντιεξουσιαστών που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες δεν λύνει το θέμα. Πρέπει να σπάσει το απόστημα των Εξαρχείων και να διαλύσει η πολιτεία αυτά τα επικίνδυνα παρακμιακά στοιχεία, χωρίς να κάνει μόνο άμυνα σε κάθε επίθεση τους.



Οι οικογένεια Κασσελάκη θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα τους αμολώντας και τον αδελφό του Στέφανου

 



Οι οικογένεια Κασσελάκη νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός του και τον διεκδικούν μετά μανίας.

Στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ αμόλησαν και τον επίσης χθεσινό αδελφό του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιτέθηκε στους 87 (βουλευτές και στελέχη του κόμματος) μετά την επιστολή- εξέγερσή τους απέναντι στις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος.  

Η επιστολή των 87 δείχνει την στραβή γραμμή που έχει πάρει το κόμμα με τον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη και την οικογένεια του που θέλει να κάνει κουμάντο ξεκάθαρα και απολύει κόσμο που δεν τους αρέσει, κλείνει εφημερίδες κτλπ.

Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλος ένας χθεσινός τους έλειπε και εμφανίστηκε επιτιθέμενος σε ιστορικά στελέχη χρόνων στην αριστερά ο αδελφός του Στέφανου, Στέλιος Κασσελάκης σχολιάζοντας ανάρτηση του υποστηρικτή του αδελφού του Νίκου Μωραϊτη καταλογίζοντας στους 87 ότι επιδιώκουν σύμπλευση με συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα, αφού «έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κόμματα, άρα και το σωστό».

Η απάντηση του Στέλιου Κασσελάκη ήρθε κάτω από την ανάρτηση Μωραϊτη που κατηγορούσε τους 87 για πραξικόπημα, γράφοντας: 

«Το «πραξικόπημα του Συνεδρίου» απέτυχε.

Τώρα έχουμε το «πραξικόπημα των με 87».

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι ο Κασσελάκης πάλευε μόνος του στις Ευρωεκλογές, με καμιά δεκαριά ανθρώπους. Οι άλλοι απλώς περίμεναν ένα κακό αποτέλεσμα για να βάλουν την υπογραφή τους».

Ο Στέλιος Κασσελάκης απάντησε υπερασπιζόμενος τις επιλογές του αδελφού του: 

Στέφανος: Θέλω Διαφάνεια και κανένα συμφέρον στην επιβίωση του κόμματος, έτσι ώστε να υπηρετούμαι το συμφέρον της βάσης και όχι των λίγων

«87»: Θελουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα. Έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κομματα άρα και το σωστό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Στέλιος Κασσελάκης κατέβασε την ανάρτησή του και γελάει ο κόσμος μαζί τους.