Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Bild: Οι Ελληνες κοροϊδεύουν με τις μεταρρυθμίσεις



«Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία Γερμανικής εφημερίδας, της Bild.

«Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία Γερμανικής εφημερίδας, της Bild, που εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση.


Επικαλούμενη στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, η Bild γράφει πως μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υλοποιείται πραγματικά.


«Ενώ η κυβέρνηση υιοθετεί νόμους και κανόνες βάσει των συμφωνιών εντούτοις η εφαρμογή τους στην πράξη μποϊκοτάρετα» δηλώνει στην εφημερίδα ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι και μέλος του Ινστιτούτου.


Τα παραδείγματα που παραθέτει είναι η ιδιωτικοποιήση του λιμανιού του Πειραιά, η πρόσφατη ιστορία με την ανακήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου μεγάλου τμήματος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού από το υπουργειο Πολιτισμού και ο διορισμός 13 περιφερειακών διευθυντών το 2015.


Πηγή : thetoc.gr


Δέν θα αφήσει σύνταξη για σύνταξη η κυβέρνηση : «Μαύρος» Σεπτέμβρης για τους συνταξιούχους



Διαβάζουμε στο  sofokleousin.gr


Έρχεται «τσουνάμι» περικοπών σε επικουρικές αλλά και κύριες συντάξεις , που… συνοδεύεται από «πετσόκομμα» του εφάπαξ

Ενώπιον νέων περικοπών στο εισόδημά τους θα βρεθούν οι συνταξιούχοι τον Σεπτέμβριο, ερχόμενοι αντιμέτωποι με σαρωτικές μειώσεις και μεγαλύτερες κρατήσεις.  Μειώσεις και περικοπές που σχετίζονται κυρίως με τις επικουρικές συντάξεις, αλλά αγγίζουν και τις κύριες συντάξεις.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το δεύτερο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, όπου την μερίδα του… λέοντος θα έχουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι εμποροϋπάλληλοι και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Επιπρόσθετα θα ενεργοποιηθεί και η σχετική διάταξη του νέου Ασφαλιστικού Κατρούγκαλου για τις κύριες συντάξεις και περικοπές σε εκείνες που υπερβαίνουν το νέο χαμηλό πλαφόν που πλέον οριοθετείται στα 2.000 ευρώ μεικτά-1.820 ευρώ καθαρά. Προ… Κατρούγκαλου το πλαφόν ήταν στα 2.773 μεικτά.

Αυτή δεν είναι η μόνη έστω και έμμεση μείωση στις κύριες συντάξεις. Με εγκύκλιο του το υπουργείο Εργασίας , η οποία αναφέρεται σε όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία κύρια σύνταξη,  ορίζει ότι η παρακράτηση 6% υπέρ του ΕΟΠΠΥ, θα παρακρατείται από όλες τις συντάξεις και όχι από μία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Από την εφαρμογή αυτή της εγκυκλίου, θα υπάρχου μειώσεις στους συγκεκριμένους συνταξιούχους . Μάλιστα η εφαρμογή της εγκυκλίου θα γίνει μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιουλίου και θα παρακρατηθεί τους επόμενους μήνες.

Τα… βάσανα για τους συνταξιούχους δεν σταματούν εδώ, καθώς από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του χρόνου θα βρίσκονται σε ισχύ αναδρομικές περικοπές για τους μερισματούχους του δημοσίου και όσους λάμβαναν ΕΚΑΣ. Επίσης σημαντικό «πετσόκομμα» θα υποστούν και τα εφάπαξ των νέων συνταξιούχων, που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσουν και το 50%.

 Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις των σωματείων των συνταξιούχων, στις νέες περικοπές. Χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ κατά τριών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ εισάγεται περαιτέρω περικοπή των επικουρικών συντάξεων, εφόσον μετά τον επανυπολογισμό τους το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης, υπερβαίνει το ποσό των 1.300 ευρώ.




Έριξε "πάγο" στον Τσίπρα η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάνη



Όπως θα έκανε ο κάθε πρωθυπουργός χώρας που αθλητής της παίρνει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες έτσι και ο Τσίπρας είπε να στείλει τα συγχαρητήρια του στην ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.



Είναι γνωστά σε όλους μας το όσα έχει τραβήξει η αθλήτρια και πόσο κόσμο παρακαλούσε για να προπονηθεί αξιοπρεπώς και έτσι πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας την απάντηση που του έπρεπε λιτή με νόημα.





Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας- όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Π.Ο.Ε.Δ.H.Ν- και καλεί την πολιτική ηγεσία ,του υπουργείου Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες της, για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, "είναι προφανές ότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων καθιστά πλέον οριακή τη λειτουργία τους. Την ίδια ώρα ο δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, υπολειτουργούν ενώ ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν μείνει ακάλυπτες από βασικές ιατρικές ειδικότητες. Εντούτοις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες που την εκθέτουν - όπως αυτή που είδαμε πρόσφατα στο νοσοκομείο της Σαντορίνης -".

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι χειρότερη από ποτέ. Πολλές κλινικές ,ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς και δεν μπορούν να βγάλουν τις εφημερίες.

Την ίδια ώρα οι δομές υγείας, στις τουριστικές περιοχές είναι υπό κατάρρευση ενώ οι νησιωτικές και οι ακριτικές περιοχές έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Οι συνθήκες αυτές είναι απάνθρωπες ,για το υγειονομικό προσωπικό ενώ εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Τα μεγάλα λόγια προεκλογικά είναι εύκολα, οφείλουν όμως τώρα να υλοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν και όχι να ψάχνουν δικαιολογίες για να καλύψουν αποτυχημένες πολιτικές.»


 Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Σάλος με σχόλιο του Τραμπ που ερμηνεύτηκε ως απειλή για τη ζωή της Κλίντον



Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε χθες στους υποστηρικτές οπλοκατοχής και οπλοφορίας να δράσουν για να εμποδίσουν τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον από το να προτείνει στο κογκρέσο φιλελεύθερους δικαστές για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεσηκώνοντας άλλη μια θύελλα αντιδράσεων. 

«Άν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα παιδιά», είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση, για τα μέλη του αμερικανικού Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία είναι ισόβια. 

Το εκλογικό γραφείο της Κλίντον χαρακτήρισε τη δήλωση επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι «ένα άτομο που επιδιώκει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προτείνει την άσκηση βίας». 

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις, το γραφείο του Τραμπ είπε ότι ο υποψήφιος αναφερόταν στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής ώστε να προσέλθουν περισσότεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής έχουν απίστευτη ενέργεια και είναι πάρα πολύ ενωμένοι, κάτι που τους δίνει μεγάλη πολιτική ισχύ», πρόσθεσε. 

Ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), ο οποίος τη Δευτέρα ήταν μεταξύ 50 Ρεπουμπλικανών ειδικών εθνικής ασφάλειας που υπέγραψαν μια επιστολή καταγγέλοντας τον Τραμπ, είπε στο CNN: «Δεν είσαι μόνο υπεύθυνος για όσα λες. Είσαι και υπεύθυνος για ό,τι ακούει ο κόσμος». 

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν, φιλελεύθερη πολιτικός που της αρέσει να προκαλεί τον Τραμπ, σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε ότι ο Τραμπ «εκτοξεύει απειλές εναντίον της ζωής (της Κλίντον) γιατί είναι ένας γελοίος δειλός που δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι χάνει από ένα κορίτσι». Η ανώτερη σύμβουλος του Τραμπ Κελιέν Κόνγουεϊ απάντησε με το δικό της tweet στην Ουόρεν, "Αίσχος".

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, όταν ερωτήθηκε αν ο Τραμπ ενθαρρύνει τη βία εναντίον της Κλίντον, είπε σε συνεργαζόμενο σταθμό του καναλιού NBC, «Ασφαλώς όχι. Όχι». 

Αλλά οι Δημοκρατικοί ανέφεραν ότι οι δηλώσεις του Τραμπ αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι ο υποψήφιος δεν κάνει για τον Λευκό Οίκο. «Μην το αντιμετωπίζετε ως πολιτική γκάφα. Είναι απειλή δολοφονίας, κλιμακώνοντας σοβαρά την πιθανότητα μιας εθνικής τραγωδίας και κρίσης», είπε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, σε δικό του μήνυμα στο Twittter.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Τραμπ, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν ότι ζητά ουσιαστικά τη δολοφονία της Κλίντον. 



Πηγή : naftemporiki.gr


Συντάξεις: Νέα μείωση 6% στις κύριες συντάξεις!



Χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μειωμένες τις κύριες συντάξεις που παίρνουν.

Το νέο ψαλίδι αφορά όσους παίρνουν περισσότερες από μια κύρια σύνταξη. Πρόκειται για την παρακράτηση υπέρ του ΕΟΠΥΥ, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δηλαδή, η οποία ως τώρα παρακρατείται από μια από τις συντάξεις και όχι από όλες.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η παρακράτηση θα εφαρμόζεται σε όλες τις συντάξεις που λαμβάνει ο συνταξιούχος και έτσι θα υπάρξει ανάλογη μείωση.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου θα γίνει μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιουλίου και θα παρακρατηθεί τους επόμενους μήνες.


Πηγή : newsit.gr


Νέα αρχή στις ρωσοτουρκικές σχέσεις



Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε χθες τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν (τον «φίλο Βλαντιμίρ») στην Αγία Πετρούπολη, σε μια συνάντηση που αποκρυσταλλώνει τη θεαματική μεταστροφή της Αγκυρας προς τη Μόσχα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εις βάρος του Ερντογάν. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης ενδέχεται να προκύψει από την απόπειρα γεφύρωσης των διαμετρικά αντίθετων θέσεων Ρωσίας-Τουρκίας στο θέμα του πολέμου της Συρίας, με «κοινό στόχο τη διευθέτηση της κρίσης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πρόεδροι αφιέρωσαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο θέμα της Συρίας, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου και μετά την αρχική, εφ’ όλης της ύλης συνάντηση στην οποία μετείχε και πλήθος υπουργών. Εως χθες το βράδυ δεν ήταν γνωστό τι συμφωνήθηκε ως προς το Συριακό, πάντως το αίτημα της Ρωσίας προς τον Ερντογάν ήταν να παρεμποδίσει τη ροή χρηματοδότησης όπλων και μαχητών προς αντάρτες και τζιχαντιστές στη Συρία. Σημειώνεται επίσης ότι στο πλευρό του Ερντογάν στη χθεσινή επίσκεψη βρισκόταν και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας έχει επικρίνει τον Φιντάν ως παρ’ ολίγον μοιραίο πρόσωπο, καθώς υποτίθεται ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τον Ερντογάν ότι το πραξικόπημα βρισκόταν σε εξέλιξη. Στον βαθμό όμως που οι τουρκικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη στη Συρία, φαίνεται ότι η συνεργασία του Φιντάν στην όποια νέα στρατηγική είναι χρήσιμη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν ήταν σε χώρα του ΝΑΤΟ αλλά στη Ρωσία, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είπε ότι η εξέλιξη δεν έχει τίποτα το δραματικό. «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν πρόκειται να γίνουν τόσο στενές, ώστε να μπορέσει να προσφέρει η Ρωσία στην Τουρκία μια εναλλακτική στη συνεργασία ασφαλείας στους κόλπους του ΝΑΤΟ», εκτίμησε ο Σταϊνμάγερ. Η Τουρκία, η πλέον προωθημένη βάση νατοϊκών πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή, έχει ξεκαθαρίσει ότι η σύσφιγξη των σχέσεων με τη Ρωσία δεν σημαίνει στρατηγικό αναπροσανατολισμό της χώρας προς τη Μόσχα. Χθες, παρ’ όλα αυτά ανακοινώθηκε η στενότερη συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας στον αμυντικό τομέα, συγκεκριμένα στην αμυντική βιομηχανία και παραγωγή οπλικών συστημάτων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επανέναρξη της κατασκευής του πρώτου τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, στον κόλπο της Μερσίνας, καθώς και των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού αερίου Turkish Stream. Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, είπε ότι ο πρώτος αγωγός που θα εφοδιάζει την Αγκυρα μπορεί να κατασκευαστεί έως το 2019, αλλά απαιτούνται απτές εγγυήσεις από την Ε.Ε. προκειμένου να κατασκευαστεί ο δεύτερος, παράλληλος αγωγός που σχεδιάζεται να εφοδιάζει τη νότια Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας. Στα δύο έργα (Ακούγιου και Turkish Stream) η Αγκυρα αναγνώρισε χθες καθεστώς στρατηγικής επένδυσης, όπως ζητούσε η Μόσχα.

«Πώς αλλάζουν οι καιροί», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια έμμεση αναφορά στον «πάγο» στον οποίο είχαν τοποθετηθεί οι σχέσεις των δύο χωρών από τον Νοέμβριο του 2015, μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους Σουχόι από τουρκικό, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η οργή της Ρωσίας είχε μεταφραστεί σε διακοπή συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, σε απαγόρευση διοργάνωσης τουριστικών εκδρομών Ρώσων στην Τουρκία και σε απαγορεύσεις εισαγωγών αγροτικών προϊόντων. Τώρα η οργή έχει αλλάξει στρατόπεδο, με τον Ερντογάν να κατακεραυνώνει για μια ακόμη φορά τις ΗΠΑ, προτού αναχωρήσει για την Αγία Πετρούπολη. «Είναι πολύ λίγο, πολύ αργά», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην απόφαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι να επισκεφθεί την Αγκυρα στις 24 Αυγούστου. «Θα έχουν περάσει 45 ημέρες» (από το πραξικόπημα).

Αλλά και το τουρκικό αίτημα για αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία δεν φαίνεται να ικανοποιείται άμεσα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αναφέρει ότι η άρση των κυρώσεων στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα θα είναι «σταδιακή».




Έντυπη Καθημερινή


Μπλακ τζακ για τον... χρυσό Φελπς!




Όχι ένα και δύο, αλλά τα 21 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 25 συνολικά έφτασε ο Μάικλ Φελπς μετά τη νίκη των ΗΠΑ και στα 4Χ200 μέτρα ελεύθερο!

Ο άνθρωπος δεν έχει αντίπαλο. Ο άνθρωπος είναι η ζωντανή ιστορία όχι μόνο της κολύμβησης, αλλά και συνολικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο άνθρωπος όσο και αν φαίνεται απίστευτο έφτασε τα 21 χρυσά μετάλλια (ναι καλά διαβάσατε) και τα 25 συνολικά στην κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού. Ο λόγος φυσικά για τον Μάικλ Φελπς, τον ανίκητο κολυμβητή που με την ομάδα των ΗΠΑ έκανε το δικό του μπλακ τζακ στα χρυσά μετάλλια επικρατώντας και στα 4Χ200 ελεύθερο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανία και το χάλκινο η Ιαπωνία σε μια κούρσα που όλα τα βλέμματα ήταν όπως είναι απολύτως λογικό πάνω μόνο στον Φελπς...

Η κατάταξη στα 4Χ200μ. ελεύθερο

1. ΗΠΑ 7:00.66
2. Μ. Βρετανία 7:03.13
3. Ιαπωνία 7:03.50
4. Αυστραλία 7:04.18
5. Ρωσία 7:05.70
6. Γερμανία 7:07.28
7. Ολλανδία 7:09.10
8. Βέλγιο 7:11.64


Πηγή : gazzetta.gr


Τα μυστικά της περίεργης, πολύωρης, ληστείας σε τράπεζα της λεωφόρου Κηφισίας



Κρίσιμες μαρτυρίες για δράστες με «ξενική προφορά», για περίεργες κινήσεις των ληστών και για ύποπτη στόχευση των θυρίδων του καταστήματος - Η μία ανήκε στην τράπεζα και είχε μετάλλια - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να είναι έργο αντιεξουσιαστών – Όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Μαρτυρίες τριών αυτοπτών μαρτύρων ότι ορισμένοι από τους ληστες είχαν ξενική προφορά , η ειδική "στόχευση" του συγκεκριμένου υποκαταστήματος τράπεζας που είχε υπόγειο με 22 θυρίδες ( μια εκ των οποίων ανήκε στην τράπεζα και είχε μετάλλια) η σπάνια προεπιλογή των δραστών να μείνουν αρκετές ώρες εντός της τράπεζας, η ηλικία των περισσοτέρων δραστών που φαίνεται να ήταν μεγαλύτερη των 35 ετών, είναι ορισμένα από τα πρώτα δεδομένα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα οποία «απομακρύνεται το ενδεχόμενο η χθεσινή πρωτοφανής ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας να είναι έργο αντιεξουσιαστών».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και υπεύθυνοι ασφαλείας τραπεζών δεν αποκλείουν πάντως ακόμη κανένα ενδεχόμενο για την προέλευση των δραστών και γι αυτό τον λόγο υπάρχει συνεχής εποπτεία της υπόθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία . Ωστόσο επισημαίνουν ότι «μόνο ποσοστό 10-15% των υποκαταστημάτων όλων των τραπεζώω, έχουν πλέον τραπεζικές θυρίδες, ενώ εξαιρετικά σπάνια είναι τα κρούσματα να γίνονται στόχος των επιδρομέων οι θυρίδες». Συμπληρώνοντας ότι «κάτι τέτοιο, με επιδρομές σε θυρίδες έχει γίνει δύο τρείς φορές, κυρίως σε μεταμεσονύκτια ριφιφί τραπεζών όπως το 1992 στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στην Καλλιρρόης, άλλο προ δέκα ετών στην Κηφισιά κ.λπ, οπότε οι δράστες είχαν περιθώρια χρόνου και ευχέρεια κινήσεων. Μέχρι τώρα σε ληστείες που είχαν οργανώσει αντιεξουσιαστές μόνοι τους ή σε συνεργασία με ποινικούς είχαν κύριο μέλημα να ληστέψουν την τράπεζα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να φύγουν πριν την άφιξη των αστυνομικών, να μην πάρουν το ρίσκο να συλληφθούν. Και είχαν σύνθετο σχέδιο διαφυγής. Τώρα, σε αυτή τη ληστεία, έχουν συμβεί όλα τα ..παράδοξα μαζί . Ετσι μας δημιουργούνται υποψίες ότι οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση, όπως είχε συμβεί και σε άλλες ληστείες. Οπως αυτή που είχε διαπραχθεί τον Οκτώβριο του 2011 σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τη συνδρομή υπαλλήλων του πιστωτικού ιδρύματος».

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικοί, αρχικά μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα, στις 14.15, δύο από τους δράστες οι οποίοι έβγαλαν όπλα που πιθανόν δεν ήταν καλάσνικοφ -όπως αναφέρθηκε αρχικά- αλλά πιστόλια και περίστροφα. Χωρίς ωστόσο να υπάρχει γι αυτό απόλυτη διευκρίνιση. Ζήτησαν από τους υπαλλήλους της τράπεζας να μην ενεργοποιήσουν τα μπουτόν συναγερμού αλλά και να μην υπάρξει οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία μέσω κινητών. Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα. Σε μία τακτική που έχουν εφαρμόσει αρκετοί Ελληνες και αλλοδαποί ποινικοί όπως και παλαιότερα ένας-δύο αντάρτες πόλης που συμμετείχαν στους «ληστές του Διστόμου». Πάντως, χαρακτηριστικό της χθεσινής ληστείας στην λεωφόρο Κηφισίας είναι -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες- ότι οι δράστες δεν άρχισαν συζήτηση με υπαλλήλους και πελάτες για την «αναγκαιότητα της απαλλοτρίωσης», για το «κλέψιμο του κράτους στους πολίτες» και άλλες παρεμφερείς απόψεις που είχαν ...αναπτύξει ληστές σε επιδρομές σε τράπεζες όπου διαπιστώθηκε έμμεση ή άμεση συμμετοχή αντιεξουσιαστών. 

Οι ληστές ζήτησαν στην συνέχεια από την διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε -σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές- 60.000 ευρώ. Υστερα ζήτησαν από υπαλλήλους να τους οδηγήσουν στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή. Παραμένει άγνωστο αν με την απειλή όπλου ή άλλο μέσο κάποιος τους βοήθησε να ανοίξουν με κλειδί κάποιες θυρίδες. Για τα επόμενα 24ωρα έχουν κληθεί να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων για να προσδιορίσουν -αν επιθυμούν- το περιεχόμενό τους. Οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν από τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν παλαιότερες περιπτώσεις ληστειών τραπεζών αλλά κυρίως πολυκαταστημάτων όπου υπήρχε πολύωρη παραμονή των δραστών εντός «στόχου» αλλά και προσπάθεια να ανοίξουν χρηματοκιβώτια ή άλλους χώρους με τρυπάνια ή άλλα εργαλεία. Ακόμη εξετάζουν περιπτώσεις ληστών τραπεζών που έχουν αποφυλακισθεί πρόσφατα ή αν υπήρχαν άλλοι που μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να έκαναν χρήση άδειας από τις φυλακές. Επιπλέον, επιχειρούν να αντλήσουν στοιχεία DNA, αποτυπωμάτων, από κάμερες, από σάρωση κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, από τις κινήσεις των υπαλλήλων, από την πιθανή κατόπτευση του χώρου τις προηγούμενες μέρες και άλλες σχετικές ενέργειες. Ακόμη, ερευνούν και το ενδεχόμενο να είναι έργο αντιεξουσιαστών για την ενίσχυση του«επαναστατικού ταμείου». Κι αυτό μετά από ένοπλες επιθέσεις αναρχικών ή τις συλλήψεις ορισμένων αντιεξουσιαστών. Χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για επαλήθευση αυτού του σεναρίου.




Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Πηγή : tovima.gr


Καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Περάματος η ΝΔ




«Η έξαρση της βίας δεν αφήνει κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση»

«Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, που δέχθηκε από περιθωριακά στοιχεία, ο δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, κατά την επίσκεψή του στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν κατά την εισβολή τους στο χώρο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι "είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες" και τονίζει ότι "είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών". Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ.


Πηγή : newsbeast.gr


«Xρυσή» ολυμπιονίκης η Αννα Κορακάκη




Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση. Τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο ήταν το 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στον στίβο (1912).

Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το... χέρι της. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή.