Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Οι γιατροί αρνούνται τη μεταφορά εκτός Ρωσίας του επικριτή του Πούτιν αφήνοντας ερωτηματικά;;;

 



Οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι στο νοσοκομείο του Ομσκ της Σιβηρίας, όπου νοσηλεύεται από εχθές σε κώμα με την υποψία δηλητηρίασης, αρνούνται τώρα να επιτρέψουν τη μεταφορά του με αερο-ασθενοφόρο εκτός Ρωσίας, αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι σήμερα το πρωί της Παρασκευής.

Η απόφαση να μην επιτραπεί η μεταφορά του Ναβάλνι εκτός Ρωσίας ελήφθη μόλις μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη άφιξη ενός αεροασθενοφόρου που θα μετέφερε τον Ναβάλνι σε νοσοκομείο στη Γερμανία. Στο εν λόγω αεροπλάνο, που σύμφωνα με το Reuters έχει προσγειωθεί πλέον στο Ομσκ, επιβαίνει ιατρική ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη στη φροντίδα ασθενών σε κώμα.

«Η απαγόρευση να μεταφερθεί ο Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η εκπρόσωπος του δικηγόρου του Αλεξέι Ναβάλνι, που έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την Γιάρμις, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάσταση του 44χρονου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

Αυτή η συμπεριφορά αφήνει πολλά ερωτηματικά για τον Πούτιν και την κυβέρνηση στην Ρωσία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου