Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Spiegel: Με το νέο φορολογικό επωφελούνται οι Έλληνες φοροφυγάδες



«Όποιος από την άλλη πλευρά είναι ειλικρινής στο τι δηλώνει, πρέπει να ματώσει» λέει το δημοσίευμα.

«Υπό την πίεση των διεθνών δανειστών η Ελλάδα εισήγαγε ένα νέο σύστημα εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Στην πράξη επωφελούνται οι φοροφυγάδες. Όποιος από την άλλη πλευρά είναι ειλικρινής στο τι δηλώνει, πρέπει να ματώσει» αναφέρει σε ρεπορτάζ του από την Ελλάδα το Spiegel Online, σχετικά με το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου για τους αυτοαπασχολούμενους.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με ένα παράδειγμα από την εργασιακή πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης: «Βάσει της φορολογικής τους δήλωσης συγκαταλέγονται στους πολύ φτωχούς: Ο Παναγιώτης Μ. και η Μαρία Κ. είναι γιατροί στη Θεσσαλονίκη, διατηρούν μαζί ένα ιατρείο για ιδιώτες ασθενείς. Πέρσι είχαν έσοδα μαζί 60.000 €. Ωστόσο στην εφορία δήλωσαν μόλις κάτι παραπάνω από 8.000 € -ακριβώς πάνω από αυτό που το κράτος θέτει ως όριο της φτώχειας. Ο Παναγιώτης δεν έχει όμως βάρος στη συνείδησή του. "Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε καταστραφεί από τη φορολογική νομοθεσία" λέει ο ίδιος».

Σύμφωνα με το Spiegel Online η περίπτωση των δύο γιατρών δεν είναι τίποτα άλλο από μια «συνηθισμένη μορφή φοροδιαφυγής» αλλά και η «βασική αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το νέο σύστημα καταβολής εισφορών καταργούνται οι μέχρι τώρα ισχύοντες κανόνες, βάσει των οποίων αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνταν να πληρώσουν ένα πάγιο ποσό για εισφορές υγείας και συντάξιμα, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, με δυνατότητα αύξησής τους ανά τριετία.

Το Spiegel σημειώνει επίσης: «Πλέον οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης θα εισπράττονται συναρτήσει του εισοδήματος, όπως γίνεται καταρχήν και στη Γερμανία (…) Το νέο σύστημα συγκροτήθηκε κατόπιν επίμονης απαίτησης των διεθνών πιστωτών και είναι επίσης ένας εκ των όρων της δανειακής σύμβασης. Στη θεωρία πρόκειται για ένα δικαιότερο σύστημα σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα της πάγιας καταβολής. Κάθε πολίτης οφείλει να πληρώσει μόνο ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες κι όχι πια ανάλογα με τα χρόνια αυτοαπασχόλησης. Αλλά εκεί που χωλαίνει η Ελλάδα είναι στην εφαρμογή».

Κλείνοντας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «το νέο σύστημα θα είχε νόημα σε ένα κράτος, το οποίο θα πάτασσε τη φοροδιαφυγή με αξιοπιστία και σοβαρότητα». Μόνο έτσι θα μπορούσε το κράτος να αντλήσει έσοδα από τους πολίτες που έχουν υψηλότερα εισοδήματα, άρα και μεγαλύτερη ευχέρεια στην καταβολή υψηλότερων εισφορών. «Ωστόσο παραμένει αμφίβολο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα».




Πηγή: Deutsche Welle, newsbeast.gr


Το επικό πάρτυ του Ομπάμα και η ζήλια του Τραμπ




Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει με...τα κιάλια να βρει καλλιτέχνες για να τραγουδήσουν στην τελετή ορκωμοσίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη σχεδιάσει ένα επικό πάρτι λίγο προτού αφήσει οριστικά τον Λευκό Οίκο.

Αστέρια πρώτου μεγέθους έχουν ήδη πει το ναι, για το πάρτι της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου.

Μέχρι τώρα έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση η Μπιγιονσέ, ο σύζυγός της Jay-Z, ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Άλλοι διάσημοι που θα παραβρεθούν στο πάρτι είναι οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Όπρα Γουίνφρει, Ντέιβιντ Λέτερμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, οι σκηνοθέτες του Star Wars Τζορτζ Λούκας και Τζέι Τζέι Έιμπρααμς, ο φρόντμαν των Pearl Jam Έντι Βέντερ και ο Chance the Rapper.

Όσον αφορά τον Τραμπ, του οποίου η ορκωμοσία είναι στις 19 Ιανουαρίου, συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει κάποιο μεγάλο όνομα, όμως μέχρι τώρα οι ομναδικοί που έχουν πει το «ναι» είναι η... Mormon Tabernacle Choir και η φιναλίστ του «Αμερική έχεις Ταλέντο» Τζάκι Εβάνκο...


Πηγή : enikos.gr


Εργασιακό κόστος: Αυξήθηκε στο Δημόσιο λόγω ασύστολων προσλήψεων μειώθηκε στον Ιδιωτικό τομέα λόγω απολύσεων




Εργασιακό κόστος: Αυξήθηκε στο Δημόσιο, μειώθηκε στον ιδιωτικό τομέα

Αύξηση στο ωριαίο κόστος εργασίας, καθώς και προσλήψεις στο Δημόσιο δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα το 2016, την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται μείωση στο μισθολογικό κόστος, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις αθρόες απολύσεις.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το ωριαίο κόστος εργασίας στο ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε κατά 4,5% το τρίτο τρίμηνο του 2016, ενώ το αντίστοιχο κόστος στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 3,1%.

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το ωριαίο κόστος εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5%. Να σημειωθεί ότι στο κόστος εργασίας υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι μισθοί και τα μπόνους, αλλά και το μη μισθολογικό κόστος, αυτό δηλαδή που αφορά στις εισφορές των εργοδοτών.

Επιπλέον καταγράφεται ανοδική πορεία και σε ότι αφορά το συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) και όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τη μικρότερη αύξηση στο συνολικό κόστος εργασίας στο Δημόσιο, καθώς το ποσοστό αύξησης είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε συνολική αύξηση 1,5% στο συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους ήταν 1%. Αντίστοιχα, στις χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση 1,9% το γ΄ τρίμηνο, έναντι 1,4% το β τρίμηνο του 2016. Η αύξηση στο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη αποδίδεται στην ενίσχυση του μισθολογικού κόστους κατά 1,6% και του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,2%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες της Ε.Ε. είναι αύξηση 2% και 1,5%, αντίστοιχα.

Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Καθημερινή, αποδίδουν την αύξηση του ωριαίου κόστους εργασίας στο Δημόσιο στην αύξηση των προσλήψεων που καταγράφεται. Συνεκτιμώμενων των συνταξιοδοτήσεων, το 2016 το ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε κατά 6.803 άτομα.

Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο Νοέμβριο μειώθηκε κατά 37.667 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον ιδιωτικό τομέα, τον Νοέμβριο του 2016 οι προσλήψεις ανήλθαν σε 157.385, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Εκ των αποχωρήσεων, οι 66.978 ήταν οικειοθελείς και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή από λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Συνολικά, πάντως, το 2016 στην Ελλάδα το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 125.128 θέσεις εργασίας.


Πηγή : cnn.gr


Ηράκλειο: Έπεσαν στα νερά του λιμανιού και έγιναν εκείνοι ο Σταυρός



Μπορεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου να ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας, οι βουτηχτες ωστόσο έπεσαν στη θάλασσα σχηματίζοντας με τα σώματα τους Σταυρό! Πράξη συμβολική που χειροκροτήθηκε από όσους βρέθηκαν εκεί! 








Φωτογραφίες: image-services


Πηγή : ekriti.gr


Τσίπρας προέτρεψε πολίτες να βασίζονται στην άγνοια, την αμάθεια και την κυβερνητική προπαγάνδα



Κώστας Βουκελάτος

Ένας πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί υγιές να μην διαβάζουν οι Έλληνες εφημερίδες ώστε να μην ενημερώνονται για την κατάντια της χώρας και την ανεπάρκεια - ανικανότητα του ίδιου και της κυβέρνησης του.

Το περιστατικό συνέβη σε μια λίγο στημένη συνομιλία με ήπιους συμβασιούχους διαδηλωτές που δεν ήθελαν να τον βρίσουν για την κατάντια που έχει φέρει την χώρα αλλά να ζητήσουν απλά λύση στο πρόβλημα τους.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να τους πουν για να στηρίξουν τα όσα λένε ότι δεν επηρεάζονται από τα πρωτοσέλιδα αλλά ζουν την κατάντια στο πετσί τους και του ξεκαθάρισαν «Εμείς ΔΕΝ διαβάζουμε εφημερίδες». 

Και ο Αλέξης Τσίπρας που το έχει εύκολο να πετάει ότι του έρθει όποτε του έρθει τους είπε χωρίς να ντρέπεται : «Καλά κάνετε, έχετε την υγειά σας»!

Έτσι και ο Ερντογάν απαντά στους τούρκους πολίτες να μην διαβάζουν τον τύπο για να βρίσκονται στο μαύρο σκοτάδι η στην προπαγάνδα που στήνουν φιλοκυβερνητικά κανάλια και τύπος.

Με λίγα λόγια ο Πρωθυπουργός της χώρας προέτρεψε τους πολίτες να μην διαβάζουν τον τύπο αντί να τους πει να διαβάζεται τα πάντα αλλά να κρατάτε την αλήθεια όπως θα τους έλεγε ένας σοβαρός ηγέτης, αλλά για τον Τσίπρα μακάρι να μην υπήρχε τηλεόραση και τύπος στην Ελλάδα και να έβγαιναν με ντουντούκες Συριζαίοι να λένε τα ελεγχόμενα νέα στις γειτονιές.

Η προσπάθεια του Νίκου Παππά συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα άλλωστε να ελέγξει τα ΜΜΕ αντισυνταγματικά έχει μείνει στην ιστορία και μας έχει ξεφτιλίσει διεθνώς.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας προέτρεψε τους ψηφοφόρους και τους Έλληνες να βασίζονται στην άγνοια, την αμάθεια και την κυβερνητική προπαγάνδα για να περνάει ο ίδιος και το ασκέρι του καλά!!

Η μία ντροπή πάνω στην άλλη από αυτόν τον άνθρωπο.




Χειρόγραφο μανιφέστο απο την Πόλα Ρούπα και χειρόγραφο σημείωμα απο την 25χρονη




Σε ιδιόχειρα σημειώματά προχώρησαν η Πόλα Ρούπα και η νεαρή 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου  που συνελήφθη μαζί της 

Και οι δύο τρομοκράτισες  ανακοινώνουν ότι έχουν αρχίσει απεργία πείνας και δίψας, ενώ η 25χρονη ομολογεί πως είναι μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και ότι προέρχεται από τον αναρχικό χώρο. 



Το μανιφέστο Πόλας Ρούπα :

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίσουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "διεξόδου" από την κρίση. Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένη με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωση μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από την κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί η καπιταλισμός το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου για την κοινωνική επανάσταση. Για μία κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους. Πόλα Ρούπα».




Το σημείωμα για το 6χρονο παιδί της :


«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενα με τον 6χρονο γιο μου και γιο του Νίκου Μαζιώτη και μας συνέλαβαν. Όταν φτάσαμε στην Ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται. Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός πως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί. Με το να τον κρατούν απομονωμένο από μένα και τα συγγενικά του πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!) είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό. Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στον γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Από χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί στα συγγενικά μας πρόσωπα ». 




Το σημείωμα της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου : 

«Είμαι αναρχική και μέλος της ένοπλης Επαναστατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και η Ασφάλεια. Αρνούμαι να φάω και να πιώ έως ότου το παιδί της συντρόφου μου Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά της πρόσωπα».



Και στις δύο γυναίκες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για  δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:

1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.


Αυτό το νησί δίνει ρεύμα σε 50.000 σπίτια στην Αθήνα




Η φωτογραφία είναι από το νησάκι του Αγίου Γεωργίου, μόλις 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αττικής και απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα.

Το νησάκι είναι ακατοίκητο και σε αυτό έχει δημιουργηθεί ένα αιολικό πάρκο με 23 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες οι οποίες παράγουν 73 MW και τροφοδοτούν με ρεύμα περίπου 50.000 νοικοκυριά σε όλη την Αθήνα. 

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters.



Πηγή : newsit.gr


Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την ημέρα των Θεοφανείων




Δήλωση του  Γραμματέας της Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης για την ημέρα των Θεοφανείων.

«Η ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές για την Ορθοδοξία με τεράστια θεολογική και συμβολική σημασία.  

Πέραν αυτών, όμως, η σημερινή ημέρα είναι επιφορτισμένη με σπουδαία μηνύματα που ξεπερνούν τα όρια της πίστης. Σήμερα γιορτάζουμε την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα και την χρονική συγκυρία στην οποία ζούμε το αίτημα για περισσότερο «φως» και αλήθεια είναι επιτακτικό. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια του «σκότους», των ψευδαισθήσεων και του καθεστώτος του φόβου μέσα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η Ελληνική κοινωνία.

Ελπίζω ο φετινός Εορτασμός των Φώτων να αποτελέσει φωτεινό ορόσημο για μια νέα εποχή που έρχεται για τη χώρα μας. Μια εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

 Χρόνια Πολλά!»




«Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγύριζαν και αλληλοσυγχαίρονταν για τη νίκη Τραμπ»




Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγύρισαν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σαν μια γεωπολιτική νίκη της Μόσχας, ενώ αλληλοσυγχαίρονταν για το αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μεταξύ των συγκεκριμένων αξιωματούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ορισμένοι είχαν άμεση γνώση της ρωσικής εκστρατείας στον κυβερνοχώρο με σκοπό να επηρεαστεί η αμερικανική κοινή γνώμη, κυρίως μέσω διαρροών οι οποίες έπλητταν το Δημοκρατικό Κόμμα και την υποψήφιά του για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν ακόμη εντοπίσει συγκεκριμένους Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι εμπλέκονται στην παράδοση των στοιχειών που αποκτήθηκαν μέσω υποκλοπών στον ιστότοπο WikiLeaks.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση των υπηρεσιών, η οποία κυκλοφορεί την τελευταία εβδομάδα σε ανώτατο επίπεδο στην Ουάσινγκτον, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη δράση της Ρωσίας έναντι των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο από το 2008.

Το διαβαθμισμένο έγγραφο, περισσότερων από 50 σελίδων, το οποίο παραδόθηκε στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη, θα παρουσιαστεί στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ εντός της ημέρας από τον διευθυντή της Κοινότητας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

«Οι Ρώσοι ένιωσαν πολύ καλά για το αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου, καθώς και για το τι είχαν πράξει οι ίδιοι σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε στην WP ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.



Πηγή : naftemporiki.gr


Ξανανοίγουν οι δικογραφίες του Αρτ. Σώρρα



Ανοίγουν εκ νέου με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αναφορικά με τη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Στην πλειονότητά τους αφορούν την προτροπή της οργάνωσης του Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνολικά εκκρεμούν τρεις δικογραφίες, δύο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μία στην Εισαγγελία Πελοποννήσου, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον Αρειο Πάγο την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που το 2013 αθώωσε τον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Τη μήνυση είχε υποβάλει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η απόφαση μελετάται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.

Η υπόθεση Σώρρα ανακινήθηκε μετά δημοσίευμα του ιστότοπου liberal.gr, σύμφωνα με το οποίο εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του Δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με... ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα.

Η υπόθεση Σώρρα απoτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει στη Ν.Δ. «πολιτική γελοιότητα», καθώς «εγκαλεί την κυβέρνηση για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της». Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαιναν ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και υποδείκνυαν στην αξιωματική αντιπολίτευση «να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης».



Έντυπη Καθημερινή


Στην Ευελπίδων η Πόλα Ρούπα με την 25χρονη συνεργό της


Γιάννης Αθανασίου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οδηγήθηκε η Πόλα Ρούπα καθώς και η 25χρονη που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία, ενώ η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε: Ζήτω η επανάσταση.

Από την έφοδο στο διαμέρισμα βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι θα αποτελούσαν στόχους μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τις μεσημεριανές ώρες χθες, στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν τη σύλληψη  τρομοκράτισσας, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο και σε γκαράζ στην περιοχή του Αλίμου, όπου –σύμφωνα με πληροφορίες– εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά μαζί με δύο κλεμμένα Ι.Χ., ένα ασημί Golf κι ένα Huyndai.

Η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας καθώς όπως υποστηρίζουν "απήγαγαν το παιδί τους" οι αστυνομικοί και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται. 

Το 6χρονο αγόρι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ όπως τονίζεται η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.


Άφωνος ο Ελληνικός λαός μαθαίνοντας με ποιούς συζητάει τα Εθνικά θέματα ο Τσίπρας



Ανήσυχος και προβληματισμένος ο Έλληνας πολίτης μετά την συνέντευξη Χρυσόγονου που αναφέρει ότι το μέλλον της χώρας ο Τσίπρας τα συζητάει με τους πλέον ακατάλληλους συνεργάτες του Καρανίκα και Νοτοπούλου.

Αυτό το ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος με ειρωνικό ύφος διαλέγοντας, μάλιστα, να εστιάσει στις επιλογές του Τσίπρα σε πρόσωπα που συζητήθηκαν και έχουν χαρακτηριστεί ως τα πλέον ακατάλληλα για την θέση που τους έχει δοθεί.

Η απάντηση συνεργατών του Τσίπρα ήρθε ήταν : «Ο πρωθυπουργός κατανοεί την αγωνία του κ. Χρυσόγονου, αλλά δεν επιλέγει συνομιλητές από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών»

Και προσθέτουμε εμείς επιλέγει όμως τους πλέον ακατάλληλους συνεργάτες για να τον πλαισιώνουν στο Μαξίμου και έτσι δίνει βολές για κριτική!!!!

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν ο ίδιος ο κ. Χρυσόγονος επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο μέτωπο που άνοιξε με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.