Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Τελικά πόσο λίγος είναι ο Αλέξη Τσίπρας που δεν μπορείς να "τελειώσει" τον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη

 



Και μόνο αυτό που λέει συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης "ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" θα έπρεπε να έχει ανεβάσει στα κάγκελα τον Αλαβάνο τον Κωνσταντόπουλο και όλα τα ιστορικά στελέχη του Συνασπισμού και της αριστεράς.

Ένας σοβαρός πρώην πρόεδρος που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός όπως ο Αλέξη Τσίπρας θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκαθήλωσης του τουρίστα τυχοδιώκτη που είδε φως και μπήκε θέλοντας να αλώσει ένα στημένο κόμμα προς όφελος του.

Αντίθετα μοιάζει ανίκανος να τα βάλει με ένα τίποτα που θέλει να γίνει κάτι χρησιμοποιώντας ένα στημένο κόμμα που είχε ιστορικά στελέχη της αριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται συνέχεια και ανοικτά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγορεί για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χάνει μέρα που να μην τον αποδομήσει ξεφτιλίζοντας τον.

Η φρουρά Τσίπρα δείχνει τα δόντια της στο στρατόπεδο των νεοπροεδρικών, που επιστρατεύει το φόβητρο της προσφυγής στη βάση και συλλογή διαδικτυακών υπογραφών.

Το κείμενο των 87 μελών της ΚΕ, εκ των οποίων 7 είναι βουλευτές, και το οποίο άρχισε να διακινείται μεταξύ των στελεχών του κόμματος τα τελευταία 24ωρα, ήταν ένα πρώτο ηχηρό προμήνυμα στην ηγεσία για τα όσα θα ακολουθήσουν στις δύο συνεδριάσεις οργάνων που έχει μπροστά του ο κ. Κασσελάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Οι 87 απαντούν ότι οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, μετά από μήνες αδράνειας, έγιναν μόνο όταν έγινε γνωστή η διακίνηση του εγγράφου και η συλλογή υπογραφών.

Για τους αμφισβητίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ η άρνηση του κ. Κασσελάκη να δει την πραγματικότητα ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», δεν οφείλεται σε τίποτε άλλο πέρα από το ότι, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στο τιμόνι της Κουμουνδούρου, έτσι και σήμερα το μόνο αφήγημα που υπάρχει είναι αυτό του εσωτερικού εχθρού, ακριβώς γιατί απουσιάζει η πολιτική πρόταση και αντί να αθροίζει αφαιρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις και στελέχη.

Το κλίμα πολώνεται σε σημείο διχασμού και όσοι μάλιστα πρωτοστατούν στη στήριξη του τυχοδιώκτη Κασσελάκη σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση μιλούν για «πραξικόπημα των 87».

Οι φίλοι του Στέφανου Κασσελάκη άνοιξαν ειδική πλατφόρμα στήριξης του κ. Κασσελάκη και μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές αντί της συλλογής υπογραφών από πολιτικά στελέχη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Το εγχείρημα παραπέμπει ευθέως σε εκλογική αναμέτρηση από τη βάση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ένα «χαρτί» που βρίσκεται ήδη από πριν τις εκλογές στο τραπέζι από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που θέτουν τώρα πολλοί είναι αν μπορούν οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη να μαζέψουν 75.000 υπογραφές, όσες ψήφους δηλαδή πήρε για να εκλεγεί πρόεδρος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα πάντως οι φίλοι Κασσελάκη είχαν μαζέψει μόλις 2.465 υπογραφές.

Συμβολικός ο αριθμός των 7 βουλευτών είναι καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη, καθώς με μόλις 6 λιγότερους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον λόγο αυτόν δεν επιδιώχθηκε υπογράψουν το κείμενο ακόμη 4 βουλευτές, αν και συμφωνούσαν με το κείμενο.

Στους 7 φανερούς αν προστεθούν αυτοί οι 4, τότε συνολικά μιλάμε για 11 βουλευτές, όσοι ακριβώς έφυγαν μετά τις δύο διασπάσεις και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Η φρουρά Τσίπρα πάντως δεν δείχνει να βιάζεται να σηκώσει κανένα γάντι και ξεκαθαρίζουν ότι κανείς δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στους 7 βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο των 87, και όλοι αναρωτιούνται είναι ικανός ο Αλέξης Τσίπρας να διώξει ένα θρασύτατο τυχοδιώκτη που θεωρεί δικό του τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αναμένουμε!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου