Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Προκαλεί και πάλι το παρατράγουδο των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Θυμήθηκε τώρα τους... Μακεδόνες του Αιγαίου


 

Μετά την ορκωμοσία στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το παρατράγουδο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα παραβιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών περνάει πλέον και στην έμπρακτη επαναφορά του «μακεδονικού» αλυτρωτισμου με την υποστήριξη της στους «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Το νούμερο τον Σκοπίων Σιλιάνοφσκα σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της χώρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον δήθεν «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου». 

Τόνισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί» προσθέτοντας ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Η Σιλιανφσκα εκανε σχετική ανάρτηση και στον λογαριασμό που διατηρεί στο «Χ» όπου δηλώνει προκλητικά «Πρόεδρος της Μακεδονίας» σε μια κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Η συναντηση εγινε ενοψει των εκδηλώσεων αλυτρωτισμου που γίνονται κάθε χρονο στις 30 Ιουνιου για την επέτειο του δήθεν «διωγμού των Αιγαιατών Μακεδόνων» από την «Μακεδονια του Αιγαίου»

Υπενθυμίζεται ότι και η ανακίνηση αλυτρωτισμου και η έγερση εστω και εμμέσως θεμάτων μειονότητας εκατέρωθεν των συνόρων συνιστά παραβίαση των ειδικών προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις σοβαρές όχι μόνο ανακοινώσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου