Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ανάπτυξη ομάδων κινητών συνεργείων για τον κατ' οίκον εμβολιασμό πολιτών

 


Έμφαση στους εμβολιασμούς κατά της covid-19, ατόμων με κινητικά προβλήματα, πολιτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ειδικών πληθυσμών και εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες, δίνει το υπουργείο Υγείας.

Σε σχέση με το πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού και μέχρι στιγμής (η πλατφόρμα άνοιξε στις 20 Ιουλίου) έχουν κάνει αίτηση 3200 πολίτες και έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Παράλληλα αναπτύσσονται κινητά συνεργεία και για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και ήδη έχουν εμβολιαστεί, περισσότεροι από 6000 πολίτες.

Ταυτόχρονα αναπτύσσονται δράσεις και για τον εμβολιασμό ειδικών πληθυσμών.

Τις επόμενες θα αναπτυχθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά την διευκόλυνση των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, είτε θα μεταβεί κινητό συνεργείο στην μονάδα, είτε θα διευκολυνθεί ο συντονισμός των ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης το σύστημα επιχειρησιακά είναι έτοιμο να υποδεχτεί την τρίτη δόση, στο τέλος του μήνα, ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει. Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την τρίτη δόση θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα κινηθεί σε τρείς άξονες όπως και άλλες χώρες: 


ανάλογα με την ηλικία  

ανάλογα με τον χρόνο του εμβολιασμού

ανοσοκατασταλμένοι.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.540.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5. 705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% του γενικού πληθυσμού και 63,7% του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στο γενικό πληθυσμό και 58% στον ενήλικο πληθυσμό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου