Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας 3 μελών εγκληματικής οργάνωσης



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών – μελών εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ενέχονται στην διάπραξη απατών τελεσμένων και σε απόπειρα, ανά την Ελληνική επικράτεια (σχετικό το 01-10-25 Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας).

Πρόκειται για τους:

(Επ.) ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ (Ον.) Ιωάννη του Κωνσταντίνου, γεν. την 19-11-2000 στηΛάρισα:



(Επ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ον.) Χρυσοβαλάντη του Κωνσταντίνου, γεν. την 10-01-1984 στη Κόρινθο:



(Επ.) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ον.) Μάριου του Ευαγγέλου, γεν. την 17-01-2000 στη Κόρινθο:



Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού κατ΄ επάγγελμα, με ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των εκατό είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση και ανίχνευση του προαναφερθέντος εγκλήματος και η ανάγκη άμεσης αποτροπής απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση προς αυτό , υπό το δεδομένο ότι δεν είναι δυνατή η επιλογή άλλων μέτρων λιγότερο επαχθών για τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2237440351και 2237440360, του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



Δολοφονία Βαλυράκη : Δίωξη σε βάρος των λιμεναρχών Χαλκίδας και Ερέτριας για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία


Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας που είχαν λάβει μέρος στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφη δήλωση που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη, με την υπ. αρ. 35/2025 διάταξη της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου (σ.σ.: δευτεροβάθμιο στρατιωτικό δικαστήριο - ναυτοδικείο) γίνονται εν μέρει δεκτές οι προσφυγές τους και παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του λιμενάρχη Χαλκίδας και του λιμενάρχη Ερέτριας για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδή βεβαίωση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την εξέλιξη αυτή και κατήγγειλε «παρακρατικές και παραθεσμικές μεθοδεύσεις».

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του, η άσκηση ποινικής δίωξης «αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα Ασμάνη. Η δίωξη που ασκείται αφορά το γεγονός ότι τα δύο στελέχη του Λιμενικού χάλκευσαν ψεύτικη δήλωση και πίεσαν να ανακαλέσει και να δηλώσει αναληθώς ότι δεν ήταν αυτόπτης. Τεκμηριώνει τη βασιμότητα των καταγγελιών Βαλυράκη και αναδεικνύει τις ευθύνες του τότε εισαγγελέα Χαλκίδας Προκοπίου».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «σκοπιμότητες», ώστε να μπει η δικογραφία στο αρχείο. «Γιατί οι επίορκοι λιμενικοί ήθελαν να φτάσει η υπόθεση στο αρχείο; Για να προκριθεί η εκδοχή του ατυχήματος και να μην ερευνηθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας», τόνισε.

«Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο των κατηγορουμένων να γίνεται με προσοχή», λέει η συνήγορός τους

Η συνήγορος των δύο κατηγορούμενων ψαράδων που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία σχολίασε: «να αποδειχτεί η αλήθεια, να εξεταστεί ενδελεχώς η υπόθεση και θα εξετάσουμε τον κ. Ασμάνη προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία του. Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο των κατηγορουμένων να γίνεται με προσοχή για να μην υπάρξει συκοφαντική δυσφήμηση».




Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας και άργησε

 


Παραιτήθηκε όπως υποχρεώθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ειδικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το σχέδιο αναδιάρθρωσης του οργανισμού το οποίο προέβλεπε κλείσιμο 204 καταστημάτων ανά την επικράτεια.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, όπου συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα.

Η επιστολή παραίτησης του Γρηγόρη Σκλήκα από τα ΕΛ.ΤΑ.

Από το 2023, αφήνοντας πίσω μια διεθνή καριέρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Υπερταμείου και ευρύτερα της πατρίδας μας, να θέσω την εμπειρία μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην υπηρεσία της εξυγίανσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια εργάστηκα με αποφασιστικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων του Οργανισμού, καθώς και της ραγδαίας φθίνουσας πορείας της ταχυδρομικής αγοράς, φαινόμενο που παρατηρείται διεθνώς και εντονότερα στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μελέτησα διεθνή παραδείγματα και ήρθα σε επαφή με πρώην κρατικούς ταχυδρομικούς φορείς από την Ευρώπη και άλλες περιοχές, επιλέγοντας στρατηγικές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Η στρατηγική μας περιλάμβανε την ανασύσταση μιας εγκαταλειμμένης επιχείρησης, με εξοπλισμό τριάντα ετών και ανεπαρκή ψηφιακή υποδομή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Παρά τις προσπάθειες, το βασικό πρόβλημα παραμένει: η απώλεια άνω του 90% του επιστολικού έργου δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη προσαρμογή των δομών και του κόστους λειτουργίας, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να παραμένει οικονομικά μη βιώσιμος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ήδη από το 2013.

Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε και το σχέδιο απομείωσης υπολειτουργούντων καταστημάτων, το οποίο θεωρώ απαραίτητο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού. Αν το σχέδιο αυτό δεν εφαρμοστεί, εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε κίνδυνο η ρευστότητα και η δυνατότητα καταβολής μισθών στους εργαζομένους.

Ωστόσο, οι πρόσφατες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές — και κυρίως από Βουλευτές εκπροσωπώντας τις περιφέρειές τους — με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αναγκαίος διάλογος για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η απόφασή μου αυτή δεν αποτελεί απλώς μια τυπική αποχώρηση, αλλά ένα σαφές μήνυμα: μετά από χρόνια διεθνούς σταδιοδρομίας, δεν αντιμετωπίζω τις θέσεις ως αυτοσκοπό, αλλά ως ευκαιρία προσφοράς. Πρόκειται για ζήτημα προσωπικής και επαγγελματικής ταυτότητας.

Εννοείται ότι παραμένω στη διάθεση της διάδοχης κατάστασης, για κάθε υποστήριξη που ενδεχομένως απαιτηθεί. Χαιρετώ με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους συνεργάτες, συναδέλφους και το ευρύτερο κοινό με το οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ — ήταν το ισχυρότερο καύσιμο σε αυτή την απαιτητική πορεία των τελευταίων 2,5 ετών.




Καραγκιοζιλίκια με ακροαριστερούς διαδηλωτές στην Σούδα πέταξαν μπογιές σε Ισραηλινούς τουρίστες

 


Ακροαριστερά καραγκιοζιλίκια έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σούδας, αντιδρώντας στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες.

Στην είσοδο του λιμανιού είχαν παραταχθεί ακροαριστερά καραγκιοζιλίκια από το πρωί και αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν στα καραγκιοζιλίκια να μπουν στον χώρο.

Την ώρα που έβγαιναν τα λεωφορεία με τους τουρίστες, κάποιοι από τους ακροαριστερούς καραγκιόζηδες πέταξαν μπογιές στα οχήματα με τους αστυνομικούς να τους απωθούν κάνοντας ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το flashnews.gr τα καραγκιοζιλίκια θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στις 12:00 στο συντριβάνι στο παλιό λιμάνι των Χανίων.











Από συμπλοκή μεταξύ κακοποιών ΑΕΚ - Ολυμπιακού στην Χαλκίδα ένας νεκρός και ένας τραυματίας

 


Στο αιματηρό οπαδικό επεισόδιο της Χαλκίδας, με θύμα έναν 23χρονο και δύο ακόμη νεαρούς τραυματίες, συμμετείχαν συνολικά οκτώ άτομα, χούλιγκαν κακοποιοί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα.

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες κακοποιούς της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Χαλκίδα και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 23χρονου για οπαδικές διαφορές. 

Σύμφωνα με το ΕΡΤnews πρόκειται για έναν 19χρονο κακοποιό του Ολυμπιακού που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2023 εναντίον του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.

Στο οπαδικό επεισόδιο της Χαλκίδας συμμετείχαν συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα. Μετά την συμπλοκή βγήκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος οπαδός της ΑΕΚ και να τραυματιστεί σοβαρά ένα άτομο από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Έχουν συλληφθεί 3 χούλιγκαν, και έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι από την άλλη ομάδα. Έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής δύο κακοποιοί που συμμετείχαν στη δολοφονία του 23χρονου. 

Τα έως τώρα ευρήματα της ΕΛΑΣ παραπέμπουν σε οπαδικά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. 



Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στην Βορίζια

 



Έφοδο στις φυλακές Αλικαρνασσού πραγματοποίησε τα ξημερώματα το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών για τη φονική συμπλοκή στα Βορίζια Ηρακλείου.

Στις φυλακές κρατούνται συγγενείς του Φανούρη Καργάκη, του 39χρονου που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το περασμένο Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυση.

Η κηδεία του 39χρονου τελέστηκε τη Δευτέρα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία πλήθους κόσμου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί εντός και εκτός του χωριού, για την αποφυγή εντάσεων. Κατά τη μεταφορά της σορού προς την εκκλησία, η πομπή σταμάτησε στο σημείο της δολοφονίας, όπου συγγενείς του θύματος ξέσπασαν σε λυγμούς και φωνές.

Από δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή και παραβίαση περιοριστικών όρων έχουν στο «βιογραφικό» τους, τα δύο από τα τρία αδέλφια που αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην αιματηρή βεντέτα στα Βορίζια Ηρακλείου. Περισσότερες από 10 φορές είχε συλληφθεί και ο 39χρονος άνδρας από τη δεύτερη οικογένεια, ο οποίος έπεσε νεκρός την ώρα των πυροβολισμών. Μάλιστα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τρεις φορές με κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και για εκβίαση και εγκληματική οργάνωση. 

Μέχρι και αυτή την ώρα τα τρία αδέλφια παραμένουν άφαντα, με τις έρευνες να επεκτείνονται καθημερινά σε γειτονικές περιοχές. Από το περιβάλλον των τριών ανδρών υπάρχουν αναφορές για παράδοσή τους πριν από την εκτέλεση των ενταλμάτων, ωστόσο οι Αρχές συνεχίζουν τις αναζητήσεις.



Ο Mικ Τζάγκερ στα Χανιά

 


Τρεις μέρες στα Χανιά πέρασε ο θρύλος της ροκ μουσικής Μικ Τζάγκερ.

Ο Τζάγκερ 82 χρονών, βρέθηκε στο Ενετικό Λιμάνι με το zarpanews.gr να τον πετυχαίνει κατά την αναχώρησή του από τα Χανιά.

Αφού μετέφερε τις εντυπώσεις του από την Αρχαία Ελεύθερνα και την ανασκαφή στον λόφο Καστέλλι των Χανίων, όπου ξεναγήθηκε ιδιωτικά την Κυριακή, δήλωσε ότι τα βρήκε όλα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Χανιά και την Κρήτη.

Ο Μικ Τζάγκερ ρωτήθηκε και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την αφορμή της πρόσφατης παρουσίας του στο Βρετανικό Μουσείο και σχολίασε με χιούμορ πως «είναι ακόμα εκεί».

Κληθείς δε να εκφράσει τη γνώμη του για το εάν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, απάντησε «δεν έχω άποψη».






Εγκληματίας οδηγός με ξένες πινακίδες στην Αττική Οδό ήθελε να προκαλέσει ατύχημα


 

Το αυτοκίνητο είναι χαρακτηριστικό, όπως και οι πινακίδες του αυτοκινήτου με ξένα νούμερα, οπότε εύκολα μπορεί να βρεθεί να συλληφθεί και να μην ξανά οδηγήσει ποτέ στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος οδηγός έθεσε επανειλημμένα σε κίνδυνο τις ζωές των υπόλοιπων οδηγών στην Αττική Οδό.

Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό ellinares_odigi στο Instagram, και τραβήχτηκε από επιβάτη του οχήματος που βρισκόταν ακριβώς πίσω από το προπορευόμενο όχημα που κινούνταν επικίνδυνα.

Η προκλητική οδήγηση απο τον εγκληματία οδηγό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε οδηγός ταξί, ο οποίος κινούνταν στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ένα όχημα με ισπανικές πινακίδες πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο οδηγός του αυτοκινήτου αλλάζει πορεία τουλάχιστον τρεις φορές, περνώντας απότομα από τη λωρίδα ταχείας στη μεσαία, κόβοντας τον δρόμο σε οχήματα που κινούνταν κανονικά.





Οι στελεχάρες του ΠΑΣΟΚ Δούκας - Κατρίνης - Χρηστίδης θέλουν συζήτηση μόνο τα παρακμιακά ΣΥΡΙΖΑ - ΠΛΕΥΣΗ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 




Το κακό στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ότι υπάρχει μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά ότι έχει στελεχάρες πρώτης γραμμής τους χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, την στελεχάρα Παύλο Χρηστίδη και όχι μόνο.

Για να μην αδικήσουμε, στελεχάρα είναι και ο Τσουκαλάς, και ο Χριστοδουλάκης με τα χαμένα βαγόνια, όπως και άλλοι που αμολάει το ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΜ κάνοντας κακό στο κόμμα.

Σε χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το συνέδριο του Κινήματος θα διεξαχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026, και πήραν τον λόγο οι παραπάνω στελεχάρες που επιμένουν σε συζήτηση μόνο με τα παρακμιακά κόμματα αριστεράς - ακροαριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΠΛΕΥΣΗ, και η Νέα Αριστερά.

Η στρατηγική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στελεχάρες που τον πλαισιώνουν, δεν έχουν καταλάβει το πόσο κακό κάνουν στο ΠΑΣΟΚ που το έχουν απομακρύνει από το κέντρο, και όσα λένε και κάνουν παρασέρνουν και "σοβαρά" στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που είναι ο πρώτος που κάνει λάθος δηλώσεις, κάλεσε τους υπόλοιπους να απέχουν από λάθος δηλώσεις, εννοώντας από δηλώσεις που αμφισβητούν τον ίδιο και τη στρατηγική του, που είναι λάθος και καταστροφική. 

Με λίγα λόγια ο λάθος και ακατάλληλος για αρχηγός του κόμματος ρίχνει ευθύνες στους άλλους και οχι στην ανικανότητα και ανεπάρκεια του.

Από όσους μίλησαν διαλέξαμε τον αποτυχημένο δήμαρχο Αθηναίων που μίλησε με επιστολή και είπε, ναι σε διάλογο με προοδευτικές δυνάμεις εννοώντας όλα τα παραπάνω παρακμιακά ακαροαριστερά και αριστερά κόμματα.

Η στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ και αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε επιστολή του, καθώς απουσίαζε από τη συνεδρίαση του οργάνου λόγω παρουσίας του στο παγκόσμιο συνέδριο δημάρχων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέδειξε τις προτάσεις του ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου.

Ο Χάρης Δούκας επέμεινε ότι πρέπει να αποτελέσει στρατηγική επιλογή η απόρριψη κάθε πιθανότητας συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Στο επικείμενο Συνέδριο, θα πρέπει συνολικά να αποφασίσουμε και να επικυρώσουμε ότι αποκλείουμε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ» σημείωσε.

Επιπλέον άφησε αιχμές για την ελλιπή λειτουργία των οργάνων παρατηρώντας πως «η θεσμική λειτουργία του κόμματός μας, η συνεχής και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Ακόμη, ο Δούκας ζήτησε διάλογο «με τα άλλα προοδευτικά κόμματα» θυμίζοντας πως «ήταν πάντα στρατηγική επιλογή μας, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου». Επιχειρηματολόγησε μάλιστα ότι όχι μόνο «δεν αντιστρατεύεται την αυτόνομη κάθοδό μας στις εκλογές» αφού «αυτόνομη πορεία δεν σημαίνει και απομόνωση».

Διαλέξαμε την άλλη στελεχάρα του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη που σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταστήσει απόλυτα ορατό σε όλους τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές που το χωρίζουν από το καθεστώς Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε επίσης βλέποντας αποδοκιμασία της κυβέρνησης και όχι του ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά που έχει, ότι «σε αυτήν την κοινωνική συγκυρία έντονης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταστήσει απόλυτα ορατό σε όλους τις σαφείς, διαχωριστικές γραμμές που το χωρίζουν από το καθεστώς Μητσοτάκη και πρέπει να συνδεθεί με το κοινωνικό αίτημα για πολιτική αλλαγή και απαλλαγή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι αυτονόητος ο πολιτικός στόχος της νίκης στις επόμενες εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης, ζητώντας να γίνει αξιολόγηση της έως τώρα στρατηγικής και κατά πόσο αυτή έχει αποδώσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αφήσαμε τελευταία της στελεχάρα Παύλο Χριστίδη που έστειλε μήνυμα ενότητας.

Μάλιστα, για το επερχόμενο συνέδριο επισήμανε ότι πρέπει να έχει χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής που βαδίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η πολιτική ενότητα πρέπει να «σφυρηλατείται μέσα από έναν διαρκή, ουσιαστικό διάλογο γύρω από κρίσιμα ζητήματα. Ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το τι ψηφίζουμε στο τέλος ως κοινοβουλευτική ομάδα ή το τι λέμε στον δημόσιο λόγο, αλλά που αποτελούν κομμάτι της ιδεολογικής, πολιτικής και αξιακής μας ταυτότητας».



Χαλκίδα: Ένας νεαρός νεκρός και ένας τραυματίας από μαχαίρωμα


 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην οδό Ληλαντίων, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν 23χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες του eviaonline, φέρονται ως γνωστοί του θύματος. Αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά, τον μετέφεραν οι ίδιοι στο νοσοκομείο, πριν εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του λίγα λεπτά αργότερα.

Λίγη ώρα μετά, σημειώθηκε δεύτερο αιματηρό περιστατικό κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου νεαρός άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάσταση της υγείας του δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρει μώλωπες στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται είναι τα αιτία της επίθεσης στον 23χρονο να ήταν οπαδικά.

Η Αστυνομία που έχει προβεί σε πολλές προσαγωγές σε διάφορες περιοχές, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.



CEO ΕΛΤΑ - Αντώνης Σαμαράς : Έκλεισε 204 καταστήματα ΕΛΤΑ σε ένα βράδυ, όπως ο Σαμαράς την ΕΡΤ


 

Ο τρόπος που ενήργησε η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., και ειδικά ο CEO των ταχυδρομείων Γρηγόρης Σκλήκας, μας θύμισε το μαύρο που έριξε ο Αντώνης Σαμαράς το 2013 κλείνοντας μέσα σε ένα βράδυ την ΕΡΤ.

Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου του 2013 ο Αντώνης Σαμαράς, τότε πρωθυπουργός της χώρας, έριξε μαύρο στη συχνότητα της ραδιοτηλεόρασης και το  αναλογικό σήμα διεκόπη στις 22:54, μετά διεκόπη το ψηφιακό στις 23:12, κατόπιν το ραδιοφωνικό στις 23:22. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε και ανάρτηση για το ξαφνικό θάνατο των καταστημάτων, ξεχνώντας τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ :

«Η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πρέπει να επανεξεταστεί, ο συμβολισμός αυτής της κίνησης υπερβαίνει κατά πολύ τα όποια λογιστικά σχέδια μιας επιχείρησης. Ιδιαίτερα όταν σήμερα η ελληνική επαρχία -και ιδίως η ακριτική Ελλάδα- αναζητά με κάθε τρόπο το αντίδοτο στην εγκατάλειψη. Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους».

Το ίδιο έγινε το 2025 αλλά όχι από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί τον ΕΛΤΑ έχει ξεπουλήσει στο υπερταμείο το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για 99 χρόνια. Η ίδια ενέργεια loip;on έγινε από την ανεξάρτητη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. λειτουργώντας τεχνοκρατικά και χωρίς να ενημερώσει κανένα, και μας θύμισε το μαύρο του Σαμαρά, κλείσιμο σε ένα βράδυ.

Πώς διοικούνται σήμερα τα ΕΛ.ΤΑ.

Ο ΕΛ.ΤΑ. διοικείται από το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) μέσω της επιλογής της διοίκησής του, η οποία περιλαμβάνει έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο και συμβούλια. Η διοίκηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης και την αύξηση της αποδοτικότητας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπερταμείου. 

Διοίκηση και στρατηγική

Επιλογή Διοίκησης: Το Υπερταμείο επιλέγει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

Στρατηγική Ανάπτυξης: Η διαχείριση των ΕΛ.ΤΑ. εστιάζει στην ανάπτυξη με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στρατηγική ESG: Εφαρμόζονται στρατηγικές ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) με συγκεκριμένους δείκτες μέτρησης της αποτελεσματικότητας.

Βιώσιμη Ανάπτυξη: Τα ΕΛ.ΤΑ., όπως και άλλες θυγατρικές του Υπερταμείου, δημοσιεύουν εκθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαφάνεια: Δημοσιεύονται εκθέσεις, τόσο οικονομικές όσο και βιώσιμης ανάπτυξης, για μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση. 



Περίεργη ανάρτηση «Αφαίρεσαν τη ζωή από τον Echo μας» είναι ο σκύλος που συμμετείχε σε έρευνες εντοπισμού ανθρώπων

 



Ο τετράποδος «ήρωας» που προσέφερε ανιδιοτελώς τις δυνάμεις του εκεί όπου ο άνθρωπος δυσκολευόταν να φτάσει, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη την ομάδα Anubis. 

Ο σκύλος με το όνομα Echo, ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών, είχε συμμετάσχει σε σημαντικές υποθέσεις, που είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα, και πάντα αποτελεσματικά.

Το βελγικό μαλινουά ήταν μέλος της Anubis και είχε συμμετάσχει σε δεκάδες δύσκολες επιχειρήσεις εντοπισμού ανθρώπων. Ο Echo είχε εντοπίσει νεκρό τον Μπάμπη Κούτσικο στο Μεσολόγγι, ενώ είχε συμμετάσχει στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου. 



Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, Σοφία, σχολιάζοντας την ανάρτηση που γνωστοποιούσε το χαμό του σκύλου, έγραψε: «Σε ευχαριστώ Echo για την προσφορά σου».


Η Anubis σε ανάρτησή της στο Facebook αποχαιρέτησε τον σκύλο, αναφέροντας πως θα αποκαλύψει σε δελτίο Τύπου «τον  λόγο που μας αφαίρεσαν από τη ζωή μας τον Echo μας»:

«Καλό ταξίδι παιδί μας!!! Καλό ταξίδι αγόρι μας γλυκό, θαρραλέο, πολεμιστή και γεμάτο αγάπη!!! Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας!!!».



Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μάθει άμεσα ο κόσμος ποιος; Ποιοι; Γιατί; Αφαιρέθηκε η ζωή ενός σημαντικού στελέχους διάσωσης και εάν υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες αυτών.






Αστυνομικός εξουδετέρωσε με σφαίρα στο κεφάλι 27χρονο που κρατούσε τον αδελφό του απειλώντας τον με μαχαίρι


 


Βίντεο με την διάσωση 7χρονου που απειλούσε να σκοτώσει ο 27χρονος αδελφός του κατέγραψε κάμερα αστυνομικού.

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε σπίτι στη Φλόριντα κατέγραψε κάμερα αστυνομικού όταν αναγκάστηκε να εξουδετερώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι έναν 27χρονο που απειλούσε να σκοτώσει τον μικρότερο αδελφό του.

Ο 25χρονος βοηθός σερίφη στην κομητεία Χίλσμπορο Άντονι Γκονζάλες φώναξε στον 27χρονο Μάριο Κομάτσο να πετάξει το μαχαίρι και να αφήσει ελεύθερο τον 7χρονο αδελφό του.

Όταν ο 27χρονος δεν υπάκουσε στις εκκλήσεις, είδε τον Κομάτσο που φορούσε κράνος να έχει σε κεφαλοκλείδωμα τον μικρότερο αδελφό του με το μαχαίρι στον λαιμό.

Τότε ο αστυνόμος Γκονζάλες αφού φώναξε κάποιες φορές στον Κομάτσο «πέτα το μαχαίρι γιατί θα σε σκοτώσω», πυροβόλησε μια φόρα πετυχαίνοντας στο κεφάλι τον 27χρονο.

Μετά τον πυροβολισμό, ο αστυνομικός απομάκρυνε το αγόρι με τον 27χρονο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, την αστυνομία είχε καλέσει συγγενείς των δύο αδερφών.

Μετά το περιστατικό ο Γκονζάλες τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για τον πυροβολισμό.



5 ώρες σφυροκοπούσαν τον CEO των ΕΛΤΑ βουλευτές της Ν.Δ. - Του ζήτησαν να παραιτηθεί

 



Πέντε ώρες χθες το απόγευμα, από τις 18:ο0 έως τις 23:00, δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασαν στον CEO των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, ζητώντας του να πάρει πίσω τον σχεδιασμό για κλείσιμο 204 καταστημάτων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που του ζήτησαν ευθέως να παραιτηθεί.

Είναι βέβαιο μετά τα χθεσινά πώς ο κ. Σκλήκας δεν θα παραμείνει στη θέση του και έτσι δεν θα προχωρήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης . Είναι αβέβαιο επίσης εάν θα προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου (13:00), με παρούσες τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και του Υπερταμείου.

 Σημειωτέον, μετά τις εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επισκεφθεί την Κομοτηνή, όπως αρχικά προγραμματιζόταν για σήμερα.

Την ατάκα της χθεσινής βραδιάς είπε ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος παρατήρησε ότι στην περίπτωση των ΕΛΤΑ ισχύει η ρήση «ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος». «Οι βουλευτές είμαστε οι κερατάδες», συμπλήρωσε για να καταδείξει το έλλειμμα ενημέρωσης που είχαν οι βουλευτές, οι οποίοι το έμαθαν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

Πάνω από 40 γαλάζιοι βουλευτές πήραν τον λόγο σε μια θυελλώδη εσωκομματική διαδικασία υπό τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νότη Μηταράκη που σε πολλούς θύμισε τις ταραγμένες μέρες συζητήσεων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Τότε βεβαίως υπήρχαν δύο απόψεις, τώρα όλοι οι βουλευτές συμφωνούν», παρατηρούσε σκωπτικά έμπειρος βουλευτής της ΝΔ, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο κ. Σκλήκας στην πραγματικότητα είναι υπό προθεσμία μετά τη χθεσινή συζήτηση, και όλοι περιμένουν σήμερα να υποβάλλει την παραίτηση του.

Για εμάς κακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στήριξε εχθές τον κ. Σκλήκα, γιατί σήμερα είναι και ο ίδιος ο Μαρινάκης εκτεθειμένος  και καλό θα ήταν να προσέχει πρίν μιλήσει.

Στόχος των βουλευτών της Ν.Δ. ήταν και ο επικεφαλής του Υπερταμείου, Γιάννης Παπαχρήστου που τον ρωτούσαν τι έκανε η διοίκηση της εταιρίας επί τόσο καιρό.

Σημειώνουμε ότι ευθέως εναντίον της διοίκησης έβαλαν κυρίως «μητσοτακικά» στελέχη, όπως η υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη ή η πρώην γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα. Ακόμα οι βουλευτές Διονύσης Ακτύπης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Παππάς, Φώντας Μπαραλιάκος, ενώ ο πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θρακης Στάθης Κωνσταντινίδης έφτασε στο σημείο να πει ότι πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για το θέμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε ξεκάθαρα «Πάρτε το πίσω»

«Κύριοι έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Όχι τεχνοκρατική δημοκρατία», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Δεν μπορώ να ακούω για τεχνοκρατικές προσεγγίσεις κι εμείς να αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος. Δεν μπήκατε στη στοιχειώδη ευαισθησία να μας ενημερώσετε», ανέφερε η Φωτεινή Αραμπατζή. «Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση με έναν υπουργό αναρμόδιο και δύο τεχνοκράτες», είπε ο Ανδρέας Κατσανιώτης. «Καταλαβαίνω ότι όποιος θέλει να καλύψει την αχρηστία του, φοράει το κοστούμι του τεχνοκράτη. Δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν είναι άχρηστοι», τόνισε με τη σειρά του ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σημασία έχει ότι εάν σήμερα παραιτηθεί, ο υπό παραίτηση CEO των ΕΛ.ΤΑ. δεν θα γίνει η κοινοβουλευτική συζητηση για το θέμα.