Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ο δικτάτορας Κιμ απαγόρευσε το «σ’ αγαπώ» στη Βόρεια Κορέα


 

Αν κάποιος Βορειοκορεάτης χρησιμοποιεί τις «απαγορευμένες» λέξεις, σημαίνει πως βλέπει νοτιοκορεάτικες ταινίες και σίριαλ, επομένως είναι προδότης και του αξίζει βαριά ποινή, λέει ο τρελός δικτάτορας.

Το σκοταδιστικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες ατομικής και κοινωνικής συμπεριφοράς υπό την απειλή βαρύτατων ποινών!

Αναδρομή σε ένα σκοτεινό παρελθόν θυμίζει ο νόμος για την πολιτιστική προστασία της γλώσσας, που επέβαλε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απειλώντας όσους τον παραβαίνουν. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η χρήση τρυφερών λέξεων ανάμεσα σε ζευγάρια ή άλλων εκφράσεων που θυμίζουν καπιταλιστικές επιρροές και, συγκεκριμένα, παραπέμπουν στη δυτικότροπη κουλτούρα της Νότιας Κορέας!

Οπως ανέφερε η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post», ο αυταρχικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από το καθεστώς του Κιμ προβλέπει βαριές ποινές -ακόμη και την εσχάτη των ποινών- σε όσους συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν νοτιοκορεατικό λεξιλόγιο: λέξεις που συνήθως (σε όλο τον κόσμο) ανταλλάσσουν τα ερωτευμένα ζευγάρια, όπως «σ’ αγαπώ», «γλυκέ μου» (jagiya), ή ακόμη και η ουδέτερη λέξη «σύζυγος» (waipeu), γιατί θεωρούνται δείγματα της «σάπιας καπιταλιστικής γλώσσας», που συνηθίζει η Νότια Κορέα. Επίσης, απαγορεύονται οι λέξεις paesyeon (μόδα) και heeoseutali (κόμμωση).

Αν κάποιος Βορειοκορεάτης χρησιμοποιεί τις «απαγορευμένες» λέξεις, σημαίνει πως βλέπει νοτιοκορεάτικες ταινίες και σίριαλ, επομένως είναι προδότης και του αξίζει βαριά ποινή. Αντί για όλα αυτά, τα ζευγάρια πρέπει να χρησιμοποιούν τις λέξεις «σύντροφος», «συντρόφισσα», που παραπέμπουν στο κόμμα!

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, τον Δεκέμβριο εκτελέστηκαν δύο έφηβοι επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεάτικες και αμερικανικές ταινίες – τις οποίες το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου