Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Η «Μαύρη Βίβλος» των «53+»: «Στολίζουν» Πολάκη, Τζάκρη, Μωραϊτη και Θεοχαρόπουλο



Πλήρως «απελευθερωμένη» εμφανίζεται η εσωκομματική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη της τάσης των «53+» εκφράζονται πλέον ανοιχτά εναντίον των «συντρόφων» τους, τους οποίους δε διστάζουν να «κεραυνοβολούν» δημόσια. Με δύο άρθρα («Ας συνεννοηθούμε λοιπόν…δημοσίως» και «Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;») στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία αποτελεί την επικοινωνιακή μηχανή της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι συντάκτες τους εκτοξεύουν βολές κατά των «πασοκογενών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τα έργα και τις ημέρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ανεύθυνη» η κατηγορία Πολάκη

Χωρίς να αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω, «παίρνουμε τα επιχειρήματα που διατύπωσε πρόσφατα ο σ. Παύλος Πολάκης ασκώντας κριτική σε συνέντευξη που είχε δώσει ο σ. Τσακαλώτος στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ. Όχι επειδή θέλουμε να προσωποποιήσουμε την απάντησή μας στον σ. Π. Πολάκη, αλλά γιατί θεωρήσαμε πως στη δική του κριτική συνοψίζονται καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα όλες οι άλλες» αναφέρουν οι συντάκτες, αλλά στην ουσία απαντούν στις αιτιάσεις Πολάκη για υπαιτιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου. «Η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δις του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018 είναι ανεύθυνη και δείχνει επιπλέον άγνοια τόσο της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης όσο και του τρόπου λειτουργίας μιας υπερχρεωμένης καπιταλιστικής οικονομίας όπως η ελληνική» τονίζεται στο άρθρο.

Οι συντάκτες του, μάλιστα καταλήγουν ότι «πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό πως όλοι μας θέλουμε να νικήσουμε στη μάχη των εκλογών. Αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα με βάση τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», προειδοποιώντας πως «γι’ αυτό και συνεχίζουμε παράλληλα να υπερασπιζόμαστε στο κόμμα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών. Την εφαρμογή του Καταστατικού με δυο λόγια».

Η Τζάκρη και ο Ζαχαριάδης

Ακόμη πιο καυστικοί απέναντι στους «πασοκογενείς» συντρόφους τους εμφανίζονται οι «53+» στο άρθρο «Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;». Ξεκινώντας από τις κυρίες, «οι απειλές για διαγραφές, έμμεσες προς το παρόν, δεν λείπουν. Μάλιστα, η κ. Θ. Τζάκρη, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασε στο σημείο, επικαλούμενη τον Ζαχαριάδη (!) να μιλά, με αφορμή τα εθνικά θέματα, για τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ -που προφανώς πρέπει να διευθετηθούν σύμφωνα με τις παραδοσιακές οργανωτικές μεθόδους του Ανδρέα Παπανδρέου- αλλά και να λιβανίζει αυτό που κάποτε ήταν το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στο άρθρο.

«…Όσον αφορά όμως τις άλλες δυνάμεις, που εκκινούν από τα αριστερά, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι υπολογίζουν χωρίς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους –υποστήριξε ανερυθρίαστα η κ. Τζάκρη- Η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι πατριωτική δύναμη ευθύνης και πραγματική ασπίδα προστασίας στα εθνικά συμφέροντα και στα συμφέροντα των πολλών και μη προνομιούχων» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του και συμπεραίνουν “Επιστροφή λοιπόν στο «ηρωικό» παρελθόν και στο «βυθίσατε το Χώρα»”.

Με τον υπότιτλο, «και Μνήμη Έχουμε», στο ίδιο άρθρο επιχειρείται μια προσωπική αναδρομή στην πολιτική πορεία των Θάνου Μωραϊτη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, ως «δύο μόνο, από τα εκατοντάδες, χαρακτηριστικά παραδείγματα» όσων επιχειρούν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ κατά τους αρθρογράφους. Συγκεκριμένα, «ο Θάνος Μωραΐτης, γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μόνο καλά λόγια, να το πω έτσι ευγενικά, δεν είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «Στην κυβέρνηση [του ΣΥΡΙΖΑ] αξίζουν 3 Όσκαρ: Το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού». Διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ» ενώ τον Μάρτιο του 2018 μιλούσε για την «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Οι κατηγορίες αυτές δεν τον εμπόδισαν να τοποθετηθεί, στα πλαίσια της «διεύρυνσης», τον Φεβρουάριο του 2019 υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!» θυμούνται οι … «53+».

Συνεχίζοντας την κριτική, «αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν την πολιτική τους καταγωγή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος ακόμα και σήμερα της ΔΗΜΑΡ, αν και προσερχόμενος από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ήταν ακόμα χειρότερος χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου για τον τότε πρωθυπουργό: "Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα»”, προσθέτουν.

Παραθέτοντας, παράλληλα και άλλα τσιτάτα του κ. Θεοχαρόπουλου, οι «53+» ανακαλούν στην μνήμη ότι «όχι πολύ αργότερα η ΔΗΜΑΡ, κυβερνητικός εταίρος στο τριτοκομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θ. Θεοχαρόπουλος ορίσθηκε, στις αρχές Μαΐου του 2019, υπουργός, Μεταφορών, ενώ ακόμα και σήμερα, χωρίς να έχει διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ της οποίας συνεχίζει να είναι πρόεδρος, είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ! (και μετά ειρωνεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών)».

«Στολίζοντας» το βιογραφικό των συντρόφων τους, “θα μπορούσαμε πραγματικά να γράψουμε μια πολυσέλιδη «Μαύρη Βίβλο» με τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, στον έντυπο αλλά κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τους όψιμούς «θαυμαστές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνουν οι συντάκτες, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς για νέα «χτυπήματα».


Γεωργία Σαδανά

Πηγή : protothema.gr



16χρονη φέρεται να βιάστηκε από 30 άνδρες στο Ισραήλ

 


Ομαδικός βιασμός 16χρονης από 30 άνδρες καταγγέλθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελιάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας την παρέμβαση Νετανιάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η τοπική αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε 2 συλλήψεις. Την ίδια στιγμή από την αστυνομία αναφέρουν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων υπόπτων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 16χρονης.

Ένας από τους δράστες, ισχυρίστηκε ότι  περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπήρξε βιασμός. Το περιστατικό στο Ελιάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στις Αρχές δύο μέρες αργότερα, με την αστυνομία να λέει πως κάποιοι από τους υπόπτους επιτέθηκαν σεξουαλικά και βίασαν τη νεαρή κοπέλα, ενώ άλλοι κατέγραφαν με το κινητό τους όσα συνέβαιναν στο δωμάτιο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σχολιάζοντας την υπόθεση και ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και διαδηλώσεις στο Ισραήλ, ενώ ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας, προγραμματίζουν κι άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.



Στη Λευκάδα συνελήφθη ο κακοποιός που έκλεψε όπλο δικαστικού λειτουργού στις αρχές Αυγούστου



Oι δυο διαρρήκτες αφαίρεσαν το όπλο από εξοχική κατοικία στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

Tο όπλο ανώτατου δικαστικού λειτουργού έκλεψαν διαρρήκτες από την εξοχική του κατοικία στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, στις αρχές Αυγούστου.

Μετά από έρευνα, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των διαρρηκτών, καθώς ένα δακτυλικό αποτύπωμα πρόδωσε τον ένα από αυτούς.

Ο δράστης συνελήφθη στη Λευκάδα και ο νεαρός κακοποιός παρέδωσε το κλεμμένο όπλο στις Αρχές. Η αστυνομία αναζητά τον συνεργό του.

Με πλούσιες περγαμηνές ο 64χρονος Αντεισαγγελέας, καθώς χειρίστηκε πολύ σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, ενώ είχε διατελέσει επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπως και επόπτης ερευνών για την τρομοκρατία.

Η κλοπή του όπλου έγινε στις 3 Αυγούστου, στην εξοχική του κατοικία όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Οι δράστες από ανασφάλιστο παράθυρο, μπήκαν στο σπίτι του ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Αφαίρεσαν μόνο το πιστόλι με την γεμιστήρα των 7 φυσιγγίων.

Όταν αντεισαγγελέας επέστρεψε στο σπίτι του, διαπίστωσε αμέσως την κλοπή του όπλου που κατείχε νόμιμα.

Ενημέρωσε την αστυνομία και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης της έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αγρινίου.

Κλιμάκιο της Σήμανσης εντόπισε δακτυλικό αποτυπώματα, ενός από τους δράστες καθώς ήταν σεσημασμένος.

Μετά από έρευνες και συνεργασία με την Ασφάλεια Λευκάδας, ο νεαρός κακοποιός εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λυγιά Λευκάδας όπου έκανε διακοπές.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις παρέδωσε το όπλο στους αστυνομικούς και αυτοί με την σειρά τους στον Αντεισαγγελέα.

Από την αστυνομία αναζητείται ο συνεργός του δράστη, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.


Πηγή: ΕΡΤ



Οι γιατροί αρνούνται τη μεταφορά εκτός Ρωσίας του επικριτή του Πούτιν αφήνοντας ερωτηματικά;;;

 



Οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι στο νοσοκομείο του Ομσκ της Σιβηρίας, όπου νοσηλεύεται από εχθές σε κώμα με την υποψία δηλητηρίασης, αρνούνται τώρα να επιτρέψουν τη μεταφορά του με αερο-ασθενοφόρο εκτός Ρωσίας, αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι σήμερα το πρωί της Παρασκευής.

Η απόφαση να μην επιτραπεί η μεταφορά του Ναβάλνι εκτός Ρωσίας ελήφθη μόλις μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη άφιξη ενός αεροασθενοφόρου που θα μετέφερε τον Ναβάλνι σε νοσοκομείο στη Γερμανία. Στο εν λόγω αεροπλάνο, που σύμφωνα με το Reuters έχει προσγειωθεί πλέον στο Ομσκ, επιβαίνει ιατρική ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη στη φροντίδα ασθενών σε κώμα.

«Η απαγόρευση να μεταφερθεί ο Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η εκπρόσωπος του δικηγόρου του Αλεξέι Ναβάλνι, που έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την Γιάρμις, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάσταση του 44χρονου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

Αυτή η συμπεριφορά αφήνει πολλά ερωτηματικά για τον Πούτιν και την κυβέρνηση στην Ρωσία.




Times: Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν για την Μοσάντ



Μεγαλύτερη απειλή η Τουρκία παρά το Ιράν

Η συνεχής αναζήτηση του Ερντογάν για αποδιοπομπαίους τράγους και εχθρούς τον αφήνει χωρίς φίλο στην περιοχή, γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. 

Ο διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) Γιόσι Κοέν αφιερώνει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στην αναχαίτιση του Ιράν και ιδιαίτερα στο σαμποτάρισμα του πυρηνικού του προγράμματος. Ωστόσο, πριν από 20 μήνες άφησε έκπληκτους τους συνομιλητές του όταν τους εκμυστηρεύθηκε τις μύχιες ανησυχίες του: «Η ιρανική ισχύς είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή έρχεται από την Τουρκία».

Την εντυπωσιακή αυτή πληροφορία παραθέτει ο αρθρογράφος των Times Ρότζερ Μπόις στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας. 

Οπως αναφέρει, ο Κοέν μοιράστηκε αυτή την εκτίμηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη διάρκεια σύσκεψης η οποία, φυσικά, δεν δημοσιοποιήθηκε. 

Το νόημα της τοποθέτησής του, πάντα σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή, δεν ήταν να υποβαθμίσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το Ιράν για το Ισραήλ, αλλά να υπογραμμίσει τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα που σωρεύει η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Επιτέλους, το Ιράν μπορεί να αναχαιτιστεί με κυρώσεις, εμπάργκο και δολιοφθορές από το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Με την Τουρκία, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα.

«Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι Δυτικοί έβλεπαν την Τουρκία ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Ωστόσο (επί προεδρίας Ερντογάν) η χώρα αυτή επαναπροσδιορίστηκε ως ακυβέρνητο σκάφος της Δύσης», γράφει ο Ρότζερ Μπόις.



Μαχαίρωμα στη Βουλιαγμένη απόγευμα, στα φανάρια της πλαζ μπροστά σε κόσμο που κοίταγε άφωνος



Άγριο επεισόδιο το απόγευμα της Πέμπτης 20/8 στη Βουλιαγμένη στα φανάρια της πλαζ της Βουλιαγμένης, με δύο ομάδες ανδρών στην οποία συμμετείχαν κακοποιοί με μαχαίρια να έρχονται στα χέρια και να βγαίνουν ακόμη και μαχαίρια!

Οι συμμετέχοντες στο άγριο επεισόδιο πιάστηκαν στα χέρια και μάλιστα βγήκαν μέχρι και μαχαίρια, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί. Η συμπεριφορά αυτών των ατόμων δείχνει ότι πρόκειται για επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια άτομα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Στον τραυματία από το μαχαίρι του κακοποιού παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 

Άμεσα, στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ένας άνδρας που ευχόμαστε να είναι ο κακοποιός δράστης.




Άλλοι δύο νεκροί στην Ελλάδα - Ο ένας, μόλις 52 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα



Στους 238 ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε ένας 52χρονος στην Αλεξανδρούπολη και μια 85χρονη στη Λάρισα.

O 52χρονος δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ θετικός με κορονοϊό είχε διαγνωσθεί και ο 82χρονος πατέρας του, ο οποίος όμως πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο στις 10 Αυγούστου.

Η 85χρονη, που κατέληξε στη Λάρισα νοσηλευόταν διασωληνωμένη και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 269 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα 11 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλο 8 εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.




Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο του κορωνοϊού σε όλους τους πολίτες - Δωρεάν οι μάσκες στα σχολεία



Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική σύσκεψη σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου για τον κορωνοϊό.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους έλληνες πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων ανέφερε: «Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία».

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Καταρχάς, ως προς το ζήτημα των σχολείων: Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου.

Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα της οποίας ζητά την υποχρεωτική χρήση στα σχολεία. Παραπάνω ανακοινώσεις για τον τρόπο διανομής των μασκών θα γίνουν στη συνέχεια από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Θα εμπλακούν σε αυτήν τη διαδικασία και οι Δήμοι και προφανώς θα γίνει με τη συνολική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Από εκεί και πέρα, ως προς το ζήτημα του εμβολίου: Έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας οι σχετικές ανακοινώσεις για τα συμβόλαια προαγοράς τα οποία έχει ήδη συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με μία εταιρία -είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα. Και όπως έχουμε πει ευελπιστούμε ότι μεσοπρόθεσμα το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, για να αντιμετωπίσουμε μια και καλή, καταλυτικά, με απόλυτο τρόπο, το ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους έλληνες πολίτες.

Αυτό το οποίο θα κάνει η πολιτεία, διότι προφανώς δεν θα έχουμε από την πρώτη μέρα διαθέσιμες δόσεις για να καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού, θα είναι να καθορίσει με απόλυτη σαφήνεια τη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα πρέπει να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας, ξεκινώντας προφανώς από τους υγειονομικούς και από τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αλλά το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους.

Θέλω να κάνω μία παρατήρηση ακόμα σχετικά με το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιλαμβάνομαι τις τελευταίες ημέρες γύρω από τα ζητήματα. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν όλα τα κόμματα, με υπεύθυνο τρόπο, τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Παραδείγματος χάριν την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους, την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και τα μέτρα αυξημένης προστασίας τα οποία έχουμε πάρει, πάντα σε συνέχεια εισηγήσεων που έχουν γίνει από την Επιστημονική Επιτροπή. 

Αυτό το οποίο δεν χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία κυνική, αφοριστική, καταστροφολογική κριτική, που αδικεί την προσπάθεια την οποία κάνει όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά συνολικά η χώρα, να ελέγξει αυτό το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μια μηδενιστική κριτική η οποία πολλές φορές τροφοδοτεί και θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας τα οποία πρέπει να αποκρούσουμε όλοι με ευθύνη και με τον πιο απόλυτο τρόπο.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, ζητώ το αυτονόητο: Όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι αυτές τις βασικές κεντρικές επιλογές, με ένα ναι ή με ένα όχι. Και θα ξεκαθαρίσουν εδώ πέρα, επιτέλους, τα πράγματα, και να μην καλούμαστε να ανακυκλώνουμε στον δημόσιο διάλογο απόψεις και θεωρίες οι οποίες μερικές φορές θεωρώ ότι ανήκουν περισσότερο στη σκοτεινή σφαίρα της συνωμοσιολογίας του διαδικτύου.

Εμείς, πάντα με απόλυτη ευθύνη και με απόλυτη διαφάνεια, θα ενημερώνουμε την ελληνική κοινωνία για το τι πρόκειται να κάνουμε, για τις εξελίξεις, για τα δεδομένα είτε αυτά είναι θετικά είτε αυτά είναι αρνητικά. Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διορθωτικών κινήσεων, που ενδεχομένως να πρέπει να γίνονται, όταν αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Όμως οι γενικοί αφορισμοί και η οριζόντια καταστροφολογία θεωρώ ότι δεν είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα ενότητας το οποίο πρέπει συνολικά ως χώρα να επιδείξουμε για να βγούμε νικητές και από αυτήν τη μάχη, τη μάχη του περιορισμού της δεύτερης φάσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.


Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/mitsotakis-dorean-to-emvolio-kata-tou-koronoiou-se-olous-tous-polites

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram



Δεν βάζει μυαλό ο δικτάτορας Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη



Η Τουρκία μόνη της χωρίς συμμάχους και ο Ερντογάν στην μαύρη λίστα αλλά ο Τούρκος δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να προκαλεί με νέα αλητεία την κοινή γνώμη.

Ένα ακόμη  μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποφάσισε να μετατρέψει σε τζαμί ο δικτάτορας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς μετά την Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας (Εκκλησία του Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα) στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μουσουλμανικό τέμενος.

Η εν λόγω εκκλησία, η οποία κατά πολλούς ιστορικούς αποτέλουσε τον πιο σημαντικό ναό στην Κωνσταντινούπολη μετά την Αγία Σοφία, μετατράπηκε σε τζαμί από τους Οθωμανούς και στη συνέχεια είχε γίνει μουσείο με απόφαση του Μουσταφά Κεμάλ.

Ωστόσο, το 2019 είχε εκδοθεί απόφαση από το Ανώτατο Τουρκικό Δικαστήριο να μετατραπεί σε τζαμί. Σήμερα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση και η Μονή της Χώρας μεταφέρθηκε στη δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας.



Ο κορωνοϊός απειλεί να βυθίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια



Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους να περιπέσουν στην ακραία φτώχεια σε διεθνές επίπεδο, πολύ περισσότερους από ό,τι υπολογιζόταν ως αυτό το στάδιο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μαλπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον υπολογίζει ότι 70 ως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και «ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί» εάν η πανδημία επιδεινωθεί ή διαρκέσει, διευκρίνισε. Προηγούμενη εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας έκανε λόγο για 60 εκατομμύρια.

Αυτό καθιστά «επιτακτική» ανάγκη οι πιστωτές να προχωρήσουν σε απομείωση του χρέους φτωχών χωρών, έκρινε ο Μαλπάς, πηγαίνοντας έτσι πιο μακριά από τις εκκλήσεις να παραταθεί το μορατόριο που κηρύχθηκε όσον αφορά την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους των κρατών που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση.

Ο ίδιος προεξόφλησε ότι οι χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος τους θα είναι περισσότερες.

«Οι τρωτότητες που συνδέονται με τα χρέη έχουν αυξηθεί και είναι επιτακτική ανάγκη (για τις χώρες-οφειλέτες) να δουν φως στην άκρη του τούνελ ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις», εξήγησε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα κράτη μέλη της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών της υφηλίου αποφάσισαν τον Απρίλιο την αναστολή ως το τέλος του 2020 της αποπληρωμής των οφειλών των φτωχότερων χωρών.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και η Παγκόσμια Τράπεζα απευθύνουν έκκληση να παραταθεί ως το 2021 αυτό το μορατόριο, το οποίο αφορά 76 χώρες. Τα κράτη της G20 αναμένεται να λάβουν αποφάσεις μέχρι τον Οκτώβριο, όταν θα διεξαχθεί η προσεχής σύνοδός τους.

Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό, εκτίμησε ο Ντέιβιντ Μαλπάς, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας σημαίνει πως οι συγκεκριμένες χώρες, που αδυνατούν ήδη να προσφέρουν δίχτυ ασφαλείας, επαρκή κοινωνική πρόνοια στους πολίτες τους, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Το ύψος της απομείωσης του χρέους θα πρέπει να εξαρτηθεί από την κατάσταση σε κάθε χώρα, σημείωσε. Ο θεσμός έχει εξαγγείλει τη χορήγηση κατεπείγουσας βοήθειας 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου εκατό κράτη.

Το 2015, τη χρονιά κατά την οποία είχε γίνει η πιο πρόσφατη εκτίμηση που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, περίπου 734 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν ήδη σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, με άλλα λόγια περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όμως η ακραία φτώχεια — το να ζει κανείς με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα — δεν παύει να αυξάνεται αφότου άρχισε η πανδημία.

Η επιδείνωση οφείλεται στον συνδυασμό της καταστροφής θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς και στις δυσκολίες των αλυσίδων εφοδιασμού, που δυσχεραίνουν την πρόσβαση σε τρόφιμα.

«Όλ’ αυτά συμβάλλουν κόσμος να ολισθαίνει στην ακραία φτώχεια» όσο η κρίση διαρκεί, επισήμανε ο Μαλπάς.


Πηγή: ΑΠΕ, AFP

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει να κάνει ό,τι απαιτείται για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών

 



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες καθώς κατατάσσεται 131η στην παγκόσμια κατάταξη κρουσμάτων, προσελκύοντας καθημερινά, παρά τις δυσκολίες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε πείσμα όσων περιμένουν ακόμα να “λογαριαστούμε μετά” προσδοκώντας να διαφύγουν από τα αντιπολιτευτικά τους αδιέξοδα στρουθοκαμηλίζοντας και καταστροφολογόντας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να κάνει ό,τι απαιτείται για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών, να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που μάχονται καθημερινά σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η Νέα Δημοκρατία πολύ πριν την έξαρση των κρουσμάτων και την αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας, είχε ήδη αναστείλει όλες τις κομματικές της εκδηλώσεις. Σήμερα καλούμε όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος μας να ανεβάσουν συμβολικά φωτογραφία προφίλ με μάσκα στα κοινωνικά τους δίκτυα. Ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη ενάντια στην έξαρση των fake news και της συνωμοσιολογίας που στο παρελθόν μπορεί να οδήγησε σε ουρές στα ATM αλλά σήμερα κινδυνεύει να οδηγήσει σε ουρές στα Νοσοκομεία. Είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε φορώντας μάσκα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας! Καλούμε και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν καθαρή θέση υπέρ της χρήσης μάσκας. Κάθε μορφή αφωνίας, αστερίσκων και “ναι μεν αλλά” σε αυτή τη φάση είναι εθνικά επικίνδυνη».



Πάρτι με 500 άτομα σε βίλα στη Μύκονο - Συνελήφθησαν ενοικιαστής και ζευγάρι Ισπανών που «έσπασε» την καραντίνα



Η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι με 500 καλεσμένους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε καραντίνα, συνελήφθη στο πάρτι και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα επειδή έσπασε την καραντίνα. Το ζευγάρι κατηγορείται επίσης και για κατοχή ναρκωτικών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα.

Ο συλληφθείς ενοικιαστής που η δουλειά του είναι να διοργανώνει πάρτι οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Σύρου με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για διασπορά αρρώστιας και για κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 έτη. Επίσης κατηγορείται για διατάραξη κοινής ησυχίας, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.



Εγκληματικά ανεύθυνος και επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει fake news για την πανδημία για να πανικοβάλει τους πολίτες



«Μυθεύματα» χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της πανδημίας κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας πραγματικά στοιχεία, αποσιωπώντας αλήθειες που δεν τον βολεύουν, επενδύει στην παραπληροφόρηση για να κερδοσκοπήσει πολιτικά ποντάροντας στην ανησυχία του κόσμου που παρατηρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, σε αντίθεση με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο τουρισμός άνοιξε «άρον-άρον και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, ο τουρισμός άνοιξε μεθοδικά και μετά από εκτενή υγειονομικό αλλά και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Δεν άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ πως μόνο 725 κρούσματα βρέθηκαν σε 333 χιλιάδες ελέγχους και 2,6 εκ. αφίξεις; Δεν ξέρει πως για κάθε χώρα στην οποία επιβάλλεται υποχρέωση τεστ σχεδόν μηδενίζεται η τουριστική ροή, καθώς δεν είναι διαθέσιμα σε επαρκή αριθμό αυτά τα τεστ σε πολλές χώρες; Γιατί δεν προτείνει ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα αυτό που λέει δια της πλαγίας: όλοι στο ταμείο ανεργίας και ο τουρισμός κλειστός;.

Όλες οι αποφάσεις για τα πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου βασίζονται στα δεδομένα που συλλέγουμε και στις προτάσεις των ειδικών. Είμαστε σίγουροι πως με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσαμε πρωτόκολλα made by Καρανίκας και θα είχαμε τα αποτελέσματα που κάθε πολίτης μπορεί να φανταστεί.

Για την πληρότητα των αεροπλάνων, τα πρωτόκολλα για τις αεροπορικές πτήσεις είναι συμφωνημένα σε διεθνές επίπεδο, από όλες τις χώρες, με επιστημονικά κριτήρια. Μήπως όλες οι χώρες κυβερνώνται από τον κ. Μητσοτάκη; Μήπως όλοι οι επιδημιολόγοι του πλανήτη έχουν λάθος; Αρκετά με τις θεωρίες συνομωσίας made by ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για “διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας”, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά οργανωμένες ομάδες υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ που, με πρότυπη ψηφιακή οργάνωση (QR readers), κάνουν καθημερινά χιλιάδες στοχευμένες δειγματοληψίες, αποτέλεσμα του πλέον πρότυπου συστήματος αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, βασισμένου στo PLF, που καθημερινά αποτυπώνει με τον πλέον επιστημονικό τρόπο τα αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα των εισερχομένων στην πατρίδα μας. Τα ειδικότερα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό είναι δυναμικά και συνδέονται με τη μεταβολή του επιδημιολογικού φορτίου κάθε χώρας από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Θα αποτελούσε αστείο, αν δεν ήταν πρόκληση για την κοινή λογική και την καθημερινότητα των πολιτών, η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες συγκοινωνίες:

1ον) Το 2019, χωρίς πανδημία, κυκλοφορούσαν 215 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη και λιγότερα από 700 στην Αθήνα. Το 2020, με μειωμένη κίνηση στο 50-60% λόγω πανδημίας, κυκλοφορούν γύρω 1000 λεωφορεία στην Αθήνα και τουλάχιστον 350 στην Θεσσαλονίκη. Με τις εποχιακές αυξομειώσεις η αύξηση του διαθέσιμου στόλου σε λιγότερο από ένα χρόνο είναι της τάξης του 30%. Να μην επανέλθουμε ότι το 2014 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη 1600 και 600 οχήματα. Πέντε χρονιά διαχείρισης των δημοσίων συγκοινωνιών από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησαν πίσω τους την κατάρρευση της συντήρησης, την γήρανση και την απαξίωση του στόλου.

2ον.) Σε ό,τι αφορά στο μετρό, να θυμίσουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο ο διεθνής τύπος κατέγραφε την μείωση των δρομολογίων και των συχνοτήτων και σχεδόν 40% των συρμών ήταν κινητοποιημένο λόγω έλλειψης συντήρησης. Οι αναμονές ξεπερνούσαν τα 20 λεπτά και ενίοτε το ημίωρο. Αντίστοιχα φέτος, οι όποιες δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επιβατών, αναφέρονται σε πολύ μικρότερες αναμονές, κάτω των 15 λεπτών σε κάθε περίπτωση.

3ον) Σε αντίθεση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και πάρα την βελτίωση που δείχνουν τα πραγματικά δεδομένα η κυβέρνηση ούτε επαναπαύεται, ούτε ολιγωρεί. Και για λόγους πανδημίας και για λόγους καθημερινότητας.

Η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα ακτοπλοϊκά πλοία συντελέσθηκε σταδιακά και πάντα με βάση τις αποφάσεις των υπεύθυνων λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Το πλέον σημαντικό ωστόσο είναι η εφαρμογή των μέτρων.

Προς το σκοπό αυτό, το βάρος έχει δοθεί στους ελέγχους που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος τόσο στα πλοία όσο και λιμάνια προκειμένου να τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας που περιλαμβάνονται στις υγειονομικές οδηγίες. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από 36.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί κυρώσεις στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παραβίαση των μέτρων.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα σε κανένα μέλος πληρώματος των πλοίων, τα οποία έρχονται καθημερινά σε επικοινωνία με τους ταξιδιώτες στα νησιά, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα εφαρμογής των μέτρων από όλους τους υπόχρεους επί των πλοίων.

Τα μέτρα προστασίας είναι δυναμικά και προσαρμόζονται στο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται κάθε εβδομάδα. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι αναγκαία όταν ο δείκτης διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι υψηλότερος του 1 και όχι – παρά σε συγκεκριμένους χώρους που υποδεικνύουν οι ειδικοί- όταν είναι κάτω του 1. Εξαρχής άλλωστε δηλώσαμε ότι αναλόγως της πορείας του ιού τα μέτρα είτε θα χαλαρώνουν, είτε θα αυστηροποιούνται.

Αναφορικά με τις «ψεκασμένες» θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων, τονίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Η κυβέρνηση και οι δημόσιοι οργανισμοί από την πρώτη στιγμή ενημέρωναν και συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες με πλήρη στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας που βρίσκονται στη διάθεση μιας πολυμελούς ομάδας των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας. Η Πολιτική Προστασία της χώρας από την αρχή της πανδημίας γνωρίζει κάθε κρούσμα, κάθε στενή επαφή του, κάθε διαδρομή και κίνδυνο μετάδοσής του για αυτό και μέχρι σήμερα η κατάσταση μένει υπό έλεγχο.

Για τη δήθεν έλλειψη συντονισμού στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, εξαφανισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία, δεν βλέπει ούτε τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ούτε της ΔΙ.Μ.Ε.Α., ούτε της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε της Δημοτικής Αστυνομίας, ούτε του Λιμενικού Σώματος, ούτε των Περιφερειών, ούτε διαβάζει τις σχετικές ανακοινώσεις για τις παραβάσεις, τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας που επιβάλλονται στους πονηρούς για να προστατευθούν οι συνεπείς. Όλοι οι παραπάνω φορείς, από 1 Ιουλίου έως σήμερα έχουν διενεργήσει 113.345 ελέγχους, έχουν βεβαιώσει 6.039  παραβάσεις και 17.532 πρόστιμα συνολικού ύψους 2.911.200 ευρώ, καθώς και έχουν επιβάλλει αναστολή λειτουργιάς συνολικά σε 243 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, δηλώνουν «ας μη μιλάει για έλλειψη σχεδίου στην παιδεία το κόμμα που υιοθέτησε ως δήθεν υπεύθυνη στάση το να μείνουν κλειστά τα σχολεία, σπεκουλάροντας στην εύλογη ανασφάλεια των γονιών τον περασμένο Μάιο. Και τελικά διαψεύστηκε πανηγυρικά από την ανταπόκριση εκπαιδευτικών και μαθητών στο οργανωμένο και χωρίς κρούσματα άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων. Τα σχολεία θα ανοίξουν, όπως παντού στον υπόλοιπο κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες και τα αυστηρά πρωτόκολλα των ειδικών, οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσαν ούτε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, που προχωρά ήδη στην τρίτη της φάση ρίχνοντας ρευστότητα 3 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, ούτε για το «Πρόγραμμα Συνεργασία», ούτε για την κάλυψη ουσιαστικά της μισθοδοσίας από το Κράτος μέσω του προγράμματος αναστολών εργασίας και επιδότησης ειδικού σκοπού για εκατομμύρια εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ούτε για την επιδότηση επιτοκίου, ούτε για τα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ούτε για τα συνολικά 24 δισ. ευρώ που διατίθενται από την Κυβέρνηση για τη στήριξη των κλάδων που πλήττονται από την πρωτοφανή, παγκόσμια, κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Αλλά, φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έκανε καλύτερα, αλλά δεν πρόλαβε. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Τελικά το μόνο που μένει από τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το άγχος τους να βρουν κάτι για να κάνουν μικροπολιτική αντιπολίτευση. Και λένε ό,τι τους κατέβει. Το επόμενο στάδιο είναι να υιοθετήσουν τις ψεκασμένες θεωρίες των πρώην μελών της κυβέρνησής τους.

Στα σχόλια των κυβερνητικών πηγών, για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων, απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«1438 λέξεις πανικού από τις κυβερνητικές πηγές για να καλύψουν το μπάχαλο με τις επιλογές τους που έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων» σχολιάζουν.

«Όσες λέξεις και να γράψουν η πραγματικότητα τους διαψεύδει παταγωδώς. Και εκτός από ψεύτες είναι πια επικίνδυνοι» τονίζουν.



Δικογραφία για σελίδα στο Facebook που καλεί τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά στα σχολεία



Δικογραφία σχηματίστηκε για σελίδα στο facebook που φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ξεκινά έρευνα για τους εγκληματικά ανεύθυνους που την δημιούργησαν και φυσικά όσους ανέβασαν προκλητικά και ανεύθυνα μηνύματα.

Η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και  η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων που απειλούν τη δημόσια υγεία καθώς και όσους ενεργούσαν προκλητικά.

Μπαίνοντας στη σελίδα παρατηρεί κάποιος  μια εικόνα στην οποία πρωταγωνιστεί ένας νεαρός μαθητής, ο οποίος φορά μάσκα πάνω στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα “I can’t breath” πίσω του υπάρχει η Ελληνική σημαία ενώ γύρω του έχει γραφτεί η φράση “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”.



Μέρκελ - Μακρόν ξεκαθάρισαν στην Τουρκία ότι στηρίζουν απόλυτα την Ελλάδα

 


Οι Γάλλοι αποδείχτηκαν οι καλύτεροι και ουσιαστικότεροι σύμμαχοι και εταίροι της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, μετά το πέρας των συνομιλιών του με την Άνγκελα Μέρκελ στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο (διεθνές) δίκαιο.

Επίσης οι δύο πολιτικοί ανέφεραν ότι «δεν θα γίνει ανεκτή καμία απειλή κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάντα συντονισμένοι  στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο Μακρόν.