Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Δύο προσαγωγές στον Άγιο Στέφανο - Κυκλοφορούσαν με ένα μπετόνι βενζίνης



Στην προσαγωγή δύο περίεργων ατόμων που κυκλοφορούσαν μέσα στην φωτιά με ένα μπετόνι βενζίνης προχώρησαν άνδρες τις Ομάδας Δίας στον Άγιο Στέφανο.

Στην ερώτηση των αστυνομικών τι το θέλουν το μπετόνι με την βενζίνη δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τι το θέλουν και γιατί το πήγαιναν βόλτα.

Προσήχθησαν και ανακρίνονται.



Ο Δήμαρχος Θεολόγου, Θανάσης Ζεκεντές καταγγέλει εμπρησμό

 


Ο δήμαρχος Θεολόγου, Θανάσης Ζεκεντές, σημειώνει σε δηλώσεις του πως «η σημερινή φωτιά είναι εμπρησμός» τονίζοντας, ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει άλλες τέσσερις απόπειρες.

«Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές» λέει χαρακτηριστικά.

Εχθές Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος εκτίμησε πως τα πολλαπλά μέτωπα στην περιοχή δεν εξηγούνται αλλιώς παρά μόνο από ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. 



Ο Δήμαρχος Καλαμαρίας καταγγέλει απόπειρα εμπρησμού

 


Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς έγραψε στο facebook :

Σήμερα στις 14.00 επιχειρήθηκε εμπρησμός στο στρατόπεδο Κόδρα... Ευτυχώς το προλάβαμε στην αρχή, αφού από χθες έχουμε προνοήσει και υπάρχει συνεχής  παρουσία της πολιτικής προστασίας του δήμου!  Αντώνης Σαμαράς Μάκης Γιώτης Stelios Matsaridis Παντελής Πάσχος Eleni Fyka  Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον αφανή ήρωα που χύθηκε στη φωτιά την πρωτη στιγμή Giannhs Leptokaridhs ! Χωρίς την αμεση επέμβασή ου θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα...

Παρακαλώ όλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε πολύ προσεκτικοί!

Ευχαριστώ πολύ όλους τους παρόντες και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση επέμβαση! Καλή δύναμη σε όλους όσους βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα!




Εμπρησμός και στο Σούνιο φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα

 


Μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε από εμπρησμό το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σούνιο και συγκεκριμένα προς την περιοχή των Λεγρενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με αραιά πεύκα βορειοανατολικά μεγάλου ξενοδοχείου της περιοχής.



Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, είπε η φωτιά έχει μπει εντός του οικισμού.



Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σουνίου στο ύψος του Ναού του Ποσειδώνα και στα δύο ρεύματα.




Σύλληψη εμπρηστή από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην Καλαμάτα - Οδηγείται στον εισαγγελέα

 


Ενας άνδρας συνελήφθη πριν από λίγο στην Καλαμάτα, κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο κατηγορούμενος άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην Μεσσηνία και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Οι φωτιές είναι πολλές το τελευταίο 48ωρο στον νομό Μεσσηνίας και ακόμη κάποια μέτωπα είναι ενεργά και καίνε εκτάσεις. Σύμφωνα με κατοίκους υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.




Οργανωμένη η αλλοδαπή αυτά βρέθηκαν επάνω της.


 


Αναπτήρες, διάφορα σπρέι, γκαζάκι και βενζίνη είχε επάνω της η αλλοδαπή λαθρομετανάστης, μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήθελε να κάψει την Αθήνα.

Η αλλοδαπή λαθρομετανάστης εκτελούσε εντολές, όπως εκτελούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο σχέδιο εμπρησμών.


Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα social media :





Καταγγελίες για εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Πετρούπολη και στο Περιστέρι.

 



Η πιθανότητα νέων εμπρησμών θεωρείται δεδομένη, αφού είναι σε εξέλιξη βρώμικο σχέδιο.

Συνέχεια καταγγέλονται περιστατικά που ενισχύουν την εν λόγω άποψη.

Στα social media πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών και δήμων για προσπάθειες εμπρησμού σε ορεινά και δασώδη σημεία στην Αττική.

Μετά τον μεγεθυντικό φακό στους πρόποδες του Υμηττού, που εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή, λόγω των αντανακλάσεων που έκανε στον ήλιο και ήταν στηριγμένος πάνω σε βάση μέσα σε ξερά χόρτα, έρχονται και άλλες καταγγελίες είναι προς διερεύνηση. 

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Municipality of Hellinikon Argyroupolis
4 ώρες πριν

Έναν μεγεθυντικό φακό στηριζόμενο σε βάση, προσεκτικά τοποθετημένο πάνω σε ξερόχορτα, σε απόκρημνη περιοχή στο περιαστικό δάσος του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στους πρόποδες του Υμηττού, εντόπισε στις 12:25 κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ο φακός εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή λόγω των αντανακλάσεων που έκανε.

Άμεσα κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό.

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα χερσαία χελώνα, ερμητική χελώνα και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, βουνό, δρόμος και δέντρο

Υπήρξαν και άλλες αναφορές για το βουνό πάνω από την Πετρούπολη και το Περιστέρι, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τσάντες με γκαζάκια ενώ και οι δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών, έχουν κοπεί με τροχό έτσι ώστε να μην μπορούν να αντλήσουν το νερό οι πυροσβεστικές δυνάμεις.




Απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίο του Αρεως από αλλοδαπή γυναίκα

 


Συνελήφθη αλλοδαπή γυναίκα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε δύο σημεία στον εξωτερικό χώρο του Πεδίου του Άρεως. 

Την ώρα που προσπάθησε να πηδήξει μέσα στο πάρκο για να συνεχίσει το έργο της, την πήραν χαμπάρι και την συνέλαβαν και οδηγήθηκε στην ασφάλεια.



Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις την πρόλαβε η πυροσβεστική άμεσα.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει σχέδιο οργανωμένο σε όλη την Ελλάδα για να την κάψουν, ώστε να πλήξουν την κυβέρνηση και να αγανακτήσουν τους πολίτες.



Ανακρίνεται ο 43χρονος που προσήχθη για εμπρησμό στο Κρυονέρι


 

Στην προσαγωγή ενός 43χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή του Κρυονερίου καθώς η παρουσία του και οι κινήσεις του κρίθηκαν ύποπτες. 

Ο 43χρονος, που είναι κάτοικος Αθήνας, δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς την παρουσία του στην περιοχή του Κρυονερίου και έτσι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και ανακρίνεται. 




Στο πειθαρχικό η δικηγόρος Σταυρούλα Τομάρα για την χυδαία ανάρτηση

 



Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) παραπέμφθηκε δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά για χυδαία ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μεταξύ των άλλων ανέφερε πως «κάνω προσευχή και βουντού να καεί η Εκάλη και το Καστρί». 

Αναλυτικότερα, σε μια εκ των αναρτήσεων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δικηγόρος αναφέρει χωρίς ίχνος ντροπής: «Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση». Σημειώνεται πως η δικηγόρος μετά από λίγο έσπευσε να αποσύρει την ανάρτησή της.





Σκρέκας σε Βαξεβάνη: Μην προσβάλετε την Πυροσβεστική, μην διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις

 


Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας απάντησε στον Κώστα Βαξεβάνη μετά από fake ανάρτηση που είχε κάνει ο δημοσιογράφος και υποστήριζε πως υπήρχε πυροσβεστικό όχημα στην αυλή του σπιτιού του υπουργού.

Ο κ. Σκρέκας διέψευσε όσα ψέματα ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης και έγραψε στο twitter «Kύριε Βαξεβάνη, παρακαλώ πολύ τούτη τη δύσκολη ώρα μη διασπείρετε ψευδείς ειδησεις. Το σπίτι που διαμένω στην Αθήνα δεν βρίσκεται στη εν λόγω περιοχή, δεν κινδύνευσε και επίσης παρακαλώ μην προσβάλλετε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.»

Ο εκδότης του Συριζαίικου, ελεγχόμενου από την Κουμουνδούρου μέσου Documento είχε απευθυνθεί στον υπουργό, ρωτώντας αν υπήρχε πυροσβεστικό στην αυλή του σπιτιού του, το οποίο φερόταν να είχε κινδυνεύσει.





Προσαγωγές για τις πυρκαγιές σε Κρυονέρι και Φωκίδα

 



Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έγινε προσαγωγή ενός νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες στην Πάρνηθα, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, για αυτό και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των εμπρηστών που λειτουργούν με σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, χειριστής πυροσβεστικού ελικοπτέρου εντόπισε άτομο να κινείται ύποπτα κατά την έναρξη των πυρκαγιών στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μάρτυρες. Μάλιστα, οι αρχές θεωρούν ότι πολλές πύρινες εστίες ξεκίνησαν κατά μήκος του οδικού άξονα που κινούταν το ύποπτο άτομο.





Νέος εμπρησμός στον Θεολόγο Φθιώτιδας - Το βρώμικο σχέδιο συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα


 

Το βρώμικο σχέδιο συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές θέλοντας οπωσδήποτε νεκρούς.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί από νέο εμπρησμό, ο οικισμός Οσμαές στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας.

Ένα ελικόπτερο Έρικσον, 1 pzl και 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες που ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12.30 και επεκτείνονται λόγω των έντονων ανέμων.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Πυρκαγιά έχει κυκλώσει και καίει και σπίτια ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον δήμαρχο. Στο σημείο καταφθάνουν πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πέρασε στον Πευκώνα.



Νεκρός 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ


 


Δεν τα κατάφερε ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης που λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (6/8/2021) διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Ο πυροσβέστης είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος, καθώς γλίστρησε με την μηχανή του και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς είχε κτυπήσει στο κεφάλι από την πτώση. 




Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

 


Νεκρός από ανακοπή  στο εργοστάσιo του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του, χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Νωρίτερα, οι διασώστες είχαν επιχειρήσει επί τουλάχιστον μισή ώρα να κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, αλλά ο 61 ετών επιχειρηματίας δεν ανταποκρίθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος βρισκόταν διαρκώς από χθες στο εργοστάσιό του που κινδύνευε από τη φωτιά με τεράστιο άγχος για τις εξελίξεις. Η γυναίκα του που ανησύχησε όταν δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, πήγε στο γραφείο του και τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του. 

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 - 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. "Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε." από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας ήταν συνδιαχειριστής της.  Ήταν παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών.




O πλανήτης φλέγεται - Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την... Αφρική!


 

Σοκάρει η εικόνα με τα φλεγόμενα μέτωπα σ΄ όλο τον πλανήτη, όπως μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

Δείτε εδώ την real time εφαρμογή της NASA

Τη θλιβερή πρωτιά έχει η Αφρική που μεγάλα τμήματα χωρών στο νότιο κομμάτι της ηπείρου, αλλά και της παρακείμενης Μαδαγασκάρης, έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Πύρινα μέτωπα υπάρχουν στη βόρεια και νότια Αμερική, στα νότια Ευρώπη αλλά και στο ανατολικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ένας παγκόσμιος χάρτης γεμάτος κόκκινες «βούλες», που παραπέμπουν σε χιλιάδες εστίες φωτιάς, που αποτελούν ένδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Στην εφαρμογή διακρίνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σ’ εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.

H υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.


Πηγή : protothema.gr



Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική πόλο

 



Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έγραψε ιστορία και ήδη εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσό η ασημένιο.

Η Ουγγαρία των 9 χρυσών μεταλλίων νικήθηκε από την Εθνική μας.

Το τελικό 9-6 έφερε την Ελλάδα στον τελικό με την ελπίδα την Κυριακή το μετάλλιο που εξασφάλισε να είναι το χρυσό. 

Συγκλονιστική εμφάνιση από όλους τους διεθνείς, με… πρωτομάστορα τον Αργυρόπουλο των 4 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

Ουγγαρία: Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχερτς 2, Ζαλάνκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Παστόρ 1, Γιάνσικ, Ερντέλι, Βάργκα 1, Μέζει, Χαράι.



Χορήγηση Υποτροφιών για δωρεάν φοίτηση ατόμων ευπαθών ομάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

 


Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει, προσφέρουν για άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος δωρεάν φοίτηση στα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου σε 35 υποψήφιους/ες και εν ενεργεία φοιτητές/τριες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Ρομά, των φιλοξενούμενων ή πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας και των ωφελούμενων λόγω αστεγίας.  Συγκεκριμένα:

Επιβραβεύουν τους 18 εν ενεργεία φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, ανανεώνοντας αυτοδίκαια τις υποτροφίες τους

Ενθαρρύνουν 17 νέους/ες υποψήφιους/ες φοιτητές/τριες να συμμετέχουν στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ, προσφέροντάς τους νέες θέσεις.

Θεωρώντας την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα ισχυρό εργαλείο αυτό-βελτίωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και κοινωνικής ένταξης, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ως προς την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας, από οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αίτια, εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση.



Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την Amazon Web Services

 



Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Amazon Web Services, αναφορικά με οικονομικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με επίκεντρο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub).

Ο Περιφερειακός Κόμβος Διαστήματος που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία είναι επί της ουσίας μια ψηφιακή θερμοκοιτίδα, δηλαδή ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος, προκειμένου να αποτελέσει «μοχλό υλοποίησης» για την επίτευξη των στόχων της Ελλάδας για την ψηφιακή μετάβαση.

Η λειτουργία του κόμβου περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις: Πρώτον, την δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης για επαγγελματίες του χώρου της αεροδιαστημικής και δεύτερον, τη συλλογή, ανάπτυξη και διάθεση συνόλων δεδομένων σχετικά με το διάστημα.

Από την πλευρά της, η Amazon θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογίας, παρέχοντας πρόσβαση σε μια σειρά προγραμμάτων της και ιδίως δίνοντας έμφαση σε προγράμματα ενδυνάμωσης γυναικών και νέων επαγγελματιών.



Ανάπτυξη ομάδων κινητών συνεργείων για τον κατ' οίκον εμβολιασμό πολιτών

 


Έμφαση στους εμβολιασμούς κατά της covid-19, ατόμων με κινητικά προβλήματα, πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ειδικών πληθυσμών και εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες, δίνει το υπουργείο Υγείας.

Σε σχέση με το πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού και μέχρι στιγμής (η πλατφόρμα άνοιξε στις 20 Ιουλίου) έχουν κάνει αίτηση 3200 πολίτες και έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Παράλληλα αναπτύσσονται κινητά συνεργεία και για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και ήδη έχουν εμβολιαστεί, περισσότεροι από 6000 πολίτες.

Ταυτόχρονα αναπτύσσονται δράσεις και για τον εμβολιασμό ειδικών πληθυσμών.

Τις επόμενες θα αναπτυχθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά την διευκόλυνση των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, είτε θα μεταβεί κινητό συνεργείο στην μονάδα, είτε θα διευκολυνθεί ο συντονισμός των ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης το σύστημα επιχειρησιακά είναι έτοιμο να υποδεχτεί την τρίτη δόση, στο τέλος του μήνα, ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει. Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την τρίτη δόση θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα κινηθεί σε τρείς άξονες όπως και άλλες χώρες: 


ανάλογα με την ηλικία  

ανάλογα με τον χρόνο του εμβολιασμού

ανοσοκατασταλμένοι.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.540.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5. 705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% του γενικού πληθυσμού και 63,7% του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% στον ενήλικο πληθυσμό.



Μέτρα για τη διασφάλιση της επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος

 



Προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μια σειρά από μέτρα:

Είναι διαθέσιμες της οι μονάδες φυσικού αερίου.

Είναι διαθέσιμες οι λιγνιτικές μονάδες με εξαίρεση την Μεγαλόπολη III και τον Άγιο Δημήτριο V.

Από το Σάββατο, έχουν ενταχθεί οι μονάδες Μελίτη, Μεγαλόπολη IV και Άγιος Δημήτριος  Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-IV.

Είναι διαθέσιμες οι διασυνδέσεις, με γειτονικές χώρες με εξαίρεση τη διασύνδεση της Ιταλίας η οποία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για αποκατάσταση βλάβης μέχρι και της 13 Αυγούστου.

Το αιολικό δυναμικό δείχνει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και αναμένεται προσφορά μόνο από φωτοβολταϊκά κατά της πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Οι βλάβες στο ΚΥΤ της Κουμουνδούρου έχουν αποκατασταθεί πλήρως και ο υποσταθμός έχει ενισχυθεί.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το κέντρο Επιχειρήσεων για την έγκαιρη ειδοποίηση, συντονισμό  και αντιμετώπιση σε περίπτωση πυρκαγιάς κοντά σε στοιχεία του συστήματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καθορίσει 24ωρες βάρδιες επιφυλακής με προσωπικό της εταιρείας και από εργολάβους, ώστε τυχόν βλάβες να αποκαθίστανται στο ταχύτερο δυνατό διάστημα.

Η κατάσταση από πλευράς διαθεσιμότητας αερίου δεν φαίνεται να δημιουργεί καμία ανησυχία, εφόσον οι δεξαμενές της Ρεβυθούσας είναι στα ανώτερα επίπεδα πληρότητας και υπάρχει προγραμματισμένο φορτίο για της 4 Αυγούστου.



Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987


 

Σημεία από τη δήλωση του Πρωθυπουργού αμέσως μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας:

Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει.

Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής. Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ.

Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση. Και με τη βοήθεια και των καταναλωτών θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.



Πυραγός ξεσπά : «Ράψτε το λίγο, μετά την πανδημία γίνατε αναλυτές πυρκαγιών»

 


Τους λόγους για τους οποίους πλέον ξεσπούν τόσες πολλές φωτιές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, εξηγεί ένας άνθρωπος που δίνει από κοντά και σε μεγάλη συχνότητα τη μάχη με τις φλόγες.

Αναλυτικά όλη η ανάρτηση:

«ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΥΡΑΓΟΥ

Αφορμή για αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων , ανίδεων , (ερευνητών) του Διαδικτύου , από ανθρώπους με κοντό μυαλό , ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος, είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Η παραπάνω φωτό είναι από τη NASA και απεικονίζει τι συμβαίνει σήμερα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ στον πλανήτη από ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς .

Η κλιματική κρίση πλέον είναι πιο ορατή από ποτέ.

Την στιγμή που μιλάμε καίγονται οι :Ανατολική Μεσόγειος, η μισή Νότια Αμερική , μικρότερα τμήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ανατολική Κίνα, Ινδονησία, Ρωσία, Κεντρική και Νότια Αφρική, ο Αραβικός κόλπος, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρουμανίας, Ιταλίας που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Μέχρι στιγμής στην Ιταλία έχουν καεί πάνω από 53.000 εκτάρια δάσους, στην Ρωσία 1,3 εκατομμύρια εκταρίων κάηκαν και χιλιάδες κόσμου απομακρύνθηκαν. Επίσης εκατομμύρια στρέμματα σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ;;

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΕ!!!!

Πάμε τώρα στα δικά μας γιατί η λέξη ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ είναι μια λέξη άγνωστη σε αυτή τη χώρα!!!!

Λοιπόν ζούμε σε μια χώρα όπου ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχουμε δασικές πόλεις. ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όμως έχουμε. Το πρόβλημα είναι ΔΑΣΙΚΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ και ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ κυρίως.

Οικισμοί και πόλεις μέσα σε κωνοφόρα με τα κλαδιά να αγγίζουν τα μπαλκόνια.

Πήγαμε και εγκατασταθήκαμε άναρχα με ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ όπου μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μεσογειακό περιβάλλον τα δάση αυτά μοιραία ανανεώνονται - αναφλέγονται ανα 50 χρόνια και λιγότερο.

Η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή μετατροπή του Μεσογειακού κλίματος σε Τροπικό είναι εμφανέστερη και παρούσα από ποτέ!

Είμαστε μια χώρα με προϊστορία 200 χρόνων ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ όπου για να αφαιρεθούν αυτές οι περιουσίες πλέον που φτιάχτηκαν μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ θα χρειαστούν χιλιάδες στρεμμάτων απαλλοτριώσεων και 1 εκατομμυρίων αστέγων, ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και αδύνατο!

Φτιάξαμε σπίτια μέσα στην μπαρουταποθήκη των κωνοφόρων δέντρων και βρισκόμαστε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών, ασυνείδητων πολιτών που ψήνουν, κάνουν θερμές εργασίες, αποψιλώνουν εκτάσεις χωρίς αποκομιδή των προϊόντων αποψίλωσης δημιουργώντας εκρηκτικούς σωρούς καύσιμης ύλης , αφήνοντας τα οικόπεδα τους τα ίδια απεριποίητα, αφήνοντας το πεύκο να ακουμπάει τη στέγη τους , αφήνοντας τους εαυτούς τους ανεκπαίδευτους και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Μιλάτε για καθαρισμό δασών , ξέρετε γιατί κονδύλια κάθε χρόνο μιλάμε;

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ λοιπόν κύριες και κύριοι γιατί αν θες εξοχικό μέσα στο δάσος θα πρέπει να αποδεχτείς και τους κινδύνους .

Μπήκαμε μέσα στα δάση έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε όταν αυτά βλάπτονται εμείς να μην έχουμε καμμία απολύτως συνέπεια!!!

Ναι το Σώμα έχει ελλείψεις, ναι το Σώμα έχει γερασμένο και ελλιπή εξοπλισμό, ναι είμαστε αδικημένοι και κακοπληρωμένοι, είμαστε και ρομαντικοί όμως πολύ κάποιοι να αγαπάμε αυτόν τον τόπο και να λέμε αλήθειες που ενοχλούν ώστε να κόβουμε την όρεξη των ιντερνετικών πανεπιστημόνων να σπιλώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος με τα λιβελογραφήματά τους.

ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΦΩΡ…… Πάμε και σε αυτό:

Γνωρίζετε μήπως ή έχετε ακούσει κάπου για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και πόσο αυξάνονται τα μποφόρ και οι στροβιλισμοί του αέρα; ΜΠΑ!!!!

Όποιος θεωρεί εύκολη την κατάσβεση να αφήσει τον κλιματισμό και τα μπάνια , να έρθει μαζί μας και ίσως αλλάξει γνώμη .

Και κάτι ακόμη: ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ , ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ .

Γι' αυτό με πολύ ευγενικό τρόπο και ύστερα από άπειρες ώρες επιφυλακών και κούρασης σας λέω απλά δείτε την αλήθεια ανοίξτε τα μυαλά σας και ΡΑΨΤΕ ΤΟ λιγάκι.

Μας κουράσατε να έχετε άποψη για όλα, μετά την επιδημιολογία, τώρα γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών.


ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥΡΑΓΟ!

Ιερισσός 05-08-2021

Αναγνωστάκος Ι. Γεώργιος Νικόλαος

Υποδιοικητής ΠΥ Σταγείρων Ακάνθου».

app-facebook
George Anagnostakos
21 ώρες πριν

ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΥΡΑΓΟΥ

Αφορμή για αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων , ανίδεων , (ερευνητών) του Διαδικτύου , από ανθρώπους με κοντό μυαλό , ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος , είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να...

Δείτε περισσότερα
14 χιλ.
43
20 χιλ.


Από το πρωί η γιγαντιαία επιχείρηση της πολιτείας θα ενισχυθεί με Ευρωπαικές δυνάμεις

 


Από σήμερα το πρωί μαζί με τους Έλληνες πυροσβέστες και εθελοντές, θα επιχειρούν και από άλλες χώρες τις Ευρώπης.

Από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα

Από τη Γαλλία με 83 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη

Από την Κύπρο με 40 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη

Από τη Σουηδία με 2 αεροσκάφη

Από την Ελβετία με ελικόπτερα



Την σημερινή ημέρα θα εκμεταλλευτούν περισσότερο οι εμπρηστές για να ολοκληρώσουν το σχέδιο

 



Σήμερα Παρασκευή,  θα είναι η πιο εφιαλτική μέρα, λόγω του αέρα που θα επικρατήσει βοηθώντας στο βρώμικο σχέδιο των εμπρηστών, που προσπαθούν όλες αυτές τις ημέρες, να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και να πλήξουν πολίτες ώστε να αγανακτήσουν και να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση αφού δεν μπορούν διαφορετικά.

Προβλέπεται σήμερα :

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)

• Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου) 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: 

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας και νήσος Θάσος)

• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

• Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας)

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας)

• Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)