Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Το Spiegel ζητάει «συγγνώμη» για τη «νεκρή Μαρία» του Έβρου που έστησαν ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκία και ΜΚΟ για να διασύρουν την Ελλάδα

 


Το γερμανικό περιοδικό σε εκτενές του δημοσίευμα αναγνωρίζει πως έκανε λάθος όσον αφορά την υπόθεση και επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας».

Αυτό δείχνει το πόσο βρώμικα κινήθηκαν σε βάρος της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ που διώκονται για κακούργημα, δήθεν διασώστες που κονομάνε από τους μετανάστες, και ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ εντόσ και εκτός Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε οι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό!!!!!

Συγγνώμη για την περίπτωση της «πεντάχρονης Μαρίας» η οποία σύμφωνα με το Spiegel, έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Εβρού, ζητά το γερμανικό περιοδικό δημοσιεύοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση και τα συμπέρασμα που προέκυψαν μετά από εκτενή έρευνα. 

«Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοδίευμα.

Επίσης, το Spiegel σημειώνει ότι «εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν».

Ολόκληρο το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού:

Το καλοκαίρι του 2022 το Spiegel δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τρία δημοσίευμα που αφορούσαν την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνο-τουρκικό συνοριακό ποταμό Έβρο. Υπήρξε και podcast για το θέμα. Η κατηγορία που διατυπωνόταν στα ρεπορτάζ ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν βοήθησε τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, παρόλο που είχε την υποχρέωση να το κάνει. Συνεπεία της μη παρασχεθείσας βοήθειας πέθανε ένα πεντάχρονο κορίτσι. Το Siegel είδε στο κορίτσι αυτό ένα πρόσωπο-σύμβολο του πόνου των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και αντιστοίχως το παρουσίασε στα δημοσιεύματά του.

Ο δήθεν θάνατος της Μαρίας, για τον οποίο έγραψαν και άλλα ΜΜΕ, οδήγησε σε μια ευρεία συζήτηση στην ελληνική κοινή γνώμη. Πολλοί είδαν αποκλίσεις. Ένας αναγνώστης επικοινώνησε ακόμα και το γραφείο του περιοδικού που ερευνά τυχόν παρατυπίες και ακόμα και ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, απέστειλε στην αρχισυνταξία του Spiegel στις 19 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας αυτών των δημοσιευμάτων, μια επιστολή στην οποία αναφέρει ότι οι μετανάστες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, δεν υπήρξε ποτέ νεκρό παιδί.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη επικριτικές επιστολές, το αρμόδιο γραφείο μας εξέτασε ακόμα πιο προσεκτικά τα δημοσιεύματα. Όταν και στους συναδέλφους εντάθηκαν οι αμφιβολίες για τον τρόπο που είχαν περιγραφεί ως εκείνη την ώρα τα όσα συνέβησαν, αποσύραμε προσωρινά από την ιστοσελίδα μας τα άρθρα και το podcast. Με τη σημείωση ότι θα εξετάσουμε τα δημοσιεύματά μας και θα αποφασίσουμε μετά το πέρας των ερευνών αν θα τα δημοσιεύσουμε εκ νέου, εφόσον χρειαστεί, σε διορθωμένη και επικαιροποιημένη μορφή.

Αυτόν τον τρόπο χειρισμού των υποδείξεων περί λάθους τον έχουμε κατοχυρώσει στα πρότυπά μας και εμμένουμε σε αυτόν. Το αρμόδιο γραφείο αξιολόγησε πολλά εσωτερικά έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες με μεταδεδομένα, πρωτόκολλα συνομιλιών, e-mails, αρχεία audio, δορυφορικές λήψεις και άλλα έγγραφα, μίλησε με πολλούς εμπλεκομένους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι κάναμε λάθη. Επιπλέον, μια ομάδα δημοσιογράφων του Spiegel ξεκίνησε πάλι την έρευνα για να ανασυνθέσει την ιστορία των προσφύγων. Λόγω του ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες οι αρχές της προστασίας των πληροφοριοδοτών και των πηγών και επειδή έχουμε την υποχρέωση να φροντίσουμε τους συνεργάτες μας, μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε μόνο σε περιορισμένο βαθμό τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, που εν μέρει βασίζεται στην αξιολόγηση εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ αρθρογράφων και πληροφοριοδοτών. Αποτελούν όμως αντικείμενο εσωτερικής επεξεργασίας.




Ο δικτάτορας Πούτιν εξολοθρεύει έναν έναν τους εκπροσώπους της Ελίτ και πρώην φίλους του

 



Ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα του Βλαντίμιρ Πούτιν για εξερεύνηση του Διαστήματος από τη Ρωσία πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο Βλαντίμιρ Νεστέροφ είναι το τελευταίο θύμα της ελίτ της Ρωσίας που έφυγε από τη ζωή το 2022 και ο τέταρτος αξιωματούχος που αναφέρθηκε νεκρός μέσα σε λίγες μέρες.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του νέου «καλύτερο πυραύλου του κόσμου», Angara, και ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής του Κέντρου Khrunichev, το οποίο ο Πούτιν ήλπιζε ότι θα ηγούνταν της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της Ρωσίας στο φεγγάρι.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι από το 2014 ο Νεστέροφ υφίστατο συνεχώς καταγγελίες για απάτη και υπεξαίρεση. Μάλιστα, οι ρωσικές αρχές τον είχαν κατηγορήσει ότι είχε βάλει στην τσέπη του πάνω από 57.000.000 λίρες και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας. Η αιτία θανάτου του Νεστέροφ δεν έχει αποκαλυφθεί.

Αναρίθμητα τα θύματα της ρωσικής ελίτ -Φήμες ότι ο Πούτιν «ξεκαθαρίζει» τον κύκλο του

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πέθανε απροσδόκητα και ο Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, ο 65χρονος γενικός διευθυντής των Ναυπηγείων Admiralty, υπεύθυνος για την κατασκευή νέων υποβρυχίων, οπλισμένων με τους θανατηφόρους πυραύλους Kalibr.

Επιπλέον, ανήμερα τα Χριστούγεννα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Αλεξέι Μασλόφ, ο 69χρονος πρώην διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενούς δεσμούς με την Ουκρανία. Ο Μασλόφ διετέλεσε γενικός διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων μεταξύ 2004 και 2008.

Ομοίως, ο 65χρονος Ρώσος μεγιστάνας και βουλευτής, Πάβελ Αντόφ, έπεσε από το παράθυρο ξενοδοχείου στην Ινδία, σε μια ακόμα υπόθεση που έχει προκαλέσει υποψίες. Τον Ιούνιο, ο Αντόφ επέκρινε τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, κάνοντας λόγο για ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς αμάχους.

Εφέτος, τουλάχιστον 10 Ρώσοι ολιγάρχες και επικριτές του πολέμου στην Ουκρανία πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, εν μέσω υποθέσεων πως ο Πούτιν «ξεκαθαρίζει» τον στενό του κύκλο.


Πηγή



Ακροαριστερή επίθεση συντρόφων στο γραφείο της βουλευτού Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου, στην Πάτρα

 



Το γράφουμε, και θα το γράφουμε συνέχεια, μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι, η ακροαριστερά είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, και οι ακροαριστεροί όπως οι αντιεξουσιαστές είναι σύντροφοι και μέλη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακροαριστεροί σύντροφοι, επιτέθηκαν στο γραφείο της βουλευτού της ΝΔ στην Αχαΐα, Χριστίνας Αλεξοπούλου, στην Πάτρα.

Οι ακροαριστεροί κακοποιοί πέταξαν κόκκινες μπογιές και τρικάκια στην πόρτα του γραφείου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flamis, η Χριστίνα Αλεξοπούλου ειδοποιήθηκε και έφθασε λίγο αργότερα στο γραφείο της.

Είναι η δεύτερη φορά που το γραφείο της βουλευτού της ΝΔ δέχεται επίθεση. Στα τρικάκια έγραφαν συνθήματα για τον αναρχικό απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζεται: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στο Γραφείο της Βουλευτού Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου. Όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι, οι μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».





Δεν μαζεύονται τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων - Δένδιας : Δεν θ' ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας

 



Την πεποίθηση πως οι εξελίξεις στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνθέτουν πλέον ένα σημαντικά διαφοροποιημένο σκηνικό, το οποίο απαιτεί την εγρήγορση της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των συνδεόμενων με αυτό σοβαρότατων προκλήσεων και των δυνάμεων του αναθεωρητισμού, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα».

«Και είναι αυτές ακριβώς οι προκλήσεις του αναθεωρητισμού που συνδέονται ευθέως και με τα εθνικά μας συμφέροντα. Όπως κατέδειξα με τις τρεις επισκέψεις μου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, το συγκεκριμένο αφήγημα και ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης μπορούν να μετατρέψουν σε "πυριτιδαποθήκη" και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας.

Αναφερθείς στην Τουρκία, ο Νίκος Δένδιας τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο ως προς τη διάρκεια και την έντασή του κρεσέντο αμφισβητήσεων και προκλήσεων, το οποίο πόρρω απέχει από κάθε έννοια καλής γειτονίας. Σε αυτήν τη διελκυστίνδα, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «αντιπαρατάσσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την τεκμηριωμένη παράθεση επιχειρημάτων, τα οποία εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και επαναλαμβάνουμε ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση».

Στο άρθρο του, ο Νίκος Δένδιας ξεδιπλώνει το πλέγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και σκιαγραφεί τις προκλήσεις για το 2023. «Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας διέπεται διαχρονικά από αρχές και συνυφαίνεται με τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τον σεβασμό της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» τονίζει ο Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, προτάσσει ότι «για την προάσπιση των εθνικών αξιών και συμφερόντων μας, για την αλληλεπίδραση με το περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον μας και για την πραγμάτωση των στόχων μας, έχουμε επιλέξει και για τη νέα χρονιά την άσκηση εποικοδομητικής και γόνιμης εξωτερικής πολιτικής, η οποία εξακτινώνεται σε αλληλοεξαρτώμενα πεδία δράσης».

Ειδικότερα, αναλύει ότι πρώτο πεδίο αποτελεί η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη, όχι μόνο στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και σε διμερές επίπεδο, με χώρες της ηπείρου, με τις οποίες την συνδέουν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Αναφερθείς στις εξελίξεις στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνει ότι παράλληλα προς τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών, η ενεργειακή και η επισιτιστική κρίση μπορεί να λειτουργήσουν ως επιταχυντές εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, κυρίως σε ό,τι αφορά το πεδίο της ενέργειας και τη δυνατότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ένα δεύτερο πεδίο, κατά τον υπουργό Εξωτερικών, είναι η στρατηγική σχέση συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στην από κοινού προάσπιση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, στη συμμετοχή της χώρας μας σε αμυντικούς και άλλους διεθνείς οργανισμούς και στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής σημασίας της για την προώθηση και εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τρίτο πεδίο, μία περιοχή με την οποία η χώρα μας διατηρεί στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, ήδη από την αρχαιότητα, είναι η Μέση Ανατολή, Κόλπος, Βόρεια Αφρική. Σε αυτό το σημείο, κάνει ειδική αναφορά στην κατάσταση στη Λιβύη. «Παραμένει ένα ζήτημα για την επίλυση του οποίου θα εργαστούμε με ειλικρίνεια και αλληλοκατανόηση με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές στη χώρα αυτή» διαμηνύει.

Ως τέταρτο πεδίο ορίζει τα Δυτικά Βαλκάνια. «Στην περιοχή των οποίων η Ελλάδα επιδιώκει τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας, τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης» αναφέρει και τονίζει ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Ελλάδα προκρίνει και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Το πέμπτο πεδίο των δράσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής συνθέτουν χώρες της Ασίας, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Ινδονησία, «με τις οποίες η Ελλάδα μοιράζεται κοινές θέσεις στη θεώρηση των διεθνών εξελίξεων», καθώς και η Αυστραλία, η ήπειρος που φιλοξενεί σημαντική και δυναμική παρουσία της ελληνικής ομογένειας.

Επίσης, προσδιορίζει πως οι σχέσεις της Ελλάδας με την αφρικανική ήπειρο και κυρίως με την υποσαχάρια Αφρική, συνιστούν ένα ακόμη πεδίο ενδιαφέροντος της χώρας μας, «αφού οι προερχόμενες από την περιοχή μεταναστευτικές ροές και η πιθανότητα ανάδυσης εστιών τρομοκρατίας αποτελούν σημαντικές προκλήσεις, στην αντιμετώπιση των οποίων μας η χώρα μας μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο».

Σημαντική, τέλος, θεωρεί και τη ενεργό παρουσία της Ελλάδας σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, «στους οποίους η χώρα μας αρθρώνει συγκροτημένο και πειστικό λόγο, διατυπώνει καίριες προτάσεις και αναζητεί καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και την εμπέδωση της διεθνούς συνεργασίας». Επιπροσθέτως, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά του ότι «το 2023 θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε η Ελλάδα στην ψηφοφορία του 2024 να εκλεγεί μη Μόνιμο Μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2026».

Καταληκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως σε ένα διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον το οποίο μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας θα συνεχίσει να αποτυπώνει και το 2023 τη διαρκή ώσμωση ανάμεσα στις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις προκλήσεις που τις καθορίζουν.


Πηγή




Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky


 

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky για να μεταφέρει τις ευχές του για το νέο έτος στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την κατάσταση των Ελλήνων της Ουκρανίας, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Zelensky για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας προς τη χώρα του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία στο μέλλον.



Μια από τις σκληρότερες μαφίες της Ιταλίας αποκαλύπτει πως στρατολογεί τα μέλη της: «Ζητάμε να σκοτώσουν κάποιον. Αν το κάνουν, έχει καλώς »

 



Tέσσερα αγόρια ζουν στο διαβόητο προάστιο Le Vele di Scampia, στη Νάπολη, και συνεργάζονται ενεργά με τη μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση Camorra, η οποία εδρεύει στην πόλη.

Οι έφηβοι Hernesto, Alfredo, Gennaro και Manu* είναι μέλη αυτού που οι αρχές αποκαλούν «παιδική συμμορία». Αυτές οι λεγόμενες συμμορίες τρομοκρατούν τις ιταλικές πόλεις, ληστεύουν ανθρώπους, διαπράττουν βίαιες επιθέσεις και διακινούν ναρκωτικά. Τα τέσσερα αγόρια συνεργάζονται επίσης με τη σκληρότερη μαφία που φέρει το όνομα «Camorra»

Η Καμόρα, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μαφίες στον κόσμο, είναι γνωστό ότι στρατολογεί παιδιά για τις επιχειρήσεις της στον τομέα των ναρκωτικών και του εγκλήματος, δουλεύοντας σε επιμέρους φατρίες.

Πολλά νεαρά μέλη των συμμοριών δυσκολεύονται να διαβάσουν και να γράψουν και έχουν χαμηλή μόρφωση, καθώς εγκαταλείπουν το σχολείο όταν φτάσουν στην 6η τάξη.

Μιλώντας στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Alessia Camoirano Bruges σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του VICE, ένα μέλος της Καμόρα δήλωσε για τη στρατολόγηση παιδιών στη Νάπολη: «Τα δοκιμάζουμε. Τους ζητάμε να σκοτώσουν κάποιον. Αν το κάνουν, τέλεια. Αν όχι, τα σκοτώνουμε εμείς».

Έρχεται την ώρα που τα πράγματα αλλάζουν στην Καμόρα, με τον παραδοσιακό κανόνα της omertà (σιωπής) για τις εγκληματικές και παράνομες δραστηριότητες να μετατρέπονται σε «καμάρι» και καυχησιολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της Καμόρα δημοσιεύουν πλέον τον πλούσιο και πολυτελή τρόπο ζωής τους στο διαδίκτυο και ενθαρρύνουν νέους όπως τα τέσσερα αγόρια να ενταχθούν στις τάξεις τους.

Ένας από αυτούς, ο Crescenzo Marino, γιος ενός αφεντικού της Camorra, έχει περισσότερους από 43.000 ακόλουθους και σχεδόν 900.000 likes στο TikTok. Στον λογαριασμό του στο TikTok, επιδεικνύει ρούχα και ρολόγια σχεδιαστών, κάνει βόλτες στο Παρίσι με μια Ferrari, παίζει με πιτμπουλ και συναντά γνωστούς ράπερ.

Σήμερα, μερικοί από τους εφήβους που στρατολογούνται είναι 12 ή 13 ετών και ζητούν να γίνουν μέλη της μαφιόζικης ομάδας.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γερουσία, η ανεργία αφορούσε περισσότερο από το 12% του πληθυσμού της Νάπολης. Το Le Vele Scampia και το Parco Verde είναι δύο από τις μεγαλύτερες περιοχές για το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι Hernesto, Alfredo, Gennaro και Manu ζουν στο Le Vele Scampia. Πολλά παιδιά εκεί μεγαλώνουν υποφέροντας και οι έφηβοι παρασύρονται στη ζωή των συμμοριών.





gazzetta.gr