Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Μια από τις σκληρότερες μαφίες της Ιταλίας αποκαλύπτει πως στρατολογεί τα μέλη της: «Ζητάμε να σκοτώσουν κάποιον. Αν το κάνουν, έχει καλώς »

 



Tέσσερα αγόρια ζουν στο διαβόητο προάστιο Le Vele di Scampia, στη Νάπολη, και συνεργάζονται ενεργά με τη μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση Camorra, η οποία εδρεύει στην πόλη.

Οι έφηβοι Hernesto, Alfredo, Gennaro και Manu* είναι μέλη αυτού που οι αρχές αποκαλούν «παιδική συμμορία». Αυτές οι λεγόμενες συμμορίες τρομοκρατούν τις ιταλικές πόλεις, ληστεύουν ανθρώπους, διαπράττουν βίαιες επιθέσεις και διακινούν ναρκωτικά. Τα τέσσερα αγόρια συνεργάζονται επίσης με τη σκληρότερη μαφία που φέρει το όνομα «Camorra»

Η Καμόρα, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μαφίες στον κόσμο, είναι γνωστό ότι στρατολογεί παιδιά για τις επιχειρήσεις της στον τομέα των ναρκωτικών και του εγκλήματος, δουλεύοντας σε επιμέρους φατρίες.

Πολλά νεαρά μέλη των συμμοριών δυσκολεύονται να διαβάσουν και να γράψουν και έχουν χαμηλή μόρφωση, καθώς εγκαταλείπουν το σχολείο όταν φτάσουν στην 6η τάξη.

Μιλώντας στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Alessia Camoirano Bruges σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του VICE, ένα μέλος της Καμόρα δήλωσε για τη στρατολόγηση παιδιών στη Νάπολη: «Τα δοκιμάζουμε. Τους ζητάμε να σκοτώσουν κάποιον. Αν το κάνουν, τέλεια. Αν όχι, τα σκοτώνουμε εμείς».

Έρχεται την ώρα που τα πράγματα αλλάζουν στην Καμόρα, με τον παραδοσιακό κανόνα της omertà (σιωπής) για τις εγκληματικές και παράνομες δραστηριότητες να μετατρέπονται σε «καμάρι» και καυχησιολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της Καμόρα δημοσιεύουν πλέον τον πλούσιο και πολυτελή τρόπο ζωής τους στο διαδίκτυο και ενθαρρύνουν νέους όπως τα τέσσερα αγόρια να ενταχθούν στις τάξεις τους.

Ένας από αυτούς, ο Crescenzo Marino, γιος ενός αφεντικού της Camorra, έχει περισσότερους από 43.000 ακόλουθους και σχεδόν 900.000 likes στο TikTok. Στον λογαριασμό του στο TikTok, επιδεικνύει ρούχα και ρολόγια σχεδιαστών, κάνει βόλτες στο Παρίσι με μια Ferrari, παίζει με πιτμπουλ και συναντά γνωστούς ράπερ.

Σήμερα, μερικοί από τους εφήβους που στρατολογούνται είναι 12 ή 13 ετών και ζητούν να γίνουν μέλη της μαφιόζικης ομάδας.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γερουσία, η ανεργία αφορούσε περισσότερο από το 12% του πληθυσμού της Νάπολης. Το Le Vele Scampia και το Parco Verde είναι δύο από τις μεγαλύτερες περιοχές για το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι Hernesto, Alfredo, Gennaro και Manu ζουν στο Le Vele Scampia. Πολλά παιδιά εκεί μεγαλώνουν υποφέροντας και οι έφηβοι παρασύρονται στη ζωή των συμμοριών.





gazzetta.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου