Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος Τούρκος που παρέσυρε τον 57χρονο στο τελωνείο των Κήπων

 


Η προφυλάκιση του 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος στις 7 Ιουλίου, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του 57χρονο κάτοικο Γεμιστής του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τον θάνατό του μετά από τριήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, αποφασίστηκε μετά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Ο 33χρονος συνελήφθη μετά το συμβάν, την περασμένη Παρασκευή, και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία απολογίας για σήμερα το πρωί. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας- απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκιση του κατηγορουμένου στο κατάστημα κράτησης της Κομοτηνής.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε και η νεκροψία-νεκροτομή στον 57χρονο που κατέληξε χθες κατά τη νοσηλεία του στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, από την οποία φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι ο θάνατός του ήταν απόρροια βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης με μεγάλο βαθμό αιμορραγίας, που προκλήθηκε από την παράσυρσή του από το όχημα του 33χρονου.



Νέος μηχανισμός κατά των πλασματικών εκπτώσεων

 


Εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε την πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας διαπιστώνοντας, όπως σημείωσε, «υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον». Υπογράμμισε επίσης ότι:

  • Το προηγούμενο διάστημα, με έναν νέο μηχανισμό, έχουμε συλλέξει ως Υπουργείο τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων.
  • Αυτές οι τιμές θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα από σήμερα και μετά και στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί  ότι υπάρχουν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα.
  • Συνεπώς, οι έλεγχοι στην αγορά, πέρα από τα επιτόπια κλιμάκια των ελεγκτών, γίνονται και με ηλεκτρονικά μέσα κι έτσι αναπτύσσουμε ένα πλήρες σύστημα ελέγχων.


Χωρίς την αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων μας δεν μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση


 

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Λετονίας Krišjānis Kariņš:

  • Πιστεύω ότι είχαμε την ίδια οπτική σε θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, όπου αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό που τελικά αποφάσισε να κάνει η Ευρώπη, δηλαδή να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
  • Αλλά μοιραζόμαστε επίσης με πάθος αυτή την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
  • Συμφωνούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, με όποια μέσα μπορούμε να διαθέσουμε στον ουκρανικό λαό, προκειμένου να μπορέσει να υπερισχύσει σε αυτή τη σύγκρουση.
  • Αναφορικά με το ΝΑΤΟ, ελπίζουμε και οι δύο σε μια ταχεία ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία και, βέβαια, στην υιοθέτηση της νέας στάσης που θα ενισχύσει σημαντικά τον Οργανισμό, κάτι που είναι επίσης καίριας σημασίας για τη Λετονία, αλλά και για όλους τους φίλους μας στη Βαλτική.
  • Είναι επίσης σημαντικό να ασχοληθούμε ξανά με το ζήτημα του πώς αντιμετωπίζουμε τις αμυντικές δαπάνες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Θεωρώ ότι οι αμυντικές δαπάνες διαφέρουν ποιοτικά από κάθε άλλο είδος δαπάνης, διότι πρόκειται για τον έναν τύπο δαπάνης που μας επιτρέπει να παραμένουμε ελεύθεροι και να ευημερούμε ως ελεύθερες κοινωνίες.
  • Οι δύο χώρες μας βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. Αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις, όμως συμφωνούμε, πιστεύω, ότι χωρίς την αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων μας δεν μπορούμε, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη μετανάστευση.
    • Είναι πολύ άδικο για χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα ενός πολύ επικίνδυνου περάσματος -και αναφέρομαι στη θαλάσσια οδό της Μεσογείου-, πρώτον, να επιβαρύνονται με το καθήκον της διαχείρισης αυτού του προβλήματος ή να κατηγορούνται ότι δεν σώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, όταν το Λιμενικό μας καθημερινά αυτό κάνει. Η ευθύνη θα πρέπει να αποδίδεται ξεκάθαρα στους διακινητές και σε όσους τους διευκολύνουν. Αυτοί είναι τελικά υπεύθυνοι για την όποια τραγωδία συμβαίνει στη Μεσόγειο.
    • Έχουμε εφαρμόσει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πιστεύω πως έχουμε αποδείξει ότι όσο λιγότερα σκάφη βρίσκονται στη θάλασσα, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη θάλασσα. Ουσιαστικά έχουμε τσακίσει το «επιχειρηματικό» μοντέλο των διακινητών στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου και νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε σε όλη τη Μεσόγειο.


Παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας

 



Η επικείμενη συνάντηση, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ηγετών οι οποίοι έχουν νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, είναι από μόνη της σημαντικό γεγονός. Είναι ένα θετικό βήμα για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων στη νέα αυτή περίοδο και για τις δύο χώρες.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει, άλλωστε, υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να είναι ανοιχτοί σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα επιδιωχθεί στην επόμενη φάση, όπως και η προώθηση της λεγόμενης «θετικής ατζέντας» που μπορεί να δημιουργήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να λειτουργήσει προς όφελος των δύο λαών.
  • Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Οι θέσεις της Τουρκίας είναι γνωστές. Το ίδιο και οι θέσεις της Ελλάδας. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο. Πιστεύουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνομιλούμε με τη γειτονική χώρα, ωστόσο είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας, από τις οποίες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υποχώρησης.
  • Πιστεύουμε στην επίλυση της μίας και μοναδικής διαφοράς μας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.
  • Η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα και η επανεκλογή δύο νέων κυβερνήσεων με νωπή λαϊκή εντολή ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας.
  • Πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι ένας νέος κύκλος έντασης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ενώ ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
  • Η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γειτονική χώρα, υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, με καλόπιστο διάλογο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Μένει να φανεί αν και η Τουρκία θέλει να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.


Αθλιότητα Καλογεροπούλου : Όσοι ψήφισαν Ν.Δ. είναι κορόιδα

 



Η Ελένη Καλογεροπούλου, γνωστή συριζαία με δυσκολία έκφρασης, με fake ρεπορτάζ όπως με τα F35, που δεν μπορείς να την παρακολουθήσεις γιατί δεν ξέρει τι λέει, που δεν είναι δείγμα σοβαρής δημοσιογραφίας, προκαλεί τους πολίτες με τα όσα ξεστομίζει. 

Η τελευταία της "ομορφιά" είναι όταν έκανε την ειδική για τα F35, δήθεν ότι είχε διαβάσει την σύμβαση που δεν έχει υπογραφεί ακόμα και την ξεφτίλισαν οι στρατιωτικοί.

Τώρα χωρίς ίχνος σεβασμού και ντροπής στους ψηφοφόρους, χωρίς ίχνος σεβασμού στους πολίτες, ειδικά στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που ψήφισαν Ν.Δ. γιατί την εμπιστεύτηκαν, τους χαρακτηρίζει κορόιδα και δεν ντρέπεται καθόλου για τα όσα λέει.

Παρακολουθήστε την νέα αθλιότητα Καλογεροπούλου :





Ο δικτάτορας Κιμ απαγόρευσε το «σ’ αγαπώ» στη Βόρεια Κορέα


 

Αν κάποιος Βορειοκορεάτης χρησιμοποιεί τις «απαγορευμένες» λέξεις, σημαίνει πως βλέπει νοτιοκορεάτικες ταινίες και σίριαλ, επομένως είναι προδότης και του αξίζει βαριά ποινή, λέει ο τρελός δικτάτορας.

Το σκοταδιστικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες ατομικής και κοινωνικής συμπεριφοράς υπό την απειλή βαρύτατων ποινών!

Αναδρομή σε ένα σκοτεινό παρελθόν θυμίζει ο νόμος για την πολιτιστική προστασία της γλώσσας, που επέβαλε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απειλώντας όσους τον παραβαίνουν. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η χρήση τρυφερών λέξεων ανάμεσα σε ζευγάρια ή άλλων εκφράσεων που θυμίζουν καπιταλιστικές επιρροές και, συγκεκριμένα, παραπέμπουν στη δυτικότροπη κουλτούρα της Νότιας Κορέας!

Οπως ανέφερε η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post», ο αυταρχικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από το καθεστώς του Κιμ προβλέπει βαριές ποινές -ακόμη και την εσχάτη των ποινών- σε όσους συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν νοτιοκορεατικό λεξιλόγιο: λέξεις που συνήθως (σε όλο τον κόσμο) ανταλλάσσουν τα ερωτευμένα ζευγάρια, όπως «σ’ αγαπώ», «γλυκέ μου» (jagiya), ή ακόμη και η ουδέτερη λέξη «σύζυγος» (waipeu), γιατί θεωρούνται δείγματα της «σάπιας καπιταλιστικής γλώσσας», που συνηθίζει η Νότια Κορέα. Επίσης, απαγορεύονται οι λέξεις paesyeon (μόδα) και heeoseutali (κόμμωση).

Αν κάποιος Βορειοκορεάτης χρησιμοποιεί τις «απαγορευμένες» λέξεις, σημαίνει πως βλέπει νοτιοκορεάτικες ταινίες και σίριαλ, επομένως είναι προδότης και του αξίζει βαριά ποινή. Αντί για όλα αυτά, τα ζευγάρια πρέπει να χρησιμοποιούν τις λέξεις «σύντροφος», «συντρόφισσα», που παραπέμπουν στο κόμμα!

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, τον Δεκέμβριο εκτελέστηκαν δύο έφηβοι επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεάτικες και αμερικανικές ταινίες – τις οποίες το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές».





Νέες ταυτότητες: Θα έχουν δεκαετή ισχύ, τι θα αναγράφουν


 

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν ημερομηνία λήξης και ΑΜΚΑ, και θα είναι ο «προθάλαμος» για αυτές της… 3ης γενιάς με βιομετρικά χαρακτηριστικά, που αναμένονται την επόμενη τετραετία. 

Η έκδοσή τους θα γίνει, από εταιρία που βρίσκεται ήδη σε σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα έχουν 10ετή ισχύ, δηλαδή θα αναγράφουν ημερομηνία λήξης. Θα λειτουργούν και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως και τα διαβατήρια, η έκδοση των οποίων αναμένεται τον Ιανουάριο του 2024. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Η λογική θα είναι στο μέλλον με μία κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια από τα ίδια συστήματα».

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν δυνατότητα αλληλεπίδρασης, όπως για παράδειγμα οι χρεωστικές-πιστωτικές στα μηχανήματα POS, αλλά όχι… γεωγραφικό εντοπισμό, όπως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει», υποστήριξε ο κ. Μηταράκης. 



Και ο ακατάλληλος καταδικασμένος Νίκος Παππάς υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Αύριο σε ειδική εκδήλωση ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου που δεν έχει δείξει δείγματα καταλληλότητας για την θέση αυτή, και ειδικά στα οικονομικά που δεν ξέρει την διαφορά των φορολογικών εσόδων με τους φόρους. 

Την Κυριακή στην ΚΕ ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς καταθέτει τη δική του πλατφόρμα.

Η Έφη Αχτσιόγλου νομίζοντας ότι είναι ο μεσσίας που θα σώσει τον παρακμιακό ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς έχει «κλειδώσει» και εκείνος την υποψηφιότητά του από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας απευθείας στην ΚΕ, το επόμενο Σαββατοκύριακο, μαζί με τη δική του πολιτική πλατφόρμα, που θα εστιάζει στη συνέχιση της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση και μετασχηματισμό σε κόμμα εξουσίας και της κεντροαριστεράς.

Ο Νίκος Παππάς που σε άλλα σοβαρά κόμματα θα είχε απομονωθεί μετά την καταδίκη του, επιλέγει τη θεσμική οδό όπως παρατηρούν συνομιλητές του και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανάγκη επίτευξης ενός κλίματος ενότητας και αμοιβαίων συμβιβασμών με τον ίδιο να επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο συνθετικού παράγοντα στο εσωκομματικό σκηνικό, κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει ένας καταδικασμένος πρώην υπουργός.