Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Απίστευτο δυστύχημα στη Μόσχα: Λεωφορείο «εισέβαλε» στο μετρό - Πέντε νεκροί



15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η αστυνομία θεωρεί είτε ότι έσπασαν τα φρένα του οχήματος είτε ότι ένα άλλο αυτοκίνητο «μπλόκαρε» το δρόμο του λεωφορείου - Κρατείται ο οδηγός.

Ένα απίστευτο δυστύχημα συνέβη ανήμερα Χριστούγεννα στη Μόσχα, όπου ένα λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας «εισέβαλε» στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας! 

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι πέντε νεκροί και 15 τραυματίες, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης που έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος. Μεταξύ των νεκρών είναι τόσο πεζοί όσο και επιβάτες του λεωφορείου. Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων σε ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Κάμερες ασφαλείας από το σημείο κατέγραψαν τη στιγμή που το λεωφορείο κατέβηκε τις σκάλες του μετρό, παρασύροντας όποιον βρέθηκε στο διάβα του. 
Το δυστύχημα συνέβη στη δυτική Μόσχα, στη λεωφόρο Κουτουζόφσκι στον σταθμό του μετρό «Slavyansky Bulvar», 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα οφείλεται είστε στο ότι έσπασαν τα φρένα του λεωφορείου, είτε σε άλλο όχημα που «μπλόκαρε» το λεωφορείο. 

Ο οδηγός του λεωφορείου κρατείται και ανακρίνεται από την αστυνομία.



Πηγή : protothema.gr



Ντόρα Μπακογιάννη: Για τα μνημόνια φταίμε όλοι


«Είναι πολύ βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος ότι συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη.»

«Για τα μνημόνια φταίμε όλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όλοι φταίμε και νομίζω πως θα είναι πολύ βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος ότι συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη. Όλοι έχουμε ευθύνες για το ότι καταλήξαμε εκεί. Από το '81 και μετά λειτούργησε η λογική ότι μπορούμε να δανειζόμαστε ελεύθερα και πάνω από τις δυνάμεις μας και την παραγωγικότητά μας και από εκεί και πέρα μας πήρε η κάτω βόλτα» είπε, παρατηρώντας πως «δυστυχώς, όταν μιλούσαν κάποιοι άνθρωποι, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κι έλεγε "για όνομα του Θεού, δεν μπορούμε να δανειζόμαστε, σκοτώνουμε την επόμενη γενιά", να ήλθε η επόμενη γενιά και πληρώνει το μάρμαρο».

«Δυστυχώς αυτές οι φωνές δεν ακούστηκαν τότε, ονομάστηκαν ανάλγητες και όσοι από εμάς καμιά φορά προσπαθούσαμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τον κρούαμε σε ώτα μη ακουόντων, άρα φταίμε όλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα», εξήγησε η τομεάρχης της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «έξω από τα μνημόνια, σημαίνει έξω από τα λεφτά των πιστωτών, ότι δεν θα μας δώσουν, δηλαδή, οι πιστωτές, αυτοί που μας δανείζανε μέχρι τώρα, άλλα λεφτά» και διερωτήθηκε: «Όταν έχω υπογράψει ότι θα μειώσω τις συντάξεις, θα μειώσω το αφορολόγητο και ότι θα έχω πλεονάσματα μέχρι το 2060 για ποια έξοδο από τα μνημόνια λέμε;». «Είμαι κατεξοχήν μέσα στα μνημόνια στις υποχρεώσεις και δεν είμαι μέσα στα μνημόνια στα λεφτά που θα παίρνω, αυτή είναι η διαφορά» εκτίμησε.

Αναφερόμενη στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ επισήμανε ότι «η μείωση της φορολογίας δεν συνεπάγεται λιγότερα έσοδα, αντίθετα συνεπάγεται περισσότερα» και εξήγησε: «Όταν η φορολογία στην εστίαση ήταν 14%, είχαμε παραπάνω έσοδα από την εστίαση από ό,τι έχουμε σήμερα που είναι 24%. Γιατί; Διότι όταν ένα στα τέσσερα σουβλάκια, τα οποία σερβίρεις, πάει αυτομάτως στον ΦΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι φόροι παίρνουν άλλα δύο και σου μένει 1 σουβλάκι, ένα καλαμάκι στα τέσσερα για να ζεις την οικογένειά σου και την επιχείρησή σου, φοροδιαφεύγεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα». «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε», συνέχισε, «είναι να αυξήσουμε την πίτα των εσόδων των ελληνικών οικογενειών και θα το κάνουμε με μείωση των κρατικών δαπανών».

«Πεντακόσια εκατομμύρια κοστίζουν μόνο οι νέες γραμματείες -ειδικές, γενικές κ.λπ.- που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε το θράσος ο κ. Τσίπρας να μας πει ότι είναι για τρεις μήνες. Λέει ψέματα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υπάρχουν. Είναι ειδικοί γραμματείς, φαρισαίοι όπως τους λέγαμε παλιά, οι οποίοι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν, το ελληνικό κράτος λειτουργούσε μια χαρά χωρίς ο ένας να χρειάζεται να γίνουν τρεις», ανέφερε ως παράδειγμα δυνατότητας μείωσης των κρατικών δαπανών.

Κληθείσα να τοποθετηθεί στο θέμα της τροπολογίας, που προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη για παρεμπόδιση πλειστηριασμών, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε: «Αυτό το οποίο βιώνουμε είναι κάτι πρωτοφανές, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη γραμμή "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" κατέληξε στη γραμμή "όποιος διαφωνεί συλλαμβάνεται" [...] Η κυβέρνηση δεν έφερε κανενός είδους ρύθμιση, μας είπε ο πρωθυπουργός χαμογελώντας ότι έκανε συμφωνία με τους τραπεζίτες κι από εκεί και πέρα το άφησε στην τύχη του. Όσοι έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, ναι, υπάρχει προστασία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν έχουν ενταχθεί. Κι εδώ έχουμε δύο ειδών πλειστηριασμούς, τους πλειστηριασμούς των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου, για τους οποίους δεν μιλάμε. Πλειστηριασμοί του δημοσίου γίνονται ακόμη και για οφειλές 3.000 ευρώ, των 500 ευρώ, διότι το δημόσιο, είτε είναι δήμοι, είτε εφορία, προχωρά και βάζει την υπογραφή του ο έφορος και τελειώνει η υπόθεση και κατάσχεται το σπίτι».

Σχολιάζοντας, τέλος, την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας της Uber, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Είναι μία πολύ σωστή απόφαση. Δεν είναι η Uber μια απλή εφαρμογή, είναι μία εταιρεία και είναι μία εταιρεία, η οποία θα πρέπει και να φορολογείται και να λειτουργεί με τα κριτήρια των εταιρειών. Και άρα νομίζω πως είναι μία σωστή και επιβεβλημένη απόφαση αυτή την οποία πήρε το ευρωπαϊκό δικαστήριο».



Πηγή : news.gr



Επιθέσεις σε καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ



Σειρά επιθέσεων σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Market in» εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αττική και την Πάτρα.

Μέσα σε περίπου μισή ώρα, από την 01:34', έως τις 02:08', ομάδες αγνώστων προξένησαν φθορές με λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους υαλοπίνακες των καταστημάτων της εταιρείας, σε επτά περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, τα Πατήσια, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο, στου Ζωγράφου, την Πετρούπολη και την Κυψέλη.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 23/12/2017, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση με μπογιές στο κατάστημα της εταιρείας στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, όπου πέταξαν και «τρικάκια» με συνθήματα, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στις 20 Δεκεμβρίου στην Πάτρα.

Σε κείμενο, που ανάρτησαν στη συνέχεια στην ιστοσελίδα indymedia, αναφέρουν ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «Market in» και στην Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων, για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, στα Γιάννινα.



ΤΑ ΝΕΑ


Σεισμός 4,4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λευκάδας



Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:47 τα ξημερώματα της Τρίτης, 20 χλμ νοτιοδυτικά της Λευκάδας. 

Ο σεισμός, που έγινε σε θαλάσσια περιοχή, είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.


Γερμανία: Έρευνες της αστυνομίας μετά την εισβολή ΙΧ στα κεντρικά του SPD




Με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια, ένας 58χρονος άνδρας έπεσε χθες τη νύχτα, στις 22:50 τοπική ώρα, πάνω στη τζαμαρία του αρχηγείου των γερμανών σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε έσβησε γρήγορα χάρη στο σύστημα πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες. 

Ο δράστης, ο οποίος ανασύρθηκε αιμόφυρτος μέσα από το όχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε πάντως στις αρχές ότι ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, ο οποίος εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές. 

Πολλά ερωτηματικά, ελάχιστες απαντήσεις

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες με την κατηγορία του εμπρησμού και της προσπάθειας πρόκλησης έκρηξης. Παρά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές και στο σπίτι του 58χρονου τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος του SPD δήλωσε πάντως ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Εκτός από το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο, τα κεντρικά των σοσιαλδημοκρατικών ήταν άδεια την ώρα της επίθεσης. Ο πρόεδρος του κόμματος Μάρτιν Σουλτς έγραψε σήμερα στο twitter πως «χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα κεντρικά του SPD. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβει. Είμαι χαρούμενος που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Σήμερα το πρωί οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν το όχημα από την είσοδο του κτηρίου. Ό,τι απέμεινε από τη γυάλινη πόρτα, στην οποία χτύπησε το αυτοκίνητο, βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτηρίου, ενώ εκατοντάδες θραύσματα είναι ακόμα διασκορπισμένα παντού.




Πηγή : naftemporiki.gr


Αντιδράσεις για τη φωτογραφία από κρεοπωλείο με δύο κρεμασμένα ελάφια


Την φωτογραφία δημοσίευσε το «Ελληνικό παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας» με αποτέλεσμα πολλές φιλοζωικές οργανώσεις να αντιδράσουν ζητώντας να γίνει έλεγχος για παραβίαση των κανόνων υγιεινής.

Ο Ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ανέφερε πως αναγκάστηκε λίγες ώρες αργότερα από την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας στο facebook να ζητήσει παρέμβαση Δικηγόρου και Αστυνομίας καθώς δέχθηκε απειλές μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου ακόμη και για την σωματική του ακεραιότητα.






Κανένας δεν πίστεψε τον Λαζόπουλο που είπε : Περνάω μία δύσκολη περίοδο


Το 99% όσων διάβασαν αυτά που είπε ο Λαζόπουλος δεν το πίστεψε και μάλιστα πολύ γέλασαν θεωρώντας υποκριτική τα όσα προσπάθησε να περάσει στην κοινωνία ότι δυσκολεύεται.

Είναι απίστευτο να πιστέψεις κάποιος ότι ο Λαζόπουλος, που έχει βγάλει απίστευτα λεφτά κάνοντας και προπαγάνδα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για αρκετό διάστημα να κλαίγεται, όταν όλοι οι Έλληνες έχουν διαβάσει και ακούσει για λεφτά στο εξωτερικό και για αμοιβές τεραστίων μηδενικών.

Μιλώντας στη Real Life, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε :

«Δεν λάκη-σα ποτέ στη ζωή μου και δεν οπισθοχώρησα ποτέ! Από εκεί και πέρα, επειδή είναι σοβαρό το θέμα, θέλω να πω ότι, πράγματι, περνούσα και περνώ μια πολύ δύσκολη περίοδο εκτός δουλειάς και δεν θέλω να συζητήσω κάτι παραπάνω. Παλεύω να σταθώ όρθιος. Ας το κλείσουμε εδώ!».

Ο κόσμος κρίνει κύριες Λαζόπουλε και ο καθένας μας πληρώνει τις επιλογές του.


Προκλητικός και χωρίς να ντρέπεται ο Κατρούγκαλος : Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα ήταν το 2015, όταν έφτιαξα το νόμο για τις συντάξεις


Αν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν και χάνουν χρήματα, για τον ίδιο είναι η πιο έντονη γιορτινή ανάμνηση.

Τι κι αν ο «νόμος Κατρούγκαλου» έχει αποδειχθεί εφιάλτης για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, για τον ίδιο τον υπουργό αποτελεί την πιο «έντονη και αξέχαστη» εορταστική ανάμνηση, όπως εξομολογείται! 

«Τα πιο έντονα Χριστούγεννα ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», αναφέρει επί λέξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας άφωνους όσους έχουν ήδη δει ή φοβούνται πως θα δουν στο άμεσο μέλλον τις συντάξεις τους να περικόπτονται κι άλλο εν καιρώ μνημονίου...

Ο υπουργός μίλησε για την εμπειρία του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε :

 Θυμάμαι πολλά ευχάριστα από τις γιορτές. Όλες αυτές οι αναμνήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και θεωρώ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να είναι εν δήμω. Γι' αυτό θα πω ποια ήταν τα πιο έντονα Χριστούγεννα. Ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο στόχος μας ήταν ένας νόμος γραμμένος στην Ελλάδα από Έλληνες που να προωθεί μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη δουλειά. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου. Ήταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα. Και επομένως αξέχαστα.




Με πληροφορίες απο το protothema.gr


Η στιγμή της σύλληψης του Σέρβου Μαρτίν που συνελήφθη με τα 135 κιλά κοκαΐνης



Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Σέρβος ψωνίζει σε μαγαζί της Βάρκιζας φοράει φόρμα και τζόκεϊ καπέλο. Όταν βγαίνει από το μαγαζί και πηγαίνει στο ψυγείο για να πάρει αναψυκτικό πίσω του πλησιάζει ένας γεροδεμένος άντρας τον οποίο ο Σέρβος κοιτάει αλλά δεν δίνει σημασία.

Ο άντρας αυτός είναι αστυνομικός και με μία λαβή τον ακινητοποιεί και τον ρίχνει στο έδαφος. Κατόπιν και οι άλλοι αστυνομικοί πλησιάζουν και τον ελέγχουν για να δουν αν κουβαλάει όπλο, όπου και τον συλλαμβάνουν.