Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Χυδαίο καραγκιοζιλίκι από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θα ζήλευε κάθε φαιδρός Συριζαίος

 



Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε η χυδαία ανάρτηση ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου, με αφορμή τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο 8ωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Στην φαιδρή ανάρτησή του που θα ζήλευε ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «κατέβασε» μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στην χυδαία και φαιδρή ανάρτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, χαρακτηρίζοντας το σκίτσο «κατάπτυστο», καθώς «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Αναλυτικά, ο κ. Μαρινάκης είπε: 

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο. Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα. Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας. Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θελουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».




Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

 



Άνοιξε την Πέμπτη 3 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τις πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023, για:

  • τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β' 4900 / 3-8-2023).
  • τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4899 / 3-8-2023).

Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής, ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την 16η Αυγούστου 2023.




Νέο ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούλιο στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

 



Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο του 2023 ο υψηλός αριθμός ρυθμίσεων οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7.257 ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,65 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Έχει ενδιαφέρον δε, ότι σε υψηλά σταθερά επίπεδα παραμένει και ο αριθμός νέων αιτήσεων και οριστικών υποβολών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 931 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών 3.727 νέες αιτήσεις (σε διαδικασία συμπλήρωσης στοιχείων για να υποβληθούν) και 2.291 νέες οριστικές υποβολές.
 



Συγκροτημένη πολιτική για φοιτητές και γενικότερα νέους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων

 



Στην αύξηση στις τιμές των ακινήτων, σε μία ελεύθερη αγορά, η κυβέρνηση κινείται υποστηρικτικά στους νέους και ειδικά στους φοιτητές με βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

  • Από φέτος το φοιτητικό επίδομα αυξήθηκε στα 1.500 ευρώ, από 1.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ σε περίπτωση συγκατοίκησης το στεγαστικό επίδομα αυξάνεται ακόμα περισσότερο και γίνεται 2.000 ευρώ.
  • Παράλληλα,  δημιουργούνται 8.500 θέσεις σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής, με τον θεσμό της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Επίσης, σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, συνεχίζεται το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” που αφορά 137.000 νέους έως 39 ετών, ύψους 1,8 δισ ευρώ, το οποίο και επεκτείνεται.


Γιατί παρατηρείται έντονη κοσμοσυρροή στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

 


Με βάση τα στοιχεία, άνω του 70% των πράξεων στο Κτηματολόγιο από πολίτες που περιμένουν στην ουρά αφορούν σε συμβόλαια. Από τις 25 Ιουλίου 2023, είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων στο ktimatologio.gov.gr και:

  • Καλούμε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία ώστε να έχουν προτεραιότητα και στη διεκπεραίωση των πράξεών τους.
  • Καλούμε επίσης τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους να βοηθήσουν στην διευρυμένη χρήση των εργαλείων καθώς αυτό θα διευκολύνει τους πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών για μια ακόμη πλατφόρμα αριθμών προτεραιότητας που θα έχει ο πολίτης ψηφιακά στο κινητό του, ώστε όσοι επιθυμούν για τις υπόλοιπες πράξεις να εξυπηρετηθούν δια ζώσης, να μην περιμένουν σε ουρές. Αυτή η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη αρχές Σεπτεμβρίου, και τα διαβόητα πλέον “χαρτάκια” που διακινούνται έξω από Κτηματολογικά Γραφεία δεν θα γίνονται αποδεκτά.




Δημιουργία νέας ειδικής ενότητας στο gov.gr για τους Έλληνες του Εξωτερικού

 


Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την άρση περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν σε μία ακόμη πρωτοβουλία για τους Απόδημους Έλληνες. Προστέθηκε ειδική ενότητα στο gov.gr για τις υπηρεσίες που αφορούν στους Έλληνες του Εξωτερικού. Συγκεκριμένα:

  • Στην αρχική σελίδα του www.gov.gr προστέθηκε η ενότητα «Απόδημοι Έλληνες», στην οποία επισημαίνονται αφενός οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες από Έλληνες που κατοικούν μόνιμα ή πρόσκαιρα στο εξωτερικό και αφετέρου η δυνατότητα ψηφιακού ραντεβού για εξυπηρέτηση από Προξενείο του υπουργείου Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης.
  • Στο νέο γεγονός ζωής «Έλληνες του Εξωτερικού» (Greeks Abroad), που είναι προσβάσιμο τόσο μέσω της ενότητας «Απόδημοι Έλληνες» όσο και μέσω της κατηγορίας «Πολίτης και Καθημερινότητα» (Citizens and day-to-day life), οι Έλληνες του Εξωτερικού μπορούν να βρίσκουν συγκεντρωμένες ακόμα περισσότερες συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες που τους αφορούν.

 



Γιατί η Νέα Δημοκρατία δίνει κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές


 

Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζοντας στην Καλαμάτα την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ήταν για μία ακόμη φορά σαφής

Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές, όχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο. Αυτό το κάναμε τόσο στις εκλογές του Μάϊου, όσο και στις εκλογές του Ιουνίου. Στη θέση του Περιφερειάρχη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει ανθρώπους που συμμερίζονται το όραμά της και με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί καλά. Οι οποίοι μπορούν να σταθούν αρωγοί στις δικές της προσπάθειες, αλλά και η κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στην κάθε περιφέρεια.




04/08/23 Συγκροτείται Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου


 

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah el Sisi και την επίσκεψή του στο μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν:

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα θέματα της συνεργασίας μας, να κάνουμε μία εκτίμηση της γεωπολιτικής κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο:

  • Να επαναβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά.
  • Αλλά να συζητήσουμε και νέες προοπτικές συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στα θέματα της ενέργειας, που πια η διασύνδεση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου μέσω ενός καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα project το οποίο φαίνεται να απολαμβάνει και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αλλά και για να επαναβεβαιώσουμε τη βούλησή μας να συνεργαστούμε και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εργατικό δυναμικό. Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα είτε μιλάμε για τις κατασκευές. Και βάλαμε μπροστά ένα σχέδιο γρήγορης υλοποίησης αυτής της αρχικής ιδέας περί της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.

Όλα αυτά θα έχουν ως επιστέγασμά τους την απόφασή μας να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Αίγυπτο με την παρουσία πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε ότι το πρώτο τέτοιο Συμβούλιο θα μπορεί να λάβει χώρα στην πατρίδα μας, τους πρώτους μήνες του 2024, όπου θα επενδύσουμε ακόμα περισσότερο σε αυτήν την σχέση προς αμοιβαίο όφελος και της Ελλάδος και της Αιγύπτου και των δύο λαών μας.

 



MTS Oceanos: Το ελληνόκτητο πλοίο που βυθίστηκε σε ζωντανή μετάδοση

 


Το MTS Oceanos ήταν Ελληνόκτητο πλοίο το οποίο βυθίστηκε ανοικτά της Νότιας Αφρικής στης 4 Αυγούστου 1991.



Το πλοίο ήταν κατασκευής του 1952 και έκανε το δρομολόγιο Μασσαλία-Μαδαγασκάρη-Μαυρίκιο. Το αρχικό όνομα του ήταν Jean Laborde και αργότερα Mykinai, Ancona, and Eastern Princess. Το 1976 ύψωσε την Ελληνική σημαία με νηολόγιο Πειραιά και με το όνομα MTS Oceanos.

Στης 4 Αυγούστου του 1991 απέπλευσε από το Ανατολικό Λονδίνο της Νότιας Αφρικής με προορισμό το Ντούρμπαν. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες με την ταχύτητα του ανέμου να φτάνει τους 40 κόμβους και το κύμα τα 9 μέτρα!

Οι διατοιχισμοί του πλοίου ήταν έντονοι και η κλίση του μεγάλη. Οι σερβιτόροι καλά καλά δεν μπορούσαν να περπατήσουν και όταν το έκαναν, αυτά τα οποία μετέφεραν τους έπεφταν κάτω.

Περίπου στης 21:30 UTC μια έκρηξη ακούστηκε και τότε το πλοίο έχασε την πρόωση του, ενώ η εισροή νερού στο μηχανοστάσιο είχε ήδη αρχίσει από το sea chest. Ο Α’ μηχανικός ενημέρωσε τον πλοίαρχο για την εισροή νερού στο μηχανοστάσιο και στις ηλεκτρομηχανές. Το πλοίο ήταν πλέον ακυβέρνητο.

Το πλήρωμα πανικοβλήθηκε, Οι κώδωνες κινδύνου δεν ενεργοποιήθηκαν και οι επιβάτες δεν ήξεραν τίποτα, μέχρι που κάποιοι εξ αυτών είδαν τα νερά με τα μάτια τους. Πολλές μαρτυρίες επιβατών λένε ότι το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, ήταν έτοιμο να διαφύγει χωρίς να νοιάζεται για τους επιβάτες.

Τα παραπλέοντα πλοία, λαμβάνοντας το σήμα κίνδυνου, έσπευσαν να βοηθήσουν, ενώ το ναυτικό της Νοτίου Αφρικής σε συνεργασία με την αεροπορία έστειλε 16 ελικόπτερα για την διάσωση των επιβατών και του πληρώματος

Το αποτέλεσμα της συντονισμένης, άμεσης αλλά και γιγαντιαίας επιχείρησης διάσωσης ήταν να σωθούν και τα 571 άτομα τα οποία επέβαιναν στο πλοίο!

Στης 15:30 UTC της επόμενης ημέρας το πλοίο βυθίστηκε σε στίγμα 32.12093°Ν 29.12029°Α.

Ο πλοίαρχος κατηγορήθηκε από τους επιβάτες ότι έφυγε και τους άφησε, χωρίς να δώσει καμία βοήθεια. ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έφυγε πρώτος ώστε να συντονίσει την εγκατάλειψη των επιβατών από το ελικόπτερο (!). Ακόμα είπε ότι από την στιγμή που έδωσε την διαταγή για εγκατάλειψη του πλοίου, δεν έχει σημασία αν θα φύγει πρώτος η τελευταίος (!). Άλλωστε – είπε – ότι δεν μπορεί να περιμένει να φύγουν όλοι, γιατί ίσως κάποιος δεν θέλει να φύγει.

Ο Πλοίαρχος και 4 ακόμα αξιωματικοί κρίθηκαν ότι έφταιγαν στην διαχείριση της κατάστασης ανάγκης.

Δείτε φωτογραφίες αλλά και το βίντεο την στιγμή που βυθίζετε το MTS Oceanos:



Πηγή



Το 52χρονο ΚΑΘΑΡΜΑ ξυλοκοπούσε για πάνω από μία ώρα την 44χρονη αστυνομικό γυναίκα του

 



Για μία ώρα και ένα τέταρτο (από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 04:15) το 52χρονο κάθαρμα ξυλοκοπούσε την τέως σύζυγό του, την 44χρονη αστυνόμο Α’, υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος.

Ο κακοποιός "άντρας" της, την χτυπούσε ακατάπαυστα με μπουνιές και κλοτσιές σε όλο της το σώμα, προκαλώντας της ρήξη ουροδόχου κύστης και νεφρού και κατάγματα σε χέρια, πόδια, πρόσωπο, σιαγόνες και άλλα σημεία του σώματος.

Περίοικος άκουσε φωνές, βρισιές, δυνατούς θορύβους και κραυγές πόνου στις 03:00 τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου. Ειδοποίησε την Αμεση Δράση λίγο αργότερα, με το πλήρωμα περιπολικού να φθάνει στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου στις 04:15. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη συνάδελφό τους αιμόφυρτη σε τραγική κατάσταση και ειδοποίησαν ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 

Το 52χρονο κάθαρμα συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Η 44χρονη αστυνομικός φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση. Χθες επικοινώνησε μαζί της ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της.

Η αστυνόμος είχε υποβάλλει μήνυση για απειλή στο παρελθόν στον τότε σύζυγό της, ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Νεάπολη Λάρισας. Μετά από αυτό φαίνεται πως το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 52χρονος έκανε προσπάθειες επαναπροσέγγισης, τις οποίες αποδέχθηκε δοκιμαστικά η αστυνομικός. Εμεναν στο ίδιο σπίτι, ωστόσο η αστυνομικός διαπίστωσε πως τίποτα δεν είχε αλλάξει στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, με την παθολογική ζήλια του να είναι ανυπόφορη. Ετσι του είπε πως πρέπει να διακόψουν οριστικά. Αυτή η απόφασή της φαίνεται πως τον εξόργισε με αποτέλεσμα τη βάναυση επίθεση εναντίον της.

Τα δύο παιδιά τους, που φοιτούν σε Γυμνάσιο και Δημοτικό, ήταν σε κατασκήνωση. Μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκαν στη γιαγιά τους, ενώ ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται μαζί τους προκειμένου να τους εξηγήσουν τι έχει συμβεί, να τα στηρίξουν ψυχολογικά και να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την καθημερινότητά τους στο οικογενειακό περιβάλλον.

Ο 52χρονος ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του, προκαλώντας συχνά έντονες σκηνές ζηλοτυπίας, με κάποιες από αυτές να καταλήγουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Η συνάδελφος έφτασε στις Πρώτες Βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ γύρω στις 04:30 το πρωί με μεγάλη πίεση 5. Ηταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει μάχη και είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω ξαναδεί. Ούτε σε καβγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, Αθανάσιος Νταβούρας.



Ανεξέλεγκτοι οι αγαπημένοι των ΜΚΟ και "διασωστών" λαθροδιακινητές κλέβουν αυτοκίνητα και κινδυνεύει κόσμος

 


Δεκάδες Έλληνες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, "κλαίνε" τις περιουσίες τους, τα αυτοκίνητα τους, επειδή το κύκλωμα των αγαπημένων στις ΜΚΟ και στους "διασώστες" κακοποιών, τα χρησιμοποιούν για την μεταφορά μεταναστών.

Μια νέα καταδίωξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δύο αλλοδαπούς κακοποιούς να προσπαθούν να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με το thestival, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικού, πήγε ανάποδα στον δρόμο, και κατά την καταδίωξη διαπιστώθηκε ότι το όχημα απασχολούσε το Τμήμα Ασφάλειας Μουδανιών από παλαιότερη υπόθεση.

Ο αλλοδαπός κακοποιός λαθροδιακινητής του οχήματος παρέβη αρκετές φορές τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Από τις Συκιές κινήθηκε προς τη Νεάπολη και σταμάτησε στην οδό Λαγκαδά, προσκρούοντας σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής «27 – Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο». 

Άμεσα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δυο επιβαίνοντες, αλλά αυτό δεν δίνει λύση στο καθημερινό πρόβλημα των κλοπών αυτοκινήτων, και των ανεξέλεγκτων δρομολογίων λαθροδιακινητών.







Ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα σε επίπεδο investment grade


 

Νέα σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings την αναβάθμισε σε επίπεδο investment grade, δηλαδή επενδυτικής βαθμίδας. 

Σε έκθεσή του, ο οίκος Scope Ratings τοποθέτησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας BBB- με σταθερές προοπτικές. Μάλιστα, ανέφερε πως οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη ήταν η ενίσχυση της ευρωπαικής θεσμικής στήριξης, η καλή πορεία, στην οποία βρίσκεται το ελληνικό δημόσιο χρέος και φυσικά, οι μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα. 

Να επισημανθεί πως μέχρι πρότινος από τον συγκεκριμένο οίκο η Ελλάδα αξιολογείτο σε επίπεδο BB+ με θετικές προοπτικές. 

Τον Σεπτέμβριο αναμένονται δύο ακόμα αξιολογήσεις: στις 8/9 από τον οίκο DBRS και από τον γνωστό Moody's στις 15/9, και στις 20 Οκτωβρίου, σειρά θα έχει ο, επίσης, γνωστός Standard & Poor's. 

Τέλος, τον κύκλο αξιολογήσεων θα κλείσει ο Fitch την 1η μέρα του Δεκεμβρίου.





Σπιτονοικοκυρά ζούσε στο σπίτι των ενοικιαστών της όταν εκείνοι έλειπαν

 



Όταν η Tahlia μετακόμισε από το Μπρίσμπεϊν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ήλπιζε να βρει το τέλειο σπίτι για να νοικιάσει.

Η ίδια και ο σύζυγός της δεν είχαν ξαναπάει στο Σίδνεϊ, οπότε δεν γνώριζε πόσο δύσκολο ήταν να βρεις ένα σπίτι για να νοικιάσεις.

Παρόλα αυτά, διάλεξαν ένα σπίτι που θεωρούσαν τέλειο, καθώς ήταν «πλήρως επιπλωμένο», κοντά στην πόλη και σε προσιτή τιμή.

Αλλά, σύμφωνα με την Tahlia, πήραν περισσότερα από όσα υπολόγιζαν όταν υπέγραψαν το συμβόλαιό τους.

«Νομίζαμε ότι κάναμε το σωστό, επειδή πήγαμε μέσω ενός νόμιμου, γνωστού μεσιτικού γραφείου», εξήγησε. «Και δεν θα το συνιστούσα ποτέ αυτό».

Όταν η Tahlia πήρε τα κλειδιά του σπιτιού, εξήγησε ότι αισθάνθηκε περίεργα.

Όταν έφτασαν, παρατήρησαν ότι η πόρτα της σήτας ήταν κλειδωμένη, αλλά η μπροστινή πόρτα ήταν ανοιχτή.

«Το σπίτι μύριζε σαν να είχε μόλις καθαριστεί, περίπου 10 λεπτά πριν», είπε για να συνεχίσει. «Ο ανεμιστήρας ήταν αναμμένος, τα φώτα ήταν αναμμένα και η πίσω πόρτα ήταν ξεκλείδωτη».

Βρήκε επίσης μπανάνες και κονσέρβες γύρω από την κουζίνα, ενώ μια γάτα προσπαθούσε απεγνωσμένα να μπει στο ακίνητο.

Εξήγησε ότι ο μεσίτης είχε κάνει έκθεση εισόδου το πρωί, οπότε η Tahlia ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Ζούσε κάποιος εδώ μέσα, πριν από μία ώρα;» ρώτησε τον μεσίτη.

Αγνοώντας τα σημάδια, η ίδια και ο σύζυγός της ζούσαν στο ακίνητο «για πολύ καιρό».

Τότε παρατήρησαν μια γυναίκα να κάθεται στην μπροστινή αυλή τους και έλεγχαν συχνά το γραμματοκιβώτιο και τους κάδους.

Η Tahlia εξήγησε ότι «γνώριζαν όλους τους ενοικιαστές» που ζούσαν στην περιοχή και αυτή η γυναίκα «δεν ήταν μία από αυτούς».

Τελικά, ο ιδιοκτήτης έμενε σε ένα φορτηγάκι έξω από τη μονάδα.

«Όταν φεύγαμε, χρησιμοποιούσε το μπάνιο μας, την κουζίνα και το πλυντήριο χωρίς να το ξέρουμε», αποκάλυψε η Tahlia. «Και το κτηματομεσιτικό γραφείο, με κάποιο τρόπο, επέτρεπε να το ξέρει ότι συμβαίνει αυτό». «Ερχόταν με τον σκύλο της και έψαχνε την αλληλογραφία μας και τους κάδους μας», είπε.


Πηγή



Συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης, στην οροφή του ΟΑΚΑ η φανέλα με το Νο4

 


Η σκιά του Νίκου Γκάλη θα παραμένει πάντα πάνω στο μπάσκετ.

Νίκος Γκάλης, μέλος εδώ και λίγα χρόνια του Hall of Fame, έζησε μία ακόμη σπουδαία στιγμή στη σημερινή βράβευση του από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία απέσυρε τη φανέλα του με το Νο4 λίγο πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με τη Σλοβενία.

Με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ του κλειστού το ΟΑΚΑ, το γήπεδο σείστηκε πραγματικά. 

Αφού πέρασε και χαιρέτισε τις αποστολές των δύο ομάδων, από τα μάτριξ του γηπέδου άρχισε να παρουσιάζεται ένα βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές αυτού του μεγάλου παίχτη.

Η θρυλική φανέλα με το Νο4 που φορούσε με την Εθνική ομάδα ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ, κι ήταν η στιγμή που Γκάλης λύγισε, ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει ασταμάτητα «Νίκος Γκάλης, οε οε οε». 



«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μεγάλη στιγμή», ήταν τα μοναδικά λόγια που μπόρεσε να ψελίσσει με βουρκωμένα μάτια.



Αμέσως μετά παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από τη FIBA και την ΕΟΚ, βγήκε την αναμνηστική φωτογραφία με τις δύο ομάδες και με την προτροπή του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το «ζντο» με την ελληνική ομάδα, πριν πάρει τη θέση του στα επίσημα.

Παίρνοντας μαζί του την αγάπη του κόσμου και αφήνοντας όλους εμάς να θυμόμαστε τις εικόνες του και να σιγοτραγουδάμε «τι την έκανε τη μπάλα ο Θεός...»







Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στην ΕΡΤ και στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τόσο για την βράβευση του, όσο και για τα συναισθήματα που βίωσε με την απόσυρση της φανέλας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την βράβευση του: «Είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερη γιατί είναι η αθλητική μου οικογένεια. Και όταν τιμάς την αθλητική σου οικογένεια, για μένα είναι από τις μεγαλύτερες τιμές».

Για την απόσυρση της φανέλας: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, είναι τεράστια στιγμή για έναν αθλητή το να κρεμάσουν τη φανέλα του. Είναι σαν να έπαιζα χθες... Τώρα πριν μπήκα εδώ μέσα (σ.σ. στο παρκέ το ΟΑΚΑ) και σήκωσα το κύπελλο του 1987. Δεν ξεχνάω ποτέ τις στιγμές που έζησα με την εθνική ομάδα, με τον κόσμο στο γήπεδο. Θα ήθελα ο κάθε αθλητής να μπορεί να ζήσει τέτοιες στιγμές.



Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου


 

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά, άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή

Ειδικότερα, οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Δείτε ΕΔΩ τα Φυσικά πρόσωπα 

Δείτε ΕΔΩ τα Νομικά πρόσωπα

Σημειωτέον ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον: Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο, Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ επισημαίνεται ακόμη ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.